Şimdi Ara

Kolay kartuş dolumlu HP yazıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.
    Bütçem fazla değil maksimum 150 lira bütçem var çok fonksiyonlu hp yazıcı almak istiyorum benim için önemli olan nokta kartuşunun sorunsuzca basit bir şekilde doldurulabilmesi ve doldurduktan sonra uyarı vs. vermemesi fakat yazılar hakkında pek bilgim yok teknosanın veya bimeksin internet sitesinden yardımcı olursanız sevinirim.

    Benim düşündüğüm model :
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125090546&CS_Category=_SBA_843_1662_779_3536&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_YAZICILAR843#

    Kartuşunu vs. dediğim gibi doldurabilirmiyim?



  • sayin abim;

    iki tane hp inkjet yazici kullandim, ikisi de kisa sureli memnuniyetten sonra hakkın rahmetine kavustu. bi tanesini yazicioglunda doldurttum, 3 dolumda pert. bi tanesini de kendim doldurdum, 11 dolumda pert. bu yazicilarin bi dolumu bana 50-60 sayfa cikti verdi(hp21 ve 22 kartuslar ve genelde fotografli grafikli sayfalar)

    su anda yaklasik iki yildir xerox 3117 ve de 3 aydir samsung clp300 kullaniyorum ve kesinlikle soyliyebilirmki huzur lazer de....

    senin yerine olsam butcemi biraz daha artirir Canon MF4010 veya samsung 4300 alirdim.

    kolay gelsin...
  • Hocam iyi güzel diyorsun da. bir lazer yazıcı toneri çok pahallı. bende aynı arkadaş gibi daha ekonomik bir çözüm aramaktayım. ama bu bölümde pek yardımlaşma yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duna

    Hocam iyi güzel diyorsun da. bir lazer yazıcı toneri çok pahallı. bende aynı arkadaş gibi daha ekonomik bir çözüm aramaktayım. ama bu bölümde pek yardımlaşma yok.


    Kullanmadım fakat yeni bir yazıcı daha almayı düşündüğümüz için sizin gibi "ekonomik bir çözüm" araştırdım.
    Epson Stylus SX100 Çok Fonk. Yazıcı +Kolay Dolum Kartuşu almayı düşünüyorum.
  • Hp nin birçok inkjet kartuşunu doldurabilirsin. Normalde onların kendiliğinden doldurulma özelliği olmasa bile ben bir kartuşu 4 ile 15 kez arası dolduruyordum. Tıkandığı zaman sıcak suya atıp bekletip biraz daha doldurup kullanıyordum. kartuşun fiyatı 60 lriayken ben 1 lira gibi bir maliyete orijinal hp mürekkebi ile dolum yapıyordum.. Ama HP önermiyorum.. Çok baskı alıyorsan garanti süresi bittiği anda HP printer da bitmiş demektir. 5-10 gün içinde PSC1510 umu atıp gidip başka yazıcı alacağım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duna

    Hocam iyi güzel diyorsun da. bir lazer yazıcı toneri çok pahallı. bende aynı arkadaş gibi daha ekonomik bir çözüm aramaktayım. ama bu bölümde pek yardımlaşma yok.


    sayin arkadasim;

    lazer yazicinin tonerini kendin doldurursan siyahbeyaz in maliyeti 6-7 lira civari tutar, disarda doldurursan 20 liradir ve 2000-3000 civari baski alirsin. en ekonomik inkjetten daha ekonomiktir ve de cok daha guvenilirdir. inkjet ler tam isinin ortasinda bitip isini yarim birakma ihtimali cok daha yuksektir. kapasiteleri dusuktur cunki.kartuslar da kendin doldursan bile olur olmaz bozulur zaten. mutlaka yedek kartus bulundurmalisin. yedek kartuslarin toplam fiyati da lazerin fiyatini bulur zaten.

    benim onerim;

    illa inkjet olacaksa hp 910. orjinal kartusu 11-13 liradir. birkac tane alip stoklarsin. isin yarida kalmaz. ayrica bi de yanina dolum murekkebi alsan iyi edersin.

    siyahbeyaz lazer: xerox 3117 veya 3124
    renkli lazer: samsung clp300
    siyahbeyaz cok fonsiyanlu lazer: canon mf4010 veya samsung scx4300

    bu bolumde yardimlasma yok demeden once insanin ben bu bolumde kime yardim ettim demesi lazim oncelikle.

    kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 5 Kasım 2009; 8:49:02 >
  • Peki benim düşündüğüm model çipli mi?

