Şimdi Ara

Yeni Araç alacak arkadaşlar mutlaka okusun yapılacak işler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili Forum Dostları,
    15 gün evvel bir araç satın aldım. ve bundan sonra yapılacak işlemleri ve yaklaşık ücretlerini sizlere anlatmak istiyorum. Umarım herkese yardımcı olur.

    Aracı beğendik ve pazarlığımızı yaptık. Anlaştık ve

    1- Notere gittik orada satışı yapıyoruz 210 TL ödedim (ama araç yıl ve modele göre değişiyor) ve sonra hemen trafik sigortasını yaptırıyorsunuz. Ortalama 230-280 TL arasında oluyor. Hemen yaptırın Allah korusun kaza olursa yanarsınız.Çünkü noter satışından sonra eski trafik sigortası iptal oluyor.
    2- Ben aracıma LPG taktırdım Orjinalinde yoktu. Benim araç Siena olduğu için Tek nokta enjeksiyonlu taktırdım. 500 TL'ye mal oldu. Eğer sizin aracınız çok mokta enjeksiyonlu ise sıralı lpg taktırmak gerekiyor.
    3- LPG taktırdıgınız yerden sıze fatura, projesini verecek sonra sızdırmazlık raporu almak için Anadolu yakasında iseniz KArtal'a, Avrupa yakasında iseniz kemerburgaz'a gidip sızdırmazlık raporu alacaksınız. Ben kartaldan aldım. Kartal'da E-5'den girip sağdan devam ederseniz Siemens Fabrikasının yanında bir arsa var hemen orada kime sorar iseniz gösterir. Orada sıraya giriyorsunuz Sonra kayıt işlemi yaptırıyorsunuz kayıt işlemi yaptırırken LPG taktırdığınız yerden aldığınız fatura ve raporları verip 25 TL verip sızdırmazlık raporu alıyorsunuz.Ortalama 1 saat içinde işiniz bitiyor.
    4- LPG için sızdırmazlık raporu aldıktan sonra eğer daha önce takılı değilse ilk defa taktırıyorsanız tekrar muayeneye gitmeniz gerefiyor. (eğer araba ile birlikte aldıysanız tekrar muayene ettirmeniz gerekmiyor) Muayeneye gidecekseniz mutlaka ama mutlaka internetten randevu ile gidin.www.tuvturk.com.tr adresinden istediğiniz istasyona randevu alabiliyorsunuz. Eğer randevu ile giderseniz 1 saat randevusuz giderseniz ortalama 5 saatte işiniz bitiyor. Muayeneye giderken aracınıza mutlaka far ayarı ve fren ayarını mutlaka tamırcınıze ayarlatın. Bu çok önemli. Ayrıca ilk yardım çantanız ve tüpünüze de mutlaka bakıyorlar. Bakım yaptırmadan gitmeyin geri dönersiniz.Araç camlarında LPG stikerları istiyorlar. Eğer randevu ile giderseniz istasyona gidiyorsunuz mesala saat 13.00'e randevu aldınız. 12.30 gibi gidip sıra numarası alıyorsunuz. Sonra 13.00'den sonra sizi sıra numarası ile çağırıyorlar. 123.90 Tl ,trafik sigortanız,EK-1 forumu (EK-1 forumunu 10 TL'ye dolduruyorlar), ruhsat ve LPG raporlarını alıp kayıt ediyorlar. Sonra aracın basına gidip sıranızı beklıyorsunuz.Siz içeri giremiyorsunuz çıkışta arabanızı getiriyolar.
    5- Sonra sıra trafik tescile gitmeniz gerekiyor. Hangi trafiğe gidecekseniz oraya gidiyorsunuz.Eğer paranız varsa ve vakitiniz yok ise muameleciye verebilirsiniz. Yok eğer zamanım çok diyorsanız boşuna para vermek istemiyorsanız kendnizde halledebilirsiniz. Ben Fatih Trafik'e gittim. Orada gidiyorsunuz Vatan caddesinde Vakıf gruba hastanesının karsısında. Fatih Kaymakamlığı binasında içeri girip sağ tarafa gidiyorsunuz. İlk olarak 2 kat aşağıya inip arşive plakayı kayıt ettiriyorsunuz. Sonra yukarı çıkıp plakayı çağırmayı bekliyorsunuz. Plakanızı çağırdıktan sonra ben 30 + 40 TL ödedim LPG olduğu için eğer normal araç devir işlemi yapacaksınız 40 tl ödüyorsunuz. Sonra yan tarafa geçip (mutaka noter satış, lpg raporlarını, Trafik poliçenizin fotokopilerini çektirmeyi unutmayın) sonra evraklarınız (noter satışı,lpg proje ve faturanız,trafik sigortanız, eski ruhsatlar,vergi dairesinden alınanmış borcu yoktur kağıdı benim satış zamanından vardı) tamam ise 3 gün sonra gelin alın diyorlar sadece bu kadar arkadaşlar

    Eğer sorularınız var ise elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım







  • quote:

    Orjinalden alıntı: ŞAhin

    Pardon arkadaşım da sen sanırım ya kaskodan bahsediyorsun,Yada büyük bir yanlışlık var ortada?Genelde binek araçların sigortaları 150 civarı diye biliyorum ben.Firmadan firmaya ufak değişimler oluyor eğer bahsettiğiniz kaskoysa dediğiniz gibi ama normal trafik sigortası 230-280 arası olmaması lazım.

    kaskoda evet degıskenlık oluyor ama benım bahsettıgım trafık sıgortası cok arastırdım ama bu fıyattan asagıya bulamadımwww.sigortam.net adresınde arastırma yapabılırsınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.