Şimdi Ara

::::IMEI SORGULAMA:::: (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
919
Cevap
0
Favori
1.577.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • günaydın....daha belli değil...nereye yatacak...kim alacak....az kaldı ama süre...hala belirsizlik var....ne yapacakalrını onlar da bilemedi...
  • çok teşekkürler link için. benimki kaytılıymış..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: visualize

    IMEI numarasını sorgulatıp, telefonlarının kayıtlı olup olmadığını öğrenebilecekSİNİZ...

    http://imei.tk.gov.tr/

    EGER TLF KAYITLI İSE SORUN YOK
    not:15 haneli rakamı arada boşluk bırakmadan yazın ..

    ciddi bir acıklama gene yok..
  • arkadaşlar kayıtların ne zaman başlayacağı ile ilgili bi fikriniz var mı ?
  • Son Durum


    Telekomünikasyon Kurumu (TK) gerekli altyapı hazırlıklarını tamamlayamadığı için yaklaşık 18 milyon abone, kayıtdışı telefonlarını kayıt altına almak için kuyruklarda perişan olacak. 600 bine yakın abone ise, cihazlarını, yeni kimlik numarası verilsin diye yetkili servislere teslim edecek ve günlerce telefonsuz kalacak..


    2 Temmuz 2005 tarihinde kabul edilen, 5392 sayılı Telsiz Kanunu'nda Değişiklik Yapan Kanun'un resmen devreye girmesine bir ay kaldı. Ancak gerekli teknik altyapı oluşturulamadığı için cep telefonu operatörlerini endişelendiren ve milyonlarca aboneyi doğrudan etkileyecek kaos tehlikesi belirdi.


    Telsiz cihazlarına üretim aşamasında tek ve benzersiz olarak tahsis edilmiş kimlik bilgisine DVIEI adı veriliyor. Kanuna göre bundan böyle
    Türkiye'de satılan her cihazın kimlik bilgisi Telekomünikasyon Kurumu'na bildirilmek zorunda. Böylece TK'ran elinde bir 'beyaz liste' oluşacak. Başka bir anlatımla TK'ran yasal telefon cihazlarını gösteren bir veri tabam olacak. Ve 13 Aralık 2005 tarihinden itibaren bu veri tabanında yer almayan cihazlar, operatörler tarafından görüşmeye kapatılacak ve bu cihazları kullananlar, yasal işlem yapılması için TK'ya bildirilecek.

    Operatörler, 'elektronik kimlik bilgisi'ne nasıl ulaşıyor?

    Herhangi bir telefon cihazını, SİM kartınızı takarak aktif hale getirdiğinizde, bağlı bulunduğunuz operatörün veri tabanında, cihazınızın kimlik bilgisi de görülüyor. Dolayısıyla operatörlerin kendilerine ait bir veri tabanı var. Bu veri tabanına şu an için " gri liste " deniliyor. Operatörler, TK'ran kendilerine verdiği beyaz liste ile kendi gri listesini karşılaştıracak ve 'beyaz liste'de olmayan cihazları abonelerine bildirecek.


    TK tarafından hazırlanan ve bayramdan bir gün önce operatörlere gönderilen 'beyaz liste'de 31 milyon cihazın kimlik numarası yer alıyor. GSM operatörlerinin kayıtlarına göre, bu listeye girmemiş (dolayısıyla kayıtdışı kabul edilen) 18 milyon adet telefon cihazı aktif durumda ve bunların bir ay içinde kayıt altina alınması gerekiyor. 3 GSM şirketide durum degerlendirmesi yapınca, Bir ay içinde bu işlemi gerçekleştirmelerinin imkansız olduğunu ve TK'ran da gerekli altyapı hazırlığım henüz tamamlamadığını söylediler..



    Cep telefonlarının merkezi bir kayıt altına alınması doğru olmakla birlikte, altyapısı oluşturulmadan yeni sisteme geçişin kaos yaratacağı anlaşılıyor. Doğrusu hükümetin kanun hükmünde kararname çıkararak, geçiş süresini (belki bir yıl) uzatması ve 13 Temmuz 2005 sonrasında (bilinmeden) satın alınan kayıtdışı cihazları da (2006 başı milat yapılarak) 'beyaz liste'ye aldırması gerekiyor.


