Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (742. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir (3 Mobil) - 13 Masaüstü3 Mobil
5 sn
57.161
Cevap
703
Favori
4.424.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 740741742743744
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @altuğ56 öncelikle pahalı olupta bir çok marka var kılcallı inv.Marka atışması olmasın ama HC ler mesela böyle vede ucuz değil diğerlerine göre ,sadece kendi markası içinde ucuz.

    Gelelim 160 voltta çalışma işine. Klimanız klasik seri ise ve 190 voltun altında iken gerilim hala çalışmaya devam ediyorsa o limanın kompresörü yakında gider.Termik açan her zaman daha iyidir.

    Ama iş inv. olayına gelince durum farklı,buna çok basit bir örnek vereyim.Şu an kullandığımız cep telefonu şarj aletlerine bakın ,giriş voltajı üzerinde 110-240 yazar.Ama eskilerde 110 için ayrı 220 için ayrı şarj aleti gerekirdi.Bu tarz ürünler Swich mod devrelerdir.Giriş aralığı çok değişken çıkış sabittir.İnverter içinde aynı kural geçerli.Zaten DC inverter dediğimiz gelen 220-240 AC gerilimi DC akıma çevirip sonrasında da sistemde istenen degerlerde terar düzenlemektir.Bunun içinde 160 Volt gerelim yeterli geliyor.Ha işin püf noktası bu aşamada sadece İnv. kompresör değil diğer kompanetlerinde inv.vs özellikte çalışabilmesi.Yani elektronik kart dizanyları,iç ve dış ünite fanları vs.İşte top yekün uyarlama olunca 160 Voltta da çalışır makina.

    Yüksek voltaj olayına gelince,hiç bir makina 240 voltun üzerindeki bir gerilimde çalışamaz.Zaten çalışmazda patlar çatlar.Bunun da önlemi aslında çok basittir ama bazıları neden beceremez anlamadım gitti.Bu işi önlemenin yolu 1 adet Varistör(Zener diyot )250 volt ve 1 adet 3,5 amper cam sigorta.Maliyet çok komik 1-2 TL.Varistör 250 voltun üzerindeki gerilimde patlar ve kısa devre yapar,kısa devre 3,5 amper cam sigortayı attırır ve elektronik kart devre dışı kalır ve dolayısı ile tüm sistem devreden çıkar.Olay bu kadar basit ama bazılarında kart niye patlar anlamadım.En fazla bazı klimalarda mekanik sargılı besleme trafosu gider.




  • İ-sensör şart arkadaş değilse kliman yeri nasıl ısıtacak.Ver üstüne 2000 TL İ-sensörlüyü al,ister istemez ısınırsın.Sıkıyorsan ısınma..

    Ulen arkadaş ne dir bu şaçmalık yahu.Klimayı aşağı üfletemiyecek kadar aciz mi insanlar.Klima nızı aşaşğı konumda ve yüksek fanda kullanacaksın eger yer ısınmasını istiyorsan.Ve de yüzyılın görülmemiş kışında ısınmak istiyorsan klima ile veya kombi ile ısınıyorsan kapatmayacaksın en önemli kural bu.Gerisi hikaye.

    Birde klimayı ısıtmada kullanacaksan sadece olabildiğince alçak taktıracaksın,yada en güzeli konsol tipi klima lacaksın.Şu filitreleme olayınada takılmayacaksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetk26

    tekrar merhaba arkadaşlar biraz önce servis geldi ölçtüler en çok 42 derece üflüyor normal dedi inverter oldugu için önünü görüyor ve önünün sıcak oldugunu görünce ılık üflemeye başlıyor dedi zaten hiçbir klima belden aşağısını ısıtmaz dedi sizin yatagınız da çok alçakmış dedi arkadaş işin ilginci geldiğinde aa sizin klima inverter mıymış dedi o gün 2 saat takmışlardı halbuki bebeğimiz var ne yapacagız bilmiyorum normal inverter olmayan klima almanız laımdı sizin dedi şok oldum almadan deseydiniz o zaman hem fazla para verdik hem de ısınamadık iade edeyim de normal makine alayım bari peki 12000 btu luk normal klima alsam odamı ıstabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim. Bir de iklimsa nın 3 gün önce takılan bu ürünü geri almama gibi bir durumu olabilir mi?

    bence o servis (artık ne derece servis ise ) tamamen hikaye anlatmış

    ha bu arada söylediği bir doğru var o da evet klimalar belden aşağısını çok hissettirecek kadar ısıtmaması olayıdır,yani yerde yarım metre kadar olan mesafede aşırı bir ısı hissedemezsiniz ,buna neden fizik kurallarıdır yani ısı hep yukarı çıkmak istediğinden üfleme hızına bağlı olarak taban bölümünde havaların soğukluğuna bağlı olarak sıcaklık hissi azalacaktır (tavan ısısı ile taban ısısı arasında çok fark olacaktır)

    ancak inverter olan ısıtmaz düz olan ısıtır gibi bir mantık tamamen saçmadır hatta inverter çok daha kaliteli ısıtma yapması için üretilmiştir ,düz klima sürekli dur-kalk yaparak ısınmada ve soğutmada konforsuzluk yaparken inverter sadece kısılma ve yükselme ile oda sıcaklığını çok daha konforlu yapacaktır

    birde cihazınız marka modeli nedir onu belirtmemişsiniz

    taktığı klimanın dur-kalkmı , invertermi olduğunu bile bilmeyen servisin dediği saçmalıktan öte olamazdı da

    takılacak klimaya karar verebilmek için bir sürü faktörü de bilmek gerekiyor ,odanın m2 -bölge-yalıtım vs.

    çok afedersiniz ama klima isterse kaliteli isterse kalitesiz olsun kazma bir servis olduktan sonra hangisini taktırsanız işiniz zor

    heleki inverter önünü görüyor demesi nasıl yani diğerleri nereyi görüyor ? ,önü dediği neresiymiş ?


    bu arada galiba mekanı ve klima markasını daha önce yazmışsınız ben görmediğim için yukarıdaki mesajı yazmıştım şimdi bu durumda o klimanın orayı ısıtmaması imkansız diyorum ya sizin kullanımınızda bir yanlışlık yada o cihazda bir problem olabilir şimdi ;

    klimanızı 25-26 dereceye fan hızınızı orta değerlere ve flaplarını tam aşağı yaparak bir deneyin bir değişme olacakmı ?

    diğer bir husus eğer iyi bir ısıtma istiyorsanız klimanızı hiç kapatmadan kullanmanız gerekiyor yoksa duvar ve diğer eşyalar soğuyacağından ısıtma süresi çok uzayacaktır

    en son olarak eğer klimanızda filtre varsa onu da çıkarıp yukarıda anlattığım şekilde bir müddet kullanın sonuçta hala ısıtmıyorsa o cihazda problem var demektir

    klimamız 32 derece fan lar full de üflüyor ama yine tatmin edici değil binamız 3-4 yıllık duvarlar bims den . uyduruk tuğla değil yani. servis geldi camı açtı neymiş camı açınca inverter olduğundan daha yüksek ısı üflermiş orayı ısıtmaya çalıştığından. kapılar kapalı olunca ön kısmı ısınınca odayı ısıttığını algılayıp üfleme ısısını otomatik düşürüyormuş. kapılar kapalıyken üflediği size ılık bile gelebilir diyor. ee ne anladım ben o zaman. hiç birşey yakmadığımızda oda sıcaklığı 15 derece oluyor. 4 saat çalıştırdık banamısın demedi. fanı yere üfletiyoruz zaten. odanın yarısı farklı ısıda yarısı farklı ısıda. 4 saat hiç kapatmadık 32 derece ye ayarlı durdu ama dediğim gibi. klimanın altına elimizi koyuyoruz ısı geliyor , 30 cm aşağıya indirince elimizi ısıyı hissetmiyoruz bile. babamda demirdöküm klima vardı karşısında duramazdık üflediği sıcaklıkdan yanardık. sırf bebeğimiz var diye bu modeli aldık bu özellikler sadece sharp ın bu modelinde varmış. yoksa klima kullanmayı düşünmüyorduk sağlıklı olmadığından dolayı.çevremdeki klima kullananların hepsi boğaz enfeksiyonu yaşıyorlar hemde yaz kış. bunun virüs öldürme özelliği falan cazip gelmişti. bebeklilere bunu tavsiye ediyoruz dediler de bebeğin beşiğini tavana asmamız gerekiyor herhalde :) anca tavanı ısıtır bu. şimdi geri iade etmeyi düşünüyoruz.

    servis geldi aaa bu inverter mış dedi zaten şok oldum bilmiyormuydun dedim sen takmadın mı bunu zaten dedim.

    eline bizim odadaki elektronik termometreyi aldı fanın altına tutup kaç derece üflediğini ölçmeye çalıştı . çok şaşırdım böyle mi ölçülüyormuş verdiği ısı hayret bişey yaa. ya bizde termometre olmasaydı neyle ölçecekti acaba . dirseğiyle ölçerdi artık :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: boss85

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetk26

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dilocrom

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetk26

    merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum. kendim konu açmayı beceremedim klima ile ilgili bir problemim vardı ben de burdan cevap yazayım belki yardımcı olan olur diye yazıoyorum.

    Antalya da oturuyorum yeni bebeğimiz oldu. yatak odamıza klima almak için araştırmalar yaptık forumun da çok faydası oldu bu konuda. Kuzeye bakan 14-15 metrekare iki penceresi olan ebeveyn banyosuda olan gündüz gece termometre koydum 15 derece olan yatak odama sharp 9000 btu luk inverter klima aldım aldıgım yerdeki arkadaşlar bunu yeterli olacagını söyledi fakat ben ısıtmasından memnun degilim klimanın ve sadece ısıtma amacıyla aldım bu klimayı yazın zaten serin oluyor evimiz. klima 32 derecede fanı en üst seviyede 1 saattir çalışıyor sanki biraz ılık üflüyor ve termometre koydum 20 derece bile olmamış oda ki ben 25-26 derece olmasını istiyorum bebeğimiz için. iklimsa dan aldıgım bu klimaya servis gelip bakacak ama sorun yoksa da ısıtmasından memnun degilim acaba daha büyük kapasiteli bir alet mi almalıydım ya da başka marka mı almalıydım ben plasmacluster özelliğinden dolayı almıştım bu aleti ama ısıtması iyi degil. iade edebilirmiyim iade edersem ne tavsiye edersiniz?

