Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (346. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39.772
Cevap
418
Favori
3.762.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arada bir sorum olacak sizlere.Bizim Tigu için krom egzos uçları nereden bulabilirim.Orjinal varsa ürün kodunu bilen arkadaşlar yazabilirlermi buraya? Şimdiden teşekkr ederim
  • Herkese Selam..
    10 gün oldu yeni Tigu'mu alalı.. 2011 Sport&Style 4motion- Beyaz + Panoramik Tavan...
    Yorumum : Tek kelime ile SÜPER....
    Uzun süre takip ettim sizleri, olumlu+olumsuz yorumlarınızı.
    Çok yardımcı oldunuz bu üstün aracı seçerken...
    Hafta sonu gittim Doğuştan kauçuk paspas ve bagaj havuzu aldım.
    Bluetooth için de FISCON Plus diye bir ürün önerdiler RCD-510 uyumlu.
    En son montaj dahil 1.100 TL gibi bir fiyat verdiler , 7 taksit.
    Bir araç taktırmış sadece.
    Ben de sizlere sormak istiyorum acaba bluetooth kit ya da aparat taktıran var mı, varsa hangi model-marka.
    Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TwoGo -- 17 Ağustos 2010; 14:04:33 >
  • benim tigu 3500de şu an ve nerdeyse ilk aldığımdan beri cikliyor:) bu forumu hiç okumadan tigumu almış olsaydım o cikleme bana orjinal motor sesi gibi gelecekti:) ama yinde rahatsız değilim sanki gaza yüklendikçe tosurdayarak 'ben güçlüyüm' diyor:) bu arada servisten bi ara gelin yağına bakalım demişlerdi ilk aldığımda...3000km veya 5000kmde yapılması şartmı?
  • Herkese Selam

    Burada yazılanlar beni de bu gün itibariyle tiguan sahibi yaptı :) yetkili Tiguan klübe benide yazarsa sevinirim. Tiguan 1.4 TSİ S&S 2011 4 motion Beyaz

    Daha önce 2008 Jetta 1.4 TSİ 160 BG kullanıyordum. Takasladım.
    Neler yaptırdım....?

    Extra olarak 16 olan jantları - 18 yaptırdım. 2.300 fark ödeyerek...( lastikler godd year- michelin bulunamadı )
    Zenon farlar - 300 TL
    Park sensörleri yoktu takdırdım - 250 tl
    Yan basamaklara 610 TL verdim ( Not: Yan basamak yaptıracaksanız mutlaka özel kriko almayı ihmal etmeyiniz keza basamak varsa aracınızda kesinlikle var olan kriko ile lastiğinizi değiştiremezsiniz )
    2'ince derece 3M siyah cam filmleri taktırdım - 250 TL

    Yıllardır vw kullanıcısı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Tiguan gerçekten aldığı parayı son kuruşuna kadar hak eden bir araç. Tek sıkıntım biraz daha yakıtının Jetta'ya göre fazla olması. Özelikle 18' lastikler inanılmaz keyifli duruyor. H.sonu için abir arazi denemem olacak detayalrı yine yazarım....

    Bu arada necvox 939 konusunda görüş bildireceğim bu ürünü Jettam için almıştım ancak hiç bir şekilde verim alamadık. ÖZelikle ses kalitesi berbat... Navigasyon var mı yok mu belli değil. Öyleki karadeniz e gitmiştim dağ bayır çıktık hiç bir şekilde faydalanamadık. Aracı takaslarken aldım ama asla tiguan'a takmayı da düşünmüyorum. necvox 939 için 2.000 tl ödeme yapmıştım açıkçası içime oturdu diyebilirim. Ürünü kötülemek adına yazmıyorum bizzat kullanıcısı olduğum için belirtiyorum çok ciddi anlamda eksikleri var. Ben yazılım mühendisiyim ve açıkçası 'Divx okuyor abi' bana sattıkları ürün divx okumak bir kenara DVD leri bile bekleyerek okuyor. Zaten aldığım işk hafta ekran garip bir şekilde ters döndü. Garantiden değiştirdiler.
    Yinede ben bunu yaptıracam diyenelre bir kaç tavsiyem var...

    - Geri görüş kamerasını genelde eksoz borusun yakınlarından geçiriyorlar ve eksoz ısınınca hiç bir şekilde geri görüş kamerası göstermiyor ! Servisleri uyarabilirsiniz.
    - Radyo çalma kalitesi eskiye oranla % 70 düşüyor . bu konuda bir anten isteyin.
    - TV izlemeyi açık alanlar dışında unutun.

