Şimdi Ara

..::MAKİNE MÜHENDİSİ HANGİ KPSS YE GİRER???::..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
38.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • makine mühendisliğini bitirip devlette çalışmak için hangi kpss ye girmek gerekiyor, internette bir kaç yere baktım ama net bir bilgi alamadım, kpss a kpss b falan var, hangisine girmek gerekiyor, yaklaşık kaç puan yapmak gerekiyor, her sene yapılıyor mu, bir de kaç kişi alıyorlar acaba???
    şimdiden teşekkürler...



  • Vallaha bu konuyu bende çok ama çok merak ediyorum 7 aydır iş bulamıyorum bursada ama sanırım 2009 da bize olmayacak sınav biz b grubundanız sanırım
  • okulun bitmesine daha 3 sene var, 1. sınıftayım, bi araştırayım dedim ama ortada ne bilgi var ne de yol gösterecek birisi var, Allah umuduna okuyoruz resmen. millet iş imkanı fazla falan diyor ama şöyle alıcı gözüyle baktımda nerden başlanacağı bile belli değil ki. özel sektör tam köle fabrikası diyorlar zaten, internette okuduğum birkaç yazı da aklımı çeldi, adam devlete girdikten sonra insan olduğumu hatırladım falan demiş, diğeri de özel sektörde sen ne kadar yarar sağlarsan pastadan aldığın pay o kadar büyük olur devleti aramazsın demiş, her kafadan bir ses, önceden araştıralımda yaşımız geçtikten sonra pişman olmayalım.
  • okulu 4 senede bitirebileceğini pek fazla düşünme derim :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: retrogamer

    okulu 4 senede bitirebileceğini pek fazla düşünme derim :D



    bu lafı yeteri kadar kişiden duydum kardeş, söyleyenler sayesinde 1-0 yenik başlıyoruz zaten, hocalarda aynı, bu sene statikten kalmasanız bile seneye mukavemetten kalırsınız merak etmeyn gibi artizlik yapıyorlar. sen yapma bari, içimizdeki çalışma hevesi kaçıyor iyice, çalışsam da kalacağım gibi bir düşünce uyanıyor adamın içinde ama çalışılınca da geçiliyor. ilkokuldan beri böyle zaten, birinci sıfta 2 zordur, 2 ye geçersin 2 kolay olur 3 zordur, 3 e geçersin 3 kolay olur vs.vs.
    sayısal meslekler içinde kolay bölüm olduğunu sanmıyorum, sonuçta ekmek yiyecez bu meslekten Allah nasip ederse.

    bu arada sayfa başındaki sorduğum sorunun cevabını biliyor musun kardeş???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdanger -- 29 Mart 2009; 2:27:41 >




  • sorun orada işte.makine mühendisliğinde hoca ve ders faktörü yüzünden çalışsan da geçemeyeceğin bi ton ders çıkacak karşına.okudukça göreceksin.bende makine 2.sınıf.

    sorunun cevabına gelince :
    Kit kurumlarına girişte kpss B sınavının kpss3 puan türü kullanılır.Bazı kitler kpss puanının yanısıra kpds ve iş tecrübesi de aramaktadır.+

    kit ne peki : kamu iktisadi teşebbüsü.örnek verecek olursak tki,dsi,eüaş gibi kurumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retrogamer -- 29 Mart 2009; 2:35:04 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: retrogamer

    sorun orada işte.makine mühendisliğinde hoca ve ders faktörü yüzünden çalışsan da geçemeyeceğin bi ton ders çıkacak karşına.okudukça göreceksin.bende makine 2.sınıf.

    sorunun cevabına gelince :
    Kit kurumlarına girişte kpss B sınavının kpss3 puan türü kullanılır.Bazı kitler kpss puanının yanısıra kpds ve iş tecrübesi de aramaktadır.+

    kit ne peki : kamu iktisadi teşebbüsü.örnek verecek olursak tki,dsi,eüaş gibi kurumlar.



    hocalar adama zorla okulu bırak git polis ol diyorlar alttan altan.
    kamuda çalışmak için minimum kaç puan yapmak gerekli o konuda bir bilgin var mı?
  • eet çok sıkıyolar ben bile düşünüyorum bazen okulu bıraksam mı diye.en düşük puan seneden seneye değişir ama 75-85 arası bi puan yeterli.hangi üni desin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retrogamer -- 29 Mart 2009; 2:42:34 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: retrogamer

    eet çok sıkıyolar ben bile düşünüyorum bazen okulu bıraksam mı diye.en düşük puan seneden seneye değişir ama 75-85 arası bi puan yeterli.hangi üni desin



    sürgün yerim olan urfa dayım, harran üniversitesi. peki kpss de sorular nasıl oluyor, hangi konuları soruyorlar, mesleki sorular falan nasıl oluyor, bu konuda bilgin var mı? gece gece de sorularla sana zahmet veriyorum kardeş. sen hangi okuldasın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdanger -- 29 Mart 2009; 2:49:46 >
  • bende elazığ fırat üniversitesindeyim.walla kpss sorularının içeriği hakkında hiç bi bilgim yok :D ama bildiğim kadarıyla genel kültür ve genel yetenekten sınava giriyorsun mesleki olarak soru sorulmuyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: retrogamer

    bende elazığ fırat üniversitesindeyim.walla kpss sorularının içeriği hakkında hiç bi bilgim yok :D ama bildiğim kadarıyla genel kültür ve genel yetenekten sınava giriyorsun mesleki olarak soru sorulmuyor.


