Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.110
Cevap
86
Favori
568.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Allah herkese şifa versin, bir türlü geçmeyen bir hastalık
  • Merhaba arkadaşlar, sayın Frank Lapidusun konuya ve bana yazması üzerine tekrar yazmak istedim. Uzun süredir yazmıyordum çünkü %100 iyileşmeden insanları yönlendirmek istemiyordum. Ben büyük ölçüde iyileştim ama dediğim gibi %100 değil. Mevsim kış olmasına rağmen ev tozu akarı alerjim beni az da olsa halen rahatsız edebilmekte. Kendimi zaman zaman %100 iyileşmiş hissediyorum ama bazen bu durum değişiyor. Bunda birçok neden var . Yavaş yavaş izah etmeye çalışacağım.

    Daha önceki yazımda belirttiğim gibi alerjik hastalığa sahip olan hepimiz bağırsaklarımızda (candida vb) zararlı bakteri mantar taşıyoruz. Buna neden olan hastalığımızın ilk aşamalarında bilinçsiz cahil doktorların hastalığın hikayesini dinlemeden antibiyotikle tedavi etmeye çalışması. Sonuç elbette geçici rahatlama ve sonrasında daha şiddetli alerjik reaksiyonlar , immun sistemin zayıflaması olmakta. Yani aslında hastalığın çıkış noktası sezeryan doğum(steril ortamda yanlış flora gelişimi), yanlış beslenme, ve çevresel etkenler.

    Ayrıca antihistaminik gibi ilaçlar da organlara zarar verip, immun sisteme zarar vermekte. Bunu levmont ismindeki ilacı 2013 te 4 ay kullandıktan sonra anladım. Tozlara karşı olan alerjimin yanında polen alerjisi de olmama neden oldu.

    Okuduğum en faydalı yazıları paylaşarak devam etmek istiyorum . Yazılar Prof dr Ahmet Aydın' a aittir. Kendisi Taş Devri Diyeti kitabının yazarı ve Cerrahpaşa TF de öğretim görevlisidir. Lütfen aşağıdaki makaleleri üşenmeden okuyun.

    http://beslenmebulteni.com/beslenme/?p=870

    http://beslenmebulteni.com/beslenme/?p=882


    Astım konusunda tecrübem olmadığı için sadece alerjik rinit hakkında yazacağım. Bu makalelerden anlaşılacağı üzere alerjik rinit bizim burun mukazamızdaki iltihaplanma. Burun tıkanıklığına neden olan yegane sebep. En büyük sorunumuz olan burun tıkanıklığını gidermek için kandaki iltihabı azaltmak ve yok etmemiz gerekli. Hocanın paylaştığı iltihap giderici yoğurt ve baharat karışımı çok etkili. Bunun yanında balık yağı da tüketmeniz gerekli! Ben denedim! Hem iltihabı azaltıp burnu açmakta hem de bağışıklığı arttırmakta. Elbette bunun yanından Taş Devri Diyeti/ GAPS diyeti/Karatay diyeti yapıyor olmanız gerekli . Bu üçü %99 aynı beslenme çeşididir.

    "Romatoid artrit gibi kronik enflamatuvar hastalıklarda antienflamatuvar(iltihap giderici) etkiyi elde etmek için günde en az 2000-2500mg aktif balık yağı (DEHA+EPA) alınmalıdır aksi halde tedavi fazla etkili olmuyor. Keten tohumu (ALA) aynı etkiyi göstermiyor."

    "1 kase kefir, ya da ev yoğurdunun içine
    1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu
    1 çay kaşığı zencefil
    1 çay kaşığı çekilmiş üzüm çekirdeği
    1 çay kaşığı çekilmiş ısırgan tohumu
    1 çay kaşığı
    1 çorba kaşığı çekilmiş keten tohumu
    2 diş yeni ezilmiş sarımsak
    "

    Ayrıca d vitamini düzeyinize baktırın. Baktıramıyorsanız , kesin düşüktür diyorsanız eczaneden D vit 3 ampül alarak oral yolla 1'er hafta arayla 2 kez daha sonra 2 ayda bir 1 ampul alabilirsiniz.

