Şimdi Ara

Doktor olmak tıp okumak çok mu zor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
7
Favori
138.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • En düşük maaşı 6000 tl imiş çok mu zor olmak


    lælælælæ

    quote:



    universite tercihlerini yapacagınız gun geldi cattı ve hala ne yazacagınıza karar verememisken ailenizden ve aile dostlarından yukselen tip fakultelerinden birini yazmanız dileklerine ve baskılarına asla kulak vermeyiniz.
    tıp fakultesi hayatı boyunca doktor olmak ısteyen biri icin bile yasamını burnundan getirebilirken istemeden ya da kararsız kalıp yazmıs birine neler yapar bir dusunun. benim dusunmeme gerek kalmadı.............. gordum.

    ben hayatı boyunca dr olmak ısteyenlerdenım ve bu tıp fakultesıne katlanmamı biraz daha kolaylastırıyor.
    su an goruyorum kı tıp fakultesi tip fakultesi ogrencisini ders notlari ders kitaplari atlaslar labaratuarlar arasına sıkıstırmıs hiçbir yere kıprdamasına izin vermeyen bir yerdir.

    avantajlarını ve dezavantajlarını sayarsak
    ki dezavantajlarından baslayacagım.

    birincisi sadece dr olan ve olacak insanlarla arkadaslık kurabilirsiniz sınırlandırılmıs bir cevreniz vardır.gunumuz universite anlayısının tam tersıne tıp ogrencileri karantinaya alınmıs gibidir sadece birbirleriyle tanısır konusur kavga eder boyle yasar giderler.

    kampuste yasamak gibi bir imkanınız olmadıgı icin toplulukların yaptıgı hiçbir etkinlikten haberiniz olmaz haberiniz olsa bile katılamazsınız.universite senlikleri de sizin icin bir onem arz etmez.yani etrafınızda donen genc yasam sizi bir anlamda terk etmıstır.

    sınıf gecip kalmanız elbette calısmanıza baglıdır ancak calıstıgınızda bile- normal bir insanın ders calısmasından bahsetmıyorum bir tıp fakultesi ogrencisinin calısmasından bahsediyorum -sınıfta kalabilirsiniz.zaten sınıfta kalmanız cok kolaydır. ders alıp bırakma diye bir sey yoktur ya da kendi programınızı kendınız belirlemezsiniz.butun derslerden aynı anda sınav olur ya butun derslerden gecmıs sayılır ya da sınıfta kalırsınız.
    yaz okulu diye birsey de yoktur.

    sınavlara girmezseniz 0 degil -50 alırsınız girip hiç bir soruyu yapmazsanız da -50 alırsınız. ya da calısıp girdiginiz bir sınavda bile 0 altında bir not alabilirsiniz.baraj diye bir sınav usulu gelıstırmıslerdir her dersin sorularının yarısını yapmak zorundasınızdır yoksa yapamadıgınız kadarı yaptıklarınızdan duser.

    kurayla belirlenen sınavlarda hayatınızın 1 yılını calabilecek bir hocaya dusebilirsiniz yani sizden cok daha az bilgisi olan birisi sansı yuzunden stajdan gecerken siz bildiklerinizle stajdan kalabilirsiniz.bu sadece stajlarda değil yapılan butun pratik sınavlarda boyledir.

    4 sınıf gectikten sonra muhendislik işletme okuyan arkadaslarınızın cogu para kazanmaya baslamıstır siz hala sabah okula gidersiniz sınavlara calısırsınız. ustune lise talebeleri gibi dershanelere gider testler cozersiniz.test kitapları alırsınız. onlar coluk cocuga karısır siz hala testlerle alacagınız puanlarla bogusursunuz.

    isin en kotusu mezun olunca baslar. mezunsunuzdur artık doktorsunuzdur ama kımse drlugunuzu onemsemez. hemen ne doktorusun diye sorarlar. pratisyen oldugunuzu ogrenınce kucumseme ile bakarlar. hatta cogu ınsan drlukta uzmanlıgın bu ilk 6 yıllık fakulte egitimini alırken yapıldıgını sanar. yanı sizin 4-5-6-7 yıl uzmanlık almak icin ugrasınız ve gecirdiginiz 6 yıllık egitimi sadece az bir sureye cok rahat sıkıstırırlar.

