Şimdi Ara

A.Ü. Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.664
Cevap
12
Favori
249.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • geçmiş soruları ben neden indiremiyorum yada bulamıyorum ya
  • Açıköğretim sisteminin e-öğrenme portalına (http://eogrenme.anadolu.edu.tr/Portal/Giris.aspx ) T.C. Kimlik numaran ile giriş yaptıktan sonra, Fakülte seçeneklerinden sınav soruları, bölüm listesinden de ilgili yılı seçerek geçmiş senenin sorularına ulaşabilirsin. Programın ikinci yılı olması sebebiyle, sadece bir yıla ait geçmiş sınav soruları bulunmakta. Darkness'ında söylediği gibi, geçen senenin sorularına ve kitapların ünite sonu testlerini çözdüğümüzde %60 oranında bir doğru çıkarılacığına inanıyorum. Bir arkadaşım Karacan yayınlarından derslerin yardımcı kitaplarını hediye etti, ancak emin olun saçmalıktan başka birşey değil. Sadece bir ünitede 50-60 tane devrik cümle var. Kitabı hazırlayan şahsiyetin seviyesini ve donanımını ister istemez merak ediyor insan. Sembolik mantık konusunda internette bir çok sitede yer alan bayan bir hocanın videosu bence çok başarılı. Temel olarak faydalı olabilir diye düşünüyorum. Bir gün kalmasına rağmen henüz hiç bir derse çalışmadım diyebilirim. Önümüzdeki haftadan itibaren finaller için hazırlanmaya başlamak gerek sanırım...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: uyku_sersemi

    Açıköğretim sisteminin e-öğrenme portalına (http://eogrenme.anadolu.edu.tr/Portal/Giris.aspx ) T.C. Kimlik numaran ile giriş yaptıktan sonra, Fakülte seçeneklerinden sınav soruları, bölüm listesinden de ilgili yılı seçerek geçmiş senenin sorularına ulaşabilirsin. Programın ikinci yılı olması sebebiyle, sadece bir yıla ait geçmiş sınav soruları bulunmakta. Darkness'ında söylediği gibi, geçen senenin sorularına ve kitapların ünite sonu testlerini çözdüğümüzde %60 oranında bir doğru çıkarılacığına inanıyorum. Bir arkadaşım Karacan yayınlarından derslerin yardımcı kitaplarını hediye etti, ancak emin olun saçmalıktan başka birşey değil. Sadece bir ünitede 50-60 tane devrik cümle var. Kitabı hazırlayan şahsiyetin seviyesini ve donanımını ister istemez merak ediyor insan. Sembolik mantık konusunda internette bir çok sitede yer alan bayan bir hocanın videosu bence çok başarılı. Temel olarak faydalı olabilir diye düşünüyorum. Bir gün kalmasına rağmen henüz hiç bir derse çalışmadım diyebilirim. Önümüzdeki haftadan itibaren finaller için hazırlanmaya başlamak gerek sanırım...

    Bende karacan dershanesine gidiyorum ancak malesef sembolik mantık ve ilkçağ felsefesi derslerini vermiyorlar . Psikolojiye giriş ve sosyolojiye giriş derslerini veriyorlar ki onlarda zaten benim için değil sosyoloji bölümü okuyanlar için. Koca dershanede felsefe bölümünde okuyan tek öğrenci benim bir kişi içinde iki dersi vermiyorlar. Sosyoloji bölümüyle tüm derslerimiz ortak sanardım ancak değilmiş , derslerimizin çoğu farklı.

