Şimdi Ara

NOKIAN LASTİKLERİ ve LASTİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.043
Cevap
65
Favori
518.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CSMMERSAN

    orjinal ebattan şaşmıyım dıyorsanız. yazınızı okudum . ali beyinde belirttiği gibi nokianın 195 50 15 v modelelrı gercekden yumusakdır. o yuzden sorun cekmessınız hem konforlu hem sessız hemde extra guclendırılmıs yanak ve koruyucu ozellıklerı ıle sızın arac ıcın bıcılmiş kaftan bence. ve bu ebat lastik satışlarımız herzaman vardır. ince yanak oldugu ıcınde guclendırılmıs yanak yapısı ve v hız ındeksı olması onun daha guclu olmasını gerektırdıgınden ozellıkle bızım yollar ıcın cakıl tas cukur en ıdeal lastik olmasını saglıyor


    quote:

    Orijinalden alıntı: sedobey

    bu arada unuttum yazmayı servisle görüştüm lastik ölçülerinin değişmesi aracın çekişten düşmesine ve km. saatinin doğru orantıda çalışmayıp yol bilgisayarınında yanlış bilgi vereceğini söylediler zaten ben biraz pimpirikliyim orjinali neyse onda ısrar ediyorum.



    ben bu işten bir şey anlamadım..dunyanın en iyi firması deseki 195/50*15 yumuşak lastikdir. inanmam..bir kere sert olması lazımki cukurlara karşı ince yanakolmasından sebeb yarılmasın hemen...birde demişsiniz ki günçlendirilmiş yanak..en yumuşak yanağa güçlendirilmiş yanak yaparsan otomatik olarak esnekliği azalır..yumuşak olmakdan cıkar.

    heralde siizn yumuşak dediğiniz ile arkadasın yumuşak demesi arasında başka bir anlayış farkı olması lazım.

    bak birader bu soruyu soran şahıs..sen beni dinlersen bu grupta yumuşak esnek konforlu bir lastik bulamassın...vardır diyen yalan söyler..zaten modifiye bir lastik..orjinal ekipman cok az arabada cıkar..175/65*14 olan arabasını 15 e cevirecekse genelde bu takılır spor olsun diye... o yuzdenboşuna yorulma derim..
    bu grupta diğer markalar fiyat olarak pahalı olduğu için insanlar genel olarak nokian kumho avon vesaire..bunları tercih ederler. o yuzden prim yapar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_man06 -- 22 Mart 2010; 16:13:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawyer23

    Ali bey merhaba, uzun süredir yazılarınızı takip ediyorum. Benim de bir sorum olacak size. Aracımın orijinal ebatı 205/50/17. Aracım da Volvo S 40 2009 model. Aracımın orijinalinde pirelli P7 vardı ve pek memnun kalmadım. Kış lastiği olarak Goodyear tercih ettim. Kış koşullarında çok memnun kalsam da iki defa patladı. Biri şehir içinde biri de dışarıda olmak üzere girdiğim badallardan ve 50 yanak olmasında olsa gerek 2 ay içinde iki defa lastik patlatmış oldum. Ancak pirelli ile bu sıkıntıyı hiç yaşamadım. Sebebini anlayamadım. Sizce sebep ne olabilir? Esas sorum ise bu ay içinde 4 adet lastik alacağım ve bu patlamalardan dolayı Goodyear dan ve konfor yönünden de pirelliden memnun kalmadım. Nokian düşünebilirim. Ama sizden şu soruya cevap arıyorum. 50 yanak çok ince olduğundan hem konfor hem güvenlik açısından 55 yanak mı almalıyım. Örneğin 205/55/17 benim araca uyar mı? Öte yandan ince yanağı aslında seviyorum, sportif bir görünüm katıyor. Nokianın yanaklarının daha sağlam ve güvenli olduğunu söylerseniz 215/45/17 de düşüneblirim.
    Sizce benim reçetem nedir?Şimdiden teşekkürler

