Şimdi Ara

DVB-C Tuner bulunan TV'lerde Teledünya yayınlarını izlemek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.466
Cevap
60
Favori
790.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konunun amacı nedir ?

    Bildiğiniz gibi TELEDÜNYA yayınları hakkında burada bir genel bir konu mevcut. Bu konunun 1.mesajını okuyarak Teledünya hakkında temel bilgiler edinebilirsiniz.

    Ancak son dönemde bu konudaki mesajların Teledünya yayınlarından ziyade, DVB-C tuner'li Tv'lerde Teledünya izlenmesine ve modül kullanılmasına kaymasından dolayı, yeni bir konu açılarak modül kullanımı hakkındaki bilgilerin tek başlık altında toplanmasının daha faydalı olacağı düşünüldü.



    Ön Bilgiler

    Bildiğiniz gibi Teledünya, kablo tv şebekesi üzerinden dijital yayın yapmaktadır. Teledünya aboneliği için ayrı bir hat çekilmesi gerekmemektedir. Halen Kablo Tv abonesi olan kullanıcılar, sadece bir sözleşme ile Teledünya izlemeye başlayabilirler.

    Teledünya izlemek için tüplü Tv'lerde standart olarak bulunan "analog tuner" yeterli değildir. "Analog tuner" ile sadece standart Kablo Tv kanallarını izlemeye devam edebilirsiniz.



    Teledünya yayınlarını izlemek için

    1) Dijital tuneri bulunan "Teledünya Set Top Box" (SD veya HD olabilir) edinmelisiniz
    veya
    2) Dahili dijital tuneri (DVB-C tuner) ve modül girişi (CI slotu) bulunan bir Tv'niz olmalı.

    İşte sorun ve modül kullanımı ihtiyacı burada başlıyor. Tv'nizin DVB-C tuneri olabilir. Ancak Teledünya yayınları şifreli olduğu için, yayınları izleyebilmek için bu şifreyi çözmek zorundasınız. Bu amaçla "Conax modül" edinmelisiniz. Sonra Teledünya tarafından (ücretsiz) temin edilecek şifre çözme kartını bu Conax modüle takarak, modülü de Tv'nizin modül girişine takarak Teledünya yayınlarını izleyebilirsiniz. Bu şifre çözme kartını almak için Teledünya başvurusu yaparken Tv'nizin dahili tuneri olduğunu ve "set top box" almak istemediğini söylemeniz yeterli.

    Conax hakkında bilgi :
    Teledünya şifreleme işlemi için Conax ile anlaşmış olduğu için, alınması gereken modül Conax'tır. Çeşitli markaların Conax şifre çözücüleri vardır. İsterseniz elinizde bulunan farklı bir modüle, farklı şifre çözümleri için format atmasını bilen bir uyducuya Conax formatı attırabilirsiniz.Kesinlikle çalışacağı garantisini vermeyebilirler.



    TV'nizde DVB tuner varsa Karasal (T) veya Kablo (C) Olduğu Nasıl Anlaşılır ?

    1. İlk olarak kullanma klavuzuna bakabilirsiniz. Türkçe ise DVB-T veya DVB-C kelimelerini arayın. Kullanma klavuzunu dikkatle okuyunuz. Genelde bu tür ibareler ilk sayfalarda ya da dijital yayın sayfasında bulunurlar.

    Not: Bazı televizyonlarda DVB-C tunerinin çalışması çeşitli ülkelerle sınırlandırılmıştır.DVB-C'yi aktif hale getirmek için televizyonun kullanma klavuzundan DVB-C aktif ülkeleri bulunuz ve DVB-C aktif ülkeyi seçerek taramayı yenileyiniz.''

    2.Eğer Tv'nizde Dijital tuner varsa Analog yerine dijitalden izleyebilirsiniz. Kumandanızda varsa anlog ve dijital tuşlarını arayın.Kumandadan dijitale basınız. Muhtemelen karşınıza Hiç dijital yayın yok,tarat seçeneği gibi yazılar çıkacaktır. Siz taratmayı açın. Tv otomatik olarak taratsın. Bulamazsa özel ayarlardan sinyali 121Mhz'ye getirin. Eğer kablo tv kablosu takılıyken bir kaç kanal dahi bulursanız TV tuneriniz DVB-C dir. Yani Teledünya'yı kutusuz izleyebilirsiniz. Eğer hiçbir şekilde bulamıyorsanız TV tuneri DVB-T dir.Ve bunla ancak Türkiye'de DVB-T yayını geldiğinde yayınlanacak olan dijital yayınları izlersiniz.Eskideki anten gibi olacak ama dijital olarak.(Deneme aşamasında.Çamlıca'dan denemeler yapılmaktadır.Sadece TRT'nin bir kaç kanalı çıkmaktadır.)