    Bu beslenme ve baharat yoğurt karışımı+ balık yağı size 1 hafta içerisinde çok büyük düzelme sağlayacak. Kendinizi birkaç gün mükemmel ötesi hissedebilirsiniz. Ama malesef %100 iyileşmeyeceksiniz bu kadar kısa sürede. Kendinizi iyi hissettikten birkaç gün sonra çok büyük ihtimalle eskisinden daha kötü , uyuşuk sarhoş, grip gibi hissedeceksiniz. Korkmayın, aslında iyileşiyorusunuz. Bağırsaklarınızdaki candida mantarı siz iyileşirken ölmeye başlar ve öldükçe çok miktarda toksik madde açığa çıkarır. Bu maddeler kana karışır ve "Die Off" etkisi oluşturur. Yemek yedikten sonra azalır. Aynı şeyler ben bir şey yemeden su orucu ve ramazan orucu tutarken de oluyordu. Ramazanda oruç tuttuysanız iftardan önceki halinizi hatırlayın.

    Şimdi burnunuz tıkalı , ilaç felan da kullanmıyorsunuz. O zaman çok büyük ihtimalle mide asidiniz epey az. Protein ve yağ sindiriminiz malesef pek iyi değil. Dışkınız katı muz gibi değilde dikkatli baktığınızda ishal olmasanız dahi jel gibi hatta yağlı çıkıyorsa, ne kadar balık yağı yerseniz yeyin, yoğurt baharat karışımı yerseniz yeyin çok az faydasını görürsünüz. Çünkü yediğiniz sindirilmiyor, bağırsaktan emilmiyor! Peki ne yapacağız? Ben mide asidi takviyesi "Betaine HCL" yurtdışından aldım .Az bi süre kullandım. Burun açılınca mide normal asidini kendisi üretiyor!!!!Yurtdışından almak sıkıntılı. Siz de benzer etki veren nefes egzersizleri uygulayabilirsiniz. Yemekten hemen önce nefes egzersizi, ağırlık kaldırma, squat hareketi(çömelip kalkma) yaparak da nefes düzeyinizi arttırabilirsiniz. Sonra yemek süresince ve yemekten sonra yarım saat devam edebilirsiniz.Unutmayın
    Yemekten en az yarım saat önce su için. Yemekte çorba bile içmeyin!!Yemekten 2 saat sonra su içmeye başlayın. Su zaten az olan mide asidiniz seyreltir. Her yemekte bol çiğ yeşillik salata (roka, maydanoz , dereotu) tüketin. Mide asidini düzenler. Meyveleri ayrı öğün olarak tüketin ve günde 1-2 tane olgun olanlarıdan yeyin çünkü daha az kompleks şekeri içerir olgun olanlar. Tüm tahıllar(buğday, pirinç arpa) hayatınızdan çıkarın. Bunlar candida'yı besler! Az da olsa kurubakliyat tüketebilirsiniz. Her gün mümkünse kemik, kelle paça çorbası sirke ve limonla yemeklerden yarım saat önce için. Hem bağısak sızıntılarını azaltır, hem mide asidini arttır.

    Nefes egzersizi için link paylaşıyorum.

    http://www.youtube.com/watch?v=hx-3dt9L72c


    Deneyin, aklınıza gelenleri sorun. Gelişmeleri burada da paylaşın lütfen.

