Şimdi Ara

TEKNİK RESSAM OLANLAR NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
67.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

TEKNİK RESSAM OLANLAR NE KADAR MAAŞ ALIYOR?


(En Son Oy Tarihi: 10.9.2020)
Giriş
Mesaj
  • valla pıyasada oyle paragoz patronlar mudurler oldugu surece deger verılmıcek ressamlara mesala ben

    2 yıllık teknıkerım ank da turkıyenın en onde gelen vınç sırketlerının bı tanesınde ressam olarak calısmaya baslamıstım 750 tl maas+yemek+servıs ama iş deneyımım olmadıgı ıcın baya bı zorlanmıstım bıde calıstgınız yerdekı sef mudur falan sıze takıntılı olursa ozaman ıste ıs yerınız hıc cekılmez oluyo
    mesala benım bu eskı calıstıgım yerdekı ressamlar autocad konsunda cok cok ıyılerdı bendende oyle bır performans bekledıler e dogal olarak bende yenı mezun olmus ve ıs tecrubesı olmuyan bırısı olarak cok cok zorlandım hatta sınırden oturup aglamıslıgım bıle oldu bı sure sonra ztn fotokopı cekme cızımlerı dagıtma ımzalama revızyonları dagıtma falan fılan derken butun gunum bu projelerı fabrkaya dagıtmakla gecıyodu 1 saatte yapıcagım cızımı 6 saatte yapamıyodum dıger verılen ayak ıslerı yuzunden demek ıstedgıım calıstıgnız yerdekı sef,mudur ıle ılıskılerınızın cok cok ıyı olması lazımkı ucretınızde yukselıs olsun bazı ınsanlar var mesala senın kadar ıyı bılmıyordur programları ama senden daha fazla ucret alıyodur ıste buda sefe mudure karsı yaglama olayına gırmıstr yada araları cok ıyıdır bende zaten 6 ay sonra calısgıtım yerden cıkartıldım benm ıstıfa etmem ıcın her turlu pıslıgı yapsada sef ve mudur etmeyınce ıstıfa en sonunda 6 ay sonra onlar cıkarttı gerekcede sırketımız kuculmeye gıdıyo dendı kı o donem 5 kısı ıse alındı ve hıc bır ıs yapmadılar 2 ay boyunca bos bos oturdular yenı bılgısayların gelmesını bekledır 2 ay oturdukları yerden maaslarını aldılar iş dunyası cok cok kotu ayagını kaydırmak ıstıyen kıskanc ınsanlarla dolu ıstersen butun programları adan z ye kadar her detayını bıl genede yaranamıyosun yetersızsın cok yazdım bıde baya alakasız yazılar dolu umarım kusura bakmazsınız gercekten cok cok can sıkan bı durum




  • arkadaşlar, aranızda teknik ressam olan var mı? nekadar maaş aldığınızı (lütfen dürüst cevap verin) hangi pgogramları kullandığınızı, mezun olduğunuz okul ve iş tecrübenizide paylaşırsanız çok memnun olurum.




    ben 1.5 senedir özel bir şirkette teknik resim işlerine bakıyorum. 850 tl maaş alıyorum. ve bunun az olduğunu düşünüyorum ancak çevremde bunu kıyaslayacak hiç kimse bulamıyorum.
    bu yapmış oldığum anketle ön bir fikir edinmek istiyorum. ve eğer maaşım sıtandardın çok altındaysa işverenle bu konuda konuşmayı düşünüyorum. ben dokuz eylül üni. makine teknikerliği bölümünü bitirdim. çok iyi derecede solidworks programını ve 2d autocad kullanıyorum. şu sıralardada catia programını öğreniyorum.


    bilgilerinizi objektif olarak paylaşırsanız aynı meslek gurubundaki arkadaşlarımızıda bilinçlendirir ve düşük sıtandart dışı maaşla çalışmasına engel olmak için gözünü açabiliriz.
    hepinizin değerli yorumlarını bekliyorum. teşekkürler.







