Şimdi Ara

DGS yi Kazanmak İmkansız Mı? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
52.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: svs

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ctrlshft

    Dgs sınavını kazanmakla iş bitmiyor. Derslerine acayip çalışman lazım. kimi okullarda tek dersten kalırsan direkt atılıyorsun. Bazılarında ise dgs sınavıyla geldiğin için 2. sınıf insan muamelesi görüyorsun.

    Ayrıca dgs sınavı için ilerde ne olacağı belli olmaz. sınava girmeden 4 ay önce kontenjanlar eskisi gibiydi. Sınava girmeye 2-3 ay kala kontenjanları düşürdüler. Sınavda ise sayısalı kolaylaştırdılar. Çoğu kişi sözeli yapamadığı için açıkta kaldılar. Bu yüzden bu sınavın hiçbir garantisi yok. Yaşınız daha erken ise adam gibi çalışın öss ye girin.

    Artık tek dersden atılma olayı kaldırıldı. Yaw insanlar bi taraflarından resmen uyduruyolar. Hiç kimse size kolay kolay 2. sınıf muamelesi yapamaz. Böyle sözlere böyle laflara inanmayın allah aşkına. Yarım akıllının biri bi söz yazıyo herkes ona inanıyo. Kimi okullarda artık intibak olayıda kaldırıldı. 1. sınıfdan başlıyosun. Eğer intibak varsada intibak sınıfı okuyosun. 2 dersden kalma hakkın var. 2 den fazla dersdende kalma intibak sınıfında artık bazı şeyleri başarmışsın çünkü. Ayrıyeten dgs yapmanın pekçok avantajıda var. Örneğin 2 tane diploman oluyor. Bu tip şeyler hep diğer insanlardan bir adım ileriye çıkartır. Yani dgs yapmış biri bi işin hem teorisini hemde pratiğini çok iyi bilebilir. Bu da bi iş başvursunda kendini öne çıkartır. Allah aşkına bazı şeyleri araştırmadan yorum yazmayın. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Bu yazıları 18 yaşındaki insanların okuma olasılığı çok yüksek. Birde böyle bu insanları saçma sapan yarım bilgilerle yanlış yönlendirmeyin. DGS şuanda tu kaka deniyo herkes tarafından. Ama insanların bilgi noksanlığı yüzünden çoğu zaman böyle yapılıyor. Tek dersden kaldın diye şuanda hiç bir okul seni atamaz. Neolur artık kafalarımızı değiştirelim MYO da eğitim sistemi için çok önemlidir. ÖSS ye giren insanlar biraz doğru yönlendirilse, bu kadar çok insan açıkda kalmaz. Enazından açıkda kalan öğrenciler lise mezunu olarak hayatlarına devam etmezler. Bir yüksek okul mezunu olarak yaşamlarına devam ederler. Eğer 2 yıllık okullara talep artarsa bazı insanlar 4 yıllık bölümlere çok daha rahat yerleşir. Yani MYO kötüdür MYO daki adamlar kapasitesiz diyorsa ve bu adam ÖSS ye giricekse ondan daha gerizekalı bi adam yoktur. Kusura bakmayın biraz sert oldu ama artık kafalarımızı değiştrelim lütfen...


    hee hee sensin ;)

    arkadaşım celal bayar intibak 24 ders verdiler bir senede :D

    çoğu okul ögrenci işleri dgs nedir onu bile bilmiyor ;)
  • Arkadaşlar bazı arkadaşlarımız 2 yıllık okuyan arkadaşların kapasitesi ve zekalarını küçümsemiş.her insan aynı olsaydı koyunları güdecek birileri hayatta olmazdı heralde.herkez müdür veya mühendis veya doktor vsss..... olurdu.birde hayatta geç olgunlaşıp zamanında bazı şeyleri göremeyen arkadaşlar var pişman olan zamanında yaptığı hataları gören.şu an antalyada bir şirkette inşaat teknikeri olarak çalışıyorum ve 35 yaşındayım .şu an dgs girmek istiyorum bedeli ne olusa olsun.hayatı hep erteledik ama zamanı geldi kimse dgs ye girecek ve kazanacak arkadaşları küçümsemesin...burada kimya ve makine mühendisi iki arkadaşım var inanın onları gördükçe kendime acıyorum hayatın neresinde olduğuma.saygılar....
  • Arkadaşlar bazı arkadaşlarımız 2 yıllık okuyan arkadaşların kapasitesi ve zekalarını küçümsemiş.her insan aynı olsaydı koyunları güdecek birileri hayatta olmazdı heralde.herkez müdür veya mühendis veya doktor vsss..... olurdu.birde hayatta geç olgunlaşıp zamanında bazı şeyleri göremeyen arkadaşlar var pişman olan zamanında yaptığı hataları gören.şu an antalyada bir şirkette inşaat teknikeri olarak çalışıyorum ve 35 yaşındayım .şu an dgs girmek istiyorum bedeli ne olusa olsun.hayatı hep erteledik ama zamanı geldi kimse dgs ye girecek ve kazanacak arkadaşları küçümsemesin...burada kimya ve makine mühendisi iki arkadaşım var inanın onları gördükçe kendime acıyorum hayatın neresinde olduğuma.saygılar....
  • bende bu sene hazırlanıcam sınava girdim sorular kolay lakin bilmediğimden yapamadım
    ama çalışılınca gayette iyi olacağını düşünüyorum kim ne sallarsa sallasın hele birisi 2 yıllıkları resmen yerin dibine sokmuş benim okuduğum okulda benim aldığım derslerin aynısını makina hühendisliği öğrencileride alıyordu ve ben gayette iyi geçtim yani öle dediğiniz gibi değilmiş
  • derslerin isimleri aynı olabilir ama içerik olarak mutlaka farklılık vardır. İki yıllıkda gördüğünüz bir çok şey mühendislik fakültesinde kısa sürede işlenir ve matematiksel analiz tamamen ön plandadır.
  • Meslek liseli arkadaşların mühendis olmasını istemeyen arkadaşlar kendince haklı. Çünkü meslek liseli bir mühendis diğer düz mühendislerden daha kaliteli oluyor. 15 yaşından beri eli tornavida pense tutmuş mühendisle daha alet çantasını hiç kaldırmamış mühendis arasında çok fark var. Daha Cat 5 kablosunu çakmayı bilmeyen bilgisayar mühendisi dolu ortalık. Cat 5 kablosunu çakamayan meslek liseli yoktur. meslek lisesinde 3 sene + 2 senelik bilgisayar programcılığı toplam 5 sene programla ile ilgili ders görüyorlar. 4 senelik bilgisayar mühendisliğinde son 2 sene gördükleri yazılım dersleri ile kendilerini yazılım uzmanı sanıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ORDVAC

