Şimdi Ara

Spot(kaçak) kullananlar,alıcaklar DİKKAT!!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.056
Cevap
0
Favori
114.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hattınızın guvenliginden siz sorumlusunuz derler işin icinden cıkarlar..
    Kaybettiysen başvur hemen kapatalım..
    Acık hat alman zaten senin sucun.... diyebilirler...
  • ha birde 12 temmuzdan sonra alınan kacak telefonlar icin elinizde hattınız varsa Ceza odemek zorunda kalmıyorsunuz...
    Ama durum gosteriyorki Faturası olmayanlardan bile tahsil edemiyecekler cezayı cunku magdur sayısı milyonları bulacak gibi....
  • yani 12 tem den sonra alınan spotları kayıt ettirebiliyoruz dimi????
  • yetkililer ettiremiyecegimizi soyluyor ama yalan gibi....
    Sebebide 12 temmuz oncesi ve sonrası gibi bir ayrım yapmamıslar her telefon icin bulunamadı diyor..
    Normalde kara listede olan telefonlar icin Bulunamadı demesi gerek. Ama 12 temmuzdan once alınan telefonlar icinde aynisi yazıyor.. Sanırım o ayrımı yapamamışlar..
  • Daha onceden de soyledigim gibi.. Yetkililerin soyledigi şey şu: 12 temmuzdan sonra aldıgın telfon Bulunamdı diyorsa ve elinizde Telefona ait faturanız varsa ceza odemekten kurtulacaksınız fakat. Telefonunuz kayıt edilip edilmeyeci Bir genelgeyle acıklanacak...
  • oda sistemin poktanlıgı 12 oncesi ve sonrası olayını ayarlıyamamışlar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dvr

    Daha onceden de soyledigim gibi.. Yetkililerin soyledigi şey şu: 12 temmuzdan sonra aldıgın telfon Bulunamdı diyorsa ve elinizde Telefona ait faturanız varsa ceza odemekten kurtulacaksınız fakat. Telefonunuz kayıt edilip edilmeyeci Bir genelgeyle acıklanacak...

    ya bu fatura degilde bendwe kredi kartının fisi var telefonu aldıgım yerden 600YTL bu oluyor degil mi?yani fatura diye
  • benim 12 den önce ve bulunamadı diyo nolacak
  • Benimki garantili, - kayıtlı - diyor
  • telefonu yurt dışına giden birine satsak ordada kapanırmı acaba????
  • Desenize benim telefonum gidici o zaman. Almanya'da çalışan bir akrabam tatil için geldiğinde resmen el koymuştum teline. Yani kayıtlı değil benim telefonum.
  • quote:

    Kayıtlı Değil uyarısı alanlar SMS ile uyarılmayı beklemeden, 28 Ağustos 2005 tarihinden itibaren kayıt işlemlerini yaptırabilirler.


    Bence 28 Ağustosa kadar IMEI numaraları toplanıcak, yoksa hemen başlarlardı.Sonrada sırayla SMS yollicaklar. Bende 28 Ağustostan sonra almayın diyorum hadi bakalım




  • bence son gun neyse yani 14 aralık mı yoksa 1 aralıkmı O tarihe kadar her telefonu kaydını yapacaklar yoksa buyuk olay olur..
  • Bu 12 Temmuz olayi faLan her zamanki gibi Hikaye.

    Benim SE V800s 3 agustosta geLiyo Japonya'dan.

    Pasalar gibi kullanacagim ve 5 YTL ye de ( belki onu bile vermem ) telefonumu kayit ettirecegim.

    Gorun bakin
  • hikaye bunlar...
  • ben yurt disindayim,almanyada.benim hediye götürdügüm teller gümlemiycek herhalde gecen seneydi cünkü.birde ben izine gidince buradaki telefonuma artik türkiyeden hazir kart alip takamiycakmiyim.cünkü izine gidince hazir kart aliyodum,izin bitince ihtiyaci olan birine verip geliyordum.birde türkiyeden telefonmu alacaz simdi.
  • İŞTE KANUNNN!!--->http://rega.basbakanlik.gov.tr/Eskiler/2005/07/20050713-5.htm
  • Venividivici kardesim,

    Bu uygulamanin magdurlarindna biri de sen olacaksin bu durumda :)

    Simdi benim telefonum 3 agustosta elimde olacak.

    Kim nerden bilecek bu telefonu benim 11 Temmuzda gumrukten gecirmedigimi ?
    5 YTL verip kayit ettirirken bana " Sen bu telefonu 3 agustosta getirmissin artik kaydedemezsin" mi diyecekler ?