    good year lastiğini bildiğim kadarıyla bu gruptaki lastiklerinde sigortası var... giderseniz eğer para vermeden değiştiriler...
    ayrıca lastik patlaması lastiğin kendisiyle alakalı değil..genelde düşük hava ile kullanmaktan yada çivi girmesi sonucu olur..pirelli lasitği patlamaz yada michelin patlar yada nokian patlmaz diye bir şeyi kimse soyleyemez....öyle olsa butun meganlar ve mercedes serisinin bazılarında vb.. markalarda orjinal ekipman cıkan goodyaer hepsi patlması lazım..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x_man06

    bir lastiği getiriyorsunuz diye dünyanın en iyi lastiği o olması gerekmez..
    bence insanlara doğruyu net söylerseniz..daha iyi olur..ben daha önce nokian kullanığım için biliyorum lastik 2. sene düz tip olarak söyluyorum..kösele gibi oldu...olmasıda normal..3 kuruşa 5 köfte


    Ben hayatım boyunca yalan söylemler ile ticaret yapmadım bu yaştan sonra yapacak da değilim...

    Bu lastiği ben getirmiyorum ama ne yalan söyliyeyim getirmeyi distribütörü olmayı çok arzu ederdim...

    Lastiği kullanmış, sıkıntı da yaşamış olabilir siniz... doğrudur, ancak sıkıntınızı meydana getiren koşulları, aracı, şartları ve detayları ifade etmeden, sadece kötü manalar yüklemek yapılabilecek en kolay davranıştır diye düşünürüm, madem sıkıntı yaşadınız bu sıkıntınızı neden bunca zaman sonra bu şekilde dile getiriyor sunuz neden zamanın da ilgili mercilerine dile getirmediniz... Yada dile getirdiğinizi ve nasıl dile getirdiğinizi açıklamıyor sunuz...

    Lastiğin tekniği ve detayı hakkında ne derece bilginiz olduğunu bilmiyorum bilmediğim için de; fikir yürütmek istemiyorum ancak bilgi sahibi iseniz bu derece teknik bir üründe A markası yada B markasında mevzubahis olan yada olabilecek olan hususların genel teşkil ettiğinide ifade etmelisiniz ki taraflı olmadığınız meydana çıksın...

    Kullanmış olup memnun kalmadığınız bir ürün ile ilgili bu forum ve ilgili konular altında sizin aksinize bir o derece memnun kalmış ve halada kullanmakta olan insanların yazmış oldukları siz de bir soru işaretleri hiç mi uyandırmıyor...???

    Sizden ricam lütfen kolay yollarla değil, kötüleyecek seniz bile ispatlı kaydadeğer, söylemler ile ürünü kötülemeniz, hiç değilse somut bir dayanağınız olur...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alisaglam


    quote:

    Orijinalden alıntı: audioslave

    Herkese merhabalar.

    geçen gün ali bey'in tavsiyesi üzerine nokian lastik almaya karar vermiş idim. bugün ankara'da(ankara'da oturuyorum) nokian lastik satan sanırım yetkili bayilerinden biri olan yere gittim. elinde nokain'ın kalmadığını 1 ay sonrasına geleceğini söyledi. bende acelesi olmadığını bir ay sonrada alabileceğimi söyledim. fiyatlarını da sordum tabi:
    nokian i3 için 110lira
    nokian h modeli için 120lira
    elinde hali hazırda olan mişlen:) için ise 115lira olduğunu öğrendim. tabi nokian gelince 1ay sonra pazarlığımıda oturur yaparım. yalnız dün de metro mağazalarında pirelli nin p3000 modelinde kampanyası olduğunu gördüm bununda fiyatı tam hatırlayamasamda 70 lira cıvarı idi.
    lastik ebatım 175 65 r14.

    ali bey sizce bu fiyatlar doğrultusunda ne yapmamı önerirsiniz. tabi işin bu tarafı biraz bütçe ile de alakalı bir durum. şahsen ben nokian i3'e sıcak baksamda, babam tabi en ucuzu daha doğrusu bütçeye en uyguna sıcak bakmakta. pirelli nin bu modeli hakkında görüşleriniz neler, mişlen zaten nokian i3ten az biraz pahalı old. için düşünmem, çünkü ilk tercihim nokian olur. bir de size göre; verecekseniz 10 lira daha verin h modelini alın mı dersiniz yoksa bu ebat ve hız için( hızdan kastım 160'ın üzerine çıkınca araba yerden kesiliyor, o yüzden basmıyorum) i3 te sizin için yeterli olur mu dersiniz?
    çok teşekkür ederim şimdiden vereceğiniz cevap için..hayırlı kazançlar dilerim.

    ek soru olarak: bu bir ay sonra gelecek denen nokian'ın 2010 yapımı olma ihtimali olabilir mi, nisan ayı itibariyle?


