Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.958
Cevap
125
Favori
983.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turkiye'de onca yil yan gelip yatip 2 yillik universite kazanabilen adam yurtdisinda mi okuyabilecek? :D Ben burada kimseyle tartismaya girmeden sadece bir istatistik vermek istiyorum ama yine de girecegim gibi duruyor cunku sacmaliklara cevap verilmeyecek gibi degil, neyse bakin: Turkiye'den yurtdisina okumak icin gelen ogrencilerin sadece %3ü universiteyi bitirebilmis. Onlar da zaten okulu 2-3 yil uzatiyorlar. Sizin zihniyetinizde problem var, hic sucu ona buna atmayin. 40indan 50sinden sonra muhendisler issiz kalir muamelesi yapan eleman da basarisiz insanlardan birisi. Bir de millete gidin tip okuyun hayatinizi kurtarin demis. Bu zihniyet iste turkiye'yi bitiriyor ve kendi bahsettigi 3. sinif dunya ulkesi durumuna getiriyor. Herkes hicbir alakasi olmayan bolumleri okuyorlar.

    Bu birincisiydi, simdi gelelim ikinci soyleyecegim seye... Türkiye'de odtü itu mezunlari, kendilerini anlamsiz bir erisilmez mertebede goruyorlar. Almanya'da bir insaat firmasina ITU'den bir insaat muhendisi staj yapmak icin gelmek istiyor, haliyle cv'sini falan gonderiyor. CV'de yazanlara bakarsaniz, adamin bir "sonsuz elemanlar metodunu ben buldum (turkcesini dogru mu yazdim bilmiyorum), autodesk ise bana ait" demedigi kalmis. Ha, bu adam bir de ingilizce egitim almis, yan dil olarak da konusmada iyi, yazida cok iyi almanca biliyor, keske oyle kalsa o da yetmemis olacak ki fransizca yazmis, yazida iyi konusmada ortaymis... Okulda da derecesi mi ne varmis... Bir seyler sacmalamis cv'de. bilmem ne uluslararasi yarismasinda 3. olmuslar (yarismayi arastirdim katilimci sayisi 6, 1 tane de bosnadan bir universite). Neyse, sirket cv'yi inceliyor, kabul ediyor. Adam bir ton masraf yapip vizesini aliyor ve geliyor. Adama bir tane odev veriyorlar, al sunu hesapla (almanya'da masterda alinan bir ders, turkiye'de baktim lisansin 3. somestirinda aliyorlar :D ), cocuk diyor ki, hangi programla hesaplayacagiz? :D sef sasiriyor tabi, "ne programi? programa ne gerek var?" diyor, sef de tanidik bu arada, olayi oradan biliyorum. cocuk, "dur hele bunu su program hesap eder" diyor, utanmadan kacak program indirmeye calisiyor, hem sirketin basini hem de kendi basini yakacak almanya'da farkinda degil :D sef diyor ki "bu program yasal mi?" cocuk diyor ki "trial indiriyorum o yasal, bende crack var onu indirmiyorum diyor", cocuk daha farkinda degil resmi dairelerin bürolari kontrol ettiginin, yapilan hesaplamalarda programlarin lisansli oldugunun ispatlanmasi gerektigini... Neyse, sacma sapan bir turk programi kurmus, sonra da aklinca bir hesap yaptirmis, burada herkes muhendis degil, size soyle anlatayim, programa gore 1 litrelik hacmi olan kaba 3 kglik peynir koymali... Bu kadar sacma sapan isler. Neyse gel zaman git zaman, bu cocugun daha en basit muhendislikte 4 islem denilen seyleri elle yapsa da hatalar cikarttigi ortaya cikiyor. Programlarda ufak tefek hatalardan dolayi sistemleri yanlis vermesinden dolayi vs hep bir sekilde hatalar cikiyor. Ama itulu arkadasa gore, en iyi muhendis o, burj halifeyi yapacak potansiyel onda...

    Turkiye'de dogup buyuyen ve okuyan herkeste bu gereksiz ozguven var, kimse "bende yok ben akli basimda adamim" demesin. Herks ustune vazife olmayan islere atiliyor, bilmedigi islere zipliyor.

    Ha...

