Şimdi Ara

Piyano Çalmak İsteyip Çalamıyor musunuz? İçeri>

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
32
Favori
192.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Piyano hepimizin bildiği gibi müzik denince akla çoğunlukla ilk gelen ve en çok abartılan müzik aleti. Piyano çalmayı öğrenmeye kalkışanlar genel'de yakınları veya arkadaşları tarafın'dan tepkilere maruz kalırlar. Yok sen çalamassın, piyano doğuştan yetenek ister falan filan daha böyle bir sürü atıp tutmalar üst üste gelince insanın hevesi varsa'da tabiki kaybolur. Ama bu atıp tutmaları yapan insanlar daha piyano'nun başına oturmamış laf olsun torba dolsun niyetin'de olan kişilerdir. Pek çoğumuza ilk ve orta okullar'da müzik derslerin'de nota öğretilmeye çalışılmıştır. Ve bu dersler bizi müziğe itmemiş tam tersine notaların o karmaşık dünyasın'dan bizi soğutmuştur. Ve biz müzikten hep soğuk kalmışızdır. Ta ki seneler sonra bir müzik aletine hayranlık duyup onu öğrenmek isteyene kadar. Bu hayranlık duyduğumuz alet hele ki piyano ise vay halimize yukar'da bahsetmiş olduğum etraf tarafın'dan atıp tutmalar başlar ve işte ben burda tam burda devreye giriyorum. Eyer piyano çalmak istiyorsanız beethoven olsun chopin olsun onların eşsiz sonatalarını duyup hayran kalmış ve bir gün ben'de bu eserleri çalıcam diyorsanız, ama takip edeceğiniz rota hakkın'da hiç bir fikriniz yoksa veya notaların karmaşık dünyasın'dan haberdar iseniz ve sırf nota sizi vazgeçirtiyorsa bu işten. Artık şuana kadar yapılmış bütün klasik müzik sonatalarını, beğendiğiniz bütün piyasa parçalarını blues olsun jazz olsun veya pop olsun başka bir tür olsun bu konu'da bahsedeceğim teori ile çok kolay bir şekilde öğreneceksiniz. Tekrarlıyorum isterse öğreniceğiniz parça mozartın turkish march'ı olsun beethove'nın moonlight sonatası olsun chopinin meşhur nocturnesi olsun hepsini kolaylıkla bahsedeceğim teori ile öğrenebileceksiniz. Hemde hiç nota bilgisine gerek kalmadan. Hadi len, ....tir ordan dediğinizi duyabiliyorum:D

    Eviniz'de bir upright ( konsol ), org, grand hiç farketmez varsa işe şimdi bile başlıyabilirsiniz eyer yok ise herhangi bir 88 tuşlu org, grand veya konsol alarak başlıyabilirsiniz. grand ve konsol piyanoların fiyatı tuzludur. Ucuz ve kaliteli olarak casio privia, m-audio prokeys önerebilirim. Zaten taksim tünele giderseniz istediğiniz fiyatta bulabilirsiniz sadece 88 tuşlu olmasına dikkat etmeniz fazlasıyla yetecektir. Eyer aldığınız keyboardun ıcınde hoparlor yoksa dıstan 2+1 hoparlor işinizi görür.

    Gelelim işin teorisine bildiğiniz gibi bir piyanoda beyaz ve siyah tuşlar vardır.

     Piyano Çalmak İsteyip Çalamıyor musunuz? İçeri>


    normal bir piyanonun tuşları bu şekilde dizilidir. Pek çoğunuz do re mi fa sol la si do nerde desem eminimki gösterebilir.

    Ama bizim do re mi fa ile işimiz yok biz ingiliz piyanoda en çok kullanılan sistemi kullanacağız yani cdefgab sistemi.

    C (do)
    D (re)
    E (mi)
    F (fa)
    G (sol)
    A (la)
    B (si)

    yukarı'da gördüğünüz gibi sadece do yerine C re yerine D mi Yerine E diyoruz. Kafanız karışmasın, şimdi cdefgabnin piyanodaki tuşlarda dizilişini görücez



    ne kadar basit dimi cdefgab sırayla do re mi fa sol la si ve tekrar cdefgab diye gidiyor aşşağıdaki resimde daha detaylı görebiliriz.

