Şimdi Ara

Mercedes C 180 K Blue Efficiency LPG takılırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
0
Favori
91.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Direkt enjeksiyonlu değilse takılır. Direkt enjeksiyonlu ise de gelecekte takılır ama şimdilik sıkıntı yaşanır.

    Ayrıca LPG neden bu kadar tepki çeker anlamak güç. Metal yığını bu. Bu kadar değer vermeyin. Çalışsa fosil yakıtı da koyarım depoya, tezek de... Zamanında DTI Opelim vardı, yanmış ayçiçek yağı da koyardım, binerdim.

    Ayrıca şimdiki aracımda LPG sayesinde gönlümce devir çeviriyorum. Benzinde 3000 devir altında tin tin gezenlerin yanından gönül rahatlığıyla ve gözüm ibrede olmadan devir kesiciye kadar motoru zorlayabilmek de büyük bir zevk... Varsın pompacı laf etsin. Para benim keyif benim...

    Fantastic Light'ın mantığı bana uyuyor mesela. D segmenti arabayla 1.5 litre traktör gibi motorla dolaşıp arkadan kara duman atınca ayıp olmuyor da Mercedes 180 K'ya LPG taktırınca mı ayıp oluyor?

    Bence D segmenti dizeller yerine tercih edilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 12 Ağustos 2009; 21:58:06 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Du Hast

    70 bin benzinli arabaya verip lpg taktıracağıma, dizel araç alır paşalar gibi kullanırım.
    --
    bir gün arkadaşlar arasına girilir.
    merso anahtarı masaya bırakılır. ortam şendir, candır, yılların arkadaşları vardır masada. her biri " oowww hayırlı olsun sonunda aldın" deyip gözünüze bakarlar. iyi dileklerden sonra arabanın özellikleri sorulmaya başlanır. kaç beygir, modeli ney falan derken sonunda masadakilerden birisi " ne yakıyo elleaam" der. "abbi wollaha benzinde 20 lira, gazda 15 lira " cevabı verilir.
    gözler fezaya dikilir. o sırada yine beyaz bir ışık görülür. işte o ışık varya o ışık prestijdir.
    -
    not: rakamlar temslidir.
    not2: ne 70 bin param var nede şu anda o kadar para kazanma durumum var.
    not3: 1.3 dizel araç sahibiyim.


    o prestiji ben yaşadım. ilk LPG alımında. Doldur dedim. Sırada bekleyen ve diğer pompada LPG alan şöförlerin bakışları üzerimdeydi. Kedin ciğere baktığı gibi bakıyorlardı. Göğsüm kabardı. Gururum okşandı. LPG gazı aldığım için hiç rahatsız olmadım bilakis bakışlar gururumu okşadı çünkü C180 aracım vardı. Değişen hiçbir şey olmuyor.

    Bu arabadan önceki aracım 1600 motor Ford Focus Ghia Full TDI idi. O raba ile BMW 320d ile kapıştım izmir e giderken. 160 ile gidiyordum. bir virajda BMW hiç savrulmadı. önde gidiyordu. Ben de aynı viraja girdim. asvalt sıcaktan erimişti ve ford'um savruldu. az daha yoldan çıkıyordu. Allah'tan ESP vardı ve ustalık da olunca toparladım. Oysa BMW bana mısın dememişti bile aynı virajda. Ondan sonra 120 yi geçmedim. Şimdi C180 ile 180 km hızla gidiyorum ve bir an bile güvensizlik yada risk yaşamadım. İşte bu güvenlik. Bu yüzden dizel aracımı sattım ve C180 aldım.

    Dün BMW520 gördüm LPG istasyonunda. Adam gayet mağruru ve gururluydu. Benim gibi. Bu yakıt utanılacak bir yakıt değil. Bu kompleksten kurtulun artık.

    Allah birgün herkese C180 yada daha iyisini nasip etsin. O zaman buralarda sizinle buluşuruz umarım :)




  • Konu iyice sapmış.

