Şimdi Ara

Landrover Freelander 2 aracım hakkında kullanıcı yorumum !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
15
Favori
187.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KENDI HALINDE LANDROVER FREELANDER 2 KULLANICISINDAN ARABASI HAKKINDA YORUMLAR

    Ocak 2020'de yeni eklemeler yaptim.Okuyup da memnun kalan tesekkür eden hatta okuyup bu arabadan almaya karar verenlerin de begenisini kazanan bir yazi oldugunu duymaktan büyük memnuniyet duydum,herkese güzel dilekleri için tesekkürler. Son yorumumu altina ekledim,sayfalar arasinda arayip gezmeyin diye...

    Uzun ama okumasi keyifli bastan kestirip atma,sindire sindire oku...

    Forumlari taradigimda Freelander 2 kullanicisi tarafindan yazilmis, uzun bir inceleme yazisi hiç bulamadim.Pahali oldugundan az mi satiliyor,yoksa alanlar yazmaya tenezzül etmeyen tembel veya soguk tipler mi anlayamadim. Ama ciddi yazi yoktu taki ben bunlari yazdigim güne kadar. Amacim sahip oldugum arabayi övmek veya sizinkilerle kiyaslamak degil,eksisi artisiyla tüm özelliklerini ortaya döküp bilgi vermektir.Arada girip buradaki yaziyi son deneyimlerime göre de düzenliyorum.

    Neden SUV (Sport Utility Vehicle) tercih ettim?
    Binek tipi bir otomobilim oldugundan bu sefer hayatima da bir degisiklik getirsin istedim.Araziye filan giren,avcilik meraki olan biri degilim,ama gerektiginde kaçip gidebilme ihtimali hosuma gitti. Sonuçta hayatin önünüze neler çikaracagi hiç belli degil.Istanbul’un ve memleketimin yollari da zaten hafif arazi özelligi göstermiyor mu?
    Halen kullandigim Ford Focus II, yüksek sürüs konumu,mükemmel yol tutus,net direksiyon,ekonomik tüketim vb. özellikleriyle 4 yildir severek kullandigim bir araçti. Bu nedenle içine oturdugum diger üst sinif binek otomobillerde (Laguna hariç ) Mondeo, BMW 3,Audi A4, Citroen C5de bile bu ferahligi bulamadim,genis ama yere yakinlardi.Pencereleri dar,görüs kisitli idi.

    Bu araci alirken hangi kriterleri ön planda tuttum?
    En önemli kriter çarpisma testlerinde en yüksek puanlari alanlardan olmaliydi.Freelander Euro-NCAP'den 5 yildiz alabilen 3-5 araçtan biri ve çogu 4 yildizda kalmis.Eger test sonuçlarini incelerseniz Freelander'in diger 5 yildizlilardan çok daha iyi puanlar aldigini görürsünüz.Mankenlerin (yolcu ve sürücü) sadece emniyet kemerinin geçtigi gögüs kisimlari sari diger yerler tamamen yesil.Görünce çok afalladim.Linki burada :https://www.euroncap.com/en/ratings-rewards/latest-safety-ratings/
    Ev is arasi gidis dönüs yaklasik 36 km. ve hafta sonlari çok geziyorum, artik sol ayagimi da dinlendirmek ve vites kullanmak yerine araba kullanmayi arzu ettigimden otomatik olmasini istedim. Yüksek arabalar oldugundan direksiyon kontrolü çok daha önemliydi ve her iki elimin de direksiyonda olmasi gerekiyor. Yüksek sürüs konumu ,ferah iç mekan ,yedek parça bulunabilirligi, servis kolayligi,herkes tarafindan begenilen ve en az 1-2 yillik oturmus , ama seneye de model degistirmeyecek olmasi.Herkes cipleri begenir ama özellile yüksek vergileri,yüksek yakit tüketimi nedeniyle bazilari sadece para babalarina göredir,çogu kimse ileride param olursa bunlardan alacagim diye büyük ve kaba ciplere özenmezken Freelander vb. küçük ciplerin herkesimden seveni çoktur.
    Freelander 2,VW Tiguan, Ford Kuga, Volvo XC 60, Audi Q5, BMW X3, Nissan x-trail. diger basarili SUV2'lardan Honda CRV,RAV 4'ün dizelleri düz vitesti, tipleri güzel olmasina ragmen listeme almadim. Uzak dogu SUV’lari ise bana yeterince güven vermiyordu.Asla kötü diyemem ama bana çekici gelmediler.
    Ford Kuga :Otomatik olmamasina ragmen tipini sevdigimden listeme aldim.Freelanderdan sonra beni en çok zorlayan modeldi,yirtindim ama koca istanbulda Otosan bana bunu denettiremedi. Deneyemedigimden almadim. Halbuki eski arabam ford oldugundan kendime ona yakin hissetmistim. Bazi forumlarda düz vites olmasi nedeniyle kalkista stop ettirilebildigi, eski Delphi marka yakit besleme sistemine sahip oldugunu ve ayrica arazide çok zorlanamayacagini okudum. Açilmayan cam tavani ve günesi fazlaca geçiren alt delikli örtüsü, küçük bagaji (focustan küçük),otomatik SUV’lardan asagi olmayan fiyati,artik eski duran Ford C-max tipi dashboardu nedeniyle vazgeçtim.
    Tiguan:Otomatik dizeli var,açilabilir cam tavan vardi, ancak tipi yükseltilmis Golf gibi,bagaji ufak arkasi aniden bitmis ve ufak tefek yere daha yakin bir araba gibi duruyordu,bana çok heybetli gelmedi.
    Volvo Xc 60 cipten çok yüksek station araba gibiydi ve arka stoplarini, genel tipini içindeki sikici Isveçli tarzini begenmedim, fiyatlari da dudak uçuklatan cinstendi.
    Audi Q5: Kompakt ve crossover tipinde, sehir içi kullanim için daha uygun hos bir araç.Benzinli motorlari da çok güzel,ancak arabanin önünde asagi dogru sarkik duran radyatör izgarasi ona yasli görüntü vermis, arabanin tüm dinamizmini götürmüstü. Ayrica içi biraz dar,araba gibi tavan basik,ön görüs yeterli genislikte degildi, ferah gelmedi.Ama diger audi otolara göre inmek binmek çok kolay.A3'ün içinden çikmak için tavana asilip kendinizi disari çekmeniz gerekiyor,kaç kez omzumu vurdugumdan Audiden nefret ederim.Iç dizayni özellikle üst modellerde süper bu nedenle iç mekanda onunla yarisabilecek baska bir cip daha yok.Ama nedense A^'ün yüksek versiyonu gibi durdugundan ve beni alip uzak daglara ovalara götürme ruhundan çok uzakti.
    BMW X3: Dis tipi ikinci makyajdan sonra çok sikti,ama içi ayni havayi vermiyor ucuz duruyordu seneye degisecek olmasi en büyük handikapiydi, baktiklarim içinde dizel motoru en güçlü (177 BG) ve hizli olan SUV buydu. Tork F2 gibi yüksek degil ama oldukça atak bir araç.Üstelik 2.0lt idi. Ama yol tutusu artirmak için yapilan sert amortisörler sizi bol bol hoplatiyordu,arazi için çok bir iddiasi yok.Ama yüksek ve ferah bir araç.Ama NCAP'den ancak 4 yildiz alabilmisti.Fiyati Fr2yle neredeyse ayni.
    Nissan X trail:Ferahlik açisindan en begendigim araçlardan biri,kocaman açilabilen panoramik sunroof,çok genis bagaj var.Kaliteli malzemelere sahip güzel bir araçti. Ancak biraz kaba duran arka tarafi,kasaya göre küçük duran tekerleri, o albeniyi bir anda götürüyor. En önemlisi bu da 4 yildiz alabilmisti.
    Sonuç olarak zevk meselesi ve ihtiyaçlar birlesince fiyat ve vergi dezavantajina ragmen insan gönlünün çektigine variyor. Bazi seyleri fazla düsünmüyor, 1hafta önce rüyamda gördügüm araba gerçek olunca çok sasirdim.Freelander hariç hiçbiri beni daha durdugu yerde bile alip uzaklara götürmedi, macera filmelrini sevmem bu konuda çok etkili olmus. Gitmesem de kalmasam da uzaktaki köye istedigim zaman götürecek bu araç artik benimdir..

