Şimdi Ara

Kıyma Makinesi Öneriniz Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
162.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kasap ailesinden gelen biri olarak size tavsiyem o kücük makinelere bosa para vermeyin derim (salca vs yapacaklar haric) şayet bazıları kasaptaki makinelerden kalan etlerden sikayetci olmus ama şoyle bisey var simdi bizim kullandıgımiz makine 5 bin lira bu makineden yarım kilo et kolay kolay cikmaz yarim kilo atarsin 460 gram falan cikar yani 30 40 gram mutlaka makinede kalır heryerde böyledir bu onu cikarmak icin arkadan tekrar et atman gerekir o da genelde bi sonraki müsteriye gider böyle devir daim olur.birde bizim makine etin sinirini otomatik ayırıyo oda makinenin icinde birikiyo kesinlikle kıymaya karısmıyo zaten günlük söķüp temizligini yapıyoruz.Kücük makine alıcaksanız bıcaklarını falan bileyletmeniz gerekir ve çok uzun ömürlü olmuyolar. Ve son olarak o kurbanda getirdiginiz bozuk ve hunharca kesilmis etlerinizi 200 liralık makinede cekmeniz cok zor..
  • Bahsettiğiniz makinalar ancak evde biber,domates vs salçası yapmak için işe yarar. Çok iyi kuşbaşı ve hafif dondurulmuş etleri çekebilirsiniz.çekeceğiniz bir kaç kilo et için verdiğiniz paraya değermi bilmem ?
  • Bizim kullansıgımız makina buhttp://www.ari-kiyma-makinalari.com/Ari-Et-Kiyma-Makinasi-PKM-32-Sogutuculu-Sok-Tak-Kafa,PR-2.html tabi bunlar evde kullanılmaz biz aldıgımizda 5.200 liraydı simdi baya artmıs. Etlerin bozulması tamamen kurban kesen bilincsiz kisiler yüzünden oluyo malesef biz her sene tonlarca bozuk et çekiyoruz kurban kesildikten sonra kesinlikle poşete veya dolaba koyulmaz yoksa daha kesildigi gün et yemyesil olur ve ceset gibi kokar.. Ayrıca kasaplarin cogunun makinasında sogutucu vardır bize bir cok kisi gelip söylüyodu bimden falan makina alıp 2 ay sonra çöpe atıyoruz diye




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsaygin

    Konuyu tekrar hortlatalım ....

    Yine bir kurban bayramı daha kıyma makinası almadan geçti. 3 bayramdır alacağım diyorum bir türlü kısmet olmuyor.

    Kayınvalidem ile birlikte bu bayramda en ucuz yere 80 tl kıyma yaptırmak için verdik,
    barsağını ve baharatını kendimiz almamıza rağmen 65 tl kadar da hazırladığımız karışımı aldığımız barsağa doldurması için yani sadece kıyma makinesini kullanması için para verdik.
    Kasaba toplam 145 tl kıyma makinesini almadığımız için gitmiş oldu Bu kıyma makineleri zaten ortalama 250 tl. Daha da zarar etmeden bir daha ki bayramdan önce kıyma makinası almak istiyorum.

    Forumda birçok konuda uzman görüşler yapan arkadaşlar var ama kıyma makinssı konusunda pek yok sanırım. Arada geçen zamanda bilgi kazanmış olanlar yada kullananlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

    3 yılın birikimi ile şuan aklımda 1 numara fakir torque pro, 2 numara da Blue house var. 1800 yada 2000 watt modelleri bunlar hakkında yorum yapabilecek yada onu alma bunu al diyecek olan var mıdır. 1000 tl.lik sanayi tipi ürünler almak da istemiyoruz tabiki.

    3ncü bir seçenek olarak Stilea eklendi.

    Şikayet var'ı okuyunca Sinbo ve Arnica'dan çok soğuyorsunuz. Fakir için 1-2 kötü şikayet var Blue House 1 numaraya gelebilir belki özellikle 2000 W olanları.

    Ek bilgi --> Fakir kullanım klavuzunda 3 dk.'dan fazla çalıştırmayın diyor. Blue House 10 dk. çalıştırın 10 dk. dinlendirin yazmış tabii bunlara uymak gerekiyor mu bilmiyorum fakat okuyan arkadaşlara bilgilendirici olsun.

    Bluehouse'un salça yapma aparatı da var, hangi modelin yanında verdiklerine emin olamadım ama en azından ayrıca satın alınabilir belki.

