Şimdi Ara

NİSSAN PRİMERA (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.229
Cevap
45
Favori
410.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tesekkürler aracı 23 bine aldım ama lastikti lpgydi derken maliyeti artmıs oldu yine de bu fiyata alınabilecek en kaliteli arac oldugunu düsünüyorum bizim milletin 2.el tercihleri aslında tam benim işime yarıyor sevdigim aracı uygun fiyata alabiliyorum :)
  • Merhaba Arkadaşlar

    2005 model Primeram için Ankarada önerebileceğiniz servis var mı? İnternette bulabildiğimhttp://www.nissanozelservisankara.com/ linki olan servisle ilgili deneyiminiz oldu mu?

    Teşekkürler
  • tekrar merhaba
    aracıma bugün itibariyle teleflex marka lpg kiti taktırmış bulunuyorum yalnız henüz dakika bir gol bir misali rölanti dengesizliği sorunu başgösterdi rölanti göstergesi 600 ile 900 arası gidip geliyor bir düzeliyor bir oynama baslıyor ustanın dediğine göre bir süre kullandıktan sonra kendiliğinden düzelecekmiş şimdilik can sıkıcı tarafı bu oldu inşallah düzelir bu arada geri görüş kamerası ve usb portu için de araştırma yaptım, kamera hakkında kimsenin -yetkili servis de dahil- net bilgisi yok 2 oto elektrikçiden pazartesiye net bilgi verebilecekleri sözünü aldım usb portu için ise fiyatlar hayli değişken 150 tl ile 300 tl arası değişiyor açıkçası bana çok fazla geldi.
  • Arkadaşlar merhaba.
    Yaklaşık 2 ay önce Konyadan 2005 Nissan Primera Tekna aldım. Araç yaklaşık 150000 km. de.
    Araç beğendiğim bir araç ve sürüşü çok keyifli.
    1) Ancak Konyadan alıp Antalya ya getirdim ve birkaç gün sonra araç ilk marşa basınca çalışmamaya başladı. bu sorun devam ediyor ve 2-4 kez marşa bastıktan sonra çalışıyor.
    Araçta tartarini marka tüp takılı. Antalyta da merkez japon otoya götürdüm bakım için. rutin bakımı yaptılar ancak bu sorun için triger zincirinin değişmesi gerek dediler. Ancak bildiğim kadarıyla zincirin değişmesi için ses gelmesi lazım.
    Bende bana yakın olan Kumluca ilçesindeki sanayide bir ustaya götürdüm benzin pompasındandır dedi. Önümüzdeki haftaiçi götürüp yaptırmaya çalışacağım.
    Benzer sorun yaşayan var mı ?
    2) Ayrıca bir kere tesadüfi olarak çn far yıkamayı çalıştırdım ama diğer seferler ne kadar uğraştıysam da olmadı. Nasıl çalışır bilen var mı ?
    3) Bazen ön cama silecek suyu fışkırttığımda silecekler otomatik çalışmıyor, sorun ne olabilir ?
    4) Bir de bana tüple fazla yakıyor gibi geldi yaklaşık 250-280 kuruş yakıyor ( şehiriçi-şehirlerarası karışık). Normal midir ?

    Şimdiden teşekkür ederim




  • Far yıkamanın çalışması için farların açık olması gerekir.
    Kendi aracımın yakıt değerleri (2004 primera tekna 66000km BRC MY11 lpg kiti mevcut)LPG de şehir içi km de 28-30 kuruş,şehirler arası ise 22-25 kuruş.
    Benim de bir sorum olacak:Polen filtresini değiştirmek istiyorum ama polen filtresinin nerede olduğunu bilmiyorum.Tarif edebilecek olan varsa şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sen_y -- 10 Haziran 2011; 19:58:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senemir

    Far yıkamanın çalışması için farların açık olması gerekir.
    Kendi aracımın yakıt değerleri (2004 primera tekna 66000km BRC MY11 lpg kiti mevcut)LPG de şehir içi km de 28-30 kuruş,şehirler arası ise 22-25 kuruş.
    Benim de bir sorum olacak:Polen filtresini değiştirmek istiyorum ama polen filtresinin nerede olduğunu bilmiyorum.Tarif edebilecek olan varsa şimdiden teşekkür ederim.