    Merhabalar, bir müddettir işlerim yoğunluğu nedeni ile forumu takip edemedim, herksesden özürlerimin kabulünü rica ediyorum.

    Bütçe hususu ayrı bir konu bu açıdan söyleyebilecek fazla sözüm yok.

    Nokian i3 modelini Pirelli nin P3000 modeli ile kıyaslama yapabilmemede pek mümkün değil, teknoloji anlamında çok büyük farkları olan 2 model. Her ikisi de temelde "LASTİK" ancak meyve gibi düşünün bu durumu elma armut da birer meyve ancak şekli tadı faydası hep farklı. Nokian i3 ün üzerinde barındırdığı teknoloji ve özelliklerden hiçbiri P3000 de bulunmuyor. O nedenle de zaten ucuz.

    Nokian H üst kategorisi zaten Nokian ın ve Nokian i3 den de üstün taban kaplama karışım özellik ve teknolojilerine sahip. En iyisi olsun diyorsanız Nokian H ı tercih ediniz. yoksa Nokian i3 de size ve aracınıza sahip olduğu özellikleri ile hizmette kusur etmeyecektir.

    Nokian Lastikleri tedariği ile ilgili aşağıda sorularınıza verdiğim cevaplardan sonra ayrı bir post ile cevap vereceğim.


    ali bey tekrar teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.




  • Merhaba Ali Bey,


    Benim Peugeot 307 1.6 XT model bir aracım var. Lastiklerini degistirmem lazım artık bitmiş. Sizin yorumlarınızı okudum. Lastik ebatlarım 195 / 65 / R15

    Aklımda Goodyear, contiental, dunlop ve sizin anlatımlarınızla beraber Nokian markası olustu. Bu ebatlarda aracıma uygun yaz ve kıs kullanabilecegim bir lastik arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bLueoffLine

    Merhaba Ali Bey,


    Benim Peugeot 307 1.6 XT model bir aracım var. Lastiklerini degistirmem lazım artık bitmiş. Sizin yorumlarınızı okudum. Lastik ebatlarım 195 / 65 / R15

    Aklımda Goodyear, contiental, dunlop ve sizin anlatımlarınızla beraber Nokian markası olustu. Bu ebatlarda aracıma uygun yaz ve kıs kullanabilecegim bir lastik arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.


    Merhabalar,

    195/65R15 ebadınızda Nokian Lastikleri ürün gamı dahilinde, ekonomik model olan T Hız sınıfında (Max.190 Km/s) "Nokian i3" modeli, üst model olan H hız sınıfında (Max. 210 Km/s) "Nokian H" modeli stoklarımızda mevcut.

    Model detayları ile ilgili model adlarının üzerine tıklayınız.

    195/65R15 91T Nokian i3 fiyat ve ödeme alternatifleri ile ilgili tıklayınız

    195/65R15 95H XL Nokian H fiyat ve ödeme alternatifleri ile ilgili tıklayınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaglam -- 21 Mayıs 2010; 18:00:50 >




  • 2005 model Astra calssic için lastik tavsiye edebilirmisiniz. Fiyat uygun olursa iyi olur.

