Şimdi Ara

en iyi saç ekim merkezi neresidir (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
41.215
Cevap
602
Favori
6.456.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar este medikada yaptıran varmı cok ucuza yapıyorlar. ama hastanede yapıyorlar. yani ucuz olduğundan fabrikasyon olmasından korkuyorum ben.
    daha doğrusu bir günde birden fazla ameliyat yapan yerlerden uzak durmaya çalışıyorum... yine bir klinik var onun iyi yapacağına inanıyorum çünkü 1 günde 1 ameliyat yapıyor ve kendisi yapıyor doktorun. ama kinikte yapılıyor ve fiyatıda diğerlerinin iki katı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plastic_surgeon

    willerdem
    bu saç ekiminden mutlumusun ?
    o kadar bariz hatalar varki


    ne gibi hatalar var

    keşke söyleseydiniz
  • Arkadaslar;
    Saglik tabiiki on planda olmasi gereken, olmazsa olmaz bir unsur... Dr.lara saygi duyuyorum.. Okuduklari ve emek vererek bir diplomayla bu isi yapmak istemelerini yadirgamamak lazim.. AB ye uye olan bir ulke olsak bu is prosedurune uygun yapilrdi.. Bunu da tartismiyorum.. Lakin operasyonu bizzat dr.larin yaptigi bir suru uygulamalar var.. Dr. Yapmis olmasina ragmen Memnuniyeti olmayan ve sikayetleri olan bir suru insanda var..
    Bu isi dallandirip budaklandirarak adeta acik kalp ameliyati bypass seklinde de degerlendirmemek lazim.. Nihayetinde kozmetik bir uygulama.. İki gun sıkıntı yasadim, şok dokulmeden sonra simdi, dokulen kisimlarda tekrardan saç çıkıyor.. 1.ayı doldurdum.. Son derece memnunum.. Benim operasyonu yapan vatan evlatları "top sakallı" teknisyen arkadaslar.. :) yüzlerce operasyon yapmis, el aliskanligi kazanmis kisiler.. 2.500 tl verdim.. 3.270 greft saç ektiler..
    Guven duydugunuz herhangi bir muesseseye bu uygulamayi tatbik ettirebilirsiniz.. Sadece ve sadece güven unsuru ön planda olmali..
  • olan olmuş onlar bende kalsın , ama ekim kotu degil hiç degilse
    1800-2000 civarında greft ekmişler
    inşallah bir sıkıntı olmaz.


    umut hoca
    gelip gelip doktorlara satışmanı anlayamıyorum, 3270 greft ektiyse o adam gidip elinden öperim ben bu işi yapıyorsam senin saçında 3270 greft yok.....
    3270greftti alacaklar, 3270 tane delik açacaklar, 3270 adetini bu deliklere yerleştirecerkler 3270x3 = 9810eder, abi üşenmeden 9810 a kadar sesin çıkarak sayarmısın kaç dakikanı alacak çok merak ediyorum. O zaman anlarsın 3270greft ekmediklerini...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plastic_surgeon

    internette ankarada saç ekimi diye yazınca dolu reklam çıkıyor, git hepsine tek tek deki saç ekimi yapan doktor görüşmek istiyorum de, eger adam laf cambazlıgına getiriyorsa kaç ordan, eger ki doktor çıkıp evet ben ekiyorum derse ve güvende teşkil ettiyse ektir bu ekim ister konhairde ister başka yerde olsun tek geçerli gerçek budur.



    arkadaşım o dedigini yaptım ama ankarada gidip saç ektiren var mı ya da tanıdıklarından herhangı bır bılgısı var mı dıye sordum google saten bızım soru cevap makınamız ama burada verılecek cvplar yonlerdırmeye cok etkı yapıyor ayrıca yorumun ıcın tskler ;)
  • merhaba arkadaşlar ben bayramdan sonra saç ektirmek istiyorum. aklımda birkaç yer var aslında, burdan okuduklarımın doğrultusunda. ensar hastanesi çevre hastanesi ve dr atilla kaya. sizce hangisinde yaptırmaliyim yada farklı bi önerisi olan varsa paylaşırsanız çok sevinirim.teşekkürler..
