Şimdi Ara

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
30
Favori
408.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayın dogandd,

    Nitron kombiyi sırf program saati yüzünden aldım. Program saati büyük rahatlık. Ancak kombi ilk devreye alındığında baktım alev boyu birinci kademede, böyle olunca da kombi set değerine ulaşıp kendini kapatamıyor. Servis bir kaç kez uğraştı, üçüncü kademeye kadar çıkardı. Şimdi 40 derecede çalışsa bile alev boyu üçüncü kademenin altına düşmüyor. Bu şekilde kombi kendini otomatiğe alabiliyor. Daha önce alamıyor, sürekli mininmum alev boyunda kapanmadan çalışıyoru. Seninkinde nasıl, hiç dikkat ettinizmi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BMW 528

    quote:

    Orijinalden alıntı: mastor1

    Şu anda istanbulda dış sıcaklık 15 derece içerisi 21 termostat kullanmayanlar kombinizi hala kar havasındaki gibi yakıyorsanız kısın boşuna gaz yakmayın

    tam 31 günlük ocak dogalgaz faturası geldi 154 tl 171 m3.Günde ortalama 5,6 m3 .Kar kış feci artırdı dogalgaz tüketimini ..%50 arttı nerdeyse..kar geldiginden beri 55-60c de yaktım kombiyi.Gün içi 19-20c gece 22-23c ayarlı..Termostat sayesinde sürekli yanmıyor kombi Ha bezen içerisi bize göre soguk geliyor rüzgarda özellikle o zaman kendim 21c ise içerde 23c yapıyorum .

    Bende çocuk yaşllı bebek yok..Bu hafta camların tümünü ısıcam konfor ile degiştirecegim inşallah...Bakalım arka taraf için balkon fiyatıda uygun gelirse yatak odayı balkonu pvc ile kapatacagım.

    Yazında salon ve diger oda peteklerini büyütecegim salondaki 2 adet toplasınız 1,6mt petek ısıtmıyor hakeza arka ve yatak odasındaki odalardaki 70-80cm peteklerde öyle.. ev 85m2 ama inanın en az 8mt petek ile anca ısınma olur verimli.+yalıtım.

    bendeki kombi 20000w hermatik baymak 240 fi.Acaba petek boylarını toplam 8-9mt yapsam kombi kaldırabilrmi?ısınmada bir problem yaşarmıyım

    bu nasıl olabilir. bende 2 petek yanmasına rağmen 200 metre küp yaptım soguklarda ev en üst kat dış tarafta mantolama var tavandada var ama yinede çok iyi degil tavandaki :(




  • Ankara Mamak Tokı konutlarında oturuyorum. Her halde en az petek forumda benim evindedir. Toplasan 5 metre yoktur. Evim yaklaşık 87metrekare. Kombi 45 ile 50 derece arasında yanıyor yalıtımılı termostat yok odaların ısısı 21 derece civarı oluyor ve tüketim ortalama 10metreküp. Yaz çıkınca ilk işim petek ilavesi ve termostat almak olacak
  • Kombi çok mu elektirik harcar. Yazın 50 tl fatura geliyor. Kış oldu 70 tl fatura geliyor. Yazın 140 kw yakıyorum. Kışın 210 kw ta çıktı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: conqueror549

    quote:

    Orijinalden alıntı: memint

    quote:

    Orijinalden alıntı: conqueror549

    Öncelikle bu forumda bilgilerini ve tecrübelerini paylaşan herkese selamlarımı gönderiyorum.

