Şimdi Ara

MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.249
Cevap
42
Favori
128.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Açılmış olan diğer konu sistem tavsiyesi amaçlı açılmış olduğundan yeni bir konu açmayı uygun gördüm.Umarım Diğer markaların genel topiği gibi olur. Konuya yanıtlar yazarken Marantz dışındaki receiver markaları ile ilgili soru ve sistem önerilerini istemeyiniz. Marantz markası ve beraberinde sistem oluştururken kullanılabilecek bileşenler ve Hi-fi ile ilgili yorum ve fikirlerimizi paylaşalım lütfen.

    I-TOPİĞİMİZ ÜYELERİNİN KULLANDIĞI ÜRÜN VE İSİM LİSTESİ

    Av8801 : indigo_blue

    SR 7007 : cihvat

    SR 7005 :

    SR 6007 :

    SR 6006 :

    SR 6005 :

    SR 6004 :

    SR 6003 :

    SR 5007 : POZITIVE , ugur666

    SR 5006 :

    SR 5005 :

    SR 5004 :

    SR 5003 :

    NR 1607 : sılenthıl

    NR 1605 : magicr2

    NR 1603 : wNchstR , mozeada , onkal

    NR 1602 :

    NR 1504 : hunhun34

    NR 1501 :

    NR 1403 :

    NR 1402 :



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bwhiteshark -- 13 Haziran 2023; 9:35:0 >







  • Marantz ın diğer markalar (Onnkyo, Yamaha) kadar kullanıcısı olmadığı için onlarınki kadar güncel bir başlık olmayacaktır ama en azından Marantz tartışmaları için icap eden bir topikti. Bu topik kirlilik yaratmak isteyenlerden ziyade paylaşım yapmak isteyen kullanıcıları ağırlar umarım.

    Hayırlısı olsun ne diyim.
  • Hayırlı olsun...
  • Yeni konu açılması çok isabetli oldu. Hayırlı olsun.
  • Soru ile başlayalım.

    Marantz takip ettiğim kadarı ile gücü çok yüksek amfilerden vede her sene yenilenen serilerden uzak bir marka idi. Bu ikinci kısım giriş seviyesi için biraz değişmiş gibi. 5003 ve 6003'ü 5004 ve 6004 ile yenilediler.Sizce bunun sebebi nedir?

    Bu arada 6004'e ait bir inceleme buldum. Linkini paylaşıyorum.

    http://www.hdtv-source.com/reviews/B002KKCPAQ_1.html
  • Ses kalitesi bakımından Marantz ın sıkıntısı olmadığı aşikar ancak
    son dönemlerde teknolojik ilerlemelerin artışı ile AVR lerin daha fazla özelliğe sahip olması
    (HDMI protokolleri, port sayıları, upscaling/upconversing vs vs) gerekliliği
    Marantz ı daha sık model yenileme yönüne sevketmiş olabilir,
    özellikle pazardaki rakiplerin de bu dönemde artan trafiği düşünüldüğünde...

    SR6004 ü kendi kullandığım SR7002 ile karşılaştırdım,
    eksiği yok fazlası var kağıt üzerinde...
  • benim için bütün markalar bir yana marantz ve pioneer bir yana özellikle vintage modelleri
  • Yeni modellerin bu ay sonuna kadar satışa sunulacağını öğrendim. Örnek olarak 5004 ile kullanabileceğim, Monitor Audio RS6 veya RX6 fiyatlarında olmayan kule tipi hoparlör ne tavsiye edersiniz. Stereo ve Ev Sinemada kullanacağım.
  • pistole nin dediği gibi modeller arasındaki fark ses kalitesi değişimi degil. Teknolojik ve pzarlamaya yonelik değişiklikler.
    yeni serilerde fazladan hdmi baglantıları, kalibrasyon mikrofonu girişi, yeni nesil ses desteği vb. özellikler var. Degilse ses rengi ve kalitesi bakımından hiç bir fark bulunmuyor. Hatta seriler arasında bile güç farkları dışında kayda deger farklar yok. Yani bir 5003 ile 7003 arasında güç farkı en belirgin özelliği. Deilse ses renk ve kaliteleri aynı.

    rs6 fiyatlarındaolmayan derken rs6 zaten tam genelde bir çoğumuzun aradığı ara fiyat sınıfında ürünler. rs6 nı nya üstü var ya altı var ve aradada fiyat farkları var. Yani rs6 olmasın diyorsan zaten çok fazla alternatifinde yok. Mecburen WF 9 yada 10 serisi ile Jamo 606 vb. hop. ler den çokta başkasını bulmak güç.
  • Bilmiyorum , amfi neysede hoparlörlere 3-5 bin lira para bana çok fazla geliyor.. Yamaha 663 ile Wharfedale 9.6'yı kısa süre için dinledim. Amfiden de olabilir.Dinlediğim müzik hiç hoşuma gitmedi. Dolayısıyla WF kalitesinden emin olamadım. Marantz ile Wharfedale 10.7 bağlayabileceğimiz bir yer olsaydı iyi olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bwhiteshark -- 24 Ekim 2009; 12:19:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bwhiteshark

    Bilmiyorum , amfi neysede hoparlörlere 3-5 bin lira para bana çok fazla geliyor.. Yamaha 663 ile Wharadale 9.6'yı kısa süre için dinledim. Amfiden de olabilir.Dinlediğim müzik hiç hoşuma gitmedi. Dolayısıyla WF kalitesinden emin olamadım. Marantz ile Wharfadale 10.7 bağlayabileceğimiz bir yer olsaydı iyi olurdu.


