Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.958
Cevap
125
Favori
983.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar özel üniversite end. müh. fransa ve amerika olmak ğzere 6 ay yurtdışı tecrübem var. Lcw yönetici adayı eğitmindeyim 1200 alıyorum 6ay sğren eğitimlerden sonra ortalama 2500 tl maaş alınıyor, fakat başka şehire atanıyorsunuz sizce mantıklımı?
  • benimde tek hayalim makine mühendisi olmak ama herkez fazla maaş beklemeyin diyor ben lise 1 e gidiyorum
  • Beyler ve bayanlar bana göre burda tek tartışılabilcek konu var oda mühendislerin başlangıç maaşları..Başka hiçbirşeyi tartışamayız.
    Birkere işe girersin ondan sonrası senın ne mühendisin oldugu ile ilgili değil şirketine ne kadar katkı sağladığın ile ilgilidir.
    Yeni mezun arkadaşlar 1000-1500 arası maaş alırsınız ilk etapta şirket sizde bir ışık gördüğünde kaçmayın diye belli oranda düzeltme yapacaktır ama çok abartı birşey beklemeyin 2000'i geçmez.

    Ben ege tekstil müh mezunuyum.Alacağınız maaşın birçok kriterleri var şu mühendislik bu muhendislik diye bile ayırmaya gerek yok.Tekstil mühendisi olup 800 tl'ye çalışanıda gördüm 30.000 alanıda ( kendisi ceo)
    Bir iki arkadaş şöyle yazmış tekstil müh. en dandik mühendisliklerden biri diye :)
    Piskolojik olarak TR'de böyle birşey hakim ama unutmayınki bu arz talep meselesidir.Üniversite puanları borsa gibi eyvah tekstil battı diyorlar bizim puanlar düşüyor.10 - 15 yıl öncesi tekstil müh. puanlarına bakın tıptan daha yüksek.
    Kusura bakmayın ama türkiyedeki mühendislerin yüzde 80i satış pazarlamada çalışıyor ve mühendislik yapmıyor.
    Sonuc olarak olay neyi bitirdiğiniz değil bitirdiğiniz bölümde ne kadar başarılı oldugunuzdur.Okul sadece işe girerken önemlidir.Sonrası tamamen size kalmış.
    dipnot : tekstil mühendisiyim ama şirketim Sap kullanıyor şirkette herkesin önünde laptopları ve sap entegrasyonu yapılmış blackberryleri var ve dünyayı geziyoruz :)

    saygılar
  • dostum yazmışsın gerçi prim, harcırah vs. falan diye ancak genç arkadaşlar bunu anlamayabilir. o 3500 brüt maaştır, eline yıl içersinde 2250-2450 arası aylık para geçer değişken olarak.

    3500'ü gören arkadaşlar sakinleşsin diye yazayım dedim.
    quote:

    Orijinalden alıntı: neoalpha

    Arkadaşlar ilgiyle okudum yazılanları. Genelde üniversitedeki arkadaşların yorumları çok uç noktalarda olabiliyor.

    Bir örnek olsun diye ben de yazmak istedim. Ben burslu olarak Otomasyon&Kontrol Mühendisliği okudum. Fakat şartlar dolayısı ile kalite ve üretim konularında ilerledi kariyerim.
    2006'da İstanbul'da bir firmada işe 1500 TL ile girdim. Aynı dönem 900-1250 arasında 7 firma onayladı. Ama biraz bekledim ve elimde 3 tane 1500 TL.lik iş oldu. 2. sene maaşım 1700 TL oldu.
    O dönem şirket içerisinde yükseldim ve maaşım 2000 TL'ye çıktı. 3. sene ortasında ise şirketin yurtdışında bulunan fabrikasına gönderildim ve maaşım 3500 TL idi.
    Bu yıl ortalarında Türkiye'ye geri döndüm ve başka bir ülkeye gitmek üzere işten ayrıldım. Şartlar değişince Türkiye'de yeniden iş aramak durumunda kaldım.

