Şimdi Ara

..:TOSHİBA A500-132 KLUBÜ:.. (FN TUŞ SORUNU ÇÖZÜLDÜ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
560
Cevap
2
Favori
72.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

    Arkadaşlar ben P300-26L almayı düşünüyorum. Ama beni düşündüre eski kasa olması. Yeni kasa A500 mü yoksa eski kasa P300 mü diye baya düşünüyorum işin içinden çıkamadım. Araştırmalarım sonucu + ve eksiler

    1-her ikiside aynı fiyat

    2-P300 500 gb hardiske sahip A500---400gb harddiske

    3-P300 de firewire rj-11 çıkışı, faxmodem ve fazladanda 1 usb çıkışı var yani 4 usbli, A500 de 3 usb ve bahsettim diğer çıkışlar yok. Artı olarak foto da gösterilen A500 e ait uzaktan kumandayı göndermiyorlar.

    4-A500 yeni kasa kenarları metal çerçeve kaplı dokunmatik tuşları daha fonksiyonel ve önde 5 adet sinya ışığı var ve hoparlör kapalı konumda. P300 bilindiği gibi eski kasa

    5-P300 17 inch ve 1440x900 A500 ise 16 inçh ama ekran HD.

    6-P300 32 BİT İŞLEtim sistemi, A500 32+64 bit işletim sistemi gerçi bu önem li değil, halledilir.

    Bütün bu özelliklere göre sizce hangisi tercih edilmeli............ Acil cevap bekliyorum....


    P300 ü çok inceleme fırsatım olmadı.Ancak şunları söyleyebilirim;
    1)17 inç ekran bence bi notebook için fazla hem mobilitesini kaybediyor hemde bağlantılı olarak ağırlığı artıyor.
    2)A500 de dediğiniz gibi 3 adet usb var keşke 4 olsaydı ancak ben bi mouse bi de harici harddisk kullanıyorum o yüzden yetiyor
    3)Harddisk 400 gb yeterli eğer içine film arşivi falan yapmıycaksanız yada benim gibi harici harddisk alın arşiv yapmak için.
    4)A500 ün dediğiniz gibi kasası yeni ancak diğer özellikler sizin için daha önemliyse kasanın güzelliği ikinci plana bırakılabilir bence.
    5)Ekran 16 inç gayet yeterli film,oyun için.
    6)Dolby sound room hakkında bi fikrim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purepain -- 16 Eylül 2009; 17:36:22 >




  • Bugun ürünü alamadım , electroworldde yoktu maalesef:S Yarım bimekse bakacam , Bursa Bimeksde var internetten gördüğüm kadarıyla. Bi iki sorum daha olacak arkadaşlar. Acaba bu model de çok parmak izi bırakıyor mu üzerinde ve sanırı bi arkadaş sormuştu , bilgisayardan bilgisayara bağlantı yapmaya ve harici bi monütöre bağlanmaya yarayan çıkışlar mevcutmu acaba. Çünki yan görüntülerde oldukca az bağlantı yeri gördüm.

    Birde hp hariç servisten memnun olan görmedim, toshiba servisi de ilgisiz mi acaba asus kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi €seR -- 16 Eylül 2009; 20:16:06 >
  • arkadaşlar ürünü bimeks ten alınca çantasını vermiyolar mı? Vatan da veriyorlar çanta alann var mı nasıl bişey
  • ben bimeks internet mağazasından aldım çanta mouse falan vermediler.laptop da bile kurulum cd si falan yoktu.ama makine çok hoş.sağlam.iyiki bunu almışım diyorum.ama klavyesine alışmak b,raz zaman alıyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arrasando

    arkadaşlar ürünü bimeks ten alınca çantasını vermiyolar mı? Vatan da veriyorlar çanta alann var mı nasıl bişey



    Vatanın verdiği çantada çanta var demek için, daha üzgün bir çanta bakıyorum bende.
  • merak ettiğim 1 2 soru var...

    Öncelikle A500 serisinde 132 haricinde modeller de var örneğin A500-134 modeli bu modeller arasındaki farklar nelerdir?
    Birde bu cihazı aldığımda ramini artırmak istersem 8gb'a çıkarabilir miyim direk? ayrıca 8 gb ram takınca ekran kartı belleği de mi artıyor? Bunun haricinde kurulum yaparken 64 bit kurulum mu yapmak lazım?

    son ve en saçma sorum :) yıllardır laptop kullanıyorum ama anlaşılan birşeyi becerememişim ki o da pil kullanımı. evde kullanırken toshiba laptopumun pili içerisindeyken şarja takılı kullandım hep ve son 8 9 aydır pili bitik olarak kullanmak durumund akaldım. A500 serisi alırsam pil kullanımı için en iyi verimi nasıl alabilirim? Siz ne yapıyorsunuz? Evdeyken boş pili çıkarıp şarjda mı kullanmak en iyisi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nino

    merak ettiğim 1 2 soru var...