    Şu an Teledünya yayınları şifreli. Bu yüzden kanalları bulsanız bile görüntü olmayacaktır. Ama bazı kanallarda şifre yoktur.Bunlardan dijital yayın kalitesini bakabilirsiniz.

    Tv'nizin dahili DVB tuneri olması mutlaka HD desteklediği anlamına gelmez.
    Dahili tuneri HD destekli olan Tv'lerde HDTV etiketi olacaktır. HD Ready etiketi olan Tv'lerde dahili tuner olmayabilir, olsa bile HD destekli olmayabilir. Bu tabirler ve etiketler hakkında daha detaylı bilgi için aşağıdaki rehberi okuyabilirsiniz.

    Rehber > HD Ready - Full HD Tercihi ve Temel Bilgiler
    http://forum.donanimhaber.com/m_29624663/tm.htm



    Modül Çeşitleri Nelerdir ? HD ve SD Yayınları Çözen Modüller Farklı mıdır ?

    Yakın zamanda çeşitli yerler bu modülün SD ve HD ayrımının olduğundan bahsediyorlar ve HD kanallar için kesinlikle HD modül alınması gerektiğinden bahsediyorlar. Aslında böyle bir şey yok. Tüm iş, Tv tunerinde bitiyor. TV tuneri HD ise HD dahil tüm kanallar, SD olduğunu söylenen Conax modül ile izlenebilir.

    HD olarak bahsedilen modülün işlevini tam olarak tespit edemedik ama yabancı web adreslerindeki araştırmalarımız sonucunda şu kanıya vardık : HD yazan modellerin reklamlarında Transcode yeteneği olduğu yazılıyor. Transcode ise bir video formatını başka formata çevirmek.Yani SD tuneri olan Tv'ye bu modül takılırsa bu modül HD kanalları Transcode edip SD'ye çeviriyor ve size SD olarak gösteriyor.

    Aslında mantık şu : Örneğin bir program sadece HD olarak çıkıyor ama sizin Tv tuneriniz SD ve bu yayınları da izlemek istiyorsunuz. Ancak bu tarz bir modül alarak HD yayınları da Sd olarak görebiliyorsunuz.

    Ayrıca yurtdışında bu Modüllerin PVR(Hafıza kartı veya PC'ye kayıt yapan) modelleri de mevcut. Yine 4 farklı şifrelemeyi de çözenler mevcut. Şu an ben dahil bir çok arkdaşım Türkiye'de bulabildiğimiz Technisat CX Conax modülü kullanıyoruz. Benim Sony 40D3500 LCD tvmin tuneri SD olduğu için ben bu modülle sace HD yayınları göremiyorum. SD kanallar ise herhangi bir sinyal kaybına uğramadan çok güzel izlenebiliyor. Tv tuneri HD olan arkadaşlarım ise hem HD hem SD tüm kanalları sorunsuz bir şekilde izleyebiliyor.



    Teledünya Yayınlarını Modül İle İzlemenin Faydaları Nelerdir?

    Şimdi Teledünya'yı DVB-C uyumlu Lcd veya Plazma Tv'nizden izlemenin yararlarına gelelim :
    - Tuner, Tv'nizin içinde bulunduğundan harici bir STB görünmez ve kablo kalabalığı yaşanmaz.
    - Yine harici STB kumandası kullanmak zorunda kalmazsınız; kendi Tv kumandanızdan kullanmaya devam edersiniz.
    - Tvnizde varsa kanal sıralaması yapabilirsiniz.(Maalesef HD STB larda kanal sıralaması yoktur.Turksatın verdiği sıraya göre kanallar sıralanır.Ancak favori listesi yapabilirsiniz.)
    - STB'ı TVye bağlarken ayrıca bir kablo kullanmanız gerekir.Yani bir av girişiniz STB tarafından kullanılır. Ayrıca kullandığınız kablonun kalitesine göre de sinyal kaybı yaşayabilirsiniz.



