Şimdi Ara

HYUNDAI ACCENT BLUE ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.385
Cevap
27
Favori
783.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracımla ilk uzun yol deneyimini kocaeli karabük arası otobandan yaptım. Sürekli kullandığım Bu yol belki de ilk defa bu kadar kısa geldi Kocaeli Karabük arasını ortalama 160 ve 180 km hızla ortalama 6 litre yakıt tüketerek İki buçuk saatte kat ettim.aracın Yol tutuşu mükemmel. Ancak yüksek hızlarda direksiyonun sertleşmemesi bir sorun olarak karşımıza çıkabiliyor. Anlık hızlanmalar da Passat ve Jettalara 4-5 boy fark atmanın mutluluğu ani durmalarda onlar çivilenirken benim hala durmak için debelenemin hüznüne değişilmez.

    Hız yaptığım için pişmanım[DHTUBE=]




    [simage][/simage][simage][/simage][simage][/simage][simage][/simage][simage][/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kararver -- 30 Nisan 2016; 23:10:49 >
  • solaris versiyonunun geleceğinden eminim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yerli79

    Sonradan hız sabitleyici takılabiliyor ben taktırdım

    Bir aracın fullüne yani 1.6 crdi prime modeli 60000 tl vermek ve orjinal fabrika çıkışında hız sabitleyici bulunmaması ve buna sonradan orjinal olmayan çakma hız sabitleyici taktırmak sadece KOMİK
  • arkadaslar izmir ve yakin illerde mode plus veya prime dct blue ariyorum satmayi dusunen varsa bana burdan veya ozelden ulasabilir
    |
    |
    ibrahim.038 bu mesajı paylaştı
  • Acaba verna diye geçen bu araç olabilir mi , ben bayaa benzettim. Sizce ?

    Resmi ise şöyle bir başlık altında buldum ;
    quote:

    Hyundai gives KDM facelifted Accent - is the U.S. next?


     HYUNDAI ACCENT BLUE ANA KONU
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kritios

    olurmu yaa neresi kötü bence arkadan eski kasa civic'i andıyor...
    gelse satacağından da emindim.
    mesala ben sedan alıcağıma gider 3 kapı alırdım

     HYUNDAI ACCENT BLUE ANA KONU




    Arkadaşlar bu araba 2007 7. ayında kıbrısta satışa çıktı. 2008 de de 2.0cc turbo 200ps RS modeli girdi.yani KKTC de bu araba ortalama 3 yıldır kullanılıyor



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkas -- 17 Mart 2011; 16:57:11 >
  • Arkadaşlar bol bol foto çektim birazdan ekleyeceğim ama bazı bilgileri düzeltme gereği duyuyorum.Birincisi gelen benzinli motorlar Gdi değil bildiğiniz cvvt dediklerinden dolayısıyla düp müp takma derdi yok..Dizel otomatikler de geldi zaten merak etmeyin, unutmadan dizeller de crdi yani o da eski sistem ve 4 ileri otomatik.Şehir içi verisi(7,1 lt:dizel,otomatik prime donanım).Grödüğüm kadarıyla en alt model de bile direksiyon üzerinde telefon tuşları var,bluetooth standart donanım anlaşılan.Sunroof bekleyenler için üzgünüm kesinlikle gelmeyeceğini söylediler,en azından uzun bir süre. En yüksek fiyata sahip olan prime donanımlı dizel otomatik araç 41 bin olur dediler onu da 2 bin tl düşer teslim ederiz 39 bin tl'ya sunarız dediler.Bu bayide ki satış temsilcisi hanımefendinin direk söylemi.Özel bağlantıları olanlar için fiyat daha da düşecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepNote -- 2 Nisan 2011; 22:36:56 >
  • Bu Hyundai gibi araba üreticilerini de anlamıyorum.

    Aracın bütün motorları var. Ama Türkiye geri ülke diye düşünüp önce sadece Benzin getiriyorlar. Yok efendim 2012'de gelecekmiş. Kimi kandırıyorlar.

