Şimdi Ara

Spot(kaçak) kullananlar,alıcaklar DİKKAT!!!! (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.056
Cevap
0
Favori
114.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yurtdışından telefon aldım..faturasını da aldım..havaalanında vergi iadesi için faturayı elimden aldılar..nasıl kayıt ettireceğim şimdi..böyle saçma kanun mu olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinman -- 30 Kasım 2005, 15:17:56 >
  • Ya aslında devletin yaptığı uygulama çok doğru bence. Devamını da getireceklerse tabi.

    Mesela şu anda satılan tellerin %40 ı faturalı ve garantili satılıyorsa ve bundan devlet 40 lira (Rakamı örnek olarak yazıyorum) vergi geliri elde ediyorsa, spotun önünü alsınlar, satılan telefonların %100 ü garantili ve faturalı satılsın, devlet yine 40 lira vergi toplasın, hem satılan her telefon garantili ve kayıtlı olur, hem telefonlarda %40 a varan vergiler düşer ve garantili telefonlar ucuzlar, hemde bazı insanlar vergiyi 2-3 katıyla ödeyeceğine herkes eşit olarak öder. Bu spot işinden ekmeğini kazanan insanlar hariç, herkes için uzun vadede çok güzel bi uygulama. Tek eksisi yurtdışına giden birinin kendine aldığı bi telefonun burda çalışmayacak olması... Boşuna dememişler, kurunun yanında yaş da yanar diye...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cinman

    yurtdışından telefon aldım..faturasını da aldım..havaalanında vergi iadesi için faturayı elimden aldılar..nasıl kayıt ettireceğim şimdi..böyle saçma kanun mu olur


    :(
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cinman

    yurtdışından telefon aldım..faturasını da aldım..havaalanında vergi iadesi için faturayı elimden aldılar..nasıl kayıt ettireceğim şimdi..böyle saçma kanun mu olur
    aslını almazlar bir yanlışlık olmuş yada fotokopi alınabilirdi garanti içinde zaten lazım degilmi...
  • aslını alıyorlar..almanya düsseldorf gümrüğünde ...aldılar ve bana hiç bir belge vermediler
  • 3 gün önce telefon aldım. Garantili, kutulu, faturalı yani her özelligi taşıyor.. Ama TK'nun sitesinde BULUNAMADI diyor... Nolcak şimdi?
  • Kardeşim valla benim duyduğum kadarıyla 14TEMMUZ dan sonra alanlarda fatura larını ibraz edebilirlerse kullanabiliyorlar. Bende bunun üzerine ingilterde bi kaç kişi ile temasa geçtim ve şimdi yazacağım telleri toplamınnı 750-950USD civarı bi paraya buldum:N70+N71+N90+N91+N92+N80+8800.Adamlarla konuşmalarımda yaklaşık 40USD lik bir kargo ücretiyle bu malların TÜRKİYE de evime kadar UPS veya DHL yada FEDEX gibi büyük kargo firmalarıyla teslim edileceğini söylediler.Yalnız teksorun kredi kartı istemeleriydi bende tanımadığın kişilere kredi kartı numarasını vermenin nekadar sakıncalı olduğunu bildiğim için kapıda ödeme sistemini önerdim ve sanırım kabul edecekler görüşmelerde son aşamadayız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gau

    Kardeşim valla benim duyduğum kadarıyla 14TEMMUZ dan sonra alanlarda fatura larını ibraz edebilirlerse kullanabiliyorlar. Bende bunun üzerine ingilterde bi kaç kişi ile temasa geçtim ve şimdi yazacağım telleri toplamınnı 750-950USD civarı bi paraya buldum:N70+N71+N90+N91+N92+N80+8800.Adamlarla konuşmalarımda yaklaşık 40USD lik bir kargo ücretiyle bu malların TÜRKİYE de evime kadar UPS veya DHL yada FEDEX gibi büyük kargo firmalarıyla teslim edileceğini söylediler.Yalnız teksorun kredi kartı istemeleriydi bende tanımadığın kişilere kredi kartı numarasını vermenin nekadar sakıncalı olduğunu bildiğim için kapıda ödeme sistemini önerdim ve sanırım kabul edecekler görüşmelerde son aşamadayız.

    sen eger fatura istersen bunlar icin gumrukle basın cok derde girer. haa ne kadar girer hic para vermedigin icin hic girmez :D ama sakın bunları satın alıp gumrukten gecirmeye calısma. hasırt diye gecirirler tse, ticari mal hikayelerini falan filan.




  • Arkadaşım ben şuanda KIBRIS ta okuyorum gau adımda ordan geliyor.Yani gümrük olayalarını en az senin kadar biliyorum sen kıbrıs a türkiyeden telefon getirtmeye kalksan kaçak görünür fakat gümrükte fatura fiyatı üzerinden vergisi hesaplanır ve bunu ödeyerek geçirirsin ürünü içeri benim getirteceğim tellerin fiyatlarıda malum çok yüksek olmadığı için büyük bi gümrük vergisi çıkmayacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gau

    Arkadaşım ben şuanda KIBRIS ta okuyorum gau adımda ordan geliyor.Yani gümrük olayalarını en az senin kadar biliyorum sen kıbrıs a türkiyeden telefon getirtmeye kalksan kaçak görünür fakat gümrükte fatura fiyatı üzerinden vergisi hesaplanır ve bunu ödeyerek geçirirsin ürünü içeri benim getirteceğim tellerin fiyatlarıda malum çok yüksek olmadığı için büyük bi gümrük vergisi çıkmayacak.