  • bende bu sene makine resimi bitiriyorum arkadaşlar
    dediğiniz gibi hak ettiği maaşı alamıyo teknik ressamlar
  • Merhabalar kingger arkadaşıma tamamen katılıyorum şimdi diyeceksinizki bize o fiyatı verdilerde biz mi çalışmadık sizi de anlıyorum ama bir kaç yerden kopukluk vermeyip ses çıkmassa da sizin çocuklarınızda o fiyatlara çalışır. yani bu işin toplu olması gerekir.
  • Merhaba arkadaşım. İnternette gezinirken yazını okumuş bulundum. Öncelikle kendimi tanıtmak istiyorum.
    2003 yılında İnşaat Teknolojisi programında yer alan Mimari Yapı Teknik Ressamlığı dalını bitirdim.
    Eğitim sürem 4 yıldır. Meslek kodum 3118.12'dir. Biz Teknik Ressamların yani hepimizin ortak meslek kodu ise 3118.08'dir.
    Okulum Bittiğinde Staj yaptığım Mimar'ın yanında Asgari üceretin 1,5 katıyla çalıştım.
    Askerlik bittiğinde de aynı mimarın yanında asgari ücretin 1,5 katıyla çalışmaya devam ettim.
    Ve zamanla beni mutlu eden maaş artışım gerçekleşti. Uzun yıllar deneyim edindikten sonra daha büyük bir yapı şirketinden teklif aldım ve kabul ettim.
    Ayrıca şunu da eklemek istiyorum. 2 yıllık Önlisans'a sınavsız geçiş hakkım olmasına rağmen yaşam şartlarından dolayı hep çalışmak zorunda kaldım.
    Şu an maddi durumum çok çok iyi ve beni çok aşırı mutlu eden bir ücretle çalışmaktayım.
    Yasal olarak Tekniker unvanını alanların asgari ücretin 2 katı ile çalıştırılmaları zorunludur. Aksi durumlar yasal suçtur.
    Örneğin ben şu an işten çıkmış olsam Meslek Kanunum gereğince, Örgün eğitim aldığım için, bana iş verecek olan kurum ya da kuruluşlar en az asgari ücretin 1,5 katını ödemek zorundadırlar. Ama ben deneyimli olduğum için daha yüksek ücret talebinde bulunurum yani kabul etmem. Belli standartların altına asla inmem.
    Tabii bu çalıştırdığı toplam personel sayısına göre değişkenlik gösterebilir fakat çok fazlada oynama olamaz.
    Öncelikle mesleki kanun numaranı öğrenmeli ve yasal olarak ne kadar ücretle çalıştırılabilmen gerektiğini öğrenmelisin.
    Ben biraz araştırma yaptım. Yasal olarak asgari ücretin 2 katı ödenek alman gerekmektedir. Ayrıca sana şunu söylemek isterim.
    Çizim olmazsa işte olmaz. Sen üretim yapılan her alanda iş bulabilirsin.
    Bir iş yerine kendini pazarlarken bu kadar ucuza pazarlamamalısın. Çünkü çizim bir çok sektörde zorunludur. Çünkü çizim olmazsa üretimde olmaz. İmalatta olmaz. Eğer bu ikisi olmazsa zaten işte olmaz.
    Makine ressamları bir çok endüstrilerde iş bulabiliyorlar. Yani bizimkinden biraz daha farklı.
    Biz bina inşa ediyoruz. İnsanlar var olduğu sürece sığınacak barınak ararlar. İnsan nesli tükenmediği sürece bizim sektörde iş bitmez.
    Mimar ve Mühendislerin direktifleriyle çalışırız.
    Anlatmak istediğim konu ürtetim olan her alanda mimar ya da mühendis denetimi altında çalışamayacağınız için kendi başınızada birşeyler tasarlayıp çizebildiğinizi düşünüyorum.
    Yani biraz daha önünüz açık, biraz daha kendi halinizde, biraz daha serbest, bağımsız ve de esnek çalışabiliyorsunuz.
    Ben bi çok endüstrinin üretim olan alanlarında çizim olmadan imalatta yapılamayacağı düşüncesindeyim.
    Bu açıdan düşünüldüğünde kendinizi iş verene pazarlarken biraz daha mantıklı düşünmeniz gerekmektedir.
    İnşaat sektöründe bu durum biraz daha farklı tabii ki.
    Bizde çok aşırı deneyimli olmak bütün işleri değiştirebilir. Mesela benim 4 yıllık örgün eğitimimle birlikte 15 yıllık kariyerim var.
    İnşaat sektörü yani kendi sektörüm dışında da üretim/imalat/tasarım yapılan bir çok sektör dallarında ek iş olarak kesit vs vb... türde ki 2d, 3d vs vb... türde çizimleri yapabilmekteyim.
    Ve ben ek iş olarak yaptığım çizimlerde, çizim başı 500 TL ücret almaktayım. Tabii ki bunu ek iş olarak yaptığım için genelde 500 TL 'den aşşa düşmüyorum.
    Yani demek istediğim çizim olmazsa işte olmaz. Bu yüzden daha akıllı/zeki olman ve piyasada ki değerini düşürmek yerine daha da fazla yükseltmelisin.
    Şu an çalıştığım yapı şirketinde kazancım 2200 TL'dir. Mesailerimle birlikte ücret ödeneğim daha da iyi şekilleniyor. Bu yüzden son 1 senedir fazla ek iş almıyorum.
    Tabii ki tüm Mimari Yapı Teknik Ressamları bu ücreti kazanamazlar. Az önce de söylediğim gibi deneyim bir çok şeyi değiştirebilmektedir.
    Bizim sektörde Teknisyen ve teknikerler Mimarların her söylediklerini yapmak zorundadırlar. Örneğin Mimar çizer. Ya da elemanları çok deneyimliyse tasarımı sunar elemanlar çizmeye çalışır. Elemlanların yetersiz kaldığı noktalarda mimar devreye girer vs vb... Ya da mimar projelerin genelini kendi çizer ara çizimleri elemanlarına çizdirtir. vs vb...