    İlave Açıklamalar :

    1) Tüm Teledünya kanallarını uygun modül artı smart card ile bulamayabilirsiniz. Bunun için yukarıdaki rehberde anlatılanları tekrarlayın. Görüntüler kesik kesik ve piksellenmme var ise sinyal seviyeniz düşük olabilir. Sinyal seviyenizi Tv üzerinden görebilirsiniz. Sinyal seviyeniz düşük ise Kablo Tv servisi çağırmanızı tavsiye ediyoruz.

    2) Televizyonunuzdaki Tunerin SD'den HD'ye değişimini veya DVB-T'den DVB-C'ye değiştirilmesini mantıken isteyebilirsiniz. Bu isteklerinizi Tv üreticilerinize mail yoluyla ulaştırabilirsiniz. Ama yaşadığımız Dünya'nın gereği hiç bir markanın bu işlemi yapmayı kabul edeceğini zannetmiyoruz. Biz Sony için sorduk.Gelen açıklamada Teknolojik gelişmeler sonucu bu tür şeylerin olabileceği bu konuda hiçbir şey yapılamaycağı açıklaması geldi. Parça değişimleri LCD veya plazmalarda yapılamazmış ama SD'den HD'ye dönüşüm belki yazılım yoluyla yapılabilir.Tabi ki üreticiler bunu yapmak yerine size yeni bir TV satmayı isteyebilir.Siz yine de e-maillerinizi esirgemeyin ''Bir elin nesi var iki elin sesi var.'' demiş atalarımız. Eğer e-maillerinizle ilgili bir gelişme olursa lütfen buraya yazınız.Olumlu olumsuz farketmez.

    Lütfen Tv'nizin özellikleri hakkında soru sormadan önce kullanma klavuzlarına bakalım.

    @Speedy9355 tarafından hazırlanmıştır.




    quote:

    Orijinalden alıntı: plumbium1

    Probleminiz daha basit, F konnektör'den kaynaklanıyor.

    StB'lere giden kablolar F konnektörle sonlanıyor. ama TV'ye girmesi gereken kablo'nun Erkek anten fişi olması lazım.
    F konnektör, TV'ye tam temas etmiyor. F konnektör değil, (tercihen L tipi) Erkek anten fişi (veya F dişi-Erkek Anten dönüştürücü) takmanız lazım kablonun sonuna ki düzgün temas etsin.


     DVB-C Tuner bulunan TV'lerde Teledünya yayınlarını izlemek. DVB-C Tuner bulunan TV'lerde Teledünya yayınlarını izlemek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 11 Ekim 2015; 10:51:20 >







  • Dediğiniz gibi olur.Fakat ben piyasada DVB-C uyumlu uygun fiyata ürün bulamadım.
    DVB-S ve DVB-C combo isterseniz HD olmamak kaydıyla neta'da var.
    Hem uydu hem dijital kablo Tv tuneri dahil değil.Aldığınız modülü bu alete takarak izleyebilirsiniz.Modülü kullanmak için conax dahili olmamalı alete.
    Dreambox'tada bu tarz aletler olması gerekiyor hem de HD ama çok pahalı 1000Tl ile 2500Tl arasında.
    Ben 2 sene içerisinde Next ve Sunny gibi yerli markalardan DVB-C ve DVB-S2 kombo alıcılar bekliyorum.NEXT 2000serisi HDTV'ye benzer olursa DVB-C ve DVB-S2 li alırım.
    Dediğim neta uyduhttp://www.neta.com.tr/Combo5000DCS-CI.htm

    Bazı arkadaşlar HD denilenden aldı ve 88 kanalın hepsini bulamadı ama technisat ile hepsi çıkmış.




  • Selam akurttr,

    "DVB-C yanina mpeg4 yazmayi unutmusum okadar(dvb-c mpeg4).DVB-T ile DVB-C ayni system
    olamaz ikisi farklı tüner yani çalışma frekansları farklı
    DVB-C Giriş Frekans Aralığı: 47 MHz ~ 862 MHz
    DVB-T yayınları için COFDM demodülatörü, DVB-C için QAM64 demodülatörü gerekir.
    yani elma ile armut gibi birşey " demissin.