    Saygılar....
  • Ali bey Nokian sessizlik ve konfor açısından dünyada en iyi lastiklerin başında gelmesine rağmen yaz lastikleri kategorisinde testlerde sessizlik ve konfor değerlendirmelerinde bile bir çok lastik ten çok daha alt sıralarda gösterilmesini neye bağlıyorsunuz?Birde bir arkadaşım Dunlop Direzza DZ101 diye bir lastiği çok sessiz , konforlu vede ıslak-kuru yol tutuşu çok iyi olduğu söylenerek satın almış.Birkaç günlük kullanımı ile de şimdilik memnun olduğunu söylüyor.Bu lastik hakkında bilginiz varmı?
    (bu arada lastik A3'e takılmış ve ölçü 225/45/17 94w)
  • Alibey merhabalar konubaşlığınız güzel olmuş iyi çalışmalar.

    205-65-15 ebatta bir nokian ile aynı muadil sınıftaki bir mıchelini mukayese etmekteyiz bize iki markanında objektif olarak eksi ve artılarını söyleyebilirmisiniz sizce her yönü ile karşılaştırısak hangisi daha artı..

    teşekkürler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cetera

    2005 model Astra calssic için lastik tavsiye edebilirmisiniz. Fiyat uygun olursa iyi olur.

    Saygılar....


    Merhabalar,

    2005 model astra Classic aracınızın yanılmıyorsam versiyon ve donanım tipine göre 2 ayrı ebadı söz konusu 185/65R15 yada 195/60R15.

    Ebadınız 185/65R15 ise bu ebatta Nokian ın ekonomik modeli olan "Nokian NRe" yi tavsiye edebilirim, yine bu ebatta üst model "Nokian H" modeli söz konusu ancak fiyat olarak daha yüksek...

    Ebadınız 195/60R15 ise, bu ebatta da yine ekonomik model olan "Nokian i3" modeli ve yine üst model olan "Nokian H" modelleri söz konusu.

    Ürünler ile ilgili detay bilgiler için lütfen model adlarının üzerine tıklayınız. Her 2 ebat da bahsi geçen tüm modeller stoklarımızda mevcuttur.

    185/65R15 ebadınızda,
    Nokian Nre modeli fiyat ve detayları için tıklayınız
    Nokian H modeli fiyat ve detayları için tıklayınız

    195/60R15 ebadınızda,
    Nokian i3 modeli fiyat ve detayları için tıklayınız
    Nokian H modeli fiyat ve detayları için tıklayınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaglam -- 21 Mayıs 2010; 18:01:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ruhani-06

    Ali bey Nokian sessizlik ve konfor açısından dünyada en iyi lastiklerin başında gelmesine rağmen yaz lastikleri kategorisinde testlerde sessizlik ve konfor değerlendirmelerinde bile bir çok lastik ten çok daha alt sıralarda gösterilmesini neye bağlıyorsunuz?Birde bir arkadaşım Dunlop Direzza DZ101 diye bir lastiği çok sessiz , konforlu vede ıslak-kuru yol tutuşu çok iyi olduğu söylenerek satın almış.Birkaç günlük kullanımı ile de şimdilik memnun olduğunu söylüyor.Bu lastik hakkında bilginiz varmı?
    (bu arada lastik A3'e takılmış ve ölçü 225/45/17 94w)


    Merhabalar,

    Nokian Lastikleri nin üst serisi olan "Nokian H", Nokian V" ve Nokian ZG2" modelleri Nokian'ın patentli sessizlik teknolojisini ve yine patentli taban kaplama karışım teknolojilerini üzerlerinde barındıran modellerdir.

    Hangi testden bahsettiğinizi bilmiyorum ancak, bizim takip ettiğimiz birçok testte gerek sessizlik gerekse de diğer birçok özellik açısından çok iyi sonuşlar olduğunu görebilmekteyiz. En son ADAC nin 2010 Yaz Lastikleri testinde "Nokian H" modeli "özellikle tavsiye edilen" derecesini almış durumda... testin orjinali için tıklayınız.. Geçen sene de yine aynı kuruluşun aynı derecesini UHP (Ultra Yüksek Performans) kategorisinde "Nokian ZG2" almıştı...

    Testleride bir kenara bırakırsak TR genelinde birçok müşterimizden özellikle sessizlik yönünde gelen çok fazla olumlu geri dönüşler sözkonusu...

