Şimdi Ara

HYUNDAİ i20 ANA KONU (931. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
29.267
Cevap
202
Favori
1.965.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 929930931932933
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KORO

    Merhaba
    benim i20 nin bagajindan bi ses geliyor tikirti, ne olabilir servise goturmedn halletsem iyi olur...


    Bütün i20 lerde ve Getz lerde aynı sorun var ve çözülmüyor. 30 binden sonra her türlü ses gelmeye başlıyor maalesef. Buna rağmen sıfırını almayı düşünüyorum çünkü tipini seviyorum ama bu sefer tüplü olarak alacağım. Acayip çok yakıyor. İlk aldığımda gaza basmaya korkuyordum. Artık gazı neredeyse köklüyorum. Tüp taktırılmış olarak alırsam gazı tam kökleyerek kullanacağım. Bayırlarda yığılıp kalıyor. Tüplü olduğu zaman vites düşürüp gazı kökleyeceğim.

    i20 team füme benimki 35 binde. Bütün servis bakımları yapılı bir araç. Kış lastiği de var 4 adet. Takas yapan olursa düşünebilirim. Yeni i20 ile yapacağım full olanı ile.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dnz20

    Ben ocak 2012'de aldım ve yaklaşık 9000 km'de. Benzin uyarı ışığının ilk yandığı km'lerde depoyu doldururum ve 150-155 tl'de pompa atar. şehiriçi 0rtalama 460 km giderim. Yani 32-33 kuruş/km tüketimim var veya 50 tl'ye yaklaşık 150 km giderim. Aynı araçtan arkadaşımda var ve değerler benimkiyle birebir aynı.
    senin değerlere göre yaklaşık şehiriçi 25 kuruş/km tüketimin var veya 50 tl'ye 200 km şehiriçi gidiyorsun öylemi? gerçekten bravo, forumda senin tüketim değerleri kadar az yakan görmedim...

    Ben ışığa göre hareket etmiyorum, 3-4 kez dışında her benzin alışımda km'yi ve ortalama yakıt göstergesini sıfırlıyorum. ve benzin pompası otomatik attığında üstüne ilave ettirmiyorum. 585 km yaptığımda 34.6 litre benzin aldı depo bu da 6,2/100km'ye denk gelir.

    Şu anki benzin fiyatlarıyla 275-280 kuruşa denk geliyor. Kullanışıma göre 6-6,5 arası değişiyor tüketim, bu arada 3 uzun yol sonrası farkettim ki ankara-Kayseri ortalama 90-100 km ile gittim 5,2 yaktı Ankara-İstanbul 130-140 ile gittim 6,8 yaktı. 1,25 motorun özelligi bu sanırım ne kadar düşük devirli ve sakin kullanırsan o kadar az yakıyor. Benim için problem yok zaten bunu bilerek 1,25 tercih ettim.

    Bu arada benimki yeni nesil. Eski kasanın şehiriçi fabrika değerleri yaklaşık 0,5 litre fazlaydı. bu da bir etken olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah1975 -- 21 Eylül 2012; 11:21:45 >




  • Arkadaşlar,

    Yeni araç alanlar, almayı düşünenler için fikir vermek açısından bu yazıyı yazıyorum.

