Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.776
Cevap
419
Favori
3.764.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Riches

    Arkadaşlar selam,
    baktım kur arttıkça artıyor, benim beklediğim Tigu da gelmiş gidip alayım dedim nihayet. Beyaz F&F +Sunroof bugün aldım. Henüz aracı görmedim, haftaya teslim edecekler. (Bu kadar para say aracı görme :))
    Hayırlısı artık. Kuru 1,99 dan hesapladılar. Ama Doğuş artık RDC 510 cd çalarlara (standart dokunmatik olan) ek aksesuar kabul edip, araç fiyatından ayrı para şarj ediyormuş. (???) Tigu 2010 model, ama Temmuz'dan önce ruhsata 2010 yazamıyorlarmış Doğuş öyle istemiş. Beni keklediler mi bilmiyorum ama netice itibariyle artık ben de bir Tiguan kullanıcısı oldum!



    Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler. SR istiyordunuz nihayet kavuşuyorsunuz. Aracınızı görmeden bu bekleme süreci de ayrı bir heyecan olsa gerek. Çok güzel olduğunu duyduğunuz ama görmediğiniz bir kızla görücü usulü evlenmek gibi heralde...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: zortuk

    S&S ve T&F için Almanyadan toplu olarak...RCD 510 siparişi versek...nasıl olur..aksesuar arayışı içerisindeyim...taktıran varsa paylaşsın...


    Autograph 'ın dediği gibi RNS 510 daha akılcı bir seçim olabilir ama duyduğum kadarı ile sonradan taktırılamıyor. Ancak RCD 510 takılabiliyor herhalde. Benim aracımda var, kesinlikle öneririm. Hem kullanımı güzel hemde SD kart olayı mükemmel, arabada CD taşımaya son.........
  • RCD 510 larda telefon için Bluetooth kitini servisler 500 den başlayan fiyatlar çekiyorlar.Taktıran varmı aranızda ,memnuniyet oranı nedir ? Bende taktırmayı düşünüyorum.2 alternatif sunuyorlar bir direk konuşma birde telefonun rehberini ekranda gösterebilme özelliği olan bir kit.
  • Ben sormuştum, telefon listesine ekrandan değil, aracın önündeki yol bilgisayarı ekranından ulaşılabiliyormuş.
    500 liraya değmez gibi geldi taktırmadım.
    Bizim ekrada DVD oynatıcı bağlanabiliyormu diye sormuştum hayır demişlerdi.


    RNS taktırılabiliyor ama GPS anteni için A-sütün kaplaması falan sökülüyor, yani tıkırtı falan yapar mı diye istemezdim heralde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autograph -- 4 Haziran 2009; 21:49:08 >
  • İyi dilekleriniz için çok teşekkürler.Hepinize sorunsuz, kazasız sürüşler dilerim. Çok sabırsızlanıyorum gerçekten. Özellikle de Citroen aracımı da satıp, şu an otobüs, minibüslere talim ettiğimi düşünürsek : ))

    Doğuş, kaput koruma ve cam filmi yapalım dedi. Ben Ziebart'tan da fiyat aldım, internet sayfalarındaki kupon götürülürse 4 koltuğu bedava yapıyorlar ama açıkçası bana bu işlemler genel olarak çok pahalı geldi . Arabada zaten bir koruma vardır diye düşünüyorum. Volkswagen yeni sattığı arabanın boyasının 2 ayda mahvolmasını istemez heralde : ))
  • Tekrar hayırlı olsun, aracı beklemeynin heyecanını çok iyi biliyorum ben de 2 haftaya yakın beklemiştim.
    bildiğim kadarıyla sıfır araçlarda bya koruma yok.
  • Güle güle kullanın yeni aracınızı, umarım çabucak kavuşursunuz. Boya koruma yaptırmak konusunda çok hassas davranın, çok emin olduğunuz bir yer varsa orada yaptırabilirsiniz. Ancak yeni araçta bence 1 yıl kadar sonra yaptırmak daha iyi. Ufak tefek çizik vs. onları da kapatmış olursunuz. Kaput ön-üst kısmında film çekiliyormuş taşlardan korumak için, aslında o gerekli olabilir. Ben uzun yoldan geldiğimde kaputun ön-üst kısmında 2-3 adet taş zedesi vardı, yani boyayı kaldırmıştı.
    Boya koruma (autowax yaptırdım) yaptırmıştım ben, benim Tiguan derin siyah, sonrasında ilk yıkamadan sonra pek başarılı olmadığını gördüm, işten anlayanlarda öyle dediler. Yani biraz pişman oldum aslında, daha iyi bir yerde yaptırsaydım diye. İç kısma zaten bence gerek yok. Özellikle siyah araçta boya koruma yaptırmaya çok dikkat etmek gerekir.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Riches