    Benim birkaç sorum olacak; Kütahya merkezde oturuyorum. Buranın soğuk olur bilenler bilirler. Şimdi oturduğum daireyi yeni aldım (2.el) geçen mayıs ayında taşındım. Daha önce kirada olduğum evde Alarko carrier ataq serisi yoğuşmalı kombi vardı. Ev 90 m2 ve yerden ısıtmalıydı. Oradayken en soğuk kış günlerinde bile gece gündüz 22 dereceye ayarlı oda termostatıyla 150 TL’nin üzerinde gaz harcamamıştım. Şimdi aldığım evde ise Ferroli Domicompact serisi hermetik kombi var. Gücü 20 kw galiba. Günlük tüketim 15 metreküp civarında.280-300 TL’lik gaz harcıyorum .
    Evim 118 m2 3+1 güney-kuzey cepheli. Zemin kat (yüksek giriş) altta ısıtılmayan bodrum var. Doğu tarafında diğer blok var. Batı tarafı kör cephe ve geçtiğimiz yaz yalıtım yapıldı. Ancak kuzey ve güney cephelerde yalıtım yok. Benden önceki sahibi evin alt tarafına yani bodrumun tavanına beyaz strofor koymuş. Camlar pvc.
    Peteklerim ev önceden merkezi sistem katı yakıtlı olduğu için döküm peteklerden. Sadece antrede panel radyatör var markasıne bilmiyorum üzerinde ‘’ Fer’’ yazıyo. Evin toplam petek uzunluğu 5,5 metre civarında. Yükseklikleri 60 cm. Peteklerde ısınma sorunu yok, kombiyi 45-50 derece civarında çalıştırıyorum.salonun peteğini ılık olacak şekilde kıstım. Evde küçük çocuğum olduğu için sürekli açık. Oda termostatı ve termostatik vana yok Ancak bu kadar yakıt parası ödemek zoruma gidiyo açıkçası.
    Soruma gelince;
    1. Kombim neden bu kadar çok harcıyor? Peteklerin boyunu uzatıp yoğuşmalı kombi alsam, termostatik vana+oda termostatı tüketimimi düşürür mü yada ne kadar düşürür?

    2. Kombi bakımı için gelen servis elemanı kombimin (Ferroli Domicompact) çok güzel bi kombi olduğunu, eşanjörünün hammaddesinde altın kullanıldığını ve bu sebepten en hızlı ısıtmayı bu kombinin yaptığını söyledi, bu doğru mu? (ben pek inanmadım doğalgaza 280Tl ödeyince…)

    3.Evime uygun kombi öneriniz nedir? Bütçeme uygun demirdöküm nitromix yoğuşmalı veya
    ariston genus premium filan düşünüyorum. Bu uygun mudur.? (nitekim evin kredi borçları da devam ediyor ) fiyatı 2000 TL’yi geçmeyecek şekilde.

    Çok uzun oldu. Sabırla yazılarımı okuduğunuz için teşekkür ederim, cevaplayan arkadaşlara teşekkürler.. Saygılar…


    Merhaba,
    Geç olsa da aynı sırayla cevaplıyorum:
    1. Sizin belirttiğiniz ve büyük karakterlerle yaptığım alıntılarda aslında sarfiyatınızın fazla olmasının nedenlerini zaten vermişsiniz. Altın eşanjörlü kombi efsanesi bir yana, kombinin görevi suyu ısıtıp tesisata göndermektir. Önemli olan erken ısıtma değil, mümkün mertebe düşük sıcaklıktaki suyu eve ısı olarak yansıtacak yeterlilikte peteğiniz olup olmadığıdır. Merkezi sistemden dönüşüm yapılınca petek miktarları arttırılmadığında ve tesisat temizliği yapılmadığında (genellikle sadece kombi bağlanarak aynı sistem kullanılmaya devam ediliyor) kombiyi yüksek sıcaklıkta kullanma zorunluluğu doğuyor. Elbette bu durumun sorumlusu kombi değildir.
    2. Bahsettiğiniz kombiler fiyatlarına göre yüksek performansa sahip verimli kombiler. Ama kombiyi değiştirmeden önce döküm peteklerinize (muhtemelen 90 civarı dilim peteğiniz var) ilave yapmanız uygun olur. Belki hiç kombiyi değiştirmemeniz daha gerçekçi. en azından önemli bir arıza verene kadar kullanabilirsiniz.
    Kolay gelsın...


    selamlar...
    Tavsiyeleriniz üzerine bugün 2 adet demirdöküm plus 600/1800 panel radyatör siparişi verdim. aldığım firma montajını yapacak ve kombi sistemini de temizleyecek. (şu ilaçlı basınçlı makina ile olanlardanmış). burası soğuk günlerde -24 dereceleri gördü. Donduk resmen o günlerde benim kombinin günlük tüketimi 20 m3'ü geçti. Şu aralar da 17 m3'ü buluyor. Yapılacak işlemler işe yarasa bari.... Sonra kombiyi değiştirmeye gelecek sıra...