    Öncelikle A500 serisinde 132 haricinde modeller de var örneğin A500-134 modeli bu modeller arasındaki farklar nelerdir?
    Birde bu cihazı aldığımda ramini artırmak istersem 8gb'a çıkarabilir miyim direk? ayrıca 8 gb ram takınca ekran kartı belleği de mi artıyor? Bunun haricinde kurulum yaparken 64 bit kurulum mu yapmak lazım?

    son ve en saçma sorum :) yıllardır laptop kullanıyorum ama anlaşılan birşeyi becerememişim ki o da pil kullanımı. evde kullanırken toshiba laptopumun pili içerisindeyken şarja takılı kullandım hep ve son 8 9 aydır pili bitik olarak kullanmak durumund akaldım. A500 serisi alırsam pil kullanımı için en iyi verimi nasıl alabilirim? Siz ne yapıyorsunuz? Evdeyken boş pili çıkarıp şarjda mı kullanmak en iyisi?


    1)A500 134 ün bildiğim farkı HDD in 500 gb olması
    2)Bilgisayar 8 gb ram destekliyor ancak ben bilgisayarı alırken vatanda notebook için 4gb ram görmedim.Bulursanız takabilirsiniz zannedersem.Yurt dışı sitelerinde Dell'in 4gb lık ramlerini görmüştüm 200 dolardı
    3)Ram 6gb olduğunda ekran kartı belleği 3000 küsürlere çıkıyormuş ancak test etmedim
    4)64 bit kurmak zorunda değilsiniz ancak daha önce söylendiği gibi 64 bitle daha fazla performans alabilirsiniz.
    5)Pili çıkararak kullanmaızı tavsiye etmem çünkü voltaj değişikliklerine direk bilgisayar maruz kalıyor buda donanıma zarar verebiliyor.Bilgisayarın donanımına birşey olmasındansa pile olması tercih edilebilir.




  • arkadaşlar
    işlemci gücü olarak

    2,2 ghz 2mb mı?
    yoksa
    2,0 ghz 3mb mı?
    hangisi daha iyi
  • Ben daha toshiba almadım ama daha almadan kullanıcılar arasına yazılmışım, yoksa tercihimi toshiba dan yana yapmam için bir işaret mi bu

    Şaka bir yana arkadaşlar bu akşam artık laptop almaya cıkıyorum ve hp dv6-1241et ile bu model arasında kaldım, hp bölümünü ise tavsiye için bir başlık attım.Toshibanın servisi pek iyi değil hatta hiç iyi değil deniyor.Ama bu cihaz çok da sağlam gözüküyor.Kullananlar şu ana kadar bir sorun yaşamamış anlaşılan.Bi sorunla karşılaşan veya beğenmediği bir özelliği olan arkadaş burda belirtebilir miacaba?
    Bakalım son kararımı akşam vereceğim bende.Hpden biraz pahalı ama sanırım toshiba tercihim olacak...
  • merhaba arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var dün bimekse gittim bu laptopu almak için sadece teşhir ürünü kalmıştı diğer mağazalarda olmadığı için teşhir ürününü satın aldım dediklerine göre bir haftadır teşhirdeymiş ve pili kullanmamışlar direk elektrikle çalışmış sanırım. eve gelip şarjı fulledim sonra açıp ekran karartma uyku modu hepsini hiçbiri yapıp hiç bir işlem yapmadan bekledim şarjı 1 saat gitmedi anlamadım gitti zaten 2 saatte doluyor 1satte boşalıyor ne yapmalıyım ? elektrikle uzun süre çalışması pili etkilermi _? valla bu gidişle gidip geri vermek zorunda kalıcam.
  • arkadaşlar bende aynı ürünü kullanıyorum dfaha pek deneme fırsatım olmadı ama hersey guzel şuanlık en onemlisi pc guven veriyor. sormak istediğim bişey var bana gelen urunun cd girisi standart girip çıkmalı cinsten ama internetten incelediğimdeyse direk cd girişi vardı sizinkindede boylemi yoksa benimki farklı mı_?
  • sayın mobılecom windows 7 kaydı konusunda verdiğin bilgi için teşkkürler. bugün ürünü aldım gold da avea patlıcan üyelerine %15 indirim vardı. 1900 tl tek çekime aldım. tek çekim düşünenler başka hiç bir yerde 2100 ün altına bulmak çok zor. 15 gündür fiyatın düşmesini bekliyordum. bimeks dün itibariyle ürünü web sitesinden kaldırdı. arıca çanta için linkteki hoşuma gitti ama teknosa anadolu yakası ve web sitesinde yok ne yazık ki. bu çanta için avrupa yakasına gidilir mi :)))

