Şimdi Ara

Sims 3 Çiftçilik/Gardening Rehberi ve 'Ambrosia'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
74.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu rehberde şunları öğreneceğiz;
    - Nasıl bitki yetiştirilir?
    - Bitkilerin kalitesi nasıl artırılır?
    - Özel tohumlar nasıl toplanır?
    - Life Fruit, Death Flower, Flame Fruit ve Money Tree nedir?
    - Death Fish nedir ve nasıl yakalanır?
    - Ambrosia nedir ve nasıl yapılır?


    Başlamadan önce
    "Greenthumb" trait'ini seçmeniz çiftçi simlere kolaylık ve daha fazla özellik sağlar seçilmesini şiddetle öneririm. Sağladığı özellikler;
    - Çiftçilik yeteneği daha çabuk gelişir.
    - Daha çok kaliteli bitki yetiştirisiniz.
    - Sosyallik barını çiçeklerle konuşarak doldurabilirsiniz.
    - Bazı ölmüş bitkileri canlandırabilirsiniz.

    "Loves Outdoor" özelliğini isteğe bağlı olarak seçebilirsiniz. Bu dışarıdayken siminizin mutluluğunu biraz arttıracaktır. "Angler" özelliği de gayet uygundur. Yan meslek olarak balıkçılığı öneririm, hem Ambrosia yapmak için lazım olacak hem de balıkları kullanarak bitkilerinizin kalitesini arttırabilirsiniz.
    Lifetime Happiness ile alınması gerekenler ise;
    The Collector (40.000) -> Buna kesinlikle ihtiyacımız var. Inventorymize gelecek kelebek ile harita modunda tohumları, madenleri, balıkları ve böcekleri görebiliyoruz. Zoom yapınca da aradığımız bu objeler ışık saçıyor (alttaki resim) ve artık istediğimizi bulmak çocuk oyuncağı...
    Super Greenthumb (25.000) -> Bunu seçerek bitkilerin daha katileli yetişmesini sağlıyoruz.

    Çiftçilik Seviyeleri:
    Seviye 2: Bitkilerin dibinde çıkan yabani otları yolabilirsiniz. Bunu uzun süre yapmazsanız bitki ölür.
    Seviye 3: Bitkilerin toprağını yiyeceklerle gübreleyebilirsiniz. Bu hem kaliteyi hem de büyüme hızını artırır.
    Seviye 5: Lime, Watermelon, Onion, Potato ekebilirsiniz.
    Seviye 6: Eğer bir "Greenthumb" iseniz bazı ölen bitkileri canlandırabilirsiniz.
    Seviye 7: Garlic, Bell Pepper ekebilirsiniz.


    Başlangıç
    İlk etapta Bilim Laboratuar'ına(Science Facility) gidip çiftçilik dersleri alabilirsiniz. Başlangıç için en hızlı öğrenme yöntemi bu ancak ücretli. Para sorununuz yoksa bu yöntemi öneririm. Dersler ile 3. seviyeye kadar gelişebileceğinizi unutmayın...
    Eğer derslere gitmek istemezseniz kütüphanenizde bulunan çiftçilik kitaplarını okuyarak da kendinizi geliştirebilirsiniz. Daha yavaş ama ücretsiz.
    Not: Çiftçilik 1. seviye olduğunda invertorye ücretsiz tohumlar ekleniyor. Bunları ekebilirsiniz ancak "Normal" kalitedeler.
    Üstteki iki yöntemi de beğenmediyseniz sanırım bunu bekliyorsunuz. Okumaya devam edin.
    Grocery Shop'u ziyaret edin. Buradan 5-6 tane elma, marul gibi düşük seviye meyve/sebze alın. Bu aldıklarınız "Very Nice" yani çok iyi kalitede. (Parka gidip tohum toplayabilirsiniz ama ordaki tohumlar "Normal" kalitede) Şimdi bu aldığımız meyveleri ve sebzeleri nasıl ekebileceğimizi öğrenelim.


    Bitki Ekimi
    Inventorynizdeki bitkiyi 1 kez tıklayıp seçin ve "Plant"a tıklayın. Eğer birden fazla bitki varsa "Plant Many" seçeneğini kullanın. Böylece arka arkaya ekebilirsiniz. İşlemi durdurmak için ESC tuşuna basmanız yeterli.