    Kuzey cepheli, 2 pencereli, ebeveyn banyolu ve 15 m2 lik oda için 9000 btu yetersiz bence. Cepheden zeten dezavantaj, birde banyonun oluşu...

    dilocrom ne tavsiye edersin peki?


    eğer iklimsa klimanızı geri alırsa ki bastırırsanız almak zorunda...mitsubişhı fd serisi klima alın...üzerinde bulunan ı-see sensör sayesinde odanızın tabanınıda nispeten ısıtıcaktır.
    odada bebeğiniz kaldığından klimanızın filitrelerini çok sık temizleyin.her 6 ayda birde özel klima temizlik ürünleri ile servise klimanızın iç ünitesini yıkatın.klimalar çok ciddi bakteri kaynağıdır..temiz olmayan bir klima ciddi alt ve üst solunum yolları sıkıntıları yaratabilir.

    haklısın burda herkes yaz kış bademcik iltihabıyla geziyor. sırf bu yüzden klima kullanmak istemiyorduk ama sharp ın bu ürünü mikrop öldüren iyonlar falan bebeğe uygun dediler sattılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetk26

    quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetk26

    tekrar merhaba arkadaşlar biraz önce servis geldi ölçtüler en çok 42 derece üflüyor normal dedi inverter oldugu için önünü görüyor ve önünün sıcak oldugunu görünce ılık üflemeye başlıyor dedi zaten hiçbir klima belden aşağısını ısıtmaz dedi sizin yatagınız da çok alçakmış dedi arkadaş işin ilginci geldiğinde aa sizin klima inverter mıymış dedi o gün 2 saat takmışlardı halbuki bebeğimiz var ne yapacagız bilmiyorum normal inverter olmayan klima almanız laımdı sizin dedi şok oldum almadan deseydiniz o zaman hem fazla para verdik hem de ısınamadık iade edeyim de normal makine alayım bari peki 12000 btu luk normal klima alsam odamı ıstabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim. Bir de iklimsa nın 3 gün önce takılan bu ürünü geri almama gibi bir durumu olabilir mi?

    bence o servis (artık ne derece servis ise ) tamamen hikaye anlatmış

    ha bu arada söylediği bir doğru var o da evet klimalar belden aşağısını çok hissettirecek kadar ısıtmaması olayıdır,yani yerde yarım metre kadar olan mesafede aşırı bir ısı hissedemezsiniz ,buna neden fizik kurallarıdır yani ısı hep yukarı çıkmak istediğinden üfleme hızına bağlı olarak taban bölümünde havaların soğukluğuna bağlı olarak sıcaklık hissi azalacaktır (tavan ısısı ile taban ısısı arasında çok fark olacaktır)

    ancak inverter olan ısıtmaz düz olan ısıtır gibi bir mantık tamamen saçmadır hatta inverter çok daha kaliteli ısıtma yapması için üretilmiştir ,düz klima sürekli dur-kalk yaparak ısınmada ve soğutmada konforsuzluk yaparken inverter sadece kısılma ve yükselme ile oda sıcaklığını çok daha konforlu yapacaktır

    birde cihazınız marka modeli nedir onu belirtmemişsiniz

    taktığı klimanın dur-kalkmı , invertermi olduğunu bile bilmeyen servisin dediği saçmalıktan öte olamazdı da

    takılacak klimaya karar verebilmek için bir sürü faktörü de bilmek gerekiyor ,odanın m2 -bölge-yalıtım vs.

    çok afedersiniz ama klima isterse kaliteli isterse kalitesiz olsun kazma bir servis olduktan sonra hangisini taktırsanız işiniz zor

    heleki inverter önünü görüyor demesi nasıl yani diğerleri nereyi görüyor ? ,önü dediği neresiymiş ?


    bu arada galiba mekanı ve klima markasını daha önce yazmışsınız ben görmediğim için yukarıdaki mesajı yazmıştım şimdi bu durumda o klimanın orayı ısıtmaması imkansız diyorum ya sizin kullanımınızda bir yanlışlık yada o cihazda bir problem olabilir şimdi ;

    klimanızı 25-26 dereceye fan hızınızı orta değerlere ve flaplarını tam aşağı yaparak bir deneyin bir değişme olacakmı ?

    diğer bir husus eğer iyi bir ısıtma istiyorsanız klimanızı hiç kapatmadan kullanmanız gerekiyor yoksa duvar ve diğer eşyalar soğuyacağından ısıtma süresi çok uzayacaktır

    en son olarak eğer klimanızda filtre varsa onu da çıkarıp yukarıda anlattığım şekilde bir müddet kullanın sonuçta hala ısıtmıyorsa o cihazda problem var demektir

    klimamız 32 derece fan lar full de üflüyor ama yine tatmin edici değil binamız 3-4 yıllık duvarlar bims den . uyduruk tuğla değil yani. servis geldi camı açtı neymiş camı açınca inverter olduğundan daha yüksek ısı üflermiş orayı ısıtmaya çalıştığından. kapılar kapalı olunca ön kısmı ısınınca odayı ısıttığını algılayıp üfleme ısısını otomatik düşürüyormuş. kapılar kapalıyken üflediği size ılık bile gelebilir diyor. ee ne anladım ben o zaman. hiç birşey yakmadığımızda oda sıcaklığı 15 derece oluyor. 4 saat çalıştırdık banamısın demedi. fanı yere üfletiyoruz zaten. odanın yarısı farklı ısıda yarısı farklı ısıda. 4 saat hiç kapatmadık 32 derece ye ayarlı durdu ama dediğim gibi. klimanın altına elimizi koyuyoruz ısı geliyor , 30 cm aşağıya indirince elimizi ısıyı hissetmiyoruz bile. babamda demirdöküm klima vardı karşısında duramazdık üflediği sıcaklıkdan yanardık. sırf bebeğimiz var diye bu modeli aldık bu özellikler sadece sharp ın bu modelinde varmış. yoksa klima kullanmayı düşünmüyorduk sağlıklı olmadığından dolayı.çevremdeki klima kullananların hepsi boğaz enfeksiyonu yaşıyorlar hemde yaz kış. bunun virüs öldürme özelliği falan cazip gelmişti. bebeklilere bunu tavsiye ediyoruz dediler de bebeğin beşiğini tavana asmamız gerekiyor herhalde :) anca tavanı ısıtır bu. şimdi geri iade etmeyi düşünüyoruz.

    servis geldi aaa bu inverter mış dedi zaten şok oldum bilmiyormuydun dedim sen takmadın mı bunu zaten dedim.

    eline bizim odadaki elektronik termometreyi aldı fanın altına tutup kaç derece üflediğini ölçmeye çalıştı . çok şaşırdım böyle mi ölçülüyormuş verdiği ısı hayret bişey yaa. ya bizde termometre olmasaydı neyle ölçecekti acaba . dirseğiyle ölçerdi artık :)




    tamam o zaman siz zaten bunları bildiğinize göre fazla bir söz etmemize gerek kalmıyor yani sizin klimanızda bir problem var demektir

    zaten anlattıklarınızdan o klimayı düzgün monte edebilecek bir servis olmadığı da anlaşılıyor

    diğer konu sağlıklı ısıtma sağlayan klimalar konusunu çok tartıştık ve bizce bu mümkün değil sadece psikolojik olarak bir rahatlama hissedilebilir

    mümkünse nemlendirme cihazları ve mutlaka odanın belli aralıklarla havalandırılması şart

    mümkünse o cihazı iade edip başka bir cihaz (bence yine inverter öncelikli) ve bunlardan da önemlisi o servise bir daha asla montaj yaptırmayın derim ,sharp klimalar iyi ama daha öncede dediğim gibi servis bu kadar kötü olunca hangisi olsa mahveder




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    İ-sensör şart arkadaş değilse kliman yeri nasıl ısıtacak.Ver üstüne 2000 TL İ-sensörlüyü al,ister istemez ısınırsın.Sıkıyorsan ısınma..

    Ulen arkadaş ne dir bu şaçmalık yahu.Klimayı aşağı üfletemiyecek kadar aciz mi insanlar.Klima nızı aşaşğı konumda ve yüksek fanda kullanacaksın eger yer ısınmasını istiyorsan.Ve de yüzyılın görülmemiş kışında ısınmak istiyorsan klima ile veya kombi ile ısınıyorsan kapatmayacaksın en önemli kural bu.Gerisi hikaye.

    Birde klimayı ısıtmada kullanacaksan sadece olabildiğince alçak taktıracaksın,yada en güzeli konsol tipi klima lacaksın.Şu filitreleme olayınada takılmayacaksın.

    arkadaşım bu cevabın eğer banaysa dediklerini zaten yaptık. aşağıya üflüyor fanlar son hız . biz antalyadayız kalorifer sistemi yok burda doğalgazda yok. elektrikli ısıtıcıyla ısındık geçen ay 400 tl verdik. evde soba baca deliği bile yok. bi tane delik olsa soba yakacaz orda yatıp kalkacaz ama malesef. klimaya muhtacız anlayacağın bu yüzyılın en soğuk kışında. laf söylemesi çok kolay. son paragrafında verdiğin tavsiyeler için saol. ama daha yapıcı bi mesaj yazabilirdin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @altuğ56 öncelikle pahalı olupta bir çok marka var kılcallı inv.Marka atışması olmasın ama HC ler mesela böyle vede ucuz değil diğerlerine göre ,sadece kendi markası içinde ucuz.