    1-Senden bir ricagim var,ozaman speedy9355 in sony 40d3500 ile nasil dijital kablo yayinlarini izliyor?40d3500 de sadece mpeg2 tuner var.


    "Burad önemli olan sizin LCD nizedeki tuner CI module değil MPEG-2 olan lcd tunerlerde ne takarsanız takın HD yayınları seyredemezsiniz." demişsin.

    2- asagida verdigim linkdeki conax modul ne ise yariyor ozman?buna da bana bir aciklama yaparsan sevinirim.
    http://www.neotion-pocket.com/module_conax.php




  • Selam arkadaslar,
    yanlis linki vemisim kusuruma bakmayin.
    http://www.neotion-pocket.com/pocket_conax.php
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coldasice73

    Selam arkadaslar,
    yanlis linki vemisim kusuruma bakmayin.
    http://www.neotion-pocket.com/pocket_conax.php


    farkettim tam düzeltcektim hızlı davranmışın ayrıca sayfanın sağında products comparision table var oraya bakarsanız sayfanın en altında şöyle bir ibare var : The Pocket transcode in real time MPEG-4 in MPEG-2, so the user can update his MPEG2 Legacy Receivers to the future standart of TV : the MPEG-4.

    yani modül mpeg4 ü mpeg2 ye transcode ediyormuş,böylelikle kullanıcı mevcut mpeg2 alıcılarını yükseltmiş oluyomuş..

    transcode ne demek bilmiyorum bir umut satın aldım ben de neotion pocket dtv yi ama şu ana kadar hd yayınları görüntüleyemedim televizyonumda(bu arada konyada hala şifrelenmedi yayınlar),yazılım güncellemesi yaptırcam sony'e onu bekliyorum.




  • arkadaslar teledünya abonesiyim simdi yeni bir lcd alacagım. Philips 42PFL5604.. bu lcd ile conax modul takarak teledünyayı izleyebilirmiyim...

    http://www.consumer.philips.com/consumer/tr/tr/consumer/cc/_productid_42PFL5604H_12_TR_CONSUMER/LCD-TV+42PFL5604H-12
  • arkadaşlar aynı soruyu ben de sony w 5500 için soracağım. kullanma kılavuzunu indirip okudum. DVBC tuner var yazıyor ancak bazı ülkeler ve modeller için değişiklik göstermektedir gibi muallak bir ifade var, aynen alıyorum yazılanı. tele dünyayı aradım bizim alakmız yok tv aldıgınız yerden ogrenmeniz lazım dediler.

    Dijital TV fonksiyonu
    Hakkında
    • Dijital TV ( ) ile ilgili her fonksiyon, sadece DVB-T (MPEG-2 ve H.264/MPEG-4 AVC) dijital yer sinyallerin yayınlandığı ülkelerde ve bölgelerde veya uyumlu bir DVB-C (MPEG-2 ve H.264/MPEG-4 AVC) kablolu yayın servisine erişiminizin olması durumunda çalışır. Oturduğunuz semtte bir DVB-T sinyalini alıp alamayacağınızı yerel satıcınıza veya sunduğu DVB-C kablolu yayın servisi eğer bu televizyon ile entegre kullanım için uygunsa, kablolu yayın sağlayıcınıza sorunuz.
    • Kablolu yayın sağlayıcınız verdiği hizmet için bir ücret talep edebilir veya ticari şart ve koşullarına uymanız gerekebilir.
    • Bu televizyon seti DVB-T ve DVB-C spesifikasyonlarına uymaktadır fakat gelecekteki DVB-T dijital yerden ve DVB-C dijital kablolu yayınlara uyumluluk garanti edilemez.
    • Bazı Dijital TV fonksiyonları bazı ülkelerde/alanlarda mevcut olmayabilir ve DVB-C kablosu bazı hizmet sağlayıcıları ile uygun şekilde çalışmayabilir.