    Meslek liseli arkadaşların mühendis olmasını istemeyen arkadaşlar kendince haklı. Çünkü meslek liseli bir mühendis diğer düz mühendislerden daha kaliteli oluyor. 15 yaşından beri eli tornavida pense tutmuş mühendisle daha alet çantasını hiç kaldırmamış mühendis arasında çok fark var. Daha Cat 5 kablosunu çakmayı bilmeyen bilgisayar mühendisi dolu ortalık. Cat 5 kablosunu çakamayan meslek liseli yoktur. meslek lisesinde 3 sene + 2 senelik bilgisayar programcılığı toplam 5 sene programla ile ilgili ders görüyorlar. 4 senelik bilgisayar mühendisliğinde son 2 sene gördükleri yazılım dersleri ile kendilerini yazılım uzmanı sanıyorlar.

    +1

    Teknik lise'de gördüğüm dersler anadolu liseleriyle aynı müfredattı. Artı olarak bölüm dersi gördüm. Şimdi de myo okuyorum elektronik haberleşme teknolojisini. Mühendis olan arkadaşlarım var. benim gözüm kapalı yapacağım soruları onlara gösterdiğimde öyle kalıp bilmiyorum dediklerini biliyorum. ön lisans bölümlerini küçümsemek ahmaklığın çok ötesindedir. ve orada okuyan insanları geri zekalı olarak görmek de nedir ona bir kalıp uyduramıyorum. matematik ağırlıklı diye dgs'de kazandığımız bölümü yapamayacak mıyız?

    Meslek lisesi mezunu ardından ön lisans mezunu ve dgs ile mühendisliği kazanan bir adamın, küçüklükten beri hayali mühendis olmak ise o adam eminim ki fen ve anadolu lisesinden mezun olup mühendis olan adamdan çok çok daha faydalı olacaktır.


    Böyle insanları görünce de aklıma şu geliyor. Burada görmüştüm tercih listesini. Aklımda üniversiteler yok ama bölümleri hatırlamaya çalışacağım;

    1-Tıp
    2-Tıp
    3-Tıp
    4-Tıp
    5-Tıp
    6-Endüstri Müh.
    7-Makine Müh.
    8-Bilgisayar Müh.
    9-EE Müh.


    Ironi mi, şaka mı, aile baskısı mı, yoksa para için mi, yoksa hayali(!) mi?

    Neyse bu kadar yeterli.
  • Aile baskısıyla DGSYE Hazırlanıcam :( şuan ktü makine okuyorum 2 yıllık 1.sınıfım şimdiden işi sıkı tutmam lazım
  • yarkanavci kullanıcısına yanıt
    Sen oss de Türkiye derecelerindensin heralde ? Bu ego ordan geliyor anlaşılan 😃 senin o küçümsediğin adam kontenjanı 5 kişi olan yere gidicem diye ortalamasını 3 kusurda tutmak zorunda hemde o beynini küçümsediğin adam 160 da 140 150 yapmak mecburiyetinde 5 kişi arasında yer alabilmek için ! Senin ortalaman düşüktür ama dimi sonuçta zekisin ama dersler zor :( sen ucu ucuna sınıf geçmeyi akıllılık mı zannediyorsun. Egolarına edep ya hu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.5 mezuniyet ortalamasıyla özel okulda bilgisayar mühendisliğini kazanmak çok mu zordur ? Bu sene dgs kursuna gideceğim sınavda 250 puan almak bir hayli zor mu acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.