    Bu sene vermem gereken 4 ders var. Psikoloji , ilkçağ , sembolik ve sosyoloji. Bunlardan iki tanesini verirsem Allahın izniyle ikinci sınıfım. Bu sene dershaneye başladım , geçen sene koskoca Mersin'de felsefe derslerini veren dershane yoktu bu sene karacan var ama oda dediğim gibi sosyolojinin derslerini verdiği için mejburen sadece iki dersi alabiliyorum. Burada oturan varsa tavsiye ederim , hoca gerçekten çok güzel anlatıyor.Kitap konusunda arkadaşa katılıyorum devrik cümle çok fazla
  • Kuatromen; umarım bu sınavlarda istediğin sonucu yakalarsın. Sembolik mantık konusunda bahsettiğim videoyu izlemediysen gerçekten öneririm. Üç bölümden oluşan anlatımın ilk bölümüne buradan ulaşabilirsin;

    http://video.yahoo.com/watch/5847229/15300286

    Bol bol örnek çözmek gerek...
  • ah be yarın sınav vakti geldi çattı ve sadece uygarlık tarihi ile psikolojiye girişe çalışabildim

    yazıklar olsun bana ya

    eski kamu yönetimi terk olduğum için temel bilgi teknolojileri dersinden muaf oldum çok sevindim

    en çok korktuğum ders sembolik mantık ve hiç çalışamadım.finalde daha sorumlu davranıp daha çok çalışacağım hergün 1 saat bir dersin bir ünitesini yalayıp yutacağım
  • Evet arkadaşlar sınava saatler kaldı. Ben de Metafizik ve İnkılap Tarihi derslerinin kapağını bile açmadım henüz. Sonumuz hayrolsun diyeceğim de hiç de hayırlı görünmüyor
  • sınavdan şimdi geldim.

    uygarlık tarihi ve psikolojiye giriş derslerinden oldum.

    iki derside ayrı ayrı 2 gece sabahlayarak tüm ünitelerini çalıştım.

    gerçekten çok zordu hiç beklenmedik yerlerden sormuşlar çok zorlandım inanılmaz kastım.bir çok soruda eleme mantığı ile doğru cevaba gitmeyi denedim.

    bu sınavda geçer not 45-50 gibi alsam yeterli finale iyi hazırlanmayı düşünüyorum çünkü.

    yarın hiç çalışmadığım tam 4 derse gireceğim tam bir kıyım
  • Hemen gecen yılın felsefe ara sınav sorularına bakın, %60ı cıkıyor aynısı . bugün 30 sorudan 20 si aynıydı.
  • Arkadaşlar ben kuatromen , sağolsun admin arkadaşlar vara yoğa ceza verir oldular , saçma sapan sebeplerden 4 gün uzaklaştırıldığım için bu nikimle yazıyorum. (Küfür edip araya *** koyan binlerce üyeye ceza verilmiyor ama ben *** koymama rağmen uzaklaştırılıyorum ) her neyse ... Sabah birtek psikolojiye giriş sınavına girdim sınav çok güzel geçti tam istediğim gibiydi. Geçen seneki soruların çoğunu kopyala yapıştır yapmışlar adeta (klasik AÖF mantığı işte) birde bazı sorular murat yayınlarından çıkmıştı onlarıda rahat bir şekilde çözdüm. Yarın tam 3 dersten giricem şans eseri ikisi tarih dersi olan ilkçağ ve sosyoloji (ikiside kazık ders desek yeridir ) diğer ise sembolik mantık. Şuan ilkçağı ünite ünite baştan sona bitirdim , sorularını çözdüm sembolik mantığa başladım akşamada sosyolojiyi halledicem. İnşallah yarınki sınavda bugünkü gibi geçen senenin soruları şeklinde çıkarda rahat bir şekilde geçeriz...

    Allahtan uygarlık tarihi , sosyal bilimlerde temel kavramlar ve bilgisayardan muafım ...