    Sonuç olarak C180'nin 1.6 kompresörlü motoru LPG'ye uyumlu mu? Bu doğru dürüst cevaplanmamış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MackaLi6161

    Araca o kadar para verdinizde benzin paranız mı yok diyenler olabilir .. Ben demem ama diyenler çıkacaktır günümüzde görüyoruz bunu çünkü


    hayır yakıt parası olabilir.ama belki ÇÖPE YA DA HAVAYA ATACAK parası yoktur.

    günümüz lpg kitleriyle benzinle aynı, hatta directinjection lpg kitlerde benzinden daha fazla performans alabilirisinz.yahu aynı performansı hatta daha fazlasını yarı fiyatına alabiliyosam kalkıp bunun yerine 2 kat pahalı benzin almanın karı ne?bunu yapana APTAL gözüyle bakmak gerekmez mi?

    cimriymiş! cimrilik gereken yerde elindeki imkanlardan yararlanmayana denir.mesela yokuşaşşağ inerken aman az yaksın diye kontağı kapatıp şarampole yuvarlanan cimiridir.aynı performansı yarı fiyatına alan değil.

    öyleyse 100kmde 2-3 litre yakan ekonomik araba almak da cimrilik.OLUR MU YA ARABA DEDİĞİN ARKASINDA 2KM BENZİN KOKUSU BIRAKIR 100KMDE 20 LİTRE BENZİN YAKAR HATTA CİMRİ OLMADIĞINI GÖSTERMEK HAVASINI ATMAK İÇİN ALDIĞI BENZİNİN YARISNI DA YOLA DÖKER.

    dikkat ederseniz bu forumda hiçbir mühendis özellikle hocalarım ve benden büyük mühendis abilerimden bahsediyorum lpgye laf atmaz.çoğu da arabasında lpg kullanır.çünkü LPGNİN İÇTEN YANMALI MOTORLAR İÇİN BENZİNDEN DAHA UYGUN Bİ YAKIT OLDUĞUNU BİLİRLER.yanma hızıyla,110u geçen oktanıyla ve oda koşullarında gaz fazında bulunmasıyla benzinden çok daha kaliteli bi yakıttır.tek eksikliği birim molünün benzinden %10 daha az kalori içermesidir.

    daha hala babasının 40 yıllık teknolojiye sahip uçan karton tofaş arabası lpgyi verimli kullanamıyo diye lpgyi aşağılayan çoluk çocuk varsa açsın kendi hötüne gülsün.




  • Zaten bu "Millet ne der" "Elalem ne der"

    Olayından kurtulamadık ki milletçe.

    Öss'yi kazanamadım mesela, bunu duyuyo işte akrabalar yavaş yavaş.

    Babannemin ilk tepkisi "E ne dicez millete biz şimdi" olmuş.

    Kazanamadığıma üzülmüyorda, hede teyzenin hödö kızının hede damadının hödö çocuğu ile sidik yarıştıramadı diye üzülüyor.

    Varmı böyle bir şey ya...

    Ayrıca bizdeki lüks suvlar bile hep dizel alınıyor, Lpg kullanıyorsun diye laf eden olursa açık açık sende bunu söyle...Gidin bir Escalade sayısına bakın, birde Q7...

    Hep varsa yoksa millet...

    Hayır yani nedir bu millet, kraliyet sarayımı?

    Lpg takıyorsun diye dalga geçen adam 5.0 V8 arabayamı biniyor yoksa başka bir şeyemi onu bilmek lazım önce. Zenginler bile har vurup har savunmuyor, işte 3.0 Tdi Q7 örneği buna çok büyük bir kanıt.

    Ayrıca ne yapsan yaranamazsın. Mesela bizde 4.7 V8 araç vardı, şimdi galeride akıbetini bilmiyorum binmiyoruz. Onada "Oooo çok yakar " "Ooo bunun vergisi ne böyle" diyorlardı. Dizel araba alsan ayrı bir kulp, ufak motorlu araba alsan "Abi bu çekermi" vs. Milletin lafına ne bakıyorsunuz siz...Kendi bildiğinizi okuyun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: funkmaster


    quote:

    Orijinalden alıntı: MackaLi6161

    Araca o kadar para verdinizde benzin paranız mı yok diyenler olabilir .. Ben demem ama diyenler çıkacaktır günümüzde görüyoruz bunu çünkü



    ben derim, o kadar pahalı arabanın motoruyla rus ruleti oynamaya lüzum var mı? yakıttan kar ettiğini tek bir arızada fazlasıyla amorti edebilirsin.