    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125041516&CS_Category=_NOTEBOOK_AKSESUARLARI990&CS_Catalog=_BILGISAYAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volcanoos -- 18 Eylül 2009; 14:54:19 >




  • merhaba arkadaşlar, ben 7 gün evvel teknosadan dv6 1247 aldım, fakat 2 gün önce prize takılı dolmuyor uyarısı verdi, battery check yapınca pili değişitirin diye uyarı verdi. (forumlarda aşırı ısınmadan olabileceği yazıyor) Ayrıca çok gürültülü çalışıyor, rahatsız edici... Şimdi teknosadan para iadesi alıp başka bir notebook alacağım. Fakat ne alacağımı da bilmiyorum. 1247 ile aynı performansa sahip ısınma problemi olmayan bir toshiba düşünebilirim, ama hangi model bana uygundur bilemiyorum. toshiba satellite a500 132 modeli güzel gibi geldi bana, ama sizin önerilerinze ihtiyacım var, bu arada bilgisayarı office photoshop ve freehand programları için kullanıyorum bilginize:) teşekkürler şimdiden
  • usb çıkışı herkez 3 demiş fakat birşey ekliyim bu konuda. cihazın sol tarafındaki esata girişi aynı zamanda usb dir. yani 4 usb çıkışı var diyebiliriz.


    quote:

    Orijinalden alıntı: V.hasan

    merhaba arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var dün bimekse gittim bu laptopu almak için sadece teşhir ürünü kalmıştı diğer mağazalarda olmadığı için teşhir ürününü satın aldım dediklerine göre bir haftadır teşhirdeymiş ve pili kullanmamışlar direk elektrikle çalışmış sanırım. eve gelip şarjı fulledim sonra açıp ekran karartma uyku modu hepsini hiçbiri yapıp hiç bir işlem yapmadan bekledim şarjı 1 saat gitmedi anlamadım gitti zaten 2 saatte doluyor 1satte boşalıyor ne yapmalıyım ? elektrikle uzun süre çalışması pili etkilermi _? valla bu gidişle gidip geri vermek zorunda kalıcam.


    bende teşhir ürünü almak zorunda kalmıştım ve ben sana bunun etkisini şöyle anlatayım: laptop 7/24 açık olsa batarya ve adaptör bağlı 2-3 hafta kalsa , en fazla %1 kapasite düşüşü olucaktır.

    benzer bir şekilde bende batarya seviyesinde %23 düşüş saptadım. bunun için uygun bir zamanda garantiye götürücem servisin ilgilenmesi için. batarya bildiğin kadarıyla ilk yıl garantilidir.

    benim bir ricam kullanan arkadaşlar da bunu bir kontrol etsinler genel bir kontrol gibi. http://www.gtopala.com/ sitesinden system information for windows yazılımını indirebilirsiniz.
    ben kontrol ettiğimde bataryanın tasarlanan kapasitesi 60000 mWh iken şu anki kapasite 46320mWh görünüyor.

    V.hasan 1 saat süre nasıl olduğuda önemli. yani sen laptop u açıpta bataryada iken cysis oynarsan 1 saat dayanması bile iyi derim. ama windows da orta yük veya düşük yük altında iken 1 saat dersen kesin sorun var sen onu servise göster derim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemalexx

    arkadaşlar bende aynı ürünü kullanıyorum dfaha pek deneme fırsatım olmadı ama hersey guzel şuanlık en onemlisi pc guven veriyor. sormak istediğim bişey var bana gelen urunun cd girisi standart girip çıkmalı cinsten ama internetten incelediğimdeyse direk cd girişi vardı sizinkindede boylemi yoksa benimki farklı mı_?