    Önceki kasada torpidonun arkasında büyük ihtimal bunda da aynı yerdedir, torpidoyu sökmek gerekiyor.
  • arkadaslar ben de yeni lpg taktırdım ancak rölanti dalgalanması sorunu yasıyorum ustanın soyledigine gore manifold sökülüp yıkandıgı icin 1 hafta kadar adaptasyon süreci olurmus ondan sonra bu dalgalanma kendiliginden gececekmis baska motor ustalarına da sordum onlar da aynı seyi soyledi bakalım gorecegiz, onun haricinde lpg yakıt tüketimleriniz bana biraz fazla geldi 28-30 kurus lpg 2,30 dan hesaplanırsa 12-13 litre lpg yapar ki bu değer fazla gb, bakalım ben ne kadar yakacagım merak etmeye basladım. son olarak da geri görüs kamerasının -visia modeli icin- takılabildigini ögrendim, yakın zamanda onu da taktıracagım
  • istanbul anadolu yakasında önerebileceğiniz sağlam bir servis varmı.
    fren sisteminde bir sorun var sanırım.
    ışıklarda durmak için frene bastığımda araç kayıyor.. hemen durmuyor.
    dünde önümdeki araç yavaşlayınca frene dokundum baktım mesafe azalıyo frene bastım durmadı kaydı.. araca çarpmamak için bariyere sürterek durdum. abs den huylanıyorum.

    araç
    primera 2004 tekna 1.6
  • Servis konusunda benimde sorum olacak.
    Antalya da önerebilecğiniz bir nissan özel servisi var mı ?
    Merkez japon otomotive bakıma götürdüm, anca kne yalan söyleyeyim hiç tatmin olmadım.
    sanki biraz sallapati iş yapıyorlar gibi geldi.

    Arkadaşlar birde arabanın benzin otomatiği yaklaşık ne kadardır acaba, bilen var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamood -- 11 Haziran 2011; 18:56:46 >
  • Sorunum Disklerde imiş..
    Serviste Ön disk 395 TL
    Ön balata 200 TL


    Sanayide Ön disk 140 TL
    Ön Balata 85 TL (valeo)
    işçilik 30 TL

    Serviste aracın yanına yaklaştırmıyorlar bakım yapılırken.. sanayide böyle bir sıkıntıda yok..


    Aracınız frene bastığında tutmayıp kayma yapıyor ise ön disklerinize mutlaka baktırın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamood

    Servis konusunda benimde sorum olacak.
    Antalya da önerebilecğiniz bir nissan özel servisi var mı ?
    Merkez japon otomotive bakıma götürdüm, anca kne yalan söyleyeyim hiç tatmin olmadım.
    sanki biraz sallapati iş yapıyorlar gibi geldi.

    Arkadaşlar birde arabanın benzin otomatiği yaklaşık ne kadardır acaba, bilen var mı ?

    kendim gitmedim ancak aracı aldıgım arkadas antalyada emek nissan özel servisi diye bir ustayı tavsiye etmisti acıkcası nasıldır bilmiyorum aklıma geldi soyleyim dedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bizimdenizci

    Sorunum Disklerde imiş..
    Serviste Ön disk 395 TL
    Ön balata 200 TL


    Sanayide Ön disk 140 TL
    Ön Balata 85 TL (valeo)
    işçilik 30 TL

    Serviste aracın yanına yaklaştırmıyorlar bakım yapılırken.. sanayide böyle bir sıkıntıda yok..


    Aracınız frene bastığında tutmayıp kayma yapıyor ise ön disklerinize mutlaka baktırın.

    öncelikle sorunun hallolmasına sevindim, primeralar fazla satıs rakamlarına ulasmadıgından kullanıcıların paylasımları da cok az oluyor hatta cözüm paylasmaktan ziyade soru paylasmaya dönmüs olay bu yuzden sorununuza cözüm bulup buraya aktarmanız cok degerli bir katkı. herkes mümkün oldugunca yasadgı sıkıntı ve buldugu cözümleri aktarırsa bu bölüm cok daha faydalı olur.




  • teşekkür ederim.
    bu sayfada yaşadığımız sorunlar ve çözümleri için paylaşımlarda bulunmak biz kullanıcılar için çok faydalı olur. diğer kullandığım araçlar ile ilgili forumlardan faydalanmıştım. inş bu sayfadanda faydalanabiliriz.