    Bakım ve Sulayıcı
    Ektiğiniz bitkilere düzenli olarak bakım yapmanız gerekiyor. Bakımdan kasıt sulamak, otları yolmak ve ürünleri toplamak. Sprinkler aracını mutlaka bahçenize koymalısınız. Bu çiçeklerin sulanmasına yardımcı olacak. Aldığınızda manual olarak açıp kapatmanız gerekiyor ama "Handiness" yeteneğini geliştirdiğinizde sulayıcıyı "Upgrade: Auto Water" seçeneğiyle geliştirebilirsiniz. Artık tüm sulama işlemini o halledecek. Diğer bakımları yapmak için dibinde ot olan bir bitkiye tıklayın ve "Tend Garden" seçeneğini seçin. Bu seçenek bize acayip kolaylık sağlıyor, yapılması gereken tüm işleri sim otomatik olarak hallediyor.


    Özel Tohum Bulmak
    Özel tohumları erkenden bulmak lazım. Çünkü bu bitkilerin yetişmesi diğerlerine göre daha uzun sürüyor. Ne kadar erken ekerseniz o kadar iyi.
    Bu konuda yazının başında söylediğim "Collector" bize çok yardımcı oluyor. Ama 40.000 puan istiyor bu yüzden bunu açmadığınızı varsayıyorum. Collector olmadan tohumları kendiniz aramalısınız. Şimdi mezarlığa bakın, mezarlığın çevresindeki dağ yamaçlarına bakın ve SimHenge (alttaki resimde) yakınlarına bakın. Öyle her tohum gördüğünüzde atlamayın sadece "Special" yazanları toplamalısınız. Diğerlerini almayın.
     Sims 3 Çiftçilik/Gardening Rehberi ve 'Ambrosia'



    Tekrar Bitki Ekimi
    Bitkileriniz ürün vermeye başladıysa artık bitkileri yenilemenin zamanı gelmiş demektir. Şimdi kalite sıralamasına bir bakalım(en kötüden en iyiye)
    - Normal
    - Nice
    - Very Nice
    - Great
    - Excellent
    - Outstanding
    - Perfect
    Bitkiler her yeni ekimde bir sonraki kaliteye yükselirler. Yani marketten aldığınız Very Nice kalitede bir ürün büyüyünce Great kalitede ürün verir. Siz bu Great kalitedeki ürünü ekerseniz de Excellent kalitede ürün elde edersiniz.
    AlperXp: Eğer bitkilerin bakımını iyi yaparsanız 2 seviye üstünde kalitede meyve çıkartabilirsiniz. Yani Very Nice ekip Excellent, Excellent dikip Perfect alabilirsiniz, sadece düzenli iyi bir bakım gerek ki, bu da siminizin neredeyse tüm gününü alıyor...


    Özel Bitkiler
    Aşağıdaki ürünleri sadece tohumlarını büyüterek elde edebiliyoruz. Herhangi bir yerde "Special Seed" olarak karşılaşabilirsiniz tohumlarla. Ama meyve verene kadar hangi özel bitki olduğunu bilemiyoruz. Ancak bitkileri bir kez büyüttükten sonra tohumlar "Special Seed" olarak gözükmüyor, direk ismini görebilirsiniz.

    Life Plant: Yaşam meyvesini (life fruit) bu bitkiden elde edebiliyoruz. Yerseniz yaşlılığı bir miktar geri alır yani sürekli yiyerek yaşlanmayı engelleyebilirsiniz. Ayrıca Ambrosia yapımı için gerekli bir madde.
    Death Flower Bush: Death Plant olarak da bilinir. Ölüm çiçeğini (death flower) bu bitkiden alıyoruz. Ölüm çiçeğini ölmek üzereyken Grim'e verip ölmekten kurtulabilirsiniz. Bu bitki her meyve verdiğinde ölür. Ancak 6. seviye çiftçilik ve en başta seçtiğimiz "Greenthumb" traiti ile ölen bitkiyi canlandırıp 2. kez ürün alabiliriz. Bu yöntemle istediğiniz kadar ölüm çiçeği elde edebilirsiniz. (Bu bitkiyi mezarlığın girişinde görebilirsiniz. Çiçeği alın ve bahçenize ekin!)
     Sims 3 Çiftçilik/Gardening Rehberi ve 'Ambrosia'

    Money Tree: Bu para ağaçları ürün olarak para çuvalları verir. Bu çuvalları inventoryden hızlıca paraya çevirebilirsiniz. Ayrıca bildiğim kadarıyla bakım yaparsanız hiçbir zaman ölmüyor bu ağaçlar. Para ağaçları bazen etraflarına tohum düşürür, bunları almayı unutmayın.
    Flame Fruit: Angel Food Cake yapımında kullanılır. Inventorynizde olduğu sürece 5 moral artırır.