    Fiyati neden pahali ?
    Bunun sebebi digerleri gibi 2.0 degil 2.2 lt motor hacmi olmasi.
    2.0 lt hacimde ÖTV %60 iken 2-3 lt.arasinda %84. 3,0 lt motorlu Range Rover, Grand Cheeroke ile ÖTV dilimi ayni.Örnek olarak aracin baz fiyati 1.0 kabul edersek:
    2.0 lt motor hacimli araç: {1+(1x0,60)}x1,18 :1,888
    2.2 lt motor hacimli araç: {1+(1x0,84)}x1,18 : 2,171
    Bu da aralarinda yaklasik %15 fark olusturuyor. 100 milyarlik araba da fiyat 115 milyara çikiyor.
    Bir de yillik motorlu tasitlar vergisine deginmek istiyorum,
    2009 yili itibariyle 2000 cc. için 1736 TL vergi öderken Freelander 2 de bu yillik 2605 TL oluyor Arada 869 tl fark var.Ayda iki depo mazottan 3 aylik yakit gideri.ÖTV vergisi olarak 3000 cc. arabayla ayni dilimde ama,yillik MTV açisindan 2-2.5 lt arasindaki dilime giriyor.
    Arabanin fiyatlari , kriz ve ötv nedeniyle ve borusan’in degisik kampanyalarina ve aksesuarina göre degisiyor. Full bir araç (HSE paket,sunroof,koltuk isitma ,metalik boya vs) 55000 Euro (67000 eudan buraya indi) iken en baz model 42000 eu.(Haziran 2009)HSE paket metalik boya-sunroof bir araç ingilterede 35000 sterlin (90 000 TL) civarinda.Ikinci el fiyatlari çok degisken bazi kisiler Borusan'in fiyat politikasindaki degisikleri bilmediklerinden,arabalarina sifirindan pahali fiyatlar isteyebiliyor.Ama fazla km yapmamis XS paket 2007-2008 bir araç için 75000-80000 civarinda ,Ayni araç premium paket olunca 85-90, HSE ise 90 ve üzeri oluyor.Eger xs paket 2007 model yili düsk km.de yani yaklasik 20-25000 kmde ve 75000 TL gibi ise kaçirmayin alin derim.Ben çok baktim ama kiminin sahipleri burnundan kil aldirmiyordu.Sahibinden.com iyi bir kaynak ama bu arabanin model gamiyla hiç ilgilenmemisler hepsi tek baslik tek model adi altindaydi,girisimlerim ve mesajlarimla yeni FII için de model uzantilari yazdirttim.
    Eski Freelanderlar sik ariza çikaran masrafli arabalardi yenisi daha mi iyi?
    Hepimiz hafizalari zorladigimizda etrafta gezen ilk kompakt SUV sinifinin 1996da Landrover tarafindan icat edilmis oldugunu animsayacaktir.1.8 lt düz vitesli bu modeller ilk çiktiklari yillarda büyük sükse yapmis ama yakit tüketimin fazlaligi, artik kroniklesen sik motor , sanziman ve aktarma organlari arizalari nedeniyle sahiplerini üzmüstü. Ama eski kasanin BMW ile birlikte gözden geçirilip, otomatik diesel versiyonlarina geçilince (2004-2007 arasi) bu sorunlar unutuldu.Ikinci generasyonda ise sorun yok gibi.Çünkü çok farkli,büyük agabeylerine benzeyen hatlari ile tamamen degisik ,eksiklikleri giderilmis bir araç.hatta firma kendini digerlerinden bir üste konumlandirip Premium kompakt sinif olarak adlandiriyor.
    Sürüs ve genel özellikleriyle Freelander 2 hakkindaki düsüncelerim:
    Arabayi almadan önce 2-3 kez bayide 1 kez Landrover Experience center denen göl kenarindaki off –road bölümünde kisa bir egitimin ardindan denedim.Daha sonrada HSE paketli yukaridaki arabanin sahibi oldum.Yaklasik 2 ayda 5000 km yaptim,darisi bir Landrover isteyen herkesin basina..
    Önce dis görünümü:
    Diger SUV’lardan baslica farki crossover denen yüksek station /Hatchback tipinden oldukça uzak tam bir cip havasinda sert ve köseli hatlara sahip olmasi. Önde yüksek burun yapisi, iri parlak metalik izgarasi , iri farlari,yan çamurlukta hava girisleri, yüksekte konumlandirilmis arka stoplari, geriye dogru yüksek omuz çizgisinin üzerinde yükselen uzun ve büyük camlari ile heybetli bir durusu var.Diger kompakt SUVlarla yan yana gelince iriligi göze çarpiyor. Önde altta karter kaplamasi, yanlarda marsbiye çikintilari,yüksek çamurluk girintileriyle ben her yere gidebilirim tarzinda ukala bir durusu var. Sanki her ana harekete hazir ve hareket halindeyken de hiç zorlanmadan kayip giden tipine bastan vurulmustum.Özellikle iri jantli modellerini (çok abartarak ve utanarak) Amerikan monster car denen dev tekerleklilere benzetiyorum.Arka bagaj kapaginda eskisi gibi stepne yok,böylece daha elit görünüyor.Stepne için bagajda gizli ve kocaman yer ayrilmis,buna ragmen bagaj hacmi yeterli. Kapilar çok kalin ve bagaj kapagi dahil her biri yerine mükemmel oturuyor, hani atinca lap oturuyor denen cinsten.Kapi içleri çok iyi izole edilmis.Sudan geçis yüksekligi 50 cm. oldugundan kapi esikleri bu seviyeden itibaren su geçirmiyecek sekilde yapilmis.Zaten araziye de yönelik yapildigindan sert karoserisi,saglamligi daha kapilarin ve hatta bagaj kapaginin yerine oturusundan anlasilabiliyor.Benim araçta komple açilir cam tavan olmasina ragmen kasis ve engellerden geçeken en ufak bir gicirti tikirti dahi duyamadim.Burulma direnci çok yüksek ve yabancilarin dedigi gibi stiff.
    Iç görünüm ve kalite:
    Donanima göre iç görünümü degisse de genel olarak iç kisimda kalite hissi yüksek. Plastikler tikirti yapmiyor ve kalitesi orta düzeyin üzerinde ama içinde bir Audideki kokpit havasi ve plastik kalitesi yok. Vites kolu, krom çerçevesi, kapilarda aluminyum kollar, çift renkli plastik kalite hissini artiriyor.Ancak en üst modelde deri döseme,kol dayama,6li mp3 çalan on board cd changer, direksiyondaki müzik ,cruise kontrol kumandalari arabayi daha gelistiriyor. Benimkinde 9 hoparlörlü(bagajda subwoofer bile var) Alpine ses sistemi var,inanin arabanin akustigi ile çok iyi uyumlu ve son derecede detayli ses veriyor.Yüksek kaliteli MP3 ve Cd arasindaki farki baska araçlarda anlayamiyordum ,ama bunda çok bariz fark verebiliyor.
    Paketlere göre donanim listesini altta yazdim.Orta konsolda en üst kisimda yurtdisinda navigasyon ekrani var.Türkiye haritasi olmadigindan ve yüklenemediginden satilmiyor.Burayi daha sonra geri vites kamerasi veya dokunmatik ekranla doldurabilirsiniz.
    Arka koltuklar 5 cm kadar daha yüksekte konumlandigindan arkadakilerin ön tarafi ve disariyi görme sansi daha yüksek. Arada oturanlar ufuk çizgisine devamli gördüklerinden bulanti araç tutmasi yasatmiyor.Sürücü için bile koltuk en alt konumdayken yan cam alt siniri meme hizasinda. Cam kenarina koltuk gibi kol dayanabiliyor.(Tutamagin orada da kol dayama var ama çok asagida kaliyor.)Bu nedenle oldukça etrafa ve yanlara hakim sürüs pozisyonunuz var. Bu sinifa hiçbir SUV’da olmadigi kadar kendinizi yüksek hissediyorsunuz.Iki tane sunroof var,bu araç içini oldukça aydinlik yapiyor,çok koyucamdan yapilmis ve altinda delikli perde var,gerekirse çekiyorsunuz ve günes rahatsiz etmiyor.Ön sunroof tamamen açilabiliyor.Genelde sunroofsuz araba almam derim ama bu arabada sunroof olmasa da olabilirmis çünkü basinizin üzerinde çok mesafe var ve yeterince ferahlik hissi olusuyor,çogu zaman sunroof açilmiyor bile.
    Içeride camlar kapaliyken neredeyse tamamen sessiz bir ortam var, lastik sesi çok çok az duyuluyor, motor sesi ise gaza yüklenince gurultu seklinde o da çok az. Araçta Max hizda içeride ugultu ve rüzgar sesi bu sinifta tüm arabalarda var, aerodinamik yapisi çok iyi olmadigindan olsa gerek.Genis aynalar yolu rahat gösteriyor,katlanabiliyorlar. En sevdigim özelligi ise karanlikta veya garajda iken uzaktan kumandaya basinca aynanin altindan isik veriyor ve bineceginiz yeri aydinlatiyor,bir de arabayi durdurup park edip ineceginizde kapiyi açinca bu sefer kapi altindan yanan baska bir lamba yeri aydinlatiyor.Suya basmiyor bastiginiz yeri görüyorsunuz.
    Asagida verilen donanim özelliklerini tek tek yazmayacagim, ama benim eski Ford’da bile olan artik tüm arabalarda yer alan araç içi gece isigi (ambient ligth, submarine ligth gibi isimler verilen),LED’li kokpit aydinlatma olmamasi ayip olmus.

    Standart donanimlar
    Akilli Sürekli 4x4 Sistemi
    6 ileri triptronik Otomatik vites
    Klima
    Harici Mp3 Çalar Girisi
    17' Alasim Jantlar
    ABS Fren Sistemi
    Viraj Fren Kontrolü (CBC)
    Elektronik Fren Güç Dagilimi
    Dinamik Denge Kont. (DSC)
    Elektronik Çekis Kontrolü (ETC)
    Direksiyon Kumandali Müzik Sistem
    Acil Fren Destek Kontrolü (EBA)
    Egim Inis Kontrolü (HDC)
    Ön/Arka Sogutmali Disk Fren
    6 Hoparlörlü Radyo CD Çalar
    Sürücü/Yolcu Hava yastiklari
    Sürücü/Yolcu Yan Hava yastiklari
    Yan Perde Hava yastiklari
    Sürücü Diz Hava yastigi
    Roll Stability Control
    Lastik Ebadinda Stepne
    Koyu Renkli Arka Camlar
    Bagaj Örtüsü
    Elekt. Isitmali Dikiz Aynalar
    Yükseklik Ayar.Sürücü Koltugu
    Yükseklik/Derinlik Ayarli Direksiyon
    Isofix Çocuk Koltuk Baglanti
    Elektrikli Ön Ve Arka Camlar
    Uzak.Kum.Merkezi Kilit/Alarm
    Start/Stop Dügmesi Ile Çalistirma
    (Opsiyonel )sunroof ve cam tavan

    XS Premium Pakette (GS’e ilaveten) Executive Donanimlar
    Deri Direksiyon Ve Vites Kolu
    Deri Döseme Koltuklar
    Elektrikli Ön Koltuklar
    Elek.Katlanir Yan Aynalari
    Isikli Makyaj Aynalari
    On-Board Computer
    Isitmali Ön Cam
    Kendiliginden kararan iç dikiz aynasi
    Ön Sis Farlari
    Bi-Xenon Ön Farlar
    Ön Far Yikama Sistemi
    Otomatik Yanan Farlar
    Otomatik Hiz Kontrolü
    6 Speed CommandShift™ Sanziman
    Arka Park Mesafe Kontrolü

