Şimdi Ara

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (2012)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.023
Cevap
24
Favori
224.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • (17 Mayıs 2012)
    Bu mesajı, bir başından bir sonundan okuyacak arkadaşlar için söylüyorum. Arkadaşlar pazardan karpuz seçmiyorsunuz, tüm hayatınızı etkileyecek meslek seçiyorsunuz, üşenipte şu mesajı okumadan bana mesaj atmayın lütfen.


    "Bu bölümde okuyan arkadaşlardan veyahutta bilgi sahibi olan arkadaşlardan fikir-ler bekliyorum.
    3 üni.'de var kocaeli-karaelmas-deu. Anadolu lisesinde ea öğrencisiyim. Lise hayatım biraz çetrefilli olduğundan ea2'de össde yapabileceğim maximum ham puan 230 falan. Bu da yetmiyeceği için bu bölümü düşünüyorum. Fakat bir bilgi sahibi değilim. Googleden aradığımda önüme hep aynı yazı çıkıyor. Bu bölümde okuyanlardan bilgi bekliyorum."



    Diye bir yazı yazmıştım “28 Şubat 2009 7:28:18” tarihinde ve saatinde. Sabah kalkmış, dershaneye gitmeden önce şöyle bir haberlere bakayım diye açmıştım bilgisayarı ve şu an nereden duyduğumu hatırlamadığım Denizcilik işletmeleri Yönetimi bölümünü, bir de şuraya sorayım bakalım, bilen çıkar mı acaba diyerekten konu açtım. Gelinen son durum, tüm internet aleminde bu bölümle ilgili en fazla bilgi burada var. Malum Ygs - Lys sezonunun yaklaşması ile oldukça çok mesaj-mail alıyorum ve her birine özenle cevap vermeye çalışıyorum çünkü ben bu bölümü tercih ederken tam olarak bilgi alabileceğim konuşabileceğim pek kişi yoktu aynı şeyi sizlerde yaşamayın... Sıkça sorulan sorular şeklinde aşağıda birçok sorunuza cevap bulabilirsiniz. Bana mesaj ya da mail atmadan önce bu mesajın tamamını ve konunun tamamını okursanız sevinirim. Konuyu okurken tercih döneminde, tercihlerin açıklanmasında benim garip hallerimi de görebilirsiniz gülünüz, geçiniz.

    1)Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümü mezunu bir kişi ne iş yapar? İş alanları nelerdir?

    -Bölümün adından da anlaşılacağı üzere öncelikle Denizcilik firmalarında birçok pozisyonda, ardından farklı firmalarda farklı pozisyonlarda da istihdam edilmekteyiz. Bunlar,

    *Denizcilik firmalarında
    *Marinalarda
    *Lojistik firmalarında
    *Firmaların lojistik departmanları
    *Dış ticaret işi yapan firmalarda
    *Limanlarda
    *Aklınıza gelebilecek birçok farklı sektörde çalışıyoruz, çalışmaktayız.

    2)İş olanakları nedir? Mezun olduğum zaman işsiz kalır mıyım?

    -2009 yılından beri birçok mezunla konuştum, okulda hocalarımla, gittiğim şirketlerde bizim okuldan mezun çalışanlarla görüştüm. Bizim bölümden mezun olupta, açım, beni kimse işe almıyor aylardır iş arıyorum, bulamadım diyen yok! Belki çok iddialı bir cümle ama iş garantili bölümlerden bir tanesidir Denizcilik İşletmeleri Yönetimi.

    3)Okuduğun bölümden memnun musun?

    -Gayet memnunum. Eşit ağırlık diğer adıyla TM alanından kazanabileceğim bir-iki iyi bölümden birine girdiğime inanıyorum.

    4)Okulu kazandık diyelim, okuması zor mu, dersler ağır mı, hangi dersleri göreceğim?