    Tamam herşeyi yaptık, burun %100 açıldı , hiç geniz akıntımız yok , sindirimimiz düzeldi , spor da yapıyoruz , harika hissediyoruz. Alerjimiz bitti mi ? İşte burası biraz sorunlu ,hem bağırsak florası yaklaşık 6 ay-1 yıl da düzelir hem de bağışılık hücrelerimizim hafızası var. Aşı olduğumuzda bu bilgi, bağışıklık hücrelerinde yıllarca tutulmakta ve vücut aynı reaksiyonu vermekte. Örnek :kızamık ,su çiceği vs

    Bildiğim kadarıyla alerji aşısı(immunoterapi) olanlar 6 dan itibaren fayda görmeye başlıyorlar. Ben mükemmel hissetmeye başladıktan sonra tamamen kurtulmanın 6 ay-1 yıl da olacağı kanaatindeyim.

    Ben şahsen bütün bu yaptıklarımın yanında immunoterapi(alerji aşısı) olmayı da düşünüyorum. Geleceğimi garantiye almak adına. İstanbul'da oturanlar direk yedikule göğüs hastalıkları hastanesine başvurmalı. Üniversite hastaneleri tam gün yasasından sonra bitmiş , uzman doktor kalmamış. Önümüzdeki hafta yedikulede uzman doktorla randevum var.

    Gelişmeleri burada paylaşacağım.

    Sağlıcakla kalın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverickhunt -- 4 Ocak 2015; 15:32:54 >




  • maverickhunt M kullanıcısına yanıt
    Hocam alerji aşınızdan çok beklentiniz olmasın. Yaptırdığım 4 yıl boyunca rahattım fakat daha sonra yaptığımız alerji testinde alerjiler aynen duruyordu hiç azalma dahi olmamış. Şu anda eskisinden iyi olduğumu da söyleyemem ne yazıkki. Boşa uğraş oldu 4 yılda 150 kez aşı olmak. Tabi işe yarayanlar da var ama şimdilerde konuştuğum doktorlara yaptırdığımı işe yaramadığını söylediğimde olağan birşeymiş gibi karşılıyorlar. Belki sizde işe yarayabilir de bilemem tabi. Ben söyleyeyim de 4 yılın sonunda sürpriz olmasın size. Tabi ben yaptırırken çok rahattım bittikten 1 yıl sonra hafiften başladı sıkıntılar. Artarak devam etti. İşe yaramayacağını bildiğim halde rahatlama sağlayacağını düşünerek doktoruma alerji aşısını tekrar denemek istediğimi söylediğimde kabul etmedi. Şimdilerde burun etleri şişti kronik faranjit vs sorunlar daha da arttı.
    Bu arada verdiğiniz linklere bakacağım teşekkürler...
  • **cyborg** * kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Ben şansımı deneyeceğim.

    Siz farklı doktorlara da aşı olmak istediğinizi belirtin. Hatırladığım kadarıyla aşı olup 10 yıl sonra hastalığı nüks eden birisi tekrar aşı olmuştu. Aslında aşı olduğunuz 4 sene sürece bilinçli olsaydınız %99 kurtulurdunuz. Doktorlar dahi bilmiyorlar ne yapmak gerektiğini biz nasıl bilelim :(((

    http://forum.donanimhaber.com/m_74436300/tm.htm
    (2. kez aşı olan kişinin açtığı konu)

    Benim burun tıkanıklığımın arttığı dönemlerde yaptığım araştırmada bir ürüne ulaştım. Dünyada sadece Almanya'da üretilen kalp stentleriyle aynı mantıkta çalışan bir stent. Bu stent hasta tarafından buruna cerrahi müdehale olmaksızın takılıp çıkarılabiliyor. Burun içine bir tüp içinde girip sonradan genişliyor ve hava geçişini sağlıyor. Fiyatı yaklaşık 200 Euro. İlk takmada epey rahatsızlık verecektir. Ama bence bu stenti burnumuza taktığımızda çok şişkin burun etleri ,düzgün nefes aldığımızdan büyük oranda kendiliğinden inecek. Tabiki %100 inmeyecek. Ama rahat uyku , spor , sindirim sağlayacak ve uzun vadede büyük ölçüde iyileşmeye katkı sağlayacağı kanaatindeyim.

