Şimdi Ara

DVB-C Tuner bulunan TV'lerde Teledünya yayınlarını izlemek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.466
Cevap
60
Favori
790.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konunun amacı nedir ?

    Bildiğiniz gibi TELEDÜNYA yayınları hakkında burada bir genel bir konu mevcut. Bu konunun 1.mesajını okuyarak Teledünya hakkında temel bilgiler edinebilirsiniz.

    Ancak son dönemde bu konudaki mesajların Teledünya yayınlarından ziyade, DVB-C tuner'li Tv'lerde Teledünya izlenmesine ve modül kullanılmasına kaymasından dolayı, yeni bir konu açılarak modül kullanımı hakkındaki bilgilerin tek başlık altında toplanmasının daha faydalı olacağı düşünüldü.



    Ön Bilgiler

    Bildiğiniz gibi Teledünya, kablo tv şebekesi üzerinden dijital yayın yapmaktadır. Teledünya aboneliği için ayrı bir hat çekilmesi gerekmemektedir. Halen Kablo Tv abonesi olan kullanıcılar, sadece bir sözleşme ile Teledünya izlemeye başlayabilirler.

    Teledünya izlemek için tüplü Tv'lerde standart olarak bulunan "analog tuner" yeterli değildir. "Analog tuner" ile sadece standart Kablo Tv kanallarını izlemeye devam edebilirsiniz.



    Teledünya yayınlarını izlemek için

    1) Dijital tuneri bulunan "Teledünya Set Top Box" (SD veya HD olabilir) edinmelisiniz
    veya
    2) Dahili dijital tuneri (DVB-C tuner) ve modül girişi (CI slotu) bulunan bir Tv'niz olmalı.

    İşte sorun ve modül kullanımı ihtiyacı burada başlıyor. Tv'nizin DVB-C tuneri olabilir. Ancak Teledünya yayınları şifreli olduğu için, yayınları izleyebilmek için bu şifreyi çözmek zorundasınız. Bu amaçla "Conax modül" edinmelisiniz. Sonra Teledünya tarafından (ücretsiz) temin edilecek şifre çözme kartını bu Conax modüle takarak, modülü de Tv'nizin modül girişine takarak Teledünya yayınlarını izleyebilirsiniz. Bu şifre çözme kartını almak için Teledünya başvurusu yaparken Tv'nizin dahili tuneri olduğunu ve "set top box" almak istemediğini söylemeniz yeterli.

    Conax hakkında bilgi :
    Teledünya şifreleme işlemi için Conax ile anlaşmış olduğu için, alınması gereken modül Conax'tır. Çeşitli markaların Conax şifre çözücüleri vardır. İsterseniz elinizde bulunan farklı bir modüle, farklı şifre çözümleri için format atmasını bilen bir uyducuya Conax formatı attırabilirsiniz.Kesinlikle çalışacağı garantisini vermeyebilirler.



    TV'nizde DVB tuner varsa Karasal (T) veya Kablo (C) Olduğu Nasıl Anlaşılır ?

    1. İlk olarak kullanma klavuzuna bakabilirsiniz. Türkçe ise DVB-T veya DVB-C kelimelerini arayın. Kullanma klavuzunu dikkatle okuyunuz. Genelde bu tür ibareler ilk sayfalarda ya da dijital yayın sayfasında bulunurlar.

    Not: Bazı televizyonlarda DVB-C tunerinin çalışması çeşitli ülkelerle sınırlandırılmıştır.DVB-C'yi aktif hale getirmek için televizyonun kullanma klavuzundan DVB-C aktif ülkeleri bulunuz ve DVB-C aktif ülkeyi seçerek taramayı yenileyiniz.''

