Şimdi Ara

P.O.M.E.M. ( Polis Meslek Eğitimi)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
33.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 4 yıllk (herhangi bir bölüm) fakülte mezunların 6 aylık bir eğitim alarak Polis olarak göreve başlamasıdır. Son 4 yıldır bu sistem devam ediyor. Şuan emniyet teşklatı içerisinde çok sayıda öğretmen, mühendis, işletme mezunu Açıköğretim Fakültesi mezunu arkadaşlar bulunmakta. Polisimizin eğitim seviyesinin yükseltilmesi adına çok iyi bir sistem diye düşünüyorum. Fikirlerinizi beyan edebilirsiniz.



  • 4 yıllık demişdin 2 yıllık değil mi?
  • P.M.Y.O ile P.O.M.E.M. mezunu arasında bir fark varmı?
  • Evet var. P.M.Y.O, lise mezunlarının Öss+ mülakat+ fizikik yeterlilik.. den aldığı ortalama puan ile başvurduğu ve sınavı kazanırsa 2 yıl okuduğu ve normal bir polis olduğu bir eğitim birimidir. Bu iki yılı aöf den bir şekilde 4 yıla tamamlarsa ve 5 yıl görevin ardından komiserlik sınavını kazanıp komiser olabilir. P.O.M.E.M ise 4 yıllık fakülte mezunu olmak ve kpss den belli bir barajı aşmak şartıyla başvurulan, kpss puanı+ mülakat + fiziki yeterlilik sınavlarının ortalama puanı ile seçilerek alınan öğrencilerin 6 aylık bir eğitimin ardından normal bir polis memuru olduğu eğtimi birimidir. İki eğitim biriminden mezun olan polisler arasında sadece derece farkı var. Pek ciddi bir fark yok. Ama Pomem'in avantajı şu: Adam zaten üniversite mezunu olduğu için üniversite mezunu olmayı beklemiyor. Sadece birkaç yıl bekleyip komiserlik sınavına girebiliyor.Ama hepsinden önemli polisimizin daha eğitimli olmaya başlaması.
  • Bir düzeltme yapiyim. Lise mezunları alınırken öss de ki barajı aşmaktan hariç bir de ayrı bir yazılı sınav var onu söylemeyi unuttum. Ama pomem lerde kpss yazıı sınav yerine geçiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hidayet029

    Evet var. P.M.Y.O, lise mezunlarının Öss+ mülakat+ fizikik yeterlilik.. den aldığı ortalama puan ile başvurduğu ve sınavı kazanırsa 2 yıl okuduğu ve normal bir polis olduğu bir eğitim birimidir. Bu iki yılı aöf den bir şekilde 4 yıla tamamlarsa ve 5 yıl görevin ardından komiserlik sınavını kazanıp komiser olabilir. P.O.M.E.M ise 4 yıllık fakülte mezunu olmak ve kpss den belli bir barajı aşmak şartıyla başvurulan, kpss puanı+ mülakat + fiziki yeterlilik sınavlarının ortalama puanı ile seçilerek alınan öğrencilerin 6 aylık bir eğitimin ardından normal bir polis memuru olduğu eğtimi birimidir. İki eğitim biriminden mezun olan polisler arasında sadece derece farkı var. Pek ciddi bir fark yok. Ama Pomem'in avantajı şu: Adam zaten üniversite mezunu olduğu için üniversite mezunu olmayı beklemiyor. Sadece birkaç yıl bekleyip komiserlik sınavına girebiliyor.Ama hepsinden önemli polisimizin daha eğitimli olmaya başlaması.