    yılda 20bin km den 10 yıl bineceğimizi varsayalım
    200bin km
    8lt/100km den 16bin litre 98 oktan benzin
    oda ettimi 54 bin tl bugünün parasıyla
    lpg olsa 30bin lira

    24 bin liralık arıza çıkaracağını tahmin edebiliyo musunuz aracın lpg yüzünden?

    uzay mekiği deil bu altı üstü içten yanmalı motor
    100yıldır aynı prensip, 1 kam mili 1de ecu koydular üzerine onca zaman
    onuda sanayideki usta biliyo zaten,at önüne 4bin lira sana motoru baştan yaratır,
    kalan 20bin lirayla da tatile gidin, eşinize araba alın, yatırım yapın, aklınızı kullanın




  • LPG neden bu kadar utanç verici bir yakıt? Benzin yada mazot neden LPG den üstün? Daha pahalı diye mi? Yoksa LPG yakıtını Türkiye'ye geldiğinde genelde taksi şöförleri taktı onun için mi? mantıklı bir neden var mı LPG nin bu kadar utanç verici olması için?

    Ankara da Doğal gazlı Yeşil otobüslere "ben binmem bu otobüs Doğal gazı" diyenleriniz oldu mu?

    Devir ekonımi devri! arabada sorun çıkarmıyorsa daha ucuz ve daha çevreci olan LPG neden aşağılanıyor?

    Bence bu biraz kompleksten kaynaklı. Doğan, Şahin takıyor Mercedes nasıl Takar! bal gibi takar. LPG ilk çıktığında karbiratörlü Ford Eskort aracıma da taktırmıştım. Arabam 250000 km'yi görmüştü. Üstelik ilkel LPG sistemi ile. Şimdi sıralı sistemler var ve teknolojisi çok ilerledi. Ben hiç utanmıyorum ve en akıllı işi yaptığımdan eminim. Sadece endişem komperasör motor olduğu içindi fakat sorunsuz montaj yapıldı ve performans kaybı olmadan kullanıyorum. Tüm C180 sahipleri de bilgilensin istedim. Karar da para da onların.

    Garanti sorununa gelince. Eğer takılan LPG sisteminden kaynaklı arıza olmamışsa arabanın LPG sistemi ile hiç ilgisi olmayan bir arızası varsa nasıl garanti dışı diyebilirler. Tüketici hakları ve dernekleri var. Makina mühendisleri odası var. hakkını aramasını bilmezsen garanti bitti derler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArmaganT

    Uygulamayla ilgili bir bilgisi olan varmı peki bu motora yapılan bir lpg uygulaması var mı ?



    ben bu arkadaşı ve bu arkadaş gibi konuyu merak edenleri aydınlatmak istedim. benden bu kadar. herkes kendi tercihlerini yaşar. para da sizin, araba da. herkese selam ve sevgiler sunarım
  • YOL BİLGİSAYARINDA 0/100 KM YAKIT DEĞERİNİN 16,5 LİTRE OLDUĞUNU GÖRÜP UMURSAMAMAK , PAHABİCİLEMEZ

    LPG iyiki varsın , ne olucaktı halimiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FB®h Pozitif

    Lpg takılmamış araba - Bakire araba
    Lpg takılmış araba - Koca karıdır benim gözümde.


    yakıt istasyonunda lpg ücreti ödeyen - ...
    yakıt istasyonunda benzin ücreti ödeyen - ...


    buyrun aynı mantığınızla boşlukları doldurun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real_ETA -- 7 Eylül 2010; 3:05:10 >
  • yıllardır ıstanbul ankara izmir vb de lpg tuplu taksıler kullanılıyor ve benzın ucuzlamadıkca kullanılmaya devam edılecek. sız hangı taksının karıstıgı kazada lpg tankının patladıgını vb gordunuz? nasıl benzın boruları tankından sızıntı oluyor ve yangın cıkıyorsa lpg de de boruda bulunan lpg alev alıp motoru yakabılır benzın gıbı..

