Şimdi Ara

FORD TRANSİT TAKIMI (connect hariç) (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
963
Cevap
11
Favori
305.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hoşbuldum. Evet fiestaya benzetmişler. Şu yanlardaki plastik kaplamalar olmasa sanki bişey olacak. Sonuçta biz göreceğiz bu transit'i neden gizliyorlar anlamadım


    (Yeni Ford Transit mk8 İlk görüntüleri 10. sayfada)

    Facebook Sayfamıza Girmek İçin Tıklayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V u R a L -- 1 Ekim 2011; 21:02:13 >
  • arkadaşlar benim arabanın sol ön tekerinden arada sırada kesik kesik mekanik bi ses geliyor. Bunun sebebi ne olabilir fikri olan var mı.
  • HERKESE GÜNAYDIN. BİZ TRANSİTÇİLERİN SESİ OLAN SİTEDE KİMSE YOKMU? 2 GÜN ÖNCE TRANSİTLE 430 KM YOL YAPTIM. 90-100 KM Sİ ŞEHİR İÇİ DİĞERİ ŞEHİR DIŞI. DEPO TAM DOLU GİTTİM. GELİRKEN YAKLAŞIK 800KG YÜK VARDI. GELDİKTEN SONRA TEKRAR DEPOYU FULLEDİM. 34 LİTRE EURODİZEL YAKTIM. LİTRESİ 3,70 KR TAN TAM 126TL'YE YAKIT ALDIM. YAKIT TÜKETİMİM NASIL. ÇOK YAKMIŞMI ACABA.
  • Aranıza yeni katılmaktan mutluyum herkese merhabalar arkadaşlar sağlıklı paylaşımlar tüm transitçilere; öncelikle şunu sormak istiyorum aramızda ford transit anlayan tamirci arkadaşlar veya mekanik aksamdan anlayan arkadaşlar var iseler bu sorumu lütfen cevaplarmısınız... Bende 2008 model 20000km.de ikinci sahibiyim Transit pickup T120 350 ticari aracım var uzun şasi olandan tüm bakımlarını Ford yetkili servisinde yaptırttım bugüne kadar fakat bu yeni çıkan transitlerde vitesi 1.2.3'üncü ve geri vitese takmak zor oluyor benim kendi aracımda, inanırmısınız bazen vites kolunu kıracağım diye korkuyorum, 10.05.2011 baskı balata komple set olarak sıfır orijinal ürünle değişti, ikinci el aldığımdada vitesler zor geçiyordu, baskı balatayı değiştirmeme rağmen vites örneğin sabah çalıştırdığımda yola çıkacağım zaman 1.vites ve 3.vitesler gerçektende zor geçiyor, 1.vitesi geçirince alt taraftan carrt curt sesler geliyor bu sesler vitesi geçiremediğim zaman oluyor elimle sert güç kullanarak geçiriyorum....Vites kolu halatlarıda değişti o tarihte, motora giden vites çubuklarıda değişti orijinaliyle, fakat vites halen daha sert acaba bu sorun neden olabilir bilginiz varmı sayın Ford transit pickup çu arkadaşlarım...?

    Birde bu 2008 120T350 model transit pickup lar çok fazla eurodizel yakıyor ya yakıt sarfiyatı acayip fazla,




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemal1982 -- 7 Ekim 2011; 17:23:52 >




  • aynı sorun bizim şirketin transitte vardı vites kolunun hemen altında demir bi ek parcası var onun kırık oldugu farkedildi ve değişince sıkıntı kalmadı .ancak bildiğim kadarıyla 2008 lerin vites kolu torpido üzerinde bu yüzden aynı sorun olacagını zannetmiyorum ancak baktırmanızda fayda var.bu arada bizim araç 2006 modeldi arızayı baskı balata değişirken farkettiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etms -- 8 Ekim 2011; 0:53:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: toroslu_07

    aynı sorun bizim şirketin transitte vardı vites kolunun hemen altında demir bi ek parcası var onun kırık oldugu farkedildi ve değişince sıkıntı kalmadı .ancak bildiğim kadarıyla 2008 lerin vites kolu torpido üzerinde bu yüzden aynı sorun olacagını zannetmiyorum ancak baktırmanızda fayda var.bu arada bizim araç 2006 modeldi arızayı baskı balata değişirken farkettiler.

