Şimdi Ara

Araba kullanmayı ne kadar zamanda öğrendiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
24.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu araba kullanmak çok mu basit bir olayki ben 4 günde kavrayamadım (babama göre). Geçen sene ehliyeti aldım. Ama tam 8 ay arabayı kullanmadım. 4 gün önce yeniden kullanayım dedim. Babam yanımda şunları şunları yap diyor. Yapıyoruz ama bazen karıştırabiliyorum. Ne bileyim yavaşlayıp duruyorum soluma sağıma bakıyorum ama kalkerken vitesi 2 de unutuyorum. Araba yalpalıyor. Kızıyo bana sanki hiç hata yapmamam gerekliymiş gibi. Birde geri geri gelip park edicem kaldırımın yanına. İşte geldim geri geri. Tamam frene bas dedi yanlışlıkla gaza bastım ve kaldırıma çıktım. Bana o güne kadar bağırmadığı kadar bağırdı Dedim "Sanki ben bile bile kaldırama çıkmak için gaza bastım" Sonra kendi de farkına varıyor çok bağırdığının. O da üzülüyor bende ama hatayı hiç kabul edemiyor. Sürekli eleştiriyor. 2 tane taş koydu arasına giricem. Gayette güzel girdim. Dediki iyi ama çok içerde girdin ya yanı kaldırım olsaydı. Yok artık dedim yani hiç böyle cesaret vermiyorda eksik yönleri söylemek için yer kolluyor gibi. Neymiş efendim vites değiştirirken vites kolundan ses geliyormuş. Annemde bende bunu yapıyormuşuzda kendisi hiç yapmışyormuş. Çok sinir oldum. Kendisine sordum sen kaç günde öğrendin diye cevap vermedi tam olarak.

    Ya arkadaşlar şunun şurasında 4 gündür sürüyorum günde yarım saat. Adam benden fevkalede bir şey bekliyor. Siz kaç günde öğrendiniz arabayı? Çok kolay bir şeyde ben mi yapamıyorum?



  • ilk sürüşmden beri usta gibi

    edit: baba yanındayken iyi sürmen zor, hep heycan hep bi telaş bnde babam yanmda olunca elim ayagım dolasır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O KC -- 27 Temmuz 2009; 1:11:50 >
  • ohooooo ben ucak kullanmaya basladım.Ne arabası sen cok gec kalmışsın
  • ilk arabayı 12 yaşında sürdüm.Hiç sorunsuz kaldırmıştım.2 günde falan öğrenmistim.Bir kaç kere İstanbul trafikte kullandım.Pratik çok önemli.Sık sık pratik yap.Yavaşladıgın zaman Elin viteste olsun.Devirlere dikkat et.Ehliyeti alalı 1 yıl oldu ama babamla arabaya bindiğimzde bana laf yapıyor.Cıkabiliyorsan kendin yalnız çık kullan daha güzel olur.Hiç değilse baba stressi olmaz.Sormak istediğin birşey olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum..
  • Hayır araba kullanmayıda sevmeye başlamıştım yavaş yavaş. Böyle hız falan yaptım düz yolda 130 falan

    ama işte bütün şefkim kırldı. Üniversiteye gitmeden önceden de böyle bişey olmuştu. Yine bırakmıştım kullanmayı
  • 1 haftada sorunsuz götürebiliyordum. daha sonradan ufak tefek hatalarımıda pratikle halleetim. 1 aylık bir süreç diyelim.
  • Kardeş kişiye ve arabaya göre değişir bu. Otomatik vites bir Mercedes ise herkes 1 günde öğrenir...
  • araba kullanmayı öğrenmek en fazla 10 dk sürer.ama trafikte sürmeyi öğrenmenin sonu yoktur.14 yaşından beri sorunsuz sürüyorum arabayı.şimdi ehliyeti de aldım ama hala araba sürmeyi bildiğimi iddia etmiyorum.tamam istediğim şekilde istediğim yere santim santimine park ediyorum.her türlü trafikte rahatlıkla kullanabiliyorum arabayı ama daha hiç ani fren yapmam gereken vs. bi duruma karşılaşmadım.karşılaşsam bile araba her ani frene aynı tepkiyi vermez falan felan uzun lafın kısası;öğrenirken babanı at yanından öyle sürmeye bak.baba yanda otururken öğrenilmiyo çünkü.kaç yaşına geldim,ehliyetim de var,gene de babam ne zaman yanıma otursa illa bi kusur bulur.kendi kusurunu söyleyince de surat asar.senin yaşın kdr şoförlüğüm var triplerine girer boşver sen.he de geç
  • Diyo ki daha 10 saatin var sana arabayı tek başına kullanmanasın diye vermem için.
    yarın tek başıma alıp gitsem ne yapar acaba hiç söylemeden
  • 6 yaşında direksiyona geçtim (gaz debriyaja basamıyordum) 14 yaşında kullanmaya başladım. 21 yaşındayım şuan çok şükür arabamda var ama benzin fiyatlarının fırlaması üzerine otobüs ve tabanvay ile seyahat ediyorum.
  • caddelerin tozunu dumana katsanda, art arda 8-10 makas atarken tampondan toz alsanda, hatta al sana abartı F1 i kazanıp İstiklal Marşı'nı okutsanda babanın yanında araba kullanırken illa ki bir eksiğin olur, olmasa da olur babanın yaptığı çok doğru, arkadaşlarımın babaları da dahil olmak üzere benim babamda "bağırık" yöntemiyle araba kullanmayı öğrettiler, hatta bir arkadaşım var o kursta öğrenirken bile ona yüksek ses tonuyla anlatıyorlarmış. bence çok haklılar, çünkü araba kullanmayı öğretmenin en etkili yolu bu, o an aldığınız reaksiyonla kaza anındaki reaksiyon aynı gibi, normal hayatta heyecanlansan dahi olağan dışı bir durumda o koltukta normal tansiyonunu koruman gerektiğini zor yoldan kavratmaya çalışıyorlar tahminim, çünkü arabayla hata yapmak iyi olmaz, trafikte giderken tek değilsiniz, başkalarının hayatları söz konusu ve hayatın şakası olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdanger -- 27 Temmuz 2009; 1:48:46 >
  • 2 gün pratik 3.gün trafikteydim.
  • 14 yaşında babamın ve arabasına bindiğim insanların ne yaptıklarına bakarak öğrendim. Bir gün arabayı kaçırdım teklemeden kaldırdım ve sürdüm durmayı becerememiştim viteste iken debriyajsız frene basmıştım tek hatam oydu. Şuan yaş 19 ehliyetim yok ve her hafta araba kiralar nacizane yarışlara katılırım. Bizimkiler bırak arabayı vermeyi anahtara bile dokundurmuyor. Yarım saatte olsa verdiklerine şükür et panik yapma sakin ve kendi bildiklerin doğrultusunda hareket et.
  • sana otomatik şart
  • 2-3 stop ettikten sonra sorun kalmadı