    Ürün videosu ve detaylı bilgi:

    http://www.youtube.com/watch?v=o31T_jDmsOU

    http://www.alaxo.com/alaxolito_eng.html

    Ben bu ürünü satın almak istediğimde firma müdürü bunun tıbbi cihaz olduğunu ve doktor reçetesi gerektirdiğini söyledi.Yoksa çoktan almıştım. Birçok prof doktora (mauayenehanesi olan) mail attım cevap gelmedi. Özelde bir kbb ye gittim ben bu ürünü ilk defa görüyorum yazamam , eğitim araştırma hastanelerine git felan dedi. Ürünü doktora tanıtıp ikna etmek biraz zor mesele. Hele adam İnglizce bilmiyorsa:(((

    Aşıdan umudunuzu tamamen kestiyseniz, bir kbb uzmanına bunu reçete ettirebilirseniz bu ürünü satın alabilirsiniz.

    Bu yukarda bahsettiğim şeyleri uygulayıp alerjik rinitten 3 ayda kurtulanlar da var . Umudunuzu kaybetmeyin. Alıntıyı burada paylaşıyorum .Editörü prof dr Ahmet Aydın olan beslenmebülteni.com forumunda bir yorumdan alınmıştır.
    -
    -
    -
    "
    Sayın Dolunay; Sarı kantaronla ilgili görüşlerinize katılıyorum. Mide ve Kadın hastalıklarına iyi geldiğini, fibromiyalji ağrı krizlerine de iyi geldiğini biliyorum. Benim ana uygulama nedenim de bu idi. Âmâ yan etkiler gözümü korkuttu.
    zerdeçala gelince bizzat Ahmet Hocamızın bilgilendirmesiyle ben zerdeçal,zencefil,tarçın ,üzüm çekirdeği, çörek otu, çiçek poleni ,ısırgan otunu çekilmiş halde ;zerdeçalı bir tatlı kaşığı, diğerlerini bir çay kaşığı silme dozunda ev yapımı bir kase kefir ya da yoğurt içinde ı tatlı kaşığı sızma Zeytinyağı ile birlikte her gün tüketiyorum..Alerjik rinit ve burun polipi sorunum onunla yokoldu.çok faydalı. Âmâ kilo verme yağ yakma işi baharatlarla değil maalesef boğazı tutmak ve egzersizle oluyor malum.. Hayat sağlıkla güzel. Sağlıklı günlerde buluşmak dileğimle saygılar
    "



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverickhunt -- 4 Ocak 2015; 20:08:21 >




  • Herkese Merhaba arkadaşlar.

    Ben İzmirde memurum.8 yaşında bir oğlum var.Ve yaklaşık 1 seneden beri alerjik astım ve alerjik rinit ile başımız belada.
    Şuan burada bulunan bir alerji ve astım uzmanına gidiyoruz.(prof.)

    Hastalığını kısaca özetleyeyim;
    Oğlum hemen hemen heray hasta oluyordu.ve bizde doktorun verdiği antibyotikleri kullanıyorduk.Belli bir zaman sonra böyle olmayacağını düşünürek, bir arkadaşın tavsiyesi ile şuanki dokoturumuza gittik. Alerji testi yapıldı ve Polen alerjisi çıktı.(Deri testi polen 5mm / Küf-Mantar 3mm)
    Verdiği ilaçlar Ventolin, flixotide, alvesco, inflacort, Avamyas sprey, singular Zytrex, Vexoral, Vaxigrip aşı, Rinopantenia.
    Bu ilaçları 1 sene içersinde bazılarını belli zaman aralıklarında , bazılarını devamlı kullandık.
    Sonuç olarak oğlum gene hasta , tıkalı ve ateşi olduğundan dolayı biz gene antibiyotik kullanıyoruz.

    Denemediğim bir şey kalmadı....

