Şimdi Ara

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.663
Cevap
53
Favori
452.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her zaman söylediğim bir şeyi yazayım.
    Bırakacaksanız hiç başlamayın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Zeen

    Ben 1.80 boyundayım 55 kiloyum
    18 yaşıma yeni girdim bu yaz bende başlamak istiyorum odun gibi vucudum var o yüzden ben direk abanırım diyodum haplarla filan ama şimdi kullanmıycam işallah bana yararı olur bana
    antalyadan selamlar :d


    Dostum bu kadar zayıf kalabilmeyi nasıl başardın ? Başlığı açan arkadaşımızın tavsiyelerine uyarak 15-20 kilo alsan çok iyi olur. Salonda bazen abiler falan olur, neşeli tipler takılırlar sana o kollar ne falan diye morali bozma sakın
  • yumurtadan tiksindirdiniz beni.insan evladı 10 yumurta beyazı nasıl yer ya

    eklenmemiş birkaç tiyoda ben veriyim.body yapan arkadaşlar , hergün spora giderek kendilerine ağır işçi muamelesi yapmasınlar.hem psikolojik olarak hemde fiziklsel olarak çok kısa zamanda bitip sporu bırakmanıza neden olacaktır.spor salonunda olabildiği kadar kısa zaman geçirin.ayrıca spora giderken kesinlikle bir partnerinizle çalışın.bu size güven ve artı gaz verecektir.beslenmeyide sorun etmeyin.zaten spor yaptıkça iştahınız açılacaktır ve son olarak sabır sabır sabır...................
  • 2 ay kadar hiç bir şey alma. Spor salonunda hocan zaten seni yönlendirecektir onun dediklerini yap bodyforumlarını oku. İlaç felan hiç gerek yok. 2 ay sonra optimumla başlarsın.
    quote:

    Orijinalden alıntı: markafoni

    peki beslenme tamam body ıcın ne yapmallıyım benım durumumda bırı ıcın nasıl olmalı ya da ılac takvıyesı nasıl olur onerdıgınız bır hap veya proteın tozu var mı acaba ?


    quote:

    Orijinalden alıntı: markafoni

    peki beslenme tamam body ıcın ne yapmallıyım benım durumumda bırı ıcın nasıl olmalı ya da ılac takvıyesı nasıl olur onerdıgınız bır hap veya proteın tozu var mı acaba ?
  • (en alta eklemeye yaptim)



    Merhaba arkadaşlar sürekli bu konular hakkında başlık açıldıgını ve bilen bilmeyen herkesin bişeyler yazdıgını ve bu konular hakkında bilgi almak isteyenlerin kafasının karıştıgını görmekteyim bende sizler için bir soru cevap başlıgı ve tavsiyelerde bulunabileceğim bir başlık açmak istedim.

    Yöneticilerden ricam konunun bi süre konudışında kalmasının ve daha sonra isterlerse sağlık bölümüne taşıyabileceklerini sölemek isterim . umarım anlayışla karşılarlar.

    KONU 1

    Vücut geliştirmeye başlamak .(BodyBuilding)

    Forumda bir çok genç arkadaşımız var yaşları ( 15-16-17) bu yaş grubundakiler haklı olarak başlık açıp vücut geliştirmenin boy üzerine olumsuz etkisini soruyolar.Hemen cevaplayım.

    Hiç bir olumsuz etkisinin olmadıgı gerçektir. aksine büyüme hormonu ( GH ) salımını arttırarak büyümeye çok yardımcı olur .ama bu yaş grubundakilere bacak press ( bilinen adıyla Squat) hareketini çok ağır kiloyla girilmesini önermiyorum diğer istediğiniz hareketkleri gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.Programınızda Barfiksi ve Pullower hareketini mutlaka bulundurun pullower hareketi göğüs kafesini genişletir ve kemiklerinizi açmaya yardımcı olur.Barfiksten bahsetmeye gerek yok kendisi bir fenomendir zaten.

    Ayrıca ek olarak, fiziksel gelişiminizi etkilemesi söz konusu bile olamaz çünkü VG. vücuttaki bütün büyüme hormonlarını salınımını arttırıp büyümeye yardımcı olur.yani kısaca ; Gelişmekmi istiyorsunuz o zaman bu sporu yapın bi süre sonra aradaki farkı görünce birakmak istemiceksiniz.

