Şimdi Ara

__ -- İNGİLİZCE ÖĞRENME PORTALI-- __ (kaliteli bedava içerik siteleri) (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
569
Cevap
239
Favori
220.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki

__ -- İNGİLİZCE ÖĞRENME PORTALI-- __ (kaliteli bedava içerik siteleri)


(En Son Oy Tarihi: 18.7.2023)
Giriş
Mesaj
  • Ben and lisesindeym dil bolumundeyim bu yil 11 oluyorum acikcasi inglizceyi lisede ogrendim ilk okulda dişe dokunur birsey ogrenmedim ve simdi ingilizcem cok iyi yabanci dizileri Altyazisiz izleyince yuzde 75 anliyorum turistlerle konusabiliyorum. Ve ingilizceyi ogrenmeniz gereken bir ders olarak bakarsaniz hata yaparsiniz onu hayatiniza sokmaniz gerek.
  • bende bu akşamdan itibaren başlıyorum ilk hedef 2500 kelime öğrenmek
  • Benimde ilk hedef kelime hazinesi. Gramer çalış çalış boş, keli,me bildikten sonra tarzanca da olsa meramını dillendirebiliyorsun. Hadi hayırlısı bakalım Kolay değil.
  • Bu mesajı sırf bu konuyu takibe almak için atıyorum, öğrenelim şu ingilizceyi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alperzurum

    Benimde ilk hedef kelime hazinesi. Gramer çalış çalış boş, keli,me bildikten sonra tarzanca da olsa meramını dillendirebiliyorsun. Hadi hayırlısı bakalım Kolay değil.



    kelime öğrenme konusunda gerçekten ilk sayfadaki program çok güzel.
  • Ben o programı pek beğenmedim maalesef. 1 kelime bile öğretemedi desem yeridir. Benim tavsiyem oxford sözlük. diyelimki bir kelime var, examples tuşuna basınca en az 10 cümle içinde kullanıyor. akılda kalıcı oluyor.

    Sözlük alınınca cd si yanında ücretsiz veriliyor. Kötü tarafı türkçe değil, tamamen ingilizce.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alperzurum

    Ben o programı pek beğenmedim maalesef. 1 kelime bile öğretemedi desem yeridir. Benim tavsiyem oxford sözlük. diyelimki bir kelime var, examples tuşuna basınca en az 10 cümle içinde kullanıyor. akılda kalıcı oluyor.

    Sözlük alınınca cd si yanında ücretsiz veriliyor. Kötü tarafı türkçe değil, tamamen ingilizce.



    tamamen ingilizce olunca olmuyor işte. sıkıntı orada.
  • Bu konuyu takip etmek lazım.İngilizcemi geliştirmem gerekiyor :)
  • faydalı bir konu olmuş.
  • Online Olarak Birçok Dilde Telafüzünü Yapan Bir Site:http://www.acapela-group.com/text-to-speech-interactive-demo.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet_faruk_yücel

    sistem olarak türkiyede ingilizce öğretimi ne amaçlarla yapılıyor :

