Şimdi Ara

The Dark Tower (2017)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
5
Favori
11.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  The Dark Tower (2017)


    GÜNCEL:
    Warner Bros. Çekilince, KARA KULE Yıkılma Tehlikesiyle Karşı Karşıya Kaldı


    Yaklaşık iki hafta önce Imagine Pictures’ın Stephen King’in The Dark Tower (Kara Kule) serisi uyarlamasının teslim tarihi konusunda sıkıntılar yaşadığı açıklanmıştı.
    Belirlenen teslim tarihi geldi ve geçti. Warner Bros. bu tarihi geçirmiş gibi görünüyor.
    Bunun yanında proje başka engellerle de karşılaştı. Universal çekildi ve bütçe sıkıntıları ile yapım şirketi bulma gibi problemler çıktı.
    Akiva Goldsman’ın hazırladığı son senaryoyla Russell Crowe ilgilenmişti. Ancak Warner Bros.’ta projeye yeşil ışık yanmadı.
    Yine de, Roland Deschain ve yapımcı/yönetmen Ron Howard için hala umut olabilir.

    Alınan son duyumlara göre, Media Rights Capital projeye finansman sağlamak için görüşmeler yapıyor.
    Bunun başlıca sebebi MRC yöneticisi Modi Wiczyk’in kitap serisinin hayranlarından biri olması.

    Warner Bros. projeden çekilse de, Imagine Entertainment projeyi diğer yapım şirketlerine götürmekte özgür.
    Birçok kişi bu proje için en uygun şirketin Warner Bros olduğunu düşünüyor.
    Bu serinin ve sinemaya uyarlanan epik hikayelerin hayranları için talihsiz bir haber.
    Böylesine heyecan verici bir proje ne yazık ki büyük bir ödül vaat etmiyor.
    Öyle görünüyor ki, büyük şirketlerin hiçbiri de böyle bir risk almak istemiyor.

    Divxplanet




    'Kara Kule' Projesi İptal!

    Proje, Universal stüdyosunun maddi kesintileri nedeniyle iptal oldu...

    Hem sinemada üçleme hem de televizyon için dizi olarak çekilmesi planlanan Stephen King'in yedi kitaplık efsane Kara Kule serisi uyarlamasında işler umulduğu gibi gitmedi.
    Büyük umutlarla başlanan ve 2013'te vizyona girmesi planlanan proje finansman sorunları yüzünden iptal oldu...

    Universal Pictures'ın yönetmen Ron Howard, yapımcı Brian Grazer ve senarist Akiva Goldsman önderliğinde ilerleyen projenin çekimlerini finans kaynaklı nedenler yüzünden önce önümüzdeki seneye çekmesi,
    üçlemeyi de daha sonra tek bir film projesine indirgemesi ve TV dizisini de iptal etmesi film ekibi tarafından kabul edilmedi.

    Proje olarak her şeyi hazır olan uyarlama için şimdi yeni bir stüdyo arayışına giren yönetmen Ron Howard'ın,
    sonlanan Harry Potter serisiyle kazançlı bir dönem geçiren ve buna benzer bir mega-proje arayan Warner Bros.'la anlaşma masasına oturacağı konuşuluyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 22 Temmuz 2016; 20:26:57 >







  • Çok iyi bir haber bu.Yüzüklerin efendisine rakip olabilir hikaye çok sağlam.
  • Senaryo bakımından rakip olabilirde LOTR kadar harika kadroyu, görselliği, atmosferi sağlamak önemli olan ben pek zannetmiyorum olucağını.
  • Kara Kule Gecikir, Belki Hiç Gelmez

    Belki de türünün en sıkı örneği olan, Stephen King’in Kara Kule serisinden yeni haberler var. Universal Pictures projenin başındaki yönetmenin Ron Howard olduğunu resmen açıkladı. Ron Howard’ı daha önce A Beautiful Mind, Frost / Nixon, Cindirella Man gibi filmlerinden tanıyoruz. Yakında da gösterime girecek The Dilemma isimli komedi filmi var ayrıca.