    Aracımı alalı 15-20 gün oldu. Aldığım günden itibaren en beğendiğim özellikleri;
    1. Koltuk yan destekleri: inanılmaz rahatlık sağlıyor. Oturuş ve pozisyonu çok rahat. Özellikle virajlarda sizi tuttuğu için rahat ediyorsunuz.
    2. Otomatik yanan farlar: Aracı almadan önce diğer araçlar ile mukayese ederken, bu özelliği pek saymıyordum. Bunu artı bir kalem olarak yazmıyordum. Benim için olmasada olur gereksiz bir donanımdı. Ama şimdi farklı düşünüyorum. Kesinlikle keyifli bir donanım. Tamam olmazsa olmaz değil ancak bir altgeçide girdiğinde otomatik yanması keyifli ve havalı bence. :)
    3. Otomatik kararan dikiz aynası: Bu donanım içinde otomatik far ile aynı şeyleri düşünüyordum gereksiz önemli değil diyordum ama geceleri çok rahat ettirdiğini farkettim. Özelliği ayna üzerindeki düğme ile kapatabiliyorsunuz. Kapattığımda önüme bakarken dikiz aynasından gelen ışıklar rahatsız edince anladım çok işe yaradığını.
    4. Otomatik katlanan aynalar: En çok sıkıntı çektiğim olaydı eskiden. Yolcu tarafını kapatır, sonra unutup biner, onu açacam diye uğraşırdım içerden. Otomatik katlanmasını sevdim.
    5. Ses tanıma fonskiyonu ve bluetooth: Kesinlikle kullanışlı ve çok işe yarayan bir özellik. Daha detaylı bahsedicem.
    6. Tek dokunuşlu sinyal (şerit değiştirme sinyali): Bu özelliğide çok kullanıyorum. Özellikle şerit değiştirirken kolla uğraşmıyorsunuz. Pratik.
    7.Bagaj tepsisi: Lastikleri ile malzemeleri gözlere sabitleyebiliyorsunuz. Pratik ve kullanışlı. Bagaj düzeni için süper.
    8. Cruise özelliğini saymıyorum o zaten önemli bir donanım.

    Aklıma gelenler bunlar. Özellikle ses tanıma fonksiyonu hakkında birşeyler söylemek istiyorum.
    Öncelikle ses tanıma fonksiyonu Türkçe desteklemiyor. Lehçe dahil birsürü dil var ancak Türkçe yok. Yazılım güncelleme ile Türkçe dil desteği falan gelir mi? Böyle bir imkan var mı bilmiyorum. İngilizce olması çok zorlamıyor. İngilizceniz biraz var ise kolaylıkla ses tanıma fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Komutlar zaten sabit. Sohbet edecek haliniz yok araçla. :))

    Dilin ingilizce olması tabiki rehberdeki isimlerinde ingilizce okunmasına, Türkçe karakterli isimlerin anlaşılmamasına yol açıyor. ANCAK, bu demek değilki bu fonksiyon ozaman bir işe yaramaz. Aracın telefon rehberine ses tanıma fonksiyonunu kullanarak kişi ekleyebiliyorsunuz. Bunu nasıl yapıyoruz:

    1. Aracın direksiyonundaki komut düğmesine (yeşil kırmızı telefon düğmelerinin altındaki) basıyoruz.
    2. Ekranda listening yazar. "Phonebook" dediğinizde rehber menüsüne girersiniz.
    3. Kişi mi eklemek istiyorsunuz, değişiklik mi yapmak istiyorsunuz.. vs diye sorar. "Add Entry" derseniz kişi ekleme menüsüne girersiniz.
    4. Sesle mi yoksa telefon ile mi kişi eklemek istediğinizi sorar. "Voice" diyerek ses tanıma fonk. ile eklemek istediğinizi belirtin.
    5. Lütfen eklemek istediğiniz kişinin adını söyleyin der. Bip sesinden sonra kişinin adını söylerseniz. O kişi sizin sesiniz ile rehbere kaydedilir. Onaylamak için Yes demeniz gerekiyor.
    6. Sonrasında kişinin telefon numarasını ingilizce olarak tek tek okuyarak kaydedin. Onaylayarak kaydedin.
    Bir kişi için birden fazla telefon numarası kaydedebiliyorsunuz. Home, mobile, other ve default olarak. O kişiyi aramak istediğinizde hangisinden aramak istediğinizi sorar ve istediğiniz numarasını arayabilirsiniz.

    Yazıldığında uzun oluyor ancak bu işlem çok uzun sürmüyor. Ben sık aradığım ve isimlerini anlamadığı kişileri bu şekilde kaydettim. Kişileri kendi sesiniz ile kaydettiğinizde kolaylıkla tanıyor ve o kişiyi arıyor. İnanılmaz rahatlık sağlıyor. Telefonunuzun bluetoothu açık olduğu sürece, araca bindiğiniz an eşleşiyor ve bağlanıyor. Ondan sonra bir daha telefonu elinize almanız gerekmiyor. Ayrıca bluetooth üzerindende müzik ve ses dosyalarını araç hoparlörlerinden dinleyebiliyorsunuz.