    Kışın genellikle hacim çalışmaları yapılır ,yaz ayları ise definisyon ( kasın üstündeki yağı atıp kas netliğini sağlama ) antremanları yapılır


    KONU 2

    Vücut geliştirmeye başlayıp kilo almak,ve BESLENME)

    Evet bu konu çoğu kişinin sorunu çoğunuz zayıflıktan dert yanıyor fakat sandıgınız gibi zor değil bazılarının saçma sapan yaptıgı tavsiyeleri unutun!, Gece yemek yemeyi, yatmadan önce tıkabasa cips , yağlı yemekler yemeyi. fast food beslenmeyi hepsini bir kenera atın.Bu sporun tek değişmez gerçeği beslenme ve sabır.

    Öğünleriniz 5-6 öğünden oluşmalı uzmanlarında tavsiye ettiği gibi az ama sık yiceksiniz yani bi anda karnınızı şişirmeye hiç gerek yok.Eğer gerçekten hacimlenmeyi istiyorsanız kilo başına 2.5 grm protein ve 4 gram karbonhidrat almalısınız (bunlar tavsiye edilen oranlar),yemekleriniz komplex karbonhidrattan hayvansal proteinden ve yağ kullancaksanız zeytinyağından oluşmalıdır (zeytinyağı benim tavsiyem )

    Komplex karbonhidratlara örnek vericek olursak.Pilav,makarna,yulaf ezmesi ,haşlanmış patatesi,bulgur.

    Hayvansal proteinler ise : Biftek,tavuk göğsü,balık,ton balıgı, yumurta (beyazı tercih edilir sarısı pek tüketilmez)

    Biftek inanılmaz kas inşaa eder ve içindeki Kreatinin den dolayıda güç artışı sağlar fakat ülkemizde kırmızı etin fiyatı malum ama mutlaka arada bir tüketilmesi lazım. Tavuk göğsünü mutlaka menünüzde bulundurunuz.

    İşte size vücut geliştirme yapan birisi için kilo alma diyeti ben bu diyetle inanılmaz sonuçlar aldım (diyet derken yanlış anlamayın beslenme şekli bu tabirle kullanılır)


    Kahvaltı

    6-8 yumurta beyazı 1 sarısı, haşlanmış yada omlet yapabilirsiniz damak tadınıza kalmış,1 su bardağı yulaf ezmesi 1 kaseye dökülcek ve tercihen yarım yağlı süt ile karıştırılıp tüketilecek. yanına dilerseniz 1-2-3 dilim kepek ekmeği ,zeytin ,salatalık domates. 1 bardak süt,2-3 kaşık keçi boynuzu pekmezi (harnup)

    ben o kadar yumurta yiyemem diyenler 5 yumurta beyazı 1 sarısını 100 gram lor peyniri ile omlet yapıpı yiyebilirler. ama tavsiyem yumurtayı tüketebildiğiniz kadar tüketin ziraa inanılmaz bir protein kaynağı.spora yeni başlayanlar için 4-5 yumurta yetebilir ama arttırımı mutlaka yapınız.( bu süre beslenmenizi düzene oturtana kadar max 1 ay olmalı en fazla 1 ay sonra beslenmenizi düzene oturtmaya çalışın)


    Ara öğün

    1 haşlanmış patates,1 büyük ton balıgı (160 gram)

    Öğle yemeğii

    150-200 gram tavuk göğsü başlangıç için 100 gram yeterli sonra arttırın. yanına makarna yada pilav,herhangi bi sebze yemeği, salata , içecek olarak ayran önerebilirim.

    Ara öğün

    1 haşlanmış patates,1 ton balıgı

    Akşam yemeği

    öğle yemeğiyle , hemen hemen aynı olcak , saat 21 den sonra yicekseniz karbonhidratı azaltabilirsiniz.

    Ara öğün

    Lor peyniri. , muz , yada elma 1-2 porsiyon meyva olabilir.

    Yatmadan önce 500 ml. süt

    İşte nerdeyse kusursuz kilo alma ve hacim için uygun beslenme programıdır istediğiniz hocaya gösterin.olumlu tepkiler vereceklerdir. programda ufak tefek değişiklikler yapılabilir . Tavuklar ızgara olarak pişirilebilir , kızartma yok. ve bu programın bir örnek program oldugunu unutmayın.