    -Derslerin, herhangi iibf fakültelerinden daha kolay olduğunu düşünüyorum fakat Dokuz Eylül’de tüm dersler İngilizce, sınavlar, anlatım her şey.. Kocaeli ve Kara Elmas Türkçe.. Hangi dersleri görebileceğinize her üniversitesinin kendi sitesinde, fakülteler bölümünden ulaşabilirsiniz lisans ders programlarını..

    5)Dokuz Eylül, Buca, yerleşke( kampüs ) nasıl?
    -Genel itibariyle Buca, nüfusunun ciddi bir oranını öğrencilerin oluşturduğu İzmir’in en kalabalık ilçelerinden biri. Her ne kadar bu kalabalığı yolları, otobüsleri kaldıramasa da idare ediyoruz. Deniz’in kenarında bir yer değil, Okul Denizcilik, bölümde deniz kenarı değil yani. Tınaztepe yerleşkesi diye bir yerde ikamet etmekteyiz. Tınaztepe’den İzmir’in neredeyse tüm ilçelerine otobüs çalışıyor. Çok çok uzaktakiler içinde izban ( banliyö ) kullanmaları tavsiye ediliyor. Okul etrafında devlet yurtları, özel yurtlar, öğrenciye kiralık evler vs olanaklar var.
    Kocaeli'de Karamürsel diye bir ilçede okul. Ev kiralarının yaşamın ucuz olduğu bir yer. Onun haricinde sosyal yaşamın, merkeze, İstanbul'a olan uzaklığın nasıl ne kadar olduğu bilmiyorum.
    Dediğim gibi Kocaeli ve Kara Elmas’ı tam bilmiyorum, okuyan bir arkadaş bana ulaşırsa burayı tekrar düzenlerim.


    6)En önemli konu, para-maaş durumları nasıl?

    -Eminim birçok kişinin ilk bakacağı yer burasıdır o yüzden önce yukarıya sonra tekrar buraya dönmenizi tekrar rica ediyorum, sırayla gelen arkadaşlar okumaya devam edebilirler , maaş konusu öyle bir konu ki şuan bu yazıyı yazdığım günlerde okulumun kariyer günleri var ve bizim bölümden mezun olmuş armatörler var, bu insanların gemileri var düşünün ne kadar para kazandıklarını.. Aynı şekilde herhangi bir forwarder’da dökümantasyonlara boğulmuş bizim bölüm mezunları da var 1000 liraya 1250 liraya 1500-1750 liraya çalışan. Bu bölümden mezun olduğunuzda ne kadar yeterlilik sahibi olursanız o kadar para kazanırsınız, genelde durum bu. Bu konunun ilerleyen sayfalarında şurada şunları yaptım yine de maaşım düşük diyen insanları görebilirsiniz. Maaş.., biraz garip bir konu, herkesin beklentisi farklıdır birisi 30 yaşında birisi 2000 lira alırken iyi para diyebilir diğer adam aynı yaştayken 3500 lira alırken maaş az diye başka bir şirkete geçebilir. Bu maaş konusunda birçok örnek verebilirim.
    2008 mezunu, JTI’da staj yapıp mezun olduktan sonra jti’da devam eden şimdi Ankara’da yeni açılan bir lojistik şirketine genel müdür olarak başlayan..
    2005 mezunu, okurken İzmir’de birçok firmada çalışmış şimdi Ege bölgesinin ilk özel konteyner terminalinde çalışan çalışmaya devam eden..
    Armatörler, acenta sahipleri alakasız olarak banka’da çalışanlar ya da brokerlık yapıp portföyü geniş olup piyasanın kaymağını yiyenler….
    Yılını bilmediğim bir arkadaşın, bizim bölümden mezun olup büyük bir şirketin yurtdışı temsilciliği için 10.000 dolar teklif edilen… gibi gibi gibi birçok mezun var ha aynı şekilde
    35 yaşına gelmiş 1000 lira alan sonra da bölümü kötüleyen ama okulu okurken afedersin hiç bir bok yapmamış sadece okulu okumak için gelmiş adamlar da var. Bugün bir mezun abimiz şöyle dedi, “ her taraf denizcilik firması, piyasa kalifiye elemana aç, çok iyi paralar kazanacaksınız, yeter ki birazcık çabalayın, Türkiye’de bu sektörde her yıl toplam mezun sayınız tüm Türkiye’de 100 kişi, yeter ki çabalayın”
    Şu an Eşit ağırlıktan, bir diğer deyişle Tm bölümünden kazanıpta okuyabileceğin bölümler belli işte nedir bunlar hukuk fakültesi, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri, öğretmenlikler. Bu yazdıklarım zaten 10 üniversiteden 8’in de var. Benim bölümümden korkupta acaba iş bulur muyum düşüncesinde olan arkadaşlar var. Açık açık söylüyorum, yukarıda yazdığım fakültelere gidip iş bulmaktan korkmayıpta bizim bölümden kaygınız varsa yanlış yoldasınız. Yalnız şöyle de bir şey var, yukarıdaki bölümlere gidipte çok iyi paralar kazanabilirsiniz, kısacası kendinizi ne kadar geliştirirseniz ne kadar çabalarsanız o kadar iyi yerlere gelirsiniz.