    1) zorunlu eğitim içinde ingilizce: tamamiyle ingilizce öğretmemeye dayalı ve ölçüm sisteminin gramere dayandırılark başarının ölçüldüğü sistemi içerir. ingilizce konuşma becerisi kazandırma yüzdesi % 0.1 dir
    2) kurslarda öğretilen ingilizce: ticari kaygılar taşır. ingilizce konuşmaktan ziyade kurslarda kpds, üdf vs sınav kaygıları duyan insanlarada hitab ettiği için yine gramer ağırlıklı kur sistemini benimserler. öğretmenlerinin çoğu telaffuz açısından rezildir. yanlış kulak alışkanlığı ingilizce öğrenimini sınırlar. kompleks gramer kuralları içinde boğulan kişinin tek yaptığı (başarılı olan azınlık içersinden) çeviri konusunda uzmanlaşmaktır. maalesef kursa başlayan öğrencilerden kurların tamamını tamamlayanlara pek rastlanmaz. buda gösteriyor ki kurslarda biryerlerde yanlış yapıyor. Bunun nedeni şu aslında: öğretmenler beginner ve elementry kısımlarını neredeyse ezberliyorlar. gösterebilecekleri tüm perf. gösteriyorlar. yüksek kurlarda eğitmenler aynı başarıyı, motivasyonu sağlayamıyorlar. birşeyler öğretmek adınada ağır gramer konularına girilince öğrencinin dersten koptuğu anda ise onun için o kurs bitiyor. artık amaç ing. öğretmek değil zaman doldurmak noktasına geldiği için bir sonraki kura öğretmen sınıfı taşıyamıyor. işte büyük yanlış burada. siz bir dil kursuna giderseniz ilk soracağınız soru "kursun tüm kurları tamamlayan öğrenci yüzdesi nedir" onu öğrenmek olmalıdır. Kurslarda üst sınıflarda öğretmen beğenmemenin nedenide budur.
    3) bireysel öğrenim: sadece medya materyallerini ve internet ortamını kullanarak kendine göre bir sistematik içinde bunu başarmak yüzde olarak hepsinden daha fazla ing. öğrenme yüzdesi vermekte. bunun nedeni kişinin güdüleyeninin kendisi olması, internette bulduğu özellikle yabancı kaynaklı ingilizce öğretici sitelerin; ingilizceyi konuşma ağırlık olarak öğretmek istemesi, bizler gibi hiç birinin gramer saplantısı yok. basit anlamdaki grameri öğrenme süreci içinde veriyorlar. sonuçta amaç konuşulan canlı ingilizceyi öğretmekse ağır gramer bu öğretimi ancak engelleyebilir. dil bilim dili matematiksel olarak inceler, fakat herhangibir dili kullanan kimse, cümle kurarken bu matematiği asla kullanmaz. sadece dil refleksini kullanır. bu refleksin gelişmesini sağlayan yöntem en iyi dil öğretim yöntemidir. Bu yetiyi sağlayabilen kursta en iyi kurstur.

    okuduğunuz için teşekkürler. (imla hatası olabilir)


    Bu Yazıdaki 3Madde Hakkında Birşey Sorcam. Bu Yabancı Kaynaklı Sitelerden İngilizceyi Öğrene Bilmek İçin Orda Yazan Şeyleri veya İçeriğinde Ne Varsa Anlayabilmemiz İçin Neleri Yapmış Olmak Gerek ... Kısaca O İçerikleri Az Çok Anlayabilmek İçin Neleri bilmek veya Yapmak Gerekir.




  • wordexam indirdim kurdum, ben böyle ince düşünülmüş harika bişey görmedim. herşeyi ayarlıyorsunuz ve gerçekten öğretiyor

    approach yaklaşmak
    be back (okuduumda anlasam da konuşmada kullanmadığım ama word exam sayesinde kullanmaya çalışacağım bi fiil :S)
    ask out çıkma teklifi etmek
    şuanlık öğrendiklerim :D

    ayrıca kelime paketlerinden hangi alanda kelime öğrenmek istediğinizi seçiyorsunuz, kendiniz ekleyebiliyorsunuz. öğrendim dediğinizde yerine bşka kelime koyup tekrar döngüye sokuyor. denemeden faydası olmayacağını düşünenler bi şans vermeli bence, kotalılar da dahil.

    10/10
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Behlül

    Sırf ingilizcem çok iyi değil diye harika bir kız ellerimden kayıverdiİngilizce öğrenin arkadaşlar nerede lazım olacağı belli olmaz


    Kullanıcı adıyla yorum manidar...
  • Güzel konu notlarımı aldım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Code Geass

    Güzel konu notlarımı aldım

    Paylaşsana burada..Çok uzun yazıyor.
  • Listening konusunda güzel içeriğe sahip kullanılabilecek 2 site

    http://www.elllo.org
    http://www.esl-lab.com
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metas

    Listening konusunda güzel içeriğe sahip kullanılabilecek 2 site

    http://www.elllo.org
    http://www.esl-lab.com


    bilgiler için teşekkürler




  • İngilizceyi öğrenmek isteyenler imzamdaki adrese de bir bakabilirler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasan Kılko

    İngilizceyi öğrenmek isteyenler imzamdaki adrese de bir bakabilirler...


    reklam kokan bir öneri çok faydalı oldugunu sanmıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasan Kılko

    İngilizceyi öğrenmek isteyenler imzamdaki adrese de bir bakabilirler...


    ben inceledim ve arkadaşın blogundan faydalandım.

    gramer için faydalı bir blog.

    verdiğin emek için kendi adıma teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.