    Nerden bilecekler benim hangi tarihte getirttigi mi ?

    Belki 11 Temmuz'da Saat 23:59 da soktum iceri :)
  • Arkadaşlar Kanunun tam metni burda.


    Kanun
    Telsiz Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun
    Kanun No. 5392 Kabul Tarihi: 2.7.2005
    MADDE 1. — 5.4.1983 tarihli ve 2813 sayılı Telsiz Kanununun 3 üncü maddesine aşağıdaki bentler eklenmiştir.
    f) "Elektronik Kimlik Bilgisi" terimi, telsiz cihazlarına tek ve benzersiz olarak tahsis edilmiş kimlik tanımını,
    g) "Abone Kimlik ve İletişim Bilgileri" terimi, elektronik haberleşme hizmeti alan kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek veya tüzel kişilere ait işletmeci tarafından aboneye tahsis edilen özel bilgileri,
    h) "Elektronik Haberleşme" terimi, ses, görüntü, işaret, sembol ve elektrik işaretlerine dönüştürülebilen her türlü verinin kablo, telsiz, optik, elektrik, manyetik, elektromanyetik, elektrokimyasal, elektromekanik ve diğer iletim sistemleri vasıtasıyla iletilmesini, gönderilmesini ve alınmasını,
    ı) "İşletmeci" terimi, yetkilendirme çerçevesinde elektronik haberleşme hizmeti sunan veya telekomünikasyon alt yapısı işleten sermaye şirketini,
    k) "Kurum" terimi, Telekomünikasyon Kurumunu,
    l) "Kurul" terimi, Telekomünikasyon Kurulunu,
    m) "EIR (Equipment Identity Register)" terimi, mobil cihaz kimlik tanımı veri tabanını,
    n) "CEIR (Central Equipment Identity Register)" terimi, merkezi mobil cihaz kimlik tanımı veri tabanını,
    o) "Cihaz" terimi, telsiz veya elektronik haberleşme şebekesine doğrudan veya dolaylı olarak bağlanan cihaz veya cihazın ilgili parçasını,
    p) "SMS (Short Message Service)" terimi, kısa mesaj servisini,
    r) "IMEI (International Mobile Equipment Identity)" terimi, uluslararası mobil cihaz kimliğini,
    MADDE 2. — 2813 sayılı Kanunun 25 inci maddesinden sonra gelmek üzere Kanuna aşağıdaki kısım eklenmiş ve diğer kısımlar buna göre teselsül ettirilmiştir.
    ÜÇÜNCÜ KISIM
    Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazlar
    Elektronik kimlik bilgisini haiz cihazlar
    MADDE 25a. — Kurum tarafından izin verilmedikçe işletmecilerce tedarik edilen abone kimlik ve iletişim bilgilerini taşıyan özel bilgiler veya cihazın teşhisine yarayan elektronik kimlik bilgileri yeniden oluşturulamaz, değiştirilemez, kopyalanarak çoğaltılamaz veya herhangi bir amaçla dağıtılamaz.
    Elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihaz, kart, araç veya gereçlerle, değişiklik yapılması amacına yönelik yazılım, her türlü araç veya gereçlerin ithalâtı, üretimi, dağıtımı veya tanıtımı yapılamaz, bulundurulamaz, aracılık edilemez.
    Elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihaz, kart, araç veya gereçlerle, değişiklik yapılması amacıyla kullanılabilen yazılım, her türlü araç veya gereçlere Kurumun talebiyle 4.12.2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 127 nci madde hükümlerine göre el konulur.
    Kurum düzenlemelerine aykırı olarak elektronik kimlik bilgisini haiz yeni veya kullanılmış cihazların ticareti yapılamaz.
    Abone ve cihaz kimlik bilgilerinin güvenliği
    MADDE 25b. — Abone kimlik ve iletişim bilgilerini taşıyan özel bilgiler ile cihazların elektronik kimlik bilgilerini taşıyan her türlü yazılım, kart, araç veya gereç yetkisiz ve izinsiz olarak kopyalanamaz, muhafaza edilemez, dağıtılamaz, kendisine veya başkasına yarar sağlamak maksadıyla kullanılamaz.
    İşletmeci veya adına iş yapan temsilcisine abonelik kaydı sırasında abonelik bilgileri konusunda gerçek dışı belge ve bilgi verilemez.
    Abonelik tesisi için gerekli kimlik belgeleri kontrol edilmeden işletmeci veya adına iş yapan temsilcisi tarafından abonelik kaydı yapılamaz.
    Abonelik tesisine ilişkin usul ve esaslar Kurum tarafından çıkarılacak yönetmelikte belirlenir.
    İşletmeciler
    MADDE 25c. — İşletmeciler; kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlarla, Kurumun CEIR'ında yer alan elektronik kimlik bilgileri değiştirilmiş cihazlara elektronik haberleşme hizmeti veremez.
    İşletmeciler, yukarıdaki fıkrada açıklanan yasal olmayan cihazların haberleşme şebekelerine bağlanılmalarını önlemek üzere EIR sistemlerini Kurumdaki CEIR sistemiyle birlikte uyumlu olarak çalışır hâle getirmek, bununla ilgili teknik alt yapı ve sisteminin güvenliği ve güvenilirliğini bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş ay içerisinde sağlamak ve aksamaksızın işletmekle yükümlüdürler.
    İkinci fıkradaki sistemin işletilmesinden kaynaklanan sorunların işletmeci veya Kurum tarafından tespit edilip derhâl bildirilmesinden itibaren Kurum tarafından sorunların giderilmesi için işletmeciye beş iş günü süre verilir. Sorunların giderilememesi hâlinde işletmeci derhâl gerekçelerini yazılı olarak bildirerek ek süre verilmesi amacıyla Kuruma başvurur.
    Bilgi ve ihbar merkezi