    ama nissan kendi servisinden hiç memnun kalmadım. basit bir temassızlıklar için bile bozuk değişmesi gerek demeleri çok rahatsız etti beni.
    misal.. kornam çalışmıyordu değişicek dediler. meğer sağlammış.
    yolcu tarafı dikiz aynam çalışmıyordu. değişecek dediler. meğer soket gevşemiş..
    belkide ben sorunlu bi yetkili servisine denk geldim.
  • yetkili servisler hangi markanın yetkilisi olursa olsun sanırım boyle çalışıyor zira onceki aracımda uzaktan kumandam calısmıyordu opel yetkili servisine gittim 1 saat ugrasıp anahtarı bozmayı basardılar!! üstüne bir saat daha ugrasıp tekrar duzeltebildiler ama uzaktan kumandası icin birsey yapamadılar ve beni bildigin saatciye yönlendirdiler pil almam icin :)) pil aldım ama düzelmedi bunun üzerine sanayide bir ustaya gittim adam elinde sigara uzaktan soyle bi baktı direksiyonun yanındaki sigorta kutusunu actı 2 tane sigortayı degisti kumanda calıstı para da istemedi işte yetkili servis bu...
    amacları sorun cozmekten cok en kısa yoldan en zahmetsiz sekilde yedek parca satmak, ekstra iscilik almak ben artık boyle bakıyorum o yüzden mecbur kalmadıkca yetkili servise ugramıyorum
  • Arkadaşlar merhabalar,

    Ben de sizden bir tavsiye rica edeceğim. 2004 Primera'mın lastiklerini yenileyeceğim. Çok km. yapıyorum, bu açıdan bu hususta biraz titiz davranıyorum.

    Toyo, Michelin, Bridgestone ve Dunlop arasında kararsızım. Toyo, Mazda 3 kullanan bir arkadaşımdan aldığım tavsiye neticesinde aklıma girdi.

    Bridgestone, hiç kullanmadım. Babamın Mazda 626 sında Bridgestone Potenza vardı...

    Michelin için Primera gibi ağır otomobillerde çok randımanlı olmadığı söyleniyor.

    Dunlop Sport 300 zaten otomobilin fabrika çıkışında üzerinde olan lastiklerdi. Hamurunun çok kaliteli olduğu söyleniyor ama hatırladığım kadarıyla sert bir lastik ve kuru zeminde ani frenlerde ABS'nin hemen devreye girmesine ve ani kalkışlarda aracın hemen patinaja düşmesine neden oluyordu. Ancak ıslak zeminde muhteşem bir yol tutuşa sahip...

    Ne dersiniz bu işe?.. Selamlar...
  • Selamlar Arkadaşlar
    Forumun sadece son sayfasını inceleme fırsatım oldu.
    Müsadelerinizle ben de bir kaç şey yazmak istiyorum.
    1.Lastik alacak arkadaşa (eğer almadıysa): benim primerada 205 60 16 ebatında michelin lastik var.
    hiç bir sıkıntı yok.gayet rahat keyfini çıkarıyorum.
    arabanın ağırlığıyla michelinin bir tezat oluşturacağını sanmıyorum.
    2. Manifoldu temizletip rölantisi bozulan arkadaşa(eğer sorun devam ediyorsa: manifold dediğiniz sanırım aracın rölanti sensörü.
    eğer aracınız 2003-2004 ve sonrası primera ise aracınızın rölanti sensörünü mümkün mertebe yetkili servis dışında açtırmayınız.bu araçta rölanti sensörü temizlendiyse mutlaka yetklili serviste bilgisayara bağlanıp adaptasyon yaptırmak gereklidir.1 hafta içinde kendiliğinden düzelir diye beklerseniz vakit kaybetmiş olursunuz.
    30-40 tl gibi bir fiyatı vardır bu işin yetkili serviste.
    3.polen filtresi soran arkadaşa: torpido gözünün iç arka tarafındadır.el beceriniz iyiyse torpido gözünü sökmeden değişim yapabilirsiniz.kapağa fazla abanmayınız.
    orjinal filtre 40-50 tl gibi bir fiyattır.
    yan sanayisi 10 tl dir. honda civic polen filtresi ile aynı ebattadır.
    ben kendim taktım zaten üstünde de civic yazıyordu.
    4. far yıkama soran arkadaşa: farların en azından ilk kademesi açık olması gerekir far yıkama motorunun çalışması için.zaten cevap yazılmış.
    5. yakıt konusuna gelince : geçen ay 3000 km yol yaptım . bir iş için mardine gidip geldim.
    aracım 178 bin yaktı uzun yolda.
    ama şehir içinde 230-250 arası yakıyor.
    herkese iyi günler dilerim.
    saygılar.




