Şimdi Ara

Plastik Far Temizliği (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
17
Favori
252.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nova730

    walla ben kendi farımı kendim temizledim.
    ankarada far temizlemeye 80YTL istediler. internetten araştırdım biraz kendim hallettim,
    çok da güzel oldu.
    bence dışarıya para vermeye gerek yok. para kolay kazanılmıyor...

    dostum bu far temizleme işini neyle ve nasıl yaptın...ben sordum 100-150 tl den aşağı demiyorlar temizlik için;;;,**
  • Alın size fat temizleme alıntıdır..

    İşlem başlıyor...

    *** Farın içini açmaya gerek yok, güneş yanığı sadece dış yüzeydeymiş (ben içini açtıktan sonra anladım).
    *** Farın içinde de az da olsa tozlanma oluyo. onu temizleyince farın o aynalı kısmı daha bir parlıyor.
    *** Olaki farın içini de (tekrar ediyorum hiç gerek yok) açarsanız malzemecilerde slikon satılıyor. ama şeffaf değil siyah silikon (bu hem daha kuvvetli yapıştırıyormuş, hem sızdırmazlığı daha iyiymiş, hemde dış etkenlere (sıcak, soğuk, kar, buz vs.) daha çok dayanıyormuş. 3-5 ytl ye temin edebilirsiniz. farın içini temizledikten sonra iyice kurutmak şart. daha sonra bu silikonu kullanarak kapatıyorsunuz. farın önündeki plastiği sökerken dikkat edin tırnakları kırmayın. bir de söktükten sonra göreceksiniz ki eski slikon conta gibi kalıyo plastiğin etrafında. onu da iyice temizlemeniz lazım. (bu zor oluyo çünkü bu silikon kuruyunca yumuşak plastik gibi bir hal alıyor. kesilmiyo, kopmuyo vs).

    *** Farın dışını temizlemek için gerekenler:
    1- 600-800 kumlu zımpara (ben 600 kullandım)
    2- 1200-1500 kumlu zımpara (ben 1500 kullandım)
    3- 2500-3000 kumlu zımpara (bulamadım, plexiglass işi yapan bir tanıdığın tavsiyesiyle bir önceki aşamada kullandığım ve dişi azalmış 1500lük zımparayı kulladım)
    4- orta sertlikte (aldığım yer öyle dedi) pembe renk pasta cila. (mavisi daha iyi sonuç veriyormuş sonradan duydum ama emin değilim) ve uygulamak için bir miktar kot bezi ya da üstüpü.
    5- eğer farı yerinden sökmeyecekseniz kağıt bant. ( ben farı söktüm böylece hem boyayı tehllikeye atmadım hem de daha rahat oturduğum yerden çalıştım.)

    işlem aşamalarına geçiyorum:

    öncelikle tek far yaklaşık 30-40 dk sürüyo.
    *** Farın etrafına zımpara işleminde boyaya zarar vermemek için bant çekiyorsunuz. kağıt bant boyaya zarar vermez.
    *** Far kuru iken 600 lük zımparayla iyice zımpara yapıyorsunuz. sadece leke olan yerleri değil tamamını. çok bastırmadan, daire çizerek. leke kalmayıp far dış yüzeyi tamamen beyaz flu bir şekil alıyo. ( laf aramızda bu aşamada çok korktum tekrar eskisi gibi şeffaf olmayacak diye).
    *** Aynı işlemi 1500 lük zımparayla yapıyoruz. bu arada 600lük zımpara baya baya çizik bırakıyo farda. bu 1500lük zımpara temizliyo çizikleri ve fluluk devam ediyo. far yüzeyinde zımpara yapılmamış yer kalmayacak. leke kalmış gibi görünen yer varsa o kısma biraz daha zımpara uygulanabilir.
    *** Farı iyice yıkayın. mümkünse musluk sürekli açık halde farın üstüne akarken, yoksa benim yaptığım gibi bir arkadaştan yardım isteyip bidondan su akıtarak ıslak bir şekilde 2500 lük zımparayı uygulayın. farın tekrar şeffaflaştığını göreceksiniz. iyice şeffaf olana kadar devam edin.
    *** suyu kapatın, farı iyice kurulayıp üstüpüyle ya da kot beziyle pasta cilayı yine daireler çizerek iyice uygulayın. bu işlemi kolunuz yoruluncaya kadar yapıyorsunuz. cila far yüzeyinde koruma oluşturuyor. o yüzden pasta cila işiniz bittiğinde farı yıkamayın, temiz bir bezle kalıntı varsa silin.

