Şimdi Ara

En İyi Oyun Müzikleri (Top 10)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
2
Favori
33.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyun sektörünün gelişimi ile birlikte oyunlardaki atmosfer ve sunumu pekiştirmek bir yana hit şarkıları ile de oyun sektörüne oldukça destek veren oyun müzikleri "en iyi 10" sıralaması ile tekrar karşımızda.

    Kokugamer'ın dosya konusu olan bu sıralamayı kendi yorumumuz ile sizler ile paylaşırken sizin kendi sıralamalarınızı da yorumlarınızda görmek merakımızı bir nebze de olsa giderecektir.

    10. Star Wars: The Force Unleashed

    Listeye ilk olarak Star Wars Force Unleashed ile başlıyoruz. Senaryosu, hikayesi ve müzikleri kadar iyi bir oynanışa sahip olamayan Force Unleashed ilk duyurulduğundan çıkışına kadar merakla ve heyecanla beklenmesine karşın aynı etkiyi çıkışından sonra malesef gösterememişti. Dart Wader'ın çırağı Marek'i kontrol ettiğimiz oyunun müzikleri her Star Wars yapımında olduğu gibi oldukça başarılı idi.
     
     
    9. Resident Evil: Outbreak

    Son olarak beşinci oyunu ile karşımıza çıkan ve çıkışı ile birlikte tartışmalara da yol açan Resident Evil serisinin eski oyunlarından Resident Evil Outbreak özellikle müzikleri ile de oldukça dikkat çekmişti. Online özellikleri nedeniyle daha çok Japonya'da başarılı olan Resident Evil Outbreak'ın ikinci oyunu da piyasaya sürülmüştü. Çoğu oyununda müzikleri ile adından söz ettiren serinin bu oyununun müzikleri ise listeye girmeyi hakeden yapımlardan biri.
     


    8. Mafia

    İkinci oyunu geçtiğimiz günlerde 2010 yılına ertelenerek biz oyun severleri oldukça üzen Mafia'nın ilk oyununun üzerinden yıllar geçmesine rağmen unutulmaz atmosferi, oynanışı ve hikayesi ile birlikte hafızalarımızdaki yerini korumayı başardı. PC de ne kadar başarılı olduysa oynanış stili ile konsollara uyum sağlayamayan oyunun müzikleri ise özellikle ara sahnelerdeki anlatımlarda tavan yapıyordu. İşte o başarılı müziklerden en akılda kalan ana tema müziği ile listeye giren Mafia'nın ikinci oyunununda aynı başarıyı sağlayacağından kuşkumuz yok.



    7. Metal Gear Solid

    Birçok oyun sever gibi benim içinde en iyi oyunlardan biri olan Metal Gear serisinin ilk oyunu (Nes versiyonlarını saymaz isek) her yönü ile en başarılı Metal Gear oyunlarından birisi idi. Sonraki çıkan oyunlarının aksine hikayesi ve ara sahnelerindeki sadeliği ile hiçbir tartışmaya taviz vermeyen ilk oyunun müzikleri de serinin tüm oyunları kadar iddialı idi . İşte oyunun sonunda mükemmel Alaska görüntüleri ile bizleri bambaşka duygulara sokmayı başaran Best is Yet to Come.



    6.Time Splitters 2

    Free Radical'ın ilk üç oyunu ile geçtiğimiz nesile damga vuran oyunlardan biri olan Time Splitters serisi özellikle alaycı yönü ile birçok oyun severin gönlünde taht kurmayı başarmıştı. Geçtiğimiz yıl yayınlanan dördüncü oyunu teaserı ile adından söz ettiren Time Splitter'ın her oyunun da oynanış kadar müzikleri de dikkat çekmişti. Listeye girmeyi başaran müzik ise ikinci oyunda Gaeme Nogate tarafından bestelenen Notre Dame.


     
    5. Shadow of the Colossus

    Playstation 2'nin ilk oyunlarından biri olan ICO ile gönüllerde taht kuran ve ikinci oyunu ile adeta bir fenamen haline gelen Team Ico bu farklı yapımları ile şüphesiz en favori oyun firmalarından biri. Sanatı oyun ile buluşturan firma olarakta lanse edilen Team Ico'nun son oyunu Last Guardian E3'ün en dikkat çeken oyunlarından biri olmayı başarmıştı. Team Ico'nun listeye giren çalışması ise Shadow of Colossus'un müzikleri.


     
    4. Ninja Gaiden (NES)

    Sıralamadaki şüphesiz en ilginç parça ise yeni nesil ile birlikte adından sıkça söz ettirmeyi başaran Ninja Gaiden'in Nes versiyonuna ait olan parça. O zamanın teknolojisi ile oldukça başarılı olan bu parçaya olan yorumlarınızı ise şimdiden merak içerisinde bekliyorum.
     
     
    3. Mass Effect

    İlk duyrulduğunda büyük yankı uyandıran ve inanılmaz galaksi sistemi olacağı söylenen Mass Effect galaksi sistemi özelliği dışında her yönü ile oyuncuları memnun eden bir yapım idi. Özellikle konuşma sistemi ile sonrasında çıkan bir çok oyuna öncülük eden Mass Effect'in ikinci oyunu ise bu sene sonunda oyunseverler ile buluşacak. İlk oyunun müzikleri ile listeye girmeyi başaran Mass Efect'in ikinci oyununun ilkinden çok daha başarılı olacağından ise hiçbir oyunseverin şüphesi olmasa gerek.
     