    Örneğin çizim dışı da iş yaptırtabilirler. Mesela belediyelere gönderebiir. Arşiv işlerini yaptırabilir. Vs vb... bir çok ara teknik işleride yaptırtabilir. Yapmazsam ne olur? Tabii ki de işimden olabilirim. Başka bir teknik elemanla rahatlıkla anlaşabilir.
    Ama bu durum sizlerde biraz daha farklı. Sizler çizim dışında hiçbir iş yapmak zorunda değilsiniz. Biraz daha bağımsız çalışıyorsunuz. Hür iradelerinizle çalışabiliyorsunuz. Çünkü bir çok edüstride çizim/plan/tasarım vs vb... işleride yapabiliyorsunuz.
    Yani çizim dışında herhangi bir iş edinimini yerine getirmek zorunda da değilsiniz.
    Kullandığım programlar:
    AUTOCAD(Uzman)
    3D MAX(Uzman)
    -
    Kullanımını bildiğim diğer programlar:
    SOLIDWORKS(Uzman)
    UNITY 3D(Orta)
    MAYA(Orta)
    MİMARİ TASARIM & MODELLEME(Uzman)
    Bunların yanı sıra Endüstriyel ürün tasarımı, Karakter modelleme & animasyon, Film - Reklam animasyon efekt vs vb.. türde programlarda da ön bilgilerim müvcuttur.
    Çok iyi seviyede bilgisayar bilgim mevcut olup çok iyi seviyede yabancı dil bilmekteyim.
    Genel olarak AUTOCAD kullanmaktayım. Ve diğer programlarlada zaman zaman işlerim olmaktadır.
    Eğer orada ki iş edinimin gerçekleşmediğinde, çizim olmadığında işler yürüyemeyecek şekildeyse, iş verenle tekrar görüş kendini daha iyi şartlarda pazarla.
    Ve gerçekten meslek yüksek okulu bitirdiysen kendi meslek kanununu iyi öğrenmelisin. Demek istedigim konu meslek kanununa aykırı çalıştırıyorsa zaten yasal degildir.
    Senin meslek kanununu biraz araştırmaya çalıştım. Asgari ücret x 2'dir. Yani seni 865 x 2 = 1730 TL'den düşük fiyatla zaten çalıştıramazlar.
    Ben senin yerinde olmuş olsam meslek kanunumu biraz daha iyi araştırır ve bunu başbakanlığa yani BİMER'e düzgün bir ön yazı ile bildirir, BAŞBAKAN'dan yardım talep ederdim.
    Ve iş verenede "ek tediye" davası açardım. Ek tediye nedir diye soracak olursan. Geriye dönük alacaklarla alakalı olan bir davadır.
    Öyle sanıyorum ki en fazla 5 sene geri dönüyorlar. Ve sen zaten ortalama 2 sene kadar çalışmışsın.
    Yani bunu da şöyle açıklamalıyım. Senin anlayacağın dilde söyleyim kardeşim.
    2 sene boyunca 865 x 24 = 20760 TL alacaklı konumdasın. İş veren sana bunu ödemezse avukatlık bürosuna ya da hukuk bürolarına gitmelisin. Seni aydınlatmak için, danışmanlık ücreti isteyeceklerdir.
    Avukatlık ya da hukuk bürolarına gidip, bu konuyla alakalı yasal haklarını daha sağlam öğrenip, geriye dönük alacaklarla alakalı dava açma haklarını öğrenmeyi ihmal etmemelisin. Umarım geriye dönük alacaklarla alakalı açılacak olan iş veren ile işçi arasında ki ilişkilerde herhangi bir kota sorunu yoktur. Yani demek istediğim davayı açabilmen için belli bir çalışma süresini(yılını) doldurabilmen gibi.
    Aslında ilk etapta bu konuyu iş verenle konuşarak çözmeye çalışman daha mantıklı olabilir. Neden dersen iş veren anlaşma teklif ederse avukat parası ödemezsin. Ve sanırım avukatlar % 7 ile çalışıyorlar. Yani 20760 TL'nin % 7'si matematiksel olarak 1500 TL civarındadır. Fonlarıyla birlikte sanırım 2000 TL'yi bulur. Yani 20760-2000= 18760 TL'lik bir kazancın olmuş olur. Yani iş verenle anlaşabilirsen avukat parası ödemek zorunda kalmazsın. Biraz yukarıda da yazdığım gibi herşeyden önce ek tediye davasını açmak için yasal şartların neler olduğunu iyi öğrenmelisin. Yine biraz yukarıda yazdığım gibi belki de belli bir çalışma yılı zorunluluğu vardır. Bu konuda da avukatlak bürosunda rehberlik ücreti ödeyerek aydınlanabilirsin. Ve benim kendi şahsi fikrim, yani mantık olarak düşünecek olursam, bence senin tamamen yasal haklarının var olduğu düşüncesindir. Yani ben senin bu konuda tamamen yasal haklarının var olduğundan mantık yoluyla emin olabiliyorum. Ama tabii ki de daha fazla aydınlanmak gerekmektedir.
    Umarım meslek kanununu bir an önce öğrenirsin ve bence tüm önlisans yapan teknikerler aynı statüdedirler ve aynı kanundan yararlanıyorlardır.
    İnşaat teknolojisinde Önlisans yapanlar, inşaat teknikeri oluyorlar. Ve en az asgari ücretin 2 katıyla işe başlıyorlar.
    Benim sana tavsiyem iş verenle konuş. Kabul etmezse geriye dönük alacaklarla alakalı ek tediye davanı açacağını söyle. Bence muhtemelen kabul edecektir. Çünkü sen davanı açtığında işlediği yasal suçlar zaten ortaya çıkacaktır.
    Ve son olarak şunu söyleyim kardeşim. Eğer olurda geriye dönük alacaklarınla alakalı dava açmak istediginde herhangi bir kota sorununa maruz kalırsan bence kota sürenin dolmasını bekle. Kota süren dolduktan sonra hamlelerini yapmaya çalış. Ama bence mantık olarak herhangi bir kota sorunu yaşamayacaksın. Bu düşünceye kapılmamda ki nedense bir çok iş davasında 6 aylık süreç sınır alınmıştır. Yani böyle bir ön bilgim var. Umarım kota sorunu yaşamaz ve bir an önce şartlarını kabul ettirerek haklarını alırsın.
    Umarım aydınlatabilmişimdir kardeşim.