    Yanıtınız için teşekkürler, dediğiniz gibi vites kolu torpidonun hemen teyibin altında, dediğiniz gibi...Yetkili Servis vites kolunun içerilerinide kontrol etti fakat halen daha düzelmedi yalnız motorun altından debriyajı pompalayarak debriyaj havasımı ne alınıyormuş, havayı aldıktan sonra biraz vites yumuşuyor, sonrasında birkaç hafta sonra yine sertleşiyor,




  • o durumun aynısı kendi aracımda meydana gelmişti(getz 2006) serviste debriyaj merkezi arızalı dediler. sanayide baskı balata dediler. araç henüz 20000de oldugu için baskı balata olmadıgını düşündüm sanayideki ustaya merkezden olamazmı diye sordum.şimdilik debriyajın havasını alıcam 1 hafta içinde sorun olursa baskı balata değiştirirsin demişti.sonuç olarak havası alındı 3 ay bu şekilde hiç sorunsuz gezdim +4000 km uzunyol yaptım 15gün öncede aracı sattım. yani debriyaj havasını aldırmayı da bi dene istersen teknik bilgim cok fazla değil ama motorun altında ufak bi vidayı gevşetip yağ gelene kadar debriyajı pompalıyolar. sonra hidroliği tamamlayıp vidayı sıkıştırıyolar. istersen bi ustaya danış bu konuyu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: üstad84

    arkadaşlar benim arabanın sol ön tekerinden arada sırada kesik kesik mekanik bi ses geliyor. Bunun sebebi ne olabilir fikri olan var mı.

    CEVAP VERECEK YOK MU????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inside35

    duman atma meselesi bendede var gaza fazla yüklenince 3 bin devirin üstine çıkınca basıyo dumanı neden pompayla alakası yok gibi... hoca...

    Duman atması dizel arabada norma, ama anlatarak bunu analiz etmek zor. Normalden fazla olan duman ya enjektörlerden yada popadan olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inside35

    hocaya bi sorum olacak benim 2 ön far iyice kirlendi rengi soldu...içine biraz su almış... ne yapılabilir...far temizliği yapacak bi yerde yok...kendim sökebilirmiyim...

    İçine su girmişse o far artık eskimeye başlar. Su girmeseydi far camı temizlenebilirdi.

    Aşağıda anlatım mevcut;

    http://forum.****.com/arac-bakimi-ve-temizlik/18654-soluk-far-camini-temizleme-fotolu.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yürek47

    HERKESE GÜNAYDIN. BİZ TRANSİTÇİLERİN SESİ OLAN SİTEDE KİMSE YOKMU? 2 GÜN ÖNCE TRANSİTLE 430 KM YOL YAPTIM. 90-100 KM Sİ ŞEHİR İÇİ DİĞERİ ŞEHİR DIŞI. DEPO TAM DOLU GİTTİM. GELİRKEN YAKLAŞIK 800KG YÜK VARDI. GELDİKTEN SONRA TEKRAR DEPOYU FULLEDİM. 34 LİTRE EURODİZEL YAKTIM. LİTRESİ 3,70 KR TAN TAM 126TL'YE YAKIT ALDIM. YAKIT TÜKETİMİM NASIL. ÇOK YAKMIŞMI ACABA.

    30 kuruş civarı yakmış. Bence gayet normal.
  • Ses derken nasıl bir ses bu. Biraz daha izah edebilirmisiniz?
  • BUGÜN 1,9 105'LİK TRANSPORTER İLE 425 KM GİTTİM. YAKLAŞIK 1,5 SAAT ÖNCE GELDİM. GİTTİĞİMDE DEPOYU AĞZINA KADAR DOLDURDUM. ÖNÜMDEKİ ARAÇLARA RESMEN DUMAN YUTTURUYOR BU ALET. 425 KM NİN TAMAMINDA 100 TL YAKTI. AMA GAZIDA BAYA BİR KÖKLEDİM. AYNI YOLU TRANSİT İLE GİTMİŞTİM. AMA UZUN YOLA GİDERKEN TRANSPORTER BİR BAŞKA İNSANI HİÇ YORMUYOR.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoca1677

    Ses derken nasıl bir ses bu. Biraz daha izah edebilirmisiniz?

    Hocam sol ön tekerden arada sırada metalin metale sürtmesi gibi ince bi ses geliyo. bazen hiç gelmiyo ses bazen yükseliyo devamlı değil. ben frenden şüphelendim balatalar değişeli daha 3 ay oldu son bi aydır filan bu ses var. başka bi sistemden olsa devamlı gelir diye düşünüyorum... vakitte yok bi gidip göstersek
  • varmı ticarilerden sellektör yiyen :) 140 lık canavarla henüz bir ticari sellektör atamadı
  • Hoca merhaba. Özel mesaj yollamıştim ama fark edemedin galiba.

    Bu arada yeni kasa transitin sızan fotoğrafları kimseyi heyecanlandırmamış anlaşılan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben hiç beğenmedim şahsen kabası renault trafic e benziyor şuan
  •  FORD TRANSİT TAKIMI (connect hariç)
  • yakında buraya bizim arabanın resimlerini yüklüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.