Şimdi Ara

alerji ve geniz akıntısı (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.110
Cevap
86
Favori
568.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben bu hastalık konusunda kendimi yalnız sanıyordum, meğer ne kadar sıkıntı çeken varmış. Bende kendi semptomlarımı anlatayım.

    1- Yavaş yavaş geliyorum demiyor. Şarrr diye bir burun akıntısıyla başlıyor. 1 gün böyle sürer.

    2-2. gün sabah kalktım sinüsler komple sarı-yeşil iltihap burunun bir tarafı tıkalı. Burun o andan sonra günlük sağ sol dönüşümlü tıkanır. Diğeri de iğne deliği ondan sonra ben köpek gibi nefes alıyorum tabiki.

    3-Bundan sonra en büyük sıkıntılarımdan biri uyku kalitem; uyku saatine karşılık vücudumu dinlendiremiyorum bir türlü. Gün boyu mal gibiyim.

    4-Peçete, tuvalet kağıdı, mutfaktaki rulolar bitiyor. En iyisi havlu ama dışarıda isen ayvayı yedin.

    5-Alerjik astımım var, burundaki sıkıntılar yetmezmiş gibi ciğerlerim kedi gibi hırlamaya başlıyor nefes alıp verirken.

    6-Doktor bile ilaç yazdıktan sonra bunlar seni 1 ay idare eder diyor. Acizliğe bakarmısınız, Allah yardımcımız olsun.

    7- Mevsim kar kış güneş hikaye, çeşme her an akabilir.
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    Şimdi gelelim hastalık konusunda prof olmuş arkadaşların yorumlarını almaya.

    Bir kere doktora gittim doktor burnunda eğrilik var ameliyat olman gerekli dedi. Hakkaten de var. Bu ameliyatla bu hastalığı ilişkilendirebilirmiyiz?YANİ; ben bu ameliyatı olsam bunun benim hastalığımı azaltma ihtimali var mıdır. Yada yaşam kalitemi kesinlikle arttırır mı. Lütfen bilgisi olan herkes bilgisini paylaşırsa sevinirim. Herkese toptan geçmiş olsun...




  • aramıza hoş geldin çok geçmiş olsun forumdaki öneriler umarım sana yol gösterir.
  • Beyler bende de geniz akıntısı var ve kuru öksürük var alerji testi yaptıracam ha bide sabahları boğazım çok ağrıyor ve yanıyor birde boğazından ve ağzımdan kötü koku geliyor sizce ne olabilir nedeni?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dun itibari ile yine basladi hapsuruk kabusum
    Deloday hap ve alergodil sprey iyi geliyor bana. 15 sene oncede vardi ama boyle degildi. Simdi konusamiyorum, gozlerim kisiliyor kizariyor, gozede damla kullaniyorum.
    Ilac delisi oldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barracudaaa kullanıcısına yanıt
    Alerji için şu an yapabileceğiniz şey ilaçları düzenli kullanmak. Eğrilikten kastetdiğin septum deviasyonu. Burun içi hava akışın bozuktur. Buna bağlı olarak konkalarda ve sinuslerde anormallikler görülebilir. Doktorun senden sinüs tomografisi istemesi lazım. Burun içindeki yapıları çok iyi gösteririr. Yukarıdaki anormal durumlar rahatlıkla anlaşılır. Uyku içinse muhtemelen uyku apnen var. Yani uyurken nefesin duruyor. Uyku kaliten bundan dolayı düşük. Apne senin bahsettiğin sebeplerden ise ameliyat ile geçebilir. Ancak burnun arkasındaki yumuşak dokularda büyümüş ise ameliyat olsan dahi apne devam eder. Bogaz bolgesi icin ayri ameliyat olman gerekir. Göğüs polikliniği gidip uyku testi yaptır , muhtemelen cpap verecekler. Uyku kaliten artar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • curry_30 kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkürler. İşe tomografi ile başlayayım o zaman.
  • Alerji rahatsızlığı olan arkadaşlar mutlaka D vitamini değerlerinize baktırın. Hastanede veya aile sağlığı merkezlerinde(sağlık ocağı) baktırabilirsiniz.
    Çocuk alerji bölümüne yeğenimi götürdüm orada D vitaminine baktılar alerji ile ilgisi varmış.
    Bilginize.
  • 1.) D vitamini değeri 100 olmalı. Bunun için birer hafta arayla üç tane d vitamini tüpü içilmeli, ardından vitamin seviyesini korumak için ayda bir bir tüp alınmalı. D vitamini yükseltilince K2 vitamini de almak gerekiyor.
    2.) B12 vitamini değeri 800-1000 yapılmalı
    3.) Uyku problemi varsa magnezyum takviyesi alınmalı. Magnezyum değeri 2-2,5 aralığında olmalı.
    4.) Omega 3/ Omega 6 dengesini sağlamak için kaliteli balık yağı takviye şeklinde alınmalı.
    5.) Ekmek ve şekerden kesinlikle uzak durulmalı. Şeker ve karbonhidrat alındığında vücuttaki yağlar trigliserite dönüşürek damarlar içinde birikir ve inflamasyona yol açar. İnflamasyon da hastalık yapar. Ama şeker ve karbonhidrat beslenmeden çıkarılırsa yağlar kas hücrelerini besler.