    Fertilizer (gübre) Kalite Tablosu (en kötüden en iyiye)
    Balık/Diğer Yiyecekler
    Anchovy, Goldfish, Alley Catfish/Cheese, Hamburger Patty, Egg, Lettuce, Tomato, Onion, Potato, Apple, Lime, Grapes
    Rainbow Trout/Watermelon
    Minnow, Jellyfish, Tuna/Steak, Bell Pepper, Garlic, Flame Fruit
    Salmon, Black Goldfish, Swordfish
    Red Herring, Blowfish, Siamese Catfish, Piranha, Tragic Clownfish
    Shark, Lobster
    Vampire Fish, Angelfish


    AMBROSIA
    Ambrosia için gerekenleri kısaca sıralayalım
    - Seviye 10 aşçılık ve Ambrosia bileşimini bilmek
    - Seviye 10 çiftçilik Life Fruit için
    - Ve son olarak Deathfish, balıkçılık ne kadar yüksek olursa o kadar iyi
    İlk olarak kitapçıya gidin ve Ambrosia kitabını alıp nasıl yapıldığını öğrenin.
    Daha sonra üstteki bilgilere göre Life Fruit yetiştirin.
    Geriye sadece Deathfish kaldı. Opsiyonel olarak gidip 2-3 tane yem olarak kullanmak için Angelfish yakalayın, Angelfish tuzlu sularda bulunur. Daha sonra mezarlığa gidin ve gece yarısı olmasını bekleyin. Deathfish mezarlıktaki havuzda belirecektir. Daha sonra oraya olta atın ve bekleyin. Yakalamak için minimum balıkçılık sınırı var mı bilmiyorum ama balıkçılık ne kadar iyiyse şansınız da o kadar artar.
     Sims 3 Çiftçilik/Gardening Rehberi ve 'Ambrosia'

    Tüm gerekenleri hallettikten sonra Ambrosia hazırlayabilirsiniz, işlem tamamdır.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 24 Nisan 2011; 13:09:38 >







  • Küçük bir not eklemek isterim. Eğer bitkilerin bakımını iyi yaparsanız 2 seviye üstünde kalitede meyve çıkartabilirsiniz. Yani Very Nice ekip Excellent, Excellent dikip Perfect alabilirsiniz, sadece düzenli iyi bir bakım gerek ki, bu da siminizin neredeyse tüm gününü alıyor...
  • Eklemeyi unutmuşum sağol bilgi için, ekledim rehbere
  • Güzel bir rehber olmuş. Yazanın klavyesine sağlık
  • Bir bilgi daha eklemek isterim.

    Aşağıdaki bölümü Gardening e şöyle eklersin.

    Seviye 8: Peynir, Yumurta ekebilirsiniz. ( Opportunity sayesinde )
    Seviye 9: Steak, Burger Patty ekebilirsiniz. ( Opportunity sayesinde )
    Seviye 10: Omni Plant ekebilirsiniz. ( Opportunity sayesinde )

    Opportunity ler çok önemlidir. Eğer Gardening 8 9 ve 10 da iken bütün Opportunityleri tamamlarsanız. Her birinde değişik şeyler yetiştirmeye hak kazanırsınız. Bunlar Peynir Bitkisi, Et Bitkisi ve son olarak Omni Plant denilen bitkiyi yetiştirmekle sonlanır. Aklınızda bulunsun, OmniPlant ı ne ile beslerseniz, açtığında o eşyadan birkaç tane çoğaltır, bitkiyi çoğaltmaya yarar. Eğer Omni Plant bitkiniz biterse, Posta Kutusu aracılığı ile ücretsiz olarak yenilerini sipariş edebilirsiniz.
    Bunu kendim hiç alamadım OmniPlant ı, Et Opportunity si hala karakterimde duruyor. Onu da bitirirsem Omni verecekler. Fakat Omni Plant ın çok hızlı büyüdüğünü, hatta bir sonraki güne ekin verdiğini duydum. Bu yüzden eğer Life Plant ı çoğaltmak istiyorsanız, en iyi seçenek Omni Plant olacaktır. Omni Plant a Death Flower, Money Bag, Bitki Tohumu, Ev Eşyası verilemeyip, Meyve, Sebze, Balık ( Death Fish dahil mi bilmiyorum... ) ve Kaybolmayan Kitaplar - Müzik kitapları gibi kaybolan değil - verilebilir, 4-5 adet ekin alınır.

