Şimdi Ara

Focus II Hakkında Bilmek, Öğrenmek İstediğiniz Herşey (Makyajsız+Makyajlı Kasa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22.073
Cevap
29
Favori
1.972.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    camdaki numaranın 8. harfine bakın yada vin numarasını ilgili sitelere girin yazar.

    A = Dagenham (United Kingdom) - Cologne (Germany) - Ipiranga (Brazil)
    B = Halewood (united Kingdom) - Genk (Belgium) - Sao Bernado (Brazil)
    C = Langley (United Kingdom) - Saarlouis (Germany)
    E = Cork (Ireland)
    F = La Villa (Mexico)
    G = Barcelona (Spain)
    H = Hiroshima (Japan)
    J = Caracas (Venzuela)
    K = Rheine (Germany)
    M = Rheine (Germany)
    N = Amsterdam (Netherlands)
    P = Valencia (Spain) - Azambuja (Portugal)
    S = Setubal (Portugal)
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: qr_bugra

    İyi sen git Focus al bin güle güle....Stil pkaetini de unutma haa.Hiç olmazsa birazcık havan olur.ARAÇ SPOR GÖRÜNÜR jant ve sis farıyla.

    iyi sen de git c4 al. jant felan takana kadar 4 milyara patlar elinde. ikinci elden de para etmez. citroen diye. sonuçta burası türkiye bir ömür boyu onunla dolaşırsın artık
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: cinuba

    peki TRCAPİTAL TREND ALMIŞTIN HERHALDE???? sen keşke ghia alsam dedin mi hiç?????


    Benim arabam Ghia cinuba, başka biriyle karıştırdın herhalde ama şunu söyleyebilirim ki iyi ki Ghia almışım, arabaya her binen Sony Müzik Seti'ne atlıyor.
  • Burada da diğer resimler var
    http://www.autoblog.com/photos/2008-ford-focus/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uA_Y_C_A

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bekir__


    quote:

    Orijinalden alıntı: uA_Y_C_A

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bekir__

    Cok soru sordun demeyin bana :) focuslarda 6 ileri manuel sanzuman var mi benzinlilerde ?



    Forumlar bilgi paylaşmak için var

    5 ileri manuel şanzumana sahipler

    Iste bu yuzden dizel - benzinli arasinda kaliyorum. Dizeller 6 vites , uzun yolda 120 ile rahat gidiliyor. Benzinlide 120 icin devir 3000 i geciyor. 3000 i gecince baska seyler de gidiyor :)

    Dizelde 5 ileri

    Focus 2 için konuşuyorsak.

    Ayrıca sadece vitesin sayısı önemli değil, dişli oranları ile bunlar optimum düzeye çekilir..

    2013 model C sınıfı dizellerde 5 ileri vites hala var..


    Focus 3 dizel 6 ileri
    Focus 3 benzinli 5 ileri


    5 vites olsun vites oranlari guzel olsun. Dizel de 120 km de devir saati kac gosterir acaba ?




  • 2011 gümüş gri trend x 74.000 km de sadece sol arka kapıda boya var 35000 tl fiyat çektıler sizce nasıl arkadaşlar
  • Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, merhabalar ben Barkın bir alfa romeo hayranıyım.gelelim konumuza ,2005 Fordfocus aldık trend 1.6 tdci 109 luktan.acaba araç nasıldır,performans olarak. Bu arada araç tavan hariç boyalı.24000 tlye aldık aracı 113000 kmde aldıktan sonrada 1 500 tl masraf yaptık.araç hakkında bilgi verirmisiniz?yalnız sanırım aracın kmsi ile oynanmış bunu anlamanın yolu varmı
  • Focus 2 HB'in bagaj alanını ölçer misiniz? C sınıfı HB tercihimde etkili olacak. Örnek foto Citroen C4'e aittir.
  • mrtsyl kullanıcısına yanıt
    Michellinden vaz geçmiyecem :D daha önce michellin kullanmıştım.. Kalitesini sonraki lastikte fark ettim.. Aracı sattım yeni aracımı aldım ve lastik durumu kötüydü.. Hemen michellin bayisine gittim.. michelin crossclimate taktırdım.. Yaz kış sıkıntısız kullanmaktayım.. 2008 sedan şehirler arası yeni muğla izmit arası 1650 km yol yaptım.. Ful klima açık şekilde 345tl yakıt aldım..
  • mrtsyl kullanıcısına yanıt
    Lastikler sadece kış lastiği değil araştır istersen Crossclimate hem yaz hem kış lastiği. Yazın hava değişikliklerinie yani havanın bir anda ısınıp soğuma yamur vs tepkisi gayet iyi bir lastik.Dolayısıyla bir sıkıntı çekmedim.. Ama lastiklerin performansı bu aralar baya düştü.Hafta sonu michellin bayisi ile görüştüm. Bayi merkeze bildireceğini ve talep açılacağını söyledi. Oradan gelecek olan cevap ile bayinin demesine göre 4 adet yeni lastik ile değişim olabileceğini beyan etti.. Bana farklı bir lastik istermisin diye sordu bende bunların kış ve yaz performansından memnun olduğum için aynısını istedim. 2 yıl daha binerim sonrada arabayı satarım zaten..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brkedl