    Ben anadolu'da bir yerde yine 2500 TL maaşla işe başladım. Şu anda yine İstanbul'da birkaç firmaya başvuru yapıyorum ve maaşlarını kestirmeye çalışıyorum.
    İstanbul'da şu anda 2000-2500 TL ortalama maaş ile çalışabiliyor 3-4 yıllık deneyimli bir mühendis. 3.000 olmaz mı? Olur. Ama beklemek lazım.

    İngilizce, İspanyolca ve Almanca gibi 3 yabancı dilim var, yöneticilik tecrübem var fakat teklif edilen rakamlar şu anda 2500 TL.

    Arkadaşım Siemens'e iş tecrübesi olmadan ve askerliğini yapmadan girdi. Tabii yukarıdan bir istekti bu. Onun maaşı şu anda prim ikramiye harcirah vs ile 3500 Tl ye geliyor aylık. Yani sıfır deneyim ve askerlik olmadan da bu rakamlar alınabiliyor. Aynı firma her başvurumda bana 3 yıldır cv'niz yeterli değil diye cevap verir. Hiçbir görüşmeye davet edilmedim. Keza Bosch Siemens'te. Çerkezköy'de ayda 10 mühendis alırlar ama hiçbirisinde görüşmeye dahi çağırılmadım.

    Büyüklerime söz diyemem tabii ama üniversitede okuyan ya da yeni mezun arkadaşlara tavsiyem şudur; Gerçekten uzman olacağınız bir pozisyon seçin. 2 sene sonra o konuda iyi bir eleman olarak çok kazanırsınız. Fazla şirket değiştirmeyin. Benim en büyük avantajım aynı şirkette sürekli terfi etmiş olmam. Zaten yabancı dili söylemiyorum bile.
    Bugün maraşta ya da elazığda satış yapacak adamdan bile İngilizce istiyorlar. Komiktir ki yeni girdiğim işyerinde Genel Müdür ingilizceyi senin kadar iyi bilemiyorum bana yardımcı ol diye itiraf etti. Baksanız herkes İngilizce biliyor. Siz çok çok iyi bilin.

    Az önce Coca cola'daki arkadaşım ile görüştük ve maaşların genelde 1.100 ile 1.600(3 yıl deneyimli insanlar) arasında değiştiğini ifade etti. Bu rakam ikramiyelerle birlikte ortaya çıkan rakam.

    Bugün devlet memuru olan arkadaşlarım bizlerden çok daha fazla yol almış durumda. Ayrıca iş stresleri bizler kadar yoğun değil. Yani sabaha bir müşteri ziyareti ya da patrona gidecek bir rapor olmuyor genelde önlerinde. Esnek çalışma saatleri de yok. (Yani haftasonu ve haftaiçi geceye kadar kalırsınız ve mesai alamazsınız.Eski şirketim ve yeni şirketimde aynı sözleşme mevcut. Bunu imzalatıyorlar size. Ama mavi yaka mesai alabiliyor o da ayrı konu)

    Eğer hakikaten mühendis olmayı sevmeyecekseniz başka bir bölümde uzmanlaşın. 5 yıl sonra makine gürültüsüne dayanamıyorum dememelisiniz yani. Doktorluk ve diş hekimliği de çok zor meslekler tabii ama size daha iyi yaşam şartları sunacağı kesin.
    Arkadaşımın düğününde bir düğün fotoğrafçısı bulmaya çalıştık. Açık hava fotoğrafı diye geçiyormuş. Bizden 2 günlüğüne 1.000 USD istedi. Biraz araştırınca genelde de bu rakamlara iş yaptıklarını gördük. Küçümsemiyorum tabii ama iyi bir fotoğrafçılık kursu ve 1-2 yıllık tecrübe ile bu rakamları istiyorlar. Ben yaygarayı kopardım tabii. Ama en nihayetinde 2 günlüğüne 600 TL verdik.

    Not:2001'de Amerika'da pizzacılık yaptım ve 4.000 USD para kazanıyordum. Kirayı ve masrafları çıkınca cebime 2000 USD para kalıyordu ayda. Mühendis olmak için geri geldim Türkiye'ye ve 8 yıl geçti halen o rakama ulaşamadım :) Belki 5 sene sonra.