    http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CDwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.asm.gov.tr%2FUploadGenelDosyalar%2FDosyalar%2F143%2FMEVZUAT%2F11_11_2013_11_50_45.docx&ei=PSp3U47BIM3XPLjfgdAJ&usg=AFQjCNHoaRc9_i2U8-WksdxDcL-1OuDl2g&sig2=Au7U_FqinDCouohaYcON9g

    Tüm bunlara ek olarak şöyle bir şey daha ekleyeyim. Düz lise bitirenlere AUTOCAD kursları vs vb.. kurslar veriliyor. Aldıkları eğitimlerle meslek liseleri, teknik liseler, anadolu meslek liseleri ve meslek yüksek okullarından mezun olan kişilerin bazı alanlarda ki yapabildikleri işler gerekli temel eğitimler verilerek yaptırtabiliniyor. Bu da hepimizin değerini düşürüyor. İş verenler doğal olarak ceplerini düşündükleri için, düz lise bitirmiş gerekli serfikaları almış eleman arayışlarına giriyorlar. Yani demek istediğim konu. Onların hiç bir şekilde "meslek eğitim kanunlarından" yararlanma şansları olmadığı için, piyasa değeri asgari ücrete kadar düşebiliyor. Bazı iş verenler kurnazlığından böyle yapıyor bazılarıda bu konularda bilgili olmadıklarından dolayı böyle yapıyorlar. Yani uzun lafın kısası Meslek lisesi mezunu ya da teknik lise mezunu kişiler kendi alanlarında ya da kendi alanlarıyla alakalı alanlarda iş bulduklarında en az asgari ücretin 1,5 katıyla çalıştırılmak zorundadırlar. Meslek yüksek okullarından mezun olanlarda kendi alanları ve kendi alanlarını kapsayan alanlarda en az asgari ücretin 2 katı ile çalıştırılmak zorundadırlar. Bu konuyla alakalı şöyşe bir çözüm sunulabilir. O sertifikalar ya o mesleğe yönelik kişilere verilmelidir. Ya da düz liselilerde o sertifayı aldıklarında bizlerle aynı iş kanunlarından yararlanabilmelidirler. İşte bu uygulandığında sistem düzelir. Hani bırakın düz liseyi ortaokul ve ik okul mezunlarına kadar düşürenler bile var. Yani sertifika veren kurumlarda para kazanmak için sertifikaları herkeze veriyorlar. Bu tür olaylarla alakalıda belli bir kotalandırılma yapılmalı düşüncesindeyim. Ben inşaat sektöründe hiç görmedim. Bizim sektörde genelde meslek dışı sektörlerde ki kişileri çalıştırmıyorlar. Ama Endüstrilerin alanları çok fazla geniş olduğu için bu tür olumsuzluklar endüstrilerde daha fazla ortaya çıkıyor. Sonuç olarak iş verenler hep kendi ceplerini düşünüyorlar.