    Not: beni merak edenler varsa ben bu programla çok az yağlanarak yaklaşık 10 kg aldım.Tabii ki genetik önemli bir faktör.


    Bu arada kahvaltı biraz destekleyici yazdım çünkü ben kahvaltıdan sonra idmana gidiyordum idmana gitmeden önce mutlaka enerji oalrak karbonhidrat ve proteininiz alınız ,aynı şekilde antremandan sonra yemeğinizi mutlaka yiyiniz bir vücutçu için günün en önemli yemeği idmandan sonra yenilen öğündür.

    Sanırım işin beslenme kısmını biraz anladık ,kilo almak istiyorsanız öğünleriniz protein ve karbonhidrattan oluşmalı şeker vs karbonhidrat sınıfına girmez onlar basit şekerdir karaciğerden geçerken kolayca yağa dönüşürler.


    Günde mutlaka en az 2.5 litre su için , kasların yüzde 75 i sudan oluşur.

    KONU 3

    Beslenme takviyeleri(Protein tozu vs kilo aldırıcı)

    Burayı kısa geçicem protein tozunu 4 aydan önce önermiyorum fazla işe yaramazlar çünkü sert idmanlar için vücudun temeli henüz oluşturulmamıştır.kilo aldırıcı kullanabilirsiniz.

    Magnezyum,çinko içeren mineraller tüketiniz.


    KONU 4

    Vücut geliştirme ile kilo vermek

    Buda çoğumuzun sorunu istenmeyen kilolar,yağlar ancak sabırlıysanız bununda altından kalkabilirsiniz

    Ağırlık antremanından sonra min. 30 dk cardio , hava karardıktan sonra karbonhidratlı yiyecekler tüketmemek ve yağsız diyet yapmak bu işin çözümü.Kısaca
    Az karbo çok protein.

    istediğiniz kadar mekik çekin günde 500 tane -1000 tane çekin hepsi boşuna bölgesel yağ yakımı yoktur.taş gibi mide kaslarınız olsun üstündeki yağ tabakası gitrmeden asla gözükmezler . mide kaslarının gözükmesi için yağ oranınız % 10 un altında olmalı.

    2-2.5 senedir bu işin içindeyim internetten ve tecrübelerimden edindiğim bilgilerin bir kısmını size aktarmaya çalıştım aklıma geldikçe gerekli eklemeleri yapacağım .Herhangi bir yanlış bilgi aktarmadıgımdan eminim.

    Pm den değilde burdan sorarsanız herkes için faydalı olcağına inanıyorum.tüm sorularınızı cevaplamaya hazırım.


    son zamanlarda sorulan bir soru var ." acaba kilo alıptamı başlasam bodye ? "

    kesinlikle ve kesinlikle body yaparken çok rahat ve çok güzel kilo alırsınız .kilo almak istiyorsanız dediğim gibi bu sporu tercih edin prakten mırakten ilaçlara bile gerek yok.

    sölemiştim kilo alamayan birisiydim spora başladım 10 kilo aldım şuan daha fitleşmek amacıyla 77 kg filanım .


    Beslenmeniz düzgün olmadan gelişemezsiniz hatta bu kas kaybına bile gider. düzgün beslenirseniz kıytırık beslenme ile 1 senede alacağınız sonucu 2 ayda bile almak mümkün.beslenme bu sporun yüzde 50 den fazlasını oluşturuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kliwaj -- 4 Mart 2009; 17:29:31 >
  • ilk soru benden ben 6 aydır yapıyorum 83küsürden 70e düştüm ama hala göbeğim çok azda olsa duruyor açıkçası bu işe sadece göbeği six pack'e dönüştürmek için girdim ama hala göbek duruyor göğüstede az da olsa yağ var bunları evde nasıl yakabilirim? 1-2 haftaya kadar salonu bırakacağım okul yüzünden evde dumbellarla nasıl çalışabilirim göğüs ve karın için?
  • benim şimdi boyum 1.90 artık uzamasını ıstemıyorum bu yüzden hiç süt içmiyorum kilomda 65 işte çok zayıfım boyuma göre süt içersem boyum uzarmı ? 19 yaşındayım sütde çok kalorili? ne yapmalıyım sizce
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alicho