    MADDE 25d. — Elektronik kimlik bilgisini haiz cihazlar için Kurum, bilgi ve ihbar merkezi kurar veya kurdurur. Kurum sistemine kayıtlı olan elektronik kimlik bilgisini haiz cihazı çalınan, yağmalanan, kaybeden veya her ne suretle olursa olsun rızası dışında elinden çıkan kişiler öncelikle cihazının elektronik haberleşme bağlantısının kesilmesi için Kurumun bilgi ve ihbar merkezine başvurur. Kurum, şüpheliye isnat edilen suça ilişkin bilgi elde ettiğinde Cumhuriyet Başsavcılığına bildirir.
    MADDE 3. — 2813 sayılı Kanunun 32 nci maddesinin (i) bendinin ikinci paragrafında geçen "otuzbin liradan yüzbin liraya kadar ağır para cezası" ve "onbin liradan otuzbin liraya kadar ağır para cezası" ibareleri "elli günden ikibin güne kadar adlî para cezası" olarak değiştirilmiş; maddenin birinci fıkrasının (g) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bentler eklenmiş ve diğer bentler buna göre teselsül ettirilmiş, ayrıca maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
    h) Bu Kanunun 25a maddesinin birinci ve ikinci fıkralarına aykırı hareket edenlere bir yıldan beş yıla kadar hapis ve yüz günden beşbin güne kadar adlî para cezası; dördüncü fıkrasına aykırı hareket edenlere, yüz YTL'den onbin YTL'ye kadar idarî para cezası verilir. Bu idarî para cezası kolluk tarafından verilir.
    Bu maddede tanımlanan suçların bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi hâlinde, verilecek cezalar yarı oranında artırılır. Bu faaliyette bulunan tüzel kişi ise, hakkında 26.9.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunundaki bunlara özgü güvenlik tedbirlerine de hükmolunur.
    i) Bu Kanunun 25b maddesinin, birinci fıkrası hükümlerine aykırı hareket edenler, bir yıldan üç yıla; ikinci fıkrası hükümlerine aykırı hareket edenler altı aydan iki yıla; üçüncü fıkrası hükümlerine aykırı hareket edenler bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    Bu maddede tanımlanan suçların bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde, verilecek cezalar yarı oranında artırılır. Bu faaliyette bulunan tüzel kişi ise, hakkında 26.9.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunundaki bunlara özgü güvenlik tedbirlerine de hükmolunur.
    j) Bu Kanunun 25c maddesinin birinci fıkrasına aykırı hareket edenlere, maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen haller hariç olmak üzere cihaz başına yirmibin YTL'den kırkbin YTL'ye kadar idarî para cezası verilir.
    Maddenin ikinci fıkrasına aykırı hareket edenlere onmilyon YTL idarî para cezası verilir.
    Maddenin üçüncü fıkrasına aykırı hareket edenlere, beşyüzbin YTL'den birmilyon YTL'ye kadar idarî para cezası verilir.
    Bu bentteki idarî para cezaları Kurum tarafından verilir.
    Kurum tarafından yapılacak her türlü tebligat işlemleri, 11.2.1959 tarihli ve 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre yapılır.
    MADDE 4. — 2813 sayılı Kanunun 33 üncü maddesinin ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
    25a, 25b, 25c ve 25d maddelerinin uygulanmasına ilişkin hususlar bu Kanunun yürürlüğe giriş tarihinden itibaren iki ay içinde Kurum tarafından çıkarılacak yönetmelik veya Kurul kararlarıyla düzenlenir.
    MADDE 5. — 2813 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.
    GEÇİCİ MADDE 6. — Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce Kurum kayıtlarında yer almadığı belirlenen elektronik kimlik bilgisini haiz cihaz kullanıcıları, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş ay içinde gerekli belgelerle birlikte Kuruma veya Kurumun göstereceği yerlere başvurarak ellerindeki cihazlarını kayıt ettirirler.
    Belgesi olmayan her bir kayıt dışı cihazın kayıt edilmesi için beş YTL miktarındaki kayıt ücreti cihaz kullanıcısından Kurumun göstereceği yerler tarafından tahsil edilir. Kayıt ücreti her türlü vergi, resim, harç ve Hazine payından muaftır. Kurumun göstereceği yerler tarafından her bir cihaz için tahsil edilen kayıt ücretinden SMS gönderilmesi ve kopyalanmış cihazların IMEI numaralarının düzeltilmesi gibi masraflarından oluşan hizmet bedeli karşılığı olarak bir YTL düşülerek, kalan miktar CEIR ile bilgi ve ihbar merkezi payı olarak kullanılmak üzere, tahsilatı müteakip on gün içerisinde Kurum hesaplarına aktarılır.
    Başvuru süresi sonunda Kurum kayıtlarında yer almayan cihazlar bir daha kullanıma sokulmamak üzere elektronik haberleşme şebekesi bağlantıları kesilmek suretiyle devre dışı bırakılır. Ancak kullanıcılardan, Kurum tarafından yönetmelikle belirlenecek haklı bir mazereti olanlardan başvuru süresini geçirenler, yukarıda belirtilen kayıt ücretini ödemeleri halinde elektronik haberleşme şebekesi bağlantıları kullanıma açılır.
    GEÇİCİ MADDE 7. — Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren kırkbeş gün içinde CEIR ile bilgi ve ihbar merkezinin kurulması ve işletilmesine yönelik her türlü yazılım, donanım ve yardımcı gereçlerin temini Kurum tarafından sağlanır.
    MADDE 6. — Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
    MADDE 7. — Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
    12 Temmuz 2005