    *** Hıza duyarlı kilitlenen kapılar ve kontak anahtarını çıkardığınızda açılan kilit olayını serviste aktif hale getirtemedim. Usta ile birlikte yazılıma baktık. Her türlü model yılı ve seçeneği için denedik ancak özellik aktif hale gelmedi. Benimkisi i20 CVVT 1.4 sense modeli. Bu model için bu özelliği aktifleştiren var mı? Yoksa bu model desteklemiyor mu?

    Kolay gelsin herkese.




  • yeni kasa dizel i20 yi 30 bine alan var sıfır nasıl oluyor acaba yada gerçek mi bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metin33

    yeni i20 1.25 jump benzinli yakıt tüketimi

    Herkese iyi akşamlar,
    arkadaşlar ben de meraklıları ve karşılaştırma yapmak isteyenler için yakıt tüketim değerlerini paylaşıyorum. Araç sıfır almıştım düz bir zeminde depo uyarı ışığı kırmızı yandıktan sonra depoyu fulledim 33 lt benzin aldı, daha fazla 37-38 litre beklerken 33 lt alması süpriz oldu, yakıt göstergesindeki çubukta en üste çıktığı için tam dolduğuna emin oldum, almadan önce de yakıt çubuğu en alttaki beyaz çizginin üzerinde idi, demekki bu araç kırmızı yandığı zaman 33-34 lt benzin alıyor, yapılan km ye gelince toplam 464 km, bunun yaklaşık 70 km si şehir dışı sayılır 33 lt için toplam 152 lirayı toplam 464 bölünce km de 0,327 kuruş 100 km ise 7.1 çıkıyorki yeni araç için iyi bir değer, yol bilgisayarında ise, 60 km de sıfırlamıştım, 404 km için ortalama 6.6 gözüküyordu, ilk baştaki 60 km yi kattığımızda tahminen 6.8 olurki gerçek tüketim 7.1 çıkması yol bilgisayarı değerinin tam isabet olmasa da çok yakın olarak doğru gösterdiği ortaya çıkıyor. şehir dışı depoyu fulledikten sonra gidiş 2 kişi, dönüştü bagaj ve arka koltuklarda yaklaşık 200 kğ (domates, kavun, karpuz ) yine ortalama 80-120 km hızlar arası 155 km için yol bilgisayırına göre ortalama tüketim 100 km de 4.8 çıkıyor, bu da iyi bir rakam, toplam km arttıkça bu tüketim değerlerinin daha da düşeceğini, fabrika değerlerine çok yakın değerler çıkacağını umuyorum. Dikkatimi çeken bir husus da depo tam doldurulduğun da son ortalama tüketim değerlerinin kendiliğinden sıfırlanması, tüm arkadaşlara kazasız, hayırlı sürüşler dilerim


    Merhaba Arkadaşlar,
    Bende de yeni İ20 1.25 jump benzinli var. 2012 Temmuz ayında aldım. Aldığım gün trafiğe çıkmadan BRC LPG kiti taktırdım. Şimdiye kadar ciddi olmayan bir kaç sorun yaşamadım. Takıldığı günden bu yana ışıklı LPG göstergesi çalışmıyor. Taktırdığım yere bir kez gösterdim, tamam oldu dedi, ancak hala göstermiyor. Sıcak havalarda 32 derecenin üzerinde 5-6 sn içerisinde devreye giriyor. Lpg'ye geçiş sırasında manevra yapıyorsanız bazen stop edebiliyor.
    .Çekiş yönünden hiç kimsenin aklında bir soru kalmasın ben LPG-Benzin arasında fark göremedim.
    Öne çıkan tarafları
    Tam bir şehir içi aracı. Fiyat/kalite/performans oranları bence mükemmel.
    Silecekleri ve ön cam yıkaması çok iyi. Cam suyunu pulvarize şekilde geniş bir alana eşit fışkırtıyor. Bir çok araç gibi bir noktaya işemiyor. Diğer aracımızada takmayı düşünüyorum.
    Yakıt tüketimi aşağıda vereceğim şekilde iyi.
    USB bağlantısı var. Ses sisteminin kullanımı çok kolay ve kaliteli.
    Araç çok sessiz.
    Ben kısa farlarım açık yolculuk ediyorum. Kontağı kapattığımda elektrik sistemi tamamen kapanıyor ve tekrar kontak açıldığında kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.
    Türkiye'de üretiliyor.
    Araç içinde herkes rahat bir şekilde oturuyor ve geniş görüş açısına sahip. Aynı sınıftaki bir çok aracı denedim bence en iyisi. Arka koltuk diz mesafesi oldukça iyi. Boyum 1.80 cm.
    Gelişmeye ihtiyacı olan yönleri,
    100 km yakınlaşınca devir saati 3000'ü gösteriyor. Buda motorun bağırmaya başlaması demek. 100 km'nin üzerinde konfor düşüyor.
    Yine 100 km üzerinde yakıt tüketimi şehir içi değerlerine yaklaşıyor.
    Jump modelinde arka hoparlör yok.
    Trafik ışıklarında kalkışta biraz fazla gazlamak zorundasınız. Ama bence sorun yok.
    Bacakları uzun olanlarda vites kolu biraz önde kalıyor. Ben vites değiştirmek için biraz eğilmek zorunda kalıyorum.