    Yav madem konuyu actik, egitimli alamanci hikayeleri minvalinde gidelim... Size ikinci hikaye, bu sefer okuldan;

    Almanya'da bir universiteye odtü'den bir eleman erasmus icin geliyor, derslere giriyor, "ya bunlar cok basit turkiye'de gorduk bizde kat be kat zordu" diyor. Dalga falan geciyor. Donem sonunda aldigi tum derslerden kaliyor. Merak edip sinav orneklerine bakiyoruz, elemanlarin statik 2 sorularina verilen zaman ve soru sayisi, taniann zaman olarak bizden 2.5 kat fazla, soru sayisi olarak bizim yarimiz, cozulmesi gerkeen sistemler ise gülünc. Ayrica sanirim hata paylarina tahammül var, ki cocuk hep hatali islem yapmasina ragmen gecmis. Almanya'da hataya izin yoktur. Hicbir sekilde denetmen mühendislerdne projeler gecemez. Gecse dahi bir hata cikarsa hayatiniz kayar, acik ve net: hayatiniz kayar.

    Aslinda, turkiye'den gelen profesorler hakkinda da cok gülünc hikayeler var, ama simdi yazacak vaktim yok.

    Diyecegim son sey: turkiye'de hicbir sey yok. bakin hicbir sey diyorum, hani belli basli bir sey soylemiyorum, direkt hicbir sey yok diyorum. Mesela cok muhendis yetistirmekle ovunuyoruz, gidin hindistan'a bakin onlar da cok yetistiriyor ama adamlar zehir gibi, bildigin zehir. iq lari zaten en yuksek irkmis, bir kac test sonucunda gormusutm gazetede. Ayrica cok iyi egitim aliyorlar, cok disiplinli egitimleri var, bildigin ordu gibi. Ve bu adamlar cok da ucuza calisip, etten püften seylere triplere girmiyorlar. Hani 3. sinif dunya ulkesi denmis ya, bence o bile degiliz. 3. dunya ulkesinin vatandaslarinin yapabilecekleri sinirlidir, ben sunu yaparim bunu yapamam der. Bizdekiler ise her seyi yapabilecek kadar iyi olduklarini iddia edip neredeyse sifir katki saglayan ve bundan dolayi is hayatinda hem sirketin hem kendi basina bela sarabilecek asiri derecede tehlikeli zaman ve para kaybi tipler.




  • Medikler iyi mayış alıyomuş diyolardı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanZüperGahraman -- 19 Mart 2014; 12:32:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Is hayati konusunda benim tek anladigim sey; diplomanin zerre kadar degeri yok.

    Benim lise diplomam bile yok ama aldigim is teklifleri bir muhendisten daha fazla maas oldugunu soyleyebilirim.

    Bazi firmalarda zorunlu olarak diploma isterler(imza icin) yaptiklari ise gore degisir ama cogunlukla tecrubesiz bir eleman alirlar dusuk maasla. Sadece diplomasini kullanirlar.

    Gercek isi, lise mezunu olmayan adamlar yapar.

    Daha genc oldugum icin beni surekli bir yere baglayacak isleri tercih etmiyorum. Yeri geliyor diskoda, ses isik ve mic ile ilgileniyorum. 60-70 lira bir para ****.

    Yeri geliyor barda, cafede garsonluk yapiyorum 30-50 lira bir para ****. Harcligimi cikarttiktan sonrasi beni baglamiyor.

    Yaptigim isi, profesyonel olarak yapan cok az kisi var ve ben bu sektore cocukken girdigim icin butun herseyini biliyorum ve tecrubelerim, okulunu okuyup, 10 senelik tecrubesi olan muhendislerle ayni. Onlarda cok para istiyor cogu zamanda disardan eleman getiriyolar.



    Belkide yanlis bir sey yapiyorum ama en azindan rahat bir yasamim ve cebimden para eksilmiyor. Ayda 1 veya 2 defa ufak tefek tamir veya duzenleme isi cikiyor. Her yaptigim isten ortalama 500tl para ****. Bu ucretlerde kira mi ve temel ihtiyaclarimi rahatlikla karsiliyor. Geri kalan garsonluk, djlik veya ses isikcilik benim eglence parami cikartiyor.


    Yani demem o ki, tecrube edinmeye bakin. Millet diplomaniza para odemez, yaptiginiz ise para oder.

    Bana son gelen is teklifi su sekilde; 3000tl maas ve maas uzerinden odenen sigorta. Araba ve tum sosyal haklar. Ise 2 kisi alma yetkisi(asistan gibi bir elemana ihtiyacim var. Elektrikci olmak zorunda) ben masa basindan soylerim o yapar.

    Gayet makul sartlar oldugunu dusunebilirsiniz ama bana gore cok az ucret oduyor ve her urettigim makinadan prim almiyorum.