    2.Eğer Tv'nizde Dijital tuner varsa Analog yerine dijitalden izleyebilirsiniz. Kumandanızda varsa anlog ve dijital tuşlarını arayın.Kumandadan dijitale basınız. Muhtemelen karşınıza Hiç dijital yayın yok,tarat seçeneği gibi yazılar çıkacaktır. Siz taratmayı açın. Tv otomatik olarak taratsın. Bulamazsa özel ayarlardan sinyali 121Mhz'ye getirin. Eğer kablo tv kablosu takılıyken bir kaç kanal dahi bulursanız TV tuneriniz DVB-C dir. Yani Teledünya'yı kutusuz izleyebilirsiniz. Eğer hiçbir şekilde bulamıyorsanız TV tuneri DVB-T dir.Ve bunla ancak Türkiye'de DVB-T yayını geldiğinde yayınlanacak olan dijital yayınları izlersiniz.Eskideki anten gibi olacak ama dijital olarak.(Deneme aşamasında.Çamlıca'dan denemeler yapılmaktadır.Sadece TRT'nin bir kaç kanalı çıkmaktadır.)

    Şu an Teledünya yayınları şifreli. Bu yüzden kanalları bulsanız bile görüntü olmayacaktır. Ama bazı kanallarda şifre yoktur.Bunlardan dijital yayın kalitesini bakabilirsiniz.

    Tv'nizin dahili DVB tuneri olması mutlaka HD desteklediği anlamına gelmez.
    Dahili tuneri HD destekli olan Tv'lerde HDTV etiketi olacaktır. HD Ready etiketi olan Tv'lerde dahili tuner olmayabilir, olsa bile HD destekli olmayabilir. Bu tabirler ve etiketler hakkında daha detaylı bilgi için aşağıdaki rehberi okuyabilirsiniz.

    Rehber > HD Ready - Full HD Tercihi ve Temel Bilgiler
    http://forum.donanimhaber.com/m_29624663/tm.htm



    Modül Çeşitleri Nelerdir ? HD ve SD Yayınları Çözen Modüller Farklı mıdır ?

    Yakın zamanda çeşitli yerler bu modülün SD ve HD ayrımının olduğundan bahsediyorlar ve HD kanallar için kesinlikle HD modül alınması gerektiğinden bahsediyorlar. Aslında böyle bir şey yok. Tüm iş, Tv tunerinde bitiyor. TV tuneri HD ise HD dahil tüm kanallar, SD olduğunu söylenen Conax modül ile izlenebilir.

    HD olarak bahsedilen modülün işlevini tam olarak tespit edemedik ama yabancı web adreslerindeki araştırmalarımız sonucunda şu kanıya vardık : HD yazan modellerin reklamlarında Transcode yeteneği olduğu yazılıyor. Transcode ise bir video formatını başka formata çevirmek.Yani SD tuneri olan Tv'ye bu modül takılırsa bu modül HD kanalları Transcode edip SD'ye çeviriyor ve size SD olarak gösteriyor.

    Aslında mantık şu : Örneğin bir program sadece HD olarak çıkıyor ama sizin Tv tuneriniz SD ve bu yayınları da izlemek istiyorsunuz. Ancak bu tarz bir modül alarak HD yayınları da Sd olarak görebiliyorsunuz.

    Ayrıca yurtdışında bu Modüllerin PVR(Hafıza kartı veya PC'ye kayıt yapan) modelleri de mevcut. Yine 4 farklı şifrelemeyi de çözenler mevcut. Şu an ben dahil bir çok arkdaşım Türkiye'de bulabildiğimiz Technisat CX Conax modülü kullanıyoruz. Benim Sony 40D3500 LCD tvmin tuneri SD olduğu için ben bu modülle sace HD yayınları göremiyorum. SD kanallar ise herhangi bir sinyal kaybına uğramadan çok güzel izlenebiliyor. Tv tuneri HD olan arkadaşlarım ise hem HD hem SD tüm kanalları sorunsuz bir şekilde izleyebiliyor.



    Teledünya Yayınlarını Modül İle İzlemenin Faydaları Nelerdir?