    Görüşmek umuduyla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: predoktor

    bi xenon far kesinlikle çok güzel...sürüş keyfini oldukça artırıyor...bu motor açma konusunda bende alırken ve daha sonra bayi ile görüştüm...yeni teknoloji motorlarda yüksek devirde araç kullanarak extra performans alamayacağımızı söyledi...banada mantıklı geliyo bu,ama yinede daha önceden kalma alışkanlıklardan dolayı gaza fazla yükleniyorum...aracım şuan 3200kmde ve şehiriçiort 12.5lt yakıyorum 1.4tsi...herkes çok yaktığını söylesede bu performans bu kasadan çıkıyosa helaldir bence


    kısa bir yolculuk yaptım... şehir içi ve şehir dışı şeklinde. 1.4 TSI şehir için 11.7 - şehir dışı 9.2 şeklinde ...
  • Sn.Podex,

    Aracım 24.000 Km ye yaklaştı, cikleme dahil hiç bir sıkıntım yok. Benden 2 ay sonra Tiguan alan arkadaşımda cikleme sesi vardı.

    Yaptırdığı işlemi aşağıda yazıyorum:

    Su pompası arkasında bulunan kavramanın olduğu yere WD 40 Yağlayıcı Sprey sıkılması gerekiyor.

    Bu uygulamadan sonra 7000 Km yol yapmış durumda ve 7000 Km dir cik sesinden eser yok diyor.

    İyi sürüşler


    quote:

    Orijinalden alıntı: podex

    İyi akşamlar forum sakinleri aracımız 4400 kmlerde cikleme sesiyle tanıştı Şimdi ne yapmamız gerekiyor bi bilgi verirseniz sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cogito74

    selamlar arkadaslar . klüb üyesi olarak cok sık giremedigini söylemek isterim. başima gelen üzücü bir olayı sizinle paylaşmak isterim.4 gün önce seker beyazı F&F 1.4tsi aracımla bogaz gişilerden çıktıgımda araba bir öksürdü. sonra sıtma tutmuş gibi titremeye başladı. ilk ışıklarda durduğumda traktör gibi sarsıntı hissedince. hemen servise yollandım. bujiden felan olaiblir bi bakalım dediler.ayrıldım orada aracımı bırakıp. bana 4 silindirden birinde hic kompresyon yok. motoru indirecegiz. onay veriyormusunuz dediler. çaresiz kabul ettim. ertesi gün ugradım. silindir kapagındandır sanırım deyip yenisi ile değişeceklerini söyledirler. sornada arayıp almanyaya yazdık motoru değiştirecegiz. deyip ertesi günde bir araç gönderdiler.
    forumda daha önce 5.000 km olan bir arkadasinda başına gelmiş oldugunu gordum.. nasil sonculandırmıs bilmiyorum yazmamıl daha sonra.. ebnimaraç 23.000 de bir yıl oldu...
    endiselerim yeni motor takılsa bile performans sorunu yaşarmıyım. nihayetinde fabrikadan takmak nerede yetkili servisinki nerede. bir suru seyi söküp takacaklar. klima sogutucusu felan..
    bir yıl sonunda aracı ayıplı mal diye geri alırlar mı?
    satarken aracı motor degişimi görünürmü. o hald earacın satışında fiyatı düşer mi??
    140 kişilk üyeliğimiz var ve simdiye kadar iki kişinin motoru değişmiş olacak..1.4 tsi lerde sorunmu var anlamadık.
    avukatımla görüşüp tüketici mahkemelerinde mi götürsem acaba durumu..
    bildik bir durum olsa örnek teşkil ediyor deyip belki hakim aracı değişime alır mı??
    offf can sıkıcı durumlar.
    umarım kimsenin başına gelmez.....
    gelişmeleri buradan paylaşacagım.
    birde acaba çıkarılan motoru bana verirler mi yoksa alıkoyarlar mı??
    bakımlarda degişmiş parçaları bize geri veriyorlar ya. o nedenle sordum...


    Öncelikle geçmiş olsun. nedense yazdıklarınızın aynısını 2009 da bende 1.4 TSİ jetta'da yaşadım. ve açıkçası sizin endişelerinizin aynısını yaşadım.