     Piyano Çalmak İsteyip Çalamıyor musunuz? İçeri>


    dikkat ederseniz sadece son tuştan sonraki 2 tuşta d e yerine a b geliyor gerisi tekrar aynı cdefgab....

    middle c piyanonun tam ortasında bulunan C'ye denir middle c den once 3 oktav cdefgab var middle c den sonra'da 3 oktav cdefgab var.

    Şimdi gelelim siyah tuşların ne olduğunu buda çok basit mantığı kavramanız çok onemli

     Piyano Çalmak İsteyip Çalamıyor musunuz? İçeri>


    üstteki resimde sharp ve flatler gösteriliyor sarı yazı ile yanında b ye benzeyen sembol olanları biz kullanmayacağız bizim işimiz bu sembol ile > # yani sharp siyah tuşlara sharp denir mesela yukarda tekrar,

    CDEFGAB görüyoruz C nin sağ üstündeki tuşumuz C# yani c sharptır D nin sağ üstündeki tuşumuz D# yani d sharptır e nin sharpı f dir ama bu nota ama bu bass ve treble clef teorisinde kullanılır devam ediyoruz F nin sağ üstündeki tuş F# G nin sağ üstündeki tuş G# ve A nın sağ üstündeki tuş ise A# diye gösterilir. B ve E nin sharpları f ve c dir ama bu dediğim gibi notada geçerlidir.

    Şuana kadar beyaz tuşların ingiliz sisteminde hangi harflere karşılık geldiğini ve'de onların sharplarını öğrendik. Bu harfler dünyanın heryerinde bu diziliştedir. Peki bu harfler ne işe yarıyacak çalmak istediğimiz müziği okumamıza ve piyanomuzda çalmamıza yardımcı olacak bu harfler zaten nota sistemin de kullanılanlar do re mi neyse onlarda bu.

    İşte şimdi asıl kısma geldik göstereceğim teori ile nota teorisi arasında ne fark var

    notada beatler vardır bu beatler quarter half whole diye ayrılır bu beatlerin stuff diye adlandırılan 5 çizgi ve 4 boşluktaki dizilişi bize notaları verir ama bunların yerleri piyanodaki yerlerine göre farklıdır ve buda kafa karıştırır insanı piyanodan sogutur daha dun annemız ıle baslamak zorunda kalırsınız cok ıyı olmak en az 3 yılınızı alır ve bu 3 yılda bosa gecen bır uc yıldır assagıda nota teorısinin kagıttakı halını goruyorsunuz



    Ne kadar karışık ve çalması imkansız görünüyor değilmi :D ama hiçte öyle değil

    Gelin şimde birde bahsettiğim teoriyi göstereyim

    http://www.synthesiagame.com/ sitesinden Synthesia programını ındırıyorsunuz

    bütün piyano eserlerinin midisi arattıgınızda bulunur

    ornegin chopin nocturne'nin midisi indirin ve synthesia programı ile açın

    http://kdfmid.s3.amazonaws.com/midi/chopin/nocturne_9_2_(c)unknown.mid

    açtıktan sonra virtual keyboardda midisini attıgınız parça sag ve sol el gosterilerek calacaktır. Şimdi gelelim öğrenme kısmına çalmak istediğiniz parçanın midisini buldunuz synthesia programına attınız programda gosterilen tuşları kagıda dokmenız lazımkı çalışırken rahat olsun ama kagıda nasıl dokecegınız hakkında bılgınız yok

    yukarda midi dosyasını verdiğim parçanın giriş bölümünü dokecegim ve ondan sonra olayı anlıyacaksınız gereken şey sadece mantıgı ve bu konuyu irdeleyerek ve piyanonuzun başına oturarak kavramak gerisi sizin notaları ogrettıgım teori ile kagıda dokup calısmanıza kalmıs.