    Tüm bunların haricinde benim aklıma gelmeyen ama sizin aklınıza gelen bir şey varsa bana öncelikle “pm” yoluyla ulaşabilirsiniz.(PM atmadan önce konuya da sorunuzu yazarsanız bilen başka arkadaşlar da cevaplayabilir ama ben elbet sorunuza cevap vereceğimdir ) Mail adresimden de ulaşabilirsiniz, (bariscankeyikci@gmail.com) facebook, twitter Messenger kullanmıyorum, profilimdeki Hotmail adresimi kullanmıyorum. Yetmez ise Dokuz Eylül denizciliğin sitesine girip dekanımıza mail dahi atabilirsiniz.

    Şöyle bir şey söyleyeyim hazır aklıma gelmişken, ben tercih zamanında dekan’a mail atmıştım art arda ve bıkmadan sıkılmadan cevap vermişti. Şimdi ona mail atmadan önce bana mail atarsanız, bilgimin yetmediği yerde ben zaten sizi ona yönlendiririm. Onun haricinde bir bilgi daha vereyim. Birçok arkadaşım(farklı üniversitelerden veya aynı üni farklı fakültelerden) okulunda 4 yıl okuyup dekanın yüzünü dahi göremediklerini söylüyorlar. Bizim dekanımızı tanımayan fakülte öğrencisi yoktur. Şöyle ki, öğrencilerle her zaman ilgili, derslere giren bir hoca ve güncelliğini koruyan birisi. Hatta karşılıklı ekşisözlük muhabbeti yapabilirsiniz kendisiyle ya da “hocam bölüm hakkında bilgi veriyorum şu adreste” dediğim zaman turuncu siteyi biliyorum ve yorumları takip ediyorum diyor, şöyle düşünün android cep telefonu var yanılmıyorsam ve aktif olarak kullanıyor bu işletim sistemini… Yani çağın gerisinde kalmamış 20 yaşında genç biriyle gayet arkadaş gibi halden anlayarak esprili bir şekilde konuşabiliyor öylesine mükemmel biri işte… Prof. Dr. A. Güldem CERİT

    Okulun kaç puanla ya da en son kaç bininciyi aldığını bilmiyorum malum okula girince bunlar pek umrunda olmuyor insanın, bu yüzden bu tür konuları internetten araştırıp bulabilirsiniz..