    Selamlar...
    Geçen gün peteklerime ilave yaptırdım. yukarıda anlattığım işlemlerle birlikte. Evimin toplam petek boyu 8 metre civarına ulaştı. bunun 3.60 metresi DD panel plus geri kalanı dökme dilimli peteklerden. Evimin ısısında artış oldu bariz bir şekilde ancak bunun yanında yakıt tüketimim de arttı.

    dün 21:30 = 181 m3
    bugün 23:30 = 159 m3
    fark = 22 m3 (26 saatlik kullanım)

    Kombim (Ferroli Domicompact hermetik) petek arttırımından hiç memnun olmadı. Acısını fena çıkarıyor benden.

    Kombimi değiştirip yoğuşmalı kombi alsam tüketimim azalır mı? Sitede önerilen Ariston Genus Premium 24 kw almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz?

    Üstatlarımızın ve tecrübeli arkadaşların cevaplarını bekliyorum Teşekkürler......




  • quote:

    Orijinalden alıntı: conqueror549

    quote:

    Orijinalden alıntı: conqueror549

    quote:

    Orijinalden alıntı: memint

    quote:

    Orijinalden alıntı: conqueror549




    Selamlar...
    Geçen gün peteklerime ilave yaptırdım. yukarıda anlattığım işlemlerle birlikte. Evimin toplam petek boyu 8 metre civarına ulaştı. bunun 3.60 metresi DD panel plus geri kalanı dökme dilimli peteklerden. Evimin ısısında artış oldu bariz bir şekilde ancak bunun yanında yakıt tüketimim de arttı.

    dün 21:30 = 181 m3
    bugün 23:30 = 159 m3
    fark = 22 m3 (26 saatlik kullanım)

    Kombim (Ferroli Domicompact hermetik) petek arttırımından hiç memnun olmadı. Acısını fena çıkarıyor benden.

    Kombimi değiştirip yoğuşmalı kombi alsam tüketimim azalır mı? Sitede önerilen Ariston Genus Premium 24 kw almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz?

    Üstatlarımızın ve tecrübeli arkadaşların cevaplarını bekliyorum Teşekkürler......




    kardeş en azından tüketiminin karşılığını almışsın, ama hernetiklerde petek boyu arttırmak tüketimi arttırması gayet normal. benim sana tavsiyem tesisat suyu sıcaklığını biraz düşür. petek boyun arttığına göre daha düşük sıcaklıkta da ısınmak gerek. kombi değiştirmen senin tüketimini mutlaka düşürür zaten yoğuşmalıların olayı uzun petek düşük tesisat suyu sıcaklığı. ama 1500+ diğer masrafları (en uygun yoğuşmalı nitromix ondan hesap edersek) 2000 lirayı bulur, bunu ne kadar zamanda cıkarırsın bilemiyorum. faturalarının ortalama yüzde 20 sinden hesapla....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogandd -- 7 Şubat 2012; 9:30:25 >




  • 06/02/2012 okunan değer 1076,014
    07/02/2012 okunan değer 1083,929

    13 m3 lerden 7,9 lara düştü ama perşembe-cuma havalar gene soğuyor, allah yardımcımız olsun....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mastor1