    Kuban bayramında pahalı olur, bayram geçinde alayım diye de düşünmüştüm ama düşüncemin tam tersi çıktı bayramdan sonra fiyatlar arttı, bu konuda da bilgi vereyim.

    Yardımlar için şimdiden teşekkürler .


    Eveeet, bir kurban bayramı daha yaklaşıyor almak lazım artık makinayı yavaş yavaş....

    Arada geçen sürede *Cracker* şöyle yazdı:

    "Merhabalar, fakir torque 1800W modelini aldım. Ürün genel olarak kullanışlı, evde hızlı bir biçimde kıyma çekimi için iş görüyor yalnız sinirli etler de biraz sıkıntısı var. Sinirli etler makinenin ısınmasına, kıymayı kolayca kıymasına engel oluyor. Haznesi küçük olduğu için eti lop halde atamıyorsunuz, küçük parçalar haline getirmeniz gerekiyor. Sanayi tipi makinelerle kıyaslanmayacak ölçüde performansı ama piyasadaki en iyisi olduğu söyleniyor. Kısacası sinirli etleri kullanmadan, hazne boyutunda parçalara ayıracak zamanınız varsa kullanılabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir."

    "Bluehouse ve Stilea için yorum yapabilecek var mı, yada ekleyebilecek bilgisi olan?" diye sordum pek cevap gelmedi.

    ualfonzo sağolsun "Kasap ailesinden gelen biri olarak size tavsiyem o kücük makinelere bosa para vermeyin" dedi. Haklı olsa bile 7000 tl.lik makine alamayacağız maalesef.

    "Blue-House için bir artı daha ekleyeyim elemanlara bugün kendi sitesindeki iletişim bölümünden masaj yazdım. 2000 wattlık iki modeli arasındaki farkı sormuştum, yarın falan bir mail gelir diye beklerken 2 saat sonra Kıbrıs'da (yurtdışı) olmama rağmen telefonla arayıp uzun uzun bilgi verdiler. Bu da bende müşteri ilişkileri yönünden olumlu görüş oluşturdu." diye ekledim.

    Philips'in makinesi de fena değil gibi görünüyor, birisi bulaşık makinesinde yıkadığı için sorun çıkmış, hangi makineyi alırsak alalım bulaşık makinesinde yıkayamayacağız galiba.

    Philips'in Avance Collection modelinin mandrel ile motor arasındaki aktarım bölümü sanırım metal ama kullanım klavuzunda "Yapışkan veya yağlı et kıyarken birlikte verilen plastik bağlantı elemanını kullanın" yazmışlar ve kullanım süresinide 4 dakika yazmışlar. Ekstra olarak rende ve doğrayıcı uçları da var.

    Bu arada Blue House 'a sordum mandrel ile motor arasındaki aktarım bölümü metal ama üzerine plastik sarılı, zorlandığında sıyırma yapıyor, biz değiştiriyoruz dediler. Ama çok sık olmuyormuş. Bir arkadaşın söylediği gibi sonuçta motoru koruma mekanizması galiba.

    Bosh ve Siemens'in de kıyma makinaları varmış, almanlar sağlam yapar genelde. Bosh'dan memnun olanlar da, olmayanlar da var.

    Ben, kayınvalide ile birlikte;
    -Kurbanda etleri doğradıkça 1-2-3 kg. makineye atıp kıyma yapacağım ve o 1-2-3 kg.'ı dondurucuya kaldıracağım sonra yine 1-2-3 kg doğrayıp aynı işlemi yapacağım böylece makine yorulmayacak, etler birden dondurucuya girmeyecek(dundurucunun işini de zorlaştırıyor), etlerin en azından çoğu yeri hiç beklememiş olacak. Hatta belki bazı yerleri kuşbaşı haline dondurucuya kaldırıp kıyma bitince bunları çözüp kıyma yapacağım.
    -Köfte hazırlarken malzemeleri koyup 1-2 kere malzemeler ile beraber çekerek köfte hazırlamak için kullanacağım,
    -Kurbanda kıymanın bir kısmıyla evde sucuk dolduracağız.
    -İçli köfte yapacağız,
    -Domates mevsimi yaklaşıyor geçen sene rendeden, mutfak robotundan falan çekerek domates sosları (salçadan bir önceki basamağı yapıp dondurucuya atıyoruz) hazırladık bu sene bu alet ile hazırlayacağız.