    ilk soru benden ben 6 aydır yapıyorum 83küsürden 70e düştüm ama hala göbeğim çok azda olsa duruyor açıkçası bu işe sadece göbeği six pack'e dönüştürmek için girdim ama hala göbek duruyor göğüstede az da olsa yağ var bunları evde nasıl yakabilirim? 1-2 haftaya kadar salonu bırakacağım okul yüzünden evde dumbellarla nasıl çalışabilirim göğüs ve karın için?


    evet dediğim gibi göbeği yok etmek istiyorsan az karbo çok protein diyetini uygulayacaksın 6-7 den sonra karbonhidratlı yiyecekler tüketmemeye çalış buna meyva dahil bunları geneliklle gündüz tüketin gece ton balıgı yiyebilirsin , sonuca kısa ulaşmak istiyorsan cardio yapman lazım .

    kişiyi görmeden program vermek mantıksız

    fakat örnek göğüs programı yazabilirim.

    bench press 4x8
    bench press dumbell fly 3x10
    incline bench press 4x8
    pullower 3x10

    yeterli olacaktır.

    mide içinse

    Crunch 4x25

    leg raises 4x25

    dumbell side bend 3x50



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kliwaj -- 3 Mart 2009; 0:10:47 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: i Am Not Dead

    benim şimdi boyum 1.90 artık uzamasını ıstemıyorum bu yüzden hiç süt içmiyorum kilomda 65 işte çok zayıfım boyuma göre süt içersem boyum uzarmı ? 19 yaşındayım sütde çok kalorili? ne yapmalıyım sizce



    aslında boy uzaması genetiktir süt içerek sadece belli bi oranda yardımcı oluruz ama hiç süt içmemekte mantıksız .zaten yaşın 19 bu yaşlarda boy uzaması nerdeyse durmuştur uzasa uzasa max 1-2 cm daha uzar bence. yani çok korkmana gerek yok.sütte çok kalorili değil ayrıca en kolay alınan protein kaynağı süttür ben günde 1 litre içerim
  • boyum 176 kilom 61 bir türlü kilo alamıyorum ne yapmama lazım kilo aldıran her şeyi yiyorum ama hep aynı kilodayım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kliwaj

    quote:

    Orjinalden alıntı: alicho

    ilk soru benden ben 6 aydır yapıyorum 83küsürden 70e düştüm ama hala göbeğim çok azda olsa duruyor açıkçası bu işe sadece göbeği six pack'e dönüştürmek için girdim ama hala göbek duruyor göğüstede az da olsa yağ var bunları evde nasıl yakabilirim? 1-2 haftaya kadar salonu bırakacağım okul yüzünden evde dumbellarla nasıl çalışabilirim göğüs ve karın için?


    evet dediğim gibi göbeği yok etmek istiyorsan az karbo çok protein diyetini uygulayacaksın 6-7 den sonra karbonhidratlı yiyecekler tüketmemeye çalış buna meyva dahil bunları geneliklle gündüz tüketin gece ton balıgı yiyebilirsin , sonuca kısa ulaşmak istiyorsan cardio yapman lazım .

    kişiyi görmeden program vermek mantıksız

    fakat örnek göğüs programı yazabilirim.

    bench press 4x8
    bench press dumbell fly 3x10
    incline bench press 4x8
    pullower 3x10

    yeterli olacaktır.

    mide içinse

    Crunch 4x25

    leg raises 4x25

    dumbell side bend 3x50



    göğüs olarak salonda
    bench press 4x10
    incline benceh press 4x8
    butterfly 3x10 yapıyorum ama pek bir değişme yok

    mide için programı uygulayacağım teşekkürler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alicho


    quote:

    Orjinalden alıntı: kliwaj

    quote:

    Orjinalden alıntı: alicho

    ilk soru benden ben 6 aydır yapıyorum 83küsürden 70e düştüm ama hala göbeğim çok azda olsa duruyor açıkçası bu işe sadece göbeği six pack'e dönüştürmek için girdim ama hala göbek duruyor göğüstede az da olsa yağ var bunları evde nasıl yakabilirim? 1-2 haftaya kadar salonu bırakacağım okul yüzünden evde dumbellarla nasıl çalışabilirim göğüs ve karın için?