    işte yukarıda verdiğim sonatanın kagıda dokulmus halı

     Piyano Çalmak İsteyip Çalamıyor musunuz? İçeri>


    Sag el ve sol el programda gosterılıyor sıze sadece dokmek kalıyor onun ıcınde bu teknıgı kullanıcaksınız

    yukarıdakı lh ve rh sol el ve sag el anlamına gelıyor cızgını yukarsı sag cızgının assagısı sol elle calınacak

    sag el A#tan sonra g yı yukarı oktav calarsa g yukarıda olacak assagı oktav calarsa g assagıda olacak A# tan sonra g ve d ust uste gelmıs buda demek oluyorkı sag el g ve sol del d# aynı anda calacak sonra sol el olarak devam etmıs gene ust uste burdan karısık gelebılır ama programdan bunu takıp ettıgınızde cok basıt gelecek g ve d sol elde ust uste adg sol elde ust uste bunlar hep aynı anda basılacak beat yazmaya ıhtıyacımız yok kulagımız bır notaya ne kadar basılacagını programdan anlıyor zaten koydugum ust uste cızgıler measure yanı part 1 1.kısmının bıttıgını belırtıyor kagıda cıkarma konusunda calıstıkca cok daha ustalasacaksınız merak etmeyın bu teknıkle ogrendıgım eserlerı calarken vıdeoya cekıp koyacagımkı sıze ılham kaynagı olsun suanlık bukadar her turlu sorularınıza acıgım eyer programdan kagıda dokemedım dıyorsanız bana pm yoluyla ulasın sıze dokup yollıyım.




    son olarak einstein'ın bir sozuyle kapatmak istiyorum

    ''insan, aklın sinirlarini zorlamadikca hicbir seye ulasamaz.''

    beyninizin canını cıkartın ama genede pes etmeyin beyninizin sizi pes ettirmesine izin vermeyin sınırları zorlayın sonucta pisman olmıyacaksınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RemoteShoulder -- 11 Mayıs 2009; 12:16:21 >



  • PC klavyesine enstürman diyen olmadı gözlerinle oku mesajı!

    fl deki hazır sesler mi? git bak bakayım piyano eklentilerine fl deki? onlarca emulasyon yazılımı vardır hazır sesmiş! 88 ayrı tuşun 88 ayrı notası da vardır tüm yazılımlarda. adı üstünde piyano simulatörüdür. klavyedeki mantıkla piyanodaki tuş dizilimi mantığı tamamen aynıdır daha hiç denemeden burada fikir sahibi olmaya çalışma.

    ayrıca beste için nota bilmen şart diyerek bilgisizliğini ortaya koymuşsun. müzik kulağı denen bir şey var ama buna sahip olmayanlar her zaman "nota olmadan beste olmaz" gibi saçma sapan yorumlarda bulunurlar! sana besteyi 3 tane link olarak koydum.

    evet onların hepsine rastgele bastım değil mi? o yaptıklarımı sana kapak gibi karşında pianoda çalarım yalnız yutacak mısın peki lafını böyle bişey yaptığımda? hadi sen de bas da çıksın ortaya herkes çıkarsın o sesleri. hey allahım ya

    oku da bir şeyler öğren;

    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=mutlak+kulak
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=muzik+kulagi
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=muzik+zekasi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 13 Mayıs 2009; 0:49:12 >
  • Arkadaslar bu konu benim icin cok onemli. 4-5 senedir gitar caliyorum fakat gitara cok fazla bi ilgim yok o yuzden de cok cok gelistiremedim kendimi yani ole acaip sololar falan atamiyorum. Neyse gelelim esas mevzuya. Gitardan cok piyanoya aşığım ben aslinda piyano sesine bayiliyorum. Calmak istiyorum ama egitimi biraz uzun ve zor.

    Kafamda soru isareti cok birilerinin beni iyice aydinlatmasi lazim bu konuda. Mesela kursa gitsem ogrenmeye baslasam evede alsam bi 88 lik klavye ne ladar ilerleyebilirim. He tabi sunuda atlamayayim ipad deki garageband e baglayacagim klavyeyi oradan tum piyano seslerine ulasacagim o cok iyi olacak.

    Ludovico einauidi ye bayiliyorum. Ornegin onun parcalirini calanilecek seviyeye gelebilirmiyim 1 senede veya ne kadar zamanda gelirirm. İyice aciklarsaniz cok memnun olurum. Bu arada yas 19 -ataturk uni 1. Sinif
  • Uzun süre önce yazılmış ama yine de yazmak istiyorum.