    2008 de sıfır jetta aldım. işim gereği anadoluya sık gidip gelirim ve bir yılda ortalama 40 - 50.bin km kadar da yaparım...2009 şubat ayında araç 33.000 de iken ankara dönüşünde bolu dağı tırmanışında araçta garip bir şekilde titreme meydana geldi.eksoz uyarı lambası yandı ve sanki eksoz patlar gibi bir ses çıktı sağa çektim. mottou açtım biraz sğumaya bıraktım ancak bu sefer gaza deli gibi yüklensemde araç hareket etmekte ciddi zorlandı. Yol yardımı aradım geldiler. bir bakalım dediler ve 2 gün sonra bana geri verdiler aracı bujiler değişti...1.000 km sonra aynı arızayı tekrar gösterdi tekrar öfkeli bir şekilde gittim ve benzinden olabileceği söylediler.... 3 gün serviste kaldı ve turbo arızası dediler...yani değişim yapıldı ve 2 gün sonra tekrar aynı arızayı yapınca artık benim tüm laz damarları atmış bir şekilde servise gittim. tekrarlamasının normal olabileceğini belirttiler. Bu arada her zamaanki gittiğim servisten farklı bir servise gittim onlar da bana onay verirseniz motoru indireceğiz, silindir den olabilir ve kompresyon yok gibi o zamanalr pek anlamadığım ifadeler dediler fakat ben izin vermedim ve bu sorunun ne olduğunu çözmek adına üzerine gitmeye kararr verdim.

    (uzattığığımın farkındayım ama öğrediğim birşeyi sizinle paylaşmk istiyorum ileride başınıza gelirse bilginiz olsun diye....)

    Bu sefer servis farklı bir sıkıntıdan bahsetti. Motor 'un üzerinde motor koruma kapağı var hani şu TSI yazan yerde onun altına açınca 4 silindirlerin üzerinde bobinler var ... iş bu bobinlerden 2 tanesi yanıkl çıktı. Öyleki araca 3 kişi binince neredeyse hareket etmiyordu ve titremekten içimiz dışımıza çıkmıştı. Sanki öksürüklü bir hasta araç devamlı öksürüyordu. Bu 2 bobini değiştirdiler. Ve ben uzun bir aradan sonra 5 gün sorunsuz kullandım. Bu arad bobinler garantiden değişiyor tanesi 100 - 130 TL arası... Ama 5 gün sorna yine aynı sorun ve bu sefer pes ettim. Başka bir ustaya gittim. Sanayide sadece fikir almak adına ve adamın dedikleri beni şok etti. Dediği aynen şu ( 45 yaşında nizamettin usta sarıyer maslak ) : Bu arabaların bobilerinde tek değişim yaparsanız yeni bobinle eski bobinler uyumsuz çalışır ve ortaya böyle bir sorun çıkar. ben aracına dokunmayayım garantinizde sıkıntı çıkmasın gidin servise 4 bobini de aynı zsamanda değiştirilmesini isteyin dediler ! Gittim aynı şekilde olayı anlattım değpiştirdiler ve bu sorunu bir daha hiç yaşamadım. Size tavsiyem bu anlamda bence servisi yönlendirin. Malesef TR deki servisler ucuz işçilik ile mükemmel markaları berbat ediyorlar. Motoru değişen aracın bildiğim kadarıyla satarken de bir miktar değeri düşür...

    Tekrar geçmişler olsun. Not: bu bobin sorunu sık yaşanan bir hadisedir TSI motorlar için. Ben jettayı garantisi bittiği gün verdim ve 119.000 km idi. Hiç bir sorunu yoktu... Düzenli servis bakımı mevcuttu.
  • Merhaba,

    Aracınızı güle güle kullanın, harika bir kombinasyon yapmışsınız; Beyaz + Panaromik Tavan 4 Motion
    İsminizi ve aracınızı üye listesine ekledim.
    Diğer sorduğunuz konularda bir deneyimim olmadı, bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
    İyi sürüşler

    quote:

    Orijinalden alıntı: TwoGo

    Herkese Selam..
    10 gün oldu yeni Tigu'mu alalı.. 2011 Sport&Style 4motion- Beyaz + Panoramik Tavan...
    Yorumum : Tek kelime ile SÜPER....
    Uzun süre takip ettim sizleri, olumlu+olumsuz yorumlarınızı.
    Çok yardımcı oldunuz bu üstün aracı seçerken...
    Hafta sonu gittim Doğuştan kauçuk paspas ve bagaj havuzu aldım.
    Bluetooth için de FISCON Plus diye bir ürün önerdiler RCD-510 uyumlu.
    En son montaj dahil 1.100 TL gibi bir fiyat verdiler , 7 taksit.
    Bir araç taktırmış sadece.
    Ben de sizlere sormak istiyorum acaba bluetooth kit ya da aparat taktıran var mı, varsa hangi model-marka.
    Teşekkürler...
  • Merhaba,

    Aracınızı güle güle kullanın, isminizi üye listesine ekledim.