    Gelelim 160 voltta çalışma işine. Klimanız klasik seri ise ve 190 voltun altında iken gerilim hala çalışmaya devam ediyorsa o limanın kompresörü yakında gider.Termik açan her zaman daha iyidir.

    Ama iş inv. olayına gelince durum farklı,buna çok basit bir örnek vereyim.Şu an kullandığımız cep telefonu şarj aletlerine bakın ,giriş voltajı üzerinde 110-240 yazar.Ama eskilerde 110 için ayrı 220 için ayrı şarj aleti gerekirdi.Bu tarz ürünler Swich mod devrelerdir.Giriş aralığı çok değişken çıkış sabittir.İnverter içinde aynı kural geçerli.Zaten DC inverter dediğimiz gelen 220-240 AC gerilimi DC akıma çevirip sonrasında da sistemde istenen degerlerde terar düzenlemektir.Bunun içinde 160 Volt gerelim yeterli geliyor.Ha işin püf noktası bu aşamada sadece İnv. kompresör değil diğer kompanetlerinde inv.vs özellikte çalışabilmesi.Yani elektronik kart dizanyları,iç ve dış ünite fanları vs.İşte top yekün uyarlama olunca 160 Voltta da çalışır makina.

    Yüksek voltaj olayına gelince,hiç bir makina 240 voltun üzerindeki bir gerilimde çalışamaz.Zaten çalışmazda patlar çatlar.Bunun da önlemi aslında çok basittir ama bazıları neden beceremez anlamadım gitti.Bu işi önlemenin yolu 1 adet Varistör(Zener diyot )250 volt ve 1 adet 3,5 amper cam sigorta.Maliyet çok komik 1-2 TL.Varistör 250 voltun üzerindeki gerilimde patlar ve kısa devre yapar,kısa devre 3,5 amper cam sigortayı attırır ve elektronik kart devre dışı kalır ve dolayısı ile tüm sistem devreden çıkar.Olay bu kadar basit ama bazılarında kart niye patlar anlamadım.En fazla bazı klimalarda mekanik sargılı besleme trafosu gider.




    hocam yukarıdaki sataşma konusunu size yazmamıştım ama benden az bir süre önce mesaj yazmışsıız sanki sözüm sizeymiş gibi olmuş


    ama hala katılmadığım konu voltaj aralığı konusu

    benim elektrik bilgime ters bir durum ve geçen sene ve bu seneki deneyimlerimle de sabit

    bizim bölgemizde geçen sene voltaj 250 lileri buluyordu o dönemde klima fanı daha hızlı ve daha çok ısı veriyordu ancak bu sene voltajları güzel ayarlamışlar (210-239 volt) şimdi mecburen fan hızı hep yüksek kullanarak geçen seneki değerlere erişebiliyorum

    tabii benim cihaz hindistanlı olduğu için bu böyle değilse

    diğer konu yüksek voltajda sistemi devreden çıkarmak sizin anlattığınız şekilde de olabilir ama daha gelişmiş bir devre ile tam koruma sağlanması daha iyidir diye düşünüyorum ama bu durumda da maliyet biraz artabilir

    lakin elektriklerin bazen flash şeklinde çokça gitgel olduğunda o devrenin yanmasını engellemek zor oluyor




  • klimayı aldığımız bayiyi aradık iade etmek istediğimizi söyledik. bayi sahibi kendiside gelip görmek istiyormuş klimayı.

    şimdi birşey soracağım. bu iade olaylarında şart şurt var mı araştırdım ama göremedim 7 iş günü içinde mi iade alınıyor acaba bunun hakkında bilgisi olan var mı ? bu cihaz kuruldu geri almayız deme hakları var mı? 3 gün oldu takılalı.

    servis takmaya geldiğinde takmadan önce odaya baktığında bu cihaz burayı hamam gibi yapar demişti. bugün de bu kadar ısıtır diyor. acaba dediğiniz gibi servis montajını yapamamış olabilir mi ondan ısıtmıyor olabilir mi acaba?
  • Slm klima konusunda tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olacak yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

    1) Samsung marka klima almayı düşünüyorum. Markanın klimalarını genel olarak değerlendirebilir misiniz?

    2) Ankara'da oturuyorum evim güney cephe önü açık ve ara kat yaklaşık 12-13 metre kare olan oturma odama öncelikle soğutma amaçlı bir klima düşünüyorum. Ev kombili belki çok soğukta sadece bu oda için yardımcı ısıtıcı olarak da kullanabilirim. Ancak yaz akşamlarında odanın kapısını açıp özellikle y.odasınıda serinletmek (serinletmekten kasıt 20-25 derece arası bir sıcaklık) istiyorum iki oda arasında yaklaşık 7 metrekare (1,25*5,6 gib uzun bir hol ucunda yaklaşık karşılıklı kapılar sözkonusu) bir hol var y.odası ise 16 metre kare civarı.

    a- Öncelikle sizce ne kapasiteli bir cihaza ihtiyacım var?

    b- İnventer bir cihaz mı yoksa klasik bir klimamı kullanım için daha uygun olur (klimayı haftasonları hariç akşam 18:00 sonrası kullanacağım sürekli kullanım düşünmüyorum) Bütçe olarak ise 1.500 TL yi aşmak istemiyorum

    3) Son olarak bahsettiğim oturma odası balkona açılıyor ve dış üniteyi buraya koydurmayı düşünüyorum balkonu ise kapattırmak gibi bir niyetim var (cam balkon tabir edilen şekilde) bu durumda dış ünitenin balkonda olması sıkıntı oluşturur mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetk26

    quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetk26

    tekrar merhaba arkadaşlar biraz önce servis geldi ölçtüler en çok 42 derece üflüyor normal dedi inverter oldugu için önünü görüyor ve önünün sıcak oldugunu görünce ılık üflemeye başlıyor dedi zaten hiçbir klima belden aşağısını ısıtmaz dedi sizin yatagınız da çok alçakmış dedi arkadaş işin ilginci geldiğinde aa sizin klima inverter mıymış dedi o gün 2 saat takmışlardı halbuki bebeğimiz var ne yapacagız bilmiyorum normal inverter olmayan klima almanız laımdı sizin dedi şok oldum almadan deseydiniz o zaman hem fazla para verdik hem de ısınamadık iade edeyim de normal makine alayım bari peki 12000 btu luk normal klima alsam odamı ıstabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim. Bir de iklimsa nın 3 gün önce takılan bu ürünü geri almama gibi bir durumu olabilir mi?

    bence o servis (artık ne derece servis ise ) tamamen hikaye anlatmış

    ha bu arada söylediği bir doğru var o da evet klimalar belden aşağısını çok hissettirecek kadar ısıtmaması olayıdır,yani yerde yarım metre kadar olan mesafede aşırı bir ısı hissedemezsiniz ,buna neden fizik kurallarıdır yani ısı hep yukarı çıkmak istediğinden üfleme hızına bağlı olarak taban bölümünde havaların soğukluğuna bağlı olarak sıcaklık hissi azalacaktır (tavan ısısı ile taban ısısı arasında çok fark olacaktır)

    ancak inverter olan ısıtmaz düz olan ısıtır gibi bir mantık tamamen saçmadır hatta inverter çok daha kaliteli ısıtma yapması için üretilmiştir ,düz klima sürekli dur-kalk yaparak ısınmada ve soğutmada konforsuzluk yaparken inverter sadece kısılma ve yükselme ile oda sıcaklığını çok daha konforlu yapacaktır

    birde cihazınız marka modeli nedir onu belirtmemişsiniz

    taktığı klimanın dur-kalkmı , invertermi olduğunu bile bilmeyen servisin dediği saçmalıktan öte olamazdı da

    takılacak klimaya karar verebilmek için bir sürü faktörü de bilmek gerekiyor ,odanın m2 -bölge-yalıtım vs.

    çok afedersiniz ama klima isterse kaliteli isterse kalitesiz olsun kazma bir servis olduktan sonra hangisini taktırsanız işiniz zor

    heleki inverter önünü görüyor demesi nasıl yani diğerleri nereyi görüyor ? ,önü dediği neresiymiş ?


    bu arada galiba mekanı ve klima markasını daha önce yazmışsınız ben görmediğim için yukarıdaki mesajı yazmıştım şimdi bu durumda o klimanın orayı ısıtmaması imkansız diyorum ya sizin kullanımınızda bir yanlışlık yada o cihazda bir problem olabilir şimdi ;

    klimanızı 25-26 dereceye fan hızınızı orta değerlere ve flaplarını tam aşağı yaparak bir deneyin bir değişme olacakmı ?

    diğer bir husus eğer iyi bir ısıtma istiyorsanız klimanızı hiç kapatmadan kullanmanız gerekiyor yoksa duvar ve diğer eşyalar soğuyacağından ısıtma süresi çok uzayacaktır

    en son olarak eğer klimanızda filtre varsa onu da çıkarıp yukarıda anlattığım şekilde bir müddet kullanın sonuçta hala ısıtmıyorsa o cihazda problem var demektir

    klimamız 32 derece fan lar full de üflüyor ama yine tatmin edici değil binamız 3-4 yıllık duvarlar bims den . uyduruk tuğla değil yani. servis geldi camı açtı neymiş camı açınca inverter olduğundan daha yüksek ısı üflermiş orayı ısıtmaya çalıştığından. kapılar kapalı olunca ön kısmı ısınınca odayı ısıttığını algılayıp üfleme ısısını otomatik düşürüyormuş. kapılar kapalıyken üflediği size ılık bile gelebilir diyor. ee ne anladım ben o zaman. hiç birşey yakmadığımızda oda sıcaklığı 15 derece oluyor. 4 saat çalıştırdık banamısın demedi. fanı yere üfletiyoruz zaten. odanın yarısı farklı ısıda yarısı farklı ısıda. 4 saat hiç kapatmadık 32 derece ye ayarlı durdu ama dediğim gibi. klimanın altına elimizi koyuyoruz ısı geliyor , 30 cm aşağıya indirince elimizi ısıyı hissetmiyoruz bile. babamda demirdöküm klima vardı karşısında duramazdık üflediği sıcaklıkdan yanardık. sırf bebeğimiz var diye bu modeli aldık bu özellikler sadece sharp ın bu modelinde varmış. yoksa klima kullanmayı düşünmüyorduk sağlıklı olmadığından dolayı.çevremdeki klima kullananların hepsi boğaz enfeksiyonu yaşıyorlar hemde yaz kış. bunun virüs öldürme özelliği falan cazip gelmişti. bebeklilere bunu tavsiye ediyoruz dediler de bebeğin beşiğini tavana asmamız gerekiyor herhalde :) anca tavanı ısıtır bu. şimdi geri iade etmeyi düşünüyoruz.