    ama sakın otomatiğe alışma..otomatiğe alışınca manuel kullanamıyorsun..
  • 20 dönüm boş arazide yaklaşık 5 6 saat boyunca kullanarak öğrendim

    Lise okuyodum pederle beraber iş için bi yere gitmiştik, iş yerinde sıkılınca dışarı çıktım arka taraftaki arazinin büyüklüğünü görünce pederden anahtarı istedim, o gün saatlerce orada turladım.. işin doğrusu o gün öğrendim aradan 4 yıl geçti şuan gayet iyi kullanıyorum, ustamıyım bilmiyorum ama 130km hızla Q7 ile 0 makaslara giriyorum bi sefer kamyonun tekine dikiz aynamı bıraktığım olmuştu, kısaca kullandıkça bişeyler öğreniyorsun
  • Ben de şubatta aldım ehliyeti fakat yaza kadar pek sürmek nasip olmadı, geçiştirdi bizimkiler. 3 hafta önce falan bir tanıdıkla, bizim arabamızla bir hafta çalıştım. Şimdi eskiye göre iyi sürüyorum. Annem de sürüşümü beğeniyor. Benim tavsiyem aileden biriyle çalışma. Tanıdık birileriyle konuş, onunla bir hafta, günde 1 saat, sizin arabanızla çalış. Çok daha yararlı oluyor. Kızan, bağıran olmuyor. oluyorsun ve ailedekiler de her şeye karışmıyor. İşi ailenden birinden öğrenmediğin için senin de güvenin kendine gelir ve ailedekiler de fazla karışmaz. Ama elbetteki ne kadar iyi olursan ol aileden bir, yavaş, dur, kalk gibisinden karışıcak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz c

    20 dönüm boş arazide yaklaşık 5 6 saat boyunca kullanarak öğrendim

    Lise okuyodum pederle beraber iş için bi yere gitmiştik, iş yerinde sıkılınca dışarı çıktım arka taraftaki arazinin büyüklüğünü görünce pederden anahtarı istedim, o gün saatlerce orada turladım.. işin doğrusu o gün öğrendim aradan 4 yıl geçti şuan gayet iyi kullanıyorum, ustamıyım bilmiyorum ama 130km hızla Q7 ile 0 makaslara giriyorum bi sefer kamyonun tekine dikiz aynamı bıraktığım olmuştu, kısaca kullandıkça bişeyler öğreniyorsun



    bizde bi kez kamyonun arkasına yapışmamak için emniyet şeridine attık kendimizi arkadaşla..

    aman dikkat..

    bi kerde 180 le benzin istasyonuna girdik içerde pompacılar kaçışıyordu..pompalardan birine patlasak facia yaşanırdı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz c
    Q7 ile


    3.0 motoru var beah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALONSO_06

    araba kullanmayı öğrenmek en fazla 10 dk sürer.ama trafikte sürmeyi öğrenmenin sonu yoktur.14 yaşından beri sorunsuz sürüyorum arabayı.şimdi ehliyeti de aldım ama hala araba sürmeyi bildiğimi iddia etmiyorum.tamam istediğim şekilde istediğim yere santim santimine park ediyorum.her türlü trafikte rahatlıkla kullanabiliyorum arabayı ama daha hiç ani fren yapmam gereken vs. bi duruma karşılaşmadım.karşılaşsam bile araba her ani frene aynı tepkiyi vermez falan felan uzun lafın kısası;öğrenirken babanı at yanından öyle sürmeye bak.baba yanda otururken öğrenilmiyo çünkü.kaç yaşına geldim,ehliyetim de var,gene de babam ne zaman yanıma otursa illa bi kusur bulur.kendi kusurunu söyleyince de surat asar.senin yaşın kdr şoförlüğüm var triplerine girer boşver sen.he de geç

    valla yorumun hoşuma gitti..14 yaşından beri kullanıp kendini schumaer sananlar var..birde bunu övünerek anlatanlardan var..ama seni alkışlıyorum
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.