    En son olarak eklemek istediğim bir şey daha var. Bu işin ticaretini yapanlarda var. Örneğin kendini işletmeci olarak tanıtıp, size bir çizim yaptırtmak isteyen herhangi biriyle karşılaştığınızı düşünelim. Ek iş alacaksanız mutlaka işletmelere gidin. Üretim/imalatı kendi gözlerinizle görün. Yani kimliği belirsiz insanların mesleklerimiz üstünden ticaret yapmasına izin vermeyin arkadaşlar. Biraz daha geniş örnek vermem gerekirse. Örneğin sıradan bir vatandaşım diyelim. Herhangi bir yakınımın iş yerini kullanır sizi davet ederim. Orda size bir çizim yaptırmak istediğimi söylerim. Bir şekilde emeğinizin karşılığı olan ücretin daha da az fiyatında belki de sizi ikna bile edebilirim. Bu tür durumlara prim vermemek için mutlaka üretim/imalatı kendi gözlerinizle görmek isteyin. Çünkü Ali isminde ki şahıstan üretim/imalat üzerine çizim işini alıp, Veli isminde ki teknik ressama çizim işini pazarlama şansım oldukça yüksektir. Ali'ye 600'e çizeceğimi söylemişsem, Veli'ye 500'e çizdirip 100 TL kâr yapabilirim. Üretim/imalat sektörlerine yeni atılan küçük işletmeler ne yazık ki bu tür ticaret canavarlarının ellerine düşmektedir. Bir çizim için 750 - 1000 TL isteyip, 500 TL'ye teknik ressamlara dışarda çizdiren insanlar mevcuttur. Bu tür sorunlara engel olmak için, ek iş olarak anlaşacağınız firmalar ya da şahıslarla anlaşırken mutlaka ve mutlaka üretim/imalat yerlerinde ne ürettiklerini kendi gözlerinizle görün. Bu işin ticaretine prim vermeyin arkadaşlar. Zaten alacağınız adam akıllı 1 ek iş ortalama 1 haftanızı alacaktır.
    Meslek deneyimim doğrultusunda 11 senedir inşaat sektöründeyim. Profosyonel çalışıyorum. Deneyim ve tecrübelerimi aktarabildiysem ne mutlu bana.
    Umarım aydınlatıcı olabilmişimdir. Sizlerden tekrar rica ediyorum. Bu işin ticaretini lütfen yaptırmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WooDy WooD PaCKeR -- 17 Mayıs 2014; 21:33:10 >