    servis geldi aaa bu inverter mış dedi zaten şok oldum bilmiyormuydun dedim sen takmadın mı bunu zaten dedim.

    eline bizim odadaki elektronik termometreyi aldı fanın altına tutup kaç derece üflediğini ölçmeye çalıştı . çok şaşırdım böyle mi ölçülüyormuş verdiği ısı hayret bişey yaa. ya bizde termometre olmasaydı neyle ölçecekti acaba . dirseğiyle ölçerdi artık :)




    bu adam sığırmı affedin kendi ölçüm derecesi yok ve sizin dijital derecenizi kullanıyor. kardeş o klima o evi fırın yapar. hemen merkez servisi arayınız. klima normalde 45C den aşağı üfelmemesi lazım bendeki 12000 inverter me salınım sıcaklığında bile 47-49C üflüyor. zibro mideada hemen hemen aynı. birol usta fazla takmayın diyor ağız sıcaklığına ama o ilk çalışmadaki tepe sıcaklığına diyor. yanlışmı birol usta.

    klasik klima daha iyi ısıtır demeleri ille doğru değil doğruluk payıda olsa durum şudur bana göre çok az bir şey sanki biraz daha sıcak üflüyor. belki bu psikoliktir. ama devamlı yüksek derecede ısıtmaya pragramlı. olduğu için kendini kısmayınca tabiki daha iyi ısıttığı gerçeği var. ama ben bu yıl oldukça basit bir inverter klima ile aşırı derecede test yaptım ısıtıyormu ısıtmıyormu diyerek bir ay boyunca eve gelmesemde klimayı açık tuttum karlı havalarda bile şismedi bu klima. neden ısıtmıycakmış inverter yok öyle mantık.

    güzel kardeşim sharp güçlü klimadır fan hızı yüksektir seslidirde bu yüzden. siz orta yara alın klimanızı sıının değiştiğini bile görüsünüz kalimanızda bir arıza yoksa.

    yanlız sizden ricam kesinlikle plasmcluster özelliğini çalıştırmayınız bu konuda cengizumur arkadaşın yazısını okuyunuz. bunun aksini kimse ıspat edemedi henüz. çünkü avrupada abd de ve tüm dünya ülkekelrinde yok iyon faydalıdır diye pazarlama etkniği yokmuş bu klimaları. iyon demek ozon demek ozon demek çamaır suyu demek. yani güçlü elektrikle bir tür çamaışı suyu elde edip odaya salgılıyorlar. sizin bebeğinize değeil faydası Allah korusun zararaı bile olur.

    sizin yapacağını tek şey klimanız devamlı çalışacak inverter kapanmaz. arkadaşlarda söylemiş. allah bebeğinizi analı babalı bütsün.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @altuğ56 öncelikle pahalı olupta bir çok marka var kılcallı inv.Marka atışması olmasın ama HC ler mesela böyle vede ucuz değil diğerlerine göre ,sadece kendi markası içinde ucuz.

    Gelelim 160 voltta çalışma işine. Klimanız klasik seri ise ve 190 voltun altında iken gerilim hala çalışmaya devam ediyorsa o limanın kompresörü yakında gider.Termik açan her zaman daha iyidir.

    Ama iş inv. olayına gelince durum farklı,buna çok basit bir örnek vereyim.Şu an kullandığımız cep telefonu şarj aletlerine bakın ,giriş voltajı üzerinde 110-240 yazar.Ama eskilerde 110 için ayrı 220 için ayrı şarj aleti gerekirdi.Bu tarz ürünler Swich mod devrelerdir.Giriş aralığı çok değişken çıkış sabittir.İnverter içinde aynı kural geçerli.Zaten DC inverter dediğimiz gelen 220-240 AC gerilimi DC akıma çevirip sonrasında da sistemde istenen degerlerde terar düzenlemektir.Bunun içinde 160 Volt gerelim yeterli geliyor.Ha işin püf noktası bu aşamada sadece İnv. kompresör değil diğer kompanetlerinde inv.vs özellikte çalışabilmesi.Yani elektronik kart dizanyları,iç ve dış ünite fanları vs.İşte top yekün uyarlama olunca 160 Voltta da çalışır makina.

    Yüksek voltaj olayına gelince,hiç bir makina 240 voltun üzerindeki bir gerilimde çalışamaz.Zaten çalışmazda patlar çatlar.Bunun da önlemi aslında çok basittir ama bazıları neden beceremez anlamadım gitti.Bu işi önlemenin yolu 1 adet Varistör(Zener diyot )250 volt ve 1 adet 3,5 amper cam sigorta.Maliyet çok komik 1-2 TL.Varistör 250 voltun üzerindeki gerilimde patlar ve kısa devre yapar,kısa devre 3,5 amper cam sigortayı attırır ve elektronik kart devre dışı kalır ve dolayısı ile tüm sistem devreden çıkar.Olay bu kadar basit ama bazılarında kart niye patlar anlamadım.En fazla bazı klimalarda mekanik sargılı besleme trafosu gider.




    hocam yukarıdaki sataşma konusunu size yazmamıştım ama benden az bir süre önce mesaj yazmışsıız sanki sözüm sizeymiş gibi olmuş


    ama hala katılmadığım konu voltaj aralığı konusu

    benim elektrik bilgime ters bir durum ve geçen sene ve bu seneki deneyimlerimle de sabit

    bizim bölgemizde geçen sene voltaj 250 lileri buluyordu o dönemde klima fanı daha hızlı ve daha çok ısı veriyordu ancak bu sene voltajları güzel ayarlamışlar (210-239 volt) şimdi mecburen fan hızı hep yüksek kullanarak geçen seneki değerlere erişebiliyorum

    tabii benim cihaz hindistanlı olduğu için bu böyle değilse

    diğer konu yüksek voltajda sistemi devreden çıkarmak sizin anlattığınız şekilde de olabilir ama daha gelişmiş bir devre ile tam koruma sağlanması daha iyidir diye düşünüyorum ama bu durumda da maliyet biraz artabilir

    lakin elektriklerin bazen flash şeklinde çokça gitgel olduğunda o devrenin yanmasını engellemek zor oluyor

    naber abi birazdan birolun canını okuycam korkma sen birol hep pakistanla şurayla burayla uğraşır ama kendi tanzanyalıymış aslında




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @altuğ56 öncelikle pahalı olupta bir çok marka var kılcallı inv.Marka atışması olmasın ama HC ler mesela böyle vede ucuz değil diğerlerine göre ,sadece kendi markası içinde ucuz.

    Gelelim 160 voltta çalışma işine. Klimanız klasik seri ise ve 190 voltun altında iken gerilim hala çalışmaya devam ediyorsa o limanın kompresörü yakında gider.Termik açan her zaman daha iyidir.

    Ama iş inv. olayına gelince durum farklı,buna çok basit bir örnek vereyim.Şu an kullandığımız cep telefonu şarj aletlerine bakın ,giriş voltajı üzerinde 110-240 yazar.Ama eskilerde 110 için ayrı 220 için ayrı şarj aleti gerekirdi.Bu tarz ürünler Swich mod devrelerdir.Giriş aralığı çok değişken çıkış sabittir.İnverter içinde aynı kural geçerli.Zaten DC inverter dediğimiz gelen 220-240 AC gerilimi DC akıma çevirip sonrasında da sistemde istenen degerlerde terar düzenlemektir.Bunun içinde 160 Volt gerelim yeterli geliyor.Ha işin püf noktası bu aşamada sadece İnv. kompresör değil diğer kompanetlerinde inv.vs özellikte çalışabilmesi.Yani elektronik kart dizanyları,iç ve dış ünite fanları vs.İşte top yekün uyarlama olunca 160 Voltta da çalışır makina.