    Diğer yandan lastiğin döngüsel hareketinden meydana gelen ses düzeyinin düşürülmesi anlamındaki sessizlik olarak benim yukarıda bahsettiğim Nokian modellerine görebildiğim tek alternatif de Yokohama Lastiklerinin son modellerinden, "AVS db - V550" modelidir. Mesela bu lastik son yeni çıkan model Honda Accord larda - ki hondalar bu lastik sesi konusunda gerçekten sabıkalılar- OEM olarak "db-e70" kodu ile orjinal olarak üzerinde çıkmaktadır.

    Dunlop konusunda gerçekten herhangi bir detay bilgiye sahip değilim, dolayısı ile incelemeden bilgi edinmeden birşey söylemem doğru olmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

    Alibey merhabalar konubaşlığınız güzel olmuş iyi çalışmalar.

    205-65-15 ebatta bir nokian ile aynı muadil sınıftaki bir mıchelini mukayese etmekteyiz bize iki markanında objektif olarak eksi ve artılarını söyleyebilirmisiniz sizce her yönü ile karşılaştırısak hangisi daha artı..

    teşekkürler.


    Merhabalar,

    Nick inizden anladığım kadarı ile Peugeot Partner Tepee aracınız için ürün bakıyor sunuz.

    Herşeyden önce bu aracınız ile ilgili bazı noktaları izah ettikten sonra, detaya girmem gerekiyor. Normalde bu araçlar "Hafif Ticari Araç" segmentinde olup hem binek hemde yük taşıma amaçlı olan araçlar. Aracınızın model adının ekinden anladığım üzere siz bu aracı binek amaçlı kullanmaktasınız.

    Şimdi, bu araçlarda 2 tür lastik kategorisi olmakta;
    1.si bizlerin binek ancak RF (ReinForced) yada XL (eXtra Load) olarak ifade ettiğimiz, yük indeksi değerleri artıırılmış ve bu sayede de hem yanak hemde taban kat yapılarında ilave kuşak bulunan segmen lastikler.

    2.si RF yada XL özelliği olmayan binek araç lastiğidir.

    3.sü ise bizlerin C (Cargo - Yük) olarak ifade ettiğimiz taban katı ebada ve kullanılacak araç ve istihap haddine göre 6 yada 8 kat olan lastik kategorisidir.

    Sizin binek kullanımınız, aracınızın ağırlığı ve zaman zaman kullanacağınız yüklü kullanımları karşılayabilecek olan 1. şıktır diye düşünerek aşağıda bu doğrultuda mukayese yapmanıza gayret edeceğim. Buraya kadar bir yanlış anlamam söz konusu ise lütfen düzeltiniz...

    205/65R15 ebadınızda,

    Nokian Lastikleri ürün gamında 205/65R15 99H XL "Nokian H" ve 205/65R15 99V XL "Nokian V" olmak üzere aynı sırt deseni ve özellikleri fakat farklı hız sınıfları ile 2 model söz konusudur.

    Michelinde ise maalesef 1. şıka uyan değilde, 2. şıkka uyan 205/65R15 94H yada 94V olarak tek model "Energy Saver" modeli yada 3. şıkka uyan 6 Katlı neredeyse 1. şıkka muadil (eşdeğer) olabilecek 205/65R15 C 103/101 T "Agilis 51" modeli söz konusu.

    Öncelikle şunu ifade etmem lazım elmalarla elmaları bu ürünler arasında maalesef denk getirip kıyaslıyamıyoruz.

    Nokian ın modellerinden Nokian H mesela "Michelin Energy Saver'ın" muadili-dengi değildir. Nokian birçok açıdan gerek tutunma, gerek ıslak zemin kaabiliyetş gerekse de sessizlik konforu açısından çok ama çok daha üstün bir modeldir. "Emergy saver'ın" burada tek üstün olabileceği nokta yumuşaklığı nedeni ile süspansiyon konforu açısından Nokian'a nazaran çok daha iyi sonuç vermesinden gelir.