    İyi dilekleriniz için çok teşekkürler.Hepinize sorunsuz, kazasız sürüşler dilerim. Çok sabırsızlanıyorum gerçekten. Özellikle de Citroen aracımı da satıp, şu an otobüs, minibüslere talim ettiğimi düşünürsek : ))

    Doğuş, kaput koruma ve cam filmi yapalım dedi. Ben Ziebart'tan da fiyat aldım, internet sayfalarındaki kupon götürülürse 4 koltuğu bedava yapıyorlar ama açıkçası bana bu işlemler genel olarak çok pahalı geldi . Arabada zaten bir koruma vardır diye düşünüyorum. Volkswagen yeni sattığı arabanın boyasının 2 ayda mahvolmasını istemez heralde : ))





  • Bende sıfır araç boya koruma paketini ziebarta yaptırdım.(Diamond glass paketi) Her yıl mevcut fiyatını yarısına tekabül eden bir ücretle yenilettiğiniz takdirde ömür boyu garanti veriyorlar.Boya yüzeyinde asit yağmurlarının ve tuzların, su lekeleri, bir çok kuş türünün pislikleri, hava kirliliği, böcek yapışmaları, ağaç reçinesi ile çamur ve kirin meydana getirdiği tahribatı önlüyor-muş. Ayrıca boyayı sarartıp solduran zararlı güneş ışınlarını bloke eden özel bir ultra-viyole filtre maddesi içeriyor -muş.
  • sonaxa yaptırdım...kuş pislikleri iz bırakmadan rahatca temizleniyor ama güneşte dikkatli baktığımda..boyanın üzerinde kılcal dairesel çizikler görüyorum...bence yapılacaksa elle yapılmalı...makina ile mutlaka çiziliyor....
  • almanyadan RNS 510 getirtmeyi düşünüyorum...sonradan takılıyor mu? emin miyiz? dönüşü olmayan bir yola girmeyeyim...
  • Bende aracımı aldığımda Ziebart ta sadece Diamond-Gloss dış boya koruma yaptırdım, ne kadar etkili bilmiyorum ama adamlar çok iddalı konuşuyorlardı yukarıda Astramastra'nın dediği gibi. Daha sonradan birisi ile konuştum, bu yapılan boya korumalar tam bir koruma değilmiş. Örneğin kuş pisliğinin zararlı asidik etkisi boya üzerine düştüğü ilk yarım saatte başlıyormuş. Eğer boya koruma varsa bu etki birkaç saat sonra başlıyormuş, yani biraz zaman kazandırıyormuş. O pisliği 24-48 saat orada bekletirseniz boya koruma olmuş yada olmamış birşey farketmiyormuş.........
    Aslında gerçekten gerekli mi hala emin değilim.................
  • Bu gün tiguanı arazide denedim. sert engebeleri, çok dik rampaları zorlanmadan asabildi, sadece 2tekerlek üzerindeyken bile dengesini koruyarak ilerkeyebildi. benim gördüğüm iki eksiği vardı; birincisi arazi için ağır devir yok, olsa çok daha keyifli olacak. ikinciside yaklasma açısını çok kısıtlı olması (benin tiguan f&f olduğundan) on tanponu sık sık sürtme riski yasıyosunuz. Bunlara rağmen çok keyif veriyor arazide, eminim t&f i olan arkadaslar daha çok keyif alacaklardır arazide..
  • VDS katılıyorum..bu araçları mutlaka arazide test edin..ben daima aynı bölgeyi seçiyorum...aracın limitlerini bilmek çok önemli...T&F off road tuşu arazide baya işe yarıyor...gaz ve fren torkunu araç kendisi yapıyor...yalnız kullanırken yokuş aşağı inerken debriyaja yokuş çıkarken aşırı hızlanmaya dikkat etmek lazım...devre dışı olabiliri...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZORTAY -- 6 Haziran 2009; 18:54:04 >
  • Bugün F&F +sr aracımı teslim aldım. Kullanımı sizlerin belirttiği gibi müthiş zevkli. Autohold sayesinde çok dik yollarda bile hiç zorlanmadan kalkış yaptım. (el freni kalkışı tarih oldu :) Aracın içi 2009 modeller ile aynı .Bana 2010 demişlerdi ama farklı birşey görmedim. Doğuşta Yeni Golf de vardı, ben havalandırma ve direksiyonu çok tutmadım açıkçası, sadece yol bilgi ekranı kırmızı yerine beyazdı. Çok net okunuyordu. Benim F&F dediğim gibi, kırmızı gösterge vb.