    Uyumlu kablolu yayın sağlayıcıların listesi için, internet destek sitesine bakınız:
    http://support.sony-europe.com/TV/DVBC/

    link te ingilizce aynı seyler yazıyor ve secmen gereken ülkeler arasında türkiye yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zts

    arkadaslar teledünya abonesiyim simdi yeni bir lcd alacagım. Philips 42PFL5604.. bu lcd ile conax modul takarak teledünyayı izleyebilirmiyim...

    http://www.consumer.philips.com/consumer/tr/tr/consumer/cc/_productid_42PFL5604H_12_TR_CONSUMER/LCD-TV+42PFL5604H-12



    var gibi gozukuyor.almadan once menusunden CI aktifmi ona bir bak degil ise deepkurt arkadasin yapitig gibi ilk kurulumunda ulke isveç seç.dil turkce yapabilirsin.CI aktif hale gelir.Bir tane conax modulu bir tane abone karti yeterli olacaktir.
    kolay gelsin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coldasice73


    quote:

    Orijinalden alıntı: zts

    arkadaslar teledünya abonesiyim simdi yeni bir lcd alacagım. Philips 42PFL5604.. bu lcd ile conax modul takarak teledünyayı izleyebilirmiyim...

    http://www.consumer.philips.com/consumer/tr/tr/consumer/cc/_productid_42PFL5604H_12_TR_CONSUMER/LCD-TV+42PFL5604H-12



    var gibi gozukuyor.almadan once menusunden CI aktifmi ona bir bak degil ise deepkurt arkadasin yapitig gibi ilk kurulumunda ulke isveç seç.dil turkce yapabilirsin.CI aktif hale gelir.Bir tane conax modulu bir tane abone karti yeterli olacaktir.
    kolay gelsin



    bu modelde ulke degişikliğiyle oluyor mu yani ????




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zts


    quote:

    Orijinalden alıntı: coldasice73


    quote:

    Orijinalden alıntı: zts

    arkadaslar teledünya abonesiyim simdi yeni bir lcd alacagım. Philips 42PFL5604.. bu lcd ile conax modul takarak teledünyayı izleyebilirmiyim...

    http://www.consumer.philips.com/consumer/tr/tr/consumer/cc/_productid_42PFL5604H_12_TR_CONSUMER/LCD-TV+42PFL5604H-12



    var gibi gozukuyor.almadan once menusunden CI aktifmi ona bir bak degil ise deepkurt arkadasin yapitig gibi ilk kurulumunda ulke isveç seç.dil turkce yapabilirsin.CI aktif hale gelir.Bir tane conax modulu bir tane abone karti yeterli olacaktir.
    kolay gelsin



    bu modelde ulke degişikliğiyle oluyor mu yani ????



    bende aynı marka ve model buluyor. HEPSİDİGİTAL den TECHNİSAT modül aldım.
    kurulum yaparken dil Türkçe olabilir fakat ülke kısmını ALMANYA ve KABLO olarak seçersen tüm yayınları izleyebilirsin..




  • Hd modülümü satıyorum arkadaşlar ilanım buradadır

    http://resim.donanimhaber.com/m_33364214/mpage_1/key_//tm.htm#33364214
  • bugun PhilipsPFL5604 u aldım conax modul alacam ama hangi conax modulu almam gerekiyor.. hepsidijitalde satılan TECHNISAT HD CONAX MODÜL işimi görür mü.. internet üzerinden alacağım... bir de philips de ulke ayarını nasıl degiştirebilirim.. lcd yi kurmaya gelen servis biz yapamayız dediler... bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...

    http://www.hepsidijital.com/x_technisat-technisat-hd-conax-modul-yeni-_66090.php?k_id=0&kn=
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zts



    bugun PhilipsPFL5604 u aldım conax modul alacam ama hangi conax modulu almam gerekiyor.. hepsidijitalde satılan TECHNISAT HD CONAX MODÜL işimi görür mü.. internet üzerinden alacağım... bir de philips de ulke ayarını nasıl degiştirebilirim.. lcd yi kurmaya gelen servis biz yapamayız dediler... bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...

    http://www.hepsidijital.com/x_technisat-technisat-hd-conax-modul-yeni-_66090.php?k_id=0&kn=


    Aynı marka ve modeli kullanıyorum. Hepsi digitalden aldığım TECHISAT modül ile HD kanalları rahatlıkla izleyebiliyorum (sinema HD kanalı yayına girecek diye aldım ve bekliyorum )

    * Hepsidigitalden alacağın modül işe yarar sorun olursa merak etme hemen paranı iade ederler.
    * Servis modül olmadan yapmaz, modül olsada gelip yapma zahmetinde bulunmaz bende de aynı sorunu çıkardılar hatta modül ne işe yarıyor dediler...
    * Sana kurulumu nasıl yapacağını anlatıyorum.