    HSE Premium Pakette (XS’e ilaveten) Executive Donanimlar
    6'li CD Degistirici
    9 Hoparlörlü 'Alpine' Müzik Sistemi
    18' Alasim Jantlar
    Iç Aydinlatma Paketi
    Elektrikli ve hafizali 6 yöne hareketli Ön Koltuklar
    Elektrikli yolcu Koltugu
    Ön Park Mesafe Kontrolü
    Koltuk Isitma(Opsiyonel)

    Bir de çok merak edilen baslica Teknik özellikleri ve ardindan sürüs notlarimi yazayim:
    Azami hiz (km/s) :181 km/s
    Agirlik (kg) DIN :1770
    0-100 km hizlanma (sn) :11,2
    Sehir disi (lt/100 km) :6,2
    Ortalama (lt/100 km) :8,5
    Sehir içi (lt/100 km) :11
    Silindir hacmi (cm3) :2179
    Güç (bg) :160 (4000 devir/dk)
    Max.Tork (Nm) :400 nm (2000 devir/dk)

    Çok esnek ve güçlü Turbo dizel motoru var, Turbo devri 2000den basladigi için bu devir altinda istediginiz performansi pek veremeyebiliyor. Ama 2.2 lt oldugundan turbo yokken de zayif degil.Ben arabanin böyle güzel motor sanziman uyumuna sahip olacagini zannetmiyordum. Yüksek torkla gelen güç sirtinizi mindere yapistiriyor.0-100 km arasini 11 sn.de aliyor ve ara hizlanmalarda 400 nmlik tork büyüleyici. Çok uygun bir örnek olmasa da 400 nmlik tork degerini 420 bgdeki BMW M3 3900 devirde veriyorken burada 2000 devirde emriniz amade. Bu da 1700 kglik bu cep (cip) herkülünü uçuruyor. Araba 70 km.e çikana kadar 6nci vites atiyor.Sürüs özellikleri binek otomobiller gibi. SUV’lara özgü hissiz frenler ve geç direksiyon tepkileri yok ama frenler daha da iyi olabilirdi. Sonuçta 1700 kg .Bu nedenle serviste en sik balata ve disk degisimi yapildigini duydum. Isterseniz vites kolunu soldaki yuvaya alip spor modda kullaniyorsunuz bu durumda sanziman yine otomatik olarak çalisiyor ve vitesi 3000 devirde degistiriyor. Normalde degisim 2000 devirin biraz üzerinde. Ama sport modda iken elinizle vitesi ileri geri yaparak manuel triptronik olarak da kullanabiliyorsunuz ve bu özellikle yokus asagi hizla inerken arabanin gereksiz yere hizlanmasini önlemek için bir düsük vites seçerek motor frenine imkan sagliyor. Triptronik kullanirken ne kadar zorlarsaniz zorlayin motor 4000 devire gelince size sormadan üst vitese atliyor. Isteseniz de devirin uygun olmadigi durumda üst vitese geçmiyor.(30km hizda 5nci vitese atmiyor yada 3ncü viteste kalkis yaptirmiyor) Eger gaz pedalini sonuna kadar basip o sekilde bir süre tutarsaniz (kick-down) araba bir alt vitese geçip firliyor ve sollamalarda hiz ve güven sagliyor.Ilk gelen 2007 modellerde düz vites vardi ve yakit tüketimi de daha azdi,ancak sonradan hepsi otomatik oldu.Hatta ingilterede 3.0 lt V6 benzinli otomatik versiyonu bu yil itibariyle üretilmiyor,sadece dizel çikiyor, ancak düz vites var.Bu yil sonunda Ingiltere'de düz viteste olanlara start-stop özelligi getirerek yakit tüketimini daha da indirdiler,yani sikisik trafikte ilerlerken vitesi bosa aldiginizda motor duruyor,ama diger hersey çalisiyor,debriyaja basinca motor tekrar çalisiyor.Dizelde enjeksiyon sistemi oldugundan bunu yapmak aslinda çok sorun degil,keske otomatik olanlarda da olsaydi.Bu dünyada dizel-düz vites bir motorda sadece freelander tarafindan sunulan bir özellik ve manuellerde artik standart.Benzer sistem BMW 3 serisi otomatik dizelde de var,diger ögeleriyle beraber efficient dynamics diye adlandiriliyor.
    Süspansiyon sistemi sehir içi için ideal sertlikte ama bana biraz yumusak geldi,yol tutusu asla bozmuyor,otoyolda denemek için bastim ve düz yolda 190 km.yi gördü,ayni bir otomobil gibi rahat ve yere yapisip gidiyor.Asla yüksek hizda korkutmuyor ve gereksiz karoseri salinimlari yapmiyor. Ancak rüzgar sesi bu hizda kaçinilmaz,hatta aynalar çok büyük diye ben katlayip bastim.Rüzgarda ve viyadüklerde tüm diger SUV'lar gibi yandan esen rüzgarlar etkili oluyor ama korkacak hiçbirsey yok. Sadece biraz yukarida gittiginizden ve yumusak süspansiyonlardan dolayi yolda eger yamalar,egim farkliliklari küçük çukurlar varsa fazla sag sol salliyor bu da biraz basinizi döndürebilir,ayni zamanda düsük hizlarda iken ani sol sag direksiyon tepkilerinde karoser yumusak süsp. nedeniyle sola saga salinip yatabiliyor.Bu da tüm yüksek SUVlarda olan ve arabalardan baslica farkliliklarindan. Bunu sevmiyorsaniz SUV almayin derim,yada yere daha yakin crossover modeller var onlari deneyin.Yokusta durunca geri kaymiyor ve hemen kalkip gidiyor.(araba viteste ise). Arabayi N pozisyonuna alip bosta durabilir,bos yere freni ve sanzimani zorlamayabilirsiniz. Ilk kalkis aninda asfaltta düz yerde bile olsa dört çeker kalkiyor biraz ilerleyince önden çekisli oluyor.Zaten sikismadikça dört çeker degil önden çeker bir araç.Ama siz Terrain Response özelligini çalistirisaniz bu durumda sürekli 4 çeker olabiliyor.

    Freelander 2’nin diger övünülecek noktalarindan biri de ilk kez Discovery 3’te kullanilmaya baslanan Terrain Response sistemi. XS donanim seviyesiyle beraber standart olan sistem asfalt, çakil-çim-kar,çamur-tekerlek izi ve kumdan olusan dört farkli zemin tipi için ayarlanabiliyor. Motor torku, devir sayisi, aktarim gücü ve yeri sizin yer seçiminize göre ayarlaniyor ve birdenbire off-road uzmani oluyorsunuz. Kendi arabamla simdilik cesaret edemeyecegim seyleri Borusan’in Büyükçekmece gölü yakininda Wattabe Spor tesisinde kurdugu experience centerda denedim.Gerçekten çok ilgi çekiciydi ve vay be dedirten cinstendi.Belki de bu deneyimim bana bu arabayi almamdaki en önemli karari verdirmisti. Aslinda kiyacaksin biraz paraya orada verilen profesyonel egitimi de alacaksin ve arabanin çok yönlü özelliklerini yasayacaksin.Bakalim biraz geçsin düsünmüyor degilim.Ama arazi için defender modelinin essiz oldugu söyleniyor,ancak discoveryi de ciddiye almak lazim.Agirligi 2500 kg. oldugundan çamurda saplaninca freelanderla çekip çikardiklarini söylemislerdi bana.
    Yakit tüketimi sehirçi orta sikisik trafikte 10,5-11.0 lt/100 km. sehirdisi ise 7,5 lt.altina indiremedim.Para olarak kaç kurus bilemiyorum ama düz vitesli 1.6 arabamdan daha ekonomik.

    Sonuçta denemeden araba almayin ve hangi arabayi alirsaniz alin gönlünüzün çektigine varin,zorla güzellik olmaz,benim sevdigim bu araba baskasina itici ve hatta korkunç gelebilir.Saglicakla kalin.

    Herkesin gönlündeki arslana sahip olabilmesi dilegiyle iyi günler dilerim.

    Subat 2011'deki yazim:
    Son degisiklikler
    20 aydir araliksiz kullandigim ve yaklasik 25000 km. yol yaptigim bu arabayla ilgili gelisen ve degisen görüslerimi de eklemek istedim:
    Geçen bu sürede yillik bakim masrafi (Borusanda iki kez yapildi,yag-yag filtresi,yakit ve polan fltresi,genel bakim gibi siradan )için verdigim ücret 750-900 TL arasinda degisti.Bu süre içinde ciddi bir sorun ve sikinti ile karsilasmadim,sadece araç dururken,direksiyonu sol-sag çevirdiginizde ön tekerleklerden çatirti ve teneke egilmesi gibi sesler geliyordu,bunlar fren disklerinin kenarinda bulunan çamur gelmemesi için yapilmis parçalardan geliyormus,temizlenince düzeldiler.Serviste siz demediginiz sürece bir vidayi sikmiyor,Allah'in bir damla yagini bir yere sürmüyorlar,Borusan'in bu konuda digerlerinden tek farki müsteri memnuniyetine verdikleri önem geregi kuru güleryüz ve samimiyet.Kazik yiyip çikarken hala gülümsüyorsunuz.Örnegin 15000 km. bakimina gitmissiniz,faturaya bakiyorsunuz.15000 km. standart bakim yaziyor karsisinda su kadar para,sonra alta geçiyorsunuz,malzeme paralari,bir de bu malzemeleri takma degistirme isçilik ücretleri.Yani 15000 km. bakimi için para aliyorlar,sonra bu bakimda yapmalari gereken hava filtresi,yag filtresi,yag degisimi vs. gibi isler için isçilik ücreti altinda ekstra para aliyorlar.Ortalama 200-250 tlik is ve malzeme hooop 1000 Tl oluveriyor,bu nedenle kusura bakmasinlar,garanti bitti mi Behlül kaçar.