    Yüksek voltaj olayına gelince,hiç bir makina 240 voltun üzerindeki bir gerilimde çalışamaz.Zaten çalışmazda patlar çatlar.Bunun da önlemi aslında çok basittir ama bazıları neden beceremez anlamadım gitti.Bu işi önlemenin yolu 1 adet Varistör(Zener diyot )250 volt ve 1 adet 3,5 amper cam sigorta.Maliyet çok komik 1-2 TL.Varistör 250 voltun üzerindeki gerilimde patlar ve kısa devre yapar,kısa devre 3,5 amper cam sigortayı attırır ve elektronik kart devre dışı kalır ve dolayısı ile tüm sistem devreden çıkar.Olay bu kadar basit ama bazılarında kart niye patlar anlamadım.En fazla bazı klimalarda mekanik sargılı besleme trafosu gider.




    hocam yukarıdaki sataşma konusunu size yazmamıştım ama benden az bir süre önce mesaj yazmışsıız sanki sözüm sizeymiş gibi olmuş


    ama hala katılmadığım konu voltaj aralığı konusu

    benim elektrik bilgime ters bir durum ve geçen sene ve bu seneki deneyimlerimle de sabit

    bizim bölgemizde geçen sene voltaj 250 lileri buluyordu o dönemde klima fanı daha hızlı ve daha çok ısı veriyordu ancak bu sene voltajları güzel ayarlamışlar (210-239 volt) şimdi mecburen fan hızı hep yüksek kullanarak geçen seneki değerlere erişebiliyorum

    tabii benim cihaz hindistanlı olduğu için bu böyle değilse

    diğer konu yüksek voltajda sistemi devreden çıkarmak sizin anlattığınız şekilde de olabilir ama daha gelişmiş bir devre ile tam koruma sağlanması daha iyidir diye düşünüyorum ama bu durumda da maliyet biraz artabilir

    lakin elektriklerin bazen flash şeklinde çokça gitgel olduğunda o devrenin yanmasını engellemek zor oluyor

    şu elektrik konusunda birol ustanın bir yazısını hatırlıyorum ama bulamam tabi. regülatör önerisinin sadece düşük voltaja etkili olabileceğini yüksek voltajda iş göremyeceğini yazmışlardı sanırım buda sizin sözünü ettiğiniz durum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetk26

    klimayı aldığımız bayiyi aradık iade etmek istediğimizi söyledik. bayi sahibi kendiside gelip görmek istiyormuş klimayı.

    şimdi birşey soracağım. bu iade olaylarında şart şurt var mı araştırdım ama göremedim 7 iş günü içinde mi iade alınıyor acaba bunun hakkında bilgisi olan var mı ? bu cihaz kuruldu geri almayız deme hakları var mı? 3 gün oldu takılalı.

    servis takmaya geldiğinde takmadan önce odaya baktığında bu cihaz burayı hamam gibi yapar demişti. bugün de bu kadar ısıtır diyor. acaba dediğiniz gibi servis montajını yapamamış olabilir mi ondan ısıtmıyor olabilir mi acaba?

    geri almak zorunda ,ilkeli bir firma bana ne demez zaten üstelik size çok iyi ısıtacağına dair taahhütde bulunmuşlar ,belki siz onlar ısıtmaz demesine rağmen ben bu şartlarda kabul ediyorum deyip servis formunuda bu şartlarda imzalamış olsaydınız belki sorun çıkabilirdi ama dediğim gibi malına sahip ilkeli bir firma her şartta sizinle ilgilenir hiç merak etmeyin ya hatalı montajları varsa onu düzeltecekler yada komple yeni cihaz verip montesini düzgün yaparak müşteri memnuniyetini sağlayacaklar ,onların inverterdir ancak bu kadar ısıtır gibi deme hakları yok




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetk26

    quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetk26

    tekrar merhaba arkadaşlar biraz önce servis geldi ölçtüler en çok 42 derece üflüyor normal dedi inverter oldugu için önünü görüyor ve önünün sıcak oldugunu görünce ılık üflemeye başlıyor dedi zaten hiçbir klima belden aşağısını ısıtmaz dedi sizin yatagınız da çok alçakmış dedi arkadaş işin ilginci geldiğinde aa sizin klima inverter mıymış dedi o gün 2 saat takmışlardı halbuki bebeğimiz var ne yapacagız bilmiyorum normal inverter olmayan klima almanız laımdı sizin dedi şok oldum almadan deseydiniz o zaman hem fazla para verdik hem de ısınamadık iade edeyim de normal makine alayım bari peki 12000 btu luk normal klima alsam odamı ıstabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim. Bir de iklimsa nın 3 gün önce takılan bu ürünü geri almama gibi bir durumu olabilir mi?

    bence o servis (artık ne derece servis ise ) tamamen hikaye anlatmış

    ha bu arada söylediği bir doğru var o da evet klimalar belden aşağısını çok hissettirecek kadar ısıtmaması olayıdır,yani yerde yarım metre kadar olan mesafede aşırı bir ısı hissedemezsiniz ,buna neden fizik kurallarıdır yani ısı hep yukarı çıkmak istediğinden üfleme hızına bağlı olarak taban bölümünde havaların soğukluğuna bağlı olarak sıcaklık hissi azalacaktır (tavan ısısı ile taban ısısı arasında çok fark olacaktır)

    ancak inverter olan ısıtmaz düz olan ısıtır gibi bir mantık tamamen saçmadır hatta inverter çok daha kaliteli ısıtma yapması için üretilmiştir ,düz klima sürekli dur-kalk yaparak ısınmada ve soğutmada konforsuzluk yaparken inverter sadece kısılma ve yükselme ile oda sıcaklığını çok daha konforlu yapacaktır

    birde cihazınız marka modeli nedir onu belirtmemişsiniz

    taktığı klimanın dur-kalkmı , invertermi olduğunu bile bilmeyen servisin dediği saçmalıktan öte olamazdı da

    takılacak klimaya karar verebilmek için bir sürü faktörü de bilmek gerekiyor ,odanın m2 -bölge-yalıtım vs.

    çok afedersiniz ama klima isterse kaliteli isterse kalitesiz olsun kazma bir servis olduktan sonra hangisini taktırsanız işiniz zor

    heleki inverter önünü görüyor demesi nasıl yani diğerleri nereyi görüyor ? ,önü dediği neresiymiş ?


    bu arada galiba mekanı ve klima markasını daha önce yazmışsınız ben görmediğim için yukarıdaki mesajı yazmıştım şimdi bu durumda o klimanın orayı ısıtmaması imkansız diyorum ya sizin kullanımınızda bir yanlışlık yada o cihazda bir problem olabilir şimdi ;

    klimanızı 25-26 dereceye fan hızınızı orta değerlere ve flaplarını tam aşağı yaparak bir deneyin bir değişme olacakmı ?

    diğer bir husus eğer iyi bir ısıtma istiyorsanız klimanızı hiç kapatmadan kullanmanız gerekiyor yoksa duvar ve diğer eşyalar soğuyacağından ısıtma süresi çok uzayacaktır

    en son olarak eğer klimanızda filtre varsa onu da çıkarıp yukarıda anlattığım şekilde bir müddet kullanın sonuçta hala ısıtmıyorsa o cihazda problem var demektir

    klimamız 32 derece fan lar full de üflüyor ama yine tatmin edici değil binamız 3-4 yıllık duvarlar bims den . uyduruk tuğla değil yani. servis geldi camı açtı neymiş camı açınca inverter olduğundan daha yüksek ısı üflermiş orayı ısıtmaya çalıştığından. kapılar kapalı olunca ön kısmı ısınınca odayı ısıttığını algılayıp üfleme ısısını otomatik düşürüyormuş. kapılar kapalıyken üflediği size ılık bile gelebilir diyor. ee ne anladım ben o zaman. hiç birşey yakmadığımızda oda sıcaklığı 15 derece oluyor. 4 saat çalıştırdık banamısın demedi. fanı yere üfletiyoruz zaten. odanın yarısı farklı ısıda yarısı farklı ısıda. 4 saat hiç kapatmadık 32 derece ye ayarlı durdu ama dediğim gibi. klimanın altına elimizi koyuyoruz ısı geliyor , 30 cm aşağıya indirince elimizi ısıyı hissetmiyoruz bile. babamda demirdöküm klima vardı karşısında duramazdık üflediği sıcaklıkdan yanardık. sırf bebeğimiz var diye bu modeli aldık bu özellikler sadece sharp ın bu modelinde varmış. yoksa klima kullanmayı düşünmüyorduk sağlıklı olmadığından dolayı.çevremdeki klima kullananların hepsi boğaz enfeksiyonu yaşıyorlar hemde yaz kış. bunun virüs öldürme özelliği falan cazip gelmişti. bebeklilere bunu tavsiye ediyoruz dediler de bebeğin beşiğini tavana asmamız gerekiyor herhalde :) anca tavanı ısıtır bu. şimdi geri iade etmeyi düşünüyoruz.

    servis geldi aaa bu inverter mış dedi zaten şok oldum bilmiyormuydun dedim sen takmadın mı bunu zaten dedim.

    eline bizim odadaki elektronik termometreyi aldı fanın altına tutup kaç derece üflediğini ölçmeye çalıştı . çok şaşırdım böyle mi ölçülüyormuş verdiği ısı hayret bişey yaa. ya bizde termometre olmasaydı neyle ölçecekti acaba . dirseğiyle ölçerdi artık :)




    bu adam sığırmı affedin kendi ölçüm derecesi yok ve sizin dijital derecenizi kullanıyor. kardeş o klima o evi fırın yapar. hemen merkez servisi arayınız. klima normalde 45C den aşağı üfelmemesi lazım bendeki 12000 inverter me salınım sıcaklığında bile 47-49C üflüyor. zibro mideada hemen hemen aynı. birol usta fazla takmayın diyor ağız sıcaklığına ama o ilk çalışmadaki tepe sıcaklığına diyor. yanlışmı birol usta.

    klasik klima daha iyi ısıtır demeleri ille doğru değil doğruluk payıda olsa durum şudur bana göre çok az bir şey sanki biraz daha sıcak üflüyor. belki bu psikoliktir. ama devamlı yüksek derecede ısıtmaya pragramlı. olduğu için kendini kısmayınca tabiki daha iyi ısıttığı gerçeği var. ama ben bu yıl oldukça basit bir inverter klima ile aşırı derecede test yaptım ısıtıyormu ısıtmıyormu diyerek bir ay boyunca eve gelmesemde klimayı açık tuttum karlı havalarda bile şismedi bu klima. neden ısıtmıycakmış inverter yok öyle mantık.

    güzel kardeşim sharp güçlü klimadır fan hızı yüksektir seslidirde bu yüzden. siz orta yara alın klimanızı sıının değiştiğini bile görüsünüz kalimanızda bir arıza yoksa.

    yanlız sizden ricam kesinlikle plasmcluster özelliğini çalıştırmayınız bu konuda cengizumur arkadaşın yazısını okuyunuz. bunun aksini kimse ıspat edemedi henüz. çünkü avrupada abd de ve tüm dünya ülkekelrinde yok iyon faydalıdır diye pazarlama etkniği yokmuş bu klimaları. iyon demek ozon demek ozon demek çamaır suyu demek. yani güçlü elektrikle bir tür çamaışı suyu elde edip odaya salgılıyorlar. sizin bebeğinize değeil faydası Allah korusun zararaı bile olur.

    sizin yapacağını tek şey klimanız devamlı çalışacak inverter kapanmaz. arkadaşlarda söylemiş. allah bebeğinizi analı babalı bütsün.

    demek öyle plasmcluster özelliği. Allah Allah bize de bebek için bunu veriyoruz bilmem ne dediler. konuyla ilgili bilgimiz olmayınca denilene inandık gerçi araştırmada yapmıştık ama gözümüze böyle bir bilgi çarpmadı. biz o zaman kesin iade edelim. sırf o özellik var diye 2000 tl para verdik madem öyle daha ucuz bi cihazın 12000 liğini alsak olacakmış mış. bebekle ilgili iyi dilekleriniz için de ayrıca teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @altuğ56 öncelikle pahalı olupta bir çok marka var kılcallı inv.Marka atışması olmasın ama HC ler mesela böyle vede ucuz değil diğerlerine göre ,sadece kendi markası içinde ucuz.