  • Dakikada 20 folikül (en minimize ederek soyluyorum.. Fazlasi vardir,eksigi yoktur) bir saatte 1.200, 2,5 saatte 3.000 greft saç kökü toplanabilir fueyle.. Ayni sekilde kanal acma icin 2,5 saat daha ilave edelim.. Oldu 5 saat.. Ekim islemini 3 kisi ayni anda yaptilar.. Bir 2,5 saat te fazlasiyla onun icin ilave ediyorum 7,5 saat.. Benim operasyon 8,5 saat surdu.. Yemek molasi haric..
    Ben size saygi duyuyorum dr.arkadasim.. Sizinle bir problemim olamaz.. Ağir Ameliyatlar esnasinda bir kilcal damarin bile oneminin varligindan haberdarim.. Bu konu bu kadar teknik bilgi donanimi gerektiren bir konu degil.. El aliskanligi ve tecrubesi olan birinin yapabilecegi bir uygulama.. Tıpkı kulak delme,lazer epilasyon,dövme yaptirma gibi..
    Fut teknigi ile basin arka kismindan parca kesme ile yapilan bir operasyon olsa siz %100 haklisiniz.. Teknoloji, fut teknigini maziye gömdü.. Özelden ulasip adres soranlara da dahil, bu topikde asla bir müessese adı zikretmedim.. Bayramınız kutlu olsun..Hepinize sevgi ve saygilarimla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozozyurek -- 15 Kasım 2010; 13:53:45 >
  • Bilgilendirmek için bu yazıyı siz sevgili dostlarimla paylasmak istedim..

    FUE SAÇ EKİMİ

    FUE yani follicular unit extration adı verilen yöntem 2004 yılında tanımlanmış olan ve saç ekiminde kullanılan bir nakil yöntemidir. İlk tanımlandığı zamanlarda aşağıdaki resimde görüldüğü üzere özel bir kalem benzeri alet ile yapılırdı.
    Punch Biopsy adı verilen bu yöntemde kullanılan kalem benzeri bir aparatla kılın köküne kadar inilir ve foliküler ünite bir bütün olarak çıkarılırdı. Hastanın örneğin 2000 grefte ihtiyacı varsa bu işlemin tam 2000 kez yapılması gerekirdi. Zaman açısından hem hastaya hem de hekim ve yardımcı sağlık personeline pahalıya mal olan bu yöntem zamanla yerini motorlu sistemlere bıraksa da hala bu yöntemi kullanmakta ısrar eden hekim arkadaşlarımız vardır.
    Fue Motoru diye bilinen bu yeni yöntemin eski yöntemden tek farkı uygulayıcının folliküler üniteyi manüel olarak çıkarmak zorunda kalmamasıdır. Aslında temel mantık aynı olmakla birlikte yeni yöntemle uygulayıcı ciddi bir zaman kazanmaktadır. Punch Biopsy kaleminin ucundaki aparat bir motora bağlı olup motorun devri istenildiği şekilde ayarlanabilmektedir. Uçların kalınlıkları değiştirilmekte ve donör sahaya göre istenilen lümen çapındaki uçlar takılmaktadır. Fue motorunun tek avantajı tabi ki sadece sağladığı zaman değildir. Ayrıca doku derinliği motor sayesinde istenildiği gibi standart hale getirilebilmekte ve bu da sürekli doku derinliğinin kontrol edilmesi zorunluluğunu ortadan kaldırmaktadır. Yine Fue Motoru sayesinde daha sık aralıklarla greft alınabilmekte ve aynı miktarlı saha taranması karşılaştırıldığında motorla alınan sahadan daha fazla sayıda greft çıkarılabilmektedir. Motorun bir diğer üstünlüğü de çoklu kökleri yani 2-3 hatta 4 köke sahip olan greftleri parçalama ihtimalinin daha az olması yani folliküler ünitenin bu sayede bütünlüğünü koruma başarısının daha yüksek olmasıdır.
    Bu sebeplerle Fue Motoru sayesinde saç ekiminin daha konforlu bir operasyon haline dönüştüğü söylenebilir. Köklerin alınma şekli farklılık göstermesine rağmen kanalların açılması ve ekim aşamaları diğer yöntemlerdekiyle aynıdır.