    Kara Kule serisinin ilk kitabı Kara Kule: Silahşörün Doğuşu (The Dark Tower: The Gunslinger) ile ilgili bir diğer haber ise vizyon tarihinin açıklanması. Tarih açıklandı denince insan bir an seviniyor fakat Universal Pictures’ın açıklamasına göre Kara Kule’yi ancak 17 mayıs 2013′te seyredebileceğiz.

    Evet, daha epey bir süre var fakat yine de tarihin belirlenmiş olması bile bir şeydir. Ron Howard ne kadar doğru bir seçim bilinmez. Gerçi piyasada böyle büyük projelerin teslim edilebileceği çok da fazla isim yok sanırım. İnsanın aklına ister istemez Night Shayamalan’ın The Last Airbender enkazı geliyor. Umarız Ron Howard da Kara Kule efsanesini rezil etmez.




  • Edebi yönden bakarsak, LOTR'in yanına hiç bir fantastik seri yaklaşamaz. King yazarken Tolkien'den bir hayli etkilenmiş zaten. Seriyi okuduğum iyi oldu ama, Ron Howard filmde değişiklik yaparsa kitapları okuduktan sonra deli olurdum LOTR da olduğu gibi. Şimdi izlerken küfür edebilirim.
  • Kara kule diyince aklıma miroglunda turgayın söyledigi laf geldi kara dawut =kara kule
  •  The Dark Tower (2017)


    Is Viggo Mortensen Dark Tower-bound?
    Ron Howard says, 'maybe'...

    Ron Howard has admitted that he’s thinking about casting Viggo Mortensen as Roland Deschain,
    the stoic gunslinger hero of Stephen King’s masterwork, The Dark Tower, in his upcoming three-part movie adaptation.

    The Dark Tower, in case you aren’t aware, is King’s sprawling fantasy epic that spanned virtually his entire career (to date); a seven-volume behemoth (with an eighth apparently on the way) involving parallel worlds, meta-textual references (King himself appears as a character in the sixth book, while it’s linked in with pretty much everything he’s written), evil supercomputers, Spaghetti Western tropes, unstoppable bad guys, and the unattainable target at the end of a long and arduous quest: the titular tower. It is complex, it is bold, it is utterly, utterly brilliant.

    Ron Howard, in case you aren’t aware, is the Oscar-winning director of A Beautiful Mind, The Da Vinci Code, and Backdraft. His only entry in the fantasy genre to date is Willow, which perfectly qualifies him to handle The Dark Tower. Particularly as it’ll be written by Akiva Goldsman, the Oscar-winning screenwriter of A Beautiful Mind, who also wrote Batman & Robin and Lost In Space. Which perfectly qualifies him to handle The Dark Tower.

    Viggo Mortensen, in case you aren’t aware, is an actor who was in The Lord of the Rings, and has therefore become the number one fanboy choice to play Roland, a dark and complex character whose drive to reach The Dark Tower, even if it costs him everything, propels the story. Actually, this may be one occasion on which the fanboys have it mostly right. Mortensen’s penchant for coldness and impassivity – not to mention the fact he would look darn cool in Roland’s cowboy duds – seems to fit the character perfectly, although we also have a soft spot for two of the other guys Howard seems to be considering, Hugh Jackman and Jon Hamm. After all, Mortensen is now 52 and might just be too old to twirl Roland’s guns. Might. Just.

    OK, you might be sensing slight cynicism about this, but we should be happy that The Dark Tower – a project long thought unfilmable – does actually seem to be wending its merry way toward the big screen, although it has yet to receive the green light from Universal.

    But we admire the scope of the plans for the adaptation, which also include bridging TV series between films (with Howard directing the first season); an admirable way of tackling the sheer volume of material and imagination in King’s books (and ongoing comic book). And there’s no doubt that Howard will be a safe pair of hands who will deliver a well-cast, well-planned, well-crafted trilogy of movies, even if the chances of an out-and-out masterpiece might be slim. And, in an interview with the LA Times, Howard certainly talks the talk. "We worked on it for a year before we even met with him [King],” he told Geoff Boucher. “It was all about putting something together that was good enough and getting such an understanding of the material that Stephen King would say, 'Yes, that's the way into this story."

    Head over to the LA Times’ Hero Complex for more from Howard on the project, including a statement from King himself.