    Artık insanımızı enayi yerine koymasınlar. Aracın bütün versiyonlarını getirsinler. 3.dünya ülkesi değiliz artık. Hyundai'in bir de fabrika yatırımı var ülkemizde.
  • param varsa 2. el araç asla almam. yoksa zaten el mahkum. 54 000 kmlik aracada asla 43 lira verecek kadarda haybeye çalışsan insan değilim. alabilirsiem alırım sıfırı 5 yıl arkama bakmam. ha sen aynaya ya bak beni geç. 150 bas. öteki dünyada görüşürüz 150 basınca. arabayada yazarız arabasıda iyi 150 giderdi diye. bir araçla ne kadar 150 basacan. 3 -5 km sonra yine blue ile yanyanasın. (türkiye yolları böyle)
    işyerinden gelirken arkdaşın araç var. benimde arkadaş her akşam 120 130 basıyor. bende standart 70 ile gidiyom. (çevre yolu) evlerimiz aynı yerde. evimizin yakını da ışıklar var ışıklarda yine beraberiz. camdan el sallıyom naber diye.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue1972


    focus ile blue farkli segmente farkli tipte araclar. Karsilastirmak yanlis. Hyundai blue fiyatina gore alinbilir bir arac. Donanimi zengin. Eraya gorede bircok yonden fazlasi var. Blue ile sadece fiyat konusunda bence Chevy Cruz rakip olabilir. 39000 TL blue vermek yerine 1.6 full donanim Cruze tercih ederim. Ford ile karsilastirmak bence yanlis. I30 ile focus karsilastirsaniz tamam.

    Blue'yu 3 hafta once test etmistim. Ic dizayni, suspansiyonlari ve kullanilan malzeme kalitesi Era'dan cok daha iyi. En onemlisi kasislerde Era gibi hoplayayarak gitmiyorsunuz. Bence guzel bir arac. Yalniz kullandigim arac en dusuk donanimdi. lastik olculeri 175 60 14 idi. Bu kasaya bu lastik hic olmamis. Focus icin birsey diyecem cunku kullanmadim. Araclari kullanmadan yorum yapmak objektif olmaz. Forumda araclari kullanmis kisilerin goruslerini aktarmasi araci almak isteyenleri daha iyi yonlendirecektir.


  • Forumu okuyunca birşeyler yazma ihtiyacı duydum, hyundai markasına bazıları ya bilmeden ya da kasti olarak saldıranlar var.
    hyundai bu ülkede orta ve alt kesimin araba yüzü görmesini sağlamıştır. broadway ve kuş serisi arabalara tonla para dökenler, adı lüks olup da 2000 li yıllarda dahi hala hidrolik direksiyon bulunmayan modellere tapanlar bu markaya çok haksızlık ve nankörlük yapıyorlar. Kimse kusura bakmasın hyundai bu ülke insanına donanım olarak , fiyat/ kazanç olarak en güzel seçenekleri sundu. hidrolik direksiyonu , klimayı hyundai size ulaşılabilir kıldı. Hyundai diğer oto firmalarını daha donanımlı araç sunmaları için zorladı. Bugün beklentileriniz biraz yükseldiye emin olun bunda hyundainin çok emeği vardır.Bunu inkar etmek haksızlık olur.
    7 senedir hyundai accent 2001 milenyum kasaya biniyorum , 206 bin kilometre oldu. ve ben arabama normal bakımları dışında bir masraf yapmadım. ufak tefek birşeyler , yani keyfe keder şeylerim oldu sadece..adamlar üç kuruş fiyata klimasından katalitik konvertörüne kadar herşeyi koymuş. Sanayiye korkmadan çekinmeden gidebildim. Parça sıkıntım olmadı. Arabayı dağa taşa vurdum, özen göstermedim ve beni yolda hiç bırakmadı.
    Hayalinizdeki araçla , hyundai karşılaştırmayı bırakın. gerçeklere bakın , cebinizdeki paraya bakın. kalkıp atla deveyi yarıştırmayın.
    Hyundainin fiyatlarının arttığı doğrudur ama diğer markaların fiyatların da arttığı kesindir. hyundai ilk türkiyeye geldiğinde uygun fiyatlı araç satmasını hep yanlış yorumladınız. firmanın pazarda tutunma amacı ile sunduğu ekonomik fiyatları hep kalite ile ilişkilendirdiniz. ama devir değişti hyundai de değişti , şuan hyundai nin pazar ve tutunma kaygısı eskisi kadar yok. o yüzden de bu fiyatlara alışın.
    7 yıllık hyundai kullanıcısı olarak şunu söylüyorum hyundai verdiğiniz paranın karşılığını verir. olumsuz yorumlara çok itibar etmeyin. elbette sorunları yokmu var , hayal kırıklığı modelleri yokmu var, ama inanın her markanın kendine özgü çeşitli sorunları var. kısmet olursa bende accent blue alacağım. referansım hyundai ile geçirdiğim 7 yıl ve 206bin kilometre. herkesin hayalindeki araca ulaşması dileği ile :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carrot -- 6 Temmuz 2012; 11:43:17 >
  • @carrot
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manisa_tr