    "Agilis 51" modeli ise zaten başlı başına farklı bir modeldir. yük taşıma amaçlıdır, dolayısı ile ne yumuşaklık yani süspansiyon konforu ne de ıslak zemin kaabiliyetleri ve sessizlik açısından hem Nokian hemde Michelin'in kendi diğer modeli "Energy Saver" ile mukayese edilebilecek bir modeldir. Bu modeli sadece ve sadece yine Nokian'ın aynı sınıftaki kategorideki "Hakka C Van" modeli ile kıyaslayabilmemiz mümkündür - nitekim bu açıdan bakıldığında da- özellikle sessizlik konforu ve ıslak zemin kaabiliyeti açısından bakıldığında Nokian'ın yine bariz üstünlükleri meydana çıkacaktır.

    Bu ebadın talep kısırlığından dolayı 205/65R15 99H XL Nokian H olarak Distribütör stoklarımızda mevcut gözükmektedir teyid etmem gerek. Nokian Hakka C Van modeli stoklarımızda mevcuttur. Michelinler tamamen tedarikli ürün-modeller dir. Michelin TR den stok teyidi almam gereklidir.

    Biraz uzun oldu ama ilk baştaki detayları izah etmeden istediğinizi verebilmem mümkün değildi. Umarım izah edebilmişimdir. Yine sormak istedikleriniz olursa yardımcı olmak isterim.




  • Ali bey çok teşekkür ederim verdiğiniz aydınlatıcı ve tarafsız bilgiler için.

    ayrıca olayı öyle güzel okumuşsunuzki harfiyen doğru biz bu aracı aile konforumuz için kullanmaktayız.

    iyi çalışmalar diliyorum sizlere
  • Merhaba Ali bey, nasılsınız?

    15 gün kadar önce yazlıkları taktım, nokian v leri yani.

    Hatırlarsanız lastik basınç sensörleri bu lastiklere takılıydı.

    Pilini alıcısına taktım, lastiklere uygun hava basıncını verdikten sonra cihazdaki düğmeye iğne ile bastırdım, bipledi, bir müddet hareket edip hafızasına kaydetmesini sağladım. yine bipledi.

    Sorum şu; hareket halindeyken 1 2 3 4 sinyal göstergeleri benim bildiğim bir süre sonra sorun yoksa sönmeleri gerekmiyor mu? 15 gündür gözlemlediğim bazen ikisi sönüyor, diğer ikisi ise yanıp sönmeye devam ediyor. Aracımla varmam gereken yere vardığımda hala yanıp sönen göstergeler oluyor, mesela 3 4 .. Bu şekilde olması zarar eder mi yoksa bir sorun mu var? Böyle yanıp sönerken de lastik hava basıncını ölçer mi cihaz ve inik lastikte uyarı verir mi?

    Aslında deneme yapıp mesela herhangi birinin havasını 25psi a kadar indirip kullanmakla da çözerim durumu ama önce size sormak istedim..




  • ya tekrardan resetle ve bellı km gıdene kadar tek tek yanıp sonuceklerdır. yada lastik havalarını kontrol et belkıde 2 tanesı ınmıs olabılır ınmedı ıse sayet lastık havalarını kontrol edıp hepsı aynı ıse resetle bır kac km git o kendını bulucakdır.
  • Merhaba. 2001 model Bora 1.6 aracıma 205/55 R16 lastik arıyorum. Michelin veya Nokian arasında tercih yapmak istiyorum. Konforlu ve sessiz bir sürüş istiyorum. Aracı yumuşak kullandığımdan herhangi bir disiplinde ekstrem bir performans ihtiyacım yok. Dediğim gibi yüksek performans yerine konfor ve sessizliği tercih ederim. Bu durumda Nokian'ın hangi modelini tercih etmeliyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wolverine

    Merhaba Ali bey, nasılsınız?

    15 gün kadar önce yazlıkları taktım, nokian v leri yani.

    Hatırlarsanız lastik basınç sensörleri bu lastiklere takılıydı.

    Pilini alıcısına taktım, lastiklere uygun hava basıncını verdikten sonra cihazdaki düğmeye iğne ile bastırdım, bipledi, bir müddet hareket edip hafızasına kaydetmesini sağladım. yine bipledi.