    Profesyonel olarak PLC programliyorum ve butun plc'sileri kullanabiliyorum. Kuzenim PLC egitimi aliyor yurtdisinda ve ogrettikleri seyleri gorunce gercekten birsey ogretmediklerini anladim. Benden bir program rica etti bana gore cok basit bir program. Toplamda 70 satır tuttu. Kuzen dedi naptin sen. Onun yaptigi programa baktim.sadece 4 satir. Iste o zaman anladim bu isin egitimle degil tecrubeyle ogrenildigini.


    Bir cok makine muhendisi tanidim herifler afedersiniz salaklar. Adama soyluyorum buraya sensorler gelecek, kaliba sensor yeri ac. Onu oraya koyacak kadar aciz.

    Eger bir meslek edindiyseniz; mutlaka tecrubesini olabildigince fazla yapabileceginiz yerlerde calisin.

    Benim isimde basarili olmamin en buyuk sebebi; cocuklugumu yasayamamis olmamdir. 5 yasimdam beri fabrikalarda surundum babamin yaninda. Bunlar sadece fabrika degil buyuk kurumlar(star tv, show tv, atv, akilli tv(onceden smart tv'di bil kazan oynatiliyordu) ve trt)

    Plc'nin bir dez avantaji; bir marka plcsinin uzerinde uzmanlasmaniz gerekiyor. Her markanin ayri program yazma yazilimi var. Tabi bu benim icin gecerli degil.


    Eger otomasyon ile ilgili sorunlariniz veyahutta herhangi dusundugunuz proje varsa kontrol edilebileceginiz(kapilarim(kulplu ve tahta kapi otomatik acilsin) gonulden yardimci olabilirim.

    Veya butun evinizdeki lambalari flasor yapabilirim. Dusundugunuz herseyi gerceklestirebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ahh ahh inşaat müh. okuyorum.Anesteziye geçeym mi diye düşünüyorum.
  • inşaat 1. sınıf öğrenciyim sanırım bıracakacağım bu bölümü. bu ne böyle
  • şu konuyu gördükçe mezunum bir sene daha mezuna kalıp tıp için çalışsam veya bu sene iyi bir diyetisyenlik bölümüne mi gitsem mühendislikten soğudum yemin ediyorum odtü-itü-boğaziçi yoksa meslek yok anlatılana göre :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djodesa -- 19 Mart 2014; 14:05:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ` quaD.

    inşaat 1. sınıf öğrenciyim sanırım bıracakacağım bu bölümü. bu ne böyle

    neden böyle düşünüyorsunuz biraz bilgi alabilir miyim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ` quaD.

    inşaat 1. sınıf öğrenciyim sanırım bıracakacağım bu bölümü. bu ne böyle

    Inşaat zordur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DDixon


    quote:

    Orijinalden alıntı: ` quaD.

    inşaat 1. sınıf öğrenciyim sanırım bıracakacağım bu bölümü. bu ne böyle

    neden böyle düşünüyorsunuz biraz bilgi alabilir miyim?


    1) yorumlar
    2) bölümün zorluğu ( bu kadarını beklemiyordum)
    3) korkuyorum
    4) fiziğim pek iyi değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hannover 96

    Turkiye'de onca yil yan gelip yatip 2 yillik universite kazanabilen adam yurtdisinda mi okuyabilecek? :D Ben burada kimseyle tartismaya girmeden sadece bir istatistik vermek istiyorum ama yine de girecegim gibi duruyor cunku sacmaliklara cevap verilmeyecek gibi degil, neyse bakin: Turkiye'den yurtdisina okumak icin gelen ogrencilerin sadece %3ü universiteyi bitirebilmis. Onlar da zaten okulu 2-3 yil uzatiyorlar. Sizin zihniyetinizde problem var, hic sucu ona buna atmayin. 40indan 50sinden sonra muhendisler issiz kalir muamelesi yapan eleman da basarisiz insanlardan birisi. Bir de millete gidin tip okuyun hayatinizi kurtarin demis. Bu zihniyet iste turkiye'yi bitiriyor ve kendi bahsettigi 3. sinif dunya ulkesi durumuna getiriyor. Herkes hicbir alakasi olmayan bolumleri okuyorlar.