    Gelelim yakıt tüketimine
    Dosyamı excel olarak hazırlamıştım. Ama sanırım yükleyemedim. Jpeg dönüştürdüm oda olmadı ikinci mesajda tekrar deneyeceğim. Görüşlerimde hatalarım olabilir benim şahsi fikrimdir. Herkese iyi akşamlar




  • Hyundai İ20 Jump Benzinli -BRC LPG yakıt tüketimi Sistemde bir sorun var yada ben resim yüklüyemiyorum. Sonra tekrar deneyeceğim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhandemirhan

    Bu yakıt tüketimi değerleri çok abartılı değil mi arkadaşlar? Ben 1.2 i20'den 5,5 - 6,0 arası bir ortalama yakıt tüketimi beklerim, siz 8,0'lerden bahsediyorsunuz... Benim diğer aracım VW Jetta 1.6 FSI. Manda kasa arabayla, klima sürekli açık şehir içinde 7,3 şehir dışında 5,8 lt/100 km yakıyorum. Acaba bende mi bir gariplik var?

    Bu arada 1.2 Jump için 27.000 önerdim. Cevap bekliyorum. Olursa alacağım. Bu arabanın utanç kaynağı elle ayarlanan aynasını değiştirten oldu mu hiç?

    valla üsat bende 1.4 sense dizel var o bile şehir içi 5.6 yakıyor bilgin olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunaorul

    Arkadaşlar,

    Yeni araç alanlar, almayı düşünenler için fikir vermek açısından bu yazıyı yazıyorum.

    Aracımı alalı 15-20 gün oldu. Aldığım günden itibaren en beğendiğim özellikleri;
    1. Koltuk yan destekleri: inanılmaz rahatlık sağlıyor. Oturuş ve pozisyonu çok rahat. Özellikle virajlarda sizi tuttuğu için rahat ediyorsunuz.
    2. Otomatik yanan farlar: Aracı almadan önce diğer araçlar ile mukayese ederken, bu özelliği pek saymıyordum. Bunu artı bir kalem olarak yazmıyordum. Benim için olmasada olur gereksiz bir donanımdı. Ama şimdi farklı düşünüyorum. Kesinlikle keyifli bir donanım. Tamam olmazsa olmaz değil ancak bir altgeçide girdiğinde otomatik yanması keyifli ve havalı bence. :)
    3. Otomatik kararan dikiz aynası: Bu donanım içinde otomatik far ile aynı şeyleri düşünüyordum gereksiz önemli değil diyordum ama geceleri çok rahat ettirdiğini farkettim. Özelliği ayna üzerindeki düğme ile kapatabiliyorsunuz. Kapattığımda önüme bakarken dikiz aynasından gelen ışıklar rahatsız edince anladım çok işe yaradığını.
    4. Otomatik katlanan aynalar: En çok sıkıntı çektiğim olaydı eskiden. Yolcu tarafını kapatır, sonra unutup biner, onu açacam diye uğraşırdım içerden. Otomatik katlanmasını sevdim.
    5. Ses tanıma fonskiyonu ve bluetooth: Kesinlikle kullanışlı ve çok işe yarayan bir özellik. Daha detaylı bahsedicem.
    6. Tek dokunuşlu sinyal (şerit değiştirme sinyali): Bu özelliğide çok kullanıyorum. Özellikle şerit değiştirirken kolla uğraşmıyorsunuz. Pratik.
    7.Bagaj tepsisi: Lastikleri ile malzemeleri gözlere sabitleyebiliyorsunuz. Pratik ve kullanışlı. Bagaj düzeni için süper.
    8. Cruise özelliğini saymıyorum o zaten önemli bir donanım.