    Zor valla, elinin altında amfi olsaydı alır koltuğuna giderdin WF 10 satan bi yere ama, WF10 u alıp koltuğuna amfi satan yere gidilmiyor
    İkisinide aynı anda satan bayi varmı emin degilim.
  • Bugün hata mı ettim iyi mi ettim bilmiyorum. Bir arkadaşım iel Hifiturk'e gittik.Sağolsunlar bayağı yardımcı oldular, birkaç eski sistem dinledik.Denon 280x ev sinema amfisine Wharfedale Evo,Energy hoparlörlerü taktık hiç hoşumuza gitmedi. Daha Sonra Sony'nin Es serisi stereo amfisini taktık , stereodaki değişimi çok barizdi. A+B seçeneklerini dinledik. Wharfedale de sanki bir perde vardı maskeliyordu sesi Energy daha geniş doygun bir ses verdi. Yamahanın eski bir sinema amfisi var(Onların deyimi ile natural sound destekli bir yamaha en iyi stereo'yu verilyor) hoşuma gitmedi değil. En sonda Roksan Caspian serisi bir amfi takmışlardı. Sony stereo amfilere benzer bir ses aldım diyebilirim.

    Daha Sonre Extreme Audio'ya gittik. Marantz 5004 ile RX 6( 2 saat kullanılmış) denedim. Stereo olarak Sony'nin stereo amfilerine benziyordu ses ancak dinlediğim müzikte üst frekans sesleri iyi almama karşın bass olarak geniş bir etki yaratmadığını söyleyebilirim.Dinlediğimiz mekan sonuçta biraz ufak bir yerdi.Bilmiyorum RX6 yerine bir gold serisi dinleseydik ne kadar farkedecekti. Marantz,stereo olarak da şu an seçimimim merkezinde yer alıyor. Ev sinemada istediğim etkileri almam için iyi kalite bir center ve subwoofera ihtiyacım olacak sanırım ancak henüz kule tipine karar verebilmiş değilim.

    Bu arada dinletiye giden arkadaşlara tavsiyem evde dinlemekten hoşlandıkları müziklerle gitsinler , biz unutmuştuk !

    MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu)


    MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu)


    Bu arada Roksan araştırırken

    http://www.blmuzik.com/hifi_urun.aspx?product_id=326&brand_id=48 Acoustic Energy Aelite 3'e rastladım.Bir fikri olan var mı?

    MARANTZ Ev Sinema Sistemleri (Genel Konu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bwhiteshark -- 25 Ekim 2009; 16:24:53 >




  • Mutlaka iyi bildiğiniz cd lerle dinleti yapın. Bu yaptığınız dinletileride kale almayın. İyi bir dinleti için en az bir saate yakın kendi cd lerinizle dinleti yapmanızı tavsiye ederim. Dinlediğiniz amfiler arasında Roksan Caspian 3-4 gömlek üstün bir stereo amfi. Eğer fiyatı uygunsa ve stereo amaçsa değerlendirin derim.
  • Dediğin gibi altan EN AZ 1 saat dinleti şart, hemde en az.
    Özellikle farklı farklı dinletilerden sonra insanın kulağı son dinlediğinde kalıyor, bu yüzden hedefdeki ürün ilk dinlenip değerlendirilmeli hatta.
  • üstüne üstlük birde hafıza çok kuvvetli olacak. nüansları şip diye yakalamak lazım ve unutmamalı.
  • İki dinleti arasında mesafe koyunca akılda pek fazla birşey kalmayacak gibi. Kaynamasın diye buraya tekrar yazıyorum. Fiyatlarını, şu anki stok durumlarını bilmiyorum ancak Acoustic Energy Aelite ve B&W 684 ve bugün Can Hifi'ı arayıp sordum bayağı bir övdükleri Polk Audio rtiA7.(RS6'nın baslarını bu ürün yanında yetersiz gördü.Subwoofer lazımmış) aklıma takılan 3 ürün. Aslında hemen bir kule tipi almayı düşünmüyorum ancak Center'a ihtiyacım olacak ve yazılanlardan çıkarttığım genel kanı Center'ında aynı seriden olması.(Aslında ufak bir şey işimi görürdü).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bwhiteshark -- 26 Ekim 2009; 20:57:07 >
  • Sn bwhiteshark ,

    Paradigm ın Monitor 9 + cc-290 yada Monitor 11 + CC-390 gibi bir kombinasyonda yapabilirsin
  • Paradigm Monitor Serisini İstanbulda dinleyebileceğimiz bir yer var mı?
  • maalesef :(
  • Ama @hometheatre seni İstanbuldan alıp, ürünleri dinletip tekrar İstanbula geri bırakıyor
    Dimi @hometheatre?

    Şaka bir kenera eğer aklında pradigm varsa gidip dinleyeceksin @bwhiteshark

    quote:

    Orijinalden alıntı: bwhiteshark

    Paradigm Monitor Serisini İstanbulda dinleyebileceğimiz bir yer var mı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.