    İmkanın varsa petekleri arttır 55-60 yerine 45-50 ile ısınırsın ama yoğuşmasız modelde petek boyundan gaz tüketiminde çok indirim beklenmez asıl tasarruf yalıtımdan olacaktır

    bu hafta içinde evdeki pvc camları ısıcam konfor ile degiştecegim inş.petek boylarını büyütecegim ama yazın ..Salondakileri büyütecegim arka iki odayı yapabilirsem onlarıda büyütecegim..Hermatik kombi oldugundan yakıtdan fazla tasarruf beklemiyorum ama bu işlemler sonucu aynı yakıtla daha sıcak ve stabil ev ortamı yakalamayı umuyorum..Kombideki ses için servisi arayacagım dün imkan olmadı istanbul trafigi 2 saat köprü trafigine takıldık..Kombicime sordum sesi o ses pompadan geliyor olabilir dedi yinede garanti oldugundan yetkili servis bakması lazım dedi.Benim merak ettigim bendeki 20000w kombi 8-8,5mt+havlupan için petege sıcak su basarken problem yasarmı=?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gprsnedir

    quote:

    Orijinalden alıntı: BMW 528

    quote:

    Orijinalden alıntı: mastor1

    Şu anda istanbulda dış sıcaklık 15 derece içerisi 21 termostat kullanmayanlar kombinizi hala kar havasındaki gibi yakıyorsanız kısın boşuna gaz yakmayın

    tam 31 günlük ocak dogalgaz faturası geldi 154 tl 171 m3.Günde ortalama 5,6 m3 .Kar kış feci artırdı dogalgaz tüketimini ..%50 arttı nerdeyse..kar geldiginden beri 55-60c de yaktım kombiyi.Gün içi 19-20c gece 22-23c ayarlı..Termostat sayesinde sürekli yanmıyor kombi Ha bezen içerisi bize göre soguk geliyor rüzgarda özellikle o zaman kendim 21c ise içerde 23c yapıyorum .

    Bende çocuk yaşllı bebek yok..Bu hafta camların tümünü ısıcam konfor ile degiştirecegim inşallah...Bakalım arka taraf için balkon fiyatıda uygun gelirse yatak odayı balkonu pvc ile kapatacagım.

    Yazında salon ve diger oda peteklerini büyütecegim salondaki 2 adet toplasınız 1,6mt petek ısıtmıyor hakeza arka ve yatak odasındaki odalardaki 70-80cm peteklerde öyle.. ev 85m2 ama inanın en az 8mt petek ile anca ısınma olur verimli.+yalıtım.

    bendeki kombi 20000w hermatik baymak 240 fi.Acaba petek boylarını toplam 8-9mt yapsam kombi kaldırabilrmi?ısınmada bir problem yaşarmıyım

    bu nasıl olabilir. bende 2 petek yanmasına rağmen 200 metre küp yaptım soguklarda ev en üst kat dış tarafta mantolama var tavandada var ama yinede çok iyi degil tavandaki :(




    inanın bu iş çok çeşitli fiziksel etmenlere baglı ..aynı aprtmanda bile insanlar farklı rakamlar yakabiliyor.Termostat bu işte iyi bir rol oynuyor boşa yanmıyor kombi. Ev 9.kat gün içinde güneş felan girerse ısınıyor birde asıl bizde gece ayaz oluyor her yer rüzgar felan o zaman 18.00 den sonra termostatı 22-23c yarlayıp yatıncaya kadar yakıyorum .Gecede 19c yapıyorum kar yagarsa 20c ..Bursa iş evi sürekli belirli bir ısıda tutabilmek. Tüm peteklerim açık benim kısma yok sadece mutfak 1 tur açık..Evinizi görmek lazım tüketiminizin yüksekligini belirlemek için.Sizin ev kaç m2? kaç mt petek var? evde sürekli kalan varmı? kombi 24 saat yanıyordu? termostat varmı?

    yan komsumuz yaşlılar 2 kişi dogalgaz+ufo kullanıyor ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMW 528 -- 7 Şubat 2012; 10:43:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gprsnedir

    quote:

    Orijinalden alıntı: BMW 528

    quote:

    Orijinalden alıntı: mastor1

    Şu anda istanbulda dış sıcaklık 15 derece içerisi 21 termostat kullanmayanlar kombinizi hala kar havasındaki gibi yakıyorsanız kısın boşuna gaz yakmayın


    bu nasıl olabilir. bende 2 petek yanmasına rağmen 200 metre küp yaptım soguklarda ev en üst kat dış tarafta mantolama var tavandada var ama yinede çok iyi degil tavandaki :(




    kardeş 2 petek yakmakla ekonomi yapamazsın, bi kere kombinin verimli çalışması için en az 3 peteğin açık olması gerekir. senin kombin 2 petekle ki bi de bu petekler uzun değilse verimsiz çalışması gayet normal




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayay

    Kombi çok mu elektirik harcar. Yazın 50 tl fatura geliyor. Kış oldu 70 tl fatura geliyor. Yazın 140 kw yakıyorum. Kışın 210 kw ta çıktı.

    Aylık 20 TL civarında yakıyor, prize elekronik sayaç bağladım özellikle 2 haftada 10 TL gibi yazdı yani ayda 20 TL gidiyor
    bu 110 watt harcayan kombide 24 saat çalışma için

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayay

    Kombi çok mu elektirik harcar. Yazın 50 tl fatura geliyor. Kış oldu 70 tl fatura geliyor. Yazın 140 kw yakıyorum. Kışın 210 kw ta çıktı.

    ben su an 30 tl ödüyorum ortalama elektirik her ay.yazın ise 8-10 tl felan max..bizim faturada en yükske kalem hanımın saç kurutma makinası o olmasa belki 15-20 tl gelir elektirik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BMW 528

    quote:

    Orijinalden alıntı: bayay

    Kombi çok mu elektirik harcar. Yazın 50 tl fatura geliyor. Kış oldu 70 tl fatura geliyor. Yazın 140 kw yakıyorum. Kışın 210 kw ta çıktı.

    ben su an 30 tl ödüyorum ortalama elektirik her ay.yazın ise 8-10 tl felan max..bizim faturada en yükske kalem hanımın saç kurutma makinası o olmasa belki 15-20 tl gelir elektirik

    Hadi kombi hariç tutalım , Yazın Buzdolabı çamaşır TV bilgisayar ... bunlar yok mu ? nasıl 10 TL ye aylık fatura olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mastor1

    quote:

    Orijinalden alıntı: BMW 528

    quote:

    Orijinalden alıntı: bayay

    Kombi çok mu elektirik harcar. Yazın 50 tl fatura geliyor. Kış oldu 70 tl fatura geliyor. Yazın 140 kw yakıyorum. Kışın 210 kw ta çıktı.

    ben su an 30 tl ödüyorum ortalama elektirik her ay.yazın ise 8-10 tl felan max..bizim faturada en yükske kalem hanımın saç kurutma makinası o olmasa belki 15-20 tl gelir elektirik

    Hadi kombi hariç tutalım , Yazın Buzdolabı çamaşır TV bilgisayar ... bunlar yok mu ? nasıl 10 TL ye aylık fatura olur?

    şimdi dosyaya baktım kusura bakmayın 16,8 gelmiş 8.ayda tabi birde tam kapasite biz 9.ayda kullanıma başladık o zamanda 24,5 gelmiş .Eylülden beri 30-35 tl arası geliyor fatura..Çamasır iyi yıkıyor bizim hanım sürekli yıkanur bizim evde çamasır acaba lambadanmı tasarruf ettim ? evdeki lambalar 4w tasarruflu ampul hepsi.Antre 40w oda her daim yanmıyor zaten misafir geldiginde yakıyoruz .birde banyodaki 13w tasarruflu.

    annemlerde 60 dan aşagı gelmez sanırım evde ki kişi sayısı arttıkça tüketim artıyor biz iki kişiyiz belki ondan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMW 528 -- 7 Şubat 2012; 11:25:48 >




  • Kullandığım kombi şuan 45 derecede çalışıyor ve 2 dakikada bir 1.5 dakika süre ile ateşleme yapıyor. Bu normalmi?
    Baymak Luna3 240fi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aylara göre faturam:

    kasım: 151
    aralık: 160
    ocak: 260


    ev sürekli 23 derece. gece gündüz kombi kapatılmıyor. ev 125 m2. dıştan ısı yalıtımlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atlas06

