Şimdi Ara

Çamaşır Makinası Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
21
Favori
270.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar. Daha önceki yazılanları okuyarak, ölü durumda bulduğum çamaşır makinemin 3 farklı arızasını giderebildim. Buradan soru soran ve cevaplayan herkese teşekkürler.. Fakat bir türlü çözüm bulamadığım bir sorun daha var. Arçelik 3500 makine 5kg kapasiteli fakat neredeyse yarıdan az çamaşır koymama rağmen bir kaç tur dönüyor daha sonra hiç hareket etmiyor. Her defasında kapağı açıp bir kaç parça daha alıp tekrar çalıştırdıktan sonra yıkmayı tamamlayabiliyor. 5 kg'lık makinede 2 kg çamaşır yıkamak zorunda kalıyorum. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
  • Motor kömürlerini değiştirmeniz gerekiyor.

    Kömür boyları 1,5cm'den uzunsa hız kartını değiştirin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: opus41

    Arçelik full Otomatik 2800 model marka çamaşır makinam var.Çamaşır yıkama işi bittikten bir süre sonra makina içerisinde su birikmesi oluyor.Zaman geçtikçe biriken su miktarı artıyor.Ne yapmam lazım ayrıntılı bir şekilde anlatabilirseniz çok memnun olurum ..Şimdiden çok teşekkürler...




    problemin 2 çözümü var
    1. ve en kolay olanı makinayı kullanmadığını zaman muslıkları kapalı tutun.
    2.üst tablayı söküp makinanın arkasına bağlı olan su giriş hortumlarının bağlı olduğu parçaları değiştirin




  • Merhaba,öncelikle yardım edenden Allah razı olsun..İnsanları bilinçlendiriyorsunuz..
    Benim Siemens SWAMAT XL 54060 çamaşır makinem var.
    Geçenlerde çalışırken elektrikler gidip geldi ve bozuldu.
    Şöyleki mesela 30 derece program seçiliyor.Çalışmaya başlıyor su alıyor beş dakika sonra tekrar hazır konumuna geri dönüyor.
    Mesela 40 derece bir program çalışıyor sorun yok.
    Bazen bakıyorsunuz 40 çalışmıyor 30çalışıyo.Bazen hiç biri çalışmıyor.Kafasına göre.
    Servise sordum bana ana kart değişecek dedişer ve 348 tl istiyorlar.
    Acaba gerçek arıza kart değişlikliğiyle hallolur mu yoksa daha ucuz yaptırma şansım olur mu?
    Bu arada servis eve gelip bakmadı.Ben servise gittim bu şeklilde anlatınca onlarda bana boşuna 25 tl servis ücreti verme ana kart değiştir dediler..
    Şimdiden çok teşekkür ederim..İşiniz rats gelsin.
    Makinayı 8 yıldır kullanmaktayım ve bir şikayertim yoktu...




  • Arçelik Full Automatick 2200 Çamaşır Makinam Su Almıyor Herşey Normal Gözüküyor Elektrik Alıyor Yıkama Programında Su almamaktadır Neden Acaba Yardımcı Olursanız Sevinirim?



  • Kapak kilitleniyor da suyu almıyorsa ventil arızalıdır, kapı kilitlenmeden bekliyorsa kapı kilidi arızalıdır. Kilitlenme durumuna göre bilgi verirseniz yardımcı olurum.
  • benim teba marka ispanyol malı makinada kafasına göre sıkıyor misal 5 kez yıkamada 1 kez sıkıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dost acı söyler

    benim teba marka ispanyol malı makinada kafasına göre sıkıyor misal 5 kez yıkamada 1 kez sıkıyor

    Makinenin tam modelini bilmiyorum ama Teba'da genelde kondansatörlü motor kullanılmıştır. Kazan boşken sıkmaya almayı deneyin, motora kalkış veren kondansatör arızalanırsa makine içinde yük varken sıkma yapamaz. Oldukça ucuz bir parçadır.

    Bir de makinenin ön ve alt kısmındaki pompa kapağını sökerek içindeki yabancı maddeleri temizleyin. Makine sorunsuz ve rahat bir biçimde su boşaltabilmelidir. Makinenin resmini çekip koyabilirseniz daha detaylı yardımcı olurum.
  • cevap için teşekkürler. tam olarak 1100D modeli makinanın tüm hortumlarını ve alttaki tahliye borusunu kontrol ettim temiz. boşkende denedim en yüksek devirden en alt devire kadar makina tamsıkma devrini bulacakken bir anda devri kesiliyor yani böyle vitesteki arabanın vites atması gibi .şöyle bir durum var tesadüfmü bilmiyorum, makina bir yıkamada sıkma esnasında aşırı sarsıntı yapmış ondan sonra bu arızayı vermeye başladı. ilk başta voltaj düşüklüğünden diye tahmin ettim ancak alakası yok.http://img231.imageshack.us/img231/7776/2303092235.jpg
  • Dediğim gibi motora kalkış veren kondansatör arızalı. Parça fiyatı 10TL tutmaz. Elinizden gelmiyorsa herhangi bir tamirci halleder.
  • Arçelik 4120S çamaşır makinamın bir arızası başladı.
    Ön yıkamada ve durulama zamanında deterjan ve
    yumuşatıcılar almaz oldu. Sorun nerededir.
    Nekadar tutar. İyi akşamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adana19752004

    Arçelik 4120S çamaşır makinamın bir arızası başladı.
    Ön yıkamada ve durulama zamanında deterjan ve
    yumuşatıcılar almaz oldu. Sorun nerededir.
    Nekadar tutar. İyi akşamlar.