    Aklıma bir şeyler geldikçe konuyu güncellerim

    (21 Haziran 2012)
    Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri okuyan bir arkadaş mail attı bilgilendirme amaçlı. Aynen kopyalıyorum buraya. Karaelmas Denizcilik için mail atabilirsiniz sanırım, İsmi Melih Ümit. melihumit01@gmail.com

    Oncelikle şehirden baslayalım derim. Okul Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde. Yani merkez kampuse bağlı degil. İlcede eğitim fakultesi ve deniz işletmeleri yonetimi yuksekokulu var. Ogrenci sehri diyemeyiz. Fakat yasam icin uygun bir yer. Fiyatlar buyuk sehirlere gore oldukca uygun. 3+1 ev kiraları 350-400 lira civarında. Sosyallik acısından ise biraz sıkıntımız var. Yani ogrencilerin duzenledigi gezi ve eglenceler dısında pekte bir aktivite yok diyebilirim. Ama yinede olanları sayarsak bisikletliler dernegi, erdemir spor salonu, 2 orta buyuklukte alısveris merkezi, sinema salonu dil kursları, halk egitim kursları diyebiliriz. Yani Zonguldak'a baglı sehir olmasına ragmen oradan daha gelismis oldugunu rahatca soylemek gerek. Kampus ortamının olmamasını saymazsak eger pekte kotu yer degil diyebiliriz. İstanbul, Bolu ve Ankara'ya yakınlıgını goz onune aldıgımızda haftasonları icin iyi secenekler mevcut. Ayrıca Amasra ve Safranbolu'nun da yakın olması iyi bir avantaj. Bunun yanında derslere ve okula gelirsek eger okulun sitesinde de goruldugu gibi 4 katlı binadan olusuyo tum bolum. En alt katta yani zeminin alt katında kantin, yemekhane, kutuphane, maket gemi atolyesi ve masa tenisi bolumu bulunuyor. Bu bolum egitim fakultesinin bazı bolumleriyle ortak alan. Giris katında ise konferans salonu bulunuyor. Birinci katta derslikler, ikinci katta egitimcilerin odaları, son katta da ogrenci isleri sekreterlik bolum muduru bulunuyor. Dersler ise genelde sıkıntı olmuyor. Orta seviyede bir ogrenci iseniz kolaylıkla derslerden geciliyor. Devamsızlıgın suana kadar onemsendigini pek gormedim. :) İlk donem biraz daha umursayıp okula gitmistim ama ikinci donem okula nadir gitmeme ragmen derslerden gectim diyeblirim. Bu taraftan baktıgınızda oldukca guzel bir okul. Yani kendinizi kasmadan iyi bir bolum okumak istiyorsanız bir dusunun derim. Tabi kendinize sosyallik yaratmanız ve birazda aramanız gerekecektir. Son olarak hazırlıktan bahsedersek eger ben okumadım ama okuyanda arkadaslar var. Yani sizin tercihinize kalmıs sonucta zorunlu degil.Tek bilmeniz gereken hazırlıgı Zonguldak'ta okuyorsunuz normal bolum Eregli'de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 28 Temmuz 2012; 13:56:17 >



  • aynen bende denizcilik düşünüyorum ama benimki kaptanlık, bu suny maritime okulu falan varmıs %50 burslu onları iyi bilenler varsa açıklarsa çok iyi olur sanırım her sene 50000 tl gibi para ödeniyormus
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OkyaNuS.

    Benim akrabam okuyor bu bölümü Dokuz Eylül Üniversitesinde.
    Bu sene bitiyor okulu 2-3 ay sonra...
    İşi hazır, bir şirketle anlaşmış.
    Okulu bitince hemen başlayacak. 4.000 Dolar maaş ile.
    Önü çok açık bir bölüm.


    Hadi ordan 4.000 dolarmış o parayı doktorlar zar zor alıyorGaza gelip yazmayın arkadaşlar iyice araştırın yazacagınız bölümleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dt_Mustafa -- 28 Şubat 2009; 17:15:16 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustafa666

    quote:

    Orjinalden alıntı: OkyaNuS.

    Benim akrabam okuyor bu bölümü Dokuz Eylül Üniversitesinde.
    Bu sene bitiyor okulu 2-3 ay sonra...
    İşi hazır, bir şirketle anlaşmış.
    Okulu bitince hemen başlayacak. 4.000 Dolar maaş ile.
    Önü çok açık bir bölüm.