    Chris Hewitt




  • Viggo Mortensen olabilir aslında ama şu dünya üzerinde Roland'a tam anlamıyla uyacak tek oyuncu Clint Eastwood'dur. Zaten Stephen King Roland'ı yaratırken Clint Eastwood'dan etkilenmiş, kitapdaki bazı yerlerde çok belli oluyor.


    Mesela Jake 1960 lara dönüyordu, sinemada İyi, Kötü, Çirkin'i görüyordu Clint Eastwood'un Roland'a ne kadar benzediğini düşünüyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

    Viggo Mortensen olabilir aslında ama şu dünya üzerinde Roland'a tam anlamıyla uyacak tek oyuncu Clint Eastwood'dur. Zaten Stephen King Roland'ı yaratırken Clint Eastwood'dan etkilenmiş, kitapdaki bazı yerlerde çok belli oluyor.



    Zaten serinin ilk kitabının kapak resmine bakınca aha Clint Eastwood diyorsunuz,sonra okurken bazı yerleri kafanızda canlandırırken direkt iyi,kötü ve çirkindeki hali geliyor aklınıza.Ama ben bu serinin çekilebileceğine inanmıyorum.Senaryo olarak zaten çok zor,üstelik zaman da istiyor.Bir deher bir kitap başka mekanda geçiyor neredeyse,üstelik işin içine zaman girince Jake konusu var yaşlanmayan bir çocuk bulmak lazım.

    Tabi çekilirse ne ala başımızın üstünde yeri var,yeterki seriyi batırmasınlar.




  • Harika haber. Seriyi okumuştum. İyi bir çalışma yaparlarsa çok kazanırlar.
  • Kitap okuyanlar için genelde filmler hüsranla sonuçlanır yalnız bu pek olmayacak gibi, merakla bekliyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaMueL 19.o7* -- 23 Aralık 2010; 17:52:31 >
  • Seri olarak çok çok vasat bir seriydi Lotr ile adı bile anılamaz , kaldı ki film projesi de tutmayacağa benziyor bakalım göreceğiz . Yapılması gereken bir sürü kaliteli seri varken ...
  • 'Kara Kule' Yönetmenini Buldu, Sıra Oyuncularda!

    Hollywood'da pek çok yönetmenin hayallerini süsleyen Stephen King'in yedi ciltlik 'Kara Kule' serisinin, yakın zaman önce 'Da Vinci Şifresi' ve 'Melekler ve Şeytanlar' gibi sükseli edebiyat uyarlamalarının yönetmeni Ron Howard'a resmen teslim edilmesiyle birlikte projeyle ilgili gelişmeler de haliyle hız kazandı.

    Gecesi gündüzü 'Kara Kule' olan Oscarlı yönetmen, proje dolayısıyla yazarla pek çok kez bir araya gelmiş ve adeta romanla yaşamaya başlamış. Eğer her şey umulduğu gibi giderse önce ilk film, ardından da NBC kanalı için dizi olarak ilk sezon çekilecek.

    Tüm bunlar yaşanırken projenin kadrosu da yavaş yavaş şekilleniyor. Fakat hem sinema için üçleme, hem de televizyon için iki sezon çekilmesi düşünülen proje, oyuncular için zorlukları da beraberinde getiriyor. Bu her ne kadar kariyerleri için mükemmel bir fırsat gibi dursa da, uzun bir süre aynı rolde/filmde kalacak olmalarının yaratıcılıklarını kötü yönde etkileyebileceği de aşikâr.

    Henüz resmi olarak projede yer alacak isimler açıklanmamış da olsa, New York Post'a konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi stüdyonun iki isim üzerinde durduğunu belirtti: Javier Bardem ve Viggo Mortensen. Mortensen 'Kara Kule' fanları tarafından da çokça zikredilen bir isim. Haliyle stüdyo ve yönetmen de bunun farkında ve dünyada 30 milyondan fazla satmış bir kitabın fanlarını üzmek istemiyor. Tabii bu sadece bir dedikodu, henüz ufukta kadro konusunda kesin bir gelişme yaşanacak gibi gözükmüyor. Bu iki yıldızın dışında projede ismi geçen diğer isimler şöyle: Daniel Craig, Hugh Jackman ve Jon Hamm.