    Motor 2000 devirin altinda bazen keyifsiz cevap verebiliyor,özelikle hizliyken aniden yavaslayip tekrar hizlanmak istediginizde devir düstügü için turbo katkisi azaliyor.Bu da turbo'nun maximum devrini 2000'de vermesine bagli,zaten 2010 yilinda freelander 2 de facelift olarak adlandirilan küçük bir makyaj yapildi.Kasim 2010da da bu araçlar showroomlara geldi.Ön tampon ve izgara da degisimler oldu ve bagaj kapagi üzerindeki tutacakta kromaj konulup uzatildi,yanlardaki marspiye ve arka tampondaki plastikler gövde rengine uygun boyandi. Ama asil degisiklik HSE paketteki yeni motordu.SD4 kodlu motor 160 yerine 190 beygir oldu ve max torku 2000 yerine 1750/rpm de 400 yerine 420 nm olarak vermeye basladi.Ama diger modellerde motor gücü 150 bg ile sinirlandirildi.HSE paketteki SD4 kodlu motorun daha atak,daha düsük yakit tüketimi oldugu yaziyor.Turbo ünitesi,hava sogutma yeri su sogutmali intercooler kullanilan,yazili vs. degismis olmasi kuvvetle muhtemel bu motor daha keyifliymis.Tabii bu keyfin bedeli de bir hayli fazla olmus.72800 euro'cukBunlar ya hiç sopa yememis yada parayi çok kolay kazaniyoruz zannediyorlar,haliyle çok degismeyen ama fiyati uçan araçlar,ikinci elde de fiyatlari yukari çekmis.Araba sahipleri ikinci ellere en az 5000 eu zam yapmislar.
    Bir de Ocak 2011de sadece önden çekisli freelander'larin çikacagi ancak bunlarin Türkiye'ye ithal edilmeyecegi söyleniyor.
    Arabanin önündeki en büyük engel büyük motor hacmi nedeniyle alinan %84'lük ÖTV.Bunun disinda bu araba insani çok gezdiriyor benden söylemesi,hafta sonu adeta sizi kiskirtiyor,hadi daglara tepelere vur beni,yatir sirtimi kasi,günese denize gidelim diyor,bu da markanin imaji olsa gerek,arabanin gerçekten ruhu var.Bu sürede motordan gelen garip sesler nedeniyle servise gittim bir kez ve kayislarda gevseme ve ayarsizlik oldugu düzeltildigi bilgisini aldim,ses kayboldu,durdugunuz yerde tam sag-sol yaptiginizda ön düzenden gelen teneke sesleri de fren balatalarinin koruyucularindan geliyormus,gerçekten teneke oldugundan temizligi yapilip yaglaninca ses kesildi.

    OCAK 2015:Evet son durum aynen söyle:
    Araba ocak 2015de 85000 km. devirdi.Belirgin sorun yok,sabahlari ilk çalistiginda motordan gelen fisk fisk seklinde kayis sesini çözemediler.Arka sag amortisörün oldugu yerden tak tak vurma sesleri geliyor sanirim,amaortisör lastik takozlarda sorun var martta bakima götürdügümde gösterecegim. (SAĞ ARKA AMORTİSÖR PATLAMIŞ=700 tl) Bunun disinda sorunsuz kullaniyorum. Kisin soguk ve karli havada kis lastikleriyle acayip caka satıliyor haberiniz olsun. Hiç yolda kalir çikamaz diye korkmuyorsunuz adeta kar yagisini özler olduk,malum istanbul yollari hafif arazi sartlari tasiyor .Arka bagaj açma elektroniği arızlandı TR'de 450 tl ben ebayden aynını 110 TL'ye aldım kazık yemeyin en çok arızalanan kısmıymış,dandik bir devre belki elektrikçiler bile bozuk kısmı bulup değiştirir ama astarı yüzünden pahalı olabilir diye ebayden aldım.Bu arada ebay.co.uk diye aratın araba ingiliz malı netekim.

    Arabayi degistirmeyecek misin yeter artik neredeyse 6 yil oldu diyenleri duyar gibiyim inanin asla düsünmüyorum.Yeni gelenler zaten dizel degil benzinli , 2.2 lt dizel arabanin ötv2Si %84'den %120'lere çikti önceden kizdigimiz %84 orani bile arar olduk.Araba artik ithal edilmiyor 2015de ayni arabanin sadece kapsamli bir elden geçirilmis modeli DISCOVERY SPORT olarak getiriliyor,ama sanirim dizel motor gelmeyecek.
    Dizel 2.0 motorlusu da geldi ama fiyat 300 bin gayme o ne lan öyle

    EKIM 2016 notu-Km 105000

    Yaa valla arabayi aldigim neredeyse 7,5 yil olmus hala bikmis degilim ne arabaymis arkadas.
    Artik satana kadar arada girip bu notu güncelleyecegim,ocak 2015den bu yana neler oldu hemen anlatayim.
    sabah ilk çalistirdiginda ortaya çikan fisk fisk sesinin ne oldugu anlasildi. Tabi bu arada 2 kez kayis degisti,bir kez kasnak degisti küçük paralar çok önemli degiller ama sorun 15 gün sonra tekrarliyordu.en son SER OTO'dan Musa Usta sorunun triger bilyalisinda oldugunu söyledi degistirince düzelir dedi, bu araba ilk defa hararet yapmaksizin birazcik
    su eksiltmisti. Haziran 2015de trigger bilyalısı için söküldügünde görüldü ki devridaim pompasi da ayvayi yermis çünkü kayisa o da bagli,pompa + triger ve isçilik 1500 tl gitti,ses de gitti parayla beraber ama artik sorun pompadaydi da triger de sökülmüsken degisti mi bilemeyecegim bence hata bastan beri pompadaydi trigger sistemi zincirli saglam bir arabada bilyalinin 10000km.den sonra ses yaptirmaya baslamasi olagan degil.unda Musa'Nın kabahati büyük o kayışın geçtiği yerdeki devirdaim pompası, alternatör kontrol eidlmeliydi.Ama zaten hep derler triger kayışı (bunda zincir var o nedenle dişli) değiştiğinde bilyalısı zaten takım halinde geliyor değişiyor ama kimse devir daim pompasını değiştirmiyor.Siz siz olun başka arabalarınızda da triger seti değişimce devir daimi de değiştirin..Çünkü trigerin 1/3 maliyetinde başınıza iş çıkarmasın..
    1 yil böyle kullandiktan sonra Mayıs 2016'da arabayı bakıma verdim,şanzıman,haldex kavrama ve diferansiyellerin yağlarının değişme zamanı geldi,oları da değiştir diye Ser Oto Bostancı Musa'ya söyledim. 15 gün sonra uzun yol yaptım Temmuz 2016da bayram dönüsü Aantalyadan dönerken arkadan motorsiklet sesi gibi ses gelmeye basladi.
    Dönüste tekrar Musa'ya götürdüm aks bilyalisi sanilirken arka diferansiyel sorunu çikti,çapaklanma yapmış,eger geç kalsaydim 5000 eu diferansiyeli kucagima alacakmisim ama diferansiyel tamir kitiyle tamir edildi ama hediyesi 4000 TL . Arabanin saglamligi konusunda süpheye düsmeye basladim.
    Gerçi geçen kis kum moduna alip 40-50 cm. kadar karda otoparkta spin atip ortalığı süpürmüstüm,ondan mi oldu bilemem artik? Kanaatimce Musa arka diferasiyeli sökmeden yağını boşalttı sonra ya yağ doldurmayı unuttu veya yanlış veya eksik yağ koydu bu tamamen usta hatası kendisine de söyleidm kabul etmedi.

    Ben Usta'dan daha iyi biliyorum anasını satıyım, alın elinize servis kitapçığını km. ve yıla göre neler yapılmasını siz ustaya söyleyin.GEREKSİZ YERE DİSK VE FREN BALATASI DEĞİŞİMİ ÇOK TALEB EDİLİYOR DİKKAT EDİN OYUNA GELMEYİN.110.000 KM. oldu hala diskler devam.Toplamda 65000 km yaptığım pirelli scorpion zero lastiklerimi değiştirip michelin sport contact aldım dördü 2000 TL(mayıs 2015),kış lastikleriyle değiştirip sürüyorum,bu yıl dört kış geçirdim kış lastiklerinde %30 performans azalması (fren ve kaymada sorun var tutunma hala çok iyi) başladı,diş derinliği iyi olmasına rağmen azıcık sertleşmişler. Onlar da michelin alpine idi.Öneririm.
    Bu arada yan basamak taktirdim havasi iyi ama inip çikislarda adamin paçasini batiriyor ve hanimin bacagini kiriyordu önermem.Üstelik yere daha yakin oluyor. simdilik bu kadar daha arabayi satmam vergisi de oldukça ucuzladi.10 yasina gelsin bakalim hanim istemezse satarim. Aslinda sehir içinde günde 40 km. için gereksiz büyük bir araba oldugunu düsünüyorum, daha ufak bir araba daha iyi olabilirdi.Ama hafta sonlari ideal.Bir de uzun yolda sanki büyük sedan daha iyi gibi yüksek araç oldugundan yolda ufak yamalar ve bozuklar da sizi daha çok salliyor.