    Operatörler, 13 Temmuz sonrası ilk kez kendi kayıtlarında gözüken 'elektronik kimlik bilgisi'ni TK'ran 'beyaz liste'si ile karşılaştıracak ve o listede yer almıyorsa, o cihazı 'kara liste'ye alacak Ancak bunun ciddi yazılım gerektirdiğini ve hazır olamadıklarını ...

    Klonlanmış cihazlar da kayıt altina alınacak mı?

    Evet. TK'nın 'beyaz listesi'nde klonlanmış cihazların da listesi var. Bu listede yer alan cihaz kullanıcıları, cihazlarını (kayıt altına alınabilmesi için) operatörlere veya TK'nın bildirdiği yerlere fiziken teslim edecek Operatörler de bu cihazlara, (üretici firmaların desteğini alarak) yeni kimlik numarası oluşturacak Bunun kaç gün süreceği ise tam bir bilmece. Klonlanmış 600 bin telefonun sahipleri 5 milyon liranın yara sıra bir de servis ücreti ödeyecek..
  • benimki de kayıtlı değil nereye yatıracağımızı bilen varsa hemen söylesinnnn
  • bu olay amma uzadı abi herkes bu olcak şu olcak diyo bişi olduğu yok.yok 2 tane mesaj gelcekmiş "bak bu son uyarı " mesajı gelcekmiş, mesajda gelmedi tk nin siteside açılmıyo. valla elimde 2 tane BULUNAMADI telefon var canım sıkılıyo.ki birini daha bugün savcıdan aldım. Mart ayında çalındıydı.bende karakola gidip şikayet ettimdi. bugün işte savcı bulundu telefonun, al dedi.bi baktım kimlerin elinden geçmişse içine attığım melodiler logolar oyundaki skor hepsi aynen duruyo.adam kapağını bile değiştirmemiş.ama telefon tk de kayıtsız. yeni bulmuşken gitmesin elden yine.
  • Kimse mağdur olmayacak bence olursa oy kaybederler...Bilmem anladınız mı :) bu arada visualize bu haberin kaynağı nedir ?
  • arkadaslar yenı bır telefon aldım ve ımei numarası sorgulamada negatıf cıktı gıttım adamlara fatura falan hersey var adamlar mal turkıyeye daha yenı gırdı kayıtlara gırmemıs olabılır bır sey olursa bız kefılız dedıler ne olur bu durum yawww???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAVENBACH -- 12 Kasım 2005, 4:28:25 >
  • haberin kaynağı vatan gazetesinden yavuz semerci
  • Herkesin telefon cihazı beyaz listeye girsin!




    Kanun (2 Temmuz 2005 tarihinde kabul edilen, 5392 sayılı Telsiz Kanunu'nda Değişiklik Yapan Kanun) ve Telekomünikasyon Kurumu'nün kanunu uygulamak için çıkardığı yönetmeliğe bakarsanız, çok değil, 13 Aralık 2005 tarihinde milyonlarca kişinin kullandığı cep telefon cihazı devre dışı kalacak ve bir daha Türkiye'de kullanılamayacak!

    Tebliğin 8. maddesi aynen şöyle:

    "12.07.2005 tarihinden sonra yurda kaçak, izinsiz ve benzeri kanuni olmayan şekilde ithal edilen ve bu sebeple kurum kayıtlarında yer almadığı veya elektronik kimlik bilgisinin değiştirildiği (klonlandığı) tespit edilen veya Kurum tarafından onaylanmamış marka ve modeldeki cihazlar bir daha kullanıma sokulmamak üzere başvuru süresi sonu itibarıyla elektronik haberleşme şebekeleri bağlantıları kesilerek devre dışı bırakılır ve ilgililer hakkında Kurum tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulur."

    Dün hesabını yapmıştım. Yaklaşık l milyonun üzerinde telefon cihazı bu tanımın içinde yer alıyor. Abonelerin kullandığı bu tip cihazların büyük kısmının iç piyasada satın alındığı biliniyor.