     
    2. Final Fantasy VII

    Son olarak PSN'de yayınlanan versiyonu ile de başarılı bir oyun olduğunu kanıtlayan Final Fantasy 7 bazı oyuncular tarafından gelmiş geçmiş en iyi oyun olarakta ifade ediliyor. İlk 3D Final Fantasy oyunu olma özelliği taşıyan Final Fantasy 7 Square'nin en başarılı yapımları arasında yer alıyor. Hikayesi ve karakterleri kadar müzikleri ile de hafızlarda yer edinen oyunun listeye giren parçası ise One Winged Angel.
     
     
    1. Metal Gear Solid 2

    Listeye girmeyi başaran ikinci Metal Gear oyunu olan Sons of the Liberity'nin açılış müziği ilk oyundan farklı bir şekilde karşımıza çıkmıştı. bir çok oyun ve filmden hatırlayacağımız Harry Gregson-Williams tarafından bestelenen tema müziği Metal Gear serisinin en bilinen parçalarından birisi olmayı başardı.

     
    Evet sıralama işte bu şekilde. Kendi şahsi fikrimi anlatacak olursam listede gerçekten yerini hakeden bir çok parça var. Fakat benim hazetmediğim parçalarda yok değil. Ben kendim bir liste oluşturacak olsa idim şüphesiz içerisinde en az 3-4 tane Final Fantasy müziği de eklerdim. To Zanarkand bunların başında gelirdi sanırım. Tabi olmamasına şaşırdığım bir diğer oyun müziği ise Mario'nun kisi oldu. Onun dışında listede beni şaşkınlığa uğratan üç parça ise Ninja Gaiden, Time Splitters ve Mass Efect oldu.

    Hadi bakalım sizin sıralamalarınız ne şekilde olacak merak ediyorum.







  • 2 kere yazmışsın sanırım duzenlesen ıyı olur ayrıca favorım snake eater ve god of war muzıgıydı , umdugumu bulamadım
  • ben de halo3 ün müziklerini oyunun kendisinden daha çok beğenmiştim o derece onu görmeyi umuyodum listede...
  • En Iyi Soundtrack Album : NFS Most Wanted

    En Iyi Theme : Devil Ma Cry 3 Theme

    Bence Boyle ;)
  • silent hill 4 onun giriş müziği de çok güzeldi

    bu arada arkadaşın dediği gibi most wanted müzikleride süper acayip gaza getiriyo yarışlarda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpioleo -- 15 Haziran 2009; 19:19:44 >
  • god of war ile silent hill yok yanlış olmuş bu liste
  • zelda vede god of warın müziğinin olmaması bence çok yanlış
  • yanlışlıkla iki kez göndermişim başta yazıyı düzenledim, kusura bakmayın arkadaşlar

    Haberde de dediğim gibi bu tamamı ile kokugamer'ın listesi. Bana göre de listede yanlışlıklar mevcut. Olması gereken bazı oyunlar yok ama sonuçta renk zevk meselesi diyelim. Onlar böyle hazırladığı için aynen yansıttım. Sizlerde listenizi yazarsanız birbirimizin favorilerini öğrenmiş oluruz.
  • Benim favorilerim...

    God of War - The Vengeful Spartan



    Hitman Blood Money - Apocalypse



    Metal Gear Solid 4 - Metal Gear Saga



    Metal Gear Solid 4 - Old Snake



    Metal Gear Solid 4 - Love Theme





  • quote:

    Orjinalden alıntı: .:BBR:.

    En Iyi Soundtrack Album : NFS Most Wanted

    En Iyi Theme : Devil Ma Cry 3 Theme

    Bence Boyle ;)

    Aynısını yazacaktım
  • castlevanianın da müzikler çok sağlam geliyo bu arada..
  • prince of persianin bütün oyunlarının müziklerini de atlamam bence çok güzeldi insanda mistik bi hava bırakıyo o kumların kulelerin parlaklıkların arasina bbir de böyle müzikler koymuşlar ya tamamen vermek istedikleri duyguyu hissedebiliyosun...
  • YodatheMaster senin verdiğin müzikleri bende çok severim güzel seçimler.

    Benim favorilerden ;

    To Zanarkand - Final Fantasy X



    Ico



    Intro - Final Fantasy VIII



    Dearly Beloved - Kingdom Hearts I-II





  • Metal Gear Solid 4, SOTC ve God of War...
  • videolari boyle koyunca acilmiyor
  • Nerede Silent Hill nerede Akira Yamaoka'nın piano soloları.

    Nerede God of War, nerede Devil May Cry müzikleri
  • Top 10 daki oyunların hiçbirini oynamadım.Benim favorim gta vice city,age of empires 2 müzikleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serbest Çağrışım -- 15 Haziran 2009; 20:22:46 >






  • Benim gözümde gelmiş geçmiş en iyi oyun soundtrack'i silent hill homecoming'te çalan One more soul to call şarkısıdır

    mutlaka ama mutlaka dinleyin şarkı gerçekten harika bana teşekkür edersiniz


    http://www.youtube.com/watch?v=ArhZO9eKK5w



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylönen -- 15 Haziran 2009; 20:51:46 >
  • Halo serilerinin soundtrackleri, ve Gears of War un soundtracklerini listeye eklemek lazım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.