    Saygılar


  • Mühendis maaşları yine iyi , doktorların durum şu; 6 sene oku üstüne tus kazan asistan dr. ol 2 günde bir nöbet tut , itin götüne sokul sonra devlet sana 1.700 tl maaşı uygun görsün .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MINERVAL

    Mühendis maaşları yine iyi , doktorların durum şu; 6 sene oku üstüne tus kazan asistan dr. ol 2 günde bir nöbet tut , itin götüne sokul sonra devlet sana 1.700 tl maaşı uygun görsün .



    Döner sermaye olayını hesaba katmıyorsun heralde?
  • ne kadar aldıkları hakkında pek bir bilgim yok ama asgari ücreti kabul edenlerin Allah belasını versin, hatta öyle bir versin ki yatalak, kör, sağır, dilsiz olsun, sokakta donarak gebersin. o herifler yüzünden işverenler komik teklifleri adamın gözüne sokuyorlar..
  • yorumlar saçma siz devlet memuru olacaksanız doktor , öğretmen vs . o zaman genellemelerden bahsedilebilir

    ancak siz mühendis iseniz kesinlikle genelleme yapılmaz çünkü sen belirlersin maaşını, şirketin sana bağımlıdır şirketten 20.000 TL talep edersin , ama asalak gibi yaşarsın sadece direktifleri yerine getirirsin 10 yıl sonra bile 2000 tl alır oturursun , maaşın tamamiyle şirketin sana bağımlılığı ile doğru orantılıdır.

    yani iyi paralar istiyorsanız patronlar kadar aç gözlü onlar kadar profesyonel olmak zorundasınız. yani bu işin zamanı vardır. benim eski şirkettimde Irak ihalesine girdi teklifin termin süresine 3 gün kala istifa etmek istediğimi söyledim neden meden dediler maaş yetmiyor ama aç gözlü görünmek istemediğim için bunu söylemedim dedim tabi yutmadılar ancak maaşı 2'ye katlamalarını istedim 1.5 katı kadar zamladılar terminden sonra önlemlerini aldılar hemen yeni bir sözleşme taraflardan biri fes etmek istediğinde tazminat filan koydular ama ben zaten istediğimi almıştım. yani arkadaş en az onlar kadar aç gözlü olmalısınız.

    oradan sözleşme bitmeden ayrıldım , olmaz molmaz tazminat var dediler dedim bulursanız alırsınız istifa dilekçesini bile iadeli taahhütlü posta ile gönderdim. hemde bu iş değişikliğini 500 Tl için yapmıştım. 2 defa iş mahkemesinden kağıt geldi ondan sonra öbür şirkette arkasını aramadı öle devam ettik başımada hiç bi şey gelmedi .
  • Tercüman ol, aylık evde is yerine gitmeden yatarak 5.000-6.000 kazanırsın, ama yatmiycam calisicam dersen 3 gün full calisip 9-10000 arası kazanırsın.

    İyki mühendis olmamısim
  • ortalıkta kum gibi mühendislik bölümü ve mezunu var isim yapmış üniversiteler haricinde diğer üniversitelerde mühendislik okumak intihara benzer.
  • Arkadaşlar aslında gönlüm itü endüstri ürünleri tasarımından yana yani teorik bilgileri ve dersleri hiç sevmiyorum.Aynı zamanda ar-ge kısmında çalışmak istiyorum sırf bu yüzden bu bölümü düşündüm ondan önce itü kontrol mühendisliği düşünüyordum her fabrika otomasyon ile yönetildiğinden bu alanda mühendise ihtiyaç olduğunu düşünüyorduk(babam ve ben) ama internette ne kadar araştırsam hep mühendislerin başka işlerde çalıştıklarını görüyorum acaba bu dediğim bölümlerden hangisini tavsiye edersiniz birde bahçeşehir üniversitesinde enerji sistemleri mühendisliği var orayı da burslu kazanarak gidilebilecek bir yer olarak düşünüyordum ama acaba iş bulma imkanları nasıl olacak diye düşünmeden de edemiyorum siz ne tavsiye edersiniz biliyorum elma ile armutu karıştırmış gibi oluyor end tas. ile kon müh ama ben kendi işimi yapmak istiyorum...
  • Sekreterden bile az alacaksın sürüm sürüm sürünecek köle olacaksın işverenler seni kanırta kanırta çalıştıracak ki tabi eğer güzel bir torpille bu işi bulabilirsen. Hadi kolay gelsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