    ya valla kafam iyice karıştı. 128 HP nasıl olurda 105 HP ye zorlanır... CRDİ motor TDİ motordan kötü mü.. fabrika verilerine bakıyorum, 0-100 km için hızlanma 1,6 tdi 105 hp manuel jetta için 11,7 sn max. hız 190 km/sn. ; accent blue 1,6 crdi 128 hp 10,1 sn. , max. hız 190 km/sn. ya iyide kardeşim aradaki 128-105=23 HP ye ne oldu. Nasrettin hoca misali. hoca bir gün yarım okka ciğer almış eve bırakmış, hatun akşam pişirir yeriz diye, hanımı dayanamamış pişirmiş yemiş. akşam hoca eve gelince ciğeri sormuş hazır mı diye, hanımı da, sorma bey, bizim kedi var ya O yedi demiş... hoca yakalamış kediyi, tartmış , kedi tam yarım okka gelmiş. ve demişki: hanım kedi burdaysa ciğer nerde, ciğer burdaysa kedi nerde?
    ne ayak ne fırıldak ?

    o Aradaki 1.6 sn küçümsenecek bir rakam degil.
    öyle 128-105 =23 hp ye ne oldugunu 1.6 sndende anlarsınız. o 0-100 ü 1 sn bile alta çekmek çok önemlidir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vector x-31

    Beyler bence gereksiz yere konuyu tartismaya tasimayalim Jetta Blue yu her turlu avlar



    bence sen hayal dünyasından çık.. nasıl accent blue kullanıcısın onu bile anlamış degilim. daha arabanın gücünü bilmiyorsun. boy boy fark yiyecek bir araca geçer diyorsun.ç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karacocuk

    Alınabilir blue modeli mode plus tan başlıyor(dizel donanım olarak)45bin lira. Yaklaşık 2 aydır araştırıyorum 45liramı blue ya vermek için, forumlarda gezerken bir yerde (hatırlamıyorum neresi olduğunu) 45 lira bluya verecene 207 HDi Outdoor Premium al diye birisi yorum yazmıştı. İlk defa duydum o versiyonunu 207 nin. Meraktan araştırdım biraz. Sonuç; Bye Bye Blue oldu. Bence bir bakın 45bin liranız varsa.

    esp siz ve 92 beygirlik motoruylamı 207 tercih edeceksiniz üstelik 2 yıl garantili ve eskimiş bir yüzü var

    edit: Ayrıca arka frenlerde kampanaymiş blue da disk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcnern -- 12 Eylül 2012; 15:33:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BIXI MAN

    quote:

    Orijinalden alıntı: karacocuk

    Alınabilir blue modeli mode plus tan başlıyor(dizel donanım olarak)45bin lira. Yaklaşık 2 aydır araştırıyorum 45liramı blue ya vermek için, forumlarda gezerken bir yerde (hatırlamıyorum neresi olduğunu) 45 lira bluya verecene 207 HDi Outdoor Premium al diye birisi yorum yazmıştı. İlk defa duydum o versiyonunu 207 nin. Meraktan araştırdım biraz. Sonuç; Bye Bye Blue oldu. Bence bir bakın 45bin liranız varsa.

    Büyük ihtimal son sahibi olursunuz 207 Outdoor un...
    Ne olduğu belli olmayan bir araç... Hani at ile eşşeği çifleştirirler Katır olur ya.. Ne at ne eşşek bu da onun gibi bi şey..
    Araca iki helezon ekle biraz yükselsin biraz janjan al sana outdorr... Yok öyle yağmaa... Koydun mu kilitli diferansiyel , Esp felan yok... Eeee ne ye yarar 207 Outdorr.. La fontaine den masal gerisi teferruat... O zanan Sandero Stepway de Outdor oluyor PUG felsefesine göre...