    Bu birincisiydi, simdi gelelim ikinci soyleyecegim seye... Türkiye'de odtü itu mezunlari, kendilerini anlamsiz bir erisilmez mertebede goruyorlar. Almanya'da bir insaat firmasina ITU'den bir insaat muhendisi staj yapmak icin gelmek istiyor, haliyle cv'sini falan gonderiyor. CV'de yazanlara bakarsaniz, adamin bir "sonsuz elemanlar metodunu ben buldum (turkcesini dogru mu yazdim bilmiyorum), autodesk ise bana ait" demedigi kalmis. Ha, bu adam bir de ingilizce egitim almis, yan dil olarak da konusmada iyi, yazida cok iyi almanca biliyor, keske oyle kalsa o da yetmemis olacak ki fransizca yazmis, yazida iyi konusmada ortaymis... Okulda da derecesi mi ne varmis... Bir seyler sacmalamis cv'de. bilmem ne uluslararasi yarismasinda 3. olmuslar (yarismayi arastirdim katilimci sayisi 6, 1 tane de bosnadan bir universite). Neyse, sirket cv'yi inceliyor, kabul ediyor. Adam bir ton masraf yapip vizesini aliyor ve geliyor. Adama bir tane odev veriyorlar, al sunu hesapla (almanya'da masterda alinan bir ders, turkiye'de baktim lisansin 3. somestirinda aliyorlar :D ), cocuk diyor ki, hangi programla hesaplayacagiz? :D sef sasiriyor tabi, "ne programi? programa ne gerek var?" diyor, sef de tanidik bu arada, olayi oradan biliyorum. cocuk, "dur hele bunu su program hesap eder" diyor, utanmadan kacak program indirmeye calisiyor, hem sirketin basini hem de kendi basini yakacak almanya'da farkinda degil :D sef diyor ki "bu program yasal mi?" cocuk diyor ki "trial indiriyorum o yasal, bende crack var onu indirmiyorum diyor", cocuk daha farkinda degil resmi dairelerin bürolari kontrol ettiginin, yapilan hesaplamalarda programlarin lisansli oldugunun ispatlanmasi gerektigini... Neyse, sacma sapan bir turk programi kurmus, sonra da aklinca bir hesap yaptirmis, burada herkes muhendis degil, size soyle anlatayim, programa gore 1 litrelik hacmi olan kaba 3 kglik peynir koymali... Bu kadar sacma sapan isler. Neyse gel zaman git zaman, bu cocugun daha en basit muhendislikte 4 islem denilen seyleri elle yapsa da hatalar cikarttigi ortaya cikiyor. Programlarda ufak tefek hatalardan dolayi sistemleri yanlis vermesinden dolayi vs hep bir sekilde hatalar cikiyor. Ama itulu arkadasa gore, en iyi muhendis o, burj halifeyi yapacak potansiyel onda...

    Turkiye'de dogup buyuyen ve okuyan herkeste bu gereksiz ozguven var, kimse "bende yok ben akli basimda adamim" demesin. Herks ustune vazife olmayan islere atiliyor, bilmedigi islere zipliyor.

    Ha...

    Yav madem konuyu actik, egitimli alamanci hikayeleri minvalinde gidelim... Size ikinci hikaye, bu sefer okuldan;

    Almanya'da bir universiteye odtü'den bir eleman erasmus icin geliyor, derslere giriyor, "ya bunlar cok basit turkiye'de gorduk bizde kat be kat zordu" diyor. Dalga falan geciyor. Donem sonunda aldigi tum derslerden kaliyor. Merak edip sinav orneklerine bakiyoruz, elemanlarin statik 2 sorularina verilen zaman ve soru sayisi, taniann zaman olarak bizden 2.5 kat fazla, soru sayisi olarak bizim yarimiz, cozulmesi gerkeen sistemler ise gülünc. Ayrica sanirim hata paylarina tahammül var, ki cocuk hep hatali islem yapmasina ragmen gecmis. Almanya'da hataya izin yoktur. Hicbir sekilde denetmen mühendislerdne projeler gecemez. Gecse dahi bir hata cikarsa hayatiniz kayar, acik ve net: hayatiniz kayar.

    Aslinda, turkiye'den gelen profesorler hakkinda da cok gülünc hikayeler var, ama simdi yazacak vaktim yok.