    Sevgili arkadaşlar hiçbir zaman hiç bir şey için geç değildir. Uzun yıllardır klasik batı müziği ve özellikle piyano eserlerini büyük bir zevkle dinlerdim. Bir gün ( 8 ay önce ) neden ben de çalmayı denemiyorum ki dedim.
    Bu arada yaşım 38 !!!
    Gittim bir Yamaha YDP 161 digital piyano aldım. Bir kaç ay kursa gittim şimdi evde çalışıyorum. Sonuç mu?

    Eric satie gymönopedia 1 , bir kaç bach fugue leri falan çalabiliyorum artık :). Sonuçta Rachmaninov 3 çalacak değilim. Kendime 10-15 parçadan oluşan bir liste yaptım. Bu listeyi tamamlarım diye düşünüyorum.
    Evet bu yaştan sonra bir miktar zor olduğu kesin ( Gymnopedia için 1 ay falan çalıştım. )
    Ama olmuyor değil.
    Kimsenin şevki kırılmasın, insan isterse yapamayacağı şey yok...
  • selamlar
    bende 30 yaşındayım ve 3.5 yaşımdaki kızımla beraber ders almaya başladım. hatta gaza gelip yamaha s51 piyano aldım yarın gelecek.
    yaş önemli değil. istedikten sonra herşeyi başarabilirsiniz.
  • Çocukluğumdan beri klasik piyano çalıyorum, böyle saçma bişe görmedim :) Öncelikle bu yöntemle piyano çalmaya çalışmak yerine, notalarla çalmaya çalışmak çok daha hızlı sonuç verir. Notaları ve zamanları öğrenmenin zor olduğu vurgulanmış defalarca yazıda. Halbuki tam tersi oldukça kolaydır. Bu şekilde uğraşmak yerine, nota okumayı birazcık öğrenip, piyano çalmaya çalışmak çok daha hızlı sonuç vericek, notasyonda bilinmeyen simgeler, durumlar olduğunda o anda öğrenilip, gittikçe teori gelişecektir. Bu konuşmayı bilmeyen birine, "dili" öğretmek yerine, işaret dilini öğretmeye benzemiş. Müziğin dili notalardır.

    Ve gelelim konuda asıl önemli kısıma; bu yöntem veya nota okuma yöntemi, ne olursa olsun, kişinin mekanik gelişimi yoksa nasıl çalacak istediği şeyi? 10 senelik piyano eğitiminde, parmak egzersizleri büyük önem taşır. Bırak Chopin'in su gibi akan zamansız notalarını, çalışmadan sadece tek elde iki tane minor 3ylü legato olarak çalamazsınız. Yada 4-5 nolu parmaklarla (yüzük-serçe) trill yapamazsınız. Yazıda sanki deşifre etmek, nota okumak piyano çalmanın en zor kısmıymış gibi gösterilmiş. öyle olsa piyanonun başına geçmem, yeni eser çalışacağım zaman elimde notalar koltukta ezberlerim, sonra oturur çalarım :)

    Piyanoya yeni başlamış arkadaşlara; Eğer çekiç etkisi olmayan bir klavye aldınız ve biraz geliştiyseniz, daha fazla zaman kaybetmeden mutlaka, çekiç etkisi olan, ağırlıklı, yani kısaca piyano tuşesini taklit eden bir klavye yada digital piyano alın. Tabi amacınız klavye çalmaksa gerek yok piyano tuşesine.
  • ders alıcaksanız ders alıcağınız hocanında etkisi var küçükken piyano çalmaya müzik hocam sayesinde başladım eve ders vermeyede geliyordu sonra çocuğu oldu, yeni bi hoca geldi onun sayesinde aşık olmuştum piyanoya ama fark etmiyordum, sonra okuldaki başka bi müzik hocamla çalışmaya başladım sonra evden taşınma derken falan onuda bıraktım ama ev uzakta olmasa 2. hocamdan ders almayı hala isterdim :)
  • Hocam bu senin yazın mı yoksa başka bir yerden alıntı mı ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: unpop

    Hocam bu senin yazın mı yoksa başka bir yerden alıntı mı ?