    ayrıca o begenmedıgınız lpg tankı bılmem kac barlık basınca dayanıklı ve cok kalın /kalıtelı saca sahıp..
    ıst de ortalama bır taksı gunde eger tek sofor calısıyorsa 300-350 km eger cıft sofor calısıyorlarsa 400-450 km yapıyor ( sabah 6.30 da kontak cevrılır ve gece 12.00 a dek kapanmaz)

    fıat 97 yılından ıtıbaren aracları sıfır ve fabrıka cıkısında tuplu olarak satmaya basladı ve bu sekılde garantı verdı ( sahın -dogan serısını begenmeyebılırsınız ama ıst ve ankarada bınlerce taksıcının bu aracı aldıgını ve bunun 2 sene boyunca garantılı oldugunu dusunursenız... )


    kı gunluk 400 km den haftalık 400x7=2800 km
    ayda 400x30=12.000km yıldaysa 12x 12.000=144.000 kı motorun hor kullanılmasıyla bunun 150.000 e tekabul ettıgını dusunelım.
    kı bır taksıcı arabasını 4 yada 5 seneden once degıstır(e)mez.. ettı mı 600.000 bın km
    benzınden yapılan tasarrufu sız dusunun ( taksıcılerın lpg den dolayı muayenede vb de fazla verdıgı vergı ucrete degınmek ıstemıyorum. )


    çıkan arızalara bakcak olursa genelde lpg nın ıcınden gectıgı beyın denılen parcanın ıcındekı ınce dıafram seklındekı fıltrenın bellı km aralıklarında degıstırılmesı, arabayı kullanan soforun vıcdansızlıgı yuzunden debrıyaj balatasının erken bıtmesı, soforun ıst dekı tum cukurlara dusme rekorunu egale etmeye calısması nedenıyle 3 4 yılın sonunda bazen amortısorlerın degısımı, gamsız musterının kapıyı sert carpası sonucu 1 2 yıl arayla kapı kılıdının bakımı, motor contasının (yanlıs yazmıs olabılırım cunku babamla taksı tamırıne gıtmeyelı 7 8 yıl oluyor ) yanması,kullanılan lpg cok kalıtesızse motorun rektefıyeye gıtmesı vb vb...


    babam 1979 dan beri taksıcıdır ve 96 dan beri taksıde tum kullandıgımız araclar tupludur ( 99-2005 yılları arasındakı hususı otomuz da dahıl)...

    aracın lpg kıtının fıltrelerının degısmesı ve kullanılan dandık lpg yuzunden rektefıyeye gıdılmesı ve bazen bazı contaların ( sahın dogan vb ıcın gecerlı ) sertlesıp catlaması ( belkı yanma durumu da olabılır emın degılım) dısında buyuk bır sorun yasandıgını hatırlamıyorum.

    genelde vıcdansız bazı soforler yuzunden baskı balata, hıdrolık dıreksıyon, dıfransıyel sıstemı, servıse zamanında gıdılmemesı nedenıyle trıger kayısının kopması vb problemler yasanmaktadır taksılerde..

    meraklı parmakların gaz /hava ayar musluguyla oynayıp arabanın yakıt odasına gıden karısımın ıcerıgının degıstırılmesı sonucu her hafta gazcıya gıdılıp " abı cok yakıyo yaa. sen bı ayar ceksene suna sana zahmet" muhabbetlerı var bırde..


    yanı arkadaslar lpg kullanmak kotu degıl bence arası " GARANTI ŞARTLARI" ndan cıkartmıyorsa...


    baska bır baslıkta da arkadaslar dızel-benzın tercıhını kafa kafaya carpıstırıyorlar ama ıkı tarafa da tercıhlerden yana saygı duymak gerek..

    ortalama turk halkının gelırı bellı oldugundan " km de 10 kurus lpg yakan Kalos" sahıplerını kıskanmalıdır bence benzın pahalılıgından dem vurup evladını pıknıge goturemeyen yada kızını oglunu sabah saatlerınde olumsuz hava sartlarında "COK BENZIN YAKAN" arabayla bırakmaktan cekınıp, akbılını cocuguna vererek otobuste tıkıs tepıs gıtmesıne razı olan mılletımız...

    NOT:GUNLERDIR BENZIN/LPG/ DIZEL MUHABBETLERINDE BIR SURU SEY OKUDUM VE EN SONU ICIMI BURAYA DOKTUM.konu sahıbı arkadas anlayısla karsılar umarım.