    Şimdi Teledünya'yı DVB-C uyumlu Lcd veya Plazma Tv'nizden izlemenin yararlarına gelelim :
    - Tuner, Tv'nizin içinde bulunduğundan harici bir STB görünmez ve kablo kalabalığı yaşanmaz.
    - Yine harici STB kumandası kullanmak zorunda kalmazsınız; kendi Tv kumandanızdan kullanmaya devam edersiniz.
    - Tvnizde varsa kanal sıralaması yapabilirsiniz.(Maalesef HD STB larda kanal sıralaması yoktur.Turksatın verdiği sıraya göre kanallar sıralanır.Ancak favori listesi yapabilirsiniz.)
    - STB'ı TVye bağlarken ayrıca bir kablo kullanmanız gerekir.Yani bir av girişiniz STB tarafından kullanılır. Ayrıca kullandığınız kablonun kalitesine göre de sinyal kaybı yaşayabilirsiniz.



    İlave Açıklamalar :

    1) Tüm Teledünya kanallarını uygun modül artı smart card ile bulamayabilirsiniz. Bunun için yukarıdaki rehberde anlatılanları tekrarlayın. Görüntüler kesik kesik ve piksellenmme var ise sinyal seviyeniz düşük olabilir. Sinyal seviyenizi Tv üzerinden görebilirsiniz. Sinyal seviyeniz düşük ise Kablo Tv servisi çağırmanızı tavsiye ediyoruz.

    2) Televizyonunuzdaki Tunerin SD'den HD'ye değişimini veya DVB-T'den DVB-C'ye değiştirilmesini mantıken isteyebilirsiniz. Bu isteklerinizi Tv üreticilerinize mail yoluyla ulaştırabilirsiniz. Ama yaşadığımız Dünya'nın gereği hiç bir markanın bu işlemi yapmayı kabul edeceğini zannetmiyoruz. Biz Sony için sorduk.Gelen açıklamada Teknolojik gelişmeler sonucu bu tür şeylerin olabileceği bu konuda hiçbir şey yapılamaycağı açıklaması geldi. Parça değişimleri LCD veya plazmalarda yapılamazmış ama SD'den HD'ye dönüşüm belki yazılım yoluyla yapılabilir.Tabi ki üreticiler bunu yapmak yerine size yeni bir TV satmayı isteyebilir.Siz yine de e-maillerinizi esirgemeyin ''Bir elin nesi var iki elin sesi var.'' demiş atalarımız. Eğer e-maillerinizle ilgili bir gelişme olursa lütfen buraya yazınız.Olumlu olumsuz farketmez.

    Lütfen Tv'nizin özellikleri hakkında soru sormadan önce kullanma klavuzlarına bakalım.

    @Speedy9355 tarafından hazırlanmıştır.




    quote:

    Orijinalden alıntı: plumbium1

    Probleminiz daha basit, F konnektör'den kaynaklanıyor.

    StB'lere giden kablolar F konnektörle sonlanıyor. ama TV'ye girmesi gereken kablo'nun Erkek anten fişi olması lazım.
    F konnektör, TV'ye tam temas etmiyor. F konnektör değil, (tercihen L tipi) Erkek anten fişi (veya F dişi-Erkek Anten dönüştürücü) takmanız lazım kablonun sonuna ki düzgün temas etsin.


     DVB-C Tuner bulunan TV'lerde Teledünya yayınlarını izlemek. DVB-C Tuner bulunan TV'lerde Teledünya yayınlarını izlemek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 11 Ekim 2015; 10:51:20 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: xmxksk
    Arkadaşlar smit conax modülüm bir anda çalışmaz oldu samsung televizyon modülü görmüyor ve şifreli yayın şeklinde kalıyor. Hologramlı ürün bunun tamiri yada bi kontrol şekli varmı?

    Modülü yerinden çıkartmış mışdınız? Belki yerine tam oturmamıştır veya modül içine giren pinler yamulmuş olabilir.