    Gelelim 160 voltta çalışma işine. Klimanız klasik seri ise ve 190 voltun altında iken gerilim hala çalışmaya devam ediyorsa o limanın kompresörü yakında gider.Termik açan her zaman daha iyidir.

    Ama iş inv. olayına gelince durum farklı,buna çok basit bir örnek vereyim.Şu an kullandığımız cep telefonu şarj aletlerine bakın ,giriş voltajı üzerinde 110-240 yazar.Ama eskilerde 110 için ayrı 220 için ayrı şarj aleti gerekirdi.Bu tarz ürünler Swich mod devrelerdir.Giriş aralığı çok değişken çıkış sabittir.İnverter içinde aynı kural geçerli.Zaten DC inverter dediğimiz gelen 220-240 AC gerilimi DC akıma çevirip sonrasında da sistemde istenen degerlerde terar düzenlemektir.Bunun içinde 160 Volt gerelim yeterli geliyor.Ha işin püf noktası bu aşamada sadece İnv. kompresör değil diğer kompanetlerinde inv.vs özellikte çalışabilmesi.Yani elektronik kart dizanyları,iç ve dış ünite fanları vs.İşte top yekün uyarlama olunca 160 Voltta da çalışır makina.

    Yüksek voltaj olayına gelince,hiç bir makina 240 voltun üzerindeki bir gerilimde çalışamaz.Zaten çalışmazda patlar çatlar.Bunun da önlemi aslında çok basittir ama bazıları neden beceremez anlamadım gitti.Bu işi önlemenin yolu 1 adet Varistör(Zener diyot )250 volt ve 1 adet 3,5 amper cam sigorta.Maliyet çok komik 1-2 TL.Varistör 250 voltun üzerindeki gerilimde patlar ve kısa devre yapar,kısa devre 3,5 amper cam sigortayı attırır ve elektronik kart devre dışı kalır ve dolayısı ile tüm sistem devreden çıkar.Olay bu kadar basit ama bazılarında kart niye patlar anlamadım.En fazla bazı klimalarda mekanik sargılı besleme trafosu gider.




    hocam yukarıdaki sataşma konusunu size yazmamıştım ama benden az bir süre önce mesaj yazmışsıız sanki sözüm sizeymiş gibi olmuş


    ama hala katılmadığım konu voltaj aralığı konusu

    benim elektrik bilgime ters bir durum ve geçen sene ve bu seneki deneyimlerimle de sabit

    bizim bölgemizde geçen sene voltaj 250 lileri buluyordu o dönemde klima fanı daha hızlı ve daha çok ısı veriyordu ancak bu sene voltajları güzel ayarlamışlar (210-239 volt) şimdi mecburen fan hızı hep yüksek kullanarak geçen seneki değerlere erişebiliyorum

    tabii benim cihaz hindistanlı olduğu için bu böyle değilse

    diğer konu yüksek voltajda sistemi devreden çıkarmak sizin anlattığınız şekilde de olabilir ama daha gelişmiş bir devre ile tam koruma sağlanması daha iyidir diye düşünüyorum ama bu durumda da maliyet biraz artabilir

    lakin elektriklerin bazen flash şeklinde çokça gitgel olduğunda o devrenin yanmasını engellemek zor oluyor

    naber abi birazdan birolun canını okuycam korkma sen birol hep pakistanla şurayla burayla uğraşır ama kendi tanzanyalıymış aslında

    sağol hocam sen nasılsın

    diğer mesajından ayrıca alıntı yapmadan ona da buradan cevap yazayım

    voltaj regülatörleri çok çeşitlidir ama hiçbir zaman sonsuz sınırlayıcı değildir ,misal voltaj 160 civarlarına düştüğünde kusursuz 220 voltlar civarına çıkaranları olduğu kadar 200 volt altına düşünce sapıtanlarıda var

    aynı şekilde 250 voltlarda regüle sağlayan hatta 300 voltlarda dahi regüle edenlerde var 250 lerde dahi sapıtanı dahi var

    her zaman dediğimiz gibi ne kadar ekmek o kadar köfte olayı ,işte bu nedenle evlerimize çok kaliteli bir voltaj regülatörü taktıramıyoruz ,ha yeni yapılan bazı binaların ana panolarında takıldığı söyleniyor ve böylece tek tek regülatör alıp takma derdi de olmuyor

    ancak inverter olayı birol hocamın da anlattığı gibi biraz farklı bir olay ,misal 12 volt verip 220 volt çıkış alabiliyorsunuz benim anlatmaya çalışığım olay bu değil tabiki 160 volt verip 220 volt çıkış yapabilirsiniz ama baştada dediğim gibi bu iş sınırsız değildir ve sistemler buna göre yapılmalıdır/yapılır

    çok büyük aralıklarda çalışacak bir devre yapılabilir ama maliyet çok olacağından ben 160 voltlarda çalışan bu kadar ucuz cihazlar yapmış olduklarına inanmıyorum ve dediğim gibi sadece kart değil o sistemde çalışan tüm parçaların o voltaja dayanıklı olması şart

    misal mercedese reno şanjımanı takarsanız aracı zorladığınızda şanzıman parçalanır ama normal hızlarda çalışabilir gibi gibi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Arkadaşlar bu inverter işininde bo....u çıkmaya başladı artık.Kademeli inv. tanımlaması biraz yanlış.İnverter in anlamı devir kontrolu aslında AC inv. 10-20-30 40 diye giderken ,DC inv. 10,11,12.....35,36.....70 diye gidiyor. İşin buradan sonra püf noktası alt ve üst değerler.50 hz orta sı yani nominali, alt frekans 20 olması ile 30 olması klimanın düştüğü alt kapasiteyi belirliyor,yani 2000 Btu/h ile 4000 btu/h arasındai fark gibi.Buradaki farklılıklar ise iki sebebe bağlı .

    1. sebep kullanılan kompresörün sınırları yani çalışma frekans aralığı,
    2. ise ki asıl iş burada bitiyor.(yandınız artık herkes soracak bu klima ılcallımı,elek.expansion mu diye) iki tip inv.var yada 2.tip inv. icat oldu.Aslında inv.makinalar Elektronik expansiyon(sogutucu akışkanın püskürmesini kontrol eden kısma elemanı) iken ,son zamanlarda Kılcallı inv. makinalar türedi.Şimdi birileri diyecekki yok o marka yok bu marka,hepsinde var bu tür inv. makinalar.Elektronik expansion olanlar min. ve mak. ları yüksek makinalar yada tüm VRF sistemler böyle çalışıyor.

    İyimi kötümü bu derseniz ,bu ayrı bir tartışma .Elek.Exp. modeller çok hassas ısı ayarı var ,ama ona göre dış fanlarda inv. olmak zorunda basınç kontrolu için buda maliyet ve aynı zamanda arıza riski artıyor tabiki.

    Kılcallı sistemler(tüm standart klimalar,buzdolapları böyle çalışır) alt değerler sınırı yüksek,ama sorusuz çalışır,çok extra donanım istemez ve çok ekonomik



    Hadi bakalım uyraşın durun artık....

    bizde seninmi diyelim kufürmü ediyon uleynn. hadi bakalım madem ortaya atıyorn ex tansiyon meselelerini açıkla bakalımım herkesler bilsin.

    hocam dediklerinden az çok ağnadım. şimid seni uğraştırayım. yani siz artık diyorsunuzki buzamana kadar elektronik expansion lu klimalar vardı. bu klimalarda dış fanda dc olmak zorundaydı. peki hocam bu kılcallı inverterler çıkmadan önce bu durum bu şekildemiydi. mesela fujitsu sitesinde bazı üst seri modellerde ve 18 den itibaren veya yüksek btu inverterlerde ALL DC yazdığını görürdüm. ama birçok modelindede yazmazdı.

    yani hem e. exp. olup hemde dış fanı ac olarak felan kulllnmalaı mümkünmğüydü. mesela bendeki zibrodan daha evvel bahsetmiştiniz büyük ihtimal kılcallı bu klima çünkü ses durumunu kılcallı inverterin kılcal borunun eşit mesafede aynı klaınlık kullnılmadığından olduğunu felan yazmıştınız. hatta ben en son bu durumu (sesi) 2 adet diamondu olan sendomi nickli arkadaşa sordum. klimalarında ses olmadığını söyledi hatta benim videoyu izlemiş eski klasik klimalarındaki sesten bile beter dedi bana. neyse konumuz şimdi bu değil o işe hava biraz ısınınca bakcaz. ben burda kılcallı inverter meselesinden bhasettiğiniz için yazdım bu ayrıntıyı.

    diğer kulllandığım inverter mszgc 12 serisindede ne zamanında all dc yazısı gördüm nede broşürlerinde vardı. şimdi diycem fujitsu şişirmişmi durumu ama adamlar her modeline bu all dc logo gibi yazıyı basmamış.

    mesela hc kılcallı sistem demişsin aşağıda bir yerdeki yazınızda burdada ifade etmişsiniz. ozaman tamirat konusunda bir artıdır bu durum. düşünürsek daikin me i bile 200 btulara düşen cihaz üretmiyor. varsın olmasın bencede şuanki türkiye şartlarına uygun değil hala elek gibi tuğrladan yapılan binalarda yaşadığımıza göre nasıl kıssınki klima kendisini. yanlışlarım vardır mutlaka sen açıklarsın hocam selam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @altuğ56 öncelikle pahalı olupta bir çok marka var kılcallı inv.Marka atışması olmasın ama HC ler mesela böyle vede ucuz değil diğerlerine göre ,sadece kendi markası içinde ucuz.