    PLANLAMA:
    Operasyonun en önemli kısmıdır. Hastaya kaç greft ekileceği, nerelere ekileceği, kaç seans yapılacağı, hangi kan tahlillerinin isteneceği, başka bir doktorun görüşüne ihtiyaç duyulup duyulmayacağı, operasyon öncesi dikkat edilmesi gereken hususlar, saç çizgisinin nereden başlayacağı, nerelere tekli , nerelere ikili ve çoklu greftlerin ekileceği gibi çok kritik soruların bütün yanıtları planlama esnasında belirlenir. Planlama sonrasında hastanın fotoğraf arşivi için bir çok cepheden fotoğrafının çekilmesi, yapılan greft dağılım planlamasının saçlı deriye kalemle işlendikten sonra yeniden fotoğraflanması da gerekmektedir. İyi bir planlama hem hasta hem de hekim açısından rahatlatıcı bir operasyona zemin hazırlar. Hekimin hastasına gerekli bütün konfor ve güvenliği sağlaması için yukardaki başlıkları titizlikle planlaması gerekir. Birçok hasta bu konunun ehemmiyeti hakkında bilgi sahibi değildir. Bu sebeple operasyonu basite indirgeme yanlışlığına düşebilir. Hekimin görevi hastayı bu konuda bilgilendirmek ve gerekli bütün hazırlığı yapmak konusunda teşvik etmektir. Çünkü hasta başka bir doktora gitme, değişik tahliller yapma gibi konularda tembellik yapmaya daha yatkındır. Bu tedbirlerin tümünün hastanın faydasına olduğu konusunda hastanın bilgilendirilmesi bu sebeple önemlidir.
    ANESTEZİ GÖRÜŞÜ:
    Riskli hasta grubu için anestezi uzmanı konsültasyonunun önemi büyüktür. Gerek ajite hastalar gerekse risk barındıran hastaların mutlaka bir anestezist tarafından operasyon öncesi görülmeleri hatta operasyon esnasında da takip edilmeleri gerekir. Öyküsünde ilaç alerjisi olanlar, kardiyovasküler hastalığı bulunanlar, şeker hastaları gibi düzenli tedavi gerektiren hastaların operasyonunda bu hususun önemi daha da artmaktadır. Anestezi uzmanının isteyeceği başka tahliller gerekebileceğinden anestezi görüşünün gerektiği hastalara bu planlamanın bir gün öncesinden yapılması gerekir.
    LOKAL ANESTEZİ:
    Hastanın ağrı hissetmemesi için hem köklerin alınacağı saha hem de ekimin gerçekleşeceği saha lokal anestezi ile uyuşturulur. Özel bir iğne aracılığıyla yapılan bu işlem esnasında hastaya ağrı hissettirilmez ve ilgili alanların uyuşturulması ortalama 3 – 5 dakika kadar sürer. Operasyon boyunca hiç ağrı hissetmeyen hasta operasyondan sonra da büyük çoğunlukla ağrı kesici bir ilaç kullanmak zorunda kalmayacaktır.
    GREFTLERİN ALINMASI:
    Fue Motoru sayesinde yapılan bu işlem için önceden uyuşturlmuş olan alanın özel bir sıvı aracılığıyla şişirilmesi gerekir. Yüzey genişletici bu sıvı sayesinde hem köklerin daha rahat serbestleşmesi hem de daha fazla sayıda kök elde edilmesi sağlanmış olur. Ortalama saat başına 1000-1500 civarında kök alınması mümkündür. Bu durum doku alıcı uzmanın tecrübesi kadar hastanın doku durumuna, kanama miktarına ve genel koşulların ideal olup olmamasına bağlıdır.