    evet dediğim gibi göbeği yok etmek istiyorsan az karbo çok protein diyetini uygulayacaksın 6-7 den sonra karbonhidratlı yiyecekler tüketmemeye çalış buna meyva dahil bunları geneliklle gündüz tüketin gece ton balıgı yiyebilirsin , sonuca kısa ulaşmak istiyorsan cardio yapman lazım .

    kişiyi görmeden program vermek mantıksız

    fakat örnek göğüs programı yazabilirim.

    bench press 4x8
    bench press dumbell fly 3x10
    incline bench press 4x8
    pullower 3x10

    yeterli olacaktır.

    mide içinse

    Crunch 4x25

    leg raises 4x25

    dumbell side bend 3x50



    göğüs olarak salonda
    bench press 4x10
    incline benceh press 4x8
    butterfly 3x10 yapıyorum ama pek bir değişme yok

    mide için programı uygulayacağım teşekkürler...




    Beslenmen nasıl ?


    quote:

    Orjinalden alıntı: bowers wilkins

    boyum 176 kilom 61 bir türlü kilo alamıyorum ne yapmama lazım kilo aldıran her şeyi yiyorum ama hep aynı kilodayım



    Çoğu kişi buna bende dahilim bütün gün evde oturmama rağmen kilo alamıyordum kollarım çöp gibiydi ne yesem fayda etmiyordu ama bu spora başlayınca bambaşka bir insan oluyorsunuz.karizmanız artıyor, tavsiyem spora başlayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kliwaj -- 3 Mart 2009; 0:21:49 >
  • quote:

    Beslenmen nasıl ?

    arada bir fast food yerim gece 8den sonra su hariç hiç birşey içmem(bunu düzenli olarak ancak 1-2 aydır yapıyorum) alkolüm ancak arkadaşlarla 40yılda bir sigara ağzıma sürmedim zaten...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alicho

    quote:

    Beslenmen nasıl ?

    arada bir fast food yerim gece 8den sonra su hariç hiç birşey içmem(bunu düzenli olarak ancak 1-2 aydır yapıyorum) alkolüm ancak arkadaşlarla 40yılda bir sigara ağzıma sürmedim zaten...


    yani spora uygun besleniyormusun protein ,karbo alımın nasıl ?
  • nası yanı protein kilo aldırmazmı yanı süt?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: i Am Not Dead

    nası yanı protein kilo aldırmazmı yanı süt?


    muzlu süt içinede bal koyup karıştıdınmı kilo aldırıcı olabilir

    protein kas inşaası yapar ,sen sporda yaparsan kas olarak kilo alırsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kliwaj -- 3 Mart 2009; 0:34:44 >
  • Bızımsalonda judocu bı agbı var 3 ayda 65 kılodan 84kılo500gram olmus helal olsun nasıl beslendıyse artık bende paso yıyorum 73 kılo oldum 80de bırakıcam
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ronaldo.7

    Bızımsalonda judocu bı agbı var 3 ayda 65 kılodan 84kılo500gram olmus helal olsun nasıl beslendıyse artık bende paso yıyorum 73 kılo oldum 80de bırakıcam

    aman dikkat
  • boy uzunluğu arttıkça kasların belirgin hale gelmesi için daha çok antreman ve beslenme gerekir, daha çok beslenme daha çok oksidasyondur=çabuk yaşlanma .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ipo_aga

    boy uzunluğu arttıkça kasların belirgin hale gelmesi için daha çok antreman ve beslenme gerekir, daha çok beslenme daha çok oksidasyondur=çabuk yaşlanma .

    olabilir ama biz burda profosyonel vücut geliştirmeyi konusmuyoruz estetik olanından bahsediyorum yani vücudu şekle sokmak birazda body-fitnees bende fazla irileşmeye karşıyım.

    ama bu işinde gerçeği beslenmedir beslenme düzgün olmadan gelişmeyi bekleyemeyiz .ve koca göbekli yada çöp gibi vücudum olcağina bu sporu yaparak estetik bi vücuda kavuşmak gibisi yoktur heralde
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.