    İşlem tamamdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • güneşten sararmış far için ne yapabiliriz
  • abi paranız çoksa dagıtın,,forumu okudum evden aşağı indim dyo polish bir miktar sürdüm üstübüyle 5 er dakika iki farıda pastaladım belco cila ilede üst kat attım ilk günkü gibi,,boş muhabbete hiç gerek yok,,çizik ve sarartılarınız fazla ise pasta çekme işlemini 3 kere tekrarlamanız yeterli olur,,saygılar,,
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    abi paranız çoksa dagıtın,,forumu okudum evden aşağı indim dyo polish bir miktar sürdüm üstübüyle 5 er dakika iki farıda pastaladım belco cila ilede üst kat attım ilk günkü gibi,,boş muhabbete hiç gerek yok,,çizik ve sarartılarınız fazla ise pasta çekme işlemini 3 kere tekrarlamanız yeterli olur,,saygılar,,
    pasta cila fiyetı 20 lirayı geçmez ,,ii günler
  • @ozerozelunay dyo polish ile pasta cila dediğiniz ürünün bir linki var mıdır acaba hocam ?

    birde bu pasta cila dediğiniz şeyi nasıl sürüyorsunuz fara acaba ?
  • far plastik doblonun 50 tl sıfırı cam olanı yokmu bunun plastik sararıyor ne adi arac üretiyorlar mersedes var onunda plastik 2 side güneş vuruyor ama doblonun hemen sararmıs
  • Yuzeye iyi sekilde zimpara yapmadan sadece kimyasal asindirici urunlerle yapilan islemler cok kisa sureli olarak parlatir yuzeyi.
    Zimpara ile okside olmus katman tamamen temizlenip daha sonra asindirici kimyasallarla parlatma islemi yapilir. Son olarakta kotuma uygulamasi yapilarak sararmanin olusmasi mumkun oldugunca geciktirilir.

    Asagidaki sayfayi inceleyebilirsiniz..

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=68097647

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar hep far temizliginden bahasediyoruz, ancak benim farkli bir sorum olacak. Benim aracim 2007 fiesta(far camları plastik) farlar sararmisti, araci detaylı temizlife verdigimde usta bunuda hallederim dedi. Hallettide gunduz super ancak gece farlari yakinca far komple cizik icinde ve cok kotu gorunuyor. Bu anlattiginiz siralamada far zimparalama isleminden sonra bunun olmasi normal mi? Temizlik yapanlarda da ayni şey oldu mu? Yoksa gidip adamin basina eksiyecem. İkinci sorumda ayni marka araca sahip olupta hic sadece on plastik cami satin alan oldumu? Arastirma yapan oldumu, imkani var mi boyle birşeyin?
    Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zımparalama arkadaşın anlattığı gibi çok doğru ben kendim yaptım ve çok güzel oldu. Aracım mercedes 320cdi
    Plastik Far TemizliğiPlastik Far Temizliği

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pasta sürüncede olmulu sonuç veriyor
  • Yeni almış olduğum 2006 model Opel Zafira Cosmo aracımın farları haliyle eskimiş,biraz sararmış ve özellikle biri çizikler içinde.Risk alarak diş macununu sünger ile sürterek uğraştım ama daha berbat oldu Bagajda duran Turtle Wax ın pastasını üstübü ile uyguladım;üstüne bir kat da cila attım.Eskisine göre biraz daha iyi oldu ama internetteki uygulamalardaki gibi ayna gibi olmadı En son Meg.Plast-X almayı düşünüyorum.Elimde polisaj makinesi yok.Ankara da birkaç yere sordum far temizleme işine 100 den başlayıp 80 falan en uygun 50 lira istediler ...




  • En iyidi zimpara hic bosuna para verme en guzel sonucu veriyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: historiyst_45

    Ankara da birkaç yere sordum far temizleme işine 100 den başlayıp 80 falan en uygun 50 lira istediler ...

    Hocam adamlarda emek veriyor bedavaya mı yapsınlar??
  • Emek veriyorlar tamam da adam diyorki aşırı pis değil sökmeden üzerinde hallederim 100 liraya dedi.Ben de pis olsa 200 lira mı olacaktı dedim.Helal olsun biri çıktı dediki 50 liranı alırım yarın tekrar sarardı diye gelme ...
  • Burak bey,
    Farinizi yakinca gordugunuz izler zimpara izleri. Far temizligi islemlerinde zimpara yapmak ve fari parlatmak cok kolay ama zimpara izlerini gidermek cok zordur. İslemler genelde gunduz yapildigindan zimpara izleri anlasilmiyor ve islem basarili gibi gorunuyor. İste uygulamalarda fiyat farkini olusturan temel unsurda bu. Ucuz olan islerde bu detaylara dikkat etmeden islemleri kabaca yaparlar ancak fiyatin hakkini veren daha pahali uygulamalarda bu tur detaylara daha cok inem verilir. En azindan benim icin bu durum boyle..