    Arkadaşlar, bu bilgileri facebookta sağlıklı yaşıyoruz sayfasından elde ediyorum. Sosyal sorumluluk gayesiyle açılan sayfada bütün sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.
    https://www.facebook.com/saglikliyasiyoruzcom/




  • Alerjik rinit belirtilerine benziyor. Test yaptırın. Doktora söyle şikayetlerini. Ama tedavisi yok. Klasik şekilde antıhıstamınık varsa enfeksiyon antibiyotik burun için kortikosteroid damla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesayd M kullanıcısına yanıt
    Şekerden uzak durulmalı,evet. Şekersiz her vücut yaşar. Fakat ekmek=karbonhidrat. Yani vücudun yakıtı. Bakliyat,pilav yada ekmek yani karbonhidrat almayan biri enerjisiz olur ve vücut gelişimi sekteye uğrar. Güçlü bünye için karbonhidrat sabah-öğle alınmalı kanımca. Ekmek yasak demek işin en kolayı ve bence en eski ve boş methodu. A.rinit açısından bence uygulanmaya değmez bu çerçevede.
    Ek olarak; güneşten D vitamini önemli. Harici alınan vitaminlere karşı değilim fakat çok da gerekli değil arkadaşlar. Emilimi konusunda dailymail'de okumuştum birşeyler. Emilim sorunu var şeklinde bir kanıya varmıştım. Kışın 1 kutu bitiririm multivitamin ortalama 50 gün sürer kullanımım. Yani maden suyundan magnezyum,demir,kalsiyum vs alıyorum genelde mineralleri. Tercihim; Kızılay 1 litrelik şişe olan. Büyük migroslarda oluyor genelde.
    Doktor tavsiyesi önemli verdiğiniz oranlara çıkılması durumunda. Aksi takdirde önermem. Yüksek çünkü o oranlar. Sebze,et ve gerçek gıdalarla besleniyorum genelde.Bana iyi geliyor. Taş devri beslenmesi deniyor heralde modern beslenme dilinde buna. Öneriririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ttow -- 21 Ekim 2016; 23:06:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben yıllarca bu sorundan muzdarip biriyim.
    Ben de dediğiniz yakın beslenmeye sahibim fakat sorunlar hayatım çekilmez hale getiriyor.
    Sürekli hasta yorgunluk vs.

    Ben de çok şey denedim yıllarca ama çözüm bulamadım.

    Ç vitamini ve multıvıtamın belki daha çekilebilir hale getırir kişiyi.
    Bitkisel şeyler kecıboynuzu pekmezı uzerlık tohumu solumak gibi daha başka bitkisel takviyeler kefir gibi probiyotikler gibi ama işe yaramayan sorunları çözmeye şeyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atopik Dermatit Egzama Belirtileri Nelerdir?

    Atopik dermatit cilt rahatsızlığı özellikle bebek ve çocuklarda daha sık görülen bir deri hastalığıdır ve belirtileri ve oluştuğu bölgeleri sizlere anlatacağız. Sık görülen yerleri yüz, boyun, kollar ve bacakların dış yüzleridir. Daha yetişkin olan kişilerde ise dirseklerin iç kısımlarında ve dizlerin arkasında belirmektedir. Egzama ilerledikçe deride kalınlaşma ve iltihaplı lezyonlar oluşur. Ayrıca kaşıntı gibi bir durum da söz konusu ki, bu durum çok can sıkıcı bir durum uykudan uyandırma ve kaşıntı esnasında ciltte kanamaya kadar gider.

    Atopik Dermatit Egzama Rahatsızlığına Hangi LR Ürünü Kullanılmalı?

    Bu cilt rahatsızlığı için sizlerin kullanmasını istediğim ürünleri sıralayacağım. Çoğunlukla bebek ve çocuklarda görüldüğü için onlara göre ürünlerden bahsedeceğim. Aloe Vera Baby Yıkama Kremi ve Aloe Vera Baby Şampuan hassas Atopik ciltler için birebir bir üründür.

    Bebeğinize veya çocuğunuza duş aldırırken kesinlikle bu ürünler ile yıkamaya çalışın. Bu ürünler %30 Aloe Vera içeriyor ve bitkisel olduğu için cilde faydası çoktur. Ayrıca bu cilt hastalığı cilt kuruluğu yaptığı için bu ürünler ayrıca vücudu nemlendirir. Not: Sıcak su ile değil kesinlikle ılık su ile duş aldırın.

    Daha sonra kullanacağınız ürünler ise Aloe Vera Acil Yardım Spreyi duş altıktan sonra bu spreyi Atopik olan bölgelere sıkacaksınız. Burada amacımız o bölgeye hijyen sağlamaktır ve temizleme işlemimiz de tamamdır. Şimdi asıl kremlerimize geldik, bu işlemlerden sonra da Propolis ve Dermaintense Krem kullanmanız gerekmektedir. İhtiyaç duyuldukça bu işlemlerin yapılması Atopik Dermatit Egzama’ya iyi gelecektir.