    KURULUM:
    - televizyonun kurulum kısmını seçiyorsun,
    - Kurulum kısmından Kanal Kurulumu kısmını seçiyorsun ve başlat diyorsun
    - Kanal Yükleme kısmını seçiyorsun ve sana ülke soruyor ülke olarak ALMANYA'yı seçeceksin
    - ALMANYA olarak seçtikten sonra iki seçenek çıkacak Kablo ve Anten
    - Kablo kısmını seçeceksin ve aramayı başlatacaksın arama sonunda bitti deği anda olay sona ermiş demektir.

    yükeleme biraz uzun sürebilir (analog kanalları da yüklüyor çünkü) ama sonunda istediğini alacaksın...

    bu arada TV için çok güzel bir tercih yapmışsın...

    kolay gelsin.




  • DVB-T (Terrestirial) ve DVB-C (Cable) iki ayrı standart, Terrestirial olan Anten ile havadan alınan yayın, Cable olan digital kablolu yayın. (Bu iş bi standart meselesi olduguna göre bence yazılımsal.)

    satın aldıgınız televizyonun kitapcıgına bakarsanız TV nizde her ikisinin de olup olmadıgını anlarsınız. elinizde kitapcık yok isewww.samsung.com dan indirebilirsiniz. Ben 46B7000 aldım bana 10 sayfalık kitapcık verdi Anadolu grup, aslında internetten indirdigim kitapcık 686 sayfa, 72 sayfası Türkce.

    Kitabın ilk sayfalarında Dijital TV uyarıları bölümünde TV niz hakkında bilgiyi bulabilirsiniz.

    Anladıgım kadarı ile Samsung icin A serilerinde DVB-C yok B serilerinde var. Ama yinede kitapcıgınıza bakınız.
    diger tüm marka sahibi arkadaslar da kitapcıklarından bu bilgiyi edinebilecegini düsünüyorum.



    quote:

    Orijinalden alıntı: br@yn

    Signore bende de 40b652 var. Kullanma klavuzunda DVB-T tuner olduğu söyleniyor. Konunun ilk mesajında DVB-T tuner olduğu için seyredemeyeceğimiz söyleniyor. Benim biraz kafam karıştı.
    46b651 de farklı bir tuner mi var?

    quote:

    Orijinalden alıntı: signore

    Televizyonunun dahili tuneri HD çözenler boşuna HD modül alıp fazla para ödüyorlar. Ben 46B651 kullanıyorum ve standart (orijinal) Technisat CX modül ile HD dahil tüm kanallar sorunsuz izleniyor. Teledünya şifre olmadığı zaman HD kanallar modülsüz de sorunsuz izleniyordu.






  • Arkadaşlar sorunumu çözmeye yaklaştım.
    aşağıda ki lcd lerden hangisini tavsiye edersiniz bana ??

    SAMSUNG LE-46B756 LCD TV

    SAMSUNG LE-46B620 LCD TV

    SAMSUNG LE-40B679 LCD TV

    SAMSUNG LE-40B652 LCD TV


    amaç Teledünyayı seyredebilmek.
    Led serilerde Mkv filmleri hard diski takıp seyredebiliyoruz biliyorum ama bende popcorn var şimdilik ona gerek yok
    sizce hanggisi işimi görür bunların ? teledünya olayında.
    bu gün alacam cevaplarınıza göre. teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanatikforumcu -- 14 Ağustos 2009; 15:53:52 >




  • SAMSUNG_LE-40B652-LCD-TV işinizi görecektir. Ayrıca mkv filmleri usb üzerinden oynatmaktadır bu cihaz. O konuda bir sıkıntınız olmamasına rağmen ileride popcorn olmadan dahi bu tv işinizi görecektir. Teledünyada da herhangi bir problem yaratmıyor bu tv.


    quote:

    Orijinalden alıntı: fanatikforumcu

    Arkadaşlar sorunumu çözmeye yaklaştım.
    aşağıda ki lcd lerden hangisini tavsiye edersiniz bana ??

