Şimdi Ara

Aileyi Reddetmek/Reddedilmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz önce haber sitesinde okuduğum bir haberde zamanında ailem beni reddetmeyi düşünüyordu şimdi ise ben onları iyi günümde yanımda oldular kötü günümde ise hiç arayıp sormadılar bile demiş bir sanatçı.

    Sizinde aileniz ile kötü günleriniz olmuştur. Siz hiç böyle birşeyi istediniz mi aileyi , annenizi yada babanızı reddetmeyi onları artık bir parçanız olarak görmemeyi ? Reddedilmeye maruz kaldınız mı ?

    Şöyle yaparlarsa benim hayatımda yerleri kalmaz düşünceleriniz var mı ?



  • Yok, olmamalı da. Her zaman aile haklıdır gibi saçma bir düşünceyi destekleyen biri değilim fakat, olaya sadece doğum sancısı açısından bakmamak gerek; ki zaten o doğum sancılarından bir tanesini bile zor öderiz. Herneyse, ebeveynlerin küçüklükten beri hergün sana 3-4 öğün yemek hazırlaması, seni gezdirmesi, okula bırakması, öpüp koklaması ve ninni söyleyerek uyutması çok büyük nimetlerdir ve olaya bu açıdan bakmak lazımdır. Onların bu yaptıklarına karşı sen ne yaptın diyebiliriz böyle düşünen bir kişiye.

    Kin bir zehirdir, vücuttan atmak gerekir. O sanatçı ailesinin onu yetiştirmesinde geçen büyük emeklerine teşekkür edip sonra yolları ayırmalı, sadakat bunu gerektirir. Yazımda çelişki varmış gibi gözükebilir, fakat ailenin çocuğunun "iyi gün dostu" olması durumunda çok büyük bir şerefsizlik vardır, sadakat mahrumu olan insan sadakatin getireceği affetme nimetine kavuşmamalı. Bu yüzden, sadece yaptıklarından dolayı minnetlerini iletip yolları ayırmalı diye düşünüyorum.




  • Hayatta olmadıkları için her halleriyle kabulum
  • ailemdir her haliyle kabulümdür diye bi durum yok. nasıl çocuğun anne babaya görevleri varsa anne babanın baştan var zaten. dinimiz ana baba hakkını gözetir ama kayıtsız şartsızda değildir. bende babamı reddettim ölüncede reddi miras yapacağım gerekirse nüfusumdan sildireceğim. vicdanım çok rahat hesabımıda verebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Trevor Jones

    ailemdir her haliyle kabulümdür diye bi durum yok. nasıl çocuğun anne babaya görevleri varsa anne babanın baştan var zaten. dinimiz ana baba hakkını gözetir ama kayıtsız şartsızda değildir. bende babamı reddettim ölüncede reddi miras yapacağım gerekirse nüfusumdan sildireceğim. vicdanım çok rahat hesabımıda verebilirim.


    Peki neden reddettin , ne yaptı yada neyini gördün ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.