    Gelelim 160 voltta çalışma işine. Klimanız klasik seri ise ve 190 voltun altında iken gerilim hala çalışmaya devam ediyorsa o limanın kompresörü yakında gider.Termik açan her zaman daha iyidir.

    Ama iş inv. olayına gelince durum farklı,buna çok basit bir örnek vereyim.Şu an kullandığımız cep telefonu şarj aletlerine bakın ,giriş voltajı üzerinde 110-240 yazar.Ama eskilerde 110 için ayrı 220 için ayrı şarj aleti gerekirdi.Bu tarz ürünler Swich mod devrelerdir.Giriş aralığı çok değişken çıkış sabittir.İnverter içinde aynı kural geçerli.Zaten DC inverter dediğimiz gelen 220-240 AC gerilimi DC akıma çevirip sonrasında da sistemde istenen degerlerde terar düzenlemektir.Bunun içinde 160 Volt gerelim yeterli geliyor.Ha işin püf noktası bu aşamada sadece İnv. kompresör değil diğer kompanetlerinde inv.vs özellikte çalışabilmesi.Yani elektronik kart dizanyları,iç ve dış ünite fanları vs.İşte top yekün uyarlama olunca 160 Voltta da çalışır makina.

    Yüksek voltaj olayına gelince,hiç bir makina 240 voltun üzerindeki bir gerilimde çalışamaz.Zaten çalışmazda patlar çatlar.Bunun da önlemi aslında çok basittir ama bazıları neden beceremez anlamadım gitti.Bu işi önlemenin yolu 1 adet Varistör(Zener diyot )250 volt ve 1 adet 3,5 amper cam sigorta.Maliyet çok komik 1-2 TL.Varistör 250 voltun üzerindeki gerilimde patlar ve kısa devre yapar,kısa devre 3,5 amper cam sigortayı attırır ve elektronik kart devre dışı kalır ve dolayısı ile tüm sistem devreden çıkar.Olay bu kadar basit ama bazılarında kart niye patlar anlamadım.En fazla bazı klimalarda mekanik sargılı besleme trafosu gider.




    hocam yukarıdaki sataşma konusunu size yazmamıştım ama benden az bir süre önce mesaj yazmışsıız sanki sözüm sizeymiş gibi olmuş


    ama hala katılmadığım konu voltaj aralığı konusu

    benim elektrik bilgime ters bir durum ve geçen sene ve bu seneki deneyimlerimle de sabit

    bizim bölgemizde geçen sene voltaj 250 lileri buluyordu o dönemde klima fanı daha hızlı ve daha çok ısı veriyordu ancak bu sene voltajları güzel ayarlamışlar (210-239 volt) şimdi mecburen fan hızı hep yüksek kullanarak geçen seneki değerlere erişebiliyorum

    tabii benim cihaz hindistanlı olduğu için bu böyle değilse

    diğer konu yüksek voltajda sistemi devreden çıkarmak sizin anlattığınız şekilde de olabilir ama daha gelişmiş bir devre ile tam koruma sağlanması daha iyidir diye düşünüyorum ama bu durumda da maliyet biraz artabilir

    lakin elektriklerin bazen flash şeklinde çokça gitgel olduğunda o devrenin yanmasını engellemek zor oluyor

    naber abi birazdan birolun canını okuycam korkma sen birol hep pakistanla şurayla burayla uğraşır ama kendi tanzanyalıymış aslında

    sağol hocam sen nasılsın

    diğer mesajından ayrıca alıntı yapmadan ona da buradan cevap yazayım

    voltaj regülatörleri çok çeşitlidir ama hiçbir zaman sonsuz sınırlayıcı değildir ,misal voltaj 160 civarlarına düştüğünde kusursuz 220 voltlar civarına çıkaranları olduğu kadar 200 volt altına düşünce sapıtanlarıda var

    aynı şekilde 250 voltlarda regüle sağlayan hatta 300 voltlarda dahi regüle edenlerde var 250 lerde dahi sapıtanı dahi var

    her zaman dediğimiz gibi ne kadar ekmek o kadar köfte olayı ,işte bu nedenle evlerimize çok kaliteli bir voltaj regülatörü taktıramıyoruz ,ha yeni yapılan bazı binaların ana panolarında takıldığı söyleniyor ve böylece tek tek regülatör alıp takma derdi de olmuyor

    ancak inverter olayı birol hocamın da anlattığı gibi biraz farklı bir olay ,misal 12 volt verip 220 volt çıkış alabiliyorsunuz benim anlatmaya çalışığım olay bu değil tabiki 160 volt verip 220 volt çıkış yapabilirsiniz ama baştada dediğim gibi bu iş sınırsız değildir ve sistemler buna göre yapılmalıdır/yapılır

    çok büyük aralıklarda çalışacak bir devre yapılabilir ama maliyet çok olacağından ben 160 voltlarda çalışan bu kadar ucuz cihazlar yapmış olduklarına inanmıyorum ve dediğim gibi sadece kart değil o sistemde çalışan tüm parçaların o voltaja dayanıklı olması şart

    misal mercedese reno şanjımanı takarsanız aracı zorladığınızda şanzıman parçalanır ama normal hızlarda çalışabilir gibi gibi

    eyvallah abi, çok sağol idare ediyoruz elhamdülüllah.

    voltaj regülatörü konusuna sonuna kadar katılıyorum normal bir ara ben kendi kendime hesap yapıyordum iş yerindede arkadaşlara soruyordum kimi 5kVA yeter derken kimi 15kVA al komple daireye kullan. az para değildiki abi 7,5luklar 600 tl den başlıyordu sonra birde abi öyle basit ufak al duvara tarzında şeyler değilki söz gelimi 15kVA aldın diyelim adama manyak demeleri işten değil. sağolsun zamanında birol ve kendi klimacımın ikazı ile nerden baksan 5 ile 7,5 luk parasından kurtuldum. çünkü düşükten kork yüksekten çok korkma fazla yükselemez normalde 240 lık üretilir klimalar 250 opsiyonu oluyor lafları ile yeni bir salaklık yapmaktan kurtuldum. umarım hiç ihtiyaç duymam bundan sona tek korkum köye felan gidersem ozaman sizden bilgi alabilirim.

    tedaş konusunda abi zamanında bir yerde çalışıyorum hemde fena bir yer değil istinye sarıyer. tedaş ilgilenmediği için firma yemin ederim 8-10m2 bir oda büyüklüğünde regülatör kurdu kendisi pehh diyorum hala.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @altuğ56 öncelikle pahalı olupta bir çok marka var kılcallı inv.Marka atışması olmasın ama HC ler mesela böyle vede ucuz değil diğerlerine göre ,sadece kendi markası içinde ucuz.

    Gelelim 160 voltta çalışma işine. Klimanız klasik seri ise ve 190 voltun altında iken gerilim hala çalışmaya devam ediyorsa o limanın kompresörü yakında gider.Termik açan her zaman daha iyidir.

    Ama iş inv. olayına gelince durum farklı,buna çok basit bir örnek vereyim.Şu an kullandığımız cep telefonu şarj aletlerine bakın ,giriş voltajı üzerinde 110-240 yazar.Ama eskilerde 110 için ayrı 220 için ayrı şarj aleti gerekirdi.Bu tarz ürünler Swich mod devrelerdir.Giriş aralığı çok değişken çıkış sabittir.İnverter içinde aynı kural geçerli.Zaten DC inverter dediğimiz gelen 220-240 AC gerilimi DC akıma çevirip sonrasında da sistemde istenen degerlerde terar düzenlemektir.Bunun içinde 160 Volt gerelim yeterli geliyor.Ha işin püf noktası bu aşamada sadece İnv. kompresör değil diğer kompanetlerinde inv.vs özellikte çalışabilmesi.Yani elektronik kart dizanyları,iç ve dış ünite fanları vs.İşte top yekün uyarlama olunca 160 Voltta da çalışır makina.