    arkadaşlar sorularıma cevap verecek yok mu_??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iceee

    merhaba arkadaşlar, ben 7 gün evvel teknosadan dv6 1247 aldım, fakat 2 gün önce prize takılı dolmuyor uyarısı verdi, battery check yapınca pili değişitirin diye uyarı verdi. (forumlarda aşırı ısınmadan olabileceği yazıyor) Ayrıca çok gürültülü çalışıyor, rahatsız edici... Şimdi teknosadan para iadesi alıp başka bir notebook alacağım. Fakat ne alacağımı da bilmiyorum. 1247 ile aynı performansa sahip ısınma problemi olmayan bir toshiba düşünebilirim, ama hangi model bana uygundur bilemiyorum. toshiba satellite a500 132 modeli güzel gibi geldi bana, ama sizin önerilerinze ihtiyacım var, bu arada bilgisayarı office photoshop ve freehand programları için kullanıyorum bilginize:) teşekkürler şimdiden


    arkadaslar lutfen yardımmmmm!!!
  • özelliklerinden önce notebook u elinize aldığınızda güven veriyor. ses çıkışı çok iyi ve kakiteli. harman kordon dedikleri ses sistemi baya işe yarıyorumuş. dizimin üzerinde kullanıyorum dünden beri hafif ısınma var ama önemli bir ısınma değil. ısınan yer ise sol yan da bulunan hava yeri. bu ürünle pek ısınma sorunu yaşayacağımı sanmıyorum. hoşuma gitmeyen webcamı. fazla karanlık gösteriyor ışık açmamız gerekiyor. fiyat (1900tl) performans olarak bence iyi bir cihaz parasını hak ediyor. ayrıca cd sürücüsü klasik girip çıkmalı tip...

    ayrıca titreşim anında hard disk okuyucusu korumaya geçiyor. daha önce hard disk sektör sorunlarıyla çok uğraşmış biri olarak bu özellik çok faydalı. isterseniz devre dışı bırakabiliyorsunuz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volcanoos -- 19 Eylül 2009; 17:26:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemalexx


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemalexx

    arkadaşlar bende aynı ürünü kullanıyorum dfaha pek deneme fırsatım olmadı ama hersey guzel şuanlık en onemlisi pc guven veriyor. sormak istediğim bişey var bana gelen urunun cd girisi standart girip çıkmalı cinsten ama internetten incelediğimdeyse direk cd girişi vardı sizinkindede boylemi yoksa benimki farklı mı_?

    arkadaşlar sorularıma cevap verecek yok mu_??


    bazı ülkeler için slot girişli(resimlerde gördüğün) bazı ülkeler için ise tray (girip çıkmalı) üretiliyor. slot giriş tasarım olark daha çekici olmuş bencede ama şansımıza türkiye için tray sürücü ile üretilmiş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iceee


    quote:

    Orijinalden alıntı: iceee

    merhaba arkadaşlar, ben 7 gün evvel teknosadan dv6 1247 aldım, fakat 2 gün önce prize takılı dolmuyor uyarısı verdi, battery check yapınca pili değişitirin diye uyarı verdi. (forumlarda aşırı ısınmadan olabileceği yazıyor) Ayrıca çok gürültülü çalışıyor, rahatsız edici... Şimdi teknosadan para iadesi alıp başka bir notebook alacağım. Fakat ne alacağımı da bilmiyorum. 1247 ile aynı performansa sahip ısınma problemi olmayan bir toshiba düşünebilirim, ama hangi model bana uygundur bilemiyorum. toshiba satellite a500 132 modeli güzel gibi geldi bana, ama sizin önerilerinze ihtiyacım var, bu arada bilgisayarı office photoshop ve freehand programları için kullanıyorum bilginize:) teşekkürler şimdiden


    arkadaslar lutfen yardımmmmm!!!


    hp nin dv(x) serilerinin ısı sorunu olduğunu duyduğum için toshibayı tercih etmiştim. sistemi en iyi zorlayan oyunlarda dahi rahatsız edici bir ısı sorunu yaşamıyorsun. hatta fan ın %100 e çıktığını çok nadir gördüm. çıksa bile gürültü yapmıyor.

    programlara gelince dreamweaver, coreldraw ve photoshop kulanıyorum. özellikle corel kullananlar bazen ne kadar büyük dosyalarla çalışmak zorunda kalındığını bilirler. grafik tasarımla uğraşan birisi olarak 20gb lık dosya bile gördüm diyebilirim. a500-132 nin donanımı corel de bile çok iyi performans verebiliyor. photoshop ve freehand i çok rahat kaldıracaktır endişen olmasın.




  • arkadaslar bu üründe gta4 ve cod5 i rahatça orta detaylarda oynayabilirmiyim ona göre gidip almayı düşünüorum
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.