Şimdi Ara

BAZ İSTASYONU HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
69.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare


    quote:

    Orjinalden alıntı: karizma2

    baz istasyonu istemiyoruz vs. diye bağrırlar sonra telefonumuz niye çekmiyor telefonla konuşamıyoruz vs diyede bağırıp çağırırlar böyle insanları anlamak mümkün değil.hiç bir zaman baz istasyonu kurulmasına karşı çıkmadım kuranlara laf edenlerede karşı çıktım.
    ancak bu yazıyı okuduktan sonra aklıma takılan bir şey oldu.güvenlik mesafesi diye bir şeyden bahsedilmiş yazıda.

    "Gördüğünüz gibi medyanın abarttığı kadar yokmuş değil mi. Antenin zararı sadece güvevlik mesafesinde etkili oluyor. Ondan sonrasına etki etmiyor. "

    bence burada eksik bilgi bulunmakta.ben yazıyı özelliklede burayı okuyunca sanki şunu anlamam gerekiyor.o 10 metrede zararı var ondan sonrasında sıfır zarar.böyle bir şey mümkün olmaması lazım.sonuçta bir frekans yayılıyor ve 10 metreden sonra bu frekansın sıfırlanması mümkün değildir.ancak insana zarar vermeyen boyutlara iniyor denebilir.eğer yanlışım varsa düzeltin.

    ben bir yerde baz istasyonların antenlerinin arkasına özellikle bir binaya konduysa arkasında yaşayan insanlara zarar vermemesi için çelik plaka konduğunu okumuştum.yazıda bununla ilgili herhangi bir şey yok.okuduğum bilgi yanlışmı acaba?

    çelik plakanın asıl amacı o değil:
    Tüm antenlerde(omni de vertical olur bu bir tek) F/B olayı vardır, yani Front/Back oranı. Ön kısmın arkaya yaptığı sinyal. Mesela 30/1 olur bu değer. Demektir ki: Anten 15 dBi ise arkasında 0.5 dBi kazanç vardır, fakat arkadan gelen sinyaller engellemesin diye bir plaka konulur ve bu kazanç 0.05 lere kadar düşürülmeye çalışılır.

    Zarar konusuna girersek, evinizde koridorun bir ucuna wireless access point(modem de olur) kurun ve yanına laptop ile gidin. Netstumbler programını kurup açın, size sinyal olarak -10 dBm civarı gösterir, uzaklaşınca ise -40 dBm ye kadar düşer.
    Bu da -10-(-40)= 30 eder
    30/3=10
    Yani 2 üzeri 10 kat sinyal azalmış demektir.
    -40 dBm ise, 0.0000001W eder. Cep telefonlarının beyine tutulduğu an 1W ettiğini düşünürseniz, bu değer çok makuldür.
    Birde bunu baz istasyonuna uygularsak, 50 metre ötede sinyal -60 dBm civarında olacağı için, neredeyse zararsıza yakın kalıyor.
    Şöyle diyeyim:
    Hiç yaşamınızdan götürmüyor mu?
    Baz istasyonu karşı apartmanınıza kurulduktan sonra, apartmanınıza girince, sadece bir tane merdiven çıkıp tekrar inin, daha sonra asansörü kullanabilirsiniz... bunun kalbinize yararı, aldığınız elektromanyetik radyasyonu amorti etmekte üstüne 1-2 hafta daha fazla yaşarsınız

    son örnek güzel olmuş




  • baz istasyonu kesinlikle zararlıdır ben kendimden biliyorum işyerimin hemen karşısındaki 2 katlı eski binanın üzerine türkcell isyasyonu kurmuş antenleride polyester bidonla gizlemiş akşam saat 7 den sonra cep telefonu internet vs kullanımı artmakta işyerinde müthiş bir yorgunluk uyuşmalar başlıyor durabilirsen dur allerjik hastalığım var belki 30 misli arttı .
    mesleğim elektronik ve bilgisayar servisliği bu işyerinde 4 senedir ikamet etmekteyim antenleri görünür olsa ben bu işyerini kiralamazdım bu kişilik haklarını ihlal etmektir. bir süre sonra ikinci bir baz istasyonu da kuruldu vodafon hemen birincinin yanındaki binada
    hastalıklarım dahada arttı . kazandığımı sağlığıma harcamaya başladım
    yazık değilmi bu insana yapılırmı forumdaki kişilerin bazısı baz istasyon yakınından ev arıyormuş bulda bak ne hale geliyorsun .
    teknik olarak baz istasyonu cep telefonu gibi yakın değil bu yüzden oluşan ölçüm değerleri tabiiki farklı olacaktır.
    fakat burada çok farklı bir durum söz konusu cep telefonu kullanan kişi sadece kullanım sırasında elektomanyetik ışınıma maruz kalmakta 5 dakika veya 10 dakika gibi ama baz istasyonu 24 saat aralıksız çalışmakta ayrıca aynı anda çoklu taşıyıcı kullandığında etkisi çok fazla olmaktadır
    ölçüm değerleri volt/m de düşük olabilir ama aynı anda yayınlana değişik dalga boylu mikro dalgalar insanlığın tahmin bile edemiyeceği etkiler oluşturmakta ve ileride çok vahim tablolar oluşturacağı benim açımdan bir gerçektir. bilim insanları aynı zamanda yayınlanan değişik dalga boylu dalgaların etkilerini tam olarak bilmedikleri için bu konularda kesin konuşamıyorlar ben bu konuda biraz tecrübe sahibi oldum . merak eden olursa bilgide verebilirim telefonum 0212 6104050 forumdaki herkese selamlar ALLAHA emanet olun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafasuat -- 6 Şubat 2014; 22:41:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: s.volkan