    Eylül 2018 notu:

    Araba hala bende inanılır gibi değil ? Ağustosta yaşanan ekonomik kriz benim arabanın devamı duurmunda olan benzer kasa,aynı yürür ve şasesi olan Discovery Sport fiyatını 750 bin TL'ye çıkardı. Tek farkı 2.2 yerine 2.0 motor ve 6 yerine 9 ileri şanzıman olan bu arabaya geçme isteğim bir anda söndü.
    Araç tam 10 yılı geçti ve 118000 km.de Ferroro marka tüm disk ve balataları alıp değiştirttim.1400 TL tuttu.
    Bayram sonrası uzun yolda araç çekişinde keyifsizlik sank,i 2000 devir civarında vites değiştirme arzusunda azalma ama gaza yüklenince arkadan siyah duman atma sorunu çıkınca soluğu ustada aldım.Korktuğum gibi şanzıman, turbo problemi değil,intercoolera giden turbo borusu patlamış.Değişimi zahmetli ama kendisi ucuz bu parça nedeniyle de tamirciye 1000 TL ödedim.Araba süper oldu eski günlerine döndü.
    Hala daha satmaya kıyamıyorum,hanım ağırlıklı olarak kullanıyor,ben hafta sonu veya yaz seyahatlerinde kullanıyorum.
    Yan basamak taktırtmıştım sonra hoşuma gitmedi çıkarttım ve aracın aynalar dahil tavanında boyalı kısımları siyah folyo kaplattım.

    Nisan 2019 notu:
    Araç şu an 121000 km.de ve hala seviyorum keratayı, arabanın ruhu var.Bu arada Şubat 2019 da Toyota CHR aldım şehiriçi ağırlıklı olarak onu kullanıyorum,emektarı ise hanım kullanıyor,ben haftasonları veya uzun seyahatlerde çocuklarla tercih ediyoruz .Artık onu çok yormuyoruz,ama satsak yerine ne koyacağız aradaki farka değecek araba var mı bilemiyorum.
    Zaman zaman girip güncellediğimi biliyorsunuz yine Nisan 2019'da uzun bir seyahat sonra aracı sıkıştırdığımda dönüşte feribottan inerken motordan gelen bir ses duydum bu gaza basınca fışşş veya hışşş gibi bir ses ve her defasında yapıyordu.Maalesef bizim Musa'yı aradım geldi aldı baktı ve düşündüğüm gibi intercoolerdan çıkan horum yarılmış,yaşı ilerledikçe bu tür hortumların zaten değişmesi gerekiyorken biz beklediğimiz için patlıyorlar. Bu turbo dizel hemen tüm araçlarda böyle.Boru ve değişimi biraz işçilik gerektirdiğinden 1250 TL tuttu.
    Ne kadar araçlardan anlasanız ve bakımlarını kendiniz veya servis dışı ustalara yaptırsanız da her 100000 KM.DE BİR ORİJİNAL SERVİSE GÖTÜRÜP İLK AĞIR BAKIMINI ORADA YAPTIRIN
    Aksi halde benim gibi turbo hortumu ıvız zıvır çatlayabiliyor bunu servisteki ustalar abi araç 10 yaşında problem olmasa da değişmesi gerekir diye yönlendirirler diye düşünüyorum veya benim Musa'dan daha iyi bir ustanız varsa ona devam..
    Bence artık Landrover beni arayıp aracımı alıp yerine yeni bir araç bedavaya vermeli ve sen 10 sene bunu kullan ama satma bu tür yazılara devam et demeli ne dersiniz?


    YIL 2020 OCAK
    Araç hala bende ama 2.5 yıldır kullanmakta olduğum Toyota CHR hybrid aracı bunun yerini tutamadığı için ve arkası çocuklarca karanlık geldiğinden sattım,bir ümit belki bunu severler ve freelander'ı satarız diye 3008 aldım ama bu sefer onu da sevdiler ama Freelander'dan vazgeçiremedim, 3008 jip değil kendini jip zanneden yüksek araba dediler.Haklılar da,satmaya kıyamadım o fiyata verilse yerine alınacak büyük jip yoktu.Zaten yaşı nedeniyle de vergi dilimi çok düştü.Vergsi artık çok batmıyor.Üstelik 500000 km kadar gidebilecek iyi bir motora da sahip olduğundan neden satayım ki?
    Ancak Freelander ile 190- 200 km hızla gittiğim yerlerde 3008 ile gidemiyorum yüksek hızda her an devrilecek diye korkutuyor.Oysa Freelander Bmw 3 gibi yapışıp gidiyordu. Ağırlık farkı ve dört çeker olması daha güçlü ve motor ve tork bundan en büyük sebep.

    Buralarda olun arada tekrar girip okursunuz..
    Bu film bitmez..


    Nisan 2022 Notu:
    Şaka gibi sürekli devam filmi çekilen filmlere döndü.Araç hala bende ve şu an 142000 KM gösteriyor.
    Ağırlıklı ailecek şehirdışı ve tatil,hanım da şehiriçi kullanıyor.
    Sıkıntı var mı yok,daha doğrusu servis ve tamirci konusunda güvenilir insan yok.
    Son yağan karda bayağı kullandık,tekerlerden dönüşlerde ve düz gidişlerde bazen sürtme sesi ve kasislerden geçerken gıcırdama sesi olduğu için bu sefer de aslında kapısından girlmez bir site ama neyse, Atatürk Oto Sanayii sitesinde Motokar'a götüreyim dedim..Geçen yıl kendim tüm bakımlarını yaptırmış,taklit olduğundan şüphelendiğim Ferodo marka balataları Delphi ile ve her iki amortisörü biri patlak olduğundan Magneti Marelli ile değiştirmiştim.
    Amortisörleri internetten aldım, balata ve bakımları OTOPRATİK ATAŞEHİR'de yaptırdım rutin yağ,balata ıvır zıvır herşey için bu firmaya güvenebilirsiniz,sabancı tarafından açılan bir bakım servis ağı çok temiz ve çok uyguna iş yapıyorlar. Çok zor işlerin altından kalkıyorlar ama bu sefer rot,rotil,aks körüğü,salıncak vs için belki daha tecrübeli bir yere ihtiyacım olabilir diye MOTOKAR'a götürdüm. Aman sakın yanaşmayın resmen tezgah kurmuşalr yazılan yorumalrı da kendi adamalrı yazmadıysa ne olayım ? Bana bir liste çıkardılar aşağıda resmini atıyorum sinirden güldüm. Anahtarım alıp hemen ayrıldım, arkadaşlar geçen yıl değiştirdiğim arka amortisörleri değiştirmek istediler, yetmedi balataları değiştirmek istediler, benim bakılması istediğim hiçbir şeye bulaşmadılar (Turbo,manifold,karter vs) ama tipik borusan kosifler muamelesi yaptılar, aşağıya da servis ön tesbit kağıdını atıyorum. Aman yaklaşmayın uzak durun, burası parası çok aklı yok tiplere göre bir yer ,kusura bakmasınlar param da olsa zor kazanılan helal kazancıma el sürmelerine izin vermem..
    Yenisi yok ama benzeri Discovery Sport biel 2.5 milyon sınırına dayanmışken ve ustalar sevisler bu hırsız dolu ülkede fink atarken araba sahibi olmayı sorgulamaya başladım,devamlı işe giidp gelme işim biterse sadece keyif için aldığım bir aracı bırkaıp diğerlerini satacağım,3008 ve freelander gidecek,ihtiyaç olursa kiralama veya günlük veya anlık Tik Tak gibi sitelerden kiralayıp kullanmayı düşünüyorum.


    Landrover Freelander 2 aracım hakkında kullanıcı yorumum !


    Landrover Freelander 2 aracım hakkında kullanıcı yorumum !

    Daha yazacak bişey yok şimdilik böyle devam edelim,arasıra bakın anacım belki yine yazmışımdır 'senedeee bir güüüün ''giriyom fazlasına gelemiyom.

    EKİM 2022:BAŞIMA İŞ ÇIKARTTIM !!!!

    Bu yaz direksiyon sertleşti diye direksiyon hidrolik rezervuarı içinde bulunan 300-400 cc sıvıyı boşaltıp Rislon'un direksiyon hidrolik kutusu için yağ katkısını koydum, bilmem sıvıdan kaynaklı bilmem işlem sırasında sisteme balki de hava kaçırdım ondan mı bilmiyorum.

    Ondan sonra sorunsuz çalışan direksiyon pompam ses ve uğultu yapmaya başladı. Bu sefer başka bir yerde tamamen sıvısını değiştirip yeni hidrolik sıvısı doldurttum ama ses azalacağına giderek arttı,direksiyonu tam tur çevirip tutunca hafif arta sesten 10 kat fazlası gelmeye başladı.

    Mecburen Maslak Koç Torna'ya götürüp pompa iç kısmının değişimi ve rezervuar kutusunun değişimini yaptırmak zorunda kaldım. Usta 120 bar basınçta çalışan yüksek basınçlı pompanın rezervuardaki bozukluk nedeniyle hava yaptığını ve sürtünmeden dolayı iç parçaları bozduğunu söyledi. Çok inandırıcı gelmedi ama zaten rezervuar eski ve kararmıştı filtresi de bozulmuş olabilir die düşünüp,orj tamir kiti (200 dolar) ve 1600 TL'ya da orj rezervuar alıp yaptırdım. Bana 6000 TL'ye mal oldu.

    Siz siz olun arıza çıkamsın diye arızalanmadan koruyucu tedbir almaya kalkmayın ben dersimi aldım.

    Belki da araba bundan 10 yıl sonra yapacağı arızayı bana hemen çıkarttı.Bu tür katkı maddelerine de kulak asmayın,ancak ve ancak pompa elinize düşecek kadar arızalandıysa o zaman denenebilir yoksa hiç bulaşmayın çok üzülürsünüz.

    NİSAN 2023 NOTU :

    Arkadaş bu araba acayip birşey kesinlikle satmaya kıyamıyorsunuz,bıraktım yeirne güncel daha pahalı bri aracı adeta evin oğlu oldu valalhi veremiyorum. Bununla birlikte eve bir Toyota CHR Hybrdi geldi 2.5 sene kalıp gitti,bu ay da 4 yıldır kullandığım 3008 satıldı. Ama Freelander duruyor ve duracak da.. sanıırm oğlanlar da kullanır arabayı onunla öğrenir,Alah korusun başına bir iş gelmzese bu araba bizimle yaşayacak gibi..
    Şu an ona araç üstü çadır ve bagaja Camper box alıp hafta sonu ve yazları kamp aracı oalrak da değerlendirmeyi düşünmekteyim. Gelişmeleri bildireceğim..