    Yakınlarda modülle Teledünya kullanan biri varsa modülü onun televizyonuna takarak bir deneyin. Başkasının modülünü kendi televizyonunuza takarak da deneyebilirsiniz. Böylece arızanın modülde olduğundan emin olursunuz.

    Halledemezseniz Dark Türkiye sitesinin destek veya iletişim bölümünden firmaya ulaşarak problemi bildirip ne yapmak gerektiğini sorun.




  • frtn F kullanıcısına yanıt
    Bende de yeni kanallar otomatik eklenmiyor. Ben de yeni eklenen kanalın olduğu frekansı taratıyorum elle. Sonra da o kanalı istediğim yere taşıyorum.

    Show HD'nin frekans bilgileri: 362MHz/6900/256

    Bu frekanstaki bütün kanallar tekrar taranacaktır.
  • us_b_72 U kullanıcısına yanıt
    Ben uzun zamandır Teledünya'yı Technisat modül ile kullanıyorum. Aynı modülle şu anda ikinci televizyonumuz, halâ çalışıyor. Sinyalde sıkıntı yoksa televizyonda olabilir problem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İlkem22

    Hem uydu hem de kablo tv kanallarını aynı listede izlemek mümkün değil sanırım en azindan samsungta.

    Vestel'de de dediğiniz gibi. Uydu kanalları ve kablo tv yayınları ayrı listelerde görüntüleniyor.
  • SAMSUNG UE40B7000 LED TV düşünüyorum. Conax modül işe yarar mı? teledünyadan HDbox beklemek daha mı akıllıca olur acaba. Çünkü modülle hdbox arasında 70-90tl bir fark var. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
  • forumlar deneyimleri paylaşmak, sorunlara çözüm bulmak için vardır. Ürün satmak için değil. Ürün satmak için veya ürünün tanıtımını yapmak için forum dışında veya forumun bu konuya ayrılan alanını kullanırsanız iyi edersiniz.
    Bu konu başlığında insanlar tecrübelerini paylaşsa ve bu şekilde çözümler bulsa amaca hizmet gerçekleşir.
    coldasice73 nicki arkadaşım forumu bırakacağını söylemişsin. modül satışını bu forumla yapacaksan hiç durma bırak ki, senin satış amaçlı mesajların forumda olmasın.
    bütün mesajlarına baktım hepsi satış amaçlı. foruma reklam ver forum kazansın seninde foruma bir katkın olsun.
  • Bu kadar yazıyı yazana kadar MODULÜ tv den ayır
    Kanal geçiş hızlarına bak şu an teledünya şifresiz

    ezbere konuşmayın ilk önce test yapın

    Tek Doğru söylediğin şey TV nin MARKA VE MODELİDİR
    KANAL GEÇİŞ HIZLARI TV NİN TUNER İLE İLGİLİDİR

    TEKRAR SÖYLÜYORUM
    KANAl GEÇİŞ HIZININ MODUL İLE UZAKTA VE YAKINDA İLGİSİ YOKTUR
    AKSİNİ SÖYLEYEN MALINI SATMAK İÇİN YALAN SÖYLEYENDİR

    MODUL TAKILI İKEN 4SN GEÇİŞ YAPIYORSA ŞU AN MODÜLSÜZDE 4SN DİR
    3sn De geçen gene modülsüz 3sn dir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vavien1 -- 13 Ağustos 2012; 20:26:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gsirin

    O tür tv'ler için herhangi bir görüntü kablosuna ihitiyaç yok, sadece uydu anteninden gelen kabloyu televizyondaki uygu girişine bağlayıp kanal artamanız yeterli olacaktır.