    Milyonlarca insanın elinden düşürmediği cep telefonları arasında görüşme nasıl sağlanıyor hiç merak ettiniz mi ? O bahsi geçen istasyonların olmadığı ya da yetersiz kaldığı yerlede görüşmenin sağlıklı bir şekilde yapılamayacağını bilmiyor musunuz.

    quote:

    Bas istasyonu; iki yönlü bir mobil ağ sisteminde yayın yapan birim. Radyo sistemindeki bir antenden farklı olarak baz istasyonu hem sinyal alır , hem de sinyal gönderir. ( yani iki antenden oluşur ).

    Günümüzde baz istasyonları değişik yönlere doğru değişik güçlerde yayın yapan kabiliyetine sahip olan tevcihli antenler kullanılır.


    Baz istasyonları hakkında ileri geri konuşup bilmişlik taslayanlara ve onunla yetinmeyip kulaktan duyma haberlerle başkalarınada bilmediği bir konu hakkında yalan yanlış şeyler anlatanlara kıl oluyorum. Bu yazımda baz istasyonlarının etkili olduğu alanlar halk dilinde zararları ve halkın gösterdiği tepkilere açıklık getirmek istiyorum.

    Bir çok elektronik alette olduğu gibi onlarda frekans yaydığı için radyasyon tehlikesi içeriyor haliyle ama bunu ısıtıp ısıtıp medyanın önüne atmanında pek bi anlamı yok bence.

    Cep telefonlarının şebekeleri yetersiz kalmasın diye sürekli gelişen ve değişen ülkemizde yeni sahalar (baz istasyonu) kurulur.İhtiyaçları karşılaması açısından durmaksızın çalışmalar yapılır. Özellikle 3G ihalesinin sonlanmasından sonra çalışma temposu iki kat arttı diyebilirim.

    3G yeni bir sistem olduğu için alt yapısı eksiksiz ve düzenli bir şekilde hazırlanması lazım. Görüntülü konuşmanın yapılabilmesi için yeni baz istasyonlarının kurulması ve mevcut istasyonlarda bulunan antenlerde de değişiklik yapılması gerekiyor. Ve de yapılıyor…

    Kurulan baz istasyonlarının karşılıklı bağlantı kurduğu yani alışveriş yaptığı diğer istasyonu vardır. A noktasındaki istasyonla B noktasındaki istasyon arasında frekans ağı vardır. Bir kaç istasyon için değil tüm istasyonlar için geçerlidir bu olay. Verilerin toplantığı ana merkez de dahil olmak üzere her istasyon birbiriyle bağlantı içinde çalışır.

    İstasyonlara kurulan antenlerin görüntüsü aşağıdaki gibidir. Ve üzerlerinde minilik dediğimiz alıcılar mevcuttur.




    Bu minilikler olmazsa biz görüşme yapamayız. Telefonlarımızın şebeke göstergesi full olur belki ama konuşmamıza izin vermez. Buda miniliklerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor aslında.

    Baz istasyonlarının etki ettiği alanlar. Tabiri caizze zararları diyelim; :)

    Çeşitli yerlere kurulan baz istasyonlarındaki antenlerin çıkış güçleri vardır. Bu çıkış güçleri gsm şirketleri için çok önem arz eder. Yani antenlerin güvenlik mesafelerini hesaplarken bu çıkış güçleri dikkate alınır ve hesaplamalar ona göre yapılır. Sonuç olarakta antenin güvenlik mesafesi belirlenir.

    Antenin güvenlik mesafesi içinde hiç bir canlı bulunmadığı için sorun teşkil etmez. Gelin görün ki insanlara bunu anlatamıyoruz. Güvenlik mesafesi belirlenmiş bir anten ‘in basitçe çizimini göstereyim sizlere.