    Kullandığım kombi şuan 45 derecede çalışıyor ve 2 dakikada bir 1.5 dakika süre ile ateşleme yapıyor. Bu normalmi?
    Baymak Luna3 240fi

    45c ılık olmuyormu? bende 40-45c sıcaklıkda ılık petekler.Ben kardan önce 50c yakıyorum 45c ılık kalıyor bende.. 9.kat olmaısndan dolayı ısı kaybım fazla tabi çelik kapıdan pvc den gelen rüzgarlarda var..kombi ateşlemesi normal termostat takmadan önce bendede aynı sıklıkda ateşleme yapıyordu termostat bu boşuna ateşlemeyi kesdi.Eger evin tam yalıtımlı ise 45c sıcaklık yetebilir tabi bilmiyorum ama benim ev tam yalıtımlı degil ve 50c aşagısı yetmiyor su an 55c ayarlı soguk hava zira.. Ilıkda yanıp duracagına sıcakda yakıyorum ısınıyorum termostat ısı yükselince kesiyor ateşlemeyi.

    sizin düşük sıcaklıkda yaktıgınız yogusmalı kombi için ideal ısı ama hermatikler ıçin malesef daha fazla yakıt oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BMW 528 -- 7 Şubat 2012; 14:07:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratt45

    aylara göre faturam:

    kasım: 151
    aralık: 160
    ocak: 260


    ev sürekli 23 derece. gece gündüz kombi kapatılmıyor. ev 125 m2. dıştan ısı yalıtımlı.

    bence 23c stabil ısı için iyi fiyat ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogandd

    quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    01/02/2012 SAAT 07:30

    2720.928

    02/02/2012 SAAT 07:30

    2734.624

    Bu gece kombiyi kısmadık ve ev sürekli 21 derecedeydi. O yüzden fazladan 3 metreküp yaktı.

    galiba şu an herkes 13-14 yakıyor gibi bende dün 13 e yakın yaktı.

    Ya sorması ayıp siz kaç derecelerde oturuyorsunuz.
    Ben anlamadım bu işten bişey.
    Benim termostat 24.0 derecede kapatık 23,6 açıyor.Yanlış anlamayın ama siz titreyerekmi oturuyorsunuz evde geceleri.Yoksa ben kazandan kombiye (1 ay oldu) dönünce hala eski sıcaklığımı arıyorum.Kazan yanarken 25 veya 25,5 derece civarı idi içerisi.Bu 20-21 dereceler bana çok az geliyor siz anlatırken bile ben üşüyorum ya geçen hafta -15 derece oldu geceleri buralarda ben nasıl evde çocuk varken 20 derece tuttayım içerisinin sıcaklığını ki var bu işte bir gariplik ama ben çözemedim şimdilik.




  • Ayrıca ben doğalgaza geçeli tam 29 gün oldu ve ilk faturada geldi vatana millete hayırlı olsun 242,00 TL.
    Ortalama 24 sat 23,5 24 arası derecelerde zaman zaman -15 lere varan dış hava sıcaklıklarında kaldıki ocak ayının hemen hemen tümü bizim buralarda(Kırklareli) çok soğuk geçti.Daha yüksek rakkamlar duydum buralarda doğalgaz kullananlardan.Şunu söyleyebilirim tavsiye olarak NİTROMİX aldım ürkerek, biraydoğalgazın tavsiyesi ile aldım çok sağolsun herkese ama herkese tavsiye ederim düşünmeden alın bu kadar basit, kullanışlı ve sıcak suyu dengeli bir kombi olabileceğini tahmin etmemiştim.Kalkıpta 2000tl-2500tl vermeyin başka kombilere macera aramayın derim nacizane fikrim bu.

    Şunu belirtmeyi unutmuşum önemli bir detay gözden kaçırılmamalı bizim burada doğal gaz birim fiyatı 0,75 TL.
    322M3 X 0,75 TL=242 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canturkkara -- 11 Şubat 2012; 21:29:21 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.