    Haa araba başka ne alırsın diye sorarsanız elektrikli araca geçeceğim artık fosil yakıtlı araba almam..
    TOGG çıkmadı zaten tek başvuru ile girdim millet yedi sülalesini yazmış,başkasının hakkını yiyerek öne geçmeye çalıştılar böyle yapaalra yaramasın o araba arkadaş..Biz bilmiyormuyduk 10 kişi yazalım girelim diye,aynı şekilde sıfır araçları alıp üzeirne 200-500 koyup satmaya çalışan KARABORSACI-STOKÇU'ları da Allah islah etsin..
    Hayırlıysa olsun demiştim demek hayır yok işte, sevindim çıkmayınca çünkü TESLA için para yatırdım...


    Landrover Freelander 2 aracım hakkında kullanıcı yorumum !
    Landrover Freelander 2 aracım hakkında kullanıcı yorumum !
    Landrover Freelander 2 aracım hakkında kullanıcı yorumum !
    Landrover Freelander 2 aracım hakkında kullanıcı yorumum !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzaffer demir -- 15 Nisan 2023; 11:54:33 >



  • 2009 model Freelander 2'im 277.000km ye geldi. Almayı düşünenler için kendi deneyim ve tecrübelerimi aktarayım. Aracı şehirde ve şantiyeler de kullandım. Başka bir araç olsa bugünleri görmezdi. Yürüyen aksamda hiç bir sıkıntı yok hala taş gibi. Düzgün bakımları yapılırsa şanzıman yağ vs araç size bir masraf yapmayacaktır. 80.000 de iken ciddi bir boğulma ve devir kaybı yaşamıştım, Borusan bana motor'un değişmesi gerektiğini söyledi 3 yaşındaki arabaya! Soluğu sanayi de aldım ve 1.000 tl'ye çözdüler işimi Ankara gibi yerde hiç yolda kalmadım çok şükür. Eksilere gelince, içeri biraz fazla ses alıyor, bende kronik olarak sonradan turbo hortumu patlatma olayı geldi başıma o da her seferinde 1.000 TL yazıyor :( Yakıt 9/10 L ortalamada hep. Arabayı değiştirim desem alacak araba bulamıyorum malum piyasa yüzünden. 2015 dşscovery sport 300.000 vermeye değmez gibi geliyor. Yeni kasa çıkmış o da zaten 500k. Hayırlısı bakalım :)
    Arkadaşlar ; kaporta ve boya konuları dışında yaptıracağınız ekspertizin beş kuruşluk değeri yok. Şu an kullandığım Freelander 2 dahil, dört aracıma ekspertiz öyle şeyler dediki. Farklı ve alanında en iyi denilen yerlerde incelettim üstelik. Ancak ekspertizin bana hata-arıza olarak yansıttığı yerden hiç bir sorun yaşamadığım gibi, markaya özel çok iyi servisler de sonrasında hiç bir sorun olmadığını teyit ettiler. Üzerine aracı yüzbin km kadar bizzat kullandım, en ufak bir pürüzle karşılaşmadım. Oysa ben ekspertizin tavsiyesi ile hareket etseydim bu aracı alamayacaktım.

    Ekspertizin aracı yarım saatte çözmesi bir kere işin doğasına aykırı, düşünsenize Türkiye'nin en iyi ekspertiz yapan işletmesine gidiyorsunuz. Bu işletmenin mercedes, bmw, land rover, ford, renault, jeep, fiat, lada, honda, mitsubishi vs.. bütün markalarda ihtisas olması gerekiyor ! Maalesef öyle bir dünya yok. (keşke olsaydı)

    Benim önerim; kaporta-boya ve dyno için expertize sokmak mantıklı. Ama alacağınız aracı bulunduğunuz ilde land rover konusunda ihtisas bir yere gösterin almadan önce. Öyle bir yer yoksa yakın çevrenizde vardır. Çok daha sağlıklı sonuç alırsınız.
  • Çok güzel yazmışsınız,

    Güle güle kullanın. Çok güzel bir araç.

    Terrain Responce'un X-Trail karşılığı (Aynı şekilde büyük abi Pathfinder'dan uyarlanan) (4X4 I-AllMode ) Inteligent All Mode 4X4 sistemi.

    Ben de sizin gibi araştırıp bütçeme daha uygun olan X-trail'de karar kıldım. Genelde İngiltere'de her ikisi birbiri ile kıyaslanıyor. En büyük hendikap İngiltere fiyatları arasında buradaki gibi 30.000 TL (en üst donanımları arasındaki fark) değil sadece 1-2.000 £ (Yaklaşık 5.000 TL) fark var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mozel

    Çok güzel yazmışsınız,

    Güle güle kullanın. Çok güzel bir araç.

    Terrain Responce'un X-Trail karşılığı (Aynı şekilde büyük abi Pathfinder'dan uyarlanan) (4X4 I-AllMode ) Inteligent All Mode 4X4 sistemi.

    Ben de sizin gibi araştırıp bütçeme daha uygun olan X-trail'de karar kıldım. Genelde İngiltere'de her ikisi birbiri ile kıyaslanıyor. En büyük hendikap İngiltere fiyatları arasında buradaki gibi 30.000 TL (en üst donanımları arasındaki fark) değil sadece 1-2.000 £ (Yaklaşık 5.000 TL) fark var.
    Elinize sağlık,
    Oldukça beğendiğim bir araç. Parasının hakkını veren ve güvenliği tam olan bu aracın elinizden çıkan makalesini bir roman okur gibi keyfini çıkararak okudum. Güle güle kazasız belasız kullanmanızı dilerim. Dediğiniz gibi inşallah herkes kalbinden geçen aslana sahip olur
    Yakın bir arkadaşım 108-110 TL civarına XSPremium almıştı, çok memnun. Demek ki fiyatlarda gerileme olmuş.


    Bir tek ilgimi çeken şey artık GS paketler düz vitesle mi geliyor? Hepsi de otomatik vitesliydi gibi kalmış aklımda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: autograph

    Elinize sağlık,
    Oldukça beğendiğim bir araç. Parasının hakkını veren ve güvenliği tam olan bu aracın elinizden çıkan makalesini bir roman okur gibi keyfini çıkararak okudum. Güle güle kazasız belasız kullanmanızı dilerim. Dediğiniz gibi inşallah herkes kalbinden geçen aslana sahip olur
    Yakın bir arkadaşım 108-110 TL civarına XSPremium almıştı, çok memnun. Demek ki fiyatlarda gerileme olmuş.


    Bir tek ilgimi çeken şey artık GS paketler düz vitesle mi geliyor? Hepsi de otomatik vitesliydi gibi kalmış aklımda.

    Alıntıları Göster
    Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş. Araba dergilerindeki uzman yazılarından bile daha güzel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: autograph

    Elinize sağlık,
    Oldukça beğendiğim bir araç. Parasının hakkını veren ve güvenliği tam olan bu aracın elinizden çıkan makalesini bir roman okur gibi keyfini çıkararak okudum. Güle güle kazasız belasız kullanmanızı dilerim. Dediğiniz gibi inşallah herkes kalbinden geçen aslana sahip olur
    Yakın bir arkadaşım 108-110 TL civarına XSPremium almıştı, çok memnun. Demek ki fiyatlarda gerileme olmuş.


    Bir tek ilgimi çeken şey artık GS paketler düz vitesle mi geliyor? Hepsi de otomatik vitesliydi gibi kalmış aklımda.

    Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Çok sık foruma giremediğimden cevap yazamıyorum,GS modeli de otomatik.Aslında düz vites istemediğiniz sürece ithal edilmiyor, tüm modeller otomatik dizel,belki yakında ingilterede çıkan ekonomi iddialı start-stop düz vites araçlar gelebilir.Fiyatı da en az 3500 eu ucuz olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darel-x

    Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş. Araba dergilerindeki uzman yazılarından bile daha güzel.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: darel-x

    Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş. Araba dergilerindeki uzman yazılarından bile daha güzel.

    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hellcat876

    quote:

    Orjinalden alıntı: darel-x

    Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş. Araba dergilerindeki uzman yazılarından bile daha güzel.

    +1

    Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu 2000 yada 2001 gibi modeldeki freelander ler hakkında bilgi sahibi olamadım bu forumda hiç.fiyatıda cok uygun geliyor..ne dersiniz bir yorumda bulunun lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

    arkadaşlar bu 2000 yada 2001 gibi modeldeki freelander ler hakkında bilgi sahibi olamadım bu forumda hiç.fiyatıda cok uygun geliyor..ne dersiniz bir yorumda bulunun lütfen.