    Büyük jantın daha güzel durduğuna eminim ama aracın sertleşmesi ve konfordan ödün vermek korkutuyor beni.
    Bu işlemleri yetkili bayide mi yaptırdınız ?
    Park sensörleri yoktu derken, sanırım sadece ön park sensörlerinden bahsediyorsunuz, çünkü arkada zaten var sensör S&S'te.

    İyi sürüşler

    quote:

    Orijinalden alıntı: trtarantula

    Herkese Selam

    Burada yazılanlar beni de bu gün itibariyle tiguan sahibi yaptı :) yetkili Tiguan klübe benide yazarsa sevinirim. Tiguan 1.4 TSİ S&S 2011 4 motion Beyaz

    Daha önce 2008 Jetta 1.4 TSİ 160 BG kullanıyordum. Takasladım.
    Neler yaptırdım....?

    Extra olarak 16 olan jantları - 18 yaptırdım. 2.300 fark ödeyerek...( lastikler godd year- michelin bulunamadı )
    Zenon farlar - 300 TL
    Park sensörleri yoktu takdırdım - 250 tl
    Yan basamaklara 610 TL verdim ( Not: Yan basamak yaptıracaksanız mutlaka özel kriko almayı ihmal etmeyiniz keza basamak varsa aracınızda kesinlikle var olan kriko ile lastiğinizi değiştiremezsiniz )
    2'ince derece 3M siyah cam filmleri taktırdım - 250 TL

    Yıllardır vw kullanıcısı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Tiguan gerçekten aldığı parayı son kuruşuna kadar hak eden bir araç. Tek sıkıntım biraz daha yakıtının Jetta'ya göre fazla olması. Özelikle 18' lastikler inanılmaz keyifli duruyor. H.sonu için abir arazi denemem olacak detayalrı yine yazarım....

    Bu arada necvox 939 konusunda görüş bildireceğim bu ürünü Jettam için almıştım ancak hiç bir şekilde verim alamadık. ÖZelikle ses kalitesi berbat... Navigasyon var mı yok mu belli değil. Öyleki karadeniz e gitmiştim dağ bayır çıktık hiç bir şekilde faydalanamadık. Aracı takaslarken aldım ama asla tiguan'a takmayı da düşünmüyorum. necvox 939 için 2.000 tl ödeme yapmıştım açıkçası içime oturdu diyebilirim. Ürünü kötülemek adına yazmıyorum bizzat kullanıcısı olduğum için belirtiyorum çok ciddi anlamda eksikleri var. Ben yazılım mühendisiyim ve açıkçası 'Divx okuyor abi' bana sattıkları ürün divx okumak bir kenara DVD leri bile bekleyerek okuyor. Zaten aldığım işk hafta ekran garip bir şekilde ters döndü. Garantiden değiştirdiler.
    Yinede ben bunu yaptıracam diyenelre bir kaç tavsiyem var...

    - Geri görüş kamerasını genelde eksoz borusun yakınlarından geçiriyorlar ve eksoz ısınınca hiç bir şekilde geri görüş kamerası göstermiyor ! Servisleri uyarabilirsiniz.
    - Radyo çalma kalitesi eskiye oranla % 70 düşüyor . bu konuda bir anten isteyin.
    - TV izlemeyi açık alanlar dışında unutun.

    Görüşmek umuduyla...
  • 2011 Sport&Style 4motion- Beyaz + Panoramik Tavan alanlara;

    aracınızı ne zaman aldınız ?
    opsiyonlar ve yaptırdıkları şeyler haricinde (fabrika çıkışıyla) araçlarınız kaç tl ye mâl oldu?

    vw.com.tr de 63303 gözüküyor. Fakat bize zamdan bahsettiler. Nasıl oluyor anlamadım ?!

    edit : imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CGR1 -- 18 Ağustos 2010; 0:10:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oscarmiller

    Merhaba,

    Aracınızı güle güle kullanın, isminizi üye listesine ekledim.

    Büyük jantın daha güzel durduğuna eminim ama aracın sertleşmesi ve konfordan ödün vermek korkutuyor beni.
    Bu işlemleri yetkili bayide mi yaptırdınız ?
    Park sensörleri yoktu derken, sanırım sadece ön park sensörlerinden bahsediyorsunuz, çünkü arkada zaten var sensör S&S'te.

    İyi sürüşler

    quote:

    Orijinalden alıntı: trtarantula

    Herkese Selam

    Burada yazılanlar beni de bu gün itibariyle tiguan sahibi yaptı :) yetkili Tiguan klübe benide yazarsa sevinirim. Tiguan 1.4 TSİ S&S 2011 4 motion Beyaz

    Daha önce 2008 Jetta 1.4 TSİ 160 BG kullanıyordum. Takasladım.
    Neler yaptırdım....?