    Hatırladığıma göre sırayla Opportunity ler:
    Extreme Life Insurance :
    -Bir Arkadaşınızın Adı- Azrail in gelmesinden ve onu öldürmesinden korkuyor. Onun için bir Death Flower yapın ve -Arkadaşınız- a çok geç olmadan teslim edin. Bu önlem için size para verilecek.
    Uncommonly Good :
    20 adet Excellent ürünü Restoranta teslim edin, Bunun sonucu Peynir ve Yumurta dikebilirsiniz.
    Outstandingly Rare :
    10 Excellent Peynir i Restorana Teslim Edin. Aslına bakarsanız en çok zorlandığım görev buydu. Neden derseniz Peynirleri Very Nice tan yukarı alamıyorsunuz. Bu yüzden 2 jenerasyon yetiştirmek zorundasınız. İlk jenerasyonda iyi bir Fertilizer ve iyi bir bakım ile Excellent yapmak mümkün fakat bunun için bitkilerin birkaç kez büyümesi gerek. O yüzden ilk 2 adet bitki dikmenizi, bunlar ekin verdikten sonra çıkan Greatleri de dikip Excellentları elde etmenizi öneririm. Bunun sonucunda hertürlü Et ürününü dikebiliyorsunuz.
    The Omnificent Plant ( Omni Plant görevi ):
    10 adet Outstanding Steak i ( Bir tür et ) Restorana iletin. Bu görevin açıklamasında "Bu görev imkansız, ama bir yol bulmak zorundasınız" tipinden şeyler yazsa da tek alıp götürdüğü zaman.

    Ayrıca Gardening 10 Level olunca herşey bitmez, daha bu işin içinde olan olaylar var !

    Master Planter :
    Oyundaki her tür tohumu dikerek elde edilir. Tamamlandığında bitkilerdeki Weed, yani yabani bitkiler çıkma olayını büyük ölçüde azaltır. Oyunda toplam 19 adet bitki türü var.

    Botanical Boss :
    Botanical Boss olmak için 75 adet Perfect ürün yapmanız gerekmektedir. Botanical Boss a sahip olduktan sonra bitkileriniz bakımsızlıktan neredeyse asla ölmeyecek duruma gelir.

    Master Farmer :
    Master Farmer olmak için 650 adet ürün çıkarmanız gerekir toplamda. Master Farmerların bitkilerinin sulu kalma süresi ile fertilized halde kalma süresi uzar.

    Yukarıdaki son 2 si kolay, ilki zordur. Çünkü bunun için Omni Plant da gereklidir...


    Bitkiler :
    1- Apple Tree
    2- Grape Vine
    3- Lettuce Plant
    4- Tomato Plant
    5- Lime Tree
    6- Onion Plant
    7- Potato Plant
    8- Watermelon Vine
    9- Bell Pepper Plant
    10- Garlic Plant
    11- Life Plant
    12- Death Flower Plant
    13- Flame Fruit Bush
    14- Money Tree
    15- Cheese Plant
    16- Egg Plant
    17- Burger Patty Plant
    18- Steak Plant
    19- Omni Plant




  • Bilgiler için çok sağol. Peki ben gardeningi 10 level yaptım ama opportunityleri hala alabilir miyim? Ben de o Botanical Boss sayesinde felan açılacak zannetmiştim. Omni Plant şart ya

     Sims 3 Çiftçilik/Gardening Rehberi ve 'Ambrosia'
  • Bahçeyle uğraşmak resmen tüm günümü alıyor. Bahçıvan yok mu TS 2 deki gibi 3 de?. Rock Star olup bahçeyle uğraşamıyorumda.
  • Valla ben Rockstar oldum ama Gardening Fishing ve Cooking'de 10. Bahce money tree ile dolu artık konser de vermiyom dogru düzgün.

    Ve gardening ile ilgili hiç bir özellik yok elimde ona rağmen geliştirebildim gardeningi.
  • birşey soracaktım siz para ağacını nereden buluyorsunuz
  • Omni plant seed'leri kaptım beyler bu sefer hell yeah


    Para ağaçları için mezarlığın ordaki tohumları topla, en yüksek ihtimalle oralarda çıkıyor.
  • Oha barış bu kadar geliştirdin mii sen adamı vay be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Attackers In The Forest -- 11 Temmuz 2010; 22:50:46 >
  • Bu arada klavyene sağlık güzel bir paylaşım olmuş.
  • Sulama cihazını nerden alıyoruz ?
  • bu 20 adet excellent ürünü restorana nasıl teslim ediyoruz ??
  • Güzel rehber ellerine sağlık hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ero SenniN
    Sulama cihazını nerden alıyoruz ?

    Satın alma kısmında "Outdoor" eşyalarının olduğu yerde olması lazım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: amphitrite20
    bu 20 adet excellent ürünü restorana nasıl teslim ediyoruz ??

    "Inventory"de 20 adet excellent varsa, harita modunda şehre bakarken, restoranda simge göstermesi lazım görevi tamamlamakla ilgili.
  • death fish yakalamak çok zor)=
  • İşin güzelliği orda zaten kolay olsa, ne kıymeti kalırdı.
  • İllede Excellent mi olması lazım ?! 3-4 ağaç-bitki hariç bütün ağaç ve bitkilerim Perfect
  • ben sunset valleydeyim. angelfish bulamadım. yardımcı olur musunuz ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.