    Alıntıları Göster
    Ben de bu aracı çok beğeniyorum. Ancak sürüş esnasında direksiyonun yumuşak kalması beni huzursuz etti.( asfaltta test sürüşünde) Bu şekilde bi problem yaşayan oldu mu hiç?
  • Freelander ürün gamı değişti,artık gs paket gelmiyor,xs,se ve select diye üç farklı ama asllında eskilerden daha dolu olmayan sadece navigasyon alınabilen modeller gelmiş.Fiyatlar yükselmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzaffer demir -- 10 Aralık 2009; 10:55:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muzaffer demir

    Freelander ürün gamı değişti,artık gs paket gelmiyor,xs,se ve select diye üç farklı ama asllında eskilerden daha dolu olmayan sadece navigasyon alınabilen modeller gelmiş.Fiyatlar yükselmiş.
    Arkadaşlar bende bu araçla ilgileniyorum.Şuan 2008 modell Quasquai ye biniyorum .4*4 değil çok memnun olmama rağmen Abant da kar varken sorun yaşadım.Her zaman için Outdoor gezilerde 4*4 şart.
    Çok Ayrıntılı Yazıyı hazırlayan arkadaşımıza çok çok teşekkür ederim araçla ilgili kafamdaki soruların neredeyse tamamına cevap vermiş zaten.Umarım bende mutlu sona ulaşırım.Selamlar
    Ahmt Süreyya GENÇ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: archgenc

    Arkadaşlar bende bu araçla ilgileniyorum.Şuan 2008 modell Quasquai ye biniyorum .4*4 değil çok memnun olmama rağmen Abant da kar varken sorun yaşadım.Her zaman için Outdoor gezilerde 4*4 şart.
    Çok Ayrıntılı Yazıyı hazırlayan arkadaşımıza çok çok teşekkür ederim araçla ilgili kafamdaki soruların neredeyse tamamına cevap vermiş zaten.Umarım bende mutlu sona ulaşırım.Selamlar
    Ahmt Süreyya GENÇ

    Alıntıları Göster
    @muzaffer demir,

    çok güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık.

    müsadenizle benimde eklemek istediklerim var.

    ben de bir ford kullanıcısı olarak Kuga ile epey ilgilendim; sizin de bahsettiğiniz nedenlerden vazgeçtim. 1 defa test aracını yolda gördüm ama kullanma fırsatım olmadı. otomatik vitesinin olmaması, ön panelinin eskiliği, çeşitli ve sıklıkla arıza çıkaran elektronikleri nedeniyle vazgeçtim.

    tiguan ile otomatik vitesi nedeniyle ilgilendim ama aslında tipi hiçbir zaman içime sinmedi.

    borusan avcılarda, freelander2'yi test ettikten sonra adeta dondum kaldım. kısa ama eğlenceli test sürüşü sırasında, yatay eğimin yüksek olduğu bir kanal geçişinde aracın darbe emişini gördükten sonra diğer SUVcuklara bakmamaya başladım

    FL2 2006dan beri olan bir kasa, en son Discovery4'ün çıkışıyla birlikte LR'nin değişmeyen tek modeli olarak kaldı. 2011 - 2012 gibi kasa değiştirebilirler. 2.2 litrelik motoru vergisinin yükselmesine neden oluyor ve bence artık güç olarak zayıf kalmaya başladı. vw, bmw ve hyundai'nin 2.0 litre 177, 184 ve 184hp'lik dizelleri karşısında 2.2 160hp az.

    hyundai'nin 2.2 197hp 445nm motoru, 2.2 dizel motorlar için asgari güç değerleri olmalı bence.

    HSE paket + bütçenize göre seçeceğiniz ekstralarla, muhteşem bir freelander yaratabilirsiniz. stornoway grisi de çok güzel bir renk. terrain response ise piyasada neredeyse rakipsiz bir özellik.

    land rover, bologna, 2008 diye youtube'da aratırsanız freelander2'in özel hazırlanmış alanda, tırmanma, iniş, engel aşma gibi yeteneklerini izleyebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cduman

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    herkeze selam...bızde aılecek bu aracı karar verdık acaba 2008 hse paket bır arac ıcın ne kadar vermek gerekır...tesekkurler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat tek_

    herkeze selam...bızde aılecek bu aracı karar verdık acaba 2008 hse paket bır arac ıcın ne kadar vermek gerekır...tesekkurler

    Alıntıları Göster
    Selamlar.

    İnternette fazla bir yazı yok bu konu ile ilgili. Umarım burda çozulur sorun.

    Yaklaşık bir ay kadar once amcam 0 km land rover freelander aldı. sanırım en baz modelini aldıki hiç bir özellik yok. Yani özellik çok da ekstra olarak yok.

    Orneğin kol dayama arka bagaj da katlanabilir kapak. hani sürgülü şekilde olan. otomatik sonen farlar felan derken araç sanırım en ham hali 52.000€ verilmiş bir araçta bunlar bence standart olmalı.

    Neyse amcam benden rica etti bu bagajdaki sürgülü kapaktan istedi. Zaten takılacak yeri var. Sürgüyü çektikten sonra takılacak tırnakları da var. Ben oto aksesuarları ile ilgileniyorum ama bunladan bende olmaz. Dedim senin için internetten bir araştırayım dedim.

    Gördümki burda ilgili arkadaşlar var bana bu konuda yardımcı olabilecek kişilere şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bir_masal

    Selamlar.

    İnternette fazla bir yazı yok bu konu ile ilgili. Umarım burda çozulur sorun.

    Yaklaşık bir ay kadar once amcam 0 km land rover freelander aldı. sanırım en baz modelini aldıki hiç bir özellik yok. Yani özellik çok da ekstra olarak yok.

    Orneğin kol dayama arka bagaj da katlanabilir kapak. hani sürgülü şekilde olan. otomatik sonen farlar felan derken araç sanırım en ham hali 52.000€ verilmiş bir araçta bunlar bence standart olmalı.

    Neyse amcam benden rica etti bu bagajdaki sürgülü kapaktan istedi. Zaten takılacak yeri var. Sürgüyü çektikten sonra takılacak tırnakları da var. Ben oto aksesuarları ile ilgileniyorum ama bunladan bende olmaz. Dedim senin için internetten bir araştırayım dedim.

    Gördümki burda ilgili arkadaşlar var bana bu konuda yardımcı olabilecek kişilere şimdiden teşekkür ederim.

    Alıntıları Göster
    merhaba yedek parça ve orjinal aksesuarları borusandan temin edebilirsiniz, ama fiyatlar malumunuz üzere abartılı. benim araştırmama göre türkiyede borusan harici orjinal ürünleri gaye otomotiv ve kayalar otodan temin edebilirsiniz. birde yurtdışından gelecek ürünü bekleyecek kadar sabırlıyım derseniz ebay a bir bakın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drer

    merhaba yedek parça ve orjinal aksesuarları borusandan temin edebilirsiniz, ama fiyatlar malumunuz üzere abartılı. benim araştırmama göre türkiyede borusan harici orjinal ürünleri gaye otomotiv ve kayalar otodan temin edebilirsiniz. birde yurtdışından gelecek ürünü bekleyecek kadar sabırlıyım derseniz ebay a bir bakın.

    Alıntıları Göster
    ben freelander 2 2009 füme aldım,daha bir hafta oldu önerebileceğiniz dikkat etmem gereken noktalar varmıdır?
  • Son değişiklikler
    20 aydır aralıksız kullandığım ve yaklaşık 25000 km. yol yaptığım bu arabayla ilgili gelişen ve değişen görüşlerimi de eklemek istedim:
    Geçen bu sürede yıllık bakım masrafı (Borusanda iki kez yapıldı,yağ-yağ filtresi,yakıt ve polan fltresi,genel bakım gibi sıradan )için verdiğim ücret 750-900 TL arasında değişti.Bu süre içinde ciddi bir sorun ve sıkıntı ile karşılaşmadım,sadece araç dururken,direksiyonu sol-sağ çevirdiğinizde ön tekerleklerden çatırtı ve teneke eğilmesi gibi sesler geliyordu,bunlar fren disklerinin kenarında bulunan çamur gelmemesi için yapılmış parçalardan geliyormuş,temizlenince düzeldiler.Serviste siz demediğiniz sürece bir vidayı sıkmıyor,Allah'ın bir damla yağını bir yere sürmüyorlar,Borusan'ın bu konuda diğerlerinden tek farkı müşteri memnuniyetine verdikleri önem gereği kuru güleryüz ve samimiyet.Kazık yiyip çıkarken hala gülümsüyorsunuz.Örneğin 15000 km. bakımına gitmişsiniz,faturaya bakıyorsunuz.15000 km. standart bakım yazıyor karşısında şu kadar para,sonra alta geçiyorsunuz,malzeme paraları,bir de bu malzemeleri takma değiştirme işçilik ücretleri.Yani 15000 km. bakımı için para alıyorlar,sonra bu bakımda yapmaları gereken hava filtresi,yağ filtresi,yağ değişimi vs. gibi işler için işçilik ücreti altında ekstra para alıyorlar.Ortalama 200-250 tlık iş ve malzeme hooop 1000 Tl oluveriyor,bu nedenle kusura bakmasınlar,garanti bitti mi Behlül kaçar.

    Motor 2000 devirin altında bazen keyifsiz cevap verebiliyor,özelikle hızlıyken aniden yavaşlayıp tekrar hızlanmak istediğinizde devir düştüğü için turbo katkısı azalıyor.Bu da turbo'nun maximum devrini 2000'de vermesine bağlı,zaten 2010 yılında freelander 2 de facelift olarak adlandırılan küçük bir makyaj yapıldı.Kasım 2010da da bu araçlar showroomlara geldi.Ön tampon ve ızgara da değişimler oldu ve bagaj kapağı üzerindeki tutacakta kromaj konulup uzatıldı,yanlardaki marşpiye ve arka tampondaki plastikler gövde rengine uygun boyandı. Ama asıl değişiklik HSE paketteki yeni motordu.SD4 kodlu motor 160 yerine 190 beygir oldu ve max torku 2000 yerine 1750/rpm de 400 yerine 420 nm olarak vermeye başladı.Ama diğer modellerde motor gücü 150 bg ile sınırlandırıldı.HSE paketteki SD4 kodlu motorun daha atak,daha düşük yakıt tüketimi olduğu yazıyor.Turbo ünitesi,hava soğutma yeri su soğutmalı intercooler kullanılan,yazılı vs. değişmiş olması kuvvetle muhtemel bu motor daha keyifliymiş.Tabii bu keyfin bedeli de bir hayli fazla olmuş.72800 euro'cukBunlar ya hiç sopa yememiş yada parayı çok kolay kazanıyoruz zannediyorlar,haliyle çok değişmeyen ama fiyatı uçan araçlar,ikinci elde de fiyatları yukarı çekmiş.Araba sahipleri ikinci ellere en az 5000 eu zam yapmışlar.
    Bir de Ocak 2011de sadece önden çekişli freelander'ların çıkacağı ancak bunların Türkiye'ye ithal edilmeyeceği söyleniyor.
    Arabanın önündeki en büyük engel büyük motor hacmi nedeniyle alınan %84'lük ÖTV.Bunun dışında bu araba insanı çok gezdiriyor benden söylemesi,hafta sonu adeta sizi kışkırtıyor,hadi dağlara tepelere vur beni,yatır sırtımı kaşı,güneşe denize gidelim diyor,bu da markanın imajı olsa gerek,arabanın gerçekten ruhu var.Bu sürede motordan gelen garip sesler nedeniyle servise gittim bir kez ve kayışlarda gevşeme ve ayarsızlık olduğu düzeltildiği bilgisini aldım,ses kayboldu,durduğunuz yerde tam sağ-sol yaptığınızda ön düzenden gelen teneke sesleri de fren balatalarının koryucularından geliyormuş,gerçekten teneke olduğundan temizliği yapılıp yağlanınca ses kesildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzaffer demir -- 3 Şubat 2011; 15:20:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muzaffer demir

