Şimdi Ara

FIAT GRUBU İLE İLGİLİ BUTUN SORUNLARIN CEVABI BURADA... (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
15
Favori
144.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 2009 Albea kullanıcısıyım. 1.4 LPG li

    Geçen gün yolda giderken motor arıza ışığı yandı. ekranda da motor arızası olarak uyarı veriyordu.

    Bir arkadaşımın yönlendirmesiyle bir ustaya götürdüm.

    Bilgisayara bağlayınca Fotoğraftaki arızalarızaları gösterdi.

    Usta arızaları sildi ve hiç bir şey yapmadı bir kaç güne tekrar aynı uyarıyı verirse tekrar getirmemi söyledi. bujilerden yada bobindendir ona göre bakarız dedi. Bu yaptığı doğru bir uygulamamı sizin görüşlerinizi alabilir miyim ?

    Aracım 80.000'e yaklaştı. bakıma götürmek gerekli.

    Fakat aldığımda Triger setini falan değiştirttim. daha alalı 5000 km oldu.

    Şimdiden teşekkürler.
     FIAT GRUBU İLE İLGİLİ BUTUN SORUNLARIN CEVABI BURADA...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaNaLFaci@ -- 28 Nisan 2015; 14:28:09 >




  • Arkadaşlar, fiat albeada direksiyonlar müziğin sesini açıp kapatma şeklinde olan direksiyonlar ile değişiyor mu ?
  • fiat scudo 2001 tdi gösterge panelinde mazot göstergem arızalı elektronikci uğraşıyor bayadır ama sorun giderilmedi bir entegre degisti yine aynı samandradan gelen sinyali görmüyor gösterge paneli cıkması falanda bulamadım konusunda uzman yada bilgisi olan biri yardımcı olabilirmi (devre şeması herşeyolur)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayipsehrin -- 2 Haziran 2015; 21:03:12 >
  • Fiat doblo eski direksiyon ile kumandali direksiyonlar bir birine uyum saglarmi lutfen acil cevap ne olur uysun deyinde icim rahatlasin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdrozturk

    Selamlar arkadaşlar

    Fiat yetkili servisinde mekanik ustası olarak çalışıyorum. Aracınız ile olan bütün sorunları burada paylaşabilirsiniz.

    Elimden geldiğince buradan yardımcı olacağım sizlere...

    Gündüz serviste olduğum için sorularınızı akşam 19:00 dan sonra cevaplayabileceğim.

    Hepinize arızasız günler dilerim...
    slm hocam ben derdıme bı care bulamıyorum her kafadan ayrı ses cıkıyor aracım sabahları benzınde çalıştıgında tekleme yapıyor araç hareket ettiginde sankı arabayı arkadan bıri tutup tutup bırakmıs gıbı oluyor bı yıgılıyo bı hızlanıyo ama tüpe geçtiginde hiç bi sıkıntı yok.benzın pompasını degiştirdım yıne aynı degişen bısey olmadı.bu sorunu bıtek sabahları yapıyor bıdaha yapmıyor.lütfen yardım edın.şimdiden teşekkur ederımslm hocam ben derdıme bı care bulamıyorum her kafadan ayrı ses cıkıyor aracım sabahları benzınde çalıştıgında tekleme yapıyor araç hareket ettiginde sankı arabayı arkadan bıri tutup tutup bırakmıs gıbı oluyor bı yıgılıyo bı hızlanıyo ama tüpe geçtiginde hiç bi sıkıntı yok.benzın pompasını degiştirdım yıne aynı degişen bısey olmadı.bu sorunu bıtek sabahları yapıyor bıdaha yapmıyor.lütfen yardım edın.şimdiden teşekkur ederım




  • selamun aleykum ustam

    fiat doblo 1.9 jtd aracim var 2003 170.000 binde arac 3 bin devirden sonra siyah duman atmaya basliyo kizdirma dan dediler ustaya soruyorum kizdirma yapmaz diyo neyden kaynaklaniyo olavilir bide bu araca kac yag koyunur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bende doblo kullanicisiyim 2 sene once benimde basima geldi. Erg denen bi parcadan dolayi cekiste azalma siyah duman vb sorunlar oluyor. Erg yi iptal ettirirsen sorunun cozulur umarim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Fiat Linea 2008 1.3 dizel duologic otomatik vites sorunu hakkında bir sorum olacak cevap verirseniz çok memnun olurum.

    Özet:
    Fiat Linea 2008 1.3 dizel duologic otomatik vites aracımın robot ve beyni yetkili serviste yaptırırsam ne kadar maliyeti olur? Yada çıkma parça nereden bulabilirim?
    Bu sorunla ilgili tavsiye edebileceğiniz bir usta olabilir mi?