    tabıkıde benım yazım ben pıyano ısıne gonul verdım nıye alıntı yapayım assagıda kendı vıdeolarımı koyacagımıda belırttım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RemoteShoulder -- 12 Mayıs 2009; 3:05:21 >
  • Yanlış anlama , alıntı olarak da bizle paylaşabilirsin tabi. Ben sadece eger senin yazınsa ileride takıldıgımız yerlerde sana danışabiliriz diye sordum.
    Tebrikler güzel çalışma..
  • piyano ile ilgili her türlü sorularınızı sorabılırsınız videolu dersler hazırlama surecındeyım sızınle paylasıcam
  • Gerçekten iyi olmuş dostum müzik aleti(leri) çalmayı çok isterim istiyorum ve gitar öğreniyorum şuan belki onu tamamen söktükten sonra da piyano öğrenmeyi istiyorum eğer hala bu topic o zaman durursa ilk derslere buradan başlarım emek vermişsin bu işe vericeksinde daha videolar falan kolay gelsin sabır ister seni tebrik ediyorum


    peki piyanoyla ilgili ilk soruyu ben sorayım hocam siz ne zamandır piyano öğreniyorsnuz ve bu piyanoyu ortalama kaç ay kaç günde doğru düzgünce öğreniriz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Last Viking -- 12 Mayıs 2009; 19:04:13 >
  • Güzel bir iş cıkarmışsın emeğine sağlık dostum. Zamanında piyano çalmayı düşünmüştüm olmadı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: crazytrex

    Gerçekten iyi olmuş dostum müzik aleti(leri) çalmayı çok isterim istiyorum ve gitar öğreniyorum şuan belki onu tamamen söktükten sonra da piyano öğrenmeyi istiyorum eğer hala bu topic o zaman durursa ilk derslere buradan başlarım emek vermişsin bu işe vericeksinde daha videolar falan kolay gelsin sabır ister seni tebrik ediyorum


    peki piyanoyla ilgili ilk soruyu ben sorayım hocam siz ne zamandır piyano öğreniyorsnuz ve bu piyanoyu ortalama kaç ay kaç günde doğru düzgünce öğreniriz ?


    piyano ile gitar teorisi aynıdır piyanodada cdefgab vardır gitardada cdefgab vardır. piyanodan önce gitar çalıyordum zaten gitardan sonra piyano çok rahat geldi bilirsin gitarda sweep picking vs çok bas agrıtan teknıkler vardır tabi stilleri farklı piyanoda oturupta metallica çalamassın klasik tercih etmeni öneririm ayrıca gitarda asla guitar pro kullanma gitarın teorisini ogren her muzık aletinde işine yarıyacaktır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RemoteShoulder


    quote:

    Orjinalden alıntı: crazytrex

    Gerçekten iyi olmuş dostum müzik aleti(leri) çalmayı çok isterim istiyorum ve gitar öğreniyorum şuan belki onu tamamen söktükten sonra da piyano öğrenmeyi istiyorum eğer hala bu topic o zaman durursa ilk derslere buradan başlarım emek vermişsin bu işe vericeksinde daha videolar falan kolay gelsin sabır ister seni tebrik ediyorum


    peki piyanoyla ilgili ilk soruyu ben sorayım hocam siz ne zamandır piyano öğreniyorsnuz ve bu piyanoyu ortalama kaç ay kaç günde doğru düzgünce öğreniriz ?


    piyano ile gitar teorisi aynıdır piyanodada cdefgab vardır gitardada cdefgab vardır. piyanodan önce gitar çalıyordum zaten gitardan sonra piyano çok rahat geldi bilirsin gitarda sweep picking vs çok bas agrıtan teknıkler vardır tabi stilleri farklı piyanoda oturupta metallica çalamassın klasik tercih etmeni öneririm ayrıca gitarda asla guitar pro kullanma gitarın teorisini ogren her muzık aletinde işine yarıyacaktır

    tab sistemini zorunlu kılan şarkılar var... yani ben tutup serranaya falan komple nota uğraşamam şahsen
  • Zaten klasik müzik bana çok hoş rahatlatıcı dinlendirici geldiği için hep piyano çalmak istemişimdir yoksa piyanoda metallica çalmak hiç aklıma gelmemiştir...
  • http://www.youtube.com/watch?v=MRkr_gc6UXs
    http://www.youtube.com/watch?v=3HkRjaPpAdA
    http://www.youtube.com/watch?v=IM2vPM5k5yg

    başka topicte de paylaşmıştım burada da paylaşayım. bunlar da benim çalışmalarım. fruity loops un piano simulatörüyle çalıyorum pc klavyesi ile. (bildiğiniz pc klavyesi) hiçbir nota bilgim de yok ve piano dersi almışlığım da yok ama küçüklükten gelen bir şey gördüğüm her enstürmanı çalabiliyorum nasıl oluyorsa.