    Buradaki yorumları okudum.Antibiyotik kullanımına bağlı olarak bağışıklık sisteminin zayıfladığını düşünüyorum.Ve bu Candida bakterisini daha önce bende okumuştum.Acaba bağışıklık sistemini güçlendirmek için neler yapmam lazım ?
    Bazı arkadaşlar yedikleri not etmiş, bizim gıda alerjimiz çıkmadı.
    Bu bitkisel takviler , yoğurtlu karışımları bizlerde kullanabilirmiyiz?
    Bilgi paylaşımlarınız bekliyorum.




  • Herkese Merhaba arkadaşlar.

    Ben İzmirde memurum.8 yaşında bir oğlum var.Ve yaklaşık 1 seneden beri alerjik astım ve alerjik rinit ile başımız belada.
    Şuan burada bulunan bir alerji ve astım uzmanına gidiyoruz.(prof.)

    Hastalığını kısaca özetleyeyim;
    Oğlum hemen hemen heray hasta oluyordu.ve bizde doktorun verdiği antibyotikleri kullanıyorduk.Belli bir zaman sonra böyle olmayacağını düşünürek, bir arkadaşın tavsiyesi ile şuanki dokoturumuza gittik. Alerji testi yapıldı ve Polen alerjisi çıktı.(Deri testi polen 5mm / Küf-Mantar 3mm)
    Verdiği ilaçlar Ventolin, flixotide, alvesco, inflacort, Avamyas sprey, singular Zytrex, Vexoral, Vaxigrip aşı, Rinopantenia.
    Bu ilaçları 1 sene içersinde bazılarını belli zaman aralıklarında , bazılarını devamlı kullandık.
    Sonuç olarak oğlum gene hasta , tıkalı ve ateşi olduğundan dolayı biz gene antibiyotik kullanıyoruz.

    Denemediğim bir şey kalmadı....

    Buradaki yorumları okudum.Antibiyotik kullanımına bağlı olarak bağışıklık sisteminin zayıfladığını düşünüyorum.Ve bu Candida bakterisini daha önce bende okumuştum.Acaba bağışıklık sistemini güçlendirmek için neler yapmam lazım ?
    Bazı arkadaşlar yedikleri not etmiş, bizim gıda alerjimiz çıkmadı.
    Bu bitkisel takviler , yoğurtlu karışımları bizlerde kullanabilirmiyiz?
    Bilgi paylaşımlarınız bekliyorum.




  • msamurum M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, anladığım kadarıyla çocuğunuza grip aşısı yapılmış ve başarısız olmuş. Alerji aşısı bambaşka birşey. Bu saydığınız ilaçlar içinde alerji aşısı da var mı ? Size tavsiyem bundan sonra beslenmeyle ve egzersizle çocuğunuza yardımcı olmanız.Bir önceki yazımda okumanız gereken 2 tane link paylaştım. Mutlaka okuyun o 2 makaleyi. Beslenme düzeninizi taş devri diyetine ailecek çevirin. Gaps/Anti- candida/ Taş devri diyeti
    bunlar aynı şeyler. İstediğiniz kaynaktan takip edebilirsiniz.

    Taş devri diyeti:
    http://beslenmebulteni.com/beslenme/?p=1140

    Kullanmakta olduğunuz antibiyotik ilaçlar , bakteryel bir enfeksiyon olmadıkça hiçbir fayda sağlamaz. Üstüne bir de bağırsaktaki faydalı bakterilerin çoğunu öldürür. Bu arada fırsatçı mantarlar (candida vs) artar. Bu mantarları azaltmak için mikostatin benzeri anti-mantar ilaçlar tedavide kullanılır.