    Aklıma gelenler bunlar. Özellikle ses tanıma fonksiyonu hakkında birşeyler söylemek istiyorum.
    Öncelikle ses tanıma fonksiyonu Türkçe desteklemiyor. Lehçe dahil birsürü dil var ancak Türkçe yok. Yazılım güncelleme ile Türkçe dil desteği falan gelir mi? Böyle bir imkan var mı bilmiyorum. İngilizce olması çok zorlamıyor. İngilizceniz biraz var ise kolaylıkla ses tanıma fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Komutlar zaten sabit. Sohbet edecek haliniz yok araçla. :))

    Dilin ingilizce olması tabiki rehberdeki isimlerinde ingilizce okunmasına, Türkçe karakterli isimlerin anlaşılmamasına yol açıyor. ANCAK, bu demek değilki bu fonksiyon ozaman bir işe yaramaz. Aracın telefon rehberine ses tanıma fonksiyonunu kullanarak kişi ekleyebiliyorsunuz. Bunu nasıl yapıyoruz:

    1. Aracın direksiyonundaki komut düğmesine (yeşil kırmızı telefon düğmelerinin altındaki) basıyoruz.
    2. Ekranda listening yazar. "Phonebook" dediğinizde rehber menüsüne girersiniz.
    3. Kişi mi eklemek istiyorsunuz, değişiklik mi yapmak istiyorsunuz.. vs diye sorar. "Add Entry" derseniz kişi ekleme menüsüne girersiniz.
    4. Sesle mi yoksa telefon ile mi kişi eklemek istediğinizi sorar. "Voice" diyerek ses tanıma fonk. ile eklemek istediğinizi belirtin.
    5. Lütfen eklemek istediğiniz kişinin adını söyleyin der. Bip sesinden sonra kişinin adını söylerseniz. O kişi sizin sesiniz ile rehbere kaydedilir. Onaylamak için Yes demeniz gerekiyor.
    6. Sonrasında kişinin telefon numarasını ingilizce olarak tek tek okuyarak kaydedin. Onaylayarak kaydedin.
    Bir kişi için birden fazla telefon numarası kaydedebiliyorsunuz. Home, mobile, other ve default olarak. O kişiyi aramak istediğinizde hangisinden aramak istediğinizi sorar ve istediğiniz numarasını arayabilirsiniz.

    Yazıldığında uzun oluyor ancak bu işlem çok uzun sürmüyor. Ben sık aradığım ve isimlerini anlamadığı kişileri bu şekilde kaydettim. Kişileri kendi sesiniz ile kaydettiğinizde kolaylıkla tanıyor ve o kişiyi arıyor. İnanılmaz rahatlık sağlıyor. Telefonunuzun bluetoothu açık olduğu sürece, araca bindiğiniz an eşleşiyor ve bağlanıyor. Ondan sonra bir daha telefonu elinize almanız gerekmiyor. Ayrıca bluetooth üzerindende müzik ve ses dosyalarını araç hoparlörlerinden dinleyebiliyorsunuz.

    *** Hıza duyarlı kilitlenen kapılar ve kontak anahtarını çıkardığınızda açılan kilit olayını serviste aktif hale getirtemedim. Usta ile birlikte yazılıma baktık. Her türlü model yılı ve seçeneği için denedik ancak özellik aktif hale gelmedi. Benimkisi i20 CVVT 1.4 sense modeli. Bu model için bu özelliği aktifleştiren var mı? Yoksa bu model desteklemiyor mu?

    Kolay gelsin herkese.

    1.4 sense modelinde hızlanınca otomatik kilitlenme olmuyor,bende servise götürdüm sense den sonraki üst donanımda oluyormuş.Buda hyundai'nin yapmış olduğu büyük bir saçmalık malesef.Arabada ses sorunu yaşayan arkadaşlara gelince durum vahim 3 kere servise giti araç malesef sesler kesilmiyor kaportacılar başaramıyor yada önemsemiyorlar,dışarıda yaptırmayı deneyin derim.