    Extra olarak 16 olan jantları - 18 yaptırdım. 2.300 fark ödeyerek...( lastikler godd year- michelin bulunamadı )
    Zenon farlar - 300 TL
    Park sensörleri yoktu takdırdım - 250 tl
    Yan basamaklara 610 TL verdim ( Not: Yan basamak yaptıracaksanız mutlaka özel kriko almayı ihmal etmeyiniz keza basamak varsa aracınızda kesinlikle var olan kriko ile lastiğinizi değiştiremezsiniz )
    2'ince derece 3M siyah cam filmleri taktırdım - 250 TL

    Yıllardır vw kullanıcısı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Tiguan gerçekten aldığı parayı son kuruşuna kadar hak eden bir araç. Tek sıkıntım biraz daha yakıtının Jetta'ya göre fazla olması. Özelikle 18' lastikler inanılmaz keyifli duruyor. H.sonu için abir arazi denemem olacak detayalrı yine yazarım....

    Bu arada necvox 939 konusunda görüş bildireceğim bu ürünü Jettam için almıştım ancak hiç bir şekilde verim alamadık. ÖZelikle ses kalitesi berbat... Navigasyon var mı yok mu belli değil. Öyleki karadeniz e gitmiştim dağ bayır çıktık hiç bir şekilde faydalanamadık. Aracı takaslarken aldım ama asla tiguan'a takmayı da düşünmüyorum. necvox 939 için 2.000 tl ödeme yapmıştım açıkçası içime oturdu diyebilirim. Ürünü kötülemek adına yazmıyorum bizzat kullanıcısı olduğum için belirtiyorum çok ciddi anlamda eksikleri var. Ben yazılım mühendisiyim ve açıkçası 'Divx okuyor abi' bana sattıkları ürün divx okumak bir kenara DVD leri bile bekleyerek okuyor. Zaten aldığım işk hafta ekran garip bir şekilde ters döndü. Garantiden değiştirdiler.
    Yinede ben bunu yaptıracam diyenelre bir kaç tavsiyem var...

    - Geri görüş kamerasını genelde eksoz borusun yakınlarından geçiriyorlar ve eksoz ısınınca hiç bir şekilde geri görüş kamerası göstermiyor ! Servisleri uyarabilirsiniz.
    - Radyo çalma kalitesi eskiye oranla % 70 düşüyor . bu konuda bir anten isteyin.
    - TV izlemeyi açık alanlar dışında unutun.

    Görüşmek umuduyla...




    bazı araçlar park sensörsüz ya da başka bir donanımı olmadan gelebiliyor. Fiyata yansıtılıyor tabii. Düşürüyorlar fiyatını.
  • Merhaba,

    Aracımın gösterge panelinde görüntü olmasın istiyorum. Kitapçığından baktığımda araç içinde ve motor bölümünde sigorta kutularının olduğunu gördüm. Araç içinde ki sigorta kutusunda 14 numaralı sigorta gösterge panelini kontol ediyor ancak bunun yanında ESP, klima vb. bir kaç bölümü daha kontrol ediyor, bu yüzden bu sigortayla oynamak istemiyorum. Motor bölümünde ki sigorta kutusunda ise gösterge panelini F6 adlı sigorta kontrol ediyor ve başka bir bölüme de etkisi yok. Bu sigortayı çıkardığımda ilk anda görüntü gelmedi ancak sigorta takılı olmadığı halde yeniden görüntü geldi. Benim sizden yardım beklediğim konu ise nasıl gösterge panelini devre dışı bırakabilirim.

    Teşekkür ederim.
  • araç hareketsizken menü tuşundan kurcalayarak ekranı kapatabilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trtarantula
    Herkese Selam

    Burada yazılanlar beni de bu gün itibariyle tiguan sahibi yaptı :) yetkili Tiguan klübe benide yazarsa sevinirim. Tiguan 1.4 TSİ S&S 2011 4 motion Beyaz

    Daha önce 2008 Jetta 1.4 TSİ 160 BG kullanıyordum. Takasladım.
    Neler yaptırdım....?