    Bağışıklığı arttırmak için:

    - taş devri diyeti yapın
    - d vitamini takviyesi alın(yazın sadece öğlen her gün yarım saat güneşlenin. Akşam ve sabah güneşi D vitamini sağlamaz!Kışın dik açılı güneşe maruz kalmak mümkün olmadığından kan değerinize göre D vit 3 takviyesi alın. Doktorunuza danışabilirsiniz. Paylaştığım makalelerde var.)
    -Balık yağı takviyesi alın.(Bu da paylaştığım makalelerde var)
    -Tahılların hepsini hayatınızdan çıkartın(buğday, arpa ,mısır ve hertürlü türevi)
    -Fermente olmamış süt kesinlikle tüketmeyin.(Ben de yoğurt ve tereyağı dışındakiler doğal bile olsa alerjimi arttırdı)
    -Zeyin yağı ve tereyağı dışında hiçbir yağı yemeklerde kullanmayın.
    -Ev yapımı turşu, kefir, yoğurt her gün tüketin.
    -Alıntılayarak paylaştığım yoğurt+ baharat karışımını her gün tüketin. (Çocuğunuz kilosu gereği yarı-daha az miktarda tüketebilir.Yoğurdu ben ılıtarak tüketiyorum. Soğuk gıda mide asidini azaltır.)
    -İmkanınız varsa yürüyüş yüzme gibi aktiviteler yapabilirsiniz. İyileştikçe daha fazla spor yapmak en iyisi.
    -Nefes egzersizleri yapın.

    Bildiğim kadarıyla prof dr Ahmet Aydın halen cerrahpaşa çocuk hastalıkları bölümünde hasta kabul ediyor. Eğer hasta kabul ediyorsa ve imkanınız varsa ona da görünmenizi tavsiye ederim. Farklı bir tedavi yolu da önerebilir.

    Hocanın editörü olduğu sitenin forum bölümünden astım hastası olan kişilerin gelişmelerini de takip edebilirsiniz. Geçmiş olsun.

    http://beslenmebulteni.com/forum/index.php




  • Şu 7 sayfalık konuyu silip sadece Maverickhunt'un yazdıklarını bıraksak, eminim tüm konuya bedel olur. Teşekkürler değerli bilgilendirmeleriniz için
  • stromwinder kullanıcısına yanıt
    bunu söylemesinin sebebi negatif iyon rahatlama yapar ama emin ol geçirmez.
  • AERIUS

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya levmont verdi doktor eve gelince baktim eksisozluge direk

    adama burun tikanik diye gittik ve alerji var dedim oda onayladi , ekside burun tikaniyor bilmem ne yazmslar saka mi bu? bi sprey verdi bide buguseptil verdi bakalim umarim ise yarar...
  • Hastalik nedeniyle 2 hafta geniz akintisi oldu bana canima tak etti 2 hafta bunu çekmek gercekten bu sorunu sürekli yasayan varsa allah sifa versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl olmuş 2015 ben 2012den beri bu foruma yazıyorum. Şuan durumum çok şükür iyi. Yediğim her şeye muntazam şekilde dikkat ettiğim için etraftakiler tarafından biraz yadırganıyorum. Ancak bu işin tek çıkış yolu bu, etrafa kulak asmamak gerekiyor. Geniz akıntısının veya öksürüğün, astımın yedikleri ile alakası olmadığına inananlar üzgünüm bu hastalığı bastırmak için ilaç kullanmaya mahkum. Şimdiye kadar gittiğim hiçbir doktor bana yediğim içtiğim şeylerin bu durumu nasıl tetikleyebileceği konusunda açıklama yapmadı. Doğrusu çoğunun bunu bildiğinden beri şüpheliyim. Eğer neyin ne olduğunu bilseydim hiçbir zaman rinitle başlayıp daha sonra da astım olmayacaktım. Kendinizi bu konuda mutlaka eğitin.
    Forumda Maverickhunt'ın yazdıklarını tekrar tekrar okumanızı tavsiye ederim. Bunları okuduktan sonra hayata geçirdiğinizde mutlaka durumunuzda en azından iyileşme olacaktır. Size tavsiyem hafif iyileşme gördüğünüzde hemen bu yeni alışkanlıklarınızdan vazgeçip eski hayatınıza dönmeyin. O zaman hastalık daha güçlü bir şekilde geri geliyor çünkü.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yyusa