    Antenin etki ettiği alan yukarıda girilen güvenlik mesafesi değeri kadardır. ‘9.74 m.’ mesafe içinde yaşayan insanların olmamasına dikkat edilir. Bu mesafe içerisinde okul, park,ev, kamu binası daha doğrusu yaşayan canlıların olması mümkün değildir… Böyle bir şey söz konusu bile olamaz. ,

    Gördüğünüz gibi medyanın abarttığı kadar yokmuş değil mi. Antenin zararı sadece güvevlik mesafesinde etkili oluyor. Ondan sonrasına etki etmiyor.

    Ola ki gsm şirketi hata yaptı ve insanların bulunduğu yöne doğru bakan antenleri kurmaya kalktı. Hazırladıkları dosya’yı inceleyen BTK ( Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) olduğu gibi dosyayı geri çevirir ve onaylamaz. Bırakın onaylamayı gsm şirketi hatalı dosya gönderdi diye yüksek miktarda ceza bile keser.

    Bu olaylar sizlerin sandığı kadar basit işlemiyor aslında. Gsm şirketleri kafasına göre baz istasyonu kuramıyor. Her zaman denetleyecileri ve ceza kesicileri vardır mutlaka.

    Mesela insanların sık kullandığı caddelere antenler monte edileceği zaman çıkış güçleri düşük olan anten tipleri seçilir. Çıkış güçleri çok az olduğu için haliyle güvenlik mesafeleri de kısa olur. Ve bu antenler insanlara gelmeyecek şekilde monte edilir.

    Şimdi gelelim halk arasındaki ayaklanmaya.

    Geçtiğimiz günlerde haberlerde izlediğim bir bayan dan söz etmek istiyorum. Kucağında çocuğuyla elinde 2 adet cep telefonuyla kamera karşısına geçip diyor ki; bizim çocuklarımız kanser olacak, zarar görüyor bunu burdan kaldırsınlar yoksa evden taşınacağız :) demeye getirdi lafı.

    Ey benim güzel ablam, kacasından dayak yememiş, burnu havada, aklı kuaföründe kalmış saçı boyalı ablam. Sen elinde tuttuğun aletin zararını bilmiyorsan ben ne yapayım şirketler ne yapsın…

    Sırf bu konu için EMR cihazını alıp cep telefonlarının yaydığı manyetik alanı ölçtük. Arayan kişinin cep telefonundan yayılan manyetik alan (zarar) 2.44 w civarında çıktı. Aranan kişi telefonu açtığı an 1.90 w civarında manyetik alana maruz kaldı yani zarar gördü. Telefonla konuşan herkes aşağı yukarı bu değerlerdeki manyetik alana maruz kalıyor. Bu arada cep telefonlarındadan birilerini ararken telefonu hemen kulağınıza götürmeyin. Biraz bekleyin daha sonra çalmasını dinleyin.

    Benim saatlerce uğraşıpta anlatmaya çalıştığım olay nedir biliyor musunuz ? Baz istasyonlarının, cebinizde duran cep telefonları kadar zararlı olmadığını anlatmak. Onların tek etkili olduğu mesafe güvenlik mesafesidir. Onun dışında etkisi yoktur. Bunu aklınızdan çıkarmayın…



    Çalışan ekipler sahaya çıktığı zaman bazı bölgelerde tepkilere maruz kalırlar. Sabahtan akşama kadar vaktini kahvehanelerde geçiren insanların çıkarmış olduğu laflara inanıp istasyon kurulumuna tepki gösterenlerede uyuz oluyorum. Gerekçeleride nedir biliyormusunuz ? Kısırlık korkusuymuş, bilmem ne korkusuymuş… Siz anladınız onu. :) Gülmekten kendimi alamıyorum. Adamlar sırf yatak odalarını düşündükleri için tepki gösteriyor yoksa baz istasyonları umurlarında değil.

    Ekipler öyle bir saçmalığın olmadığını açık açık anlatsalarda kahve kültürü ve anlamamakta ısrar etmeleri üstün geliyor malesef..

    Bu konuya burada son veriyorum. Umarım yeterince açık olabilmişimdir. Aklınıza takılan olursa sormaktan çekinmeyin. Sağlıklı günler dilerim. (:

    Kaynak: Burası
    haberlerde izlediğim bir bayan dan söz etmek istiyorum. Kucağında çocuğuyla elinde 2 adet cep telefonuyla kamera karşısına geçip diyor ki; bizim çocuklarımız kanser olacak, zarar görüyor bunu burdan kaldırsınlar yoksa evden taşınacağız :) demeye getirdi lafı.