  • Bizi ilgilendiren Kanun Madde 5,

    1-Telefon kayıtlarında özellikle spot telefonlarda 12 temmuzdan önce veya 12 temmuzdan sonra almışşsın gibi bir durum olamaz . Yasada böyle bir ibare yok. 12 temmuz olayı özellikle satıcılar için geçerli. Çünkü yasaya göre telefon alınca kimlik bilgilerini satıcı isteyecek ve kayıt edecek. Bunu yapmazsa hapis para cezası var.
    2-Örneğin 1 haziranda spot bir telefon aldım. Hiç kullanmadım. Ve 13 temmuzda hattı taktım ve kullanmaya başladım. Sistem bana bu telefonun imei sinin kayıtlı olmadığını söyleyebilir. Doğrudur. Ama sen bu telefonu şu tarihte almışsın diyemez. 12 temmuzdan sonra almışsın sisteme kayıt ettiremezsin diyemez.Zaten sisteme kayıtlı değil ve 5 ay süre vermiş kanun. Çünkü ; bizi ilgilendiren geçici maddenin ilk paragrafını dikkatlice okursanız "Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce Kurum kayıtlarında yer almadığı belirlenen elektronik kimlik bilgisini haiz cihaz kullanıcıları, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş ay içinde gerekli belgelerle birlikte Kuruma veya Kurumun göstereceği yerlere başvurarak ellerindeki cihazlarını kayıt ettirirler. " der. Yani faturalı telefonlar sisteme kayıtlı diğerleri değil. İşte kayıtlı olmayanlara 5 ay süre veriliyor. Bu kanuna göre arkadaşlar bu 5 aylık sürede istediğniz kadar spot veya kaçak telefon alabilirsiniz ( Çalıntı değil ).
    3- 12 temmuzdan sonra telefoncular kaçak veya spot telefon satarlarken yakalanırlarsa büyük cezaları var. Ama son kullanıcıya hiçbir şey yok. Çok olsa sisteme kayıt ettirmezseniz 5 ay sonra kullanıma kaparlar.
    4- Onun için 12 temmuzdan önce veya 12 temmuzdan sonra önemli değil. Önemli olan 14 Aralık 2005 tarihidir. Bu tarihten sonra kesinlikle spot almayın.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.