    Extra olarak 16 olan jantları - 18 yaptırdım. 2.300 fark ödeyerek...( lastikler godd year- michelin bulunamadı )
    Zenon farlar - 300 TL
    Park sensörleri yoktu takdırdım - 250 tl
    Yan basamaklara 610 TL verdim ( Not: Yan basamak yaptıracaksanız mutlaka özel kriko almayı ihmal etmeyiniz keza basamak varsa aracınızda kesinlikle var olan kriko ile lastiğinizi değiştiremezsiniz )
    2'ince derece 3M siyah cam filmleri taktırdım - 250 TL

    Yıllardır vw kullanıcısı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Tiguan gerçekten aldığı parayı son kuruşuna kadar hak eden bir araç. Tek sıkıntım biraz daha yakıtının Jetta'ya göre fazla olması. Özelikle 18' lastikler inanılmaz keyifli duruyor. H.sonu için abir arazi denemem olacak detayalrı yine yazarım....

    Bu arada necvox 939 konusunda görüş bildireceğim bu ürünü Jettam için almıştım ancak hiç bir şekilde verim alamadık. ÖZelikle ses kalitesi berbat... Navigasyon var mı yok mu belli değil. Öyleki karadeniz e gitmiştim dağ bayır çıktık hiç bir şekilde faydalanamadık. Aracı takaslarken aldım ama asla tiguan'a takmayı da düşünmüyorum. necvox 939 için 2.000 tl ödeme yapmıştım açıkçası içime oturdu diyebilirim. Ürünü kötülemek adına yazmıyorum bizzat kullanıcısı olduğum için belirtiyorum çok ciddi anlamda eksikleri var. Ben yazılım mühendisiyim ve açıkçası 'Divx okuyor abi' bana sattıkları ürün divx okumak bir kenara DVD leri bile bekleyerek okuyor. Zaten aldığım işk hafta ekran garip bir şekilde ters döndü. Garantiden değiştirdiler.
    Yinede ben bunu yaptıracam diyenelre bir kaç tavsiyem var...

    - Geri görüş kamerasını genelde eksoz borusun yakınlarından geçiriyorlar ve eksoz ısınınca hiç bir şekilde geri görüş kamerası göstermiyor ! Servisleri uyarabilirsiniz.
    - Radyo çalma kalitesi eskiye oranla % 70 düşüyor . bu konuda bir anten isteyin.
    - TV izlemeyi açık alanlar dışında unutun.

    Görüşmek umuduyla...

    necvox hakkında verdiğiniz bilgilere teşekkürler. şu andan itibaren rns 510 a yönelecem almak için. biraz pahalı olacak belki ama değer diye düşünüyorum.

    birde şu koltuk kafalık monitörü hakkında bilgi veirilrse sevinirim. montajı nasıl olacak, servis mi biz mi yapacaz vs vs
  • Selam Herkese,

    Nihayet Tiguan ımı aldım. Hız sabitleyicisini o kadar istememe rağmen 2011 modellere sonradan takılmadığını söylediler. Olurda ileride bir arkadaşımız bir şekilde taktırırsa burada yazmasını rica edeceğim.

    Sevgiler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oscarmiller

    Merhaba,

    Aracınızı güle güle kullanın, isminizi üye listesine ekledim.

    Büyük jantın daha güzel durduğuna eminim ama aracın sertleşmesi ve konfordan ödün vermek korkutuyor beni.
    Bu işlemleri yetkili bayide mi yaptırdınız ?
    Park sensörleri yoktu derken, sanırım sadece ön park sensörlerinden bahsediyorsunuz, çünkü arkada zaten var sensör S&S'te.

    İyi sürüşler

    quote:

    Orijinalden alıntı: trtarantula

    Herkese Selam

    Burada yazılanlar beni de bu gün itibariyle tiguan sahibi yaptı :) yetkili Tiguan klübe benide yazarsa sevinirim. Tiguan 1.4 TSİ S&S 2011 4 motion Beyaz

    Daha önce 2008 Jetta 1.4 TSİ 160 BG kullanıyordum. Takasladım.
    Neler yaptırdım....?

    Extra olarak 16 olan jantları - 18 yaptırdım. 2.300 fark ödeyerek...( lastikler godd year- michelin bulunamadı )
    Zenon farlar - 300 TL
    Park sensörleri yoktu takdırdım - 250 tl
    Yan basamaklara 610 TL verdim ( Not: Yan basamak yaptıracaksanız mutlaka özel kriko almayı ihmal etmeyiniz keza basamak varsa aracınızda kesinlikle var olan kriko ile lastiğinizi değiştiremezsiniz )
    2'ince derece 3M siyah cam filmleri taktırdım - 250 TL

    Yıllardır vw kullanıcısı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Tiguan gerçekten aldığı parayı son kuruşuna kadar hak eden bir araç. Tek sıkıntım biraz daha yakıtının Jetta'ya göre fazla olması. Özelikle 18' lastikler inanılmaz keyifli duruyor. H.sonu için abir arazi denemem olacak detayalrı yine yazarım....