    Ey benim güzel ablam, kacasından dayak yememiş, burnu havada, aklı kuaföründe kalmış saçı boyalı ablam. Sen elinde tuttuğun aletin zararını bilmiyorsan ben ne yapayım şirketler ne yapsın…



    Bu kısma kadar çok güzel bir paylaşımdı. Sonra insanlara saygısız ve ukalaca, küçük gören bu zihniyetin entelektüel bir zehirlenme yaratacağı için faydasız olacağını düşündüm.

    herkesin sağlığı için duyarlı olması güzel işin bilimsel kısmını herkes bilmek zorunda değil. Saçı boyalı kadın hizmet ve kapsam istediği gibi sağlığını da ister ama aptallıkla yaftalanmak istemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratcool -- 6 Şubat 2014; 22:58:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafasuat

    baz istasyonu kesinlikle zararlıdır ben kendimden biliyorum işyerimin hemen karşısındaki 2 katlı eski binanın üzerine türkcell isyasyonu kurmuş antenleride polyester bidonla gizlemiş akşam saat 7 den sonra cep telefonu internet vs kullanımı artmakta işyerinde müthiş bir yorgunluk uyuşmalar başlıyor durabilirsen dur allerjik hastalığım var belki 30 misli arttı .
    mesleğim elektronik ve bilgisayar servisliği bu işyerinde 4 senedir ikamet etmekteyim antenleri görünür olsa ben bu işyerini kiralamazdım bu kişilik haklarını ihlal etmektir. bir süre sonra ikinci bir baz istasyonu da kuruldu vodafon hemen birincinin yanındaki binada
    hastalıklarım dahada arttı . kazandığımı sağlığıma harcamaya başladım
    yazık değilmi bu insana yapılırmı forumdaki kişilerin bazısı baz istasyon yakınından ev arıyormuş bulda bak ne hale geliyorsun .
    teknik olarak baz istasyonu cep telefonu gibi yakın değil bu yüzden oluşan ölçüm değerleri tabiiki farklı olacaktır.
    fakat burada çok farklı bir durum söz konusu cep telefonu kullanan kişi sadece kullanım sırasında elektomanyetik ışınıma maruz kalmakta 5 dakika veya 10 dakika gibi ama baz istasyonu 24 saat aralıksız çalışmakta ayrıca aynı anda çoklu taşıyıcı kullandığında etkisi çok fazla olmaktadır
    ölçüm değerleri volt/m de düşük olabilir ama aynı anda yayınlana değişik dalga boylu mikro dalgalar insanlığın tahmin bile edemiyeceği etkiler oluşturmakta ve ileride çok vahim tablolar oluşturacağı benim açımdan bir gerçektir. bilim insanları aynı zamanda yayınlanan değişik dalga boylu dalgaların etkilerini tam olarak bilmedikleri için bu konularda kesin konuşamıyorlar ben bu konuda biraz tecrübe sahibi oldum . merak eden olursa bilgide verebilirim telefonum 0212 6104050 forumdaki herkese selamlar ALLAHA emanet olun.






    Peki evdeki floresan özellikle mikrodalga fırın hatta ısıtıcı vs bunlar manyetik dalga boylarını araştırın derim..Bakın sizin evinin ordaki baz istasyonu var değilmi.peki tv verici sistemi nedir nedenler baz istasyonu farkı nedir vs.trt verici tepeler 24 saat ailesiyle yaşayan insanlar var ayrıca aynısı Çamlıca tv vericiler oldu yerde evleri olan birsürü kişi var..abicim telefonunu varmı eee ozaman yapacak bişey yok dünyada uzayda ayda bunun alternatifi yok..telefonunun çekmesi demek 350m için baz istasyonu var demek..ben bu ülkede şunu gördüm ve asla milletiz sağlıkla alakası düşündüğün hissettim adam dediği şu. .ya bizim evdeki baz istasyonu zararsız ya sinyali düşük ama su karşı evdeki mahvetti mahalli. .bizde tepki parasal..tepki gösterilere liranın bırakınız verseler salona istasyon kurdular. .Bütün dünyanın üniversite hocanın düşüncesi şu. .evdeki çoğu elektronik eşya baz istasyonunda zararlı. .Ayrıca arabayi radyolar neyle çalıştığını polis Radara manyetik değerlerinde araştırması öneririm. .umarım baz istasyonun bi alternatifi çıkar onu kullanırız.
    edit:cep telefonları full çektiği zamn daha az işini daha uzun şarjı gider. .ne kadar çekerse manyak dalga okadar artar okadar işini bunun içinde en en az her 300 mt red bir istasyon gerekmktdr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin* -- 6 Şubat 2014; 23:17:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türk Tabipler Birliği - Elektromanyetik Radyasyonun (Baz İstasyonların) Biyolojik Etkileri

    Elektromanyetik dalgalarn gücü ister yüksek, ister düük olsun, bu dalgalar insan vücudunda etkili olmaktadır.

