Şimdi Ara

2009 Ocak ve Subat Aylari D Segmenti Satis Lideri Gene VW Passat

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Zaten 2007'den beri ne zaman degildi ki?

    Ara Kaynak: OtoHaber Dergisi, 9-15 Mart Sayisi (2009-11).
    Asil Kaynak: Otomotiv Distribütörleri Dernegi (ODD) 2009 Ocak-Subat Istatistikleri

    ODD'nin ilgili sayfasinin linki (her bir tablo ayri bir tarayici penceresinde PDF dosyasi olarak aciliyor):

    ODD Satis Istatistikleri Sayfasi

    Buna göre, Subat ayinda en cok satan ilk 30 araba icinde 1. Hyundai Accent Era (B segmentinin Koreli Hani), 2. Renault Symbol (Türkiye'de B segmentinin Kiraliçe Sümbülü), 3. Toyota Corolla (C segmentinin en güvenilir ismi), 4. Renault Megane Sedan (Corolla'ya tahtini kaptiran C segmentinin Kirali), 5. Hyundai Getz (B segmentinde Honda Jazz'dan sonra bence bayan sürücüler için en mantikli araba.)

    Passat 11. sirada yer aliyor. Bu basarisiyla D segmentinde sampiyon olan Passat, en yakin rakipleri olan Toyota Avensis ve Opel Insignia'yi da geçiyor. Söyle ki: Avensis 22. sirada, Insignia 24. sirada. 27. sirada ise D segmentinin 4.sü Mercedes-Benz C serisi geliyor. Ford Mondeo geçen ay ilk 30'da yer alamiyor.

    Fakat bu siralamanin ötesinde, Passat'in 11. sirayi alirken Subat ayinda 323 adet, digerlerinin ise ancak ve ancak 164 (Avensis), 153 (Insignia), ve 138 adet (MB C serisi) sattigini söylemek gerekiyor. Yani Subat ayi satis rakamlarinda, Passat sinifindaki en yakin takipcisinden cok daha pahali bir araç olmasina ragmen, rakibine neredeyse %100 bir fark atiyor.

    Bu da Dogus Otomotiv'in pazarlama stratejilerinin basarisini, Passat'in 2. elinin çok kiymetli olmasini ve Türk otomotiv tüketicisinin de Passat'a güveninin tam oldugunu gösteriyor. Umarim, bu istatistikler, Dogus Otomotiv'i musteriye deger verme ve kaliteli hizmet sunma konusunda daha iyi olmaya tesvik eder.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LagrangePasha -- 22 Mart 2009; 12:07:15 >







  • Selamlar,

    ODD sayfasindaki istatistikler sadece Marka bazinda var, model bazinda istatistik bulamadim. Link tam olarak nasil acaba?

    Dostluklar,
  • Selamlar Sayin Pasificici Kardesim. Model bazindaki bilgilere mesajimdaki resme tiklayip, sonra da resmi buyuterek ulasabilirsiniz.

    OtoHaber dergisinde Mart ayinin istatistikleri yayinlanir yayinlanmaz, tahminen 10 Nisan civari, Mart ayi siralamasini da verecegim insallah. Bakalim, ÜTV indiriminin D segmentindeki kiyasiya rekabete etkisi ne olacak? Passat'in yanina yaklasabilecek mi diger modeller?

    Saglikli gunler dileklerimle esen kalin. - LP
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.