    yine tarih coğrafya ya iş düşecek yani, iyi bakalım. düştük bi alamete gidiyoz kıyamete. kardeş çok teşekkür ederim sorularımı cevaplandırdığın için, gakkoş diyarına selamlar
  • arkadaslar bu 2009 kpss ye mühendislerin girmesi anlamsız değil mi? kpss-b den alınıyormus mühendisler, bu sene gırsek bı yere yerlesme gıbı ımkanımız varmı? bilen arkadaslar yardımcı olursa sevınırım.
  • seneye girmen gerekiyor kpssye.KPSS-B kadrolarına başvurabilirsin mühendis olarak.bölümüne özel kadrolara,tüm mühendisleri kapsayan kadrolara ve de 4001e yani herhangi bir 4 yıllık mezunu isteyen kadrolara başvurabilirsin.

    bu sene alacağın puan hiçbir işine yaramaz yani bu sene kpssye girersen boşyere girmiş olursun.

    KPSS-Ayı sormuşsun.KPSS-A kadrolarına Öğretmenlik yani eğitim fakültesi mezunları ile formasyon sahipleri,iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları,siyasal bilimler fakültesi mezunları ve hukuk fakültesi mezunları başvurabilir.

    umarım yardımcı olmuşumdur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the3answer -- 12 Nisan 2009; 11:31:11 >
  • bırakın bu hocalar geçirmiyor yada dersler çok zor laflarını,yapan nasıl yapıyor arkadaşlar?çalışırsanız herşey yapılır,okulda 4 senede biter hiç problem değil...
  • @timhat
    hocam saoalsın bilgilendirmen için de, ben sunu anlamıorm, zaten her kpss de genel yetenek-genel kultur yok mu, muhendislerden de zaten sadece gen yetenek-gen. kultur istiolr bide ingilizce, eee bu sene nıe bu sınavla da hak tanımıyorlar kı ınsanı 2 sene bekletıyolar :S
  • Mühendisler 2010'daki kpssye girecek.Bu yıl öğretmenlik ve a grubu için sınav var.Ben açıkçası mühendis bile olsanız devlete geçmenizi tavsiye ederim.Özel sektörde maaş ve çalışma saatleri çok kötü.İş ne zaman biterse o zaman eve gidersiniz.Mühendisin gecesi gündüzü olmaz bazen pazar günleri de çağırırlar.Hergün böyle yoğun çalışan birinin aldığı maaş hiçbir şeye yaramaz.Özel sektörde maaşlar iyice düştü zaten kimse okulu bitirip iş başvurusu yapmanızı beklemiyor.Bu şartlarda en iyisi devlet en azından eline geçecek parayı gününde alırsın ve işsiz kalma korkun olmaz.
  • doru demişssin calpi84 ama bn hala muhendıslere neden 2010 dakı kpss yı bekletıyorlar anlamıorm :S 2010 da sankı muhendıslere ayrı sorular mı soracaklar, bu sene soracakları genel yetenek genel kultur soruları gıbı soru soracaklar seneye de, nıe bu sene deılde 2010 :s anlamıs deılım? mantıklı bı acıklaması var mı kı bunun?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mercilless

    doru demişssin calpi84 ama bn hala muhendıslere neden 2010 dakı kpss yı bekletıyorlar anlamıorm :S 2010 da sankı muhendıslere ayrı sorular mı soracaklar, bu sene soracakları genel yetenek genel kultur soruları gıbı soru soracaklar seneye de, nıe bu sene deılde 2010 :s anlamıs deılım? mantıklı bı acıklaması var mı kı bunun?

    2010 çünkü kpss sınavının 2 yıl geçerliliği var.Yani senin 2008 yılında girdiğin kpss sınav sonucuyla 2009 yılının sonunda yapılacak bir atamaya başvurma hakkın oluyor.Bence iyi birşey çünkü sınav sonucunda iyi puan alanlar ilk iki atanmada bir yerlere yerleşiyor sonra daha düşük puanlı olanlara atanma fırsatı oluyor.Öss gibi değil yani.Ben lise düzeyinden girdim puanım biraz düşük belki 2009 sonuna bir kuruma atanma şansım olacak.Devlet inşaat ve makine alanlarında iyi mühendis alımları yapıyor ben mühendis olsam kaçırmam.Okulda anlatılan yüksek maaş ve pembe gelecek hayallerini bence unutun.Özel sektörü bilen insan devlete girmeye imkanı olursa arkasına bakmadan devlete gelir.Sınavda genel kültür-genel yetenek ve bazı kadrolar için kpds sınavından 60-80 arası bir puan isteniyor.Mühendis için zor iş değil aslında ben geçen yıl ilk kez girdim sorular kolaydı süre yetmedi yoksa birçok alandan fulle yakın çıkartırdım şimdiye kadar memur olmuştum.




  • dostum inşallah istediğin yere atanırsın, bende ne olr ne olmaz bu sene deneyım dıorum bı gıreyım sınava, en azından bı sınavı gormus oluruz. hakkımızda hayırlısı inşallah ;)
  • Konuyu hortlatticam galiba..

    Pazar ogleden sonra vs. gibi seanslar var gordugum kadariyla.Makine muhendisi bir vatandas, devlet kurumunda calismak istiyor.Bu adam ne yapmasi lazim?Hangi kitapciklari cozmesi lazim.

    http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFF88F742D0D7112518CDF0F1D4ABDC402


    Buradaki bir link bana yardimci oldu fakat genel kulturdeki, istatistik sorulari vs zor geldi.Hangi kitapciklari cozucez hakkinda bilir kisi varsa cok iyi olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.