    Yüksek voltaj olayına gelince,hiç bir makina 240 voltun üzerindeki bir gerilimde çalışamaz.Zaten çalışmazda patlar çatlar.Bunun da önlemi aslında çok basittir ama bazıları neden beceremez anlamadım gitti.Bu işi önlemenin yolu 1 adet Varistör(Zener diyot )250 volt ve 1 adet 3,5 amper cam sigorta.Maliyet çok komik 1-2 TL.Varistör 250 voltun üzerindeki gerilimde patlar ve kısa devre yapar,kısa devre 3,5 amper cam sigortayı attırır ve elektronik kart devre dışı kalır ve dolayısı ile tüm sistem devreden çıkar.Olay bu kadar basit ama bazılarında kart niye patlar anlamadım.En fazla bazı klimalarda mekanik sargılı besleme trafosu gider.




    hocam yukarıdaki sataşma konusunu size yazmamıştım ama benden az bir süre önce mesaj yazmışsıız sanki sözüm sizeymiş gibi olmuş


    ama hala katılmadığım konu voltaj aralığı konusu

    benim elektrik bilgime ters bir durum ve geçen sene ve bu seneki deneyimlerimle de sabit

    bizim bölgemizde geçen sene voltaj 250 lileri buluyordu o dönemde klima fanı daha hızlı ve daha çok ısı veriyordu ancak bu sene voltajları güzel ayarlamışlar (210-239 volt) şimdi mecburen fan hızı hep yüksek kullanarak geçen seneki değerlere erişebiliyorum

    tabii benim cihaz hindistanlı olduğu için bu böyle değilse

    diğer konu yüksek voltajda sistemi devreden çıkarmak sizin anlattığınız şekilde de olabilir ama daha gelişmiş bir devre ile tam koruma sağlanması daha iyidir diye düşünüyorum ama bu durumda da maliyet biraz artabilir

    lakin elektriklerin bazen flash şeklinde çokça gitgel olduğunda o devrenin yanmasını engellemek zor oluyor

    naber abi birazdan birolun canını okuycam korkma sen birol hep pakistanla şurayla burayla uğraşır ama kendi tanzanyalıymış aslında

    sağol hocam sen nasılsın

    diğer mesajından ayrıca alıntı yapmadan ona da buradan cevap yazayım

    voltaj regülatörleri çok çeşitlidir ama hiçbir zaman sonsuz sınırlayıcı değildir ,misal voltaj 160 civarlarına düştüğünde kusursuz 220 voltlar civarına çıkaranları olduğu kadar 200 volt altına düşünce sapıtanlarıda var

    aynı şekilde 250 voltlarda regüle sağlayan hatta 300 voltlarda dahi regüle edenlerde var 250 lerde dahi sapıtanı dahi var

    her zaman dediğimiz gibi ne kadar ekmek o kadar köfte olayı ,işte bu nedenle evlerimize çok kaliteli bir voltaj regülatörü taktıramıyoruz ,ha yeni yapılan bazı binaların ana panolarında takıldığı söyleniyor ve böylece tek tek regülatör alıp takma derdi de olmuyor

    ancak inverter olayı birol hocamın da anlattığı gibi biraz farklı bir olay ,misal 12 volt verip 220 volt çıkış alabiliyorsunuz benim anlatmaya çalışığım olay bu değil tabiki 160 volt verip 220 volt çıkış yapabilirsiniz ama baştada dediğim gibi bu iş sınırsız değildir ve sistemler buna göre yapılmalıdır/yapılır

    çok büyük aralıklarda çalışacak bir devre yapılabilir ama maliyet çok olacağından ben 160 voltlarda çalışan bu kadar ucuz cihazlar yapmış olduklarına inanmıyorum ve dediğim gibi sadece kart değil o sistemde çalışan tüm parçaların o voltaja dayanıklı olması şart

    misal mercedese reno şanjımanı takarsanız aracı zorladığınızda şanzıman parçalanır ama normal hızlarda çalışabilir gibi gibi

    eyvallah abi, çok sağol idare ediyoruz elhamdülüllah.

    voltaj regülatörü konusuna sonuna kadar katılıyorum normal bir ara ben kendi kendime hesap yapıyordum iş yerindede arkadaşlara soruyordum kimi 5kVA yeter derken kimi 15kVA al komple daireye kullan. az para değildiki abi 7,5luklar 600 tl den başlıyordu sonra birde abi öyle basit ufak al duvara tarzında şeyler değilki söz gelimi 15kVA aldın diyelim adama manyak demeleri işten değil. sağolsun zamanında birol ve kendi klimacımın ikazı ile nerden baksan 5 ile 7,5 luk parasından kurtuldum. çünkü düşükten kork yüksekten çok korkma fazla yükselemez normalde 240 lık üretilir klimalar 250 opsiyonu oluyor lafları ile yeni bir salaklık yapmaktan kurtuldum. umarım hiç ihtiyaç duymam bundan sona tek korkum köye felan gidersem ozaman sizden bilgi alabilirim.

    tedaş konusunda abi zamanında bir yerde çalışıyorum hemde fena bir yer değil istinye sarıyer. tedaş ilgilenmediği için firma yemin ederim 8-10m2 bir oda büyüklüğünde regülatör kurdu kendisi pehh diyorum hala.

    hocam yine bir yanlışlık var

    yüksekten korkma düşükten kork sözü tam doğru değil

    bence her ikiside büyük risktir ,düşük olduğunda uzun süre kullanmazsanız bir problem olmayabilir ama yüksek voltaj çok kısa sürede birçok yeri yakabilir bu nedenle keşke hepimizde kaliteli regülatör olsa ,250 voltun üstüne çıkmaz demeyin yanlışlıkla 1 faz yerine 2 faz kullanılırsa evdeki bütün cihazlar çok kısa sürede gümler

    dediğimiz gibi bu değerleri sağlamak görevi aslında elektrik kurumunun ama burası türkiye ve bu ülkede at oynatma cirit atma gibi olaylar pek anormal görülmediği için millette alışmış normal gibi geliyor

    diğer mesajda yazdığınız AC-DC olayını bende tam çözmüş değilim ,firmalar sanki DC yeni keşfedilmiş gibi hatta asrın buluşuymuş gibi anlatıyorlar ,yahu eskiden kullandığımız teyp motorları DC değilmiydi ? hız kontrolu-randımanı daha önce bilinmiyormuydu ?

    sonra AC yi DC ye çevirmek çokmu zor ,4 tane diyotla bile halledilen bu DC neden önceleri kullanılmamış ,bence bu olay yeni buluştan öte bir düzeltme gibi geliyor

    ve çok kafa karıştırıcı şekle sokuluyor ,DC ayrıdır -inverter ayrıdır , 1 diyotla dahi AC yi DC ye çevirirsiniz ama bu DC teknolojisi diye abartma nedir , 1 motorun devir sayısı aralığını artırmak istersen DC de daha kolay olacağı yıllar öncesi biliniyordu ama daha öncede dediğim gibi bu sonsuz olamaz ,çünkü sonsuzda motorun dönmeyeceği veya zorlanarak döneceği sınırlar içindedir ve bence imkansızdır aynı zamanda gereksizdir

    tahminim 2000 btu altındaki değerler türkiye şartlarında gereksizdir ama hava atmak için olabilir, bak benim cihaz binlere düşüyor gibi

    anlattıklarım yanlış anlaşılmasın ,sonsuz motor devri dışında diğerleri elbette yapılabilir ama bütün parçaları buna uygun olmalı aynı zamanda gerek varmı gibi bir takım sorulara cevap verdikten sonra




  • hocam katılıyorum yüksek meseleside doğru tabi ama her hepsi risk benim demek istediğimde 250 üstüne çıkmamasıydı. ama neolur ne olmaz dediğiniz gibi türkiye burası neden türkiye çünkü herşeyi kabullendiğimiz için türkiye bari türkiye kelimesini kullanmasak derlerya bilmem n panya veya muz cumhuriyetimi desek

    yukarda güzel açıklamışsınız parayı veririz sonda şikayet etmeye utanırız sanki azdır o para. hocam biz kim üst gelir seviyesi olmak kim. ben ancak 250-300 e klima lırsam bunun peşine düşmem. yoksa 700-800 de az para değilki arçelik için koy üstüne 200-300 daha en kral klasik klimayı al. bu durumda arçelik veya vestel vs ucuz değildir. hele inverterleri ise kalite markalrdan 2-3 yüz işin harlı zamanlarıysa kalite markalarla aşık atarlar en fazla indirimli oldukları zamanlarsa ölü zamalardır. herzaman denk gelmez. bence bir arçeliğe vestele 1200 tl verilmez git 1600-1700 tl ye düzgün marka al. verdiğin 1200 tl az para değil bu parayı verenin elinden bu klima patlarsa az paramı çöpe gider hocam sonra gider iyisini almak zorunda kalınca o klimanın maliyeti sana 3000 tl ye gelir. yazık günah bunları düşünmek lazım. benim iki türk markasına garezim yok düzgün çalışsınlar onları alalım neden olmasın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    hocam katılıyorum yüksek meseleside doğru tabi ama her hepsi risk benim demek istediğimde 250 üstüne çıkmamasıydı. ama neolur ne olmaz dediğiniz gibi türkiye burası neden türkiye çünkü herşeyi kabullendiğimiz için türkiye bari türkiye kelimesini kullanmasak derlerya bilmem n panya veya muz cumhuriyetimi desek

    yukarda güzel açıklamışsınız parayı veririz sonda şikayet etmeye utanırız sanki azdır o para. hocam biz kim üst gelir seviyesi olmak kim. ben ancak 250-300 e klima lırsam bunun peşine düşmem. yoksa 700-800 de az para değilki arçelik için koy üstüne 200-300 daha en kral klasik klimayı al. bu durumda arçelik veya vestel vs ucuz değildir. hele inverterleri ise kalite markalrdan 2-3 yüz işin harlı zamanlarıysa kalite markalarla aşık atarlar en fazla indirimli oldukları zamanlarsa ölü zamalardır. herzaman denk gelmez. bence bir arçeliğe vestele 1200 tl verilmez git 1600-1700 tl ye düzgün marka al. verdiğin 1200 tl az para değil bu parayı verenin elinden bu klima patlarsa az paramı çöpe gider hocam sonra gider iyisini almak zorunda kalınca o klimanın maliyeti sana 3000 tl ye gelir. yazık günah bunları düşünmek lazım. benim iki türk markasına garezim yok düzgün çalışsınlar onları alalım neden olmasın.

    hocam arçelik örneğini verirken hata yapmışım

    doğru söylüyorsunuz asla ucuz olmuyorlar ,hatta muadillerinden bile çok fazla pahalı oldukları doğru ,anlatırken o kısmına dikkat etmemişim




  • 
Sayfa: önceki 740741742743744
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.