    Deterjan çekmecesini açarak su akışını gözlemleyin.

    A programında Ön yıkama gözünden (Bölme I)
    B programında (Bölme II)
    Çiçek sembolünde çiçek sembollü bölmeden (yumuşatıcı) su alacaktır.

    Eğer elle bu programlara ilerlettiğinizde yanlış bölmeden su alıyorsa üst kapağı sökerek 3'lü ventili değiştirmeniz gerekiyor. Beyinden deterjan kutusuna yol veren mekanik aksamdan da ince ayar yapılabiliyor bildiğim kadarıyla.
  • Candogan Bey,

    Kafama takildigi icin sormak istedim, benim makinadaki arizada da makinaya elektrik geliyor elektrik isigi yaniyor ancak calistirmak icin derecelerle oynamaya basladigimda hic bir degisiklik olmuyor. Biliyorsunuz servis bu durum icin yeni makine alin astari yuzunden pahaliya gelir demisti. (Sadece disardan bakarak bu yorumu yapti, hic acip kurcalamadi sanirim 15 senelik oldugunu gordugu icindir.) Benim de bu sekilde kolay halledilebilen bir durumum olabilir mi sizce acaba?
    Bu sene camasir makinemi degistirmek icin en kotu sene benim icin o yuzden merak ediyorum.

    Tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SweetStar

    Candogan Bey,

    Kafama takildigi icin sormak istedim, benim makinadaki arizada da makinaya elektrik geliyor elektrik isigi yaniyor ancak calistirmak icin derecelerle oynamaya basladigimda hic bir degisiklik olmuyor. Biliyorsunuz servis bu durum icin yeni makine alin astari yuzunden pahaliya gelir demisti. (Sadece disardan bakarak bu yorumu yapti, hic acip kurcalamadi sanirim 15 senelik oldugunu gordugu icindir.) Benim de bu sekilde kolay halledilebilen bir durumum olabilir mi sizce acaba?
    Bu sene camasir makinemi degistirmek icin en kotu sene benim icin o yuzden merak ediyorum.

    Tesekkurler.

    Büyük ihtimalle kapı kilidi yanmıştır. Bunun tamirini kendiniz dahi rahatlıkla yapabilirsiniz.

    Makinenin kapağını açtığınızda lastiğin dıştan bir tel çember ile sarılı olduğunu göreceksiniz. Bu tel çemberin bir ucuna tornavida takıp gererek çıkarın. Lastik gövdeden ayrılacaktır. Kapı kilidinin üstteki ve altındaki vidalarını sökün. Elinizi lastikle gövde arasından sokarak kilide ulaşabilirsiniz. Kilide 2 kalın 1 ince kablo girer, ince kabloya ellemeden 2 kalın kabloyu kısadevre yapın ve makineyi çalıştırın. Büyük ihtimalle çalışacaktır. Evde çocuk vs varsa güvenliğiniz için yeni kapı kilidi alıp takın, eğer böyle bir sorun yoksa kilidi aynen yerine vidalayıp kabloları kısadevre yaparsanız makine kapıyı kilitlemeden çalışacaktır. Makine aniden durduysa ve elektrik kesildiyse büyük ihtimalle kapı kilidi problemidir.

    FİŞ MUTLAKA ÇEKİLMELİDİR!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 23 Eylül 2009; 14:53:45 >




  • Kapısıyla azcik ugrastim, biraz calisti azcik su aldi ve durdu. Halen isigi yaniyor ama programlara gecmiyor. Dedikleriniz de bir bayan olarak beni asar diye dusunuyorum cok tesekkurler.
  • Kapı kapalıyken kuvvetlice kilt kısmına vurursanız yine çalışır. Sorun kapak kilidinde gibi görünüyor.
  • Bana kalirsa da sorun orda da kilit kısmına vurmam kar etmedi, yarın baska bir tamirciyi denesem mi diye dusunmeye basladim. Belki bir kac sene daha kurtaririm boylece. :) Tesekkurler tekrar.
  • teknik bir yardım alarak sorunu kökten çözmüş olmalısın bence
  • iyi günler ariston ab1036 tx çamaşır makinam su alıyor ısıtıyor ama kazanı çevirmiyor.kayışı kontrol ettim sağlam kömürlerde baya uzun acaba arıza nerededir.bana yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayrican

    iyi günler ariston ab1036 tx çamaşır makinam su alıyor ısıtıyor ama kazanı çevirmiyor.kayışı kontrol ettim sağlam kömürlerde baya uzun acaba arıza nerededir.bana yardımcı olursanız sevinirim

    Makinenizin arka kapağını açtığınızda sol-alt köşede elektronik bir kart göreceksiniz. Kartı kontrol ediniz, gerekirse değiştirin.(Hız kontrol kartı-modül)

    Bu problem motor kömürlerinin bitmesinden veya modül arızasından kaynaklanır. Son ihtimal program şalteri(beyin)den olabilir ancak düşük bir ihtimaldir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.