    KANALLARIN AÇILMASI:
    Kanal açılma işlemi köklerin açılacağı sahaya yapılır. Önceden çizilmiş sahaya yine önceden belirlenmiş sayıda kanal açılması gerekir. Hastanın saçlarının kısaltılmadan yapılması gereken planlama esnasında nereye kaç tane kanal açılacağı da belirlenir. Operasyon esnasında küçük değişiklikler yapılsa da genelde kanalların açılmasında bu planlamaya sadık kalınır. Özel bir aparat sayesinde önceden lokal anestezi ile uyuşturulmuş olan alana planlanmış sayıda delikler yani köklerin ekileceği kanallar açılır. Kanal sayısının ekilecek greft sayısı ile eşit olması gereklidir. Kanalların açılması esnasında mevcut saç çıkış açısına mutlaka dikkat edilmelidir. Bu açı, kullanılan özel gözlükler sayesinde o bölgede saç teli yoksa da uzman tarafından anlaşılabilir ve önceki saç durumuna sadık kalınarak belirlenir. Kanallar açılırken uzmanın konsantrasyonu çok önemlidir. Sadece uygun açıyla belli sayıda kanal açmanın yeterli olmadığı bu işlem esnasında doğal bir saç çizgisi oluşturulması, geçişlerin doğal bir şekilde olmasının sağlanması, sıklığın istenilen oran ve kıvamda olması gibi çok kritik olan bir çok hususa çok dikkat etmek gereklidir. Bu sebeple kanalların, estetik kaygısı olan, kendinden bir şeyler katarak bu işi yapabilecek olan bir uzman tarafından yapılması gerekmektedir. Hastanın müzik dinleyebildiği, sırt üstü uzandığı için TV seyredebildiği bu işlem2500-3000 adet için ortalama bir saat sürmektedir.
    GREFTLERİN EKİLMESİ:
    Operasyonun son aşaması olup lk aşamada alınan köklerin ikinci aşamada açılan kanallara ekilmesi işlemidir. Bölge daha önce lokal anestezi ile uyuşturulduğundan herhangi bir ağrı olmaz. Greftler daha önce alındıklarında steril olarak korunacakları içinde besleyici bir sıvının olduğu kaplara konurlar. Düzenli bir sırayla ve sayılarak yapılan bu işlem sayesinde hem greftler tekli , ikili ve çoklu köklere ayrıştırılmış olur hem de tam ve kesin bir rakamla alınan greft sayısı belli olmuş olur. Greftlerin tekli , ikili ve çoklu olarak ayrıştırılmasının önemi büyüktür çünkü ekim sahasının her yerine her tip greft ekilmez. Örneğin yapılan operasyonun doğal olması için çok önemli olan ön saç çizgine tekli greftlerin ekilmesi, arka taraflarda normalde ikili ve çoklu greftler daha fazla olduğu için buralara daha az sayıda kanal açarak daha çok ikili ve çoklu greftlerin ekilmesi gibi özel hususlar için bu işlem hayati önem taşımaktadır. Ayrıca hastanın kafasında şüphe bırakmamak için greftlerin ekilmeden önce hastaya gösterilmesi, nasıl sayılması gerektiği hakkında kısa bilgi verilmesi, greft dizininin fotoğrafının çekilmesi ve hastanın arşivine konulması gibi işlemlerin de yapılması gerekmektedir . ekim işlemi çoğunlukla iki bazen de üç uzman personel tarafından yapılır. Özellikle ön saç çizgisinde kanallar daha dar ve greftler tekli olduğu için daha dikkatli ekim yapılmalıdır. Ekibin uzman olması ve tek bir seferde grefti kanallara ekme si son derece önemlidir. Greftle oynanmaması, özel sıvının içinden alındıktan sonra hemen ekilmesi, kurumaması için işlemin hızlı yapılması son derece önemlidir. Greftin tutulacağı yer ve bu esnada elin alacağı açı gibi çok önemli olan ve ancak uzmanlık sınırlarına girdiği için fazla teferruata girmeyeceğim bir çok ayrıntının da ekim aşamasında hayati öneme haiz olduğunu belirtmeliyim.
    Ekim işlemi de kök alımı gibi zaman alır. Ancak genellikle iki bazen de üç kişi tarafından yapıldığı için daha kısa zamanda sonuçlanır. Ekim esnasında çoğunlukla hasta rahatlamış olur. Ağrının olmadığı, hastanın yarı oturur pozisyonda tutulduğu ve TV seyredebildiği bu dönem aynı zamanda operasyonun son aşaması olduğu için de hasta tarafından çok kolay atlatılır.