    Diyecegim son sey: turkiye'de hicbir sey yok. bakin hicbir sey diyorum, hani belli basli bir sey soylemiyorum, direkt hicbir sey yok diyorum. Mesela cok muhendis yetistirmekle ovunuyoruz, gidin hindistan'a bakin onlar da cok yetistiriyor ama adamlar zehir gibi, bildigin zehir. iq lari zaten en yuksek irkmis, bir kac test sonucunda gormusutm gazetede. Ayrica cok iyi egitim aliyorlar, cok disiplinli egitimleri var, bildigin ordu gibi. Ve bu adamlar cok da ucuza calisip, etten püften seylere triplere girmiyorlar. Hani 3. sinif dunya ulkesi denmis ya, bence o bile degiliz. 3. dunya ulkesinin vatandaslarinin yapabilecekleri sinirlidir, ben sunu yaparim bunu yapamam der. Bizdekiler ise her seyi yapabilecek kadar iyi olduklarini iddia edip neredeyse sifir katki saglayan ve bundan dolayi is hayatinda hem sirketin hem kendi basina bela sarabilecek asiri derecede tehlikeli zaman ve para kaybi tipler.

    Bilkent mezun çok yakın tanıdığım bölümü elektrik elektronik,
    Bilkent'ten mezun olduğu ortalama 3.71,
    3. sınıf California Üniversitesi'nde exchange yaptığı yılın not ortalaması 3.96,
    Bilkent Üniversitesi'ni bir gün ziyarete gelirsen bunun gibi tonla örnek bulabilirsin,
    Pek çok kişi bulursun Erasmus'a Exchange'e gitmiş git bir sor bakalım kaç tanesi oraya uyum sağlayamamış kaç tanesine zor gelmiş,
    Bence kendi ülkeni bu kadar düşürmene gerek yok,
    Adamlar çok da ucuza çalışıyorsa bu onların iyi özelliği demek değildir bu onların sömürülmeye hazır karakter yapılarından kaynaklanır.
    Ayrıca git ABD'de Kanada'da çalışan Türklerin maaş ortalamalarına bir bak derim, yaşadığı hayatlara bir bak derim,
    Şirkete zarar veriyorlar ya ondan iyi maaş alıyorlar zaten değil mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jaycees

    Ahh ahh inşaat müh. okuyorum.Anesteziye geçeym mi diye düşünüyorum.

    Hocam inşaat mühendisliği nerde okuyosunuz tavsiye edermisiniz o bölümü yoksa pişmanmısınız inşaat mühendisliği okuduğunuz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cspawn


    quote:

    Orijinalden alıntı: Jaycees

    Ahh ahh inşaat müh. okuyorum.Anesteziye geçeym mi diye düşünüyorum.

    Hocam inşaat mühendisliği nerde okuyosunuz tavsiye edermisiniz o bölümü yoksa pişmanmısınız inşaat mühendisliği okuduğunuz için.

    Sakarya üniersitesinde hocam.Pişman mıyım değil miyim tam olarak bilmiyorum.Daha ilk sınıfım sonuçta.Ama anestezi düşünüyorum en azından hocam.
  • Yukarda cok karamsar olan ya da insanlari karamsarliga sevkedebilecek yazilar var malesef. Sakin karamsar olmayin. Vasat ve kotu bir okuldan mezun bir insaat muhendisi olarak net maasimi buraya yazmamayi tercih ediyorum. Nazar falan degebilir... Euro bazinda 4, TL bazinda 5 haneli sadece bu kadarini bilin yeter. "At yemini kendi arttirir" diye bir laf vardir. Patates bir muhendis degilseniz elbet ki farkedilirsiniz ve degerinizin, hakkettiginizin karsiligini alirsiniz.
  • İnşaat mühendisiyim. Mezun olalı 3yıl oldu. İlk yüksek lisansımı birincilikle bitirdim, şu an ikinci yüksek lisansıma devam ediyorum. Şanslıyım ki Türkiye'nin en büyük iki şirketinde de çalışma şansı ve tanıma şansı yakaladım. (Bu arada çalışmaya devam ediyorum ikincisinde :) ) Mezun olacak arkadaşlara nacizhane tavsiyelerim;

    -2. sınıftan sonra yolunuzu çizmeye başlayın. Artık öyle genel bir mühendislik kavramı yok. Doktorluk gibi alanınızda uzmanlaşmanız ve o yönde ilerlemeniz lazım, İnşaattan örnek verecek olursak; Betonarme mi, Yapı Malzemesi mi, Yapı İşletmesi mi vs. vs. seçip yoğunlaşmak gerekiyor.
    -Stajlar çok önemli imkanınız varsa 1. sınıftan itibaren staj yapmaya başlayın. Burada iş bilmeden ne stajı diye soru sorabilirsiniz. Sadece bölüm olarak değil işlerin nasıl yürüdüğünü, çalışma hayatının nasıl olduğunu, hergün sabah 6-7de kalkıp işe gitmenin nasıl birşey olduğunu tecrübe etmek için çok önemli. Bölümünüzün dallarında stajlarınızı yapın ilerisi için size çok yardımları olacaktır.
    -Mezun olduktan sonra önce paraya değil, işin kapsamına bakın. Siz iyi olduktan sonra maaşınız zaten artar.
    -Kesinlikle ve kesinlikle ekonomi, muhasebe, finans hakkında bilgi sahibi olun. Uzman olmanıza gerek yok ama neyin ne olduğu hakkında bilgi sahibi olun. Bunun çok önemli olduğunu ve sizi diğerlerinden öne geçirecek en önemli unsurlardan biri olduğunu düşünüyorum.