    çok mutevazi gordum seni, aynı zamanda kendimi de az muneccim gordum.tobe tobe.
  • Bakın arkadasllar o listenin son güncellenme tarihi 1 ekim bu yüzden çoğu kişninki bulunamadı diye çıkıyor.
  • Mutevazilik değil arkadaşım ben sadece fikirlerimi paylaşıyorum bu seni ilgilendirir veya ilgilendirmez ayrıca gümrükte pek sorun olacağını sanmıyorum ayrıca bu konuda bilgin varmı bilemem ama ben o telleri gümrükten geçirmek zorunda değilim UPS,DHL yada FEDEX gibi kargo şirketleri gönderilecek paketleri ana merkezlerinde kontrolden geçirdikten sonra(güvenlik kontrolü)gümrükten geçirmeden önce türkiyedeki ana merkezlerine ordanda teslim edileceği yere en yakın acenteye ulaştırılırkar ordanda teslimatı yapılır ürünlerin ok.
  • Benim Kıbrıstan aldıgım garantili telefonum için verilen IMEI ya TürkTelekomun sitesinde bulunamadı deniliyor şimdi ben TRye geçerken gümrükte ekstra para mı ödicem kayıt için
  • Arkadaşım doğru bildin türkiyede alınanlar kıbrısta kaçak kıbrısta alınanlar türkiyede kaçak geçiyor.Umarım cihazı alırken fatura almışsındır çünkü adada kvk,genpa felan yok adanın cep telefonu ithalatçı firması TPS tıpkı kvk genpa gibi yalnız bir çok dükkan cihazları için garantili felan diyo belgesi var diyor ama çoğu fiyasko adam akrabasına tanıdığına yurt dışından getirtmiş burda kutulayıp belgeleyip satıyorlar adaya geldiysen bir ço telefonun üstünde t-mobile,vodafone,orange gibi gsm şirketlerinin adını görürsün zaten.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gau

    Mutevazilik değil arkadaşım ben sadece fikirlerimi paylaşıyorum bu seni ilgilendirir veya ilgilendirmez ayrıca gümrükte pek sorun olacağını sanmıyorum ayrıca bu konuda bilgin varmı bilemem ama ben o telleri gümrükten geçirmek zorunda değilim UPS,DHL yada FEDEX gibi kargo şirketleri gönderilecek paketleri ana merkezlerinde kontrolden geçirdikten sonra(güvenlik kontrolü)gümrükten geçirmeden önce türkiyedeki ana merkezlerine ordanda teslim edileceği yere en yakın acenteye ulaştırılırkar ordanda teslimatı yapılır ürünlerin ok.

    onceki mesajımı anlamadığını görüyorum.
    Nese peki bir şey sorayım yanlış anlama öğrenmek için soruyorum : Sen yurtdışından birşeyler getirecen ve bunlar gümrükten geçmeyecek yanlış mı anladım?




  • Doğru anladın yurt dışında eğer kargo ile göndereceksen kargo şirketinin control center adında bir departmanı var mesela ben burdan türkiyeye ayakkabı yolladığımda konrolden geçtikten sonra direk olarak teslim edilmesi gereken yere gitti burda sen anlamadın galibaburda amaç günrükten geçirerek ümrük vergisi ödemek değil kargo sadece göndereceğin paketin güvenlik amaçlı kontrolünü yapar ve işi orda biter bundan sonra onun tek işi paketin teslimatını yapmaktır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gau

    Arkadaşım doğru bildin türkiyede alınanlar kıbrısta kaçak kıbrısta alınanlar türkiyede kaçak geçiyor.Umarım cihazı alırken fatura almışsındır çünkü adada kvk,genpa felan yok adanın cep telefonu ithalatçı firması TPS tıpkı kvk genpa gibi yalnız bir çok dükkan cihazları için garantili felan diyo belgesi var diyor ama çoğu fiyasko adam akrabasına tanıdığına yurt dışından getirtmiş burda kutulayıp belgeleyip satıyorlar adaya geldiysen bir ço telefonun üstünde t-mobile,vodafone,orange gibi gsm şirketlerinin adını görürsün zaten.


    ben ismimdede yazdıgı gibi DAÜde okuyorum zaten (yani adaya geldim) ayrıca evet fatura aldım bu durumda benim gümrükten geçerken bu faturayla belli bir ücret ödemem yeterli olucaktır degil mi?




  • Bu sorunun cevabını ancak aldığın yerden öğrenebilirsin çünkü telefonun hangi ithalatçı tarafından getirildiğini öğrenmelisin.Tamam hayırlı olsun ne aldığını ve nekadara aldığını bilmiyorum ama kıbrıs elektronik eşya olarak olarak ucuz değilki hatta gerçekten garantili olan telefonları türkiyeden bile pahalı(örnek:N90=1400YTL) bu parayı verdikten sonra türkiyede alırsın burdan alıpta türkiyeye götürebileceğin en mantıklı şeyler sigara ve içki olur gerçi ben onlarıda kullanmıyorum ama ben senin yerinde olsam o telefonu hemen geri verir zaten önüzdeki ay türkiyeye gideceksin çünkü bende 23aralıkta gidiyorum türkiyeden garantili bi telefon alırdım.
  • Biraz önce Telsim'den bi mesaj aldim, mesaj aynen söyle...

    Cep telefonunuzun yasal kaydı var mı? Her cep telefonunuzdan hemen 7046' yi ücretsiz arayın veya bos sms gönderin, sonuç 8 Aralık'a kadar cebinizde. Telsim.

    Belki kayit ettirmeyle alakasi yok mesajin ama yinede bu konuyla ilgili ilk defa mesaj aliyorum, o nedenle buraya yazmayi uygun gördüm, belki ilgisini cekenler olabilir...
  • 05-12-2005 te gelecek diyorlardı neyse erken gelsinde şu karkagasa bitsin...
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.