    Bu arada necvox 939 konusunda görüş bildireceğim bu ürünü Jettam için almıştım ancak hiç bir şekilde verim alamadık. ÖZelikle ses kalitesi berbat... Navigasyon var mı yok mu belli değil. Öyleki karadeniz e gitmiştim dağ bayır çıktık hiç bir şekilde faydalanamadık. Aracı takaslarken aldım ama asla tiguan'a takmayı da düşünmüyorum. necvox 939 için 2.000 tl ödeme yapmıştım açıkçası içime oturdu diyebilirim. Ürünü kötülemek adına yazmıyorum bizzat kullanıcısı olduğum için belirtiyorum çok ciddi anlamda eksikleri var. Ben yazılım mühendisiyim ve açıkçası 'Divx okuyor abi' bana sattıkları ürün divx okumak bir kenara DVD leri bile bekleyerek okuyor. Zaten aldığım işk hafta ekran garip bir şekilde ters döndü. Garantiden değiştirdiler.
    Yinede ben bunu yaptıracam diyenelre bir kaç tavsiyem var...

    - Geri görüş kamerasını genelde eksoz borusun yakınlarından geçiriyorlar ve eksoz ısınınca hiç bir şekilde geri görüş kamerası göstermiyor ! Servisleri uyarabilirsiniz.
    - Radyo çalma kalitesi eskiye oranla % 70 düşüyor . bu konuda bir anten isteyin.
    - TV izlemeyi açık alanlar dışında unutun.

    Görüşmek umuduyla...




    Tiguan S&S standart olarak var ama benimki,nde yoktu. yani fabrika çıkışı yoktu sonradan ilave ettirdim. Tek sıkıntı hız sabitleyici takılamaması. 2011 modellere takılamıyor. Epey bir araştırdım.

    18 'inçde araç biraz sertleşiyor kabul ama açıkçası yol tutuşu bana göre mükkem oldu. Daha önce tiguan alan bir akimin aracında 16 inç var çok büyük bir fark göremedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oscarmiller

    Merhaba,

    Aracınızı güle güle kullanın, isminizi üye listesine ekledim.

    Büyük jantın daha güzel durduğuna eminim ama aracın sertleşmesi ve konfordan ödün vermek korkutuyor beni.
    Bu işlemleri yetkili bayide mi yaptırdınız ?
    Park sensörleri yoktu derken, sanırım sadece ön park sensörlerinden bahsediyorsunuz, çünkü arkada zaten var sensör S&S'te.

    İyi sürüşler

    quote:

    Orijinalden alıntı: trtarantula

    Herkese Selam

    Burada yazılanlar beni de bu gün itibariyle tiguan sahibi yaptı :) yetkili Tiguan klübe benide yazarsa sevinirim. Tiguan 1.4 TSİ S&S 2011 4 motion Beyaz

    Daha önce 2008 Jetta 1.4 TSİ 160 BG kullanıyordum. Takasladım.
    Neler yaptırdım....?

    Extra olarak 16 olan jantları - 18 yaptırdım. 2.300 fark ödeyerek...( lastikler godd year- michelin bulunamadı )
    Zenon farlar - 300 TL
    Park sensörleri yoktu takdırdım - 250 tl
    Yan basamaklara 610 TL verdim ( Not: Yan basamak yaptıracaksanız mutlaka özel kriko almayı ihmal etmeyiniz keza basamak varsa aracınızda kesinlikle var olan kriko ile lastiğinizi değiştiremezsiniz )
    2'ince derece 3M siyah cam filmleri taktırdım - 250 TL

    Yıllardır vw kullanıcısı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Tiguan gerçekten aldığı parayı son kuruşuna kadar hak eden bir araç. Tek sıkıntım biraz daha yakıtının Jetta'ya göre fazla olması. Özelikle 18' lastikler inanılmaz keyifli duruyor. H.sonu için abir arazi denemem olacak detayalrı yine yazarım....

    Bu arada necvox 939 konusunda görüş bildireceğim bu ürünü Jettam için almıştım ancak hiç bir şekilde verim alamadık. ÖZelikle ses kalitesi berbat... Navigasyon var mı yok mu belli değil. Öyleki karadeniz e gitmiştim dağ bayır çıktık hiç bir şekilde faydalanamadık. Aracı takaslarken aldım ama asla tiguan'a takmayı da düşünmüyorum. necvox 939 için 2.000 tl ödeme yapmıştım açıkçası içime oturdu diyebilirim. Ürünü kötülemek adına yazmıyorum bizzat kullanıcısı olduğum için belirtiyorum çok ciddi anlamda eksikleri var. Ben yazılım mühendisiyim ve açıkçası 'Divx okuyor abi' bana sattıkları ürün divx okumak bir kenara DVD leri bile bekleyerek okuyor. Zaten aldığım işk hafta ekran garip bir şekilde ters döndü. Garantiden değiştirdiler.
    Yinede ben bunu yaptıracam diyenelre bir kaç tavsiyem var...