    HASTANIN TABURCU EDİLMESİ:
    Yurtdışından gelip, otelde kalmak istemeyen hastalar hariç bütün hastalar operasyon sonrası taburcu edilir. Hastanede yatmalarına gerek yoktur. Dokunun alındığı bölüm özel bir sıvı slikon ile kapatılır. Herhangi bir sargıya gerek yoktur. Böylece dış bölge ile temasın kesilmesi estetik bir şekilde sağlanmış olur. Özel olarak tasarlanmış olan bir şapka ile hem ekim sahası hem de köklerin alındığı alım sahası eve gidene kadar gizlenmek üzere kapatılır.
    EVDE YAPILACAKLAR:
    Eve vardıktan sonra içerde şapkanın çıkarılması gerekir. Bu durum hem yaraların oksijenlenerek daha çabuk iyleşmesi hem de şapkanın yaratacağı basınç hissinin ortadan kaldırılması açısından önemlidir. Operasyon günü ve sonraki gün dışarı çıkılmaması ve evde istirahat edilmesi önemlidir. Çok gerekli olmadığı sürece hasta başka bir işle meşgul olmamalıdır. Ancak başını önüne eğmemek kaydıyla masabaşı işler, bilgisayar kullanımı gibi yorucu olmayan elzem işler varsa bunlar yapılabilir.
    UYUMA ŞEKLİ:
    Uyku ilk gece için biraz sorunludur. Aslında hasta ağrısı olmadığı ve yorgun olduğu için hemen uykuya dalmaya eğilimlidir ancak merak ve korku bu doğal süreci kesintiye uğratır. Hastanın kaliteli bir uyku uyumamış olması bir soruna işaret etmez. Hastanın ekim yapılan yeri bir yere temas ettirmeden, sırtüstü uyuması lazımdır. İlk gece arada bir hastanın bir yakını tarafından gece boyu birkaç kez kontrol edilmesi, boynun özel bir yastıkla desteklenmesi faydalı olacaktır. Hasta yan taraflarına yatmamalı ve asla yüzükoyun uyumamalıdır. İlk yıkama yapıldıktan sonra hastalar genelde rahatlamakta ve daha rahat uyumaktadırlar. Sorunsuz bir şekilde uyumak ise çoğunlukla 7-10 gün sonra mümkün olmaktadır.
    İLK YIKAMA:
    İlk yıkamanın hastane ve klinikte uzmanlarca kontrol edildikten sonra yapılmasında fayda vardır. Operasyondan en erken 24 saat, en geç 72 saat sonra yıkamanın yapılması gerekmektedir. Öncelikle saç ekim sahası üzerine bir miktar yumuşatıcı losyon sürülmeli ve bu losyon 20-45 dakika bekletilmelidir. Kurumuş kanları yumuşatması için yapılan bu işlemden sonra saçlar ılık bir su ile durulanır ve losyondan arındırılır. Ardından özel medikal bir şampuan avuç veya saçın diğer bölgelerinde köpürtülüp hem ekim hem alım sahası yıkanır. Yıkama parmak uçları ve avuç ayası ile olmalı ve asla tırnaklar kullanılmamalıdır. Yıkama bittikten sonra kağıt bir havlu ile saç hiçbir şekilde ovalanmadan sadece nemi alınarak kurulanmalıdır. Köklerin alındığı bölge ilk 3 gün tercihen rifampisin ampül veya antiseptik solusyon ile temizlenmelidir. Sonraki günlerde alım sahası için bir şey yapmaya gerek yoktur. Her geçen gün yıkamanın dozu biraz daha arttırılmalı ve ortalama 7-10 gün sonra saçlı deride hiçbir kabuk, tortu, kurumuş kanlar kalmamalıdır. Her gün bu işlem tekrarlanmalı ve 15. Günden itibaren normal yıkama alışkanlığına dönülmelidir. 15. Günden itibaren hasta arzu ederse her gün saçlarını yıkamaya devam edebilir veya daha seyrek yıkayabilir. Bir günde birden fazla kez duş alınabilir ancak saçları birden çok kez şampuanlamak önerilmemektedir. Burada kullanılacak şampuanın medikal bir şampuan olması ve doktor tarafından önerilmiş olması hususu bir kere daha ehemmiyetle hatırlatılmalıdır.