    Yine kanun ve tebliğe göre, 12.07.2005 tarihinden önce alınmış tüm bu tip telefonlar 5 milyon lira ödenmek kaydıyla aklanacak... Yaklaşık 12 milyon da bu konumda olan cihaz var.

    Tüm telefon cihazlarının kayıt altına alınması kayıtdışı telefon satışlarını engelleyecek ve devletin vergi kaybı azalacak. (Düşünün, 12 milyon telefon cihazının büyük bölümü bu ülkeye kaçak yolla girmiş.) Ayrıca çalınan veya gasp edilen telefon cihazı (kimlik numarası değiştirilse, klonlansa bile) bir daha kullanılamaz olacak ve ticari meta halinden çıkacak.

    Özetle, cihazların merkezi bir kayıt altına alınması olumlu karşılanabilir.

    Ama, bu amacın gerçekleşmesi için, cep telefon üreticilerine, ithalatçılarına, satıcılarına "kıyak" yapmanın alemi yok ki...

    Aklın yolu bir:
    13 Aralık 2005 tarihi itibarıyla aktif olan tüm cihazların kimlik bilgileri (IMEI) Telekomünikasyon Kurumu tarafından 'beyaz listeye' eklenir ve operatörlere bildirilir ve denir ki, "Beyaz listede yer almayan ve 13 Aralık
    2005 tarihinden sonra aktif hale gelmiş tüm cihazların haberleşme bağlantılarını kes ve bana bildir."

    Eğer bu öneri gerçekleşmezse, vatandaşa "1 milyar dolara satin aldığın cihazları çöpe at, ardından da yeniden l milyar dolar ödeyerek, yeni telefon al" denmiş olacak. Bu işten kimin kârlı çıkacağını hesaplamak zor değil!

    Ancak hükümetin bu yönde bir yaklaşım sergileyeceğine dair olumlu sinyaller alıyorum. Dün 3 GSM şirketinin (Turkcell, Telsim, Avea) yöneticilerinin Ankara'da olması bunun işareti sayılabilir...

    Bu arada konuyu anlamak adına bazı noktaların altını çizeyim:

    Beyaz liste: Piyasaya arzına izin verilen cihazların elektronik kimlik bilgilerine (IMEI) ait Telekomünikasyon Kurumu tarafından oluşturulan
    güncel liste. (Bu listede 31 milyon cihaz yer alıyor.)

    Gri liste: Beyaz ve kara liste dışında kalan cihazların elektronik kimlik bilgilerine ait işletmeciler tarafından oluşturulan güncel liste. (Her operatör kendine ait bir gri liste hazırlayacak ve her haftanın birinci günü listeyi TK'ya bildirecek. Şu anki gri listeler incelendiğinde beyaz listenin dışında 12 ile 18 milyon adet cihazın var olduğu ortaya çıktı.)

    Kara liste: Elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş, kayıp, çalıntı veya kaçak cihazların elektronik kimlik bilgilerine ait Kurum tarafından oluşturulan güncel liste. (TK, operatörlerden gelen gri liste ile kendi beyaz listesini karşılaştıracak ve bazı telefon cihazları çalıntı, kaçak, kayıt dışı olduğu gerekçesiyle kara listeye alınacak. Bu liste, operatörlere yollanacak ve listede yer alan telefon cihazların haberleşme bağlantıları kesilecek.)

    IMEI: Uluslararası mobil cihaz kimliği. Başka bir deyişle, telsiz cihazlarına tek ve benzersiz olarak tahsis edilmiş kimlik tanımı. Telefonumuzda *#06# tuşlarını haşladığımızda 15 karakterli numaraya verilen ad. Cihazınızın IMEI numarasınının beyaz listede yer alıp almadığını
    http://imei.tk.gov.tr adresinden kontrol edebilirsiniz.

