Şimdi Ara

SEDAN MI? HATCHBACK Mİ?iyi yol tutar?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
16.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yol tutuş mu uzaymekiğini çağırın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli olan üstünden çok altıdır, suspansiyon sistemini, alt takımı göz ardı edip, sedanda kötü hb iyi veya tersi cümleler boş cümlelerdir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle arabanın hb yada sedan olmasıyla değil suspansiyon lastik boyutu lastik markası yere yakınlığı direksyon hissi agirilik dagilimi gibi uzar gider bu liste bunlar onemlidir yol tutusta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baba0392

    Hatchback Sedan ?

    C segmenti D segmenti ?

    Ne alaka ?

    hackback ve sedan olarak a3-ve a4ün kıyaslamasını yaptım ben burda.son olarakta d segment araclarınörneğin( Volkswagen Passat, Opel Vectra, Alfa Romeo 156, Renault Laguna, Ford Mondeo, Hyundai Sonata, Toyota Avensis, Honda Accord,) zaten ağır ve büyük.yoltutuşu yola oturması savurmasının çokaz olması.bunları anlatmak istedim kısaca,bunlarla diğerleri kıyaslanmaz
  • nevercollapsed kullanıcısına yanıt
    Yalnız hatchback araba sedana göre daha iyi yol tutar. Arka teker arkasındaki boş ağırlık Sedanda yol tutuşu baltalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hackback araba kolay savruluo.ben ıkısıyle de aynı viraja girddım bunu farkettım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkvan

    Aks mes.afesi genelde daha fazla olduğundan sedanlar daha iyi yol tutar. Ama % 100 genelleme yapılamaz.

    hocam aks mesafei uzun olan bence daha kötü yol tutar. çünkü savrulma arkada artar .

    en basit örnek; bir tırın römorku ile kafa kısmı bütün düşünelim. aks mesafesi çok uzun ve birde taksi düşünelim tıra göre aks mesafesi kısa. aynı hızda aynı virajı hangi araç daha fazla kaydırarak döner ?
  • sedan arabaların yol tutuşu daha iyidir. bundan hb araçların kötü olduğu sonucuna varılmasın. çok iyi yol tutuşu olan hb arabalar var. sedana dönecek olursak passat cc, alfa romeo 159, giulia gibi sedanların arka kısımlarına bakın, rüzgardan etkilenmeyecek şekilde tasarlanmıştır. sedan arabalarda arka silecek olmaz çünkü yapıları gereği yağmur damlası, toz gibi unsurlar hızlandığında arka camlarından kayar gider. hb araçlarda arka camda silecek olur ve önemli bir unsurdur. arka kısım genelde küt olduğundan rüzgardan etkilenir. yol tutuş sadece rüzgar tünelinde başarılı olan araçlarda iyi olacak diye bir şart yok. diğer arkadaşların yazdığı gibi aks mesafesi süspansiyon sertliği, kullanılan lastik gibi daha çok etkene bağlıdır.
  • Araçtan araca değişir



    genel anlamda Hb'ler daha iyi yol tutar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın tasarımına göre değişir. Focus, Astra, Megane gibi araçlar düşünüldüğünde temelinde hb olarak tasarlandıkları için hb versiyonlarının yol tutuşu daha iyidir. Daha üst sınıf araçlara baktığımızda (Mercedes E serisi, BMW 5 serisi gibi) temel olarak sedan üzerine tasarım gerçekleştiği için bunların yol tutuşu diğer araçların hb versiyonlarından daha iyidir.
  • Aracın sedan yada hb olmasının yol tutuşuyla bir alakası yok ..bir sürü değişkene göre farklılık gösterir ..bir aracın hb si daha iyiken başka bir aracın sedanı daha iyi olabilir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hatchback bence daha iyidir
  • İyi yol tutan arabanın takla atma riski daha fazladır. Belli limitler var o limitler aşılınca kayması gereklidir.. Aracın ağırlığı ile doğru orantılı. Diyelim donerken frene basarsanız onden kayma egilimi olabilir, gaza basarsanız arkadan kayma egilimi olabilir tamamen agırlık dagılımıyla alakalı bir durum. Ama sabit hızda veya hızlanrak ivme oldugunu dusunursek hb ve sedan kıyasında merkezkac kuvveti daha fazla olan sedan araç kayma riski hb e gore daha fazladır. (iki aynı aracın hb ve sedan versiyonu için konustum)
  • Genellikle sedanlar daha iyi yol tutar aks mesafesinde aerodinamikten falan dolayı ama modelden modele değişir mesela a45 amg lineadan iyi yol tutar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKK mesafesi birbirine yakıt araç daha iyi yol tutar
    Fakat aynı aks mesafesindeki hb sedan araçsa hb daha iyi yol tutar
    Sedan araç arkası daha uzun olduğu için
  • sedan araçlar yola çok daha iyi yapışır. hb araçlar çok çabuk savrulur rüzgar tokat gibi çarpar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.