    İLAÇLARIN KULLANIMI:
    Operasyon esnasında takılan serum ile ihtiyaç duyulabilecek bütün ilaçlar hastaya damardan verilmiş olmalıdır. Serumun içinde emosyonel rahahatlatıcılar, ağrı kesiciler, antibiyotikler ve ödem önleyici ilaçlar bulunmalıdır. Bu sayede hasta operasyon esnasında hiçbir ağrı ve huzursuzluk hissetmeyecek, enfeksiyon riskinden uzaklaşmış olacaktır. Bu uygulama gerek operasyon esnasında sağladığı konfor gerekse hastanın operasyon sonrası kullanması gereken ilaçları herhangi bir sebeple kullanmaması ihtimaline karşı sağladığı tedbir açısından önemlidir. Bütün avantajlarına rağmen operasyon esnasında kullanılan ilaçlar hastayı operasyon sonrasında %100 korumaya yetmeyecektir. Bu sebeple doktorun reçete ettiği antibiyotik, ağrı kesici ve anti enflamatuar, ödem önleyici preperat ve pansumanda kullanılacak antiseptik ilaçların mutlaka kullanılması gerekir. Antibiyotik kullanımı hastaya göre 5-7 gün, ağrı kesici 1-3 gün, anti ödem tedavi 4 gün ve antiseptik kullanımı 3 gün olmalıdır. Antibiyotik kullanımı bittikten sonra hastanın kalan sürede hiçbir ilaç kullanmasına gerek kalmayacaktır.
    SAÇ TRAŞI:
    İlk 2 hafta boyunca saç traşı olmamakta fayda vardır. İkinci haftadan itibaren traş makinesi veya makasla saç traşı yapılabilir. 60 günden itibaren istenildiği şekilde saç traşı olunabilir. Daha önce saç ekimi yaptırmış veya saç ekimi yapılan hastaların saç traşlarını yapmış olan deneyimli kuaförlerin bu süreçte saç ekimi hastalarının ilk saç traşlarını yapmalarında fayda vardır.
    SAÇLARIN ÇIKMA SÜRECİ:
    Saçlar ekimden sonraki ilk 3 hafta içinde kökleri içerde kalacak şekilde dökülürler. Aslında bu olaya kırılma demek daha doğru olur. Ekimden sonra 90 gün boyunca bekleyen kökler bu süreden sonra çıkmaya ve başlarlar. Her gün bir kısım saç çıktığından süreç doğal ve abartısız bir biçimde ilerler. Yaklaşık 8-10 ay sonra bütün saçlar ( ideal şartlarda fire ihtimali %3 tür) çıkmış olur.
    İKİNCİ VEYA ÜÇÜNCÜ SEANSLAR:
    Tek bir seansla bütün saç açıklığı kapanamayacak durumda olan hastalar için ikinci hatta bazen üçüncü seans için planlama yapılabilir. Bu durumda ideal olan 8 ay civarında beklemek olacaktır. Eğer hasta iki seansı üst üste yaptırmak istiyorsa ekilecek greft miktarının bu şekilde daha az olacağını bilmek zorundadır. Birici gün 2000 greft ektiren hasta hemen ertesi gün 1000 greft ektirerek toplamda 3000 grefte sahip olur. Eğer ilk seans için araya 8 ay bir bekleme süresi konulursa ikinci seansta ekilen sayı daha daha da artacak örneğin 1800 kök civarında olacaktır. Böylece totalde ekilen greft sayısı 3000 değil 3800 olacaktır. Bu da ortalama 1500 civarında fazladan saç teli nakli anlamına gelecektir. İki seans arasına bu zaman dilimini koyabilecek hastanın daha avantajlı olacağı aşikardır. İkinci seansı hemen ertesi gün yaptıracak hastanın da , araya 8 ay zaman dilimi koyan hastanın da izleyeceği yol aynıdır.
  • Merak edenlere söyleyim 9870'e kadar 3 saatte sayarsınız..
    Bu işi yapmayan biri olarak yorum yapması kolay oluyor galiba mühendis mantıgıyla o ne ala 3270 greft hesabını yapmışsın hemen. Bende mühendis hesabıyla yapıyım.