  • iyi günler
    öncelikle tavsiyelerin icin tesekkür ederim
    manifolddan kastım bildigimiz emme manifoldu komple söküldü ve benzin enjektörlerinin yanına lpg enjektörleri monte edildi bu arada montaj sonrası yetkili servise gidilip adaptasyon da yapıldı- gaz kelebeği spreylendi silindi temizlendi bilgisayarda ayar yapıldı bunların hepsi yetkili serviste yapıldı ancak rölantide dalgalanma devam ediyor, montaj yapılalı 160 km oldu sırf biraz km yap gecer dendigi icin bu hafta sonu 300-400 km yapmayı planlıyorum hem bu vesileyle gezmis de olacagım ama benim de düsüncem bu sorunun km yaptıktan sonra da devam edecegi yönünde bir de ilginc olan taraf; klima actıgımda rölanti dengeye geliyor 900 civarında sabit kalıyor klimayı kapatıp sadece havalandırmayı actıgımda bu defa 700-800 arasına düsüyor ama yine dengeye geliyor ne zaman havalandırmayı da kapatıyorum iste o an 600 civarına düsüyor ve arada dalgalanma baslıyor iyice sinir oldum ama sabrediyorum

    lastik konusunda; aracı aldıgımda üzerinde dunlop lastikler vardı ama felaket ses yapıyorlardı ve yer yer parçalanmıştı servis biraz daha gider demesine rağmen değiştirdim ve michelin energy saver aldım en büyük fark sessizlik konusunda oldu arac bayagı bi sessizlesti henüz 10 gün oldugu icin dayanıklılık konusuna birsey diyemiyecegim

    quote:

    Orijinalden alıntı: atilaMitsubishi

    Selamlar Arkadaşlar
    Forumun sadece son sayfasını inceleme fırsatım oldu.
    Müsadelerinizle ben de bir kaç şey yazmak istiyorum.
    1.Lastik alacak arkadaşa (eğer almadıysa): benim primerada 205 60 16 ebatında michelin lastik var.
    hiç bir sıkıntı yok.gayet rahat keyfini çıkarıyorum.
    arabanın ağırlığıyla michelinin bir tezat oluşturacağını sanmıyorum.
    2. Manifoldu temizletip rölantisi bozulan arkadaşa(eğer sorun devam ediyorsa: manifold dediğiniz sanırım aracın rölanti sensörü.
    eğer aracınız 2003-2004 ve sonrası primera ise aracınızın rölanti sensörünü mümkün mertebe yetkili servis dışında açtırmayınız.bu araçta rölanti sensörü temizlendiyse mutlaka yetklili serviste bilgisayara bağlanıp adaptasyon yaptırmak gereklidir.1 hafta içinde kendiliğinden düzelir diye beklerseniz vakit kaybetmiş olursunuz.
    30-40 tl gibi bir fiyatı vardır bu işin yetkili serviste.






  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim, zaten Michelin aklıma yatıyordu, bu yorumlardan sonra çok da düşünmeyeceğim herhalde...

    Selamlar...
  • arkadaslar nihayet lpg sorunumu çözebildim, bugün lpg servisine gittim 2-3 saat ayar vs ugrasmasına ragmen çözemedi bu defa sürekli gittigim motor ustama gidelim dedim usta kaputu actı gaz kelebeginin vidalarından 2 sinin yerinde olmadıgını diger vidalarında gevsek oldugunu gördü hemen vidaları taktı, sıktı ve sorun morun kalmadı şimdi rölantide en ufak bir dalgalanma yok 2.viteste silkeleme yok çok şükür sorun halloldu ancak sinir bozucu olan gaz kelebegini tezmileyen yetkili nissan servisinin vidalarfı takmadıgı gb taktıgı vidayı da dogru düzgün sıkmadıgı bu adamlar yüzünden 2 haftadır moralim acayip bozuktu, lpgci de durumu farkedemedi Allahtan ustaya götürdük de o hemen görüp müdahale etti yoksa cok ugrastıracaktı bu iş.
  • günaydın
    visia için usb portu takılabileceğini söyleyen oto elektrikci dün gittiğimde x-car link vb usb port cihazlarının primera visia icin uyumlu olmadıgını söyledi, bu sistemler cd changer altyapısı üzerinden kullanılıyormus visia da cd changer olmadıgı icin bu aparatın takılabileceği bir giriş bulunmuyormus bu durum can sıkıcı oldu demek ki fm transmitter a devam edecegiz

    kamera olayında ise halen daha net bir cevap alamadım önce takılabiliyor ama baglantılarını ogrenmem gerek diyordu simdi ise bir firma ile görüstüm takılamıyor demeye basladı (gerci takılabildigini soyleyen firmadan haber bekliyormus baglantılar icin) ama bu kamera işi de menfi sonuclanacak gb

    konu hakkında tecrübesi olan arkadasları bildiklerini paylasmaya bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.