    Elektromanyetik dalgalar (EMD)

    vücuttaki dokulara (1) ısıtarak ve /ya da (2) kimyasal değişimlere yol açarak arar
    verirler. Yüksek güçlü EMD ısıya bağlı zarar verirken, düük watt'lı EMD'nin uzun süre alınmasıyla dokularda kimyasal değişmeler nedeniyle zararlı etkiler ortaya çıkar.Elektromanyetik radyasyonlar boşlukta yayılma özelliğine sahiptir. Bu tür dalgalar dalga boyları ve frekansları ile belirlenir. Tüm EMD, boşlukta aynı hızla yayılır. Bu hız ışık hızına eşit olup saniyede 300.000 km'dir.


    Dalga boyu son derece küçüldüğünde elektromanyetik radyasyon (EMR), madde ile kaşılaştığında, dalga olmaktan çok bir enerji kümesi gibi davranır. Bu enerji kümelerine "kuantum" ya da foton denir. Bu tipteki EMR'ler, X ve gamma ışınlarıdır. Bu ışınlar hücrelerdeki molekülleri bir arada tutan atomik bağları kırarak atomları ya da molekül parçalarını pozitif ya da negatif yüklü duruma getirebilecek yeterli enerjiye sahiptirler.

    Enerjileri çok yükselen bu ışınlar moleküllere çarptığında onları iyonlaştırarak, molekül yapısını, yani yaşamsal işlevlerini bozar ve böylece olumsuz biyokimyasal tepkimeler sonucunda kanser oluşumunu kolaylaştırır.

    Yapılan çalışmalarda X ve gamma ışınlarına maruz kalan insanlarda, kanserlerin oluşumu artmıştır. Bu nedenle bu ışınlar "iyonlaştırıcı elektromanyetik radyasyon" olarak tanımlanır.

    Cep telefonu baz istasyonları, oluşturduğu sağlık riskleri dolayısıyla, okul bahçeleri,kreşler,hastaneler, parklar gibi çocukların, hastaların, yaşlıların ve İnsanların yoğun yaşadığı toplu yaşam ve kullanım alanlarına kesinlikle kurulmamalıdır.

    İnsanların toplu yaşadığı bina tepelerine baz istasyonlarının kurulması iılemi, kat sahiplerinin
    kararına bırakılmamalıdır.

    Özellikle EM radyasyon ve EM alana maruz kalan çalışanlarda, ortaya çıkacak olumsuzlukların saptanabilmesi için işyeri hekimleri tarafından periyodik incelemelerin ve çalışma çevresi ölçümlerinin yapılması gerekmektedir.

    Elektromanyetik Radyasyonun Biyolojik Etkileri

    Biyolojik etki ile yan etki arasındaki farkı anlamak önemlidir. Biyolojik etki, sistemde EMD'ye maruziyet sonucunda ölçülebilir ya da dikkate değer fiziksel değişiklikler olduğunda ortaya çıkar. Yan etki ise biyolojik etkinin vücudun tolere etme sınırlarının dışına çıktığında oluşur ve sonuçta zararlı etkilere yol açar.

    Bugün üzerinde çalışılan konulardan biri de cep telefonlarının kullanım frekanslarının yükseltilmesi ve mikro dalga özelliği göstermesidir. Halkın bu tipteki dalgalar hakkında yeterli bilgiye sahip olmaması kuşkular oluşturmuştur.

    Ülkemizde, cep telefonu pazarlayan şirket ve kurulan baz istasyonu sayısındaki artış ve bunların düzensiz olarak her yere konuşlandırılması, denetimsizlik, bu tedirginliği giderek artırmaktadır.

    http://www.ttb.org.tr/sted/sted0803/elektromanyetik.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bananass -- 27 Mayıs 2014; 16:23:26 >




  • baz istasyonun lehinde ya da söylendiği kadar zararlı olmadığını söyleyen arkadaşlar;

    iyi güzel söylüyorsunuz da

    istanbuldaki evler çift katlı geniş bahçeli değilki,


    adam çatıya koymuş alt katında daire onun altı daire al sana 9,74 m

    e evler bahçe sistemi değil bitişik nizam, yanyan, kıç kıça afedersiniz. al sana sağlı sollu 9,74m


    hal böyleyken o kadar masum değil bu işler,

    madem kızıyorsun cep telefonu kullanma demek, madem trafik kazası istemiyorsun araba kullanma demeye benziyor...
  • Metin* kullanıcısına yanıt
    Öncelikle;
    arkadaşlar Almanlara güvenirsiniz herhalde değil mi? En azından ben güvenirim ve çok saygı duyduğum bir millettir çünkü adamlar her şeyi çok iyi yapıyorlar ve her şeyde iyiler.

    Almanya ve Türkiye'deki baz istasyonları sayısı.

    Türkiye: 45 Bin.

    Almayna: 140 Bin.