    Slm arkadaslar yeni aracim ford focus ghia 2007 model otomatik lpg arac konfor,yol tutusu,donanim olarak mukemmel araba duz yolda cok seri olmasada iyi aciliyor 180 rahat yapiyorsun su gibi akip gidiyor yolda ama sanki ayni araba degilmis gibi yokus yukari cikarken araba bayiliyor en fazla 80 goruyorum gaz yemiyor benzine aliyorum lpgden diye yine ayni durum anlamadim neyden kaynaklaniyor olabilir baska kullanan arkadaslar varsa ayni sorun onlardada mevcutmu arac yapisindanmi yoksa benim aractan kaynakli bi sorunmu

    baskı balatadan kaynaklı sorunlardan yapabiliyor. Benim arabada da aynı sorun var (2008ghia manuel lpg) ama devri aldırıp vites değiştirince gidiyor. Yani 3500 3700 lerde vites değiştirirsen tırmanması lazım. Benim balata kaçırıyor şuan için aciliyeti yok. Daha kötü olduğunda değiştirecem. Bu hafta sonu 200 ü rahatlıkla gördüm..




  • pizdies kullanıcısına yanıt
    Merhabalar ben de sizdenim 218.000 km'de 2006 model dizel otomatik ghia focus aldım. Araç 2019 9. Aya kadar lastiğinden aküsüne far ampulünden cam suyuna, bagaj havuzu paspasa kadar yetkili servis bakımlı. Tüm kayıtları inceledim. 60.000 km civarında komple şanzıman değişmiş. O gün bugün sıkıntı olmamış. Şu anda da hiçbir sıkıntısı yok çok şükür ama o kadar çok sorun yaşanmış ki manuele çevirenler, aracı ford'a iade edenler türlü türlü hikayeler var. Bakalım önümüzdeki zaman ne gösterecek?

    2006 model araçta;
    Elektrikli koltuk yükseklik ayarı
    Çift bölge otomatik klima
    Hız sabitleyici
    Direksiyon sertliği ayarlama (spor normal konfor)
    Otomatik kararan dikiz aynası
    Sony ses sistemi
    Yağmur sensörü
    Far sensörü
    ...vs olması mutlu ediyor.
  • Aracımı cuma günü bir buçuk saatlik gecikmeyle teslim ettiler. Hemen Opet'ten full depo yapıp gezmeye başladım, şehir içi ve dışı 3 günde yarım depo harcadım, tüm kullanımım boyunca hiç klimayı kapatmadan (gece bile) yol bilgisayarına göre ortalama 5,8 lt/100 km Eurodiesel harcadım. İşte yeni aracım hakkında düşüncelerim:

    - Çok rahat ve konforlu, adeta Focus sınıf atlamış ve Mondeo sınıfına yaklaşmış, acaba Ford, yeni Mondeo'yu nasıl çıkaracak?
    - Araç içinde sessizlik dizel araca göre çok çok iyi ama asla bir benzinli gibi değil, biraz motor sesi var.
    - İkinci vitesine ne yaptıklarını bilmiyorum ama öyle bir hızlanıyor ki ikinci viteste fazla gaza basmama rağmen araç içinde herkes koltuğa gömülüyor, hatta babam yeni araç bu basma bile dedi.
    - Ghialarda sunulan müzik sistemi inanılmaz, öyle laf olsun diye değil, Sony firması mükemmel bir ses sistemi yapmış, araç içindeki yolcu oturma pozisyonlarına göre müzik sistemini ayarlayabiliyor. Araç içinde gürültü oluştuğunda sesi arttırarak müziğin hep aynı seviyede duyulmasını sağlamış. Ayrıca aydınlatılmış Sony arması da çok karizma. Ayrıca direksiyon altındaki kumanda çok rahat kullanılıyor, sanki radyo kendi kendine ayarlanıyormuş gibi kimse hissetmiyor.
    - Yol bilgisayarı biraz yetersiz gibi geldi, mesela anlık yakıt tüketimini göremedim. Direksiyonun elektro servosu spor-konfor-standart şeklinde ayarlanabiliyor ki bu da sürüş kalitesini arttırıyor. Sporu denemedim ancak konfor seçildiğinde direksiyonun hafifliğini başka hiç bir arabada görmedim.
    - Gece aracın iç dizaynı ve ışıklandırmaları çok hoş gözüküyor ama ışıklandırma optitron olsa çok daha iyi olabilirmiş. İç dikiz aynasının ışık şiddetine göre kararması gece yolculuklarını kabus olmaktan çıkarmış.
    - Ben herkesin dediği gibi malzeme kalitesini düşük bulmadım, hiç rahatsız etmeyecek düzeyde hatta kapıların dizaynı ve kaplamaları çok hoş olmuş. Ayrıca göğüslüğün yüksek olması güven hissi veriyor, yolu yiyormuş gibi olmuyorsunuz.
    - Farları mükemmel aydınlatıyor, sis farları da yakıldığında araç harika bir görünüm kazanıyor.
    - Klima çok harika çalışıyor, gündüz İzmir sıcağında bile bir iki dakika yoğun üflemeyle yeni binilen aracı 19 dereceye getiriyor. Ancak torpido soğutmasından pek verim alamadım, koyduğum soğuk su sadece ısınmadı.
    - Yeni bir dizayn olması sebebiyle yollarda dikkat çekiyor, bayaa bakan oldu.











    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • hayırlı uğurlu olsun...

    vaktin olunca daha fazla resim bekleriz bide merak ettiğim bir soru var,eski focus'lara göre malzeme kalitesi,sürüş pozisyonu falan nasıl dersin...
  • Aracınız Hayırlı Olsun.İzlenimlerinizi aktardığınız için de Teşekkürler.
  • yorumlar için sağol kardeş. darısı başımıza
  • Kardeş aracın hayırlı uğurlu olsun..Bu araç hakkındaki düşünceler benim babama yeni focus aldırmamtaki isteği bir kat daha arttırdı...
  • Hayırlı uğurlu olsun, izlenimler ve resimler için sağol Bir de sendeki focus'ta opsiyonel herhangi bir donanım var mı? Yoksa Ghia + metalik boya mı sadece
  • Süper bir araba, hayırlı olsun, test sürüşü yapmıştım, askerden dönünce bende benim Focus u satıp bir tane bu yeni Focus tan alacağım..
  • Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, sorunuz olursa araçta deneyip en kısa zamanda cevaplarım, zaten deneyecek, aklıma gelmeyen bir şeyler arıyorum :) İstediğiniz resmi de hemen eklerim cep telefonu ve bluetooth var, özellikle görmek istediğiniz bir bölümü varsa yazın direkt orayı çekeyim.

    Janjan; araçta ek olarak sadece metalik boya ve Ghia donanım var, başka hiç bir paket yok.

    eradnan; hangi açıdan bakarsan bak yeni Focus'ların eski Focus'lara karşı belirgin gelişmeleri var. Hem iç hem de dış dizayn olarak daha keskin hatlar daha modern çizgiler kullanılmış, araç bir üst sınıfa geçmiş. Hem kullanılan malzemeler hem de işçilik ve mühendislik işleri daha da özenli hale getirilmiş. Ancak Focus'un bazı karaktaristik özelliklerini halen üzerinde taşıyor, yüksek sürüş pozisyonu gibi. Focus'un ne kadar seri bir araba olduğunu biliyorsun, bu ondan da seri. Özellikle yokuşlarda alt devirlerde sağladığı 250 Nm'lik tork sayesinde daha önceki yıllarda üretilen adaşlarını duruyormuşcasına geride bırakıyor.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.