Şimdi Ara

sadece keçelerden yağ atıyor diye şanzıman indirilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese saygılar

    benim sormak istediğim şey şu:

    93 model doğanımın şanzımanı keçelerden yağ atıyor. Ancak bunun dışında hiçbir sorunu yok. Hal böyle iken sadece bu sepepten şanzıman indirilinir mi?
    yoksa 5000 km de bir motor yağı değişirken şanzıman yağını kontrol ettirip üzerine ilave edip binmeye devam mı edeyim?

    bi de eğer şanzımanı indirirsem bu bana kaça patlar işçilik?
    eğer yaptırmazsam vizeden geçermiyim?



  • keçeler derken,benim bildiğim bir kuyruk keçesi var.pek emin deyilim amma oda şanzıman inmeden değişebilir.(yanılmış olabilirim epeydir o araçlardan uzağım).ha aracınızın altında yağ damlası oluyorsa bu şanzıman keçesi deyildir.muhtemelen krank arka keçesidir.iyibir ustaya göstermekte fayda var.
    muayene ile ilintisini anlayamadım.
  • vize ile ilintisi yani; şanzımana yağ kaçırıyor bu arızalı denip ağır kusurlu sınıfına sokulmak suretiyle vizeden geçmemesi gibi bir durum olur mu onu kastetmiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: player_x

    vize ile ilintisi yani; şanzımana yağ kaçırıyor bu arızalı denip ağır kusurlu sınıfına sokulmak suretiyle vizeden geçmemesi gibi bir durum olur mu onu kastetmiştim.


    Focus aracımın keçesini yakın bir zamanda değiştirttim. alt kısımda şanzuman bölgesi yağlıydı, keçeyi değiştireceğiz dediler ve sorun çözüldü. doğan ın yapısını bilmiyorum ama o da farksız olmaz herhalde. Bence başka bir ustaya daha götür. Damlama durumu yoksa muayeneyi etkilemez. ama damlıyorsa hem keçeden değildir hem de büyük bir ihtimal muayeneden geçemez.
  • Walla ben indirttim, indirttiğime de pişman oldum. takip et bir süre ayda yarım litre veya gaha az kaçırıyorsa sakın indirtme. kışın yağ kalınlaşacağından zaten otomatikman sorun çözülür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.