    Sorunun Detayı:
    Olay şöyle gerçekleşti; Normal seyir halindeyken birdenbire ekranda Otomatik vitesi kontrol ettirin - ESP devre dışı şeklinde uyarı verdi verdi ve vites geçişi yapmadı.
    Yolun sağına çekerek kontağı kapatıp açarak denedim fakat yine vitese geçiş yapmadı ve aynı uyarıyı vermeye devam etti. Yetkili servisin maliyeti nedeniyle cesaret edemedim.
    Çekici ile Ümraniye sanayisine götürdüm.
    Ümraniye sanayide ustalar 3-4 gün uğraştılar fakat arızayı dahi tespit edemediler.
    Sonrasında Bostancıda bir fiat özel servisine götürdüm. Orada da arıza olarak ekranda Pompa arızası ve birkaç arıza daha gösterdi.
    Elektirikçi usta ile birlikte yapılan testler sonucunda otomatik şanzımanın beyninin bozulduğunu tespit edildi. (Çalışan bir 2009 linea beynini söküp takarak ayını arızayı vermediğini gördük)
    Bu sırada arızalı olmayan beynin fazla ısındığı görünce otomatik şanzıman robotunda da sorun olabileceği ve bu parçanın aşırı ısınmaya sebebiyet vererek bozduğuna kanaat getirerek
    iki parçanın da değişmesi gerektiğine usta kanaat getirdi.
    Aynı marka opele ait otomatik beyni (2 adet) çıkmacıdan alarak denedik ama malesef servis bilgisayarı programlayamadı. Bunun üzerine fiat çıkması aramaya başladım ancak bir türlü bulamadım.

    Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Hayırlı günler dilerim.




  • Merhaba,

    araştırmalarım neticesinde fiat marea marka aracım için komple egzoz değişimi için 4-5 yere sordum, aldığım fiyatlar 1100-1200 TL oldu.

    son olarak bir tanıdık aracılığı ile 1000 TL'ye işçilik vs. herşey dahil fiyat aldım. Düzey egzoz mu, Detay egzoz mu öyle bir yerli marka egzoz takılacak, garanti belgesi vs. veriyor. Montajı yapacak usta da tanıdık ve etrafında düzgün, sağlam iş yapan biri olarak biliniyor.

    sizce bu fiyat nasıl? egzoz'da marka kalite vs. çok farkediyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayarmc

    Merhaba,

    araştırmalarım neticesinde fiat marea marka aracım için komple egzoz değişimi için 4-5 yere sordum, aldığım fiyatlar 1100-1200 TL oldu.

    son olarak bir tanıdık aracılığı ile 1000 TL'ye işçilik vs. herşey dahil fiyat aldım. Düzey egzoz mu, Detay egzoz mu öyle bir yerli marka egzoz takılacak, garanti belgesi vs. veriyor. Montajı yapacak usta da tanıdık ve etrafında düzgün, sağlam iş yapan biri olarak biliniyor.

    sizce bu fiyat nasıl? egzoz'da marka kalite vs. çok farkediyor mu?





    sizdeki araç için 700tlden fazla almaması lazım komple egsoz değişimi ise benim bilgim bu yönde
  • 25FURKAN 2 kullanıcısına yanıt
    Gebze piyasasında sorduğum bütün egzozcular 1200 TL fiyat verdi, 1 tanesi sadece 1100 tl dedi,

    benim tanıdık vasıtasıyla bulduğum bu egzozcu da tanıdık yönlendirdiği için 1000 tl olur dedi.

    bir de bahsettiğim fiyata katalitik konvertör değişimi dahil olduğu için fiyat bu şekilde, internette de fiyatlara baktığımda sadece parça fiyatları 1000 TL'nin üzerinde görünüyor.

    Yakın zamanda, bulunduğum bölgeye yakın daha uygun fiyatla komple egzoz değişimi yaptıran arkadaşlar bilgilendirirse çok memnun olurum.
  • Merhabalar,


    1.3 linea otomatik vites aracım var 2009 model.
    1-2 vites geçişleri çok çok hissediliyor.

    bunun için bir yazılım vs. birşey yapılabiliyormu?

    bir forum da okumuştum. opel de yapılabiliyormuş
    yapılıyorsa maliyeti nedir?

    teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mihmander


    Merhabalar,


    1.3 linea otomatik vites aracım var 2009 model.
    1-2 vites geçişleri çok çok hissediliyor.

    bunun için bir yazılım vs. birşey yapılabiliyormu?

    bir forum da okumuştum. opel de yapılabiliyormuş
    yapılıyorsa maliyeti nedir?

    teşekkürler..

    orijinal yazılımı dışında birşey yüklemeye kalkışmayın, opel'de yapılan hatalı yazılımın güncellenmiş halidir. Fiat yetkili servisinde yazılım güncellemesine dair bilgi alabilirsiniz.