    Son değişiklikler
    20 aydır aralıksız kullandığım ve yaklaşık 25000 km. yol yaptığım bu arabayla ilgili gelişen ve değişen görüşlerimi de eklemek istedim:
    Geçen bu sürede yıllık bakım masrafı (Borusanda iki kez yapıldı,yağ-yağ filtresi,yakıt ve polan fltresi,genel bakım gibi sıradan )için verdiğim ücret 750-900 TL arasında değişti.Bu süre içinde ciddi bir sorun ve sıkıntı ile karşılaşmadım,sadece araç dururken,direksiyonu sol-sağ çevirdiğinizde ön tekerleklerden çatırtı ve teneke eğilmesi gibi sesler geliyordu,bunlar fren disklerinin kenarında bulunan çamur gelmemesi için yapılmış parçalardan geliyormuş,temizlenince düzeldiler.Serviste siz demediğiniz sürece bir vidayı sıkmıyor,Allah'ın bir damla yağını bir yere sürmüyorlar,Borusan'ın bu konuda diğerlerinden tek farkı müşteri memnuniyetine verdikleri önem gereği kuru güleryüz ve samimiyet.Kazık yiyip çıkarken hala gülümsüyorsunuz.Örneğin 15000 km. bakımına gitmişsiniz,faturaya bakıyorsunuz.15000 km. standart bakım yazıyor karşısında şu kadar para,sonra alta geçiyorsunuz,malzeme paraları,bir de bu malzemeleri takma değiştirme işçilik ücretleri.Yani 15000 km. bakımı için para alıyorlar,sonra bu bakımda yapmaları gereken hava filtresi,yağ filtresi,yağ değişimi vs. gibi işler için işçilik ücreti altında ekstra para alıyorlar.Ortalama 200-250 tlık iş ve malzeme hooop 1000 Tl oluveriyor,bu nedenle kusura bakmasınlar,garanti bitti mi Behlül kaçar.

    Motor 2000 devirin altında bazen keyifsiz cevap verebiliyor,özelikle hızlıyken aniden yavaşlayıp tekrar hızlanmak istediğinizde devir düştüğü için turbo katkısı azalıyor.Bu da turbo'nun maximum devrini 2000'de vermesine bağlı,zaten 2010 yılında freelander 2 de facelift olarak adlandırılan küçük bir makyaj yapıldı.Kasım 2010da da bu araçlar showroomlara geldi.Ön tampon ve ızgara da değişimler oldu ve bagaj kapağı üzerindeki tutacakta kromaj konulup uzatıldı,yanlardaki marşpiye ve arka tampondaki plastikler gövde rengine uygun boyandı. Ama asıl değişiklik HSE paketteki yeni motordu.SD4 kodlu motor 160 yerine 190 beygir oldu ve max torku 2000 yerine 1750/rpm de 400 yerine 420 nm olarak vermeye başladı.Ama diğer modellerde motor gücü 150 bg ile sınırlandırıldı.HSE paketteki SD4 kodlu motorun daha atak,daha düşük yakıt tüketimi olduğu yazıyor.Turbo ünitesi,hava soğutma yeri su soğutmalı intercooler kullanılan,yazılı vs. değişmiş olması kuvvetle muhtemel bu motor daha keyifliymiş.Tabii bu keyfin bedeli de bir hayli fazla olmuş.72800 euro'cukBunlar ya hiç sopa yememiş yada parayı çok kolay kazanıyoruz zannediyorlar,haliyle çok değişmeyen ama fiyatı uçan araçlar,ikinci elde de fiyatları yukarı çekmiş.Araba sahipleri ikinci ellere en az 5000 eu zam yapmışlar.
    Bir de Ocak 2011de sadece önden çekişli freelander'ların çıkacağı ancak bunların Türkiye'ye ithal edilmeyeceği söyleniyor.
    Arabanın önündeki en büyük engel büyük motor hacmi nedeniyle alınan %84'lük ÖTV.Bunun dışında bu araba insanı çok gezdiriyor benden söylemesi,hafta sonu adeta sizi kışkırtıyor,hadi dağlara tepelere vur beni,yatır sırtımı kaşı,güneşe denize gidelim diyor,bu da markanın imajı olsa gerek,arabanın gerçekten ruhu var.Bu sürede motordan gelen garip sesler nedeniyle servise gittim bir kez ve kayışlarda gevşeme ve ayarsızlık olduğu düzeltildiği bilgisini aldım,ses kayboldu,durduğunuz yerde tam sağ-sol yaptığınızda ön düzenden gelen teneke sesleri de fren balatalarının koryucularından geliyormuş,gerçekten teneke olduğundan temizliği yapılıp yağlanınca ses kesildi.
    hse paketteki iç aydınlatma paketi tam olarak nedir?Bir de freelander2 nizden memnun musunuz genel olarak,değiştirmeyi düşünüyor musunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black1903White

    hse paketteki iç aydınlatma paketi tam olarak nedir?Bir de freelander2 nizden memnun musunuz genel olarak,değiştirmeyi düşünüyor musunuz?

    Alıntıları Göster
    Freelander 2 HSE 2008 model 110.000 KM de 86 binTL mi alınır yoksa 2008 HSE 50-60 binde 100-110 bin aralığında mı alınır?bu farka değer mi kilometre için?100 bin km üstü freelander lar ne gibi önemli sorunlar çıkarabilir,bilgisi olan paylaşırsa sevinirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black1903White

    hse paketteki iç aydınlatma paketi tam olarak nedir?Bir de freelander2 nizden memnun musunuz genel olarak,değiştirmeyi düşünüyor musunuz?


    HSE paketteki iç aydınlatmada kapıları açınca araç içinde pedaların olduğu yerde(hem sürücü hem yolcu) ışık yanar,ayrıca kapıyı açtığınızda ayna altından ve kapı altından iki ayrı yerden ışık yanar çamura,uçurumua uçmayın diye,gerçekten faydalı.Ben araçtan memnunum daha büyük bir cipe hiç gerek yok,iki çocuklu bir aile için yeterli.Aracı değiştirmeyi düşünmüyorum,hem şehiriçi hem şehirdışı hem otomobil gibi hem cip gibi kullanılabiliyor,mükemmele bir araba kesinlikle tavsiye ederim.Yorumumu mutlaka okuyun.Düz otobanda 190-200 sanki spor sedan,50 cm.derinliğinde sudan geçebilen sanki arazi canavarı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black1903White

    Freelander 2 HSE 2008 model 110.000 KM de 86 binTL mi alınır yoksa 2008 HSE 50-60 binde 100-110 bin aralığında mı alınır?bu farka değer mi kilometre için?100 bin km üstü freelander lar ne gibi önemli sorunlar çıkarabilir,bilgisi olan paylaşırsa sevinirim..


    Eğer servisinde baktırıp alırsanız mevcut bir problemi yoksa 100 bin km üstü araç da alınabilir,ancak fiyat düşük olmalı.Kullanım nedeniyle haliyle özellikle iç kısımda yıpranmalar olur,bunlar rahatsız edecekse o kadar para verince biraz daha verip düşük km. alınmalı.Yıllara göre model kusurları yok,son makyajla açıkçası değişen fazla birşey de yok,sadece motorda daha az yakması için turbo,intercooler değişmiş,bir de pejo-citroen grubu yerine ford motor kullanımına geçilmiş.Yeni modelin tek üstün tarafı yakıt ekonomisi.Üstelik XS paketler neredeyse eski HSE paketler kadar gelişmiş.
    Eğer siz alacaksanız kesinlikle esk modelde de HSE paket tavsiye ederim,şahene bir müzik sistei var,XS paketli eskilerdeki hoparlör ve teyp daha dandik.Fiyata gelince 2007-2009 model aralığında 50000 km altına bi arabaya 100-110tl, 50-100000 km. araçta 85-90 tl aralığı ,100 km üzerinde ise ancak içi çok temiz olması kaydıyla 85 verilebilir.Ufak tefek kazalar çok önemli değil sonuçta önden ciddi darbeli veya takla atmış bir araç değilse,pert ten çıkma değilse kapı sacı,bir çamurluk değişmiş araba da hiç sorun olmaz.Bence arka çamurluk değişimi önden daha ciddi sorunlar çıkarırı,çünkü tavanla ve bagjla bağlantısıı olan bir parçadır buna dikkat edin ve fiyatta indirim isteyin.Sonuçta lüks sınıfa giren bu araçta aracın burnunu hafifçe çarpsanız bile yetkili servis asla düzeltme yoluna gitmez ve parçayı değiştiri bu da Tramer kayıtlarında büyük rakamlara karşılık gelebilir.BUnlar kafanızı karıştırmasın,dürüst bir satıcı en iyi satıcıdır.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.