    Ayrıca 208 satışa çıkmışken , gidip 45 K para verip 207 Outdoor almak pek mantıklı değil...
    O aracı satan bayii tarafından kapılara kadar yolcu edilir , arkanızdan da bir kova su dökülür büyük ihtimal.... Çünkü şu anda 0 km 207 Outdoor alacak tüketici sayısı 3-5 i geçmez belki o kadar bile olmaz...

    Ayrıca PUG un işçilik kalitesine bir bakın isterseniz...Forumda bile Outdoor alanların başlığı var bir çok kişi muzdarip işçilikten...

    Boyle araba dan anlayan adamlarin yorumlarini okumak hosuma gidiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karacocuk

    Olay tamamen 45bin lirayı neye verdiğinle alakalı. B sınıfı araç mı alıcaksın? 45bin lira verip üstelik. Bi zahmet tavanı cam olsun, koltuklarıda deri olsun, içide geniş olsun e bide dizel olsun. Eskimiş bir yüz evet, ancak yıllardır kendini kanıtlamış bir yüz bence. Hyundai gibi her sezonda fiyatlara %10-15 bindirmiyor. Söylediğim gibi Hyundai olsun benim olsun diyerek yola çıkmıştım ama bak nerelere geldik.
    Kampana olması çok normal B sınıfı bir araç bu. Era da kampana idi. Yeni 207 de disk olmuş. Sonuçta o fiyata muazzam donanım veriyor sana eski model olmasına rağmen.


    Peugeot alırken 1000 kere düşünüp almak lazım.Yakıt,servis ve parça.Bizim burada bir Peugeot Partner vardı adam camına yazmış Peugeot'un ayıplı arabaları diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erkyuo

    Arkadaşlar blue'lardan genel olarak memnunmusunuz?
    Kronik sorun var mı ? F/P aracı mı ?
    Bu sorularım hem dizel hem benzinli için geçerli.

    Bir Blue kullanıcısı olarak cevap vereyim.

    Genel olarak memnunum.Fiyat/performans olarak (39.500'e aldım) gayet iyi.
    Beğendiğim yanları;
    Dizel motoru çok iyi.Hızlanma,kalkış gaza basınca atak olması tatminkar.
    İç dizaynını beğeniyorum.Ön konsol çok hoşuma gidiyor.Konsol aydınlatması çok güzel.
    Dış görünüş güzel.(Bu özellikleri ben beğeniyorum ,fakat herkes beğenmek zorunda değil.Zevkler değişir)
    İç mekan ve bagaj gayet geniş.
    Orjinal lastik ve jant stepne olarak verilmesi güzel.

    Beğenmediğim ve eksik gördüğüm yanları;
    Cam açma ve ayna ayar düğmelerinde aydınlatma yok.Ha keza torpidoda yok.
    Bagaj kapağı uzaktan kumandadan açılmıyor.
    Bagaj kapak kolları çok basit.Burada işçilikten sınıfta kalmış.

    Yakıt olarak İstanbul şehiriçi soğuk havada 7,2 havalar iyiken 6 litre.
    Ankaraya gittim geldim.Ortalama 6,1.Ama 100-160 km süratten aşağı düşmedim.Bastıkçada gidiyor.

    Yol tutuşu ile ilgili sorun kalmadı.Arka amortisör ve helezon yayları değiştikten sonra.

    B sınıfı Sedan araçlardan içinde (sınıf olarak C'ye yakın) bence alınabilecek en iyi araçlardan bir tanesi.
  • evet beyler bende 1.5 aylık blue kullanıcısı olarak gayet memnunum. güzel araç. bende amortisör ve yayları garanti kapsamında değiştirdim.
    bide lastik havalarını kontrol edin ben bakmamıştım uzun yola çıkacağımda kontrol edeyim dedim 45 hava vardı lastiklerde kasislerde ve çukurlara zıplama ve sert oturma olayını oda yapıyor. şuan 32 hava var yaylar ve amortisötlerde değiştikten sonra araç resmen yola oturdu şimdi setlerden geçerken neredeyse belli bile olmuyor. saygılar selamlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.