    - Geri görüş kamerasını genelde eksoz borusun yakınlarından geçiriyorlar ve eksoz ısınınca hiç bir şekilde geri görüş kamerası göstermiyor ! Servisleri uyarabilirsiniz.
    - Radyo çalma kalitesi eskiye oranla % 70 düşüyor . bu konuda bir anten isteyin.
    - TV izlemeyi açık alanlar dışında unutun.

    Görüşmek umuduyla...




    Evet tüm işlemleri yetkili serviste yaptırdım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esboya

    Selam Herkese,

    Nihayet Tiguan ımı aldım. Hız sabitleyicisini o kadar istememe rağmen 2011 modellere sonradan takılmadığını söylediler. Olurda ileride bir arkadaşımız bir şekilde taktırırsa burada yazmasını rica edeceğim.

    Sevgiler..






    Merhaba hayırlı olsun aracınız. 2011 modelelre kesinlikle uygulama yapılmadığüını belirttiler.
  • Bu arada lastik seçimi ile ilgilioalrak bir kaç not ekelmek istiyorum. Çünkü bu konuda ciddi araştırma yaptım.

    şimdi neye göre büyük küçük ve dar geniş lastik seçmeli ?

    En önemli kriter fabrika çıkışıdır. Ve aracın ağırlı lastiklere yaptığı basınç ...vs... SUV aracı denilince yol dışında da farklı engeller arazide ilerleme amacı olan araç diye aklıma düşüyor... Aşılacak olan engel ne kadar büyükse lastik ebadının yani geniş lastik kullanmak bu analmda doğru olacaktır.

    Mesela ; ABD, Avustralya ve Kanada gibi ülkelerde SUV araçları incelerseniz çoğunlukla geniş lastikli olduklarını görürsünüz... Bu araçların çoğunluğu taşlı kayalı çiftlik araçlarıdır ve büyük ve geniş lastikli araçlar kayalarda ve taşlı zeminde daha kolay tutunur. Yanaklarında koruma olanlar daha doğru bir tercihtir. Bu vesile ile eğer Tiguna için böyle bir deneyiminiz sık olacaksa Büyük ve geniş lastik seçimi mantıksız olmayacaktır kanımca.

    Çamurlu bir yol ise daha çok kullandığınız yol bunun için çamurun tahliyesinin en kolay olduğu lastik seçmek akıllıca olur. Yani büyük ve dar lastik seçimi akıllıca olur.
    Dişleri arasına çamur dolmayan lastik, zeminde tutunması daha kolay olacak ve ilerlememize imkan verecektir.. Yani çamur için Büyük ve dar olan lastik uygun olur kanatindeyimn.

    Eğer amacınız yakıt tasarrufu sağlamaksa ( şöyle düşünün 16'inç tiguanda 100 km şehir içi / 10.5 / 11.00 yakıt sarfiyatı ) geniş lastik çok yanlış bir seçim olur. Hoş geniş lastik size sadece 100 km / 0.5 gibi ilave bir sarfiyat sağlar. Küçük dar lastiklerin SUV ve JEEP ler için için avantajlı olabilecek bir alanını ben bilmiyorum.

    Sonuç olarak genelde kullandığımız 1.4 TSI - 2.0 TDI motorlu TIGUAN araçları için, Türkiye şartlarında en ideal ölçü bence 17" dir bana göre. Hem aracı fazla zorlamaz hemde gerekli yüksekliği sağlar. Yanak genişlik oranı olarak 11.50 en ideali diye düşünüyorum.

    Asfalt hakkında yorum yapamadım ama asfalt için en uygun ölçü muhtemelen fabrika çıkış ölçüsü olsa gerek !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hokant

    Arkadaslar,

    Benim arabam S&S... Arabaya alarm taktirmaya gittigimde yaklasik 1 dakika suren bir islemle, Comin Home, selektor sirasinda sis lambalariyla capraz yanma sonme, 40 km altinda donuslerde sag sol sisin yanmasi gibi ozellikleri aktif hale getirdiler.

    Bu arada hala kapilarin uzerine cita konusunda bir ilerleme saglayamadim, bilgisi onerisi olan varsa sevinirim.


    hangi serviste yaptırdınız benim servisin hiçbir şeyden haberi yok !
  • 
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.