    Historiyst_45 hocam bende 80tlye yapiyorum far temizlik islemlerini ama uygulamalarima 1 yil kosulsuz memnuniyet garantisi veriyorum. Yetkili ve ozel servislerle yillardir calisiyoruz ve su ana kadar 2 yildan evvel tekrar sararma problemine rastladigimiz bir uygulama olmadi. Piyasada oto yikamacilar bile bu isi yapar oldu. Kolay para gozuyle bakiyorlar ise. Bilincli ve dikkatli uygulama yapan yer bulmak gercekten zor. Eger detayli bilgi almak isterseniz, facebook.com/ankarafartemizleme adresine goz atabilirsiniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.berkay -- 24 Ağustos 2013; 22:49:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • çok sevdiğim bir ustam var, her araca yılda 2-3 kere vernik atar, bozuk para varsa veririm.
    2-3 yılda bir de -tabi farın durumuna göre belki 4, belki 5- detaylı temizlik yaptırırım. bu da 20, duruma göre 30 lira oldu bazen.

    herkese böyle ustalar lazım. elektronikçim de böyle, symbol'ün stoplara led bile döşedik beraber. aslında pek olmayacak bir iş ama iyi niyetli insanlarla her iş kolay oluyor.
  • arkadaşlar far parlatma işlemini ben de yaptım
    sonuç neredeyse mükemmel

    1200 kum zımpara
    2000 kum zımpara (2500-3000 bulamadım)
    camsille su sıkarak iyice zımpara cektim
    adı üstünde su zımparası bunlar
    10 dakika 1500
    10 dakika 2000 gibi
    en sona far mat bir hal alıyor

    autokit 8 liraya satılan pasta ciladan azıcık birşey süngere sürüp cilaladım
    matlığı aldı içim ferahladı

    az birsey sarı gösteriyordu ama

    daha sonra spiral için satılan zımparalama ucu aldım ufağından 5 tlye
    vida girisi kalın bunun
    vidacıdan araya uyacak ince bir vida aldım
    vidanın tersini soktum içine
    tırtırlı yeri dışta kaldı
    sonra akülü vidalama aletine bu ucu vida yardımıyla taktım
    ucuna da pasta cilanın içinden çıkan yuvarlak süngeri taktım


    verdim pasta cilayı makineyle
    aman ALLAHım sanki yeni oldu far
    sarartı gitti

    farı değiştirmeyi düşünüyordum tertemiz oldu
    matkap veya akülü vidalamanız varsa dediğimi yapabilirsiniz


    fotolardan sonucu görebilirsiniz
    8 senelik arabanın farı bu

    Plastik Far TemizliğiPlastik Far Temizliği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GEÇBATAN -- 4 Eylül 2013; 19:13:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PUNTO MULTİJET

    arkadaşlar far parlatma işlemini ben de yaptım
    sonuç neredeyse mükemmel

    1500 kum zımpara
    2000 kum zımpara (2500-3000 bulamadım)
    camsille su sıkarak iyice zımpara cektim
    adı üstünde su zımparası bunlar
    10 dakika 1500
    10 dakika 2000 gibi
    en sona far mat bir hal alıyor

    autokit 8 liraya satılan pasta ciladan azıcık birşey süngere sürüp cilaladım
    matlığı aldı içim ferahladı

    az birsey sarı gösteriyordu ama

    daha sonra spiral için satılan zımparalama ucu aldım ufağından 5 tlye
    vida girisi kalın bunun
    vidacıdan araya uyacak ince bir vida aldım
    vidanın tersini soktum içine
    tırtırlı yeri dışta kaldı
    sonra akülü vidalama aletine bu ucu vida yardımıyla taktım
    ucuna da pasta cilanın içinden çıkan yuvarlak süngeri taktım


    verdim pasta cilayı makineyle
    aman ALLAHım sanki yeni oldu far
    sarartı gitti

    farı değiştirmeyi düşünüyordum tertemiz oldu
    matkap veya akülü vidalamanız varsa dediğimi yapabilirsiniz


    fotolardan sonucu görebilirsiniz
    8 senelik arabanın farı bu

    Plastik Far TemizliğiPlastik Far Temizliği

    hocam su zımpara ucunun resmini koyabilirmisin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.