    Operatörler, kara listede yer alan cihazları hizmet dışı bırakmak, bu cihazları kullananların isimlerini, adreslerini iletişim bilgileri, Telekomünikasyon Kurumu'nun elindeki (MCKS) Merkezi Mobil Kimlik Tanımı Veri Tabanı'na iletmek zorunda.
  • ya beyler ben bunu yeni gördüm baktım bulunamadı ne olcak yani 6600 var çılarıyimmi teli elden???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bestboy

    ya beyler ben bunu yeni gördüm baktım bulunamadı ne olcak yani 6600 var çılarıyimmi teli elden???
    6600 herhalde temmuz ayından evvel sisteme tanıtılmıştır sorun cıkmaz 5 ytl iş biter...(kaçak yurda giren tlf bulunamadı cıkıyor ama 12 temmuzdan evvel kullanıma acılmış ıse muhtemelen sorun yok)
  • Arkadaşlar kendime dun yeni bir cep tel. aldım. Faturalı ve faturada imei no da telefonla tutuyor. Ama imei sorgulamada bulunamadı diyor. şimdi benim halim ne olacak ...
  • delta dostum no-panic

    sen telefonu yeni aldığın için database'de kaydın yokdur

    elinde faturası olan insanların hiçbir mağduriyeti olmayacak.... yani diyelim sorun çıktı kayıtsız kaldı tel. elindeki faturayı götüryon bedava kayıt oluyorsun


    ama hala nasıl ve nereye kayıt ettirileceğini belirten bilgi mesajları gelmedi....

    Beklemedeyiz.... DEVLET ÇALIŞYOR... şşşş sessiz olun
  • ya ben sunu merak ediyorum arkadaslar yardımcı olursanız sevinirim= simdi ben telefonumu 27 temmuz da almıstım kendileri spot dur . anladıgım kadarıyla benim aldıgım tarih degil telefonun ilk acıldıgı yani ilk sinyal verdigi zamana göre degerlendirme yapılcak . benim telefonun benden önce kontrol amaclı acıldıgına eminim ( aldıgımda satıcının fotoları vardı ) . ben simdi nerden anlıcam benim telefon 12 temmuzdan önce mi açılmıs sonra mı açılmış . bunu öğrenmenin yolu var mı ???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 110a

    ya ben sunu merak ediyorum arkadaslar yardımcı olursanız sevinirim= simdi ben telefonumu 27 temmuz da almıstım kendileri spot dur . anladıgım kadarıyla benim aldıgım tarih degil telefonun ilk acıldıgı yani ilk sinyal verdigi zamana göre degerlendirme yapılcak . benim telefonun benden önce kontrol amaclı acıldıgına eminim ( aldıgımda satıcının fotoları vardı ) . ben simdi nerden anlıcam benim telefon 12 temmuzdan önce mi açılmıs sonra mı açılmış . bunu öğrenmenin yolu var mı ???
    olamaz,ögrenemezsin...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Delta_force

    Arkadaşlar kendime dun yeni bir cep tel. aldım. Faturalı ve faturada imei no da telefonla tutuyor. Ama imei sorgulamada bulunamadı diyor. şimdi benim halim ne olacak ...

    Elinde faturan varsa sorun olmaz.Ama faturayla kaydettirmen gerekir.5ytl kara geçersin yani
  • quote:

    Orjinalden alıntı: visualize

    quote:

    Orjinalden alıntı: 110a

    ya ben sunu merak ediyorum arkadaslar yardımcı olursanız sevinirim= simdi ben telefonumu 27 temmuz da almıstım kendileri spot dur . anladıgım kadarıyla benim aldıgım tarih degil telefonun ilk acıldıgı yani ilk sinyal verdigi zamana göre degerlendirme yapılcak . benim telefonun benden önce kontrol amaclı acıldıgına eminim ( aldıgımda satıcının fotoları vardı ) . ben simdi nerden anlıcam benim telefon 12 temmuzdan önce mi açılmıs sonra mı açılmış . bunu öğrenmenin yolu var mı ???
    olamaz,ögrenemezsin...

    teşekkürler o halde mesaj gelmesini beklicez gelmezse elden çıkarcaz
  • arabistandan gelen tel için bulunamadı yazdı bu normalmi ??

    yani bu da kayıtsız anlamına mı geliyo ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 12 Kasım 2005, 15:11:23 >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.