    (okuldan dolayı 6 7 senedır arabalarla ılgılenmıyorum ozellıle arıza/tamır durumuyla. yanlıs teknık terım kullandıysam arkadaslar duzeltırse sevırım




  • Selam,

    Arkadaşlar Mercedes C 180 K Blue Efficiency 1.6 156 hp 70-72 bin TL civarı satılıyor diye biliyorum.

    Şimdi bu arabanın yakıt tüketimi karma olarak 7.1 lt miş.

    Bu aracı alıp LPG taksak ne yakar acaba ?

    Birde LPG taktık diye etraftan tepki alırmıyız acep ?



  • İşte beklediğim topic
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

    takarsın ferrariye bile takılır.


    Sonrada aracın elinden alınır

    Not : Ferrari'de öyle olmuştu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 12 Ağustos 2009; 21:23:33 >
  • Takılır, neden takımasın.Aklına yatıyorsa taktır gitsin.
  • lpg konusunda sorguladığım tek şey güvenlik meselesi; depo bir şekilde sıkıştığında patlama ihtimali olup olmadığı.
    bu güvenlik meselesi olmasa ve kapalı garajlar ile gemi vb. yerlerde problem olmasa kendi aracıma da takar, etrafımdaki tüm araçlara da taktırmak için ikna ederim.

    isteyen aygaz tüpü ile dolaşsın isteyen ayçiçeği yaksın isteyen arabasının altına delik açsın ayaklarıyla itsin ne farkeder. beni enterese etmez, herkese karşı saygım vardır.
  • S65 AMG 'ye bile takarım.

    Ama sıfır alıp takmak yerine 2. el alıp takmak daha mantıklı bence.

    çünkü garanti zaten iptal olacak bu yüzden gerek yok.
    2.el temiz bir araba alınıp takarsınız sonra 10 sene binersiniz.

    Bugün de gördüm beyaz C kasa merso.
    Valla arabaya bir bakan bir daha bakıyor.

    Sonuçta bir araba bu kadar büyütmeye gerek yok.
    alın takın kim ne derse desin.
  • çok garip burda mercedes e lpg yi tartışıyor millet.

    benim babamda 307 ye lpg taktırmam diye direniyor :D ah ah gelsede okusa

    bence takdır abi millete göremi yaşayacağız hep en fazla kaç kişi bilecekki lpg li olduğunu gaz alırken belki.

    biz niye utanacağız bizi bu duruma getienler utansın

    lt 3,35 den benzin satanlar satılmasını teşvik edenler.Avrupada 20milyar eden arabayı kdv ötv gibi saçmalıklarla 35 milyara bize sattıranlar utansın.
  • Artık bazı şeylerin aşılmasına gerektiğine inanıyorum. Eğer sıkıntı ''Mercedes o , ona tüp mü takılırmış'' ise , gözümle BMW'lere tüp takıldığını gördüm.

    Mercedes almışsınız sizin tercihinizdir. Arabaya değil 70 milyar , 170 milyar verip de sonra da tüp taktırsanız ne olur? Karar sizindir.

    Arabalara tapılmaması gerektiğini yazan bir imza gördüm bu forumda ve çok hoşuma gitti. Arabalara tapmaya gerek yok , sizi bir yerden bir yere taşıması için aldığınız ; üzerinde teknolojik donanımları olan , 4 tekerli bir araç sonuçta. Hangi araba farklı bir sistemde çalışıyor? Aracı hava atmak için veya sokaklarda , caddelerde , bölünmüş yollarda , makas ata ata , insanları sıkıştıra sıkıştıra hatta; forumda gördüğümüz kırmızı Saxo gibi çarpıp kaçmak için değil düzgün şekilde sürüp , bir yere sizi ulaştırması için aldıysanız , istediğinizi yapın ve tavsiyem kimsenin ''Prestij'' konusunda yapacağı yorumları da dikkate almayın. Araç sizin , önemli olan sizin içinize sinmesi.


    Ama şunu da aklınızdan çıkarmamanızı tavsiye ederim; eğer aracı çok kullanıyorsanız ve siz satana kadar benzinden edeceğiniz kar , sistemi taktırırken verdiğiniz parayı geçerse sıkıntı yok. İşte bu konuda iyi hesap yapmanız gerekiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ATTRACTION
    evet


    ah bu olmadık yalakalıklarla egoları şişirenler utansın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real_ETA -- 6 Eylül 2010; 21:19:10 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.