    Kafamda nedense hala ilk seçenek Blue House BH567MG Hercule Et Kıyma Makinesi. Belki hakkında pek kötü söz duymadığım içindir.

    Sonuç................ ???????? Bayram geliyor ne alacağız?

    Belki aradan geçen sürede elde ettiğiniz sonuçları paylaşırsınız; @bayram.kose, @sfzb67, @sherefff, @losttime35, @havvaturna, @drvimu, @yelegu, @woronve, @crehat, @bulo206, @emrahuluer, @blackrider, @proteinX, @doll.dogga, @belo3, @06DF006, @hogokce



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsaygin -- 29 Haziran 2016; 14:34:17 >




  • Biraz geç oldu ama ben bu işten iyi anlayan biri olarak size güzel makinalar tavsiye edebilirim. Hem kıyma makinası hemde salça makinası almak isteyenler dikkatlice okuyabilir. Arzum, tefal vs. gibi küçük ev aletleri ile bu işlemleri yapmak oldukça zahmetli. 300-500 gibi rakamlarlada olmaz açıkçası.
    Her yıl kasalarca salça yapıyorsanız eğer alınacak tip makina tulsanda var.

    https://www.onlinemakina.com/Tulsan-Salca-Makinasi-Buyuk-Boy,PR-4402.html bu makina alınarak günden 3-4 ton salça yapılabilir. Bunun birde küçük modeli var sadece evde kullanacaklara onu tavsiye edebilirim.https://www.onlinemakina.com/Tulsan-Salca-Makinasi-Kucuk-Boy,PR-4449.html oda bu. günlük 2 ton domatesi bu makina ile işleyebilirsiniz. Ben bunları mahallede abime ait olan markette kullandım. Komple bütüm mahallenin salça işlemini ben yaptım diyebilirim. Ancak bu makina kıyma yapmıyor tabi.

    Kıyma için ise ya büyük kasapların kullandığı makinalardan alacaksınız yada daha minimize edilmiş ve fiyatı 900-1000 civarında olanlardan alacaksınız. Ama bu bilindik ev aletleri satan markalarda yok. 2000 watt yazıp şişiriyorlar gücünü. Böyle bir saçma sistem olamaz zaten. Kasapların makinası 2000 watt değil :D
    Yani kıymayıda bir acayip çekiyor zaten eti ezerek çekiyor. Bu bir et için iyi birşey değil. Öldürür eti. Hatta size bir tavsiye: Çiğ köfte yada özel bir tarif yapmıyorsanız etin her zaman tek çekilmişi iyi olur. Kasaplar görüntü için 2-3 kere çeker et pembeleşsin diye. Aksi taktirde et diri çekilmiş ise yağlı çirkin bir görüntü oluşturur.

    Kıyma makinaları için hem kıyma hem salça yapan makinalar bu linkte:
    https://www.onlinemakina.com/Salca-Makinasi,LA_642-2.html#labels=642-2 Tulsan salça makinaları hariç...

    Sadece kıyma yapanlar bu linkte:https://www.onlinemakina.com/Kiyma-Makinasi,LA_342-2.html

    Bilgilerim sizlere birşey kattı ise ne mutlu bana :)




  • beyaze80 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam çok işe yarar bilgiler verdiniz
  • Arkadaşlar konuyu hortlatmış olacağım ama Kıyma Makinesi tavsiyelerinize ihtiyacım var.
  • Arkadaşlar,
    Annemin kıyma makinesine ihtiyacı var ve ben yardımınızı bekliyorum.Evinde olup da kullanan,memnun olan dayanıklı,kullanışlı,servis ve garantisi olan ve uygun fiyatlı marka ve model hangisidir?
    Ben iki uç beğendim:
    1.TEFAL PASLANMAZ ÇELİK KIYMA MAKİNESİ-1800W
    2.Arzum AR 160 Kıymacı Kıyma Makinesi