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

    Öneriniz üzerine saf ipek ürenlere bu akşam bakacağım. Anti mite yatak nevresim takımlarında dünyaca ünlü yada kendisini kanıtlamış markalar hangileridir maalesef bilemiyorum, Evomed ve Allerworks kılıflarıda internetten buldum, bunlardan daha iyisi varsa bu ürünlerin üzerinde nasıl bir fiyatı olabilir artık düşünemiyorum.

    Dyson a gelirsek, aynen dediğiniz gibi toz haznesini boşaltırken dikkatli olmak gerekiyor. İlk gün boşaltırken yerlere de dökmüştüm ama zamanla tecrübe sahibi olup daha dikkatli bir şekilde sorunsuz toz haznesini boşaltabiliyorsunuz, toz ile temas konusunda ise çok haklısınız, temas etmemenin bir yolunu araştırmadım ama temas etmeden de boşaltma yapılamıyor. Miele ye bakmayı bende düşünmüştüm ama kısmet Dyson a oldu.


    allerworks uyku seti aldım ve yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.. almadan önce internette epeyce araştırmam olmuştu. ancak yorum sitelerinde pekte fazla tecrübeye ulaşamadım..en sonunda alıp test etmek durumunda kaldım. Açıkcası ben pek birşey anlamadım bu üründen. %100 pamuk ve mite geçirmez doğru ancak bu üzerinde yatandan çok yatağı yorganı ve yastığı falan koruyor.. Yatak İçine geçemeyen akar lar bize temas etmeye devam ediyor ve alerjik tepkilerde haliyle devam.. Kullanmaya başladığım günden buyana hiçbir fark hissedemedim açıkcası. Ya benim şikayet ettiğim alerjik rahatsızlıklar hüsnü kuruntumdan kaynaklanıyor ve psikolojik, yada bu ürünler boşa vakit kaybı..Her iki ihtimalde fifti fifiti bence :)) iyi forumlar




  • Ben işbir in ipek yorgan ve yastıklarından aldım, Nevresim takımı olarakta Chakra dan Bambu olanları seçtim, bu seti birde hepaonline den hepa filtreli hava temizleyici ile tamamladım, biraz masraflı oldu ama özellikle 2 yaşındaki oğlum için aldığımdan masrafını gözüm görmedi.

    Sonuç olarak ise oğlumda ciddi rahatlama oldu ve şikayetleri azaldı, şikayetlerinin azalması önlemleri aldığımız zamana şans eserimi denk geldi bilmiyorum ama bizde farkı hissettik.

    Özellikle İpek yorgan ve yastık ta uyumak insanın yataktan zor çıkmasını sağlıyor yorumlarını okumuştum ve hakikaten doğruymuş, çok konforlu ve keyifli bir uyku çekiyor insan, tek olumsuz yanı ise yorgan sürekli üstümüzden kayıyor :) nasıl oluyor bilmiyorum ama zamanla insan uyurkende kaymasını bir şekilde engelliyor.


    Bambu uyku setide ise felaket ötesi harika birşey.

    İpek ve Bambu nun toz akarlarındaki etkinliğini internette çok okudum ve araştırdım, gerçektende sanırım etkili.

    Almayı düşünenlere öneririm.

    Sizde güle güle kullanın, arada da yatağı ve kılıflarınızı sağlam bir elektirikli süpürge ile temizleyin derim.