    Bu arada, arabayı teslim aldıktan sonra 1 km gitmeden tali yoldan hızla çıkan biri sağ çamurluğu göçertti. Nazarı çıktı diyorum arıtk : (( Pazartesi servise götürücem. Allah'tan büyük birşey değil, korkum sensörlerin hasar görmesi. Hayırlısı artık.

    Herkese Kazasız, Belasız keyifli sürüşler.
  • Dün benim golfü y.bosna vw altura bakıma götürdüm içerde bi tane beyaz S&S 1.4 tsi tiguan vardı fiyatı 60000ytl biraz inceledim çok hoşuma gitti.hatta baya şaşırdım yanında 1.4 tsi dsg golf var onun fiyatı 51000 ytl arada 9000ytl fark var bi jeep için fiyatı çok uygun belki cesaretimi toplayım o beyaz tiguanı alırım.
  • Sayın Riches,çok geçmiş olsun,çarpma anında ki o psikolojini düşünemiyorum,o kadar masraf et,sonrasında arabaya kavuşmak için bekle ,aldığın günde kendini bilmez biri gelip sana çarpsın,olacak iş değil,3-5 gün ne biliyim 1 ay geçerde tamam dersin ama ilk 1 km de böyle bir şey yaşaman çok üzücü,ben olsam napardım tahmin bile edemiyorum...Allah daha beterinden saklasın ne diyelim.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Riches

    Bu arada, arabayı teslim aldıktan sonra 1 km gitmeden tali yoldan hızla çıkan biri sağ çamurluğu göçertti. Nazarı çıktı diyorum arıtk : (( Pazartesi servise götürücem. Allah'tan büyük birşey değil, korkum sensörlerin hasar görmesi. Hayırlısı artık.

    Herkese Kazasız, Belasız keyifli sürüşler.




  • Bence cesaretini topla ve git al derim,bende tiguanı alırken hiç bu kadar fiyatlı bir araç aslında düşümüyordum,ama VW gidip gele o tiguyu gördükçe sınırlarımı zorlasada ona sahip olmak isteği ağır bastı.Sende ki duyguyu anlıyorum,bende de ilk başta öyle başlamıştı.Umarım seninkinin sonuda benim gibi olur ,sende kulübümüze katılırsın.Hayırlı haberlerini bekliyoruz.Pişman olmazsın.

    quote:

    Orjinalden alıntı: cemy22tr

    Dün benim golfü y.bosna vw altura bakıma götürdüm içerde bi tane beyaz S&S 1.4 tsi tiguan vardı fiyatı 60000ytl biraz inceledim çok hoşuma gitti.hatta baya şaşırdım yanında 1.4 tsi dsg golf var onun fiyatı 51000 ytl arada 9000ytl fark var bi jeep için fiyatı çok uygun belki cesaretimi toplayım o beyaz tiguanı alırım.




  • İnsanı epey etkiliyor (hatta daha da fazlası : ) ama dediğiniz gibi Allah beterinden saklasın.

    Ben de ilk araba bakmaya başladığımda C4 ile ilgileniyordum. (eski aracım Citroen di) Daha sonra Toyota, Honda ve Jetta bakmaya başladım. Sonra Golf veya Qashqai oldu, biraz daha kastım kendimi bir baktım Tiguan bakıyorum. Buradaki arkadaşların tecrübelerini paylaşmaları ve internette gördüklerim kararımı etkiledi. Yazılanlara bakarsanız ihtiyaca göre mi, bütçeye göre mi tartışmaları olmuşu. Ben bütçeye göre gittim, hatta çok zorladım :)

    Bugün çok fazla kullanamadım aracımı ama herkes başını çevirip bir bakıyor arabaya. Hatta ben de her 5 dakkada bir, bi bahaneyle pencereye gidip arabaya bakıyorum. İnanın pişman olmazsınız. Zaten otomatik el freni, Auto Hold, diğerleri.... bence aracı otomatik vites yapmamalarının sebebi spor sürüş zevkini kullanıcı alsın diye, yoksa zaten otomatik vitesli araba gibi :)))




  • hayırlı olsun. geçmiş olsun...

    f-klavye
  • Bu arada bizim abt işi ne oldu . Aracını 210 bg yaptıran arkadaş varmı ?
    ben de bekliyorum yaptırmak için, kimse birşey bilmiyor izmirde
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.