    Sorum şu; hareket halindeyken 1 2 3 4 sinyal göstergeleri benim bildiğim bir süre sonra sorun yoksa sönmeleri gerekmiyor mu? 15 gündür gözlemlediğim bazen ikisi sönüyor, diğer ikisi ise yanıp sönmeye devam ediyor. Aracımla varmam gereken yere vardığımda hala yanıp sönen göstergeler oluyor, mesela 3 4 .. Bu şekilde olması zarar eder mi yoksa bir sorun mu var? Böyle yanıp sönerken de lastik hava basıncını ölçer mi cihaz ve inik lastikte uyarı verir mi?

    Aslında deneme yapıp mesela herhangi birinin havasını 25psi a kadar indirip kullanmakla da çözerim durumu ama önce size sormak istedim..


    Teşekkür ederim iyiyim hamdolsun koşturuyoruz öğretmenim siz nasıl sınız?

    CSM mersan bayii mizin de ifade ettiği üzere yeniden bir "reset" lemeniz faydalı olabilecektir. Ama öğrenmek istediğim başka bir husus el kumandasının tepe lambası yeşil mi kırmızı mı yanmakta mesela 3 ve 4 turuncu yanarken. Kırmızı yanması bir soruna işaret eder. Olmadı pil zayıflamış değişmesi de gerekebilir. Sensör arızası en son bakılmasıda gereken de bir durumdur.

    Muhtelif denemelerinizde sorun devam ediyor ise lütfen benimle irtibata geçiniz...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cormen

    Merhaba. 2001 model Bora 1.6 aracıma 205/55 R16 lastik arıyorum. Michelin veya Nokian arasında tercih yapmak istiyorum. Konforlu ve sessiz bir sürüş istiyorum. Aracı yumuşak kullandığımdan herhangi bir disiplinde ekstrem bir performans ihtiyacım yok. Dediğim gibi yüksek performans yerine konfor ve sessizliği tercih ederim. Bu durumda Nokian'ın hangi modelini tercih etmeliyim?


    Merhabalar,

    Öncelikle genel bilgi açısından bir hususun detayını izah etmek istiyorum son zamanlarda gelen mailler ve telefonlardan genelde karıştırıldığı kanaati oluştu.

    Bir lastiğin yumuşak olması onun mutlaka sessiz olması ile doğrudan ilintili bir husus değil... Lastiğin döngüsel hareketinden kaynaklı ses düzeyi, lastiğin tasarımı esnasında geliştirlen taban-sırt desen geometri dizaynı ve taban-sırt kaplama karışım yapısı ile esasen alakalıdır.

    Lastiğin yumuşak olması aracın süspansiyon konforunuda destekleyerek ilave ek bir yaylanma konforu sağlamakla olumlu bir değer yaratırken, gerek darbe dayanımı gerekse de sert viraj hakimiyetlerinde olumsuzluklarda yaratabilmektedir.

    Bu genel bilgileri verdikten sonra, sizin , aracınız ve kullanım alışkanlığınız ve talebiniz doğrultusunda Nokian Lastikleri ürün gamındaki "Nokian H" modeli istediklerinizi tümünü size verebilecek bir üründür. Yalnız maalesefki, bizim stoklarımızda tükenmiştir. Farklı bayii arkadaşlarımızda belki olabilir...

    Michelin ise özellikle yumuşaklık ve süspansiyon konforu açısından tüm lastik ürünleri içinde alternatifi olmayan bir üründür. Sessizdir de ancak "Nokian H" kadar değil... "Nokian H" ın sessizlik performansına en yakın ürün "Yokohama AVS-db V550" modelidir.




  • Hızlı yanıtınız için teşekkür ederim. Peki, Nokian i3 ile H arasında hangi disiplinlerde ne gibi farklar vardır?
  • valla arkadaşlar sizlerede yardımcı olması açısından söylüyorum. başka forumlarada yazdım. iki hafta önce sırf zevk için lastik aldım Nokian V serisi. ama emin olun eski lastiklerden % 20 daha diyemiycem. en iyi lastikle en kötü lastik arasında fark yok gibi. ben sandımki lastikler değişince hokus pokus olacak ama beklentilerim çok fazla olduğu için hayal kırıklığınan başka bişey değil.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.