  • K-orn kullanıcısına yanıt
    Senin meslek kanunun var. Bu kanuna göre seni asgari ücretin 2 katı ile çalıştırmak zorundalar.
  • 2009 dan beri yer yer konuşulmuş değişik bir konu olmuş farklı meslek grubundayım ama merak ederek okudum gelişmeleri, konuyu açan arkadaş ne alemde acaba.
  • up
  • bende makina resim konstüriksiyon okuyorum 2. sınıfım. senin kullandığın programları kullanıyorum bende ve mezun olunca makina teknisyenliği ünvanıyla iş arıcam. eğitim durmumuz aynı yani aslına bakarsan yaptığımız işe göre 850 tl az gibime gelio bence 1000 tl den başlamalı ama ülkeninde ekonomik durumu ortada. Artık insanlar çalışacağı yerlerde rahatça istediği fiyatı söylüyemiyorlar senden sonraki gelen adam 100 milyon daha aşşa bir fiyat istese direk onu alıyorlar çünkü mecburen sende az paraya çalışmak zorunda kalıyosun ama ne diyelim bunada şükür diyecez dostum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: K-orn

    bende makina resim konstüriksiyon okuyorum 2. sınıfım. senin kullandığın programları kullanıyorum bende ve mezun olunca makina teknisyenliği ünvanıyla iş arıcam. eğitim durmumuz aynı yani aslına bakarsan yaptığımız işe göre 850 tl az gibime gelio bence 1000 tl den başlamalı ama ülkeninde ekonomik durumu ortada. Artık insanlar çalışacağı yerlerde rahatça istediği fiyatı söylüyemiyorlar senden sonraki gelen adam 100 milyon daha aşşa bir fiyat istese direk onu alıyorlar çünkü mecburen sende az paraya çalışmak zorunda kalıyosun ama ne diyelim bunada şükür diyecez dostum


    aslında her işin bir ortala ücreti vardır. ama bizim işin dez avantajı bu işi hiç bilmeyen veya çok az bilen insanlar bir iki şey öğrenip şirketlerde çalışıyorlar ve çok düşük ücretlere razı oluyorlar. örneğin bir pazarlama müdürü 3000 tl maaş alıyorsa ve sende aynı şirkette 1000 tlden daha az maaşla çalışıyorsan bu işte bir yanlışlık veya bir haksızlık olduğunu düşünüyorsun. sen teknik ressam olarak daha fazla para istiyorsun ve sana verilen cevap şöyle oluyor. şirketin durumunu görüyorsun. iş yok. ama sen şirkete 4 tane pazarlama personeli ve 5 tanede muhasececi alıp çalıştırıyorsun. ve hepsinin ücreti teknik ressamdan fazla. ancan teknik ressam hepsinden fazla çalışmal zorunda kalıyor.

    benim söylemek istediğim arkadaşları bu konuda bilinçlendirelim. ve standardın altında teklif edilen ücretlere razı olmayalım.