    Herkese başarılar...
  • Ben de sınavdan geldim arkadaşlar, 2. sınıf sınavları, belki de geçen seneye oranla pek çalışmamış olmamdandır, bayağı zor geldi bana. Özellikle ortaçağ felsefesinde resmen loto oynar gibiydim. Yarın da MEtafizik, İnkılap tarihi, Felsefe ve Epistemoloji sınavları var. Finale çok sağlam çalışmak gerekecek.
  • ilk sene icin dersleri yardırdım dün akşam tekrar etmiştim baya faydalı oldu tahminim bugunki derslerde 70 den asagi almam gibi geliyor. Tavsiyem gecmis dönem sorulara asilmaniz hic calismamis olsaniz bile. 2. sınıflarin isi baya zor gozukuyor.
  • çok zorlandım çalışmadığım için ilk çağ felsefeci terimleri ölüm gibi geçmiş olsun hepimize sonuçları bekleyeceğiz artık.
  • Acayip kötü geçti benim de, yani hayatımda hiç bir sınavda atmadığım kadar attım bu sınavda. Özellikle Metafizik sınavında. Finallere kastıralım da bari 90 ve yukarısı alırsak geçeriz belki
  • bendeki puan tablosunda vizen 0 olursa finalde 71 almak gerek diyor 90 mı oldu o
  • Canım o lafın gelişi.. Geçme notu 50 diye biliyorum ben de. Ayrıca vize %30, final %70 etkiliyor sanırım. Yani vizelerden sıfır bile alsak, finallerde 70'in üzerinden alınca geçiyoruz direkt.


  • bende edebiyatçıyım bugünkülerde bende zorlandım açıkcası...
  • Birinci sınıfım çalıştığım halde sorular hiç beklemediğim yerlerden geldi.Geçmiş sınav sorularınada bakmama ragmen zordu bukadar beklemiyordum.
  • katılıyorum bende esep :( çok çok çok kazıktı.heleki ilk çağ felsefesi ve sosyoloji bilerek yaptığım bir soru yok sanırım içinde hep bi mantık yürüte yürüte birşeyler yaptım.neyse finale daha sıkı çalışacağız.
  • tüm felsefeci arkadaşlar merhaba!
    ben yeni çaylak üye rabia
    7 yılaradan sonra bu sene 201 ygs'ye girdim.eğer barajı geçersem felsefe bölümünü seçip okumak istiyorum.
    felsefeyi seviyorum ve evli olduğum için açıköğretimden okumak için uygun bi bölüm gibi geldi bana...
    aynı zamanda felsefeyi hep sevmiştim okul hayatımda.tarih,türkçe,felsefe üçlüsü çok zevk alarak okuduğum derslerdi...
    sizlere bol bol danışmaı düşünüyorumk bu sayfada...mesela felsefenin herhangi bi senesinde yabancı dil var mı? eşit ağırlık bölümü mezunuyum.açıköğretim felsefe seçebilirim değil mi?
    sizlerin yazdığı bütün yorumları tek tek okudum ve sembolik mantık dersinden gözüm korktu azcık...
    ama iyice heveslendim yorumları okuyunca...dersler ve içerdikleri konular çok zevkli geldi...
    sabırsızlıkla ygs sınav sonuçlarını bekliyorum.inşallah barajı aşar bu bölümü seçerim...
    birde ikinci sınava (lys) girmeme gerek var mı???
    cevaplarınızı bekliyorum...
  • rabia_sari

    ilk sayfadaki ilk mesajda, hangi sınıflarda hangi derslerin okutulduğu yazılı, ve 3. sınıfta bir yabancı dil dersi olduğunu göreceksin.

    Sembolik mantık korkutmasın seni, son derece basit bir ders aslında. Ama ders kitabı dururken, ders kitabının suyunun suyu olan özet kitaplardan çalışırsanız, ve açıklayıcı kısımları atlarsınız, tüm dersler gibi bu ders de zor gelecektir size.

    EA mezunu olmanız bir şey değiştirmez, AÖF Felsefe'ye girebiliyorsunuz. Barajı aşmanız yeterli. Şu anki sınav sistemini bilemiyorum ama her zaman ilk sınav yeterliydi, İkinci sınava girmenize gerek yok.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.