    Aracınızı bir ustaya ya da yetkili servise götürüp bilgisayara bağlatıp arıza olup olmadığını tespit edin, arıza yoksa mekanik bir problem ise, yağsız veya başka bir durum varsa ona göre müdahale edilir.
  • Arkadaslar gecenlerde Konyadan izmire gelirken hizimin 110-120 oldugu siralarda tatli bir viraji dondukten sonra duramayacagim ve serit degistiremeyecegim bir pozisyonda yolda boz renkli bir nesnenin oldugunu farkettim ve mecburi olarak ortalayip uzerinden gectim.İlk zaman bi hayvan olusu olup zarar vermeyecegini dusundum fakat bagajinda dolu olmasindan dolayi tahmin ediyorum ki arka orta kisimlardan patir kutur sesler geldi ve dikiz aynasindan baktigimda o nesnenin sert bisey oldugunu ve yolun kenarina dogru yuvarlandigi gordum.Gidip baktigimda ise bi futbol topundan biraz daha yuksek, bir çam agacinin budagi olgunu farkettim.inceledigimde ise en yuksek kisimin arabamin altina degdigini ve oranin biraz ezildigini gordum.neyseki araci biraz kontrol ettim bi problem yoktu taki benzin gostergesini fark edene kadar.kontagi kapattim actim ilkinde normale dondu aradan birgun gecti.simdi ise kirmizi isik yaniyo ve depo bos gosteriyo oysa depo yariya yakin dolu.Arizanin bu hadiseyle bi ilgisi varmi arkadaslar yardimlarinizi bekliyorum.
    ARAC: MAREA ELX 1.6 16 V. 2004

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba SN. USTA KARDEŞLER bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim.
    2006 model 1.3 multijet fıat albea aracım var. Araç 86000 km de 83000 de yağ,filtre vb. bakımları yapıldı. Yaklaşık 1000 km önce baskı balatası değişti. Şu sıralar yokuş aşağı inerken gazı ayağımdan çekince araç motor freninine binince hafif ıslık sesi gelmeye başladı.Gaza bastığımda sıkıntı yok herşey normal ama araç ne zaman kompresöre binse hafif bir ses var. Sebebi ne olabilir, Bu bir arıza mıdır? yoksa normal birşey mi?.TEŞEKKÜRLER..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonolsun -- 15 Ekim 2015; 15:59:19 >
  • Merhaba 2015 fiorono aldım esp var dediler esp olup olmadığını Nasıl anlarım? Şimdiden teşekkür ediyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat1696 M kullanıcısına yanıt
    merhaba murat bey aynı sorun şuan benim aracımdada var sorunu çözdünüzmü acaba aracım 1.4 el
  • Merhaba 1.4 fire 2006 palio var triger değişimi olacak. 1.4 8valf fire motor albea palio punto bunların trigeri aynı sanırım

    yakın zamanda triger değişimi yapan varmı işçilik ve parça fiyatları ne kadar tutuyor ayrıca Krank keçesi de değişecek karterin sağı solu hep yağ olmuş durumda sanırım günde 3 4 damla yağ akıyor

    ve tuzla pendik Gebze civarında bu işten anlayan usta tavsiyesi olan varsa yardımcı olursa teşekkür ederim şimdiden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba kolay gelsin 2012 1.6 105 ps doblo araçim egr valf arızası oluştu temizletek mi degistirmek mi mantıklı bunların maliyetleri nelerdir yardimci olursaniz sevinirim araç 62 binde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: y2101

    Merhaba 1.4 fire 2006 palio var triger değişimi olacak. 1.4 8valf fire motor albea palio punto bunların trigeri aynı sanırım

    yakın zamanda triger değişimi yapan varmı işçilik ve parça fiyatları ne kadar tutuyor ayrıca Krank keçesi de değişecek karterin sağı solu hep yağ olmuş durumda sanırım günde 3 4 damla yağ akıyor

    ve tuzla pendik Gebze civarında bu işten anlayan usta tavsiyesi olan varsa yardımcı olursa teşekkür ederim şimdiden

    Gebze'de Selami Usta var.

    Gebze Center AVM'nin yan tarafında,

    ona git, memnun kalacağının garantisini veriyorum.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.