    Epson Stylus SX100 Çok Fonk. Yazıcı +Kolay Dolum kartuşu daha mı mantıklı olur ?
  • o modeli bilmiyorum ama epson lar genelde chipli. kolay dolum kartuslarini hic denemedim. kolay dolum kartusuyla lazer parasina gelecek, lazer daha iyi olur bence...
  • epson sx100 ve dolankartuşlarını kullanıyorum.
    tecrübelerimi paylaşayım.
    1) sx100 ün kendisi 65 tl civarı ve 4 adet dolan kartuşu da 50 tl ve ihtiyacınıza göre de mürekkep en az (5 tl x 4 renk) 20 tl
    = 65+50+20= 135 tl ilk kurulum maliyeti.
    2) dolan kartuşları kullanmak çok kolay doldurmak vb. açıdan
    3) yazıcının baskı kalitesi olması gereken ya da umulan kadar iyi değil.
    4) yazıcı çok yavaş yazdırıyor.
    5) dolan kartuşlar için kırmızı mavi ve sarı renkler fark etmiyor desek yeridir zira ben bir çok firmadan farklı bu üç rengi aldım 3 renk tede sorun çıkmıyor.
    lakin SİYAH MÜREKKEP. bence İŞİN SIRRI BURDA. EPSON SX100 SİYAH KARTUŞ KESİNLİKLE KALİTESİZ MÜREKKEPLERLE ÇALIŞMIYOR. BEN KAÇ KERE DOLAN KARTUŞUMUN İÇİNDEKİ MÜREKKEBİ DÖKÜP YERİNE BAŞKA MÜREKKEP KOYDUM.
    6) Birçok firmadan (internetten satış yapılan) mürekkep aldım. bazen kaliteli fotoğraf mürekkebiydi adı, bazen orjinal epson abi bunlardı adı, bazen bizim mürekkeplerimiz bütün mürekkepli yazıcılara uygundu adı. ama hiçbirisi kaliteli siyah mürekkep satmıyordu.
    7) 6.maddedeki tüm alışverişlerimdeki renkli mürekkepler idare eder kalitedeydi ve yazıcı bu mürekkepleri yazdırabiliyordu.
    8) SİYAH KARTUŞ HAKKINDA: hani bi dolma kalem mürekkebi vardı neydi onun markası bak aklıma gelmedi. kutusunun üzerinde YAĞLIDIR diye yazar hani. işte o mürekkebi kullanıyorum ben. bu mürekkeple yazıcı iyi şekilde yazıyor siyah yazıları. (mesela diğer siyah mürekkep doldurdunuz. wordden yazdır dediniz 1 sayfayı bir baktınız kağıt bomboş) işte bu yağlı mürekkeple bu durumla karşılaşmıyorsunuz.
    9) önceden canon mp160 ın kartuşlarını doldurarak uzun süre kullanmış olmama rağmen kartuşlarının pahalılığından ve renkli kartuşumun bozulduğundan dolayı epson sx100 almıştım.
    10) canon mp160 ve epson sx100 ün aynı mürekkeplerle baskı kalitesini değerlendirecek olur isek
    a) canon baskı kalitesi varsayalım ki 70 puan olsun.
    b) epson un baskı kalitesi ancak ve ancak 30 dur.
    11) epson esiks yüz ün :) baskı kafaları yazıcıya yapışık olduğundan dolayı yazdırılan kağıtlarda bir miktar kirlenmeler oluşuyor (çünkü baskı kafasını söküp etrafındaki mürekkep artıklarını temizleme imkanınız yok)
    12) epson sx100 ün orjinal kartuşları nispeten ucuz. tanesi 16 tl civarı galiba.

    not: ben küçük bir kentteyim. eğer siz istanbul gibi büyük bir kentteyseniz ve benim bu tecrübelerime dayanarak kaliteli bir siyah mürekkep satan firma bulursanız lütfen bu başlığa kaliteli siyah mürekkep satan firmayı yazınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.