    10 saat sürse operasyon 10saat=600dakika= 36000sn eder. 3270greft alınması delik açılması ve yerleştirmesi için 3 ile çarmiştık =9870 eder
    36000/9870= 3,6 sn eder greft başına. Birden fazla kişi olsugu için bu süre yi 2,5 ile çarpıyorum = 9 sn eder.
    ile 1500 grefti koyarken bu süreyi tutturdular diyelim = niye 1500 dedim çünkü bu grefti koymak öyle hepsini aynı sürede yapmak zor hem kanama olur hem açılan delikler kapanır hemde delikleri göremezsini, greftleri içeri yerleştirseniz bile yanındaki greti koyarken dışarı çıkar. Bu ekim sürecinde kanama öyle bir derttirki anlatamam. Sonraki 1770 greft ekimi neredeyse 15 snde bir yapabilirseniz şanslısının.
    umutxx bey bana operasyonu 14-15 sat sürdü deseydi inanma şansım vardı ama 8,5 saatte bu iş yapılamaz mutlak olan şeye itirazı olan varsa mutlak kanıtı koysun ortaya...
    Ben bu hesaba katmadıklarım
    ilk başta ve operasyon ortasındaki anestezi sürecini anestezi yapılması ve tam olarak oturması 20dakx2
    özel solüsyonlar ile şişirme
    yemek
    Hastanın poziyon degiştirmesi....vb...

    Arkadaşlar olay neye çıkıyor biliyormusnuuz "top sakallı" teknisyen arkadaşlar(lise mezunu hastalara müşteri gözüyle bakan arkadaşarlar) bir şekilde para kazanmak zorundalar bunuda genelde doktorları karalamak ve kendilerini üstün göstemerk için yok biz 10000 saç teli ekeriz (greft demiyor çünkü müşteri greft ile saç telini aynı şey sanıyor) yok biz 3000 tane greft ekeriz hemde 2500tl ye, siz şimdi bir doktora gitseniz 7000tl ister hemde operasyona kendi bile girmez diye hasta(onlara göre müşteri) kandırarak müşteri topluyorlar. Sonuç olarak herkes kendi tercihinden sorumlu...
    Bayramınız kutlu olsun..
  • istanbuldaki boğaziçi tıp merkezinde saç ekim hakkında bilgisi olan var mı ankardakiler çakma yer çıktı gibi oldu gitmedim görmedim ama telefon konusmaları beni kararsız bıraktı sebebi hastane ortamı olmamakda yapılacak sac ekımın kolay basıt bır sey olarak gormelerı ben plastık cerrahisi deilim ama saglık teknıkerıyım az bucuk anlasıldı oyuzden boğaziçinde yogunlastım burala bılgısı olan varsa yorumlarını beklıyorum şimdiden bayramınız mübarek olsun hayırlı guınler
  • mrhb gbaran86 kaç yıldır saçın dökülüyordu ve son halini ne zaman aldı kafan?
  • son durumlar nasıl arkadaslar varmı yeni ektiren yada cok memnun olan??transmed de ektiren var mı?
  • merhabalar arkadaşlar medikal park bahçelievlerde saç ekimi yaptıran varmı???
  • Hairline clinic nasıl Özgür Öztan bilgisi olan var mı saygılar PLASTİK SURGEON nereye ektirelim baba ustad sensin en iyi yer neresi yardım et başkan
  • Ben de saç ektirecem ve kararsızım çok yerle görüştüm kafam allak bullak en iyi denen yerlerle bile irtibata geçtim nerde ektirelim kafam çok karıştı ustadlardan yardım
  • kurban bayramı öncesinde saç ektirdim bu gün 9.günüm arkadaşlar 4350 greft ekildi 2 günde resim ekliyeceğim
    saç ektirmiş arkadaşların ve tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum
  • xxxxxxxxxxxx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhrm -- 26 Kasım 2010; 19:58:12 >
  • xxxxxxxxxxxx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhrm -- 26 Kasım 2010; 19:59:09 >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resat206 -- 11 Şubat 2011; 20:50:18 >
  • xxxxxxxxxxxx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhrm -- 26 Kasım 2010; 19:59:53 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.