    Bu adamlar kendilerini tüm ırklardan üstün görüyorlar ve seviyorlar. Sizce kendi sağlıklarını tehdit edecek bir duruma dur demezler mi?

    Yorum sizin.

    Kaynak: Ben
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sekkiz

    Öncelikle;
    arkadaşlar Almanlara güvenirsiniz herhalde değil mi? En azından ben güvenirim ve çok saygı duyduğum bir millettir çünkü adamlar her şeyi çok iyi yapıyorlar ve her şeyde iyiler.

    Almanya ve Türkiye'deki baz istasyonları sayısı.

    Türkiye: 45 Bin.

    Almayna: 140 Bin.

    Bu adamlar kendilerini tüm ırklardan üstün görüyorlar ve seviyorlar. Sizce kendi sağlıklarını tehdit edecek bir duruma dur demezler mi?

    Yorum sizin.

    Kaynak: Ben


    Hocam bakılması gereken ilk şey istasyon sayısı ve limit değerlerin kaç olduğu..avrupada 40 küsür olan v/m bizde 14 v/m..bu limitin düşmesi için gücün düşmesi baz istasyonunn veriminin düşmesi demek..40v/m değer için full güç çalıştırmak lazım..Avrupa hem bu şekil 120watt çalıştırıyor hemde istasyon sayısı 3,5 katı..bi akıllı biziz zaten..En komik olanı adamın baz istasyonu şikayetini dilekçe yerine cep telefonuyla yapıyor olması




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aahastra

    baz istasyonun lehinde ya da söylendiği kadar zararlı olmadığını söyleyen arkadaşlar;

    iyi güzel söylüyorsunuz da

    istanbuldaki evler çift katlı geniş bahçeli değilki,


    adam çatıya koymuş alt katında daire onun altı daire al sana 9,74 m

    e evler bahçe sistemi değil bitişik nizam, yanyan, kıç kıça afedersiniz. al sana sağlı sollu 9,74m


    hal böyleyken o kadar masum değil bu işler,

    madem kızıyorsun cep telefonu kullanma demek, madem trafik kazası istemiyorsun araba kullanma demeye benziyor...

    herşey eyvallah ta örnek çok mantıksız olmuş hocam..araba örneği ancak şöyle olabilir..arabanın yaydığı egzos dumanına kızıyorsan araba kullanmayacaksın ki gaytte mantıklı iş yaparsın bu şekil düşünceyle




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sekkiz

    Öncelikle;
    arkadaşlar Almanlara güvenirsiniz herhalde değil mi? En azından ben güvenirim ve çok saygı duyduğum bir millettir çünkü adamlar her şeyi çok iyi yapıyorlar ve her şeyde iyiler.

    Almanya ve Türkiye'deki baz istasyonları sayısı.

    Türkiye: 45 Bin.

    Almayna: 140 Bin.

    Bu adamlar kendilerini tüm ırklardan üstün görüyorlar ve seviyorlar. Sizce kendi sağlıklarını tehdit edecek bir duruma dur demezler mi?

    Yorum sizin.

    Kaynak: Ben


    Almanya'da bildiğim kadarıyla 4-5 tane operatör var. Ek lolarak bizim insanımız gibi "baz istasyonu istemezük" deyip en lüks telefonu kullanacak kadar cahil değil Almanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Baz istasyonlarının zararsız olduğunu söyleyen adamın ben iyi niyetinden şüphe ederim. Büyük ihtimalle savunan arkadaş bir operatör firmasının ilgili bölümünde çalışıyodur.

    Baz istasyonlarının zararlı olduğu bir çok bilimsel çalışmanın yani sıra, Türk adaletince de onaylandı ve hakkında şikayette bulunulan baz istasyonlarının kaldırılmasına emsal teşkil eden bir karar alındı mahkelerimizce geçtiğimiz yıllarda. Hala nasıl savunuluyor anlamıyorum.

    http://www.ozgureraytas.av.tr/baz-istasyonlarinin-kaldirilmasi-hakkinda-emsal-karar.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Bemol Kerim -- 4 Temmuz 2014; 20:30:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Do Bemol Kerim kullanıcısına yanıt
    Turk adaleti baz istasyonlarının neye zararlı olduğunu onayladı, sağlığa mı? Hakimler eskiden doktor muymuş? Aynı DNA'dan iki birey türetip birini baz istasyonu olan diğerini de baz istasyonu olmayan; ama bunlar harici her şeyi aynı olan ortamlarda yüz yıllık gözlem ve deneyler yapılmadan böyle bir karara varmak bilimsel değildir. Ancak bu davada bahsedilen zarar davalıların baz istasyonunun varlığından duydukları rahatsızlıktan kaynaklanan zarar, sağlığa olan zararından değil.