  • 1 hafta cezanın ardın tekrar geldim. Aramıza hoş geldiniz. atladığım ilk sayfaya eklemeyi unuttuğum varsa pm atın ekleyim.

    Herkese hayırlı olsun
  • selamlar herkese

    i20 aracım için mugen tip cam rüzgarlığı arıyorum.Bursa da adres bildirebilecek biri varsa çok memnun olurum.eğer başka şehirde olursa şayet onada razıyım.Kendim de arıyorum bakalım bulabilecekmiyim.Piyasadaki araçların hiçbirin de görmedim.Sizlerden gören oldumu arkadaşlar ???
  • selamlar herkese

    i20 aracım için mugen tip cam rüzgarlığı arıyorum.Bursa da adres bildirebilecek biri varsa çok memnun olurum.eğer başka şehirde olursa şayet onada razıyım.Kendim de arıyorum bakalım bulabilecekmiyim.Piyasadaki araçların hiçbirin de görmedim.Sizlerden gören oldumu arkadaşlar ???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EMOZEY

    selamlar herkese

    i20 aracım için mugen tip cam rüzgarlığı arıyorum.Bursa da adres bildirebilecek biri varsa çok memnun olurum.eğer başka şehirde olursa şayet onada razıyım.Kendim de arıyorum bakalım bulabilecekmiyim.Piyasadaki araçların hiçbirin de görmedim.Sizlerden gören oldumu arkadaşlar ???

    Çıkma hesaplı olacaktı halen satmadıysa bir görüş
    yasertunc@gmail.com
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EMOZEY

    selamlar herkese

    i20 aracım için mugen tip cam rüzgarlığı arıyorum.Bursa da adres bildirebilecek biri varsa çok memnun olurum.eğer başka şehirde olursa şayet onada razıyım.Kendim de arıyorum bakalım bulabilecekmiyim.Piyasadaki araçların hiçbirin de görmedim.Sizlerden gören oldumu arkadaşlar ???

    Çıkma hesaplı olacaktı halen satmadıysa bir görüş
    yasertunc@gmail.com
  • quote:

    Orijinalden alıntı: METNER

    quote:

    Orijinalden alıntı: gokhandemirhan

    Bu yakıt tüketimi değerleri çok abartılı değil mi arkadaşlar? Ben 1.2 i20'den 5,5 - 6,0 arası bir ortalama yakıt tüketimi beklerim, siz 8,0'lerden bahsediyorsunuz... Benim diğer aracım VW Jetta 1.6 FSI. Manda kasa arabayla, klima sürekli açık şehir içinde 7,3 şehir dışında 5,8 lt/100 km yakıyorum. Acaba bende mi bir gariplik var?

    Bu arada 1.2 Jump için 27.000 önerdim. Cevap bekliyorum. Olursa alacağım. Bu arabanın utanç kaynağı elle ayarlanan aynasını değiştirten oldu mu hiç?

    valla üsat bende 1.4 sense dizel var o bile şehir içi 5.6 yakıyor bilgin olsun.

    Son bakımdan sonra dizel verileri şehir içi tüketim 4.2lt. kışın en çat döneminde -20 -30 derecelerde bile o kadar yakmadı en fazla 5.4 oldu, 5.6 yakmak için gereksiz ani gazlar verip araca çiğ atma yaptırıyorsunuz herhalde.

    2009 model 14 bin km.




  • ben yakıt konusunda çok memnunum.yol bilgisayarında yanlışlıkmı var acaba diyede düşünüyorum aslında.4.4 ile 5.1 arasında değişiyodu dün gece şehir dışı 5.viteste 80 le 3.6 yı gördüm inanamadım.şehir içindede 4.1 şu an.(arabam 1 aylık henüz 1500 km.de)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAMET/

    quote:

    Orijinalden alıntı: METNER

    quote:

    Orijinalden alıntı: gokhandemirhan

    Bu yakıt tüketimi değerleri çok abartılı değil mi arkadaşlar? Ben 1.2 i20'den 5,5 - 6,0 arası bir ortalama yakıt tüketimi beklerim, siz 8,0'lerden bahsediyorsunuz... Benim diğer aracım VW Jetta 1.6 FSI. Manda kasa arabayla, klima sürekli açık şehir içinde 7,3 şehir dışında 5,8 lt/100 km yakıyorum. Acaba bende mi bir gariplik var?