    Sekreterden bile az alacaksın sürüm sürüm sürünecek köle olacaksın işverenler seni kanırta kanırta çalıştıracak ki tabi eğer güzel bir torpille bu işi bulabilirsen. Hadi kolay gelsin



    O kadarda değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

    Sekreterden bile az alacaksın sürüm sürüm sürünecek köle olacaksın işverenler seni kanırta kanırta çalıştıracak ki tabi eğer güzel bir torpille bu işi bulabilirsen. Hadi kolay gelsin



    Bursada yaşayan ve 2005 mezunu ( dandik dumlupınardan şimdi çok pişmanım ) olan biri olarak arkadaşın dediğine aynen katılıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bizhy

    Tercüman ol, aylık evde is yerine gitmeden yatarak 5.000-6.000 kazanırsın, ama yatmiycam calisicam dersen 3 gün full calisip 9-10000 arası kazanırsın.

    İyki mühendis olmamısim


    HHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHA

    Bu paraları kazanan tercüman ilk %1 lik dilim içinde simültane yapanlar.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.ali20

    quote:

    Orijinalden alıntı: MINERVAL

    Mühendis maaşları yine iyi , doktorların durum şu; 6 sene oku üstüne tus kazan asistan dr. ol 2 günde bir nöbet tut , itin götüne sokul sonra devlet sana 1.700 tl maaşı uygun görsün .



    Döner sermaye olayını hesaba katmıyorsun heralde?

    Asistan doktor suan Duzce üniversitesinde ortalama 450 lira doner alıyor ve bakan azaltacağını söylüyor nöbetler falan hersey dahil 2200 lira oluyor asistan maaşları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buraks122


    quote:

    Orijinalden alıntı: m.ali20

    quote:

    Orijinalden alıntı: MINERVAL

    Mühendis maaşları yine iyi , doktorların durum şu; 6 sene oku üstüne tus kazan asistan dr. ol 2 günde bir nöbet tut , itin götüne sokul sonra devlet sana 1.700 tl maaşı uygun görsün .



    Döner sermaye olayını hesaba katmıyorsun heralde?

    Asistan doktor suan Duzce üniversitesinde ortalama 450 lira doner alıyor ve bakan azaltacağını söylüyor nöbetler falan hersey dahil 2200 lira oluyor asistan maaşları

    olsun hocam orda öğrencisin bi yerde, asistanlığı bitirince gerçek paranı kazanmaya başlayacaksın.
    bu 1700 dediğin sadece 4 yıllık.
  • bırakın bu kendini geliştirme olaylarını gidin tıpa kendini geliştirmesende 2-3 milyar arası garanti geliştirirsen tadından yenmez :D
  • böyle konu olmaz .Sen işini öğren ve hakkıyla yap.İyi elemanı herkes bekler.Unide derslerini iyi tut sen her muh iyi bir unideysen itü odtu gibi istediğin iş gelecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: r€ß€llisch

    bırakın bu kendini geliştirme olaylarını gidin tıpa kendini geliştirmesende 2-3 milyar arası garanti geliştirirsen tadından yenmez :D

    aynen kim uğraşıcak okulun iyi olsun not ortalaman yüksek olsun, Türkçeden sonra 2 yabancı dil bil, bilmemne porgramlarını yala yut tükür, sosyal ilişkilerin güzel olsun, girişimci ol atak ol zehir gibi ol, hayatın 4/4lük olsun, çok çalışkan ol vs vs.

    Ne verecekler ki?
    Gidin tıpa, okulu bitirin, 3-4 bin garanti olsun, beyin bedava
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.