    Hala savunanlardan biri de benim. Hiçbir operatörde çalışmıyorum. Siteleri kağnı hızı ile açan bağlantısına sövmekte olan sıradan bir vatandaşım.
    Baz istasyonlarının mantıken zararlı olduğu kesin, ancak kaldırılan bir baz istasyonunun benim cep telefonumun sinyal çıkış gücünü arttırarak bana daha fazla zarar vermesi adaletin umrunda değil. Çünkü birileri 5G konuşurken 3G'yi anlayamamış bir toplumuz. Hele bunların teknik taraflarını hiç incelemeyen araştırmayan merak etmeyen. önüne konulanı kabul eden bir toplumuz. Yabancılar cep telefonlarının zararlarını konuşur, biz baz istasyonlarına takmışız. Kendimize dokundurmak istemeyiz çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 5 Temmuz 2014; 2:28:04 >




  • Telefonlar baz istasyonlarından uzaklaştıkça sinyallerini ulaştırmak için daha güçlü sinyal ve dolayısıyla daha fazla elektromanyetik radyasyon yayar. Bu durumda baz istasyonu sadece yakın çevresini etkilerken, kaldırılması durumunda artan cep telefonu sinyal gücü daha geniş bir kitlenin etkilenmesine sebep olur. Bunu düşünen yok bu ülkede.
    Her elektromanyetik dalganın bir zararı var ama vücut belli düzeylere kadar bunu absorbe edebilir. Mesele de işte bu dalgaların şiddeti ve etkileri. Elektromanyetik dalgalar da uzun yıllardır içimizde. Radyo ve TV kuleleri yüz yıldan fazladır kilovat kilovat elektromanyetik dalgayı basıyor zaten beyinlerimize. Ancak şikayet baz istasyonlarının yanında çok daha az. TV vericilerinin yakınlarındaki hastanelerde vs. bulunan hassas cihazları etkiledikleri aletlerin düzgün çalışmadığı ile ilgili şikayetler oluyor. Baz istasyonu güçlerini sınırlandıran kurumlar da KW gücünde vericilerin etkilerini inceleyerek ve bunların popülasyona daha yakın konumlardaki olası etkilerini düşünerek belirlemiş bu sınırları. Ülkemizde ise çoğu ülkeden daha da düşük bu sınırlar. Ancak herkes tutturmuş bir baz istasyonu. TV'ler ile yıllarca beyni yıkandı insanlığın, ancak hala kimse baz istasyonundan zararlı demez. Halbuki o eski tüplü televizyonlarımız örneğin, cep telefonlarımızdan az kalır değiller.

    Elektromanyetik dalgalar da baz istasyonundan yayılan kanser ışınları gibi düşünülmemeli. Çünkü baz istasyonu işin bir boyutu! Baz istasyonuna sinyal gönderen yüzlerce cep telefonu da va. Şiddetine göre telefon sinyali kilometrelerce uzaktan görüşme sağlayabiliyor ama görüşme sağlayamadığı mesafelere de gidiyor, durduğu bir sınır yok. Dolayısıyla her an içimizden onlarca baz istasyonu ve binlerce cep telefonu sinyali geçiyor zaten. Polis, jandarma vs. kullandığı telsizlerin sinyalleri, uzaydaki bir ton uydunun gönderdiği bir ton sinyal. Evimize enerji taşıyan kablolar ve büyük trafoların oluşturduğu elektromanyetik alanlar... Duvarlarımızın içindeki kablolarda her bir pozitiften negatife yük değişimi vücudumuza iletiliyor. Kullandığımız tüm elektronik aletlerin yaydığı türlü türlü sinyaller, hepsi kim kaç adet baz istasyonu olarak çarpıyor bize... Yani baz istasyonu zararlı ama tek o değil, kullandığımız tüm elektronik araçlar zararlı. Buna rağmen biz büyütecimizi bir noktaya odaklayarak bakıyoruz. Halbuki gerçekten mantıkla baksak bu olaya paranoyaklaşmamız gerekirdi!

    Hani böyle bir zararı hiç istemiyorsak elektrik enerjisi kullanımımızı kısıtlamalı hatta tamamen terketmeliyiz! Yapılamaz mı, yapılır tabii. Bir uçak seferinin tek seferde ortaya çıkardığı karbon gazları miktarı normal bir şekilde bir insanın ömründe bile çıkarabileceğinden çok fazla. Bundan dolayı uçak kullanmam. Aynı sebepten araba da kullanmam, otobüs, tır vs. araçlar dolu iken daha verimli. Bisiklet ise çok daha temiz bir araç, favorim. Ortak bir karar alınsa elektrik kullanmayı da terk edebilirim, bana sıkıntı olmaz. Ama zararı belli olmayan bir şey için bu kadar ilkelleşmeye gerek var mı? Mantığı bu kadar terketmeye gerek var mı?