    Hadi ordan 4.000 dolarmış o parayı doktorlar zar zor alıyorGaza gelip yazmayın arkadaşlar iyice araştırın yazacagınız bölümleri

    4000$ az bile senin dünyadan haberin yok gemi makina mühleri sırf tr bayraklı gemi olduğu için 8000$ vazgeçiyorlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hotarubi


    quote:

    Orjinalden alıntı: mustafa666

    quote:

    Orjinalden alıntı: OkyaNuS.

    Benim akrabam okuyor bu bölümü Dokuz Eylül Üniversitesinde.
    Bu sene bitiyor okulu 2-3 ay sonra...
    İşi hazır, bir şirketle anlaşmış.
    Okulu bitince hemen başlayacak. 4.000 Dolar maaş ile.
    Önü çok açık bir bölüm.


    Hadi ordan 4.000 dolarmış o parayı doktorlar zar zor alıyorGaza gelip yazmayın arkadaşlar iyice araştırın yazacagınız bölümleri

    4000$ az bile senin dünyadan haberin yok gemi makina mühleri sırf tr bayraklı gemi olduğu için 8000$ vazgeçiyorlar

    yaw arkadaşım benim tanıdık yakınlarım varda konuşuyorum
  • benim abimin arkadaşı bu bölümden mezun şirketleri gemilere yakıt satıyor abime söylediğine göre primleriyle ayda 5000 tl alıyormuş yıl sonuda kardan pay 30,000 tl geliyormuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 1 Aralık 2009; 11:09:26 >
  • Benim abimde kaptan.Sanırım o da bu bölümden oluyor.Şimdilik 3000-4000 TL arası alıyor.
  • Yukarı. Hala düşünmekteyim bu bölümü ve bilgili arkadaşlar cevap bekliyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: s_i_y_a_h

    Yukarı. Hala düşünmekteyim bu bölümü ve bilgili arkadaşlar cevap bekliyorum
  • Şöyle bir durum var Denizcilik adı altında 3 bölüm var: Güverte-Makina-İşletme
    Güverte-makina gemilerde görev yapar ve say1 puanı ile alır.
    İşletme ea1 puanı ile alır ve limanlarda ve tamamen tercihen duruma göre gemilerde görev yapabilir.
    Diye biliyorum ben
    Bu yüzden Pek denize açılacağımı sanmam
    Hala bu bölümde okuyan abileri, ablaları ve hatta abisi ablası olanları bekliyorum..
  • Güzel bölüm girebilen durmasın normal işletme yazıp işsiz kalacağına denizcilik yaz iyi para al.Önceden beni uyaran olsaydı 2 yıllık falan yazar 4'e tamamlamaya çalışırdım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Calpi84

    Güzel bölüm girebilen durmasın normal işletme yazıp işsiz kalacağına denizcilik yaz iyi para al.Önceden beni uyaran olsaydı 2 yıllık falan yazar 4'e tamamlamaya çalışırdım.

    Hocam zaten bölüm 4 yıllık
    edit: hatta dokuz eylüldeki ingilizce +1=5 yıllık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 8 Temmuz 2009; 14:45:04 >
  • s_i_y_a_h
    Dediğin bölümü bende araştırıyorum hatta bir kaç mezun ile konuştum onlar bana iş imkanlarının gayet iyi olduğunu söylediler ancak şöylede bir haber duydum Dokuz Eylül Üniv. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Yüksekokulunun Fakülte olacağı dolayısıyla EA-2 puna türü ile olacağını duydum nete diyyo fakülte oluyor yazıp ararsan kaynağı görürsün haber geçen sene yayınlanmış bu sene de bence çalışmalar tamamnlanmıştır bu sene EA-2 ile alacak gibime geliyor.Tabi bunu kesin öğrenebilmemiz için 2009 Yükseköğretim Kontenjanları Kılavuzunun biran önce çıkması ve incelemmemiz gerekir .Arkadaşlar fakülte olması hakkında bir bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
    s_i_y_a_h madem bu bölümü araştırıyorsun bende bu bölümü yazacağım senle iletişime geçmek isterim bildiğimiz bilgileri paylaşırız.
  • Üzerine düşünülmesi gereken bir bölüm, sonuçta üç tarafı denizlerle kaplı bir ülkeyiz. İyi bir öğrenci için bu sektörde sorunların olmayacağını düşünmekteyim. Bilgi sahibi olan arkadaşlar bizi aydınlatabilirse güzel olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: s_i_y_a_h

    quote:

    Orjinalden alıntı: Calpi84

    Güzel bölüm girebilen durmasın normal işletme yazıp işsiz kalacağına denizcilik yaz iyi para al.Önceden beni uyaran olsaydı 2 yıllık falan yazar 4'e tamamlamaya çalışırdım.

    Hocam zaten bölüm 4 yıllık
    edit: hatta dokuz eylüldeki ingilizce +1=5 yıllık

    Bilmezmiyim.Ancak 4 yıllığa giriş puanı bayağı yüksek.Ben okulu gördüm yeri,bulunduğu yer süper.Deniz kenarında ve çeşmealtında puanı yeten ve imkanı olanlar kaçırmasın.Ben kendim için önce 2 yıllık sonra dgs diye düşünmüştüm.Zaten üfürükten bir işletme okuduğumdan iki işletmeye izin verilmez.İmkanım olsaydı kaçırmazdım çünkü okul bitince iş bulmak çok kolay.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: universitem34

    s_i_y_a_h
    Dediğin bölümü bende araştırıyorum hatta bir kaç mezun ile konuştum onlar bana iş imkanlarının gayet iyi olduğunu söylediler ancak şöylede bir haber duydum Dokuz Eylül Üniv. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Yüksekokulunun Fakülte olacağı dolayısıyla EA-2 puna türü ile olacağını duydum nete diyyo fakülte oluyor yazıp ararsan kaynağı görürsün haber geçen sene yayınlanmış bu sene de bence çalışmalar tamamnlanmıştır bu sene EA-2 ile alacak gibime geliyor.Tabi bunu kesin öğrenebilmemiz için 2009 Yükseköğretim Kontenjanları Kılavuzunun biran önce çıkması ve incelemmemiz gerekir .Arkadaşlar fakülte olması hakkında bir bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
    s_i_y_a_h madem bu bölümü araştırıyorsun bende bu bölümü yazacağım senle iletişime geçmek isterim bildiğimiz bilgileri paylaşırız.

    ea2'den almaz o konuda merakta kalma.
    1.bölümden kaçar net yaptın ve okul puanın kaç geliyor?tahmini olarak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: s_i_y_a_h

    ea2'den almaz o konuda merakta kalma.
    1.bölümden kaçar net yaptın ve okul puanın kaç geliyor?tahmini olarak


    Bugün denizcilik işletmeciliğinin sağlam kaynak diye tanımlayabileceğimiz bir sitede EA-2 puanı ile öğrenci alımı yaptığını gördüm.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Historia Calamitatum


    quote:

    Orjinalden alıntı: s_i_y_a_h

    ea2'den almaz o konuda merakta kalma.
    1.bölümden kaçar net yaptın ve okul puanın kaç geliyor?tahmini olarak


    Bugün denizcilik işletmeciliğinin sağlam kaynak diye tanımlayabileceğimiz bir sitede EA-2 puanı ile öğrenci alımı yaptığını gördüm.

    hangi site o?
    Kaç yıldır ea1 puanı ile alıyor
  • Hatırlamıyorum. Bu bölümün mezunlarını bulmak gerek, net üzerinden yazılan yazılarla pek tatmin olamıyor insan.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Historia Calamitatum

    Hatırlamıyorum. Bu bölümün mezunlarını bulmak gerek, net üzerinden yazılan yazılarla pek tatmin olamıyor insan.

    2002-2003 senesinden beri 4 yıllık olan bu bölüm o yıldan bu yana her yıl ea1 puanı ile almakta. internet üzerinden falan değil, hem 2007 öss kılavuzu hem 2008 öss kılavuzunda ea1 puanı ile aldığı yazıyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.