  • kimsenin önerisi yok mu?
  • bu iş için kasaplardaki makinaların üzerine bilemiyorum ama ben rastlamadım ,ev aletleri bu işi pek istenilen gibi yapamıyor,ama herkesin tercihinede saygı duyarım.
  • teşekkür ederim
  • Dostum piyasadakiler gerçekten de zayıf kalıyor doğrusunu söylemek gerekirse. Şayet Ortadoğu ülkelerine giden bir tanıdığın varsa Panasonic almanı tavsiye ederim. Piyasadakilerde uzaktan yakından ilgisi yok. Linkten inceleyebilirsin.
    http://www.panasonic.ae/PMM/English/products/ProductList.aspx?CatId=107
  • Bence Arzum ar160 750 watt olması nedeniyle istenilen performansı yakalayamayacaktır. TEFAL 1800 watt ve iyi görünüyor kalitesi piyasada biliniyor ama her firmanın uzmanlık alanı vardır. tefal bu konuda nasıldır onu bilemiyorum, bende bu cevabı aryorum. tefal i 3-5 yıl kullanan birisi yorum yapsa o zaman anlıcam ama şuana kadar nette tefal le ilgili yorum göremedim, panasonic eski adı ile (nasyonel (national)) 1700 watt ve tecrübeyle kalitesini kanıtlamış görünüyor ancak yurda kaçak girmesi nedeniyle garantisinin olmayışı dezavantaj, ayrıca tefal nette en uygun 310 TL ye bulunabiliyorken panasonic 400-450 TL arasında satış fiyatı ile garantisi olmayan bir ürün için yüksek görünüyor. Lakin made in japan olması ve kullanıcı yorumları onu öne geçiriyor. Ayrıca Tefal in "fransız" olması dezavantaj ve çinde imal ihtimali var. Fakat öğrendiğim kadarıyla panasonic in sahtesi çıkar olmuş piyasaya bu da alırken dikkat edilmesi gereken başka bir konu. Netice itibarile

    Tefal hachoir 1800 -> 1800 watt - 310 TL fiyat - 2 Yıl garanti - olumlu kullanıcı görüşü yok- made in Fransız
    Panasonic (Nasyonel) -> 1700 watt - 400 TL fiyat - garanti yok - olumlu kullanıcı görüşü 5yıldız- made in japan




  • internasyonel diye okunuyor simdi yazılısını arayamıcam ama bence bu işte bir numara bıçakda cabuk körlenmiyor genelde
  • BOSCH MFW 1550 KIYMA MAKİNESİ nasıldır arkadaşlar kullanan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 21 Mart 2012; 16:34:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfzb67

    BOSCH MFW 1550 KIYMA MAKİNESİ nasıldır arkadaşlar kullanan var mı?

    Evet ben kullanıyorum. Makinanın kıyma çekme özelliğine diyeceğim birşey yok. On numara kıyma çekiyor. Çok seri. Ancak şöyle bir sıkıntısı var etin kaslı yerlerine gelince ortada dönen kola(eti makinanın içinde ittiren parça) daha fazla yük biniyor haliyle ve o kolun gövdeye bağlı olduğu bir parça var plastikten (bir tarafı su borularında kullanılan kör tıpalara benziyor, su işi ile uğraşanlar bilirler) işte o parçayı kırıyor. Parçanın zayıf olmasında ve kırılmasındaki mantık şu sanırım; makinanın motoruna yük çok binince motoru zorlayıp yakmasın diye o parçayı kırıp, motoru boşa çıkarması. Güzel düşünülmüş bir sistem ancak bu sistemin kullanıcıya şöyle bir külfeti var, o parçanın tanesi servisinde 18 lira. O parça kırıldığında ürün garantiye giriyor ancak sadece yeni bir parça verebileceklerini sonrasında para ile almam gerektiğini söylüyor yetkili servis. Ben aynı parçayı bir tornacıda demir malzemeden yaptırdım ancak parça biraz büyük olmuş, makinaya bağlanmıyor. Şimdi çözüm ne olacak onu bilemiyorum. Plastik aksam çok kolay kırılıyor, demir aksam uymadı ki uysa bile motor zorlanınca motoru yakarmıyım bilmiyorum. Makina 500watt ancak motor gücü 1550 watt. Yani etin arasına kemik v.s. gibi sert bir şey karışmadığı sürece motora zarar vereceğini pek zannetmiyorum. Başka kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.




  • beyler hort olacak ama kıyma makine'sı alacağım hem kıyma hem de köyde salça yapacaz hangi marka ve model önerirsiniz
  • beyler hort olacak ama kıyma makine'sı alacağım hem kıyma hem de köyde salça yapacaz hangi marka ve model önerirsiniz
  • Evde kullanmak için istiyorsanız ve birazda profesyonellik arıyorsanız bu kıyma makinesi size göre ;

    http://erginoks.net/Kiyma-Makinesi-12-lik-220V-125-Kg-s-Kapasiteli

     Kıyma Makinesi Öneriniz Nedir?




  • Aldiniz mi kiyma makinasini
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.