Şimdi Ara

Minoxil forte %5 Kullanan var mı içimizde ??faydalı mı değil mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.002
Cevap
36
Favori
888.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: timeless

    iktidarsızlık yapıyormus bu ilaçlar doğrumudur ?


    Yan etkileri var tabi ama herkez için geçerli değil ,
    bazı insanların bünyesi ilacı kaldıramayabiliyor

    Karaciğer ve böbrek yetmezliği olan kişiler
    Kardiyovasküler hastalığı olanlar
    Diüretik veya antihipertansif ilaçlar Kullanan

    Kişilerin dikkatli kullanmaları gerekiyor.İktidarsızlık
    yaptığı kimsede gözlemlenmemiş böyle bir yan etkisi
    görünmüyor.Şayet bana soracak olursan valla ben
    çakı gibiyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: timeless

    iktidarsızlık yapıyormus bu ilaçlar doğrumudur ?

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: timeless

    iktidarsızlık yapıyormus bu ilaçlar doğrumudur ?


    Yan etkileri var tabi ama herkez için geçerli değil ,
    bazı insanların bünyesi ilacı kaldıramayabiliyor

    Karaciğer ve böbrek yetmezliği olan kişiler
    Kardiyovasküler hastalığı olanlar
    Diüretik veya antihipertansif ilaçlar Kullanan

    Kişilerin dikkatli kullanmaları gerekiyor.İktidarsızlık
    yaptığı kimsede gözlemlenmemiş böyle bir yan etkisi
    görünmüyor.Şayet bana soracak olursan valla ben
    çakı gibiyim
  • Döküyor, çarpıntı yapıyor diye ağlayanlar gitsin bimden bioplas alsın 4 ay oldu saçım gürleşti, dökülme vs 0. 100 kilo obezler kalbi zorluyor diye zırlıyor burada ya
  • Bu ilacı bi ara eczanelerden araştırmıştım.Bu ilaç genetik dökülmeler içinmiş ve kesin çözümmüş ama hormonlarla oynayıp dökülmeyi durduruyomuş ondan tırstım kullanmadım.Ben hormonları bilgisayara göre cpu nun voltajına benzetirim overclock yapcaz diye yakmayalım dedim giderayak cpu yu
  • Amorph kullanıcısına yanıt
    Ben minoxil forte u 2yıldır kullanıyorum. Saçlarım güçsüzleşip dökülmeye başladığında kullanıyorum, saçlar kendini topladığında bırakıyorum. toplasan ya 3 ya da 4 tane kullanmışımdır. Minoxil in etkisi kullanıldığı süre sonunda geçiyor doğru ama kullandığın sürede saçın kendini topluyor. Sağlıklı saçlara kavuşunca da kullanmana gerek yok, doğru bakımı yap yeter.
  • Merhaba,

    Arkadaşlar bu işlere ciddi anlamda para, zaman ve emek harcamış biri olarak birkaç tavsiyede bulunmak isterim. Şu anda o kadar çaresizsinizki kim ne derse inanır durumdasınız çok iyi biliyorum neler hissettiklerinizi zira saç dökülmesinin ilk başladığı zamanlarda aynı şeyleri hissediyordum. Bu tavsiyeleri şarlatan insanlardan ve firmalardan kendinizi koruyun diye söylüyorum. Bunlar öyle firmalarki utanmadan tv reklamları bile döndürüyorlar saç çıkarıyoruz diye. Gerçekten yazık.
    En popüler hastanelerin cildiye bölümlerine mi, saç ekim merkezlerine mi, aktarcılara mı gitmedim dersiniz... Aklınıza gelebilecek bu konudaki bütün uzman sayılacak kişilere gittim. Bir sürü araştırmalar yaptım, yazılar okudum ve neler denedim neler... Velhasıl şunu bilinki:

    Aktarcıların yaptığı karışımlar sadece psikolojik olarak rahatlatıyor sizi. İyi geliyormu bazıları elbette iyi geliyor, rahatlatıyor, biraz yavaslatıyor belki ama hiçbiri durdurup saç çıkarmıyor, kökten çözüm sağlamıyor.