  • Teşekkür ederim sizde iyi günlerde kullanın. Bende açıkcası 2,5 yaşındaki kızım için yeni yatak odası kuruyorum ve alerjik bünyesi olduğu için sizin gibi ince eledim sık dokudum ve biraz daha ekonomik olması için epeyce forum sitelerinde gezdim.. Yatağını antialerjik vs. olsun diye işbir-troia serisinden aldım(lateksit) .. Uyku setleri için ilk başlarda ipek yorgan ve yastıkları çok incelemiştim,hatta silkydreams firmasını arayıp yarım saat bilgi aldım. Konu evlat olunca herşeyin en iyisini almak istiyordu kalbim. Mite ve ev akarları çok canımı sıkıyordu, ipek yorgan alsam üzerine kılıf geçirmek zorunda kalacaktım ve mite lar sık değiştirilmeyen yada unutulan kılıflarda yine çoğalacaktı,ipek yorgan üstüne allerworks kılıflar hem pahalı hem mantıksız geldi ve en sonunda vazgeçip gittim mikrofiber(mite yaşamasına imkan yok) orta kalite bir yorgan yastık takımı aldım 70 tl ye,üzerinede allerworks nevresim seti alıp kapladım ve ilk olarak kendimde test ettim :)

    neticede biton para verdiğim latex yatak tan hiç memnun değilim,sırtımı ağrııtıyor ( kendi yatağım işbirin visko-pocket türü daha yumuşak modeliydi)
    Allerworks nevresim takımlarıda yukarıda anlattığım gibi beğenmedim pek.. kızımda daha deneyemedim, geniz akıntısı ve burun tıkanıklığı çok oluyor ve umarım işe yarar...ve umarım bu yazılanlarda başka birilerinin işine yarar




  • canymclay kullanıcısına yanıt
    dostum visco yataklar alerjik bünyelere önerilmiyor ingilizce makaleler flnda vardı hatta bu konuda ne kadar doğru bilmiyorum yinede bir araştırın derim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lost

    Her sabah aç karna bir tatlı kaşığı dolusu çörekotunu ağzınızda çiğneyerek bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye bakın.
    Kendim iki aydır düzenli olarak yiyorum geniz akıntısı kesildi bende.
    Bunu tavsiye eden de bir kbb doktoru idi.
    Parfüm, deterjan kokularından uzak duruyorum.
    Ayrıca bisküvi, çikolata gibi katkı maddeli ürünlerden de uzak durursanız biraz olsun rahatlarsınız.
    Çok daraldığınız zamanlarda da yarım bardaktan biraz fazla suya 1 çay kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı tuz atıp karıştırın sonra bunu burnunuza çekin.
    Doğal bir antibiyotik uygulamış olursunuz.
    Herkese acil şifalar ve geçmiş olsun diyorum.


    çörek otu alınacaksa her gün tok karına 1 ya da 2 çay kaşıgı çörekotunu el değirmeniyle un kıvamına gelinceye kadar öğüttükten sonra hiç bekletmeden yutmak kesinlikle çiğnenmeyecek üzerinede 1 bardak su içilecek bunu kendiside alerjik astımdan müzdarip bir doktordan okumuştum




  • tribal_dns T kullanıcısına yanıt
    :) Bu da ilginçmiş... Zaten bu alerji konusu epey boş bir alan. Aynı konuda birbirine tam zıt tavsiyeler bulmak mümkün...
    Allah herkese şifa versin..
  • geçmiş olsun herkese

    yaklaşık 4 senedir 6 saatte uyusam 10 saatte sabah 5 te öğlen 11 dede kalksam vardiyalı çalışan biri olarak hepsi mevcut
    sabahları dayak yemişçesine hiç uyumamış gibi uyanmak - geniz akıntıları - öksürük -burun tıkanıklığı - halsizlik - üşüme
    şikayetlerim var

    önceki hastalık şikayet çözümlerinemi bakayım
    kac kere kbb kontrolüne gittiysem birşey cıkmadı

    aynı şikayetleri paylaşan çözüm önerileri olan varmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırımorduları -- 13 Şubat 2015; 10:25:11 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.