    Atopik Dermatit Egzama için kullanılacak ürünler listesi

    Aloe Vera Baby Yıkama Kremi
    Aloe Vera Baby Şampuan
    Aloe Vera Acil Yardım Spreyi
    Propolis Krem
    Dermaintense Krem

    -Daha detaylı bilgi için özelden ve cep telefonumdan ulaşabilirsiniz arkadaşlar. Sağlıklı günler dilerim hepinize




  • lost kullanıcısına yanıt
    Sizın yeğeninin d vitamini kaç çıkmıştı.

    Şuan yükseldı mi ve durumu nasıl katkısı oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesayd M kullanıcısına yanıt
    Önemli şeylerı yazmışsınız.

    Siz de alerjik rinit problemlerini yaşıyorsunuz herhalde.

    Siz B12 ve D vitamini takviyesi alıyor musunuz?
    Etkili oldumu ciddi anlamda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • feneralp F kullanıcısına yanıt
    Bitmedınız be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sah_Emre kullanıcısına yanıt

    merhaba sümüklü arkadaş,slm ben sümüklü

    aynı dertleri bende çektim 3-4 yıl boyunca gezmediğim doktor kalmadı.ilaçlarla falan hastalık %10 bile geçmedi.burnum sürekli %100 tıkalı oluyordu.sprey sıktığımda 1 saatliğine %90 na iniyordu tıkanıklık.

    sonunda çözümü tıp bulamadı ama zaten doğada hep bulunan çörek otunda buldum.yani allahın mucizelerini tıp geçemememiş burdanda bunu anlamış oldum.
    ÇÖREK OTU yağını burnuma sıkıp sümkürüyorum %100 açılıyor burun çok rahat nefes alıyorum.çörek otu yağı kapsül şeklinde var balen marka onu içiyorum.çörek otu tozu günde 2 şeker kaşığı su ile yutuyorum.şükür bunlara devam ettiğim sürece çok rahatım.
    yıllardır çözüm bulamadığım sorunu çörek otu yağı 1dk de buldum o anki mutluluk tarifsiz

    sizin burun akıntınız varmış ama genede belki işe yarayabilir.HERKESE TAVSİYE EDERİM ÇÖREK OTUNU TÜM ALERJİLERDE İŞE YARIYOR GENELDE




  • iso227 kullanıcısına yanıt
    Bu çörekotunu ben 3-4 sene önce araştırıp denenmiştim
    Hem kapsülünu hem de yağını.
    Ozaman ben o yağı burnunu damlattıgımda ben hasta oluyor enfeksiyon kalıyordum.
    Bildiğiniz hastalanıyordum.
    Bunu başta farketmemıs ve kullandıkça düşünüp onun yaptığını kesin emin olmuştum.
    Hasta dediğim bildiğin Grip nezle tarzı işte solunum yolu enfeksiyonları.
    Şöyle.bir şey var. Zaten bu hastalıkla bu durumlara yol.acıyor gibi dusunebılırsınız. Bende başlarda işte sırf bu yüzden farkedememıstm.
    Kesinlikle çörek otunun neden olduğu emin olmuştum. Onu yaptıktan 1-2 saat sonra hastalanıyordum üşüme. İltihap artışı hastalık halı Kırgınlık sünızıt é neden oluyordu bende.

    Kapsülün de etkisi olmadı.
    Sonunda işe yaramayı bi kenara dursun birde böyle durumlara neden olunca bırakmıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ellekem kullanıcısına yanıt
    İlk ölçümde normal çıkmıştı ancak sonraki ölçümlerde düşük çıktı. Doktor vitamin takviyesi vermişti.
    Öğle vakti 12-13 arası mutlaka güneş görmek lazım demişlerdi.
    Vücutta D vitamini olmayınca kalsiyum da tutulmuyormuş.

    Ayrıca paketli gıda ürünleri bisküvi, çikolata, kraker, cips vb. yemek yasak.
    Kuruyemiş serbest.
    Yumuşatıcı, deterjan bunlar yasak.
  • lost kullanıcısına yanıt
    Anladım
    Önceki ve şimdiki durumu nasıl.?
    Tedavi yanıt verdi mi?

    Bir de deterjan yerine ne kullanılıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ellekem kullanıcısına yanıt
    9 yaşına kadar epey eziyet çekmişti sonra D vitamini ve yukarıda yazdıklarıma dikkat edince oldukça rahatladı.
    Ayrıca anti-alerjik yastık ve yorgan da kullanıyor. bunlar da çok fayda etmişti.
    Deterjan yerine sabun tozu kullanın ya da sıvı deterjanlar var alerjiye karşı özel üretilmiş.
    Eti bor deterjan var, zeytinyağlı deterjanlar var. Bunları deneyebilirsiniz.
    Ve sakın bademcik veya geniz eti ameliyatı falan yaptırmayın.
    Yaptıranlar da aynı alerjik sorunlarla tekrar karşı karşıyalar.

    Deodorant, parfüm ve kolonya vb bunlara da dikkat.
    İmkanınız varsa bol ev yoğurdu, çörek otu.
    Bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerek.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.