    Bi kaç yıl dediğin 6 yıl
  • Haklısın aslında çok kısa bir zaman değil. Ayrıca komiserlik sınavı çok zor bir sınav. Hukuk kurallarını depolaman lazım kafanda. Bol bol ezber.Bu sınava girmek isteyipte vazgeçen polisler böyle diyor.
  • Polislikle ilgili özel sorularınız varsa arkadaşlar özel mesaj atabilirsiniz bende cevaplayabilirim. Ayrıca arkadaşım yazdığın bilgiler kesin bilgi olsun. Derece farkı var demişsin evet doğru sonra da pek ciddi bir fark değil demişsin burda eminmisin ?? O derece birçok şeyi etkiliyor lojmana giriş süren , lojman puanın. Senin 1 derece üstündeki adam daha erken lojmana yerleşebiliyor vs.
  • hımmm guzel bır durum ıssız kalırsam alternatıf olur .....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Musdi2009

    hımmm guzel bır durum ıssız kalırsam alternatıf olur .....


    Alternatif olur demişsin peki ordaki koşullara uyum sağlayabilecek bir yapın var mı ?? Okula girer ve beğenmez çıkmak istersen 85.000 tl ödeyeceğini biliyormusun + işe başladıktan 2 yıl içinde ayrılırsan da bu miktar geçerli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 7 Mayıs 2009; 21:07:53 >
  • fızık konusunda sorunum yok polıslık hep hosuma gıtmıstır sorun olmaz bana su teskılat ıcersınde calısanlar nası orda oluyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musdi2009 -- 8 Mayıs 2009; 9:19:41 >
  • bende istiyorum fakat okul bitirdiğim zaman yükseleceğim en yüksek kademe yada rütbe nedir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FREE-4
    bende istiyorum fakat okul bitirdiğim zaman yükseleceğim en yüksek kademe yada rütbe nedir


    Şuan üniversite okuyorsan pomemden girebilirsin polisliğe okuldan çıkınca normal polis memuru olarak çıkacaksın. Yıl içinde komiserlik sınavları oluyor onlara girer ve kazanırsan başkomiserliğe kadar yükselebilirsin sonra yaş haddinden emekli olursun 3201 sayılı ETK nın 55.mad bakabilirsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FREE-4

    bende istiyorum fakat okul bitirdiğim zaman yükseleceğim en yüksek kademe yada rütbe nedir


    Yavaş yüksel bi tarafına bi şey olmasın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yarkanavci


    quote:

    Orjinalden alıntı: FREE-4

    bende istiyorum fakat okul bitirdiğim zaman yükseleceğim en yüksek kademe yada rütbe nedir


    Yavaş yüksel bi tarafına bi şey olmasın

    arkadaşım insan gibi soru sordum hayvanmısında böyle bi cevap atıyorsun dedim ki okulu bitirince polis olursam sınavları vs geçerek yükseleceğim en yüksek rütbe kademe nedir dedim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg88 -- 10 Mayıs 2009; 11:10:44 >
  • merhaba
    Ben kimyagerim, pomem'e başvurmayı düşünüyorum, fakat eğitim sonucu tam olarak ne iş yapacağımı bilmiyorum. Yani devriye gezen polis mi olucaz, hırsız mı kovalıycaz, mitinglerde duvar ören polislerdenmi olucaz?
    Yoksa eğitimimize göre bir yerleştirme mi var? veyahut misal bilgisayardan anlayan gelsin, otur sen yazıcısın gibi bi askeri mantık mı var? :)
    Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim:)
  • POMEM'den polis olanın yükselebileceği en yüksek rütbe nedir?

    PMYO'dan yükselenle aynı rütbeye yükselme hakkı var mı?

    ÖSS'den hemen sonra PMYO değil de 4 yıllık polis akademisinde okuyup da amir sınıfında polis olanlar hangi rütbeye kadar yükselebilir?
  • Pomem'e başvuran Üniversite mezunlarının lisans düzeyinden mi kpssye girmiş olması gerekiyor.?
  • evet

    zaten üniversite mezunu olursan lise düzeyinden giremiyorsun iptal oluyor sınavın...
  • 6 aylık eğitimde de okulda yatıp kalkıyoruz acaba yoksa isteğe göre eveden de gidip gelebiliyor muyuz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.