  • up
  • Dostum amcamda ressam ve 1500 2000 arasında maaşı vardı tam hatırlayamadım şimdi.Yani öyle 6000 700
    0 liralar hayaldir bu meslek için.Yani uzun lafın kısası 1500 diyelim şu şartlarda.
    Dostum yazının tamamını okumamışım amcamın yaklaşık 15 yıllık tecrübesi var o sayede 2000 civarı alıyo.Ama senin maaşının da en azından şöyle bir 1000 lira olması lazım yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dungeon16 -- 23 Nisan 2009; 19:32:28 >
  • verdiğn bilgiler için teşekkür ederim. elbette tecrübe çok önemlidir. üniversitede nekar iyi eğitim alsanızda iş hayatına başlayınca eksikliklerinizi görebiliyorsunuz. tecrübe insana çok şey katıyor. bence yaklaşık 2 yıllık bir tecrübede bir çok firma için yeterli seviyede oluyor.
  • forrumda teknik ressam olarak çalışan veya yakınında bu görevi yapan arkadaşlar ankete katılabilirler mi? değerli yorumlarınızı bekliyorum.
  • Konstüktör ressamım. Sanayimiz baştan aşağı kolpa ve kopyadan ibaret olduğu için kalifiye bir ressama pek ihtiyaç duyulmuyor. Tecrübe kazananlarda zaten ressamlık adı altında kalıpçılık gibi mesleklere yöneliyor. Uzun vadede alınabilecek maksimum miktar 1000TL dir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bakidoruk

    Konstüktör ressamım. Sanayimiz baştan aşağı kolpa ve kopyadan ibaret olduğu için kalifiye bir ressama pek ihtiyaç duyulmuyor. Tecrübe kazananlarda zaten ressamlık adı altında kalıpçılık gibi mesleklere yöneliyor. Uzun vadede alınabilecek maksimum miktar 1000TL dir.


    bence sanayide teknik ressamlara gereken değer verilmiyor. yurt dışında teknik ressamlar el üstünde tutulurken ülkemizde boş adam muamelesi görüyor. bunun nedenide ülkemizde emeğe saygı yok.
  • Ülkemizde emeğe saygı yok ama asıl neden bu değil.. Bizim emek gösterebileceğimiz kadar profesyonel bir platform yok.
  • babam1500+
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bakidoruk

    Ülkemizde emeğe saygı yok ama asıl neden bu değil.. Bizim emek gösterebileceğimiz kadar profesyonel bir platform yok.


    eğer profesyonel bir platform yok ise her iş dalına eşit muamele edilir ve eşit maaş verilir. ama bir şirkette muhasebeciye veya pazarlamacıya, teknikressamın aldığı maaşın 2 - 3 katı veriliyorsa bu işte bir gariplik vardır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: arigatogozaimasu


    quote:

    Orjinalden alıntı: bakidoruk

    Ülkemizde emeğe saygı yok ama asıl neden bu değil.. Bizim emek gösterebileceğimiz kadar profesyonel bir platform yok.


    eğer profesyonel bir platform yok ise her iş dalına eşit muamele edilir ve eşit maaş verilir. ama bir şirkette muhasebeciye veya pazarlamacıya, teknikressamın aldığı maaşın 2 - 3 katı veriliyorsa bu işte bir gariplik vardır.

    Bu sistemde şirketlerin kurulma amacı tamamen para . Muhasebeciye neden fazla para verdikleri belli, ne kadar az vergi çıkartırsa bir muhasabeci patronunun gözünde o kadar iyidir. Pazarlamacı zaten adı üstünde, ticaret.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.