    SAMSUNG LE-46B756 LCD TV

    SAMSUNG LE-46B620 LCD TV

    SAMSUNG LE-40B679 LCD TV

    SAMSUNG LE-40B652 LCD TV


    amaç Teledünyayı seyredebilmek.
    Led serilerde Mkv filmleri hard diski takıp seyredebiliyoruz biliyorum ama bende popcorn var şimdilik ona gerek yok
    sizce hanggisi işimi görür bunların ? teledünya olayında.
    bu gün alacam cevaplarınıza göre. teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: br@yn


    SAMSUNG_LE-40B652-LCD-TV işinizi görecektir. Ayrıca mkv filmleri usb üzerinden oynatmaktadır bu cihaz. O konuda bir sıkıntınız olmamasına rağmen ileride popcorn olmadan dahi bu tv işinizi görecektir. Teledünyada da herhangi bir problem yaratmıyor bu tv.


    quote:

    Orijinalden alıntı: fanatikforumcu

    Arkadaşlar sorunumu çözmeye yaklaştım.
    aşağıda ki lcd lerden hangisini tavsiye edersiniz bana ??

    SAMSUNG LE-46B756 LCD TV

    SAMSUNG LE-46B620 LCD TV

    SAMSUNG LE-40B679 LCD TV

    SAMSUNG LE-40B652 LCD TV


    amaç Teledünyayı seyredebilmek.
    Led serilerde Mkv filmleri hard diski takıp seyredebiliyoruz biliyorum ama bende popcorn var şimdilik ona gerek yok
    sizce hanggisi işimi görür bunların ? teledünya olayında.
    bu gün alacam cevaplarınıza göre. teşekkürler




    Birazdan almaya gidecem acaba 46 olanı da aynı işi görür mü yani teledünya ve mkv işini ???
    değiş tokuşla alacağım için fazla bir parasal fark olmayacak ??? ne dersiniz
    yani 620 ve 756

    hatta 620 ucuz bile ??

    EDit :

    Aldım en sonunda LED 46B6000 modelini samsungun.
    Canavar gibi makine valla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanatikforumcu -- 17 Ağustos 2009; 13:22:57 >




  • Bu arada, net'te dolaşırken Technisat'ın yeni bir kartını gördüm ve şeytana uyup sipariş ettim.

    http://www.eibmarkt.com/cgi-bin/eibmarkt.storefront/EN/Product/NS2000018

    Kart hem Conax crypto hem de Crytoworks crypto çözüyor. Yani sadece abone kartı değiştirerek farklı kriptotalama teknikleri kullanan operatörlerin yayınlarını izlemek mümkün. Kart henüz elime ulaşmadı ama gelince daha detaylı bilgi iletirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bariskayi

    Bu arada, net'te dolaşırken Technisat'ın yeni bir kartını gördüm ve şeytana uyup sipariş ettim.

    http://www.eibmarkt.com/cgi-bin/eibmarkt.storefront/EN/Product/NS2000018

    Kart hem Conax crypto hem de Crytoworks crypto çözüyor. Yani sadece abone kartı değiştirerek farklı kriptotalama teknikleri kullanan operatörlerin yayınlarını izlemek mümkün. Kart henüz elime ulaşmadı ama gelince daha detaylı bilgi iletirim.



    Sana toplam maliyeti ne oldu ?




  • Biberli taraf duvara bakacak, kartın da chipli yüzü biberli tarafta olacak. Modülün yarıya yakın kısmı yuvanın dışında kalıyor.www.teledunya.tr.cx sitesinde gerekli açıklamaları bulabilirsiniz.
    Teledünyacılar modülden fazla anlamıyorlar, size formları doldurtup gidiyorlar. Ama zaten kendiniz rahatlıkla takarsınız, sorun olmaz.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Forever1907

    Ben de dün Kaya İletişim'den sipariş vermiştim Conax modul az önce geldi, Yarında teledünyacılar gelecek inşallah. Şimdi bu biberli tarafı duvara mı bakacak bize mi bakacak takarken TV'ye(Gerçi herhalde sadece tek bir şekilde oturuyodur yuvaya ama) ve teledünya kartının hangi yüzü biberli tarafta olacak acaba kullanan arkadaşlardan rica?

    Ayrıca teledünyacılara başka soracak edecek filan bişeyler var mıdır?




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.