    Her şeyin bir ölçüsü var. Her şey ihtiyaç dahilinde abartıya kaçmadan kullanılmalı, fazla yendiğinde en sağlıklı meyveler bile zararlı. Kapitalizm sırf ürünlerini sattırmak için televizyonu yıllardır kişilerin algılarını şekillendirerek alışverişe zorladı,beyin yıkadı diyebiliriz. Verdiği yalan bilgiyle insanları yanlışa yöneltti. Sonra bilgisayarlar, İnternet; iyi amaçlar için kullanılabilecek pek çok şey kötü amaçlara alet edildi. Ne insanlık bırakıldı, ne insani ilişki, ne ahlak... Günümüzde de cep telefonları bu işi çok iyi yerine getiriyor. Ergenlik çağında bir birey elinde telefonu ile saatlerce zaman geçirerek değerli vaktini kendine en ufak bir şey katmadan heba edebiliyor. Öncelikle bu tür zararlarını düşünelim bu teknolojilerin. Bu bilinçlenmeyi sağlasak zaten, her birey kendisini korumayı bilecektir.




  • Evimizin tepesinde baz istasyonu var 3 adet. Gerekli ölçümleri nereye yaptırabiliriz.
  • E devlette konuyla ilgili ölçümler mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IsO6 -- 24 Mart 2015; 22:27:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisi olanlar lütfen cvp yazsın evimizin yakınlarında bina tepelerinde biçok baz istasyonu var ve dışarı cıktıgımda hemen altlarından gectiğimizde oluyor yakınından gectiğimizde ama öyle 9 metre falan diil ve 1 yaşında bebeğim var hatta önceki aksam ev bakmaya gittiğimiz bi sokakta bina tepesinde değil kocaman direkte baz istasyonu vardı ve biz en fazla 2 metre yakınından gectik bebekle nedendir bilmiyorum gecerken falan kızım öğürmeye basladı bi zararı olmusmudur konu hakkında cok arastırma yapıyorum ama netteki bilgiler çok karışık 2 metre bile ara olmayan büuük baz istasyonu yakınından geçmenin zararı varmıdır nedir
  • Herkese Merhaba,

    konuyu takip eden var mı bilmiyorum tabi.
    5 ay önce ev aldım ve yanımdaki binanın tepesinde 2 adet baz istasyonu var. ikisi de gizlenmiş durumda. türkiye govtr den yaptığım sorgulamalarda da ölçüm değerleri 1,38 düşük seviyede gösteriyor.
    Ancak sıkıntı şu baz istasyonu ile 5. kattaki dairemin bir odası arasındaki mesafe 9-10 metre civarında. 11 metre güvenlik mesafesi gözükmekte. bu mesafenin içinde gibi sanki.
    Kesinlikle baz istasyonlarına karşı değilim. evde de dengem bozulmuyor. ama mesafenin yakın olması açıkçası tedirgin ediyor beni. bu konuyla ilgili btk ve belediyeye şikayette bulundum. BTK'dan mesafe ölçümü ve değer ölçümü için talebimi yaptım. bu konu da bildikleriniz ve tavsiye edecekleriniz varsa yardım rica ediyorum.
  • ocurazz kullanıcısına yanıt
    Baz istasyonunun antenlerine bakınız, antenlerden ön yüzü direk sizin dairenize bakan var mı? Direk size bakmıyorsa yine o kadar endişelenmemli de direk bakıyorsa tedirgin olmakta haklısınız. Tabi o güvenlik mesafesi de çeşitli şeyler hesaba katılarak o kadar tutuluyor, yine zarar verir diyemeyiz içiniz rahat olsun derim ama kesin bir şey de diyemez kimse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Baz istasyonunun antenlerine bakınız, antenlerden ön yüzü direk sizin dairenize bakan var mı? Direk size bakmıyorsa yine o kadar endişelenmemli de direk bakıyorsa tedirgin olmakta haklısınız. Tabi o güvenlik mesafesi de çeşitli şeyler hesaba katılarak o kadar tutuluyor, yine zarar verir diyemeyiz içiniz rahat olsun derim ama kesin bir şey de diyemez kimse.

    BTK İstanbul bölge müdürlüğüyle telefonla görüşme yaptım. sizin gibi antenlerin dairemize dönük olup olmadığını sordular. Ancak baz istasyonlarının birisi baca şeklinde diğeri de su deposu şeklinde gizlenmiş olduğunu ve yönlerini göremediğimi söyledim. dilekçeme de bu şekilde yazmamı söylediler. Evinizden ölçüm yapılır ve yönlerine bakılır dendi.




  • Bizim binaya 4.5 yi guclendirmek icin bir cihaz takacaklarmis baz istasyonu degil diyolar bir saglik sakincasi olurmu bilgisi olan varmi yardinxi olursa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.