    sozun kısası tus u kazanmak zorunluluktur. bunun icin de hayatınızdan yok sayacagınız gunde 15 saati asan calısmayla gecen en az bir 6 ay feda etmelisiniz.

    devlet bile yanınızda degildir. mezun oldunuz diyelim sag salim. bunu neyle kanıtlarsınız.tabiki diplomayla ama fakulte size diploma vermez cunku zorunlu goreviniz vardır. doguda 300 batıda 600 gun olmak uzere.

    yok efendim ben devlette calısmayacagım ben ozelde calısacagım verin diplomamı deme hakkınız da yoktur.
    gorev yoksa diploma da yoktur ve bu kanun sadece dr lar icin gecerlidir.diger hiç bir meslekte boyle bir kanun yoktur. sadece fakulteden mezun olunca degil uzmanlıktan sonra da zorunlu hizmet kanunu devreye girer.

    yani soyleki mezun oldunuz tus a girmeden tayininiz cıktı bi yere gidip 600 gun calıstınız sonra tus ta bir yer kazandınız orayı bitirdiniz ortalama 5 yıl da.sonra yine zorunlu hizmette bi 600 gun gecirdiniz ve bitti evet bitt artık hayatınızı kurmaya baslayabilirsiniz.gelecek hakkında planlar yapabilirsiniz kımse dokunamayacak artık hayatınıza siz sekıllendireceksiniz hayatınızı............................hhhooooooooooooppppppppp nereye

    mars mars dogru askere.
    askerlik gorevini dr lar daha rahat yaparlar evet bu dogrudur yani kendi işlerini yaparlar.askerde de doktorlardir. ama kısa donem askerlik yapma hakları yoktur. uzun donem yapmak zorundadırlar. yani gitti bi 12 ay daha.

    bi hesaplayalım. en az 6 yıl fakulte ki 1 yıl hazırlıgı eklersenız 7. 1.5 yıl zorunlu hizmet.ortalama 5 yıl uzmanlık.1.5 yıl zorunlu hizmet daha.1 yıl askerlik.tus a calısmak icin en az 6 ay. yani kesin bir 16 yılı gozden cıkartın adam akıllı drluk yapabilme ıcın.
    18 de fakulteye baslasa birisi. 34 yasında hayallerini yanı kendı gerceklestirmek ıstedıgı hayallerini yasamaya baslayabilir.

    avantajı nedir peki....

    insanlara yardım edersiniz. gozlerdeki karanlıgı aydınlık guluslere cevirirsiniz.hem is hem iyilik yaparsınız.

    cok eglenceli değil mi.

    ne dersiniz bilmem tıpa girene tıpa girsin de olabilir.
    olsun ben bunlara katlanır bu meslegi yaparım da olabilir.

    ama ben bu meslegi yapacagım.





    edit: ekşiden alıntı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvan arkadaş -- 7 Kasım 2009; 19:49:48 >







  • 6 yıl okumak bide orayı kazanana kadar kasmak 10 yıl gider rahat



    quote:

    Orijinalden alıntı: Amorph

    Pratisyen olarak en düşük 6.000 gibi bir olay yok.

    Okumasına gelirsek, evet zor. Diğer bölümler çok mu kolay? Hayır, değil ama tıp gerçekten zor. Sınav zamaında olan bir tıpçı olarak yazıyorum bunu.




    quote:

    Orijinalden alıntı: A+

    quote:

    Orijinalden alıntı: hayvan arkadaş

    En düşük maaşı 6000 tl imiş çok mu zor olmak


    lælælælæ



    Kim kandırdı seni?

    Devlet memuru dediğin 1500 maaş+taş çatlasın 1000-1500 arası da döner sermaye.




    http://www.adanzyehaber.com/saglikta-tam-gun-yasasi-ile-en-dusuk-en-yuksek-doktor-maaslari-ne-olacak/10/07/2009/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvan arkadaş -- 7 Kasım 2009; 19:53:15 >




  • Bende konuyu tekrar hortlatayım. :) Bu konuyla ilgili bir site var arkadaşlar Tıp Okumak diye güzel konular var ve ihtiyacınızı karşılayacağınızdan eminim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.