    İnşaat mühendisleri, yurtiçinde öyle 3000-5000 maaşlara inanmayın (yeni mezun). Muhtemelen 1.500le başlayacaksınız. Ama her meslekte olduğu gibi iş insanın kendisinde bitiyor. Gözünüz açık olsun, piyasayı, medyayı, ekonomiyi sürekli takip edin.

    Herkese keyifli günler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leipold

    Yukarda cok karamsar olan ya da insanlari karamsarliga sevkedebilecek yazilar var malesef. Sakin karamsar olmayin. Vasat ve kotu bir okuldan mezun bir insaat muhendisi olarak net maasimi buraya yazmamayi tercih ediyorum. Nazar falan degebilir... Euro bazinda 4, TL bazinda 5 haneli sadece bu kadarini bilin yeter. "At yemini kendi arttirir" diye bir laf vardir. Patates bir muhendis degilseniz elbet ki farkedilirsiniz ve degerinizin, hakkettiginizin karsiligini alirsiniz.

    Bu kadar net.

    Ha tıp hakkında da karamsar konuşabiliriz,
    En az 6 sene okuyacaksınız, pratisyen olmuş oluyorsunuz, o şekilde zaten yüksek maaşlar beklemeyin,
    4 sene uzmanlığı olacak bu işin, o da TUS'u ilk senede kazanabilirseniz ki yarışacağınız adamların hepsi doktor olacak,
    Sanırım 1.5+1.5 zorunlu devlette doğu görevi var, oradan da 3 etti, (Bunun süresinden emin değilim)
    Hiç sene kaybı olmayan bir doktor 3+4+6 yani 13 sene sonra, yaşı 18+13 = 31 (minimum) olduğu zaman gerçekten iyi paralar almaya başlar.
    Bölümü İngilizce olsa 1 sene hazırlık, TUS'tan ve YGS'den 1er sene kaybetse ki gayet normal bu,
    34 olmuş oluyor yaş.
    Yani her konuda herkes karamsar konuşur, burası Türkiye, hiçbir meslekte rahat rahat binlerce euro kazanılmıyor.

    Millet bunları hiç önemsemiyor,
    Teyzeler dayılar amcalar tıp yazın parası çok diyince gaza gelip tıp yazıyor herkes,
    İlginiz yoksa yazmayın arkadaş.




  • En saglam maasi Makina Muhendisleri alir dostlar , 30 yasinda bir muhendis abinizden size öğüt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok para kazandıran mühendislik diye bir şey yok. mezun olanların yüzdelik büyük bir bölümü istikrarlı para kazanamaz. parası çok olan bir şirkette yeni kadro oluşursa size bir ipone telefon, 100km 20 tl yakan kiralık bir araç benzini şirketten, şirket tarafından kiralık bir ev verir, birde yüklü bir maaş. karakterinizde iyise bu durum söz konusu.


    ticaret ilk talepte para kazandırır, rekabet iflasları ve işsizliği beraberinde getirir..

    iş bulmak, uçak bileti almaya benzer, uçak indiğinde işsiz kalırsın.

    paran varsa bakıla bakıla ölürsün. paran yoksa sürüne sürüne ölürsün.






  • Arkadaşlar TEİ teknisyen maaşları hakkında bilgisi olan var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Trafo Kedisi

    En saglam maasi Makina Muhendisleri alir dostlar , 30 yasinda bir muhendis abinizden size öğüt

  • quote:

    Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cspawn


    quote:

    Orijinalden alıntı: Jaycees

    Ahh ahh inşaat müh. okuyorum.Anesteziye geçeym mi diye düşünüyorum.

    Hocam inşaat mühendisliği nerde okuyosunuz tavsiye edermisiniz o bölümü yoksa pişmanmısınız inşaat mühendisliği okuduğunuz için.

    uzak dur inşaattan

    Neden hocam?
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.