    örnekler varsa paylaşabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 12 Mayıs 2009; 20:16:37 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dante

    http://www.youtube.com/watch?v=MRkr_gc6UXs
    http://www.youtube.com/watch?v=3HkRjaPpAdA
    http://www.youtube.com/watch?v=IM2vPM5k5yg

    başka topicte de paylaşmıştım burada da paylaşayım. bunlar da benim çalışmalarım. fruity loops un piano simulatörüyle çalıyorum pc klavyesi ile. (bildiğiniz pc klavyesi) hiçbir nota bilgim de yok ve piano dersi almışlığım da yok ama küçüklükten gelen bir şey gördüğüm her enstürmanı çalabiliyorum nasıl oluyorsa.

    örnekler varsa paylaşabiliriz.


    pc klavyesi bir enstruman degıldır ayrıca piyano ve pc klavyesini nasıl bir tutabiliyosun anlamadım piyanoda sharplar chordlar scalelar vardır aynı zamanda pc klavyesi gibi duz degıldır ve 88 ayrı tus vardır fruity loopstaki hazır sesleri kullanarak herkes ortaya müzik çıkarabilir önemli olan enstruman ustunde yerlerini bilmektir. Ayrıca piyano üzerinde beste yapabilmen için nota ve beat bilmen şarttır yaptıklarını sadece pc klavyesinde çalabilirsin oda enstruman calmak anlamına gelmiyor. Ezberden tuslara basmak anlamına geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RemoteShoulder -- 12 Mayıs 2009; 22:55:12 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dante

    PC klavyesine enstürman diyen olmadı gözlerinle oku mesajı!

    fl deki hazır sesler mi? git bak bakayım piyano eklentilerine fl deki? onlarca emulasyon yazılımı vardır hazır sesmiş! 88 ayrı tuşun 88 ayrı notası da vardır tüm yazılımlarda. adı üstünde piyano simulatörüdür. klavyedeki mantıkla piyanodaki tuş dizilimi mantığı tamamen aynıdır daha hiç denemeden burada fikir sahibi olmaya çalışma.

    ayrıca beste için nota bilmen şart diyerek bilgisizliğini ortaya koymuşsun. müzik kulağı denen bir şey var ama buna sahip olmayanlar her zaman "nota olmadan beste olmaz" gibi saçma sapan yorumlarda bulunurlar! sana besteyi 3 tane link olarak koydum.

    evet onların hepsine rastgele bastım değil mi? o yaptıklarımı sana kapak gibi karşında pianoda çalarım yalnız yutacak mısın peki lafını böyle bişey yaptığımda? hadi sen de bas da çıksın ortaya herkes çıkarsın o sesleri. hey allahım ya

    oku da bir şeyler öğren;

    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=mutlak+kulak
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=muzik+kulagi
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=muzik+zekasi


    eminim piyanonun basına gecsen daha dun annemızden baska bı sey calamassın allah bilir 2 el calmayı sag ve sol elin aynı anda basması zannediyosundur. sana sanal piyanoda basarılar gercegınde beceremeyenler sanala kacıyor. Ayrıca benim senle 2 kelime bile konusmamam lazım msndeki olayını ne cabuk unuttun da geldın burda benle bu sekılde konusuyosun? Yada boyle bi uslup takılma hakkı buluyosun ben senin bildigin yada etrafındaki her kimse arkadasların degılım.

    AYRICA O ESKI KONUYU ACAN VE VIDEOMU KOYAN BENIM O KONUYUDA BOYLE BILMISLIK TASLIYARAK REZIL ETMISTIN YA!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RemoteShoulder -- 13 Mayıs 2009; 21:51:02 >
  • Paylaşım İçin Teşekkürler Çok Güzel Emeğine Sağlık
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.