    Bu arada 1.2 Jump için 27.000 önerdim. Cevap bekliyorum. Olursa alacağım. Bu arabanın utanç kaynağı elle ayarlanan aynasını değiştirten oldu mu hiç?

    valla üsat bende 1.4 sense dizel var o bile şehir içi 5.6 yakıyor bilgin olsun.

    Son bakımdan sonra dizel verileri şehir içi tüketim 4.2lt. kışın en çat döneminde -20 -30 derecelerde bile o kadar yakmadı en fazla 5.4 oldu, 5.6 yakmak için gereksiz ani gazlar verip araca çiğ atma yaptırıyorsunuz herhalde.

    2009 model 14 bin km.

    yaklaşık 12 senedir dizel araç kullanıyorum ve nasıl gaza basılır ve fren yapılır çok şükür iyi biliyorum ayrıca servisin de bana söylediği bu verilerin normal olduğu ilk 10000 bakımından sonra bir nebze daha düşebileceğini ve kitabındaki değerlere de yakın bir yakıt tüketimi olmuş dediği bilginiz olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eserbey_i20

    ben yakıt konusunda çok memnunum.yol bilgisayarında yanlışlıkmı var acaba diyede düşünüyorum aslında.4.4 ile 5.1 arasında değişiyodu dün gece şehir dışı 5.viteste 80 le 3.6 yı gördüm inanamadım.şehir içindede 4.1 şu an.(arabam 1 aylık henüz 1500 km.de)

    şehirler arasında o verileri görmeye şaşırmayın düzgün kullanımda bu tip veriler normal.
  • o konuşulan veriler yolun durumu eğimi dur kalklar yokuş aşşağı iniş ve daha birçok şeyle alakalıdır. şaşılacak bir durum yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eserbey_i20

    ben yakıt konusunda çok memnunum.yol bilgisayarında yanlışlıkmı var acaba diyede düşünüyorum aslında.4.4 ile 5.1 arasında değişiyodu dün gece şehir dışı 5.viteste 80 le 3.6 yı gördüm inanamadım.şehir içindede 4.1 şu an.(arabam 1 aylık henüz 1500 km.de)

    Merhaba

    Merak ettiklerim
    -Yol bilgisayarı ile gerçek tüketim arasında fark var mı? Ben LPG li araç kullandığın için benim ki çok tutarsız.
    -Aracınızın modeli ve kullandığınız yakıt nedir?
    -Yukarıda şu ana kadar aldığım tüm benzin ve LPG leri yazdım, Araç ortalamasını ve gerçek tüketimleri belirttim.
    -Bence doğruya yakın ölçüm, depo tam doldurulduktan sonra, mümkünse aynı yolu gidip gelinerek tekrar deponun doldurulması ile ölçülebilir. Teşekkürler
    Hyundai i20 jump Benzinli-BRC LPG




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ant26

    quote:

    Orijinalden alıntı: eserbey_i20

    ben yakıt konusunda çok memnunum.yol bilgisayarında yanlışlıkmı var acaba diyede düşünüyorum aslında.4.4 ile 5.1 arasında değişiyodu dün gece şehir dışı 5.viteste 80 le 3.6 yı gördüm inanamadım.şehir içindede 4.1 şu an.(arabam 1 aylık henüz 1500 km.de)

    Merhaba

    Merak ettiklerim
    -Yol bilgisayarı ile gerçek tüketim arasında fark var mı? Ben LPG li araç kullandığın için benim ki çok tutarsız.
    -Aracınızın modeli ve kullandığınız yakıt nedir?
    -Yukarıda şu ana kadar aldığım tüm benzin ve LPG leri yazdım, Araç ortalamasını ve gerçek tüketimleri belirttim.
    -Bence doğruya yakın ölçüm, depo tam doldurulduktan sonra, mümkünse aynı yolu gidip gelinerek tekrar deponun doldurulması ile ölçülebilir. Teşekkürler
    Hyundai i20 jump Benzinli-BRC LPG


    Arkadaşın aracı dizel o yüzden benzin + lpg kullanan arkadaşların tüketim değerleri geçmiş sayfalarda çok paylaşıldı kıyas yapabilirsiniz.




  • 
Sayfa: önceki 929930931932933
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.