    Filmlerin uyarlama senaristi daha önce yönetmenle 'Akıl Oyunları', 'Cinderella Man' gibi filmlerde de çalışmış olan Oscarlı isim Akiva Goldsman.

    Beklentilerin aşırı yüksek olduğu 'Kara Kule'nin ilk bölümünün 17 Mayıs 2013'te ABD'de vizyona girmesi planlanıyor.




  • Şu isimlerden Roland'a en çok Hugh Jackman ve Viggo Mortensen yakışır. Diğerlerini at çöpe gitsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jolly_RogeR

    Seri olarak çok çok vasat bir seriydi Lotr ile adı bile anılamaz , kaldı ki film projesi de tutmayacağa benziyor bakalım göreceğiz . Yapılması gereken bir sürü kaliteli seri varken ...


    Tabiki LOTR ile karşılaştırılamaz ,zaten yazar bile Tolkien'den esinlendiğini söylüyor ama çok çok vasat nitelemen saçma olmuş.Kötü bir seri olmadığı gün gibi ortada.
  • Pirates Babe in The Dark Tower?

    Universal and director Ron Howard's epic film and TV adaptation of The Dark Tower may have found its Odetta Holmes.

    The New York Post claims that English actress Naomie Harris is up for the role of the legless, split personality woman who is brought into Mid-World by protagonist Roland Deschain.

    Odetta is also known as Susannah Odetta Holmes Dean and by her alternate personality, the violent and sexual Detta Walker

     The Dark Tower (2017)



    Harris, 34, is perhaps best known for her role as Tia Dalma in Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest and Pirates of the Caribbean: At World's End. Her film credits also include Miami Vice, Ninja Assassin, Street Kings and After the Sunset.

    http://uk.movies.ign.com/articles/114/1143103p1.html




  • 2013 baya var ya
  • Tolkien bir orta dünya yarattı fantazi sinema sektörü halen onun içinde , çıkın artık şurdan ya :) aynı şey bilimkurgu sineması içinde geçerli aslında , William Gibson ın Neuromancer dünyasında bir ileri bir geri gidip duruyolar fantazi ve bilimkurguya yeni bir akım gerekiyor artık , gerçekten baymaya başladı
  •  The Dark Tower (2017)
    Christian Bale Eyeing The Dark Tower as Roland Deschain?

    Actor Christian Bale could be moving from The Dark Knight Rises immediately to Ron Howard's The Dark Tower series, portraying Roland Deschain.

    The actor has pulled ahead of contenders such as Javier Bardem and Viggo Mortensen to emerge as the top choice of both director Ron Howard and author Stephen King for the role of Roland Deschain.
    We reported a few days ago that The Dark Knight Rises would likely be Christian Bale's last movie as Bruce Wayne/Batman, although he would return if director Christopher Nolan comes back for a fourth movie.

    In other The Dark Tower news,
    Dexter actress Jennifer Carpenter is on the short list of candidates to portray Susannah Dean, along with French/Moroccan actress Ghita Tazi.
    We reported earlier this month that Naomie Harris was the front runner to play Susannah, although it isn't clear if she is still in the running for the part.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuadroFX

     The Dark Tower (2017)
    Christian Bale Eyeing The Dark Tower as Roland Deschain?

    Actor Christian Bale could be moving from The Dark Knight Rises immediately to Ron Howard's The Dark Tower series, portraying Roland Deschain.

    The actor has pulled ahead of contenders such as Javier Bardem and Viggo Mortensen to emerge as the top choice of both director Ron Howard and author Stephen King for the role of Roland Deschain.
    We reported a few days ago that The Dark Knight Rises would likely be Christian Bale's last movie as Bruce Wayne/Batman, although he would return if director Christopher Nolan comes back for a fourth movie.

    In other The Dark Tower news,
    Dexter actress Jennifer Carpenter is on the short list of candidates to portray Susannah Dean, along with French/Moroccan actress Ghita Tazi.
    We reported earlier this month that Naomie Harris was the front runner to play Susannah, although it isn't clear if she is still in the running for the part.


    Harika olur




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.