    cevap için Tesekkur ederim.
  • _fisico_ kullanıcısına yanıt
    İnternetten baktığıma göre özellikleri uygun görünüyor. CI (Common Interface: Modül yuvası) var ve DVB-C (Dijital kablo alıcısı) uyumlu, sıkıntı olmaz. Zaten son yıllarda üretilen neredeyse bütün televizyonlarda var bu özellikler artık.
  • Aktepe kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, 2 farklı televizyonda denedim modül bir anda gitti. Dark ve akortek sanırım aynı yer nuamaraları aynı aradım mail atmamı istediler detaylı yazdım umarım destek olurlar.
  • Rica ederim sonucu buradan bildirirseniz sevinirim. Benim gibi modül kullananların da her an başına gelebilir.
  • xmxksk kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, geçmiş olsun. Sonuçtan forumu haberdar ederseniz iyi olur, başımıza gelirse bilgimiz olmuş olur.
  • Merhaba arkadaşlar yeni taşındığım evde kablo tv alt yapısı var mutfakta kullandığım tv samsung 22td390 linkteki kullanma kılavuzuna baktığım zaman sayfa 23'te bağlantılar kısmında CI veya CI+ kartı kullanma diye bir başlık görüyorum sanırım modül alıp kullanabilmem için uygun.

    Şu an kablo tv abonesi bile değilim fakat kablo tv'nin kablosunu tv takıp arama yaptığımda az bir kanal buldu ve bunların görüntü kaliteleri kötü.
    Modül alıp teledünya aboneliği yaptırdığım zaman bu tv de sorunsuz şekilde kullanabilir miyim.

    http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201405/20140523145534127/BN68-06025S-01-TUR-0523.pdf




  • renji kullanıcısına yanıt
    Önceki abonenin bağlantısı kesilmiş olabilir. O yüzden kanal bulunamamış olabilir. Ayrıca Kablo TV (analog) seyredebilmek için CI modül girişi gerekmez, dijital Teledünya yayınları için gereklidir.

    Cihazınız linkini gönderdiğiniz kullanma kılavuzunun 86. sayfasında yazıldığına göre DVB-C tunere sahip, bu sayede Teledünya abonesi olursanız bir modül satın alarak Set Top Box gerekmeden Teledünya yayınlarını seyredebilirsiniz.
  • renji kullanıcısına yanıt
    30 tane kanal bulduysa kablo TV bağlantısı çalışıyor demektir. Eskiten kablodaki kanal sayısı 50 kadar vardı ama son zamanda 30'lu rakamlara düştü. Kablo TV'nin çözünürlüğü zaten düşüktür. Yani harici antenle alınan görüntü gibidir. O yüzden Full HD ekranlarda bozuk görünebilir. Ama gene de çok kötü olmaması gerek. Belki sinyal kalitesinde problem vardır. Abone olduktan sonra Türksat'tan teknik servis isteyip sinyal seviyesini ölçtürürsünüz. Elemanlar cihazla ölçüp gerekli ayarları yaparlar.
  • Aktepe kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim ilginiz cvevaplarınız için çok sağolun. Dediğiniz gibi abone olup kurulum için gelenlerle bu işi hallederim. sonrada modül alıp teledünyadan izlerim.
  • son olarak hangi modülü tavsiye ediyorsunuz?
  • dün itibariyle bağlattığım uydu net/teledünya aboneliğinde hd kutu yerine neta conax modül alarak kumanda kalabalıklığından ben de kurtulmuş oldum.Kanal geçişleri beklediğimden daha hızlı. ayrıca istediğim kanalı istediğim sıraya koyarak tv izlemek gerçekten çok hoş oldu. Televizyonum LG 47"LA660s modeli. gerçekten televizyonun kendine has özelliklerini yeni keşfetmeye başladım bu sayede. önceden televizyonu açmak ve kapatmaktan ibaretti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

    Digiturkten kalma; irdeto ci+ modülde çalişirmi teledünya? Yoksa sadece conax mi ?

    D-Smart modülde var, ayrica.

    Teşekkürler.

    Sadece Cpnax ile çalışır. Digiturk ya da D-Smart modülü ile çalışmaz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.