    Dünya'da kelliğe çare olarak tıbben olarak kanıtlanmış FDA (Amerikan ilaç dairesi) onaylı 2 madde vardır. Bunları kullanırsanız dökülmeyi durdurur ve saç çıkarırsınız.

    1- Bunlardan birisi Finasterid'dir. Ağızdan alınır. Bu etken madde dökülmeyi durdurur. Piyasada Proscar ve Propecia ilaçlarında bu etken madde bulunur. Propecia alıp hergun bir tablet kullanabilirsiniz ama gerçekten çok çok pahalıdır. Bu yüzden onun yerine bir Proscar tabletini 5'e bölüp her gün bu 5'e böldüğünüz parçadan bir tanesini kullanmanızı tavsiye ederim. Gramaj olarak 1 proscar tablet günlük dozun 5 katını içerdiği için hergün 5'e böle böldüğünüz parçanın bir tanesini alıyorsunuz.

    2-Diğeri saç çıkarmayı sağlayan Minoxidil maddesidir. Minoxidil etken maddesi Amerika'da Rogaine adlı ilaçta, Almanya'da Regaine adlı ilaçta, Türkiye'de Minoxil adlı ilaçta bulunur. Bunun dışındaki Bioxin vb. ürünlerle zamanınızı israf etmeyin hiçbiri saç çıkarmaz. Yıllarca kullandım. Paranıza, zamanınıza ve belki de en önemlisi umutlarınıza yazık olur.
    Tıbben şu anda yapabilecekleriniz bunlar. Ağızdan finasterid alıp, saç derisine minoxidil uygulamak. Dökülmeyi durdurup saç çıkarmak. En azından şimdilik tüm yapabileceğimiz bu.

    Açıkçası ağızdan hergün bir tablet ilaç almak karaciğerinizi zamanla öldürür. Bu yüzden ben sadece kafan minoxidil uygulamanızı öneririm. Saçlarınıza 6 ay Minoxidil uygulayın. Tabi uygulamaya başlamadan önce kafanızın üstten fotoğrafını çekin. 6 ay sonra aynı açıdan, aynı ışık altında tekrar fotograf çekin bir değişiklik olmuşmu diye. Baktınız hiçbir değişiklik yok, ilaç sizde bir etki göstermiyor demektir, daha fazla paranızı sokağa atmayın. Hemen bir saç ekim merkezine gidip saç ektirin, kesin çözüm.

    Uygulamalarınızı, yaptıklarınızı, deneyimlerinizi, fotograflarınızı buradan paylaşın ki millete bir hayrımız dokunmuş olsun, aç gözlü firmaların cebimizi boşaltmalarına izin vermeyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul9906 -- 3 Aralık 2013; 15:02:00 >




  • Bu gün " minoxil forte %5 " 8. günümdeyim. Sadece Sakal için kullanmaktaydım. Ama 1 hafta kullanmama rağmen yan etkilerinden dolayı bu ilacı bırakıyorum. Bir daha da kullanmayacağım sakalıda zamana bırakacağım. Toplam 8 gün kullandım rastladığım yan etkiler; 2-3 kez baş dönmesi tansiyon düşmesi ve 1 kez kalp çarpıntısı ağrı ( 10 saniyelik ) .. Ben bunları evimde yaşadım çok şükür. Bunu direksiyon başında ' da yaşayabilirdim. Allah korusun arkadaşlar. Benim size tavsiyem kesinlikle bu ilacı kullanmayın. 8 gün kullandım iyikide erken farkettim .. Çok zararlı bir ürün zaten 8 günlük değişim tüy dahi etki etmedi . Hiçbir artı yanı olmadı.. Boşuna sağlığımla oynadım gibi birşey oldu.. Benim gibi yeni başlayanlara sesleniyorum.. Sakın almayın ben 1 kutu aldım daha 1 hafta oldu bıraktım 52 lira boşa gitti :D ..
  • 5 yıl önce başladım ve 2 yıl kadar kullandım.
    o sırada saçlarımı çoğaltmıştı gerçekten de.
    bırakınca kazandıklarımı tekrar geri kaybedebileceğimi ilacın prospektüsünde de okumuştum.
    ama işte insan kendisini akıllı zannediyor.
    yavaş yavaş azaltırım, birden bırakmam falan diye planlar yapmıştım.
    fakat sonuç aynı.
    çıkanlar geri döküldü.
    şimdiki kanaatim şu:
    eğer hiç kullanmamış olsaydım, saçlarım bugünkünden daha kötü olmayacaktı; belki de daha iyi olacaktı.

    bu ilaç ömür boyu kullanılmaz.
    ömür boyu bu ilaca vereceğin parayla en iyisinden defalarca saç ekimi yaptırırsın.
    zaten ömür boyu kullansan da etkisinin hep aynı şekilde devam edeceğini sanmıyorum.
    kısacası dostlar, üç dört aylık geçici bir tatmin istiyorsanız kullanın.

    işin kötüsü, bana da bir doktor tavsiye etmişti.
    sonra o doktora çok kızdım çoook.




  • Ben 3 yıldır falan kullanıyorum ailemde erkek tipi saç dökülmesi var benimde saçlarım ince telliydi çok geç olmadan doktora gidip minoxil+biotin kullanmaya başlamıştım.Saçlarım seyrek ama dökülmüyor.Bana kel kalacaksın diyenlerin saçı döküldü şöyle bir durum var minoxil saç ÇIKARMAZ sadece var olan saçı korumak içindir.Erkek tipi saç dökülmesinde testesteron içinde bulunan DHT hormonu saç köklerine yapışarak saç kökünü öldürüyor ve saçın dökülmesine sebebiyet veriyor.Fakat minoxil bölgesel olarak DHT yi baskıladığı için saç dökülmesi duruyor.Bırakınca dökülmeye devam etmesi normal yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fsocietyenabled

    Şundan dolayı bırakma kararı aldım birincisi insanların yorumu gerçekten beni ilaçtan soğuttu ve ikincisi eninde sonunda zaten kel kalacağım yani bu süreyi uzatıp kendimi her gün bu ilaca bağlı bırakmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum hem cebe masraf hem vücuda zarar gerek yok en kötü ssç ektiririm yıllar sonra olur biter veya kendimle barışık yaşarım
    Eğer minoxidil kullanımına baslayacaksa bir kişi androvium %5 köpük olanı kullanmalıdır. Çünkü normal minoxildilere göre içinde alkol ve ppg yok buda saçta kaşıntı kızarıklık dermatit gibi hastalıklar meydana gelmiyor.

    Evli bir kişinin böyle seyler kullanmasına karşıyım zaten yuvani kurmuş çoluk çocuğa karismissin çevren seni böyle kabullenmiş böyle minoxidil vs boşuna yani.

    Ama genç biri 2-3 senelik idare etsin diyorsa kullanmalı çünkü minoxidil ilk 3 ay günde sabah akşam ondan sonra sadece akşamları kullanilmali.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ouz55

    bndede çok dökülme var işe yararmı dersin:)



    ah bi bilsem ya şu 2 aya kadar hiç bişey yoktu birden çogaldı ya hic anlamadım ? peder kel bu arada
  • Ben kullanıyorum arkadaşlar faydasını görmeye başladım kesinlikle çıkarıyor ve dökmeyi engelliyor , saçları kalınlaştırıyor 1 ayın sonunda
    etkisini görebiliyorsunuz.Arkadaşlarımda farkettiler saçlarımın gürleştiğini.Yanlız sürekli kullanmalısınız kesinlikle eczane dışında şahıslardan
    minoxidil denen sahte ilaçlardan satın almayın , minoxil forte %5 T.c sağlık bakanlığı onaylıdır.Aman dikkat sağlığınızla oynamayın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: omer1905

    http://forum.donanimhaber.com/m_31631278/mpage_1/key_//tm.htm#31864732


    linkten detaylı bilgi alablirsiniz.

    dostum verdiğin linkteki ilaçla bahsettiğimiz ilaç farklı

    konuya gelince,doktor tavsiyesiyle ben de kullanmaya başladım ve yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.kesinlikle etkisi var.saçlarım artık daha güçlü.dökülme yok denecek kadar az.bi de bunun yanında bioxcin şampuan verdi doktor.onun da etkili olduğunu gördüm.alın bölgem açıktı kenarlardan dökülüyodu.şimdi o dökülen yerlerde sarı tüyler çıkmaya başladı.ama o sarı tüylerin saç olması 2 yıl sürüyomuş




  • 2 hafta önce başladım yan etki olarak manuelde henüz problem yok 1. ay sonunda yine değişiklik olursa yazarım.
    Şaka bi yana çok inanarak başladım inşallah durdurcam dökülmeyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majorümsü Minör -- 27 Temmuz 2009; 23:01:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aristocrat_EU

    ilk başta herkeze slm
    nasılsınız diyemiyecem çünkü hemen hepinizin başı saç konusunda çok ağrıyor benim gibi
    acayip bi dert oldu bana bu saç stress falan yapıyor çok kötüyüm bu konuda şimdiden kellik şakaları başladı
    genetik saç dökülmesi bendeki, babamda sadece yanlar var yalnız babamın saç dökülmesi 25 gibi falan başlamış yalnız benim şimdiden yanlar açılmaya başladı ben henüz 17'yi bile bitirmedim yalnız daha olgun gösteriyorum sakalllar falan ful bende neyse doktora gittim bana minoxil forte %5 verdi!!! bioxini sordum o senin işine yaramaaz senin genetik dedi bende aldım minoxili kulanıyorum halada ilk kutu bitmek üzere yaklaşık bir ay falan oldu ama henüz bir faydasını görmedim bu yazdan beri gözle anlaşılır bir dökülme var
    sizce devam etmelimiyim ilaca yoksa benim sorunum başka bir şeyden kaynaklanma ihtimali daha mı yüksek???? yaşım saç dökülmesi için küçük olduğundan öyle düşünüyorum ve kansızlık falanda bende olabilir!! onun etkiside çok var mı??????
    sizce ilaç er yada geç faydasını gösterir mi ve gerçekten saçları tekrar getirir mi ???????
    bu ilacın yan etkileri varmı ve neler ???????
    sorularım çok oldu ama bana gerçek samimi ne kendinizi nede beni kandırmayacak yorumlar yazarsanız çok sevinirim saç benim için çok önemli oldu ama tıp henüz buna bi çare bulamadı lanet olsun!!!! saç ekimleri falanda çok pahalı üstelik çok kötü bir sistemde ucuzda olsa tercih etmem saç ekimini
    şuan kimyasal veya eğer fikriniz falan varsada bitkisel tercihler ederim en fazla
    olmasada kadere küseriz amq

    gelecek parlak

    kardeş şaka bi yana, devam et kullanmayı bırakma. minoxili ilk kullanışında, ilk sprey bitene kadar dökülme artar.(1 ay içinde) 2. spreyde dökülme yavaşlar. 3. ayda ise dökülme durma aşamasına gelir. şakaklarda tüylenmeler başlar. eğer düzenli kullanırsan tabi. bu kişiden kişiye değişir unutmamak lazım. biri 5 ay kullanır fayda etmez biri 1 ay kullanır dökülme durur olay böyle yani.

    benim de 17den beri dökülüyor yaş 20 şuan durum çok vahim benden söylemesi ama artık takmıyorum kafaya alıştım.




  • herkese merhaba herkesin derdi gibi benimde derdim saçlarımla ilgili. arkadaşlar ben minoxil kullanalı 3 hafta oldu ve çok faydasını gördüm. Ben babadan deden ırsi kelim. ama benim az da olsa saçlarım vardı. 35 yaşındayım. 23 yaşında başladı dökülmeye bir daha durduramadım. Ben bu yıllar içerisinde hiç ilaç falan kullanmayı denemedim. çünkü hep hayal kırıklığı yaşayanları gördüğüm için. arkadaşlarım hep ya sen şu ilacı kullansana senin saç köklerin var dediler. hiç kulak asmadım. ta ki minoxil'i denemeye karar verdikten sonra. umutsuzca ilacı alıp denedim. ilk başlarda pek umudum yoktu. 3. hafta yani bugün aynaya baktığımda bir gerçeği gördüm. zayıf olan saçlarımın karardığını yeni yeni saçlar çıktığını görene kadar. şaşırdım. çünkü olmayan yerlerdede saçlarım çıkmaya başlamıştı. olan saçlarım kararmaya başlamıştı. ve son kararım maddi boyutu ne olursa olsun bu ilacı hiç aksatmadan 3 yılda olsa 4 yılda olsa kullanıcam. yani işin özü bu ilaç gerçekten faydalı. özellikle saç olmayan yerlerde saç çıkartıyor. bu ilacı kullanmak isteyenler, ilacı kullanıpta vazgeçenler kesinlikle vede şiddetle kullanmalarını tavsiye ediyorum. ben kolay kolay inan biri değilim. birşeyin faydasını görmediysem veya inanmadıysam tavsiye etmem. gelecekte bunun keyfini süreceğimden hiç bir umutsuzluğum yok. saç ektirmeyide çok düşünmüştüm. olumlu olanlarda var olumlu olmayanlarda var kafamın üstünde yeni delikler açtırıp olan saçlarıma zarar vereceğini düşünerek bu ilacı kullandım vede kullanmaya devam edicem. ben kelim vede minoxilin faydasını gördüm. asla vazgeçmeyecem. şiddetle tavsiye ederim. önemli olan düzenli kullanmak kaç dakikanız kayboluyor? sadece sabah 10 dakika akşam 10 dakika. bence bu bir kayıp değil saçsız kaybedeceğim zamandan daha değerli. teşekkürler...




  • AMAN arkadaşım saçın dökülmüyosa sakın kullanma ben o hataya düştüm saçım seyrek we ince tellidi hiç dökülme yoktu 2 ay minoxil kullandım olan saçımdanda oldum 3 ay doktor doktor gezdim hala da geziyorum we dökülme hala durmadı minoxil dökülmeyi tetikliyo kim ne derse desin banada arkadaşlar ilk zamanlar dökülme olur dedi sonra düzelir dedi ama hiçte öyle degil hatta bazı doktorlar tawsiye etti minoxili ama ben kesinlikle tawsiye etmiyorum kullandım ve gördüm saç dökülmesine tek çözüö saç ekimi kesinlikle bu tip ilaçlar işe yaramıyo hatta dahada çok dökümü çogaldıyoo
  • peder kel amca kel dayı kel bütün kuzenler kel bnde oluym psikoloji 0 monoxil kullanıyom ama dökülme çok arttı bi çözümü ykmu bu işin durmucakmı ... bu yaz saçlarıma mükemmel şekil veriodm şimdi neredeyse kel oldum neyse artık kadere küselim amq...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert.92

    bilgilendrmen için teşekkürler bu ilaçlar ne tür cinsel sorunlara neden oluyo bni bilgilendreblirmisn???


    iktidarsizlik oluyor, yani sac yukari alet asagi , bu sadece yuzde 10 civarinda goruluyor deniliyor ilaclarin tanitimda, ama oran kesinlikle cok daha fazla, ama dersen ki benim sacim ciksin gerisi onemli degil, o zaman gonul rahatligiyla kullanabilirsin, yada 1 tane sac cikaran hap alirsin yaninda 1 tane de viagra bu sekilde dengelenmis olur
  • herkese merhabalar.ben minoxili yaklasık 15 aydır kullanıyorum.Hala da kullanmaktayım fakat hala saçım dökülüyor.Bi ara proscar ile 3 ay kullanmıstım ve dökülme durmustu ve saçlarım gözle görülür şekilde gürleşmişti.Fakat proscarı bırakınca dökülme yeniden arttı ve ilk haline döndü.Bence minoxil saçı koruyor yani saçınız pek artmıyor yada azalmıyor.Benim sorum su bi yerde nanoteknoloji ile saç dökülmesinin durdurulabileceği söyleniyor.Bunun doğru olup olmadığını bilen arkadaşlar